Hanem azt ha valamit gyakorolnának annak lenne látható jele és látnánk.
Nem azt hallanám a lelátón,hogy hova a faszba rugod megint azt a szabadrugást Bódi.
Meg nem azt, faszért passzolsz állandóan hátra? "
Nem érzel egy kis ellentmondás a gondolatmenetedben?Szerinted Elemér vagy bármelyik edző úgy készíti fel a csapatát, hogy passzolgassatok oldalra meg hátra, meg a szabadrúgásokat, beadásokat véletlenül se rúgjátok saját játékoshoz.Szerinted miért kiabál Elemér annyit a partvonalról nekik?Mert nem ez volt valószínüleg megbeszélve.Már többször leírtam, minden taktika annyit ér, amennyit a játékosok megvalósítanak belőle.Legkönyebb az edzőre fogni, ha a játékosnak nincs kedve többet, gyorsabban futni.A legutóbbi meccseken a pontrúgásaink vagy a kapura lövéseink egyszerűen katasztrófálisak.És mindenki tudja, hogy se Bódi, Se Kevin de mondhatnám Tőzsért is az elmúlt szezonban, nem felejtett el rúgni, itt valamilyen koncentrációs probléma van.Nehogy már sokéves NB1-es rutinnall rendelkező 26-30 éves játékosoknak most kelljen elmagyarázni, hogy adott játék szituácuióban hová kell helyezkedni.Vagy ha igen, régen rossz.Akkor nem az edzőben, hanem a játékosokban van a hiba.Nem véletlen, hogy akinek van rá lehetősége(Rebrov pl)kirúgja azt a játékost, aki nem tudja végrehajtani azokat a feladatokat, amit ő kiad.Mert a játékosaink már bizonyították zömében, hogy ahogy Kicsi is mondja, tudnak ettől lényegesen is jobban játszani(szerinte 50%-on lötyögünk , egyetértek vele)Azzal is, hogy túlságosan érzékenyek a játékosok, annó én is leordítottam a játékostársam fejét, ha az nem megfelelő hozzáállással játszott vagy félt.Most már vigyázni kell hogy szólsz, mert megsértődnek.Sajnos a csapatban sincs egy olyan vezér, aki ezt néha megtenné,mert lássuk be se Bódi,se Varga,se Korhut nem ilyen mentalitás.
"Kondást meg a veretlen szezon után elvitte egy Kisvárda."
És mondd zsiráf 2014-ben az utolsó bajnoki címnél ki volt az edző?
Elemér minden hibája ellenére 2 bajnoki címet és 2 kupagyőzelmet összehozott. Viszont nem tud jól meccselni, rettentően sablonos a gondolkodása, ergo könnyen kiismerhető. Nem képes mentálisan felkészíteni éles meccsekre (pl.:BATE) a csapatot, ami szerintem a valós önbizalom hiányából fakad. Képtelen nyíltan elismerni, ha hibázott, sőt néha igazi szóba'festő. Ezen tulajdonságai erősen behatárolják az edzői ténykedését..
A videó arra lett volna példa, hogy ma nincsenek ilyen képzett és jó formában lévő játékosaink, mint a veretlen szezonban voltak, sőt jobban belegondolva évek óta nincsenek. Ez egyébként meglátásom szerint nem orvosolható egy edzőcserével..
Mondjuk ezekre tényleg jól jönnének a válaszok, akár Elemértől is :-) / :-(
Elemer akkor friss hús volt, utána kiismerték. Sousa akkori Vidije az egyik legtöbb pontot érte el, máskor annyival sztem bajnok lett volna, de akkor nekünk minden összejött (abban az évben volt NagyZ utolsó perces golja a Kecskemet ellen?), büszke vagyok arra az évre, de ne legyen már takaródzó mindenre! Elemért kiismerték, nem azt mondom, hogy rossz edző, de nem is kiemelkedő. Miért olyan nehéz ezt belátni?? A LOKI,a mi közös kedvencünk, jobbat érdemel es nem érdekel, hogy xy csapatnak bezzeg még rosszabb van.
Hát pedig látod ez van. Ha idejönne Klopp és elmondaná, hogy ki mit csináljon, akkor ez a keret simán BL-t is nyerhetne, hiszen a játékos azt csinálja, amit az edző mond.
