Keresés

Részletes keresés

Katoczi Creative Commons License 2013.06.15 0 0 592

Üdv minden topiktársnak. Nemrégiben vásároltunk egy 46w905A típusú TV-t. A TV-ről röviden annyit, hogy valóban gyönyörű színei vannak, és bár nem egy olcsó darab, egyelőre nem bántam meg. Amivel viszont több órányi fórumozás, google használat sem tudott segíteni az a különböző media streamer alkalmazások használata. Egyelőre a Serviio és a PS3MS-t próbáltam részsikerrel. A hálózat 4 részből áll. Asztali gép, UTP-n csatlakozik a Routerhez, amihez Wifi-n csatlakozik a Laptop és a TV is. Az egyetlen dolog ami jól működik az a PS3MS a laptopról. Gyorsan megtalálja a TV-t, és a TV is a laptopot. A Serviio is látja a TV-t, kis zöld pötty jelzi hogy minden rendben, de a TV nem látja a Serviio-t. Egész pontosan néha látja, néha nem (legtöbbször nem). Amikor viszont a TV látja a Servvio-t akkor az több filmet játszik le mint a PS3MS (ez durván a filmek 20%-al nem tud mit kezdeni, a Servvionál ez kb 10%). Az asztali gép viszont kész tragédia. A PS3MS nem látja a TV-t és a TV sem a PS3MS-t. A Serviio stabilan látja TV-t, de az csak ritkán az asztali gépet.

Ha valakinek van ötlete hogy hol lehet a hálózatban a hiba szívesen vennék bármilyen ötletet/segítséget.

A másik probléma, és erre talán könnyebb megoldást találni, hogy miért van az, hogy a laptop PS3MS-a nem játsza le a filmek elég nagy részét (kodec fent van, a Media player lejátszik mindent)

B.R.A. Creative Commons License 2013.06.12 0 0 591

Még azt elfeljtettem, hogy a betekintési szöge igen nagy és rendesen nézhető nem szemtől szemben is.

Előzmény: B.R.A. (590)
B.R.A. Creative Commons License 2013.06.12 0 0 590

Sziasztok,

 

Nekünk KDL-32EX650 TV-nk van. Használtan vettük egy félévesen.
A kép megjelenítés színek szerintem nagyon jók, mindig attól féltem, hogy nem lesz szép a kép a képcsöves után. Ez nem képcsöves, de szép. Épp tegnap néztem a TV-n található HD képeket, élmény volt számomra is(nem a kép tartalma).

 

A TV funkcióknak tökéletes a távírányító.
Az Online szórakoztató tartalom vezeték nélkül, SEN -nél jól jön a sms írás gyakorlása. Youtube alkalmazásnál nekem nyügös egy kicsit a távirányítós gépelés, de sikerül.
Böngészőhöz hiányzik a billentyűzet és az egér. Gondolkozok egy táblagépen, találtam androidos alkalmazást hasnoló a korábbi hozzászóló programjához. Ha van valakinek okostelefonja az is megteszi.

Van, amit hamarabb elérek a HOME gomb internetes tartalmon keresztül, mint a SEN -nel.

Böngészőnél a legnagyobb mérethez is jó szem kell vagy közelebb kell ülni egy kicsit.

 

A felvétel HDD-re eddig nem ment, de elolvastam az i-manualt ami a TV-n/-ben van, és van olyan, hogy USB REC ez volt a megoldás. Ide kell csatlakoztani amire szeretnénk felvenni. Regisztrálod, a magáévá teszi és kész. Pirospötty gomb és működik.

 

Ha bekapcsoljok a TV-t és bejött a kép pár másodpercet kell várni, amíg azt csinálja amit szeretnél. Még nem számoltam, nem zavaró, ezért nem is számoltam. Rohanó világunkban ez jó is legalább itt nyugodj meg egy kicsit.

 

Előre telepített Skype is van a kamera, használtan is drága nekem. Majd, ha nagyon kell nézek egyet hozzá, vagy ha valakinek lesz egy eladó jó áron. Azt nem tudom esetleg más típusú webkamera jó e hozzá.

 

Jó, hogy forgatható a TV oldalirányban, ha a csatlakozókhoz akarok hozzáférni.

