Keresés

Részletes keresés

JozsBiker Creative Commons License 2007.06.19 0 0 7

Jo_Tunder:

Tehát ha jól értem, szélsőséges esetekben akár veszélyes is lehet. Ez gondolom nagyon sokmindenre ráillik, amit napjában eszegetünk-iszogatunk.

 

noirp:

A csapvízzel az a bajom, hogy marha sokat megiszok belőle, és gyakorlatilag nem tudom mi van benne tulajdonképpen. És kideríteni sem tudom, hiszen a vízművet aztán hiába kérdezném, laborba meg nem vagyok bejáratos ( meg nem is értek hozzá, amint az már kiderülhetett :-). Az mondjuk rendben van, hogy a vízműnél ki nem vonnak semmit a vízből, már csak az a kérdés, hogy amit bennehagynak, az nekem előnyös-e, illetve amit hozzáadalékolnak ( pl. a csőhálózat tisztán tartásának okán ) azzal mi a helyzet. A flakonos ásványvizekhez több a bizodalmam, csak ott is az a helyzet, hogy nem tudom megítélni, hogy amit a cimkére írnak ( legyünk optimisták, és tételezzük fel: a valóságot ), az nekem optimális-e. Persze az igaz, hogy ennek utána is lehet nézni, ha akar a zember.

De az is lehet, hogy egyszerűbb "elindulni a kályhától", azaz eleve olyan vizet inni, amiben biztosan tudni mik vannak ( semmi ), és egészséges-változatos étrendet folytatni, így egy jókora bizonytalansági tényező kiiktatható a rendszerből.

 

Egyébként az induló kérdésem a desztillált víz veszélyességére vonatkozott, és úgy látom jól sejtettem: rosszul mondták az oskolában, hogy nem szabad meginni.

 

 

Jozs

 

noirp Creative Commons License 2007.06.19 0 0 6

Gyangus érv. Az ereimben pl. tökfőzelék se kering, mégis ehetem vígan Na, ez az igazi  "gyangus" érv.

Valóban nem tökfőzelék kering az ereidben, hanem jó részben vizes oldatok, amiknek meghatározott töménységűnek KELL lenniük, különben nem tudják ellátni a feladataikat. Ha kiszáradsz (elmegy a víz, az oldószer), abból is lehetnek zavarok; ha csak oldószert (vizet) iszol tisztán, és hígulás indulhat meg, abból is. Écsük? egyik véglet se jó.

 

 

Azt senki se mondta, hogy akármilyen vizet megihatsz (káros anyagok). Ha a csapvízben nem bízol, mert rozsdás, klóros, büdös,  szét lehet nézni háztartási víztisztítóért. Attól még desztvíz nem lesz. Gondolom, nem bízol az ásványvízben sem. Pedig azon rajta van az összetétel.

 

Max akkor lenne igazad, ha lennének olyan anyagok, amiket csak a vezetékes ( vagy flakonos :-) ivóvízból tudnánk magunkhoz venni. Van ilyen?

 

 Nincsenek ilyen anyagok, de azok a sók, amiket felsoroltam, és amik létfontosságúak, a vízből érhetők el legkönnyebben. Ha nem hiszed, hát akkor igyál csak desztvizet azt' egyél hozzá valami multi-izé kiegészítőt a természetesség jegyében.

 

És arra is van garancia, hogy ezek benne is vannak ezekben a vizekben?. Igen. Csak egy icipicit kellett volna földrajz-, urambocsá kémiaórán odafigyelni. Nátriumot, káliumot, bikarbonátot még egyetlen vízmű sem tüntetett el nyomtalanul a csapvízből. Fölösleges és q...drága technológia lenne.

 

üdv, igyunk egymás egészségére egy pohár vizet.

 

 

Előzmény: JozsBiker (4)
Jo Tunder Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5

 

  teljesen kiürült gyomorral, komoly megterhelés után megiszik valaki egy liter desztillált vizet, akkor van esélye arra, hogy agyi ödémát kap és meghal. az elektrolit háztartást adott esetben egy liter csapvíz is fel tudja borítani, ennek nagyobb az esélye, ha az illető desztillált vizet iszik. úgy hívják, hogy hyponatremia.

Előzmény: JozsBiker (4)
JozsBiker Creative Commons License 2007.06.19 0 0 4

NevemTeve:

Pedig nekem még iskolában is ezt tanították.

 

noirp:

Gyangus érv. Az ereimben pl. tökfőzelék se kering, mégis ehetem vígan. Max akkor lenne igazad, ha lennének olyan anyagok, amiket csak a vezetékes ( vagy flakonos :-) ivóvízból tudnánk magunkhoz venni. Van ilyen ? És arra is van garancia, hogy ezek benne is vannak ezekben a vizekben. Bónusz kérdés: arra is van garancia, hogy más, káros anyagok nincsenek benne, amik esetleg sokkal több kárt okoznak ?

 

Jozs

noirp Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3

Mert a szó szoros értelmében higítja a véredet /nedveidet/, azért. Tebenned se desztvíz kering, hanem pl. rengeteg vízben oldott ásványi anyag. Nátrium, kálium, klorid, bikarbonát stb., ezeket veszed be a rendes (nem deszt) vízzel és ezeket izzadod ki ebben a szép hüvönyés időben. Ha nem pótolod, abból egy idő után gondjaid lehetnek: fáradtság, nyúzottság, