Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nyitotta:Howard, de nem a kacsa, 2005.05.27 17:28 |
Különféle légfegyverek javításáról, tunningolásáról, kipróbálásáról, ötletekről szóló topik. (Itt az erős puskákat, avagy a duplarugós stb. törvényellenes fegyvereket nem kedvelik !!)
"...az illeszkedő, felhúzott állapotban egymáson feltámaszkodó elemek polírozása, illetve a felületek csökkentése ennél a típusnál is finomabb sütést eredményez...." Gondolod. De ez esetben tévedsz. Rosszabb a helyzet. A konstrukció alapvetően hibás:-((((
Még egyszer köszönöm. Természetesen óvatos leszek, nem most kezdtem a fegyverbuzulást, csak a légpuskával nagyon hosszú szünetet tartottam. Addig míg gari van rá, csak gusztálom és nagyon átgondolom, mit is fogok tenni. Köszönöm.
Nincs mit.... Bocs a számokért. Csak hirtelen kinyestem a robbantott ábrából az elsütőszerkezetet. Gondolom az illeszkedő, felhúzott állapotban egymáson feltámaszkodó elemek polírozása, illetve a felületek csökkentése ennél a típusnál is finomabb sütést eredményez. De csak óvatosan, nehogy automata legyen a fegyver. Láttam már házilag testreszabott MCM-et, ami a túlzott finomítás következtében hajlamossá vált rövid sorozatokat leadni:)
Gondolom azért a VT-k kötnek biztosítást az okozott vadkárokra. Feltételezem ez a törvény a biztosító lobbik eredménye, mert ugye ha az autóban keletkezik kár, akkor azt kin verhetik le... Így ok. nekik, mert a VT-ktől is szedhetnek sápot...
Érdekes helyzet, ugyanis az állam a tulajdonát képező vad által okozott kárt egy az egyben a vadászatra jogosultra (VT) hárítja. A VT-k bevételeik legnagyobb részét a vadkár kifizetésére kell hogy fordítsák. Ez gyakran akkora összeg, hogy a VT csődbe menne, ha nem kérnének un. tagi hozzájárulást időről időre.
Bocs ,hogy ide hoztam ezt a témát,mert megy az off!
Csak a vadat az ember az úton üti el, ahol normál esetben semmi keresnivalója!
Ismerek olyan helyet, ahol száz számra nevelik a "vadat"s ha jő a vadászszezon ,elengedik őket,s azok a szerencsétlenek szinte pózolnak a "profi"kűlföldi nemszegényvadászoknak!!
Ja és húllanak a környező utakon ,mivel még olyat nem láttak szerencsétlenek!
Akkor ezen állatok okozta károkért nem felelős a tulaj!??
"...a vadgazdaságé a vad..." Igen. Így nekik okoztál kárt, azzal, hogy elütötted a vadat. Ki is fogják veled fizettetni. De ha a vad által a te kocsidban keletkezett kár nagyobb összegű, mint a vadkár akkor peres úton - a különbözetet - bíróságon perelheted. ... és néhány röpke év elmúltával - talán - meg is ítéli a T. bíróság. E van, bizony:-)
Hali Mindenféleképpen csak kaszkora:) vidd a vadkárt. Nálunk másképp nem is fizetnek,mivel hogy veszélyes üzemek telálkozásának nevezik azt,amikor kiugrik eléd a vad.