 

Vezeték nélküli billentyűzetet egeret nem próbáltam, mert nincs.

 

Az mkv-t nem látja, még nem hiányik.

 

Láttam egy videót a neten, hogy a fekete háttérnél nagyon bevilágított a fehér X alakban. Én nem tapasztaltam.

 

Ennyi jutott eszembe hirtelen.

Debrecen

Előzmény: ipman (588)
Rozyna Creative Commons License 2013.06.04 0 0 589

Sziasztok!

 Én is a sony KDL 42 W650 smart tv-vel kapcsolatban kérdeznék! Lehet e vezeték nélküli billentyűzetet használni az internetezéshez? Ha igen melyiket javasoljátok? Csak akkor veszem meg ezt a tv-t ha így is használható, mert a párom mozgássérült és így Ő is tudná használni.Ha ez nem jó, javasoljatok valami más tv-t. Köszi:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,

ipman Creative Commons License 2013.06.04 0 0 588

Sziasztok érdeklődnék Sony KDL42W650 tvét szeretnék vásárolni és esetleg ha valakinek van ilyen tévélye irjon már vélemyényt .

Diótörő Creative Commons License 2013.06.01 0 0 587

Mire nem jó egy ilyen fórum.

Hej Réka, megtaláltam :-) Már mint a 2. HDMI-t.

Igaz, ott nem is kerestem semmit.Sajna rossz oldalon van, de hát ne legyünk telhetetlenek.

Az meg, hogy új model, csak nem mindegy.

Még egyszer kösz szépen a segítségeket.

Előzmény: blg (586)
blg Creative Commons License 2013.05.31 0 0 586

ez egy vadiúj, ezévi modell, és 2 HDMI bemenet van rajta, 1 oldalt, 1 hátul

Előzmény: Diótörő (584)
Diótörő Creative Commons License 2013.05.31 0 0 585

Most néztem meg a neten, van DVB-T tuner.

Előzmény: blg (583)
Diótörő Creative Commons License 2013.05.31 0 0 584

Kösz szépen a magyarázatot. Én nem érzem kioktatásnak :-))

Sony KDL-40R470AB a típus.Csak egy HDMI csatlakozót látok hátul, de ha koax kábelt kell használni, akkor utánanézek a témának, bár a MindigTV sem ad annyi - számomra- jó csatornát HD-ben.

Szerintem ez nem a legújabb típus, de tudom hogy nevetséges, nálam az volt a lényeg, hogy a sarok garnitúra 60 centis belmagasságába beleférjen.

Ennek csak a Sharpok feleltek volna meg, a Samuk nem.Így aztán lett belőle Sony, ami sokkal drágább, mint a többet tudó dél-koreaiak, de arra a többet tudásra úgy sincs nagyon szükségem.

Lényeg számomra, hogy működik a dolog. Hiába no, ennek a korosztálynak a minél újabb technika elég nagy kihívás.

Előzmény: blg (583)
blg Creative Commons License 2013.05.31 0 0 583

valamit félreértesz. a MindigTV-hez az antennát az antennabemenetbe kell dugni, az IPTV set top boxot meg a HDMI bemenetbe kell dugni. a kettő nem ugyanaz, és semmi közük nincs egymáshoz. nem kell dugdosgatni semmit.

 

ráadásul: bár nem írtad meg a tévéd típusát, de bármelyik, ma újonnan kapható Sony TV-n nem egy, hanem legalább kettő HDMI bemenet van! de mégegyszer mondom, MindigTV-hez nem kell HDMI bemenet, mert a tévéd beépített DVB-T tunerjét kell használni, ami az antennabemenetről kapja az antennajelet.

Előzmény: Diótörő (582)
Diótörő Creative Commons License 2013.05.31 0 0 582

Köszönöm szépen Neked is a választ.

Ma megvettem a HDMI kábelt és a különbség szinte döbbenetes.Persze a javulás javára.

Néhány funkció ki kapcsolódott, mint pl. a képarányt nem lehet annyi féle verzióban változtatni, de ez nem érdekes.

Megszűnt a bekapcsoláskori hang probléma is.

Bár HD csatorna előfizetéssel tovább javulna a téma, de amit a T-Home kínál, ( 7 HD csatorna ), az kevés.

