Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nyitotta:Howard, de nem a kacsa, 2005.05.27 17:28 |
Különféle légfegyverek javításáról, tunningolásáról, kipróbálásáról, ötletekről szóló topik. (Itt az erős puskákat, avagy a duplarugós stb. törvényellenes fegyvereket nem kedvelik !!)
Ez nem rossz ötlet, de sajnos nem oldja meg az igazi problemáját a Gamo sütésnek. Mindenesetre a geometriája kicsit ergonómikusabb, mint a vacak kisívű gyári lemez ravaszé. A két állítócsavar szerintem inkább parasztvakítás, hogy na, ez állítható.
Köszi. Igyexem ott lenni Hollóson, de sürgősen találnom kell dugattyútömítést az LG14-be, mert a régi randán kifordult. Megigazítottam, de nem bízom benne. Sikerült teflonból csinálnom egyet, de szóltak itt a kollégák, hogy nem lesz tartós, mert gyorsan kopik. Kell egy eredeti bőr, az a biztos:)
Az amcsiknál van erre egy megoldás, egy úriember kitalált egy új elsütőbillentyűt GAMO-hoz, amiről ódákat zengenek. Állítólag sokkal jobb lesz tőle a sütés, mint a gyári (de azért nem éri el pl. a Weihrauch Rekord minőségét).
A Schaftoil kimondottan a fegyver tusa kezelésére talalták ki. Az osztrákoknál kapható a világostól egészen az extra sötét változatig. Igen nagy divat náluk a tusa olajjal való impregnálás. A vadászok kedvelik nagyon, mert esős-párás időben nem csuszik mint a lakkozás. Szerintem természetesebb és szebb is .
Nem egyszerű a dolog, mert a design olyan, amilyen. Azért sokat lehet finomítani rajta. Bár igazán állítható (mint a HW) sosem lesz, de egy kellemesen könnyű, kicsivel rövidebb elsütést azét ki lehet belőle hozni! Házi módosítást nem igen javaslom, könnyen a biztonság rovására mehet! Különösen a Gamo által használt anyagok minősége miatt.
Nézdd meg, hogy az elsütő billentyűt visszatérítő rugó nem e túl erős. Ha igen, akkor azt cseréld ki egy gyengébbre. Elvileg ez megoldhatja a problémát. A reszelgetést nem javaslom, mert azzal egy életre el lehet tolni a fegyvert.
van egy Gamo hunter légpuskám, és az a gondom vele, hogy nem elég érzékeny a ravasz. Állítottam raja a ravasz alatt lévő csavarral is, de alig észrevehető a változás. Van erre valami megoldás, ill más is találkozot már ezzel a gonddal?
Pontosan nem tudom. Azt írja a leírás (németül van, ott gyártják), hogy olajos faápoló, szilikonnal keverve. Jól beszívódik a fába, elég jól bírja a sérüléseket, vízlepergető (vagy vízálló?), nem foltosodik. Bútorra ajánlják, de valamiért jobb a puskatusokhoz.
SHAFTOIL vagy mi a neve, majd otthon megnézem. Kint vettem a szlovákoknál, de a MAGNUM 90 vadászkatalógusában is van 800Ft-ért, valószínűleg a nagyobb vadászboltok is tartják. Magas (10x6x2cm), szögletes üvegben van, két féle színárnyalatban, sötét pirosas és sötétbarna. Én a barnát választottam. A csiszolás után egyszer vékonyan be kell kenni vele a fát, majd bedörzsölni. Egy nap múlva ugyanezt meg kell ismételni, és már készen is van. Az az érdekes benne, hogy nem csiszoltam tökéletesen simára a fát, és nem végeztem el a vizes faszőrözést és csiszolást, hanem csak felkentem rá, mégis szép felületet adott.
Lassan új "Home made" divízió alakul a FT-n belül:)
Én is farigcsálnék szívesen egy újabbat, de kellene hozzá egy vas. Az enyémek sajna elfogytak. Szóval, ha valakinél akad légfegyver tusa nélkül, akkor lehet, hogy vevő lennék rá:)
Steve! Esztergapadon megmunkálható, magas, cca. 1000/sec fordulatszámon, éles gyorsacél késsel.
Az anyag keménysége tág határok között változhat, ezért nagyjábol 60-70 Shore "A" keménységű a megfelelő.