Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.31 0 0 472

Köszönöm!

Stimmel az.. Még az autó tetejéről is, ohne háztető... Téma lezárva.

Buék

Előzmény: glbtech (471)
glbtech Creative Commons License 2004.12.31 0 0 471
Csak a pontosság kedvéért mondom hogy ha 4W-os CD kézirádiókkal állnának ugyanott akkor sem tudnának beszélni. Hogy miért ? Nagyon egyszerű, a 27MHz-s frekire böszme antenna kell ( 27MHz - 11m, 446MHz - 0.7m ) ami kézi üzemben elfogadhatatlan, a CB sávú tekercs vagy gumi antennák pedig kutyagumit sem érnek. Úgyhogy attól függetlenül hogy mikor érzed a kezedben az erőt egy puszta mikrofontól az összehasonlítás már megint nem stimmel. Volt nekünk is pár kézi CB-nk és a kert végéből még lehetett használni, de mondjuk városban házak között semmit sem ért, még rosszabb mint a PMR. Persze volt azon 2m-es kihúzható bohócantenna, csak ki ne verd vele senki szemét, és ha zsebre akarod rakni akkor ugye be kell tolni. Ha már hasonlítgatni kell akkor legyen az összehasonlítás alapja a az a helyzet hogy a PMRisták a háztetőn állnak, mert a te antennád is ott van, és hirtelen nincs is különbség. Tehát almát az almával, körtét a körtével hasonlítsd.
Előzmény: Törölt nick (469)
Gyula924 Creative Commons License 2004.12.31 0 0 470

Sziasztok!

Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Mindenkinek!

Jó terjedést!

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.31 0 0 469

"a gyerek berakta úgy a tranyót, hogy a szigetelő alátétet nem tette be alá, mert nem is tudta mire kell ...."

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

:-DDDD

Kérdezni nem szégyen. Ész nélkül barkácsolni, na az a ciki, nem a Faláb SC!

Hát, egyedül a pmr tulajdonos srác érezte magát megbántva, pedig ő is akadályoztatva van saját, olykor nem túl figyelmes társai által.

Három napja van már pmr-em. A párját odaadtam egy városbéli barátomnak, én a tízemeletesből simán rászólok 5-6 km-t, de ő a kertvárosban a kutyaól tetején áll, hogy beszéljünk. Azt hiszem 1-2w-al simán menne ;-) Naggggyon kell a rálátás. 

Nem sértegetés, nem bántás, de sosem hallottam ennyi:

-Anya! Anyaaaa! Hallasz? Most?...

-Recsegett, ismételd meg!...

-Ha ide állok jó?...

-A "konyhaablakból" beszélek, most jó?...

-Csak sistereg...

-Mivan ezzel?...

-De a dobozra rá volt írva, hogy 5 km!...

Én NEM csalódtam a pmr-ben, mert tudtam hogy a teljesítmény, a freki, a moduláció, és az "antenna" kapcsán mit is várhatok. És azt JÓL hozza. De nagyon sajnálom azt a sok embert, akik - hangjukból érezhetően - kissé csalódottak, bátran elindulnak egy 4-5 km-es város két végébe, aztán kétségbeesetten hívják egymást.

A fenti anyuka-lánya antikommunikáció kapcsán már nem bírtam tovább, és szóltam a kislánynak: - Anyukád az x üzlet parkolójában vár, menjél nyugodtan.

Ugyanis magaspontról csak én hallottam mindkettőjüket.

Elnézést ha offtopic voltam itt a cb-n, nem tudom van e valakinek hasonló tapsztalata.

Az ionoszféra legyen veletek!

Előzmény: DJ Szegecs (466)
Papusch Creative Commons License 2004.12.30 0 0 468

Boldog Új Évet Kívánok

minden kedves DX-ernek!

73!!

belmo Creative Commons License 2004.12.30 0 0 467

Sziasztok!

Mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

DJ Szegecs Creative Commons License 2004.12.30 0 0 466

Engem aztán nem bánottál meg, és szerintem mást sem, épp ezért nem értettem, miért is keveredett vihar kis portánkon :)

Tahók mindenütt vannak. PMR-en talán most azért vannak többen, mert olcsó készülékeket lehet kapni, és nem szükséges semmilyen műszaki hozzáértés hozzá.