A tv-n csak egy HDMI csatlakozó van, így egy másik antenna dugaszolgatása ( Mindig TV )csak gond lenne.

 

Előzmény: zbacsko (580)
zbacsko Creative Commons License 2013.05.31 0 0 581

Szia,

Az előre-hátra tekerés (timeshift) funkció legkevésbé a távirányítótól függ. A lényeg, hogy ehhez a funkcióhoz az ezköznek háttértárra van szüksége, mivel gyakorlatilag állandóan rögzítenie kell az élő adást (ez a fő különbség a pendriveról lejátszott fájlokhoz képest, ott ugyanis nem élő adásról van szó). A Sony TV-k közül legjobb tudomásom szerint még azok sem tudják a timeshiftet, amik képesek külső USB-s eszközre felvenni. Szóval ez a funkció csak box segítségével elérhető, és azok közül is csak azok tudják, amelyek tudnak saját vagy külső háttértárra felvenni.

Előzmény: Cesenatico (574)
zbacsko Creative Commons License 2013.05.31 0 0 580

Szia,

1. Blq a lényeget már elmondta, én csak kifejtem bővebben, hogy miért is javulna a váltással a minőség. A Scart-on keresztül maximum analóg PAL jel megy át (csak SD és nem HD).

Vagyis hiába digitális (és estleg HD) a szolgáltatódtól érkező jel és a TV-d is, ha a box és a tv közti kapcsolat analóg, szükségszerű a minőségromlás. 

2. A mindigTV és a DIGI kábeltévéjén kívül az összes hazai tv szolgáltató settopboxos megoldása ezzel a kényelmetlenséggel jár. A hangolás, csatorna váltás a box segítségével történik, a TV tunerét nem is használod, kvázi monitorként üzemel. Eleve kényelmetlen a két eszközt ki-be kapcsolgatni, ráadásul a plusz kütyü azért fogyaszt és melegszik is klasszul.   

Előzmény: Diótörő (573)
zbacsko Creative Commons License 2013.05.31 0 0 579

Szia,

A specifikáció szerint a 40hx800 -ban nincs integrált Wifi, de ha a Sony USB stick-je már nem elérhető (vagy esetleg drágának találod) akkor is van megoldás:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=118923221&t=9198641

A OWO-nak szóló részt olvasd el.

Előzmény: K.K. (565)
Diótörő Creative Commons License 2013.05.30 0 0 577

Köszönöm szépen a válaszodat.

A hang téma csak bekapcsoláskor keletkezik és többszöri ki-be kapcsolásra megszűnik.

De megveszem a HDMI-t és akkor majd meglátjuk.

Előzmény: blg (576)
blg Creative Commons License 2013.05.30 0 0 576

mindenképpen HDMI-vel kösd össze a set-top-boxot és a tv-t

 

ha HD csatornákat szeretnél nézni több lehetőséged is van:

 

- IPTV-n előfizetsz a HD minicsomagra is: http://www.t-home.hu/lakossagi/tv/iptv/minicsomagok/hd 1300 Ft/hó, és nem minden területen elérhető (ha az IPTV ADSL-en jön, akkor ez nem elérhető)

 

- MindigTV: ingyenesen fogható 3 HD csatorna   http://mindigtv.hu/de ehhez az kell, egyrészt a lefedett területen élj (ez a honlapon a lakcím megadásával lekérdezhető), másrészt megfelelő antenna is szükséges hozzá ( szoba vagy tető, attól függ, milyen messze vagy az adóktól) (a MindigTV használata nem zárja ki, hogy mellette IPTV előfizető is maradj)   

 

amikor IPTV-t használsz, teljesen normális, hogy a tévén nem tudsz csatornát váltani, mert nem használod a tévébe beépített tunereket. ekkor valóban, a tévét úgy használod, mintha csak egy egy nagy-hangszóróval ellátott-monitor lenne.

