Azt akarod sugalmazni talán, hogy amelyik olaj adatlapján a "teljesen szintetikus " (idézet Tőled) megnevezés szerepel, annak a gyártója bármikor, bárkinek, esetleg bárhol ettől eltérő információt nem ad ki ... ez lehetetlen, elképzelhetetlen lenne? Tehát akkor a termék az, aminek a gyártó írja. ... vagy nem.
Ha a VW leírta, árulta, bizonygatta, tagadta ... mejd beismerte ... tehát van az amikor elfogy a levegő. Ez más példa ugyan, más a termék ... de olajnál akkor ilyen soha nem fordulhat elő? Khmm!
Nem az első kettő összetevőről beszélek, mert az az egy csöppnél több lehetés az alapolaj HC eredetére utal. Nem állítottam az ellenkezőjét, csupán az egy csöppnél ragadtam le és alatta ... a harmadik rublikában van másodikként felsorolva - többek között - a "poliolefinica "... más nyelven polyolefin, ami az alábbiak szerint:
"Practically all polyolefins that are of any practical or commercial importance are poly-alpha-olefin (or poly-α-olefin or polyalphaolefin, sometimes abbreviated as PAO), a polymer made by polymerizing an alpha-olefin"
" ... Az én állításom: a Valvoline szóban forgó olaja ilyen, és többen forgalmazzák Magyarországon.
Alátámasztva: a német forgalmazó állításával .... "
Úgy őszintén, Te el tudod képzelni hogy ha egy olaj termékismertetőjében ott szerepel a "teljesen szintetikus" megnevezés akkor annak az olajnak a gyártója bárhol, bármikor és bárkinek is ettől eltérő információt adjon ki erről?
" ... csak erre írtam ... de ha állítod, hogy egy csöpp sem ... "
A biztonsági adatlap 3-as pontjában az első két összetevőnél szerepel az "idrortattari" kifejezés ami a hidrokezelt, vagyis hidrokrakk (Gp III) alapolajat takarja, a "succinimide poliamminica" néven szereplő harmadik összetevő pedig egy elterjedten használt diszpergens adalék.
Az a baj, hogy Hdi-m van, nagyon kényes az olajra. Ha a turbó kenése nem jó, rögtön 400e a javítás.
A legjobb üzlet a szerviznek, ha egyáltalán nem cseréli le az olajat, csak leszámlázza. Szerinted hányan ellenőrzik le szerviz után, hogy megtörtént-e az olajcsere? És aki igen, az hogyan?
Mi van akkor, ha az árukeresős webshop is jóhiszeműen árulja a hamisat? Amúgy sem azonnal derül ki egy pancsolt olaj. Kevés futásteljesítménnyel lehet, hogy évek múlva, amikor közben már többször olajat cseréltél, akár egy hamis után eredetire. Te elrakod a régi fáradt olajakat bizonyítéknak?
1) A motor nem is biztos, hogy valaha beáll. Egyszerűen csak jobban kopik, csökken a kompresszió, nő a fogyasztás.
2) Ha beáll a motor, ki bizonyítja be, hogy attól? Pereskedjek 5 évet, fizessem a szakértőket, az ügyvédet, aztán a végén közlik, hogy én otthon a garázsban kicseréltem másik olajra.
Nem tőled várom, csak a nagy Shell-től azért ezt nem gondoltam volna, hogy nem biztos, hogy fullszintetikus náluk az minek a flakonjára az van ráírva, hogy Fully synthetic.
" .... és ha megnézed az Elf Evolution 700 STI 10w-40 biztonsági adatlapját?:) ... "
Akkor ugyanazt látom pepitában mint a másik "versenyzőnél": a CAS és EU szám nélküli "Oil, synthetic" fedőnevű alkotórészről ennyi információ alapján az apja sem mondja meg hogy kiféle, miféle.
Kaptam egy nagyon fura emailt valamelyik fórumozótól, sajnos nem derült ki, ki az. Azt kérdezte, ugye mi fizetjük mantecet és Nórit, hogy embereket sértegessenek és csúnyákat mondjanak a Mannolra, hogy ezzel tegyék azt szimpatikussá.
Nem, nem így van, de az estémet megcsináltad, bárki is vagy, köszi :)
A Valvoline saját bevallása szerint a Synpower különböző variációit Group III és Group IV alapolajok termékenként változó keverékéből készítik.
A lent említett vollsynthetisch - HC-synthetisch balhéból kifolyólag amit a német piacon vollsyntetischnek címkéznek, azt nagyjából elfogadhatjuk annak. Ha nem így volna, a konkurrencia (pl. az ebben nagyon is érintett Castrol) alaposan tekergetné a jelképes John Valvoline jelképes golyóit.
Az említett olajat (és még sok másik, de nem minden Synpower-terméket) a német csomagoláson vollsynthetisches motorölnek nevezi.
Persze ha alapjáraton nem fogadjuk el, amit a gyártó mond/ír, akkor ez a feltételezés nem áll meg, ez igaz. Tudva, hogy a föld alakjáról is évszázadok óta azt hazudják, hogy gömb, illetve hogy én is autista lettem minden oltásomtól külön, be kell látnom, hogy igazad lehet.