(Azért CB-n kell egy táp,antenna,rádióról nem is beszélve, ez egyrészt nagyobb beruházást kíván, másrészt ha valaki hozzáértés nélkül gányol, az rá is farag hamar.)

Amikor még gyakrabban CB-ztem, az egyik gyerek mondja a rádióban, hogy ma szerelte a rádiót, cserélt tranzisztort benne. Már ekkor érdeklődve hallgattam, mert semmi elektronikai ismerettel nem rendelkezett korábban, ráadásul a készüléknek semmi baja nem volt.

Mondja is 10 perc múlva: "Nagyon melegszik a rádió".....

Újabb 10 perc múlva: "Te, itt kimaradt egy kis átlátszó műanyag lap, a tranzisztor alatt volt, ez nem baj?"

Éééééértitek: a gyerek berakta úgy a tranyót, hogy a szigetelő alátétet nem tette be alá, mert nem is tudta mire kell .... Csodálom, hogy az egész nem szállt el egyből a bekapcsolás után.

Ez a srác amúgy állandóan tekergette a rádióját, mindenféle cuccot elállított benne.

Néha hetekig nyugi volt, mert úgy eltekerte a Grantot, hogy pl. nem tudott feljönni a felső sávra. Persze ezt senki sem bánta :D

Előzmény: Törölt nick (464)
HG4I Creative Commons License 2004.12.30 0 0 465
BUÉK minden kedves topiklakónak!

Az én életem a rádió(zás). Kora gyerekkoromtól fogva.
Életemben egyszer beszéltem CB rádión - pontosan 15 éve a romániai eseményekkor (akkor is 1 kW-al, engedéllyel, Hi!). Sok kiváló, egyes esetekben
hösies emberrel találkoztam körükben akkor. Sose felejtem el....

Mindegy az fiúk, hogy kedvtelésünk milyen hullámhosszhoz köt!
Élvezzük! A mikrofon elött mindenki ember (olyan, amilyen)!
(Persze, ne nyomkodjanak feleslegesen!)

Szép DX-eket PMR-eseknek, CB-seknek, HAM-oknak, SWL-eknek!

HG4I
Előzmény: Törölt nick (464)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.30 0 0 464

Hmmm...

Nem érzem úgy, hogy lehúztam volna bárkit, bármit.

Biztosan találkoztatok már olyannal, aki azt hiszi, ő az országút királya. Lámpánál eléd sorol, záróvonalazik, letúr az útról.

És van aki azt hiszi, csak az övé az adásgomb. Összesen erről beszéltem. Ha széles körben mozogsz - márpedig a honlapotokon összegyűjtött sok kitűnő információ ezt mutatja - akkor tudod hogy a "nyomkodók"-ra gondolok, egykor cb-n. Na meg ma pmr-en is. Ez nem technika, vagy eszközfüggő, ez emberi sajátosság. Amit én elvárnék, hogy "westernfilm" szabályok szerint is:

1. aki érkezett, az mondjon jónapot.

2. ha már beléptem a "kocsmába" és nem nagyon ismerek senkit, akkor előbb figyelek, és csak aztán szólok.

Üdv, písz, és buék: Szegecs, a Garázsaudió stáb, és bárki akit félreértés miatt megbántottam volna!

Előzmény: DJ Szegecs (461)
KörKirály Creative Commons License 2004.12.30 0 0 463

Köszönöm, a helyesbítést! Valójában elírás történt nem 130, hanem 134... A 130-at én is ismerem, volt szerencsém hozzá...

B.U.É.K. mindenkinek!

Előzmény: HG4I (462)
HG4I Creative Commons License 2004.12.30 0 0 462
Szia KörKirály!

Egy apró pontosítás: az R-130 nagyon is rendszeresítve volt, söt a Videoton gyártotta is. Minden zászlóaljparancsnoki harcjármüben (harckocsi, BTR, PSZH, stb) volt belöle 1 készlet, az R-142-es hír.kocsiban is, de önálló R-130-as állomás is létezett UAZ-ban.

