Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nyitotta:Howard, de nem a kacsa, 2005.05.27 17:28 |
Különféle légfegyverek javításáról, tunningolásáról, kipróbálásáról, ötletekről szóló topik. (Itt az erős puskákat, avagy a duplarugós stb. törvényellenes fegyvereket nem kedvelik !!)
Én a múltkor befogtam az én Dremel klónomat a fúróállványba. Így nem tud elmozdulni, és mivel függőlegesen áll, minden pici furatminta egyforma lesz, csak a mélységre kell vigyázni, meg arra, hogy a munkadarab fixen álljon alatta. Szabadkézzel nekem is úgy elvitte a szál, mint a szél:)
Ezeknek a nagyfordulató szerszámoknak a trükkje a minnél kissebb fej, minél nagyobb fordulat kombináció valamint, hogy a munkadarabot a teljes súlyunkkal az asztalra, vagy satuba szorítsuk és hogy a szerszámot is leszorítsuk. nem szabad szabadkézzel dolgozni. Rá kell az aszttalra tehenkedni. Persze így is kell hozzá pár óra gyakorlat.
Springer: köszi a biztatást, bátorságom már van :)
Ponggi: Ne aggódj, nem estem neki egyből a munkadarabnak :) én is kipróbáltam egy másik darabon. Nekem nem a megugrással (időnként előfordul, de kezelhető) és nem is az aprólékossággal (erre fel voltam készülve) volt bajom , hanem a keletkezett felülettel. Én is próbáltam maróval és gyémántfejjel különböző fordulatokon, de a maróval sorjásak lettek a mélyedések szélei, a gyémántfejjel pedig maguk a mélyedések lettek csíkosak, igaz itt már minimális volt a sorja. Mondjuk nekem gagyi 6000 forintos szerszámom van hajlékony tengellyel meg a hozzáadott bigyókkal, és lehet, hogy Dremel tartozékokkal szebb lenne a végeredmény. Az eredeti oldalon kicsit nagyobb képek vannak fent, itt látszik, hogy a végső felület milyen szép. Hát ehhez hasonlót nem sikerült elérni, nem tudom, azt mivel csiszolhatták le. Próbáltam smirglivel, csiszolószivaccsal és csiszolófilccel, de nem az igazi. Szóval jöhetnek a tanácsok ezügyben is :)
Szia Steve! A 198/Dremel ötlet nekem is tetszett! Ki is próbáltam, szerencsére csak egy másik hulladék-fadarabon. Neked is ezt tanácsolom!!! Nagyon nehéz, sziszifuszi meló! A fő problémám az volt, hogy a Demel gyakran megugrott, tehát nem tudtam szép egyenletesen mélyíteni!
Van valaki, aki ezt valóban sikerrel alkalmazta? Hogyan sikerült egyenletesre? Én próbáltam gyémántfejjel, és maróval is. Detto...
A faiparban közismert az a tény, hogy a vizezés vagy pácolás után a faanyag csak egyszer érdesedik. Ezért csiszolás után bevizezik, és ha megszárad, akkor simára csiszolják, és az sima marad a pácolás után. A vizezés ezen kívűl megmutatja a csiszolási hibákat is. Ha biztos akarsz lenni a dolgodban akkor vizezd kétszer!
A mintás részeket ne csiszold ki ha a cápázásban nincs gyakorlatod. Ha úgy csiszolod, hogy a minta megmaradjon, akkor szépen mutat majd az új felület a lakkozás után.
Érdesíteni úgy is szoktak, hogy durva csiszolóvásznat tesznek (arccal lefelé) a felületre, és finoman végigkopogtatják kalapácsval. Egy darab fán ki tudod próbálni, hogy mit mutat.
Köszi. A körömkefe mint precíziós szerszám nekem is eszembe jutott, most megerősítettél ebben. Mondjuk a markolati részen a harkályolás eléggé kopott, és láttam a 198-as hozzászólásban egy jónak tűnő módszert (dremel), valszeg úgy fogom kimélyíteni egy kicsit. A két színt egyébként úgy gondolom, hogy az érdesített és a sima rész fog különbözni, mint az FWB300-on. Milyen fajta pácot/hol érdemes venni?
Az érdeítésnél két lehetőség van: Az egyik, ha nem túl mély akkor felcsiszolod és újra harkályolod. Én inkább jó erős körömkefés dörgölést ajánlanék, mert egyszerűbb:) Én általában vizes pácot használok, de ha színezni akarsz többfélét egymás mellett, lehet, hogy kobban jársz a szeszessel, mert az valszeg gyorsabban szárad és nem folyik össze a másik színnel. Pácolás után picit visszaszőrösödik a fa, viszont ha csiszolod kopik a szín. Én ilyenkor mosogató szivacs durvábbik oldalával szoktam tükörfényesre polírozni. Többféle árnyalatot úgy is el tudsz érni, ha az egyik helyen többször pácolod át a fát. Ott természetesen sötétebb lesz a szín.
Mindent meg lehet csinálni, (többkamrásat is) de először a követelményeket kell tisztázni. Nincs kitaposott út. Egyedi megrendelések - egyedi megoldások, határidők és árak. Csak egyetlen problémát említve: a hatásfok (kamra elv esetén) egyenesen arányos a térfogattal. A térfogat - az átmérővel. Tehát minél nagyobb az átmérő annál jobb a tompítás hatásfoka. ...de mi történik (nyilt irányzéknál) a célberendezéssel?
A topikban már többször volt szó puska-ágyazat felújításról, ill. készítésről. Most én is szeretnék belefogni egy felújítási műveletbe, és van pár kérdésem: Az tiszta sor, hogy a sima felületeket üveggel v. csiszolópapírral lehet letakarítani. De hogyan tudnám az érdesített markolati részeket jól lepucolni? Oda rakódik a legtöbb zsír/kosz, és ha csiszolgatom, oda az érdesítés... Kétféle pácot szeretnék majd használni: világosabbat a sima, sötétebbet az érdesített részekhez. Milyen páccal érdemes csinálni, ill. erre a célra megfelel ugyanazon anyag töményebb és hígabb változata?
Most raktam össze a puskámat és még nem az igazi működésíleg :( de igyekszem :) (tudod : garázsbuhera :) de 1 kis lödözésben benne vagyok akár nyiregyen akár debrecenben :)
Szoljunk Miki-nak is és már meg is van 1 kisebb társaság egy kis délutáni lövöldözéshez :)