Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nyitotta:Howard, de nem a kacsa, 2005.05.27 17:28 |
Különféle légfegyverek javításáról, tunningolásáról, kipróbálásáról, ötletekről szóló topik. (Itt az erős puskákat, avagy a duplarugós stb. törvényellenes fegyvereket nem kedvelik !!)
jaja bizony hogy takarékos :-))) Hjajj haver apjáé ez a puska. Nagyon régen, amikor még fingom se volt a típusokról csak néztem, hogy milyen kis gagyi szegénykém, olyan csenevész, és kopott. Viszont itt megismerve a világot eszméltem rá, hogy ezt a műszert verébre vette 20 évvel ezelőtt, és 2évente egyszer lelő egyet, amikor halálra idegesíti reggel. Nincs többet használva. (no persze haverommal megkoptattuk a cuccot tavaly nyáron) Szörnyű, hogy egy ilyen puska így kárbavész :(
Csak azért kérdeztem ,mert "régen" ezek a töltők egy rugalmas tömítéssel voltak ellátva. Kopás esetén csak ezt kellett cserélni. ...később elhagyták, és csak a fémes tömítés "játszik" ami azért egy kicsikét gagyi.
nekem pont az ellenkezője szokott előfordulni egy Haenel-Suhl csodával. nem 2, nem 3... egy FÉL golyó repül ki a csőből :D Ilyenkor nem tudni hol csapódik be, vagy mit csinál magával röptébe, de utána tár ki, félbenyírt golyót kipattintani, és mehet tovább a lövészet :)
Ez az egyetlen része a fegyvernek, amit még sohasem kellett szétszednem, így azt sem tudom van-e benne valamilyen tömítés egyáltalán. Szerintem mindössze a feé tömít a fémen, méghozzá akkora felületen, hogy nem létezik, hogy ott lefújjon. Ha kikopik szerintem csak esztergálni kell egy akkorát, ami pont befér és kész.
Az az igazság, hogy én néha lövök viccből a klub LG-14-eivel edzésen, amelyek MHSZ-ből visszamaradt húszegynéhány éves jószágok. Na ilyen hibát még azokon sem láttam....
Az LG14-nél párszor előfordult, hogy kissé kapkodva töltöttem és nem nyomtam be rendesen az ólmot a helyére, aztán vagy meglapítottam, vagy picit elnyírtam a szoknyából, mikor befordítottam. Kissé westernfilmes hanghatást produkált a lövedék. Meg persze papírrepülőt megszégyenítő röppályát:)
Vicces lett volna, ha egyszerre lövi ki őket:) Nekem kettő volt a legtöbb, amit egyszerre belebambáskodtam a csőbe, de 10 méteren 3-4 cm-rel egymás mellett csapódtak be. 12 már egész szépen terítene, ha ki bírna jönni. Sörét feeling:)
A cimbi,aki pukkogtatott vele,nem vette észre hogy beszorultak a csöbe. Szerintem az elsönél nem forditotta vissza rendesen a betöltöt,igy az megnyomodott és beragadt. A többi már történelem.:)))