A játékos azt csinálja amit az edző mond. Emiatt kapnak fizetést.
Ne a játékost baszogasd. Annyit csinál amit kérnek tőle. Magától nem fog labda nélküli mozgásokat gyakorolni. Nem fogja tudni hova kell mozognia."
Pusztán az a tény, hogy a tavalyi szezon második legtöbb gólját kaptuk 3 edző elfogyasztásával megspékelve, már az kétségeket ébreszt bennem a véleményed kikezdhetetlen tényeken alapuló mivoltával kapcsolatban. Ja, és nem, nem a játékosokat baszogatom, hanem azt, aki ezt a keretet kialakította edzőstől mindenestől!
Na, ha mindenki kedvére kipolitizálta magát, lenne egy kérdésem, mert elvileg ez egy focis fórum:
Nyilatkozat1.: Mindkét oldalon nagy teljesítményt tettek le a fiúk.
Nyilatkozat2: Akiknek a támadás lenne a feladatuk, azok nem vállalkoztak...Várunk-várunk, hogy majd lesz valami, azonban ha nem teszünk érte, semmi jó nem fog történni, és úgy járunk, mint a hétvégi találkozón.... A Gyirmót ellen is ívelgettünk, próbáltuk betuszkolni a labdákat a tizenhatoson belülre, az ellenfél azonban könnyedén kivagdosta ezeket, ahelyett, hogy a szélen bontottuk volna meg a védelmüket, és laposan juttattuk volna be a labdákat... „A legnagyobb gond az, hogy a mutatott játékunk köszönőviszonyban sincs a tudásunkkal." Ha idegenben nem tudunk pontokat szerezni, az nem lesz elég a feljutáshoz, így mindenképpen változtatnunk kell. Fontos a taktika, de voltam én is játékos, és tudom, hogy nem a hadrenden múlik, ha nyerünk vagy veszítünk, hanem azon, hogy mindenki kihozza magából a legjobbat. Ha rajtam múlna, legszívesebben ordibálnék velük. Focistakoromban volt, hogy a nyakát fogtam a csapattársamnak, ha nem kellő módon állt hozzá egy összecsapáshoz. Edzőként azonban más a helyzet, ilyenkor marad a fejfájás, és a nem alvás. Közben pedig óvatosan mondod meg a dolgokat a csapatodnak, máskülönben ugyanis bunkónak tartanak, így nem biztos, hogy segítesz a játékosnak és ezáltal a csapatnak. Vigyáznunk kell, mikor melyik játékos mire érzékeny, meg kell találni a közös hangot mindenkivel, mert csak így lehetünk sikeresek..
Ez Elibá és Dombi Tibi véleménye.... És egy kicsi ízelítő, miért is hozott Szima Gábor légiósokat (is).
A kérdésem arra vonatkozna, hogy most akkor mi legyen? Küldjük el mondjuk a DEAC-ba Bódit, Varga Kevint, akik mélyen tudásuk alatt játszanak, vagy szépen kérjük meg őket, hogy próbáljanak focizni, s közben nagyon vigyázni arra, meg ne sértődjenek....
Tovább kérdezek, hány olyan játékos van a keretben, aki képes ezeket az egyébként roppant fontos mozgásokat, taktikai elemeket a gyakorlatban megvalósítani? Mikor volt utoljára olyan a keret, hogy ennyire tudatos játékot megvalósítson? Talán az általad agyonfikázott veretlen szezonban volt utoljára alkalmas a keret erre. Megy a nagy mellény, hogy Nb1es ez a keret, de nem, újra és újra bebizonyosodik, hogy ez így édes kevés.
Most már értem mi bajod van. Az, hogy nem téged kértek fel edzőnek, hiszen Te profin csinálnád. De nem is értem miért a Loki kispadjára pályázol, miért nem vágysz magasabbra?
Mondjuk gondolom a Fradinál minden kérdésedre választ kapnál, mert hát Rebrov a profi, vagy ha nem, akkor mehetsz oda.
Erről hosszan lehetne írni,majd ha lesz időm írok is úgy ahogy Imrik szokott.