Keresés

Részletes keresés

masni Creative Commons License 2004.12.16 0 0 81

Mi az a vatera? Én ilyet nem ismerek!

 

Egyébként ez az út már eleve last minute áron megy, a Neckerman-nál ugyanez az út, ugyanekkor, ugyanide 497.000+egyebek :-)

 

Előzmény: nyman (79)
Gróf Úr Creative Commons License 2004.12.16 0 0 80
Ez PONTOSAN ugyanaz az út, csak a honlapon nem olvastad az apróbetűt :-) (Kötelezően fizetendő költségek: all inclusive, rept. illeték, transzfer; sőt, ez még így olcsóbb is, ha kiszámolod)

Üdv: LC
Előzmény: nyman (79)
nyman Creative Commons License 2004.12.15 0 0 79

A honlapon 199 900-ert hirdetnek egy 9 napost. (bar ez valszeg 7 ejszaka). Ehhez jonnek a sallangok. Szvsz ez majdnem araban van. Lehet, hogy last minutenal megkapja az ember 50-60%-ert.

 

En mongyuk akkor kezdenek gondolkozni, ha 200-250e lenne a ketto.

 

Probalja meg pl. a vaterat ott lehet licitalni. Szerintem igy sok.

Előzmény: Gróf Úr (77)
Kevin Creative Commons License 2004.12.15 0 0 78
Icq?
Előzmény: Gróf Úr (77)
Gróf Úr Creative Commons License 2004.12.15 0 0 77
Feleim,

családi okokból átadó két hely az Aeroviva szervezésében induló Mauritiusi útból. Indulás: 2005. január 24. érkezés: 2005. február 1. (7 éjszaka) 4 csillagos, közvetlen tengerparti szálloda (Hotel Le Coco Beach), all inclusive ellátás, a vizisportok is bennefoglaltatnak (a vizisíelést kivéve).
Az ára: 250.000 HUF fejenként.

Érdeklődni

(Nem céges hirdetés, egy cimborám útjáról van szó, eszi a fene, de nem tud elmenni. Én meg segítek hirdetni, mint jó úttörő/cserkész)

Néznivalók:

A hotel

Mauritius

Szép hajók (nem tartozik szorosan a tárgyhoz :-D)

Aeroviva
Hollywood Creative Commons License 2004.08.21 0 0 76
Na hazaértünk, meglestük Mauritiust. Érdekes egy hely. Gyönyörű tájak, fantasztikus növényzet, mérsékelten kialakított turizmus, nagyon barátságos emberek és szeszélyes időjárás jellemzi elsőre nálam a szigetet. A tömegturizmust támogató infrastruktúra még nem épült ki annyira, hogy olyan érzése legyen az embernek mit egy felbolydult méhkasban. A kocsibérlés nem gáz viszont amit a Hertz, Avis stb csinálnak az egy rablás. Napi 30 USD-ért béreltünk kocsit egy helyi embertől, míg a fenti "nagyok"nál ugyanez 60 USD lett volna. A sziget gyakorlatilag minden részét nagyon alaposan körbejártuk (több mint 900 km-t autókáztunk a 7 nap alatt). A legjobban a La Vanille Krokodilpark, Gris, Gris és Ile Aux Cerfs tetszett. Trou Aux Cerfs és a Casela Madárpark kicsit csalódás volt, a többi pedig olyan átlagosan jó program volt. Rengeteg a gagyi. Főleg Ralph Lauren cuccokat árulnak nevetséges árakért, de mindegyik hamis. Találtam eredetit is, de az ugyanannyi volt mint itthon. Nekem vannak ilyen márkájú cuccaim egyébként és direkt megnéztem a címkét indulás előtt nehyog gagyit vegyek ha találok valamit, de tényleg az összes hamsítvány. Van olyan, hogy kiírják, hogy Ralph Laurent azaz már a márkanév is gáz. Na mindegy ezt csak azért írtam le ha valaki odautazik figyeljen. Magyarral egyáltalán nem találkoztunk, de az emberek akikkel dumáltunk azok se láttak még magyarokat soha. Ha valakinek van kérdése a szigettel kapcsolatban nyugodtan írjon, mert eléggé jól sikerült megismernünk az 1 hét alatt.
Hollywood Creative Commons License 2004.07.03 0 0 75

Nagyszerű. Már küldtem is egy e-mailt.