 

MindigTV esetén a tévé beépített tunerjét használnád, tehát ekkor a tévé távirányítójával tudnál váltani a 7 ingyenes csatorna között

 

a hangproblémát le kéne szűkíteni, hogy mi a rossz, a tévé vagy az IPTV set top box? ha váltasz HDMI-re, akkor lehet megoldódik a hangprobléma (ez esetben valamelyik eszköz scart csatlakozójával lehet gond, vagy magával a scart kábellel)

 

 

 

Előzmény: Diótörő (571)
blg Creative Commons License 2013.05.30 0 0 575

ha már vettél egy tévét, javaslom, hogy olvasd el a használati útmutatóját.

 

pl. http://pdf.crse.com/manuals/4114484612.pdf a magyar a 121. oldaltól kezdődik

 

de hogy a kérdésedre válaszoljak, ezzel a tévével nem lehet felvétel készíteni, adást megállítani/visszatekerni

Előzmény: Cesenatico (574)
Cesenatico Creative Commons License 2013.05.30 0 0 574

Sziasztok!

 

Nemrég vettem egy Sony KDL-40W4730 Full HD LCD TV-t. A kábelTV szolgáltatónknál digitális családi csomagot fizetünk és biztosítottak részünkre Set top box-ot. A Digitális átállás keretén belül néhány hét múlva a szolgáltatónktól bérelt kártya segítségével Set top box készülék használata nélkül nézhetőek lesznek a Sony Bravia-n a digitális adások (mivel a szóbanforgó TV-be van beépített (DVB-C MPEG4 tuner) Tudna valaki valami információt adni róla hogy a TV távirányítóján van-e olyan gomb amivel lehetőség van az aktuális műsor megállítására, visszatekerésére?

 

Elnézést a tudatlanságomért, de mint említettem mostanában vettem a TV-t.

 

A távirányítón BRAVIA Sync gombokat lehet erre a célra használni?

 

Pendrive-ról való zenelejátszás közben a SYNC MENÜ mellett lévő Stop gombot megnyomva megállítható a zenelejátszás.

 

Ha a Sony Bravia-m távirányítóján nincs lehetőség digitális adások megállítására, visszatekerésére, esetleg van erre más lehetőség? (Set top box használata nélkül.)

 

Köszönettel:

 

Cesenatico

 

Diótörő Creative Commons License 2013.05.30 0 0 573

Ja és még valami. MOst csak Scart csatlakozó van, ha ezt cserélem HDMI-re, javulni fog a helyzet?Mármint a minőséget értve.

Előzmény: Diótörő (571)
Diótörő Creative Commons License 2013.05.30 0 0 572

helyesen:Jön meg a hang, mi lehet ennek az oka?

Előzmény: Diótörő (571)
Diótörő Creative Commons License 2013.05.30 0 0 571

Sziasztok!

Bocs ha a kérdésem nevetséges, de mint nyugdíjas, én nem ebbe a világba születtem bele :-((

IPTV kábelem van ( T-Home ) és tegnap vettem egy Sony Braviat a MediaMarktban. Érdekes, mert adtak mellé egy levásárolható kártyát a vásárlási érték 10 %-áért, de nem ez a lényeg.

Magán a tv-n nem tudom váltani a csatornákat, csak a digi beltéri egységén.Akkor meg minek van a tv-n az a sok csatorna ?Ha meg átállnak digitálisra, akkor elég lenne egy nagy monitor szóval normális, ha nem tudok váltani a tv-n? Ugyanott a txt-et sem tudom megnézni.

Ha bekapcsolom, akkor sokszor néma a tv.Mind a két egységen előre tolom a kakaót hangerő ügyben, de csak többszöri ki-be kapcsolgatás után jön meg a lehet ennek az oka?

A minőség sem az igazi, pedig a felbontást 1080i-re változtattam.Maga a tv HD, akkor mi a gond?100 hz-es és a foci közben sem elég jó a kép.

Ha nem jönnek a kábelen az adások Hd minőségben, akkor minek vettem Hd tv-t? Mert hülye voltam?

OWO Creative Commons License 2013.05.29 0 0 570

Sziasztok!

 

Először is megadnám nektek azt a hivatkozást, ahonnan sokat foglalkozik ez a topic a mostanában írt problémátokkal:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=210&na_step=30&t=9198641&na_order=

 

Ebben a topicban, ha visszafeléolvassátok, nagyon sok kérdéseitekre, tippre, okosságra választ kaptok.