Boldog újévet:
HG4I
Előzmény: KörKirály (416)
DJ Szegecs Creative Commons License 2004.12.30 0 0 461

Mélyen sértve érzem magam mint PMR-es, az ilyesfajta lenéző viselkedés miatt, amit te is beláthatsz...

Én kb. egyformán mozgok CB-s, PMR-es, és rádióamatőr berkekben is. Minden csoportban vannak olyan emberek, akik lehúzzák a másik tábor tagjait, különféle vélt, vagy valós indokkal. Ez sajnos ugyanolyan negatív dolog, mint a vidéki-fővárosi ellentét, tehát látható, hogy nem csupán a rádiós világra korlátozódik.

Ha majd Te is hosszú ideje fogsz rádiózni, bizonyára ugyanúgy el fogod engedni az ilyen beszólásokat a füled mellett, mint amikor az akciónyugdíjas elkezdi a BKV-n fennhangon osztani az "ezek a mai fiatalok dumát".....

Ezzel nem azokat szeretném megvédeni, akik a másik tábor ellen szólnak, hanem csak arra szeretnék rávilágítani, hogy amíg lesz, aki ugrik ezekre, addig sosem fognak megszűnni  az ellentétek.

Előzmény: Acsi4265 (458)
zebra2 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 460

Kedves Acsi4265 !

Abszolút nem értem, min akadtál fennn DeTomaso hozzászólásán.

Lehet hogy velem van a baj, de ötször átolvasva az ő hozzászólását, sem fedeztem fel benne semmi sértőt a PMR-esekre nézve.

Hacsak az nem sért valakit, hogy leszögezte: neki nem jött be a PMR.

Mégpedig szerintem eléggé részrehajlás nélkül közölte ebbéli véleményét.

Ha az ilyen, tényszerű hozzászólások neked nem tetszenek, javaslom ne olvasgasd a /sokatmondóan/ CB rádió -nak elnevezett topicot. Tudom ajánlani a PMR rádió topicot. Ott megértőbb közönség előtt tudod majd orrvérzésig magasztalni a "nem olcsó" készülékedet. Ugye nincs harag?

A CB-s tapasztalataidat majd kíváncsian várjuk.

Boldog újévet mindenkinek a fórumon, attól függetlenül, hogy mit szorongat a markában. ;)

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.30 0 0 459

Hát kedves Acsi!

Tudtam, hogy rámugrik egy pmr tulajdonos...

Miután konnektort kívántál nekem, azt kell mondjam kicsit meglepődtem. Szerintem minden általánosítás életveszélyes. Sajnos kettőnk közül nem én általánosítok, és ha végigolvastad volna a hozzászólásomat figyelemmel, egyáltalán nem bántottam a pmr-t mint technikát, olyan amilyen.

A konnektort pedig ajánlanám inkább azoknak, akiknek TÖKmindegy, hogy pmr, vagy cb, vagy bármi van a kezükben, még a használati utasítást sem képesek elolvasni, hanem vadul nyomkodják az adás, ptt, talk, vagy az összes gombot, sokszor lehetetlenné téve a többi normális, türelmes, mérsékelt PMR/CB felhasználónak, vagy NEKED, kedves Acsi, hogy befejezzék a mondatot. Nem tudom te hol laksz, engem a telepek behelyezése után 15 perccel elkapott az idegbaj.

Tudom, a drágább pmr-ek (kenwood, yaesu stb.) öszetétel, műszaki színvonal, strapabírás... Ne kezdjük el erről oktatni egymást, az ár / érték arányuk tuti jó, de az ár / teljesítmény (500mW így is úgy is) már érdekes. Persze ha felrakod 5 wattra, netán még egy két szomszédos frekit is ráprogramozol... ;-) . Ezt az olcsó játékszerek - ami nekem is van - sosem fogják sem tudni, sem megközeliteni. Ez okés.

Szerintem ne kérj elnézés a többi "rádiós társ"-tól, mert úgy néz ki csak az vette magára, akinek inge, és sokan tisztában vannak a karácsonyi pmr-ek problematikájával. A véleményemet továbbra is fenntarom.

