Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nyitotta:Howard, de nem a kacsa, 2005.05.27 17:28 |
Különféle légfegyverek javításáról, tunningolásáról, kipróbálásáról, ötletekről szóló topik. (Itt az erős puskákat, avagy a duplarugós stb. törvényellenes fegyvereket nem kedvelik !!)
Én is agyaltam már rajta, de sajna csak rövid ideig volt a kezemben a cucc:( A cső burkolatára nem találtam megoldást. Amennyiben a buroknak csak esztétikai szerepe van, illetve csak az elsütő szerkezet csapjait aprólékait tartja, akkor minden további nélkül lehet csinálni belőle valami TAU7 stílusú vasat. Ergo markolat, pici fa előagyszerűséggel az elsütő szerkezetnek, aztán a szép hosszú csupasz cs a végén egy kompenzátor - céltüske kombinációval.
Volna kedvem megpróbálni, de kéne szereznem egy olcsóbb, használt darabot alapnak.
Ez nem rossz ötlet, de sajnos nem oldja meg az igazi problemáját a Gamo sütésnek. Mindenesetre a geometriája kicsit ergonómikusabb, mint a vacak kisívű gyári lemez ravaszé. A két állítócsavar szerintem inkább parasztvakítás, hogy na, ez állítható.
Köszi. Igyexem ott lenni Hollóson, de sürgősen találnom kell dugattyútömítést az LG14-be, mert a régi randán kifordult. Megigazítottam, de nem bízom benne. Sikerült teflonból csinálnom egyet, de szóltak itt a kollégák, hogy nem lesz tartós, mert gyorsan kopik. Kell egy eredeti bőr, az a biztos:)
Az amcsiknál van erre egy megoldás, egy úriember kitalált egy új elsütőbillentyűt GAMO-hoz, amiről ódákat zengenek. Állítólag sokkal jobb lesz tőle a sütés, mint a gyári (de azért nem éri el pl. a Weihrauch Rekord minőségét).
A Schaftoil kimondottan a fegyver tusa kezelésére talalták ki. Az osztrákoknál kapható a világostól egészen az extra sötét változatig. Igen nagy divat náluk a tusa olajjal való impregnálás. A vadászok kedvelik nagyon, mert esős-párás időben nem csuszik mint a lakkozás. Szerintem természetesebb és szebb is .
Nem egyszerű a dolog, mert a design olyan, amilyen. Azért sokat lehet finomítani rajta. Bár igazán állítható (mint a HW) sosem lesz, de egy kellemesen könnyű, kicsivel rövidebb elsütést azét ki lehet belőle hozni! Házi módosítást nem igen javaslom, könnyen a biztonság rovására mehet! Különösen a Gamo által használt anyagok minősége miatt.
Nézdd meg, hogy az elsütő billentyűt visszatérítő rugó nem e túl erős. Ha igen, akkor azt cseréld ki egy gyengébbre. Elvileg ez megoldhatja a problémát. A reszelgetést nem javaslom, mert azzal egy életre el lehet tolni a fegyvert.
van egy Gamo hunter légpuskám, és az a gondom vele, hogy nem elég érzékeny a ravasz. Állítottam raja a ravasz alatt lévő csavarral is, de alig észrevehető a változás. Van erre valami megoldás, ill más is találkozot már ezzel a gonddal?
Pontosan nem tudom. Azt írja a leírás (németül van, ott gyártják), hogy olajos faápoló, szilikonnal keverve. Jól beszívódik a fába, elég jól bírja a sérüléseket, vízlepergető (vagy vízálló?), nem foltosodik. Bútorra ajánlják, de valamiért jobb a puskatusokhoz.
SHAFTOIL vagy mi a neve, majd otthon megnézem. Kint vettem a szlovákoknál, de a MAGNUM 90 vadászkatalógusában is van 800Ft-ért, valószínűleg a nagyobb vadászboltok is tartják. Magas (10x6x2cm), szögletes üvegben van, két féle színárnyalatban, sötét pirosas és sötétbarna. Én a barnát választottam. A csiszolás után egyszer vékonyan be kell kenni vele a fát, majd bedörzsölni. Egy nap múlva ugyanezt meg kell ismételni, és már készen is van. Az az érdekes benne, hogy nem csiszoltam tökéletesen simára a fát, és nem végeztem el a vizes faszőrözést és csiszolást, hanem csak felkentem rá, mégis szép felületet adott.
Lassan új "Home made" divízió alakul a FT-n belül:)
Én is farigcsálnék szívesen egy újabbat, de kellene hozzá egy vas. Az enyémek sajna elfogytak. Szóval, ha valakinél akad légfegyver tusa nélkül, akkor lehet, hogy vevő lennék rá:)
Steve! Esztergapadon megmunkálható, magas, cca. 1000/sec fordulatszámon, éles gyorsacél késsel.
Az anyag keménysége tág határok között változhat, ezért nagyjábol 60-70 Shore "A" keménységű a megfelelő.