Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nyitotta:Howard, de nem a kacsa, 2005.05.27 17:28 |
Különféle légfegyverek javításáról, tunningolásáról, kipróbálásáról, ötletekről szóló topik. (Itt az erős puskákat, avagy a duplarugós stb. törvényellenes fegyvereket nem kedvelik !!)
Az érdeítésnél két lehetőség van: Az egyik, ha nem túl mély akkor felcsiszolod és újra harkályolod. Én inkább jó erős körömkefés dörgölést ajánlanék, mert egyszerűbb:) Én általában vizes pácot használok, de ha színezni akarsz többfélét egymás mellett, lehet, hogy kobban jársz a szeszessel, mert az valszeg gyorsabban szárad és nem folyik össze a másik színnel. Pácolás után picit visszaszőrösödik a fa, viszont ha csiszolod kopik a szín. Én ilyenkor mosogató szivacs durvábbik oldalával szoktam tükörfényesre polírozni. Többféle árnyalatot úgy is el tudsz érni, ha az egyik helyen többször pácolod át a fát. Ott természetesen sötétebb lesz a szín.
Mindent meg lehet csinálni, (többkamrásat is) de először a követelményeket kell tisztázni. Nincs kitaposott út. Egyedi megrendelések - egyedi megoldások, határidők és árak. Csak egyetlen problémát említve: a hatásfok (kamra elv esetén) egyenesen arányos a térfogattal. A térfogat - az átmérővel. Tehát minél nagyobb az átmérő annál jobb a tompítás hatásfoka. ...de mi történik (nyilt irányzéknál) a célberendezéssel?
A topikban már többször volt szó puska-ágyazat felújításról, ill. készítésről. Most én is szeretnék belefogni egy felújítási műveletbe, és van pár kérdésem: Az tiszta sor, hogy a sima felületeket üveggel v. csiszolópapírral lehet letakarítani. De hogyan tudnám az érdesített markolati részeket jól lepucolni? Oda rakódik a legtöbb zsír/kosz, és ha csiszolgatom, oda az érdesítés... Kétféle pácot szeretnék majd használni: világosabbat a sima, sötétebbet az érdesített részekhez. Milyen páccal érdemes csinálni, ill. erre a célra megfelel ugyanazon anyag töményebb és hígabb változata?
Most raktam össze a puskámat és még nem az igazi működésíleg :( de igyekszem :) (tudod : garázsbuhera :) de 1 kis lödözésben benne vagyok akár nyiregyen akár debrecenben :)
Szoljunk Miki-nak is és már meg is van 1 kisebb társaság egy kis délutáni lövöldözéshez :)
Ha nem akartok esztergányos után szaladgálni, utánvéttel elküldön az egyiket. Ha megfelel, akkor lehet rendelni a következőt - kb. egyhetes határidővel - ha nem visszakülditek a cuccost, én visszaküldöm a pénzt, de a postát ti fizetitek. Ha van ismerős forgácsoló a közelben, elküldöm nektek a rajzot is, aztán "küzdjetek" tovább. Ha szerencsétek van, megcsinálja olcsón:-)
"...Van több hangtompitod is?..." Van egynehány:-) Pl.: Lov 21-14 mm-es csőre, Lov21-15mm-es csőre (ezek régről maradtak-egykamrásak) - CZ200-ra, Hunter 440-re - ezek végülis méretben csereszabatosak. De mint már mondtam, ezektől nem lehet csodákat várni, inkább kvázi csősúly, mint igazi tompító. A bonyolultabb kivitel gyártása sem probléma.