Te rádiós társaknak neveztél mindenkit, rendben. De lássuk be, rádiós társ az, aki megvárja a mondat végét, nem nyomogatja a gombot más mondata közepén, mielőtt hív, belehallgat a frekvenciába... A többi az, akiről beszéltem, és akitől neked is olyan nehéz néha beszélned. Cb-n ez még tovább, válassz hívójelet, telepíts, hangolj antennát, zsúfoltság esetén kérj / javasolj frekvenciát, a nemzetközi dx-nek pedig még csak most tanulgatom az írott/íratlan szabályait. De addig is, fél éve FIGYELEK, TANULOK, és nem brékózok mint egy hülye, hogy "velkám frencs pípölz", valószínüleg tönkretéve ezzel a petőfibányai hegyoldalba települt Galaxy2 rádió nemzetközi dx-ét.

És ha gombnyomogatás, vagy hívócsatornán való csacsogás és el nem tekerés miatt egy másik cb tulajdonost valaki rendre utasít (inkább kér), nem kérem ki magamnak olyanformán, hogy sértegeti a cb-seket.

Részemről befejeztem, jó cb rádió vásárlást kívánok.

u.i.: Az erőt továbbra is a mike fogásánál érzem. Majd ha a 11méter mellett a 64 ceni is ionoszférikus terjedés lesz, akkor majd izgulok ha bekapcsolom a topcomot. Addig nem annyira, bocsássa ezt nekem meg mindenki.

Acsi4265 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 458

Sziasztok

Hát tudod kedves: DeTomaso, nem lennék a helyedben... Ennyire lenézőnek kell lenni a PMR rádiósokkal? Volt már egy ilyesfajta eset amatőr rádiós topicon is. Akkor egy hozzád hasonló ember méltatta a kezdő rádióst. Erre sajna én vérszemet kapok. Egyébként, ha tényleg rádiósnak mondod magad, akkor tudhatnád, hogy a méregdrága PMR-ek, nem csak a márkanév miatt kerülnek annyiba, hanem műszakilag is megfelelnek az áruknak. Mellesleg én a közeljövőben tervezem egy CB rádió beújjítását. Remélem, hogy a hangnem nem lesz felémnézve lenéző, mert kezdő leszek, azzal a rádió típussal. Ha már az árnál vagyunk, egészen véletlenül nekem se "olcsó" a PMR-em. Árat nem fogok közölni, de annyiba kerül, hogy lehetne egy jobb autóba szerelhető fajtát venni az árán . És ha érezni akarod az erőt, akkor ajánlom a konnektort. Ott van belőle bőven. Mind ez nem kötözködés! Mélyen sértve érzem magam mint PMR-es, az ilyesfajta lenéző viselkedés miatt, amit te is beláthatsz...

Ui.: Elnézést kell kérjek azoktól a rádiós társaktól, akik magukra vették a címzetten kívül hozzászólásom. Őket nem állt szándékomban méltatni/megbántani. Ez egy reakció volt részemről, hogy tulajdonképpen a lenéző viselkedést nem lehet, egy hobbin belül alkalmazni, csak azért mert más típusú rádióval üzi azt. 

És végül, de nem utólsó sorban, boldog új évet és jó terjedést szeretnék kívánni mindenkinek!

Üdv: Acsi

Előzmény: Törölt nick (450)
Gyula924 Creative Commons License 2004.12.29 0 0 457

Sziasztok!

Igen csatlakozom, ma aki tudot cb-én fülelni,nagyon jó terjedés volt egész nap.

KörKirály Creative Commons License 2004.12.29 0 0 456

Most itt nálam teljes a csend 27 megán... Érdekes terjesés volt ma, kb. fél órás ciklusokban változott, némely állomások igen erősen (főképp portugálok és spanyolok) de hamar leült... Nálam a csúcs 12-12.30 -ig tartott kb. itt egy portugál qso-m szakadt meg pillanatok alatt... utána kb 2 órás csend volt, míg újra lehetett gyengén vételezni 1-2 cq-t de sajnos igen halovány minden...

Más...

Mivel képet továbbra sem tudok feltölteni... így egy-pár topichozn nem szóltam hozzá...mert az csak a mgfelelő illusztrációval lett volna érdekes...kár...Pedig van egy gyönyörűen átépített SS360-am amibe a 2m-es konverter is bele van építve! Úgy, hogy belefért az eredeti dbozba+ freki kijelzőt is kapott!!!