 

Hollywood

macskacache Creative Commons License 2004.07.02 0 0 74

Sziasztok,

 

Én is most jöttem haza egy hete, ha érdekelnek még az infók, szívesen segítek, esetleg dobj egy mailt...

 

Üdv

macska

Hollywood Creative Commons License 2004.06.07 0 0 73
Szia Kevin

Köszi szépen az információkat. Sokat segítettél.

Üdvözlettel:

Hollywood

Előzmény: Kevin (72)
Kevin Creative Commons License 2004.06.07 0 0 72
Nem emlekszem az arakra pontosan, a szallodaban vettunk mindent.
Nem volt sok turista, amennyire tudom csak a minosegi turizmust engedik. A tengerparton sincs nyomor, pont ellenkezoleg, alig lezengenek paran.
Előzmény: Hollywood (70)
Kevin Creative Commons License 2004.06.07 0 0 71
Mi csak a szallodaban kajaltunk, nem voltunk helyi etteremben.

A legnagyobb tavolsag asszem 60 km volt. Utana mar az ocean jott:) Utminoseg tragedia.

Előzmény: Hollywood (69)
Hollywood Creative Commons License 2004.06.07 0 0 70
Ja még valamit elfelejtettem: a sziget mennyire drága? Tehát a kaja, italok, sztuvenirek milyen árban vannak? Sok a turista?
Hollywood Creative Commons License 2004.06.07 0 0 69
Hello

Az Emiratesről én is jókat hallottam nagyon részben ezért is megyünk velük. Másrészt azért mert az Air France-nál vagy a Lufthansánál jóval olcsóbb a repjegy még a Dubai-i megállásal is (és így legalább azt is megnézzük). Fontos volt még, hogy így egyhuzamban 6 órát kell repülni kétszer, nem pedig 12-t egyszerre. Utálunk nagyon repülni így ilyen szempontok is közrejátszottak a választásban.

Az nagyszerű ha a tengerpart júliusban is szép, mert tartottam attól egy kicsit, hogy ilyenkor nem olyan jó. Mondjuk mi búvárkodni nem szoktunk, de a jó part nagyon fontos.

Maldívra majdnem februárban mentünk Mexikó helyett kiegészítve Sri Lankával, de repülőjegy foglalási nehézségek miatt inkább Mexikóba (Mexikóváros és Cancun) mentünk. Nem bántunk meg. Bali eddig kimaradt, mert túl hosszú a repülőút, de biztos, hogy 2-3 éven belül oda is elmegyünk majd mert hosszabb távon tervbe van véve.

Egyébként Mauritiuson milyen távolságok vannak? Az útminőség ilyen rossz? A közlekedési kultúrával majd csak megbirkozom valahogy, a vezetéstől abszolút nem félek, legalább figyelek útközben:-)
Sok étterem van? Lehet jó tenegri kajákat enni?

Köszi:

Hollywood

Előzmény: Kevin (68)
Kevin Creative Commons License 2004.06.07 0 0 68
Szia,

Eloszor is: az Emirates az egyik legjobb legitarsasag a vilagon, amivel repultem, csak az Air Mauritius es a Singapore Airlines az ami hozza hasonlithato.

Mar nem emlekszem, hogy mennyi volt a kocsi berles, de ha nagyon draga lett volna, akkor arra emlekeznek. Alapvetoen nem a baloldali kozlekedessel van a baj, hanem a kozlekedesi kulturajukkal es az utak minosegevel.
50 Euro per fo nagyon soknak tunik, szerintem inkabb a taxi. Meginkabb mar a repterrol berelt autoval menjetek (mi igy csinaltuk).

Juniusban (vagy juliusban mar nem emlekszem -ot eve tortent) voltunk, ilyenkor a tengerpart fantasztikus. Nekem ezerszer jobban bejon, mint Cancun. A tengerpart egyebkent hofeher.

Nappal nincs gond a kozbiztonsaggal. Viszont tel leven koran sotetedik, hat ora korul. Akkorra mar erdemes a szallodaban lenni.

Nagyjabol az az osszes latnivalo, amit felsoroltal, de azokat erdemes vegiglatogatni.

Egzotikusnak mondhato hely meg Bali, meg Maldiv-szigetek, ahol jartam, mindket helyre erdemes elmenni, ha szeretitek a tengert. Mivel en alapvetoen buvarkodni jarok, ezert engem sokminden mas nem igen erdekel :) Maldivon nem is nagyon lehet mast csinalni. Balin legalabb van latnivalo. Latnivalo szempontjabol Mexiko az egyik legjobb valasztas. En is csak a torekedet lattam, pedig evekig tanultam ott.