 

"OWO által említett serviio-t kell a számítógépre telepíteni, és onnan DLNA-n keresztül, hálózati kapcsolaton keresztül a TV "lejátsza" az mkv-t."

 

Sőt, ha igaz, ha van a számítógépen és a TV-n HDMI csatlakozás, akkor a számítógép által lejátszott kép fog megjelenni a TV-n. Ilyenkor a TV mintegy második monitorja lesz a számítógépnek.

A HDMI lehetőségekben még nagyon sokat nem tudok, úgy hogy nekem is vannak és lesznek kérdéseim.

 

A serviio-n kívül a "pms-setup-windows-1.54.0" nagyon jó megoldás. Nekem mindkettő fent van a gépemen. Beállításukról a fent jelzett linktől olvashatsz, csak lapozgassál türelmesen visszafelé.

 

Üdv: OWO

Előzmény: merQree (569)
merQree Creative Commons License 2013.05.28 0 0 569

OWO által említett serviio-t kell a számítógépre telepíteni, és onnan DLNA-n keresztül, hálózati kapcsolaton keresztül a TV "lejátsza" az mkv-t.

Előzmény: stridom (568)
stridom Creative Commons License 2013.05.28 0 0 568

Helló. Látom tettél fel kérdést a pendrie-ról lejátszható formátumokról. Sikerült valamit kiderítened? Én mkv-t szeretnék de nem ismeri fel a tv.

Előzmény: Jeffreybboy (553)
stridom Creative Commons License 2013.05.28 0 0 567

Helló. Segítséget,ötletet kérnék. Sony Bravia KDL-40EX720 nem ismeri fel pendrive-n az mkv fájlt. Van e megoldás? Lehet e esetleg képessé tenni a tv-t hogy felismerje. Előre is köszönöm.

OWO Creative Commons License 2013.05.26 0 0 566

Szia!

 

"vezeték nélkül csatlakoztathatom-e wi-fi-s (T-Home-s) routerhez?"

 

Úgy tudom, hogy csak úgy simán nem meg a routerhez való kapcsolódás vezeték nélkül. Valami Sony kütyü kell a TV elé. Én nem ezt használom.

 

"routerhez vezetékkel kapcsolt PC merevlemezének tartalma lejátszható-e a tv-n (hogyan)"

 

Nem igazán értem a mondatodat de, ha úgy érted, hogy UTP kábellel a TV-t ugyan úgy csatlakoztatod a Routerhez, mint ahogy a PC-ket, hakkor igen, szinte minden lehátszható a TV-n (film, zene, fotó). Persze erre fel kell okosítani a PC-t, vagyis kelkk 1 ilyen vagy olyan program.

 

Erről sokat írtak, írtam itt a topicban. Vagy keress vissza vagy visszakeresek én, de nem most (nincs több időm)

 

A két program: serviio-1.0.1-win-setup

                       pms-setup-windows-1.54.0

 

Majd még jövök, ha addig meg nem oldod.

 

Üdv: OWO

Előzmény: K.K. (565)
K.K. Creative Commons License 2013.05.26 0 0 565

sziasztok

40hx800-as tv-m van egy ideje, most jutottam el oda hogy internetes részét is szeretném kipróbálni

Kérdéseim:

-vezeték nélkül csatlakoztathatom-e wi-fi-s (T-Home-s) routerhez?

(vagy mindenképpen kell hozzá UWA-BR 100 stick?)

-routerhez vezetékkel kapcsolt PC merevlemezének tartalma lejátszható-e a tv-n (hogyan)

 

(ha szükséges, hol kapható még az említett wi-fi stick? neten már nem találok egy boltot sem.)

BRO8 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 564

Eladó 4 db teljesen új SONY 3D-szemüveg TDG-BR250/B felnőtt méret 6000 Ft/db áron.

Érdeklődni lehet a 70-238-3330 telefonszámon.

bpeti72 Creative Commons License 2013.05.15 0 0 563

Nem nyujt az semmit, csak olcsóbb.

Előzmény: ICSG (561)
Laja73 Creative Commons License 2013.05.14 0 0 562

Frissítették a YouTube appot, eléggé beta de működik végre a felirat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!