Skodri! Ha stabilban szeretnéd használni a katonai rádióidat mindenképp célszerű lenne tápegységet építeni v. szerezni hozzájuk...Nekem annak idején az R 323-hoz tartozó VSZ 2.5 jelzésűek voltak, ezek hálózatról működtek, csak volt bennük egy inverter ami iszonyúan sípolt... Viszont ha nem sajnálsz egy kicsit rááldozni szerintem érdemes lenne venned egy univerzális kettős labortápot, amelyen szabályozható a feszültség, erről táplálhatnád a Stalkert is...Fok Gyem és társai...a ham csere-bere oldalon gyakran fellelhetők...rengeteget használam őket... De ha találsz megfelelő trafót akkor magad is nekiállhatsz, nem bonyolult egy ilyen táp megépítése...

Előzmény: Törölt nick (455)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.29 0 0 455

Gyerekek!

Azt senki nem írja MEKKORA terjedés van ma este? Beköltöztek a rádiómba  belgák, franciák, olaszok, oroszok! ÁLLAT!

zebra2 Creative Commons License 2004.12.29 0 0 454
Mennyire komoly SWR mérőre gondolsz? Ha elgendő egy alap készülék, akkor tudok neked adni egyet. Ingyen! Egy kis szépséghibája lenne a dolognak. Itt békésben tudnád átvenni. A kézit mennyiért adod?
Előzmény: belmo (453)
belmo Creative Commons License 2004.12.29 0 0 453

Sziasztok!

Elnézést tudom ez nem hírdető meg kereső, bátorkodnék megkérdezni : szükségem lenne

egy SWR mérőre cb rádiomhoz. Van egy Stabo kézi cb- m megválnék tőle AM-FM 40-et tud. Valami bibije van ugyan, vétele jó de adni nagyon gyengén.

Tehát végfoka beteg bíztos, ezért hozzáértő barkácsolónak jó vagy akinek megfelelő

szakember "háttere" van!

Üdvözlet

csaba681 Creative Commons License 2004.12.29 0 0 452
sajnos nem müködik az emilje ...más eléérhetőséget nem tudsz???
Előzmény: Törölt nick (449)
zebra2 Creative Commons License 2004.12.29 0 0 451

"Egyedül tébolyító volt a (szerintem erkélyen álló, korláton lábujjhegyen kilógó, szélkakas módjára árbócként feszítő, magaspontként torkát hátrahajlító pmr-esek) hívógomb nyomkodása, ha kell, ha nem."

- Ez tetszik.

Mondjuk ilyen "nyomkodós"emberkék CB-n is voltak annakidején. Szerencsére mára a nagyrészük már áttért a PMR-re. Így a CB sáv kezd használható lenni.

Előzmény: Törölt nick (450)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.29 0 0 450

Üdv mindenkinek!

Pesten vagyok, leltározok, esténként rádiózás...

Tegnap vettem egy pár pmr-t, tt3300. Nem rossz, nem rossz, de mikor felmentünk a Széchenyi hegyre, dabassal mégiscsak cb-n beszéltünk... ;-)

Amúgy meg egész várossal lehet fentről, rálátással. Egyedül tébolyító volt a (szerintem erkélyen álló, korláton lábujjhegyen kilógó, szélkakas módjára árbócként feszítő, magaspontként torkát hátrahajlító pmr-esek) hívógomb nyomkodása, ha kell, ha nem.

Most jöttem rá, hogy a két típusú készülék teljesen másra való, ezért az összehasonlításuk számomra értelmetlenné vált. Egyébként amennyibe kerülnek, MEGÉRIK az árukat. Mondjuk 1 db-ért 40-60 ezret adni csak a márka miatt már durva...

Aranyosak a pmr-ek, de a grant mikrofonjába kapaszkodva érzem igazán, hogy "az erő velem van".

Köszönöm 115Gábor-nak, és Casco-s Csabinak, hogy meghallottak, recsegték fel az útvonalat a hegyre ( vidékinek ugye..), és jó tanácsokkal láttak el.