Udv,

Kevin

Előzmény: Hollywood (67)
Hollywood Creative Commons License 2004.06.07 0 0 67
Hello Kevin

Köszi az infokat. Végre egy ember aki volt Mauritiuson:-)
Mi július 27-én indulunk az Emirates légitársasággal. 3 napot Dubaiban töltünk mert a légitársaságnak van most ilyen kedvezményes Dubai Stopovers programja, ami miatt kb 50 USD-be kerül a plusz 3 nap amit az Emirátusokban töltünk. Utána megyünk át 7 éjszakára Mauritiusra. Grand Baie-ban fogunk lakni a Hotel Veranda nevü szállodában, ami 4*. Félpanziós elhelyezés lesz, mivel nem lehet ellátás nélkül kérni. Kértünk ajánlatot közvetlenül a szállodától és néhány helyi utazási irodától is, de ezek csak jóval magasabb árat tudtak adni mint amit a Der Tour nevü német iroda. Így euroban fizetve elég kedvező árat kaptunk (mármint amennyire egy ilyen utazás esetében lehet beszélni kedvező árról:-).

Kocsit mindenképpen szeretnénk bérelni, a bal oldali közlekedés nem gond. Vezettem már így Máltán is és jó néhány olyan országba ahol sokak szerint problémás a közlekedés. A bal oldali közlekedéssel nekem eleinte a körforgalmakkal voltak gondjaim, hogy olyan hülyén éreztem magam mikor belementem, de megszoktam. A bal kezem mindig a váltón volt, így nem tudtam elrontani:-) Igazából a közbiztonság érdekel leginkább. Mert nem szívesen megyek ilyen előre megtervezett utazási irodás programra, hanem inkább magam szeretném felfedezni és körbejárni a sziget. Az irodákban azt mondták, hogy ez nem gond tök biztonságos a sziget, de tutira senki nem volt ott aki ezt mondta. Kb 5 vagy 6 napra fogjuk bérelni az autót. Ennek szerinted mennyi lehet az ára?

Kérdés még, hogy a reptéren ha 50 Euróért kínál az iroda transzfert személyenként azt érdemes elfogadni vagy jobban járnánk ha taxival mennénk? Februárban voltunk Mexikóban ott lefoglaltuk a transzfert és ha taxiztunk volna az jobb lett volna nekünk így utólag.

Ti mikor voltatok? A helyi télen is ugyanolyan a tengerpart nem tudod mint az ottani nyáron?
Mert a tengerpartra ha jobb mint Cancunban arra nagyon kiváncsi vagyok. Mert az valami brutálisan szép volt.

Azt nagyjából tudom, hogy Mauritius inkább a természeti szépségeiről híres és nem a műemlékéről és akulturájáról.Igazából amit mindenképpen meg akarunk nézni az Port Louis, La Vanilla Krokodil Park, azt a híres botanikus kertet ahol azok a nagy vizi levelek vannak, Casela Madárparkot, Chamarel homoksziklák, Tamarin vízesés, Trou aux Cerfs, Domaine du Chasseur, Domaine Les Pailles, Ile aux Cerfs sziget. Az utolsó néhánynak nem tudom a magyar nevét. Ezek közül melyikekről van személyes tapasztalatod. Ezeket a neten találtam az országgal foglalkozó weblapokon. Van egy Lonely Planetünk, de azt még nem igazán olvasgattuk:-)

Az, hogy angolul beszélnek az jó hír, mert mi franciául és kreolul kevésbbé vagyunk jók:-)

Milyen országokba voltál még egyébként (ami ilyen egzotikus)? Hátha tudsz valami jó helyet ajánlani a későbbiekre, amire mi eddig még nem gondoltunk. Mauritius után mi Thaiföld, Malajzia, Kambodzsa trióban gondolkozunk egyenlőre:-)

Üdv:

Hollywood

Előzmény: Kevin (66)
Kevin Creative Commons License 2004.06.07 0 0 66
Szia,

Mi egy negycsillagos szallodaban voltunk teljes ellatassal, mindent kielegito szinvonalu volt a szolgaltatas. "Le Coco Beach Mauritius" a neve, nagyon tudom ajanlani. Egeszen kisgyerekkel is lehet ide menni. A 340 fos rengeteg epuletbol allo szalloda 34 hektaron terult el. A tengerpart alom szep, nekem eddig ez volt a legszebb, pedig jartam mar par helyen, leven nagyon szeretek buvarkodni. Mauritius a draga helyek koze tartozik.

