Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nyitotta:Howard, de nem a kacsa, 2005.05.27 17:28 |
Különféle légfegyverek javításáról, tunningolásáról, kipróbálásáról, ötletekről szóló topik. (Itt az erős puskákat, avagy a duplarugós stb. törvényellenes fegyvereket nem kedvelik !!)
Én is gondolkodtam az átszámításon, de nem tudtam mert nem tudom, hogy ezt a sebességet mekkora tömegű golyóhoz mérik, vagy van egy alap és mindenki ehhez számol? Asszem az 5.5 őst 280 al tudja a gyári adatok alapján.
Elég jó kis fegyver csőtörős létére. Gyárilag 21J, nálunk valszeg fúrt dugattyúval, 7,5 J-re butítva árulják. Nekem ez a Truglo irányzék nem nagyon jött be, egyenesen zavart, de ízlés kérdése. Februárban 55kHUF volt az ára Miskolcon.
A Slavia 630 631-nél egy laprugó szabályozza a sütést. Elég fapados megoldás. Azoknál a fegyvereknél, amelkeket felújítgattam kivétel nélkül el volt törve ez a lap, sőt általában az állítócsavar hüvelye, ami a sátorvas része, össze volt törve a feszegetéstől. Enélkül viszont egész jól működik a fegyver:)
Nekem egy SLAVIA 630 am van, fehlr dugó, és a kenést puha grafittal oldottam meg.
Könnyű beszerezni, hőálló és iszonyat jól lehet kenni és persz nem szárad ki, nem öregszik, nem fogy el. A titka hogy vékony rétegben kell felecsetelni.
Kemény elsütő billentyű:
SLAVIA-k nál van egy elsütő billentyű feszítő, közvetlen a cső és a tus közt a billentyűnél, elég csak a csövet lecsavarozni akkor már látszik is. Szerintem NORICA nal is valami ilyen lesz a dologban. Én a SLAVIA -n kiszedtem ezt, így már kényelmes vele célba lőni. Remélem segítettem valamit, bár mondom ez SLAVIA esetében vagy így
Egy kérdésem lenn, ismeri e valaki a GAMO MAXIMA típusu légfegyvert! Ami érdekelne miért ilyen magas az ára, tapasztalatok, érdemes e beruházni rá. Nekem ami árat mondtak rá az 65 körül volt. Reális ez? Van valami spéci tulajdonsága a fegyvernek?
Ám szerintem a kenés, mint olyan nem azt jelenti, hogy tocsog valami lében az alkatrész, hanem azt, hogy folyadékfilmen csúszik. Így már talán elfogadható, hogy folyadék.
Bár, ha zsír volna, akkor egyszerűbb volna a dolog. Vagy nem.
Na De egy Slaviához egy ilyen speckó kenőanyag??? Nem túlzás ez? Ha még egy kényes szerkezetű versenyfegyverről lenne szó... A Slavia nem arról híres, hogy kényes lenne.
Gyanítom a kollega a fekete gumitömítéses duplarugós készletet vette meg. Ahoz untig elég egy vékony réteg motorolaj kenés. Nekem egy ruszki puskában van most ilyen javítókészlet, és sima motorolajjal üzemel gond nélkül. Nem durran, nem füstölög. Régebben a bőrtömítés/gépzsír párosításnál tapasztaltam a Diesel effektust.
Akkor jól emlékeztem. Amiről beszélek, az amolyan sűrű zsír állagú (de nem zsír). Nagyon vékonyan lehet vele dolgozni, és nem folyik a kevésbé jól tömítő dugattyú elé sem. Direkt erre a célra való.