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.29 0 0 449
....bocsánat, az email címet rosszul írtam... @vodafone.hu  .. tehát nem W
Előzmény: Törölt nick (448)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.29 0 0 448

Csaba! Megtaláltam a hivatkozást - itt volt az orrunk előtt ebben a topikban a 249-es hozzászólásban. Hogy ne kelljen odalapozni, beidézem:

(Aki írta:  HA4WU   és mail címe  ha4wu@wodafone.hu )

"Sziasztok!

Ha valaki nagyon drágának találná az MB8719 -et, akkor tudok abban segíteni, hogy

a beteg rádióba lényegesen olcsóbb, MC145106-ot építsünk.

Általában CB-ket szoktunk átalakítani rádióamatőr sávra, úgyhogy ha valakit nem

csak a javítás, hanem az átalakítás is érdekel, akkor 28, vagy 21 MHz-re, bármilyen

típusnál ez megoldható.

Természetesen, engedélyköteles sávokról van szó, ennek hiányában azért még

figyelgetni ott is szabad.

És aki kedvet érez a távírózáshoz, annak a Grant, Stalker, vagy bármilyen SSB-s

rádiójába a CW üzemmódot is be tudom építeni.

Üdvözlettel: Péter

(ex. Római-Rádió, Dunaújvárosból, az USB-40-ről)"

Előzmény: csaba681 (445)
zebra2 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 447

Ha nem titok mi a hibajelenség, amiről a szintézer hibájára gondolsz?

Elég speciális hibajelenséggel szokott a PLL elszálni.

007-nek igaza van. Nagyon sokszor cserélik feleslegesen.

Pedig a forrasztás hőjét nagyon nehezen viseli. Könnyű megölni a felesleges melegítésekkel.

zebra2 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 446

Nem szeretnélek nagyon elszomorítani, de tudtommal 8719 egyik jelentősebb alkatrészforgalmazónál sincs már. Én már vagy egy éve bontásból dolgozom.

Pár kisebb üzletben még lehet elfekvőben.

Sajnos már németben is kifutó tipus. A Müncheni nagy Conradban sincs.

Állítólag Bécsben még lehet kapni 19.95 Eur-ért.

csaba681 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 445
Nem tudsz véletlenül többet a dologról? nagyon jó lenne ha működnének a stalkerek!!!biztos hogy a pll ic rossz a rádiókban...(sajnos).nem találtam a pannondxc-n a témában semmit....segitsetek!!! köszi
Előzmény: Törölt nick (440)
silvius Creative Commons License 2004.12.28 0 0 444

Sziasztok DX vadászok!

Természetesen mindenkit szívesen lát a Hotel Alfa Radio Club, akik úgy gondolják, hogy a nemzetközi gyakorlatban is komolyan szeretnének rádiózni. A dolog kultúrája könnyen elsajátítható egy néhány oldalas beszámolóval a cbdx oldalon igyekeztem is ezt elősegíteni. A HARC levelezési listája is azt a célt szolgálja, hogy a DX élményekről részletesen beszámolhassunk egymásnak. Ide persze nemcsak külföldi (ionoszférikus) beszámolókat várunk, hanem a földfelszini hullámok (troposzférikus) segítségével összehozott nagyobb volumenű dx-beszámolók is érdekelnék a lista eddigi és jövőbeli tagjait. A HARC nem hivatalos klub (egyelőre). Célja mindössze csak annyi, hogy közzétegye a HA hívókat használó 11 méteren dolgozó freebanderek listáját, hogy ne használja 2 vagy több operátor ugyanazt a hívót. Mindössze ennyi, egy gyűjtőhely. Persze szívesen közzétennénk cikkeket régi dolgokról, klubéletről, régi expedíciókról, kitelepülésekről....stb.

Én csak egy zöldfülű CB-s vagyok, nektek biztos sokkal több kaland, tapasztalat, élmény van a tarsolyotokban. Ott meg lehetne mindezt osztani.

Addig is 73!

Előzmény: Skodri84 (437)
Skodri84 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 443

Este irok akkor egy emailt, csakmost sietek el!  Tényleg semmit se ért a töltés...:( A mutató bele se ért a kis "szines" sávba...meg adásra nem is kattant a relé. Kicsit felhúzott.

Csak nem ő volna az a 4,8 V-os tápi?:)

Előzmény: Törölt nick (441)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!