Nézd meg mennyivel több hibalehetőség van egy mondjuk átlagos mai autóban és hány van 1 kockaladában vagy régi daciaban. mégis az újabb sokkal jobb, megbízhatóbb.
szteretípia, hogy a bonyolultabb = megbízhatatlanabb
Biztos hogy nincs benne magasságállítás,mert nincs vezérlője, nincs nyoma az elektronikában, egyből ott kerestem mint a réginél. Annál vcds-el(vagy vas) lehetett csak magasságot állítani.
Nagy teljesítményű LED-hez elég nagy hüttés kell ,már mint méretben is ,gondolom ez okoz némi problémát az autóiparban ,hogy ne menyjen a dizájn rovására ...kevés a hely a fényszórókban ,ha a hüttést nem tudják megoldani akkor a teljesítménye a LED-nek behatárolt a hüttése miatt.
Az élettartalma is nagyban a hüttésén múlik,szerintem ezen dolgoznak folyamatosan.
Az embereknek létezik két csoportja, az egyik belenyugszik mindenbe, amit rá akarnak szabni, a másik viszont nem, s ha ugyan nem is vitatkozik, de szeretné megérteni, hogy azt ugyan miért?! Kitalálhatják, én az utóbbiak táborát erősítem. A következőkben felvetek egy érdekes[...] Bővebben!Tovább »
Amúgy az OSRAM fejlesztett Audi-hoz retrofitt mindenféle szabálynak megfelelő xenon fényszórót,ami szintező és mosó nélküli mert hogy :
" Nincs szükség automatikus fényszóró magasságállító vagy fényszórómosó berendezés beépítésére, mert az új fényszórók D8 25 W xenon lámpákkal felszereltek, amelyek nem igénylik ezeket a rendszereket."
Mert 25W-os xenon cső van benne ami nem tud 2000 Lument ,egy 35W-os 3200-3500 lumenre is képes.
Szóval LED-nél más a jogszabály ?Hát kétlem ...ha meg egy drága LED fényszórót a gyártó lehúz 2000Lumen alá hogy költséghatékony legyen ,az egy 10 milliós autónál elég gáz lenne... :(
"Új, alacsonyabb fénykibocsájtású a xenon lámpa, ezért olcsóbb lehetett azáltal, hogy nem kell hozzá automatikus magasság-állítás és fényszórómosó, miközben sokkal jobban világít, mint az egyszerű, halogén lámpa."
Van a BMW-nek ilyen led ködlámpája. (Hella amúgy) Na az pont úgy kezd világitani, mint egy xenon. Csak gyorsabb. Kb. 2 másodperc alatt teljes fénnyel pompázik, de pont olyan kékkel és gyengén indít. A többi ilyen egyfunkciós is ilyen?
Azért ott egy kicsit több minden van kisebb helyen. Nem is fér el akkora hütöborda, mint egy Simson hengerfej. Ezért kell a kényszerhütés. Amivel meg rögtön kap is a rendszer egy szatyor hátrányt.
Kicsit még várni kell vele. :-)) Amúgy a xenonnál jelenleg a 4. generációnál tartunk.
Fényszórók esetében lednél most a második. (ha jól emléxem) Az elsöböl meg tudomásom szerint csak a Cadillac és a Lexus volt megvásárolható. (bár ebben nem vagyok 100%-ban biztos) Szóval én még egy picit várnék..*
* mondom ezt úgy, hogy lenyügöz egy mátrix led rendszer tudása!
Láttam már több darab hibás szegmensü fényszórót. Azonkívül volt szerencsém végighallgatni egy kétnapos elöadást világítástechnika témakörben. Az elöadók is közöltek érdekes dolgokat.
De mégegyszer: Majd nézz meg egy legalább 250-300 000km-es fényszórót amiben kis ventilátor hüti a ledeket. Meg fogsz lepödni.