Maga az orszag nem nagy, mi sok latnivalot sem lattunk. Neha bementunk a fovarosba, meg a sziget masik vegen lako magyar baratainkat latogattuk meg.

A kozbiztonsag sotetedes utan a helyiek szerint nem tul jo, mi csak egyszer voltunk a szalloda komplexumon kivul este fel hat utan. Akkor harminc kilometer alatt negyszer allitottak meg igazoltatni fegyveres rendorok.

Az idojaras - julisban ott tel van - nagyon kellemes, a levego 25-30 a viz is e korul van. Paratartalom elviselheto.

Harom hivatalos nyelv van - angol, francia, kreol. Angolul a legtobb helyen beszelnek, bar talalkoztam olyan rendorrel aki nem beszelte orszaga hivatalos nyelvet :)

Nem gond az autoberles, de csak akkor javaslom, ha nagyon (!) tapasztalt vezeto vagy. Baloldali kozlekedes van, azaz jobbkormanyosak az autok, egy darabig en is mindig a ajton kaparasztam a sebvalto utan :) Az utak keskenyek, utpadka nincs, csak felmeterrel lejjebb kezdodo cukornadultetveny. Sotetben is lazan kozlekednek kivilagitatlanul. A 40 kilometerre fekvo fovaros masfel ora volt autoval.

Kajalni csak a szallodaban kajaltunk, az kifogastalan volt.

Mexiko teljesen mas vilag, osszehasonlithatatlan a ket orszag. Ha csak a tengerpartot es a tengeri elovilagot veszem figyelembe, akkor Mauritius szamomra az egyik legszebb hely a vilagon. Ha inkabb kirandulgatni szeretnetek, felfedezni helyi ettermeket, egy orszagon belul kulonbozo kulturakat, akkor Mexiko a szerencsesebb valasztas.

U.I. Mauritiuson is rengeteg orosz van, de legalabb nincs amerikai :)))

Előzmény: Hollywood (65)
Hollywood Creative Commons License 2004.06.06 0 0 65
Hello Kevin!

Minden érdekel a szigetről. Milyen a közbiztonság, mit érdemes megnézni, milyen a kaja, milyen az időjárás júliusban, beszélnek e angolul az embere, gond e az autóbérlés, mennyire lehet helyben önállóan mászlálni?

Megköszönném ha segítenél ezekben a kérdésekben illetve ha van valami amit fontosnak tartasz akkor azt is írd le légyszi.

Olvastam a mexikói topikban, hogy ott is jártál. A két országot összehasoníltva melyiket találod jobbnak? Melyik helyen jobb a tengerpart?

Előzmény: Kevin (64)
Kevin Creative Commons License 2004.06.06 0 0 64
Kerdezzel, hatha tudok segiteni.
Előzmény: Hollywood (63)
Hollywood Creative Commons License 2004.03.03 0 0 63
Volt már valaki Mauritiuson? Jó lenne többet tudni erről az országról és tapasztolatokat olvasni, mert ide készülünk legközelebb.
Bagandre Creative Commons License 2003.04.30 0 0 62
biztos, hogy ott nincs veszély, de úgy néz ki, hogy szinte az egész ázsiai régiót veszélyes zónának titulálják (habár Mauritius nem is Ázsiához, hanem Afrikához tartozik...)...
persze ezzel most azok járnak jól,a kik oda tervezték/tervezik az útjukat és olcsóbban jutnak repjegyhez mindennemű veszélyeztetés nélkül.
SHReK Creative Commons License 2003.04.30 0 0 61
nem értem én ezt a SARS-dolgot... oda miért lett olcsóbb? csak azért, mert esett az utazási kedv úgy általában emiatt, vagy ott is van veszély?
Előzmény: Bagandre (60)
Bagandre Creative Commons License 2003.04.30 0 0 60
mintha azt olvastam volna, hogy most a BA-nál olcsóbbak a repjegyek Mauritius-ra és Seychelles-re is a SARS miatt, de konkrétan nem tudom, ez mennyi kedvezményt jelenthet...meg hát most úgysem aktuális az utazás..:-(
SHReK Creative Commons License 2003.04.30 0 0 59
Nicsak, de sok ismerős :))))
Bagandre Creative Commons License 2003.04.29 0 0 58
az Aeroviva-nál 200 felett volt, american service-nél az akciós ifjúsági volt 137 ezer, felnőttet nem találtam a honlapon (vagy csak rosszul néztem)

Cosmo!:-)
egyszerűen fogom magam és beírom a Google.com-on azt hogy Maurutius Unterkunft (szállást jelent németül)és már jönnek is a találatok, ezek között találtam ezeket a privát apartmanokat, rengeteg van, lehet válogatni tényleg...persze az áruk függ attól is, hogy milyen messze vannak a parttól, volt 20 méterre lévő is, de bevállalnám a 100-150 métert is, ha arról lenne szó, hogy iylen olcsón jutok ott szálláshoz (azt már csak halkan és zárójelben jegyzem meg, hogy hami is azt mondjuk, hogy ez milyen kedvező, akkor a németek ez már spottbillig, vagyis nevetségesen olcsó)...

Bagandre Creative Commons License 2003.04.29 0 0 57
jaj de jó, örülök, hogy valaki válaszolt is!:-)))
szerintem sem olyan vészes, ha 2 hétig nem kényszerülsz rá az éttermi vacsorára, csak péládul Sri Lanka-n nagyon örültem, hogy volt félpanziónk, mert ott nem lehetett egyszerűen kimenni éttermekbe, mert nem volt kiépített idegenforgalmi struktúra ilyen szempontból, de gondolom Mauritiuson más a helyzet...
egyébként én is szívesen kipróbálok mindent, talán itt nincs is olyan nagy gyomorprobléma-veszély...:-)) ismeri egyébként valaki az árakat ott??? mi mennyibe kerül? azt sikerült megtudni, hogy rúpia van itt is, kb. 8 Ft-ot ér egy rúpia, ha minden igaz...
cosmopolita Creative Commons License 2003.04.29 0 0 56
Bagandre!
Milyen német oldalkon szoktál nézelődni? Írnál néhányat?
Köszi
cosmo
Előzmény: Bagandre (52)
cosmopolita Creative Commons License 2003.04.29 0 0 55
Aerovivávál vagy az American Service-nél nézted a repjegy árakat?
Előzmény: Bagandre (53)
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.04.29 0 0 54
Én lehetőség szerint kerülöm a félpanziót az olyan helyeken, ahol bőven van étkezési lehetőség a szállodán kívül. Tapasztalataim szerint a szállodákban van a leggyengébb konyha, ill. helyesebben ott igyekeznek olyanokat főzni, ami minél több embernek ehető.
Én szeretek minél több helyet kipróbálni, ha lehet.
Előzmény: Bagandre (53)
Bagandre Creative Commons License 2003.04.29 0 0 53
most visszaolvastam a topicot és Goszi azt írta, hogy drága a vacsorázás éttermekben... lehet, hogy mégsem olyan jó ötlet étkezés nélküli szállást foglalni, mert a végén ugyanannyiba kerül, mintha hotelt foglalsz félpanzióval??? nem tudom, de hátha nem így van...
Bagandre Creative Commons License 2003.04.29 0 0 52
Kíváncsiságból elkezdtem nézelődni a már eddig is jól bevált német oldalakon (hát igen, én elsősorban németes vagyok, mármint a nyelvet illetően és eddig még nem csalódam bennük szállást illetően) és találtam nagyon nagyon kedvező áron szállásokat. Igaz, nem szállodákat, hanem ún. magánszállásokat, villák, apartmanok, stúdiók. A legjobb ajánlat 31 EUR/nap/ 2 fő (!!!!), vagyis 2 hétre 2 személynek kb. 108.000 Ft a szállás, ami szerintem még Magyarországon is rendkívül jó ár lenne.. Igaz, ebben kaja nincs benne, ez csak a szállás. És ne lepukkant szobát, stb. képzeljetek, hanem teljesen normális, kulturált, de nem luxusszállást.
Már csak a repjegyet kellene olcsón megszerezni és mennék is!!!:-)
A magánszállásokat németek kínálják, vagyis vagy ők is ott laknak és mondjuk szerveznek neked kirándulást (valószínűleg olcsóbban, mint utazási irodával) vagy esetleg közvetítik valainek az inagtlanját.
Olvastam olyat is, hogy valahol arra is van lehetőség, hogy a személyzet főz neked kajcsit.

Nem tudjátok, hogy ki kínálja legolcsóbban a repjegyet ide? Egészen belelendültem már a keresgélésbe, de a Vista-nál olcsóbbat nem sikerült még találnom (ha jól emlékszem 177.000 volt).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!