Nekünk ez jobb ... Paks meg rendkívül rutinos csapat, a ZTE meg egy két embertől leszámítva nb1-ben rutintalannak számít, ez nem bunda, max a Paks ellenfelei részéről, a kéz az meg kéz ... Én arra számítottam 2-3 fordulóval ezelőtt, hogy az Újpest-ZTE-vel leszünk versenyben a kiesés elleni harcban, mert az Újpestet nem éreztem olyan magabiztosnak, a ZTE-től meg azt vártam, hogy megremeg a lábuk a tét miatt, előbbinél bár még mindig nem érzem magabiztosnak, de a ZTE úgy tűnik még nincs kint a kátyuból és akár a Várda is becsatlakozhat, érdekes véghajrá lesz.
Én inkább azt mondanám hogy szegény embert az ág is húzza. A Paks sorozatban szerez pontot mázlival, persze úgy is nézhetjük hogy tesznek érte, fene tudja, de nekünk nem tudott bepattanni semmi most a végén a Puskás ellen.
Meg ez a Puskás is, Kaposvár ellen minősíthetetlenül játszik, de ma ellenünk persze odateszi magát meg mindenki a fedélzeten hirtelen.
Na mindegy, ez van, hiába foglalkozunk másokkal, attól nem lesz több pontunk.
Erre mondtam, hogy Ferencziről rengeteg gólt kapunk közvetve. szóval nem úgy hogy mittudomáén, eladja a labdát saját 16-oson belül és gól, de milliószor kapja tisztán az ember az oldalán, az ő oldaláról jön a beadás a gól előtt, beívelik mögé mélységből és hasonlók.
Csak ugye ma ennek annyira nincs itt a helye mert ma éppen Habovda hibázott egy nagyot, kár mert amúgy szerintem ő elég stabil és nem játszik rosszul. Kinyik szintén elég bizonytalan. aki ma dícsérhető volt a védelemből az Szacsa.
De átlagban hajmeresztő dolgokat művelünk minden meccsen hátul, különösen a Kinyik, Pávkovics, Ferenczi hármas, gyakorlatilag nincs meccs hogy ne lenne legalább egy szarvashiba amiből többnyire gólt is kapunk.
A legnagyobb gondot én hátul látom egész szezonban, ez még azt is felülírja hogy középpályán lassúak és körülményesek vagyunk ahol részben Tőzsért nem bírja el sokszor a csapat, részben minőségi probléma van és gyakorlatilag Bódin kívül senki nem alkalmas előre játékhoz, pl. Kusnyir sem. Ugye megint csak minőségi gond. Persze Tőzsér pont ma nem játszott rosszul, odatette magát legalábbis.
Garba elől ma kerékkötő volt igazából, rossz megoldásokat választott rendre, körülményes volt, de hátha lesz meccse mikor ő ment meg minket mint ma Baba.
Szerintem egyértelműn ZTE győzelem kell nekünk, a ZTE-t felejtsük el mint kiesőt, nagyon jó kerete van, Márton össze is rakta a csapatot ráadásul mostanra, harcolnak is most már, a diók ellen kis híján megfordították 0-1-ről, az a meccs sokat elmondott a ZTE-ről. Nem fog kiesni a ZTE , kb. 90-95%.
Ez Paks/Loki párharc már. Talán még a Kisvárda kerülhet oda, lesz egy Várda - ZTE meccs, azon sok múlik nekik, de szerintem ők is megoldják már ezt a bennmaradás dolgot.
Az alapfelállás az 3-4-2-1 volt, támadásban 3-4-3, megmondtam vagy ja ... a védekezésnél 5-4-1 lett volna a cél, de hihetetlen ez a Ferenczi még ebben a felállásban is egy nagy 0, persze most volt egy gólpassza, de ez még nem indokolja, hogy 33 meccsenként lő 1-2 gólt és ad 3-4 gólpasszt, hogy erőltessük ezt a lusta, felelőtlen tinitestű sutyerákot, egyszerűen hendippel indulunk, azt hittem most Tőzsér is hasonlóan gyenge lesz, de nem most odatette magát ... gratulálok Dani így kellene minimum !
Jó meccs volt összességében, megint volt 4-5 egyéni hiba, ebből csak 2x lőtt gólt a Puskás, de ezek a marharépák feleannyira sem küzdöttek a ZTE ellen, mint most ellenünk, gyanús nekem ez az egész.
Sajnos visszaálltunk a 4-4-2-re és hirtelen ellaposodott a játék, pedig Habovda egyre többet és bátrabban jött fel, Ferenczi csak akkor tűnt fel, amikor már átálltunk, mindenki láthatja, hogy ez az ember egy nagyon remek, gyors, kreatív játékos .... nb2-es szinten, komolyan a tőle 2-3 évvel idősebb Knezevic labádval lefutotta.
Az utolsó 10-12 percet megint megnyomtuk, Garbának volt egy nagy lehetősége, hogy passzoljon, de ballal nehezen tudott volna passzolni, talán ha tol rajta még egyet.
ZTE-Paks X-re tippeltem, igaz Loki győzelemre is, de ha így maradna nekünk jobb lenne, mintsem egyik meglépjen.
Mindent megtettünk ma, még hangulat is volt, főleg az utolsó 20 percben nem akármilyen, ennyire futotta. Ma tényleg megfeszültek, de ez a csapat most ennyit tud. Nagyon akartuk a harmadik gólt a végén, de nem jött össze, tényleg kvalitásbeli gondok miatt amit Bódi el is mondott múltkor ( mármint hogy ez a fő gond ).
A Vidi nyilván sokkal jobb játékerőt képvisel, de egyrészt szinte biztosan mi leszünk motiváltabbak, másrészt ugye híresen balfék a Vidi mikor esélyesként fut ki, ebben a két dologban bízhatunk.
A kövesd remélem nem áll talpra már a végéig. A Diósgyőr viszont sajnos nagyon menni fog várhatóan, ugyanis ők rámennek a harmadik helyre amire most már komoly esélyük van, főleg ha holnap nyernek Kaposváron. Nagyon egyben van az a csapat, masszívak, Feczkó kiválóan összerakta őket.
Ferenczi... nem lehet elvitatni tőle, hogy amíg a pályán van, az oldala végig megjátszható a támadásoknál, és sorra érkeznek onnan a beadások. Különösen a meccs elején még ő is csúszott a labdáért. Viszont az első gól előtt, úgy láttam, megint nagyot hibázott. Ahogy Habovda is.
Lenne elvileg értelme egy 5védős felállásnak, mert akkor a védekezés a szélső védőink bizonytalanságai mellett is stabilabb lehetne, és Ferenczi is bátrabban mehetne előre - valszeg ilyesmi lehetett a cél, (bár én nem láttam világosan, mi a felállásunk). De sajnos így is össze tudnak hozni gólt, gólokat.
Ezek nem apró dolgok, hanem vágyálmok.Ellenünk viszont sajnos a vidi teljes erőből fog játszani, a Kövesd újra erőre kap,a Diók is végre el akarnak kapni minket és mikor máskor, ha nem a legrosszabbkor sikerül nekik.Sajna a Paks és Böde sem teszi meg a szivességet.Mi csak magunkban kell, hogy bízzunk, nem az ellenfél gyengeségében.
Apró dolgokban bízhatunk... Például abban, hogy a Vidi ellen semmi vesztenivalónk, a Kövesd teljesen romokban haver, a Diósgyőrnek addigra már szinte mindegy lesz és hogy Böde kiállíttatja magát a 32. fordulóban.
Kezdésnek azért jó lenne, ha a Paks most nem szerezne pontot.