Körülbelül 20 éve vettünk egy ilyen gépet és az mellé kaptunk egy nagy doboz alkatreszt, gép már 17 éve nincs a birtokunkban, most találtam meg a dobozt a padlaspa.
Ha jól értem akkor olyan hajtóművet keresel amiben van hátramenet. A Jófogáson kínálnak egy ilyen rotakapát, hiányosan. Egy Iseki kapa- régen volt nekem is ilyen- gyárilag benne van a hátramenet. Kocsizásra nagyon jó volt. Írd be a keresőbe, hogy rotakapa és Békés megyében megtalálod Nagyszénáson 12 e.Ft. Talán segítettem, ha meg valamit félre értettem akkor bocs, hogy beleszóltam.
Hát akkor nekem volt olyan esetem hogy sodert vittem Szentkirályi kapaval nincs rajta felező semmi és lejtőn úgy meg szaladt azt hittem le esek a bakrol , ezt hogy csinálta a csiga halytás! Azóta meg tudom vele csinálni csak nem tudom hogy a p be lehetséges, valami kiskapu! Semmi nem tört benne össze , arra tudok gondolni hogy megemeli a csiga tengelyt!
Volt egy földterületem kb. 1km-re és nem tudtam mivel elvinni. Csináltam hozzá pótkocsit, 4 kapához csináltam vastagabb lemezből tárcsát és rá csavaroztam trabant kereket és így húztam a kocsit.
10 évig használtam, ezzel mentünk ki dolgozni, ezzel hordtam haza a terményt stb.
Itt ez a kettős kuplungkaros úgy működik, ha az egyiket húzod előre, ha a másikat hátra megy, ha mindkettőt elengeded a kocsit lehet tologatni, ugyan nehézkesen az áttétel miatt.
A csigahajtás az általában önzáró legalább is a kapáknál,kocsizásnál hirtelen gáz elvételnél kuplung oldásnál könnyen "bicskázik" főleg lejtőn le. A lánc+ékszíjra ez nem jellemző. Talán valamivel kisebb veszteségű a lánc+ékszíj.
Szia, én is abban bízok, hogy ha megvenném jópár évig kiszolgálna. Oleo/bertolini lenne a vágyam, de most elsőre csak ilyenre futná, mcch: 127e ft, oleo: 189e ft.
Másnem én leszek az első mccullochos kapás-vontatós jómadár...
Úgy értem az elv ahogy ez a rota is meg lett építve olyan mint a többi láncos/szíjas ránézésre? Tehát jobban bírná a pótkocsizást mint a csigahajtású gépek?
Én sem láttam még ilyen gépet szétszedve, de ránézésre a hajtása olyan mint a többi oleo vagy ruris stb.
Konkrétan a mcculloch rotát nem ismerem,de a lánc+ékszíj hajtású(vízszintes főtengelyű motoroknál sokszor) egy "irányváltó"görgővel a hátramenetet könnyen megoldható, a kormányszarvon "kettő kuplungkar" van bovdenekkel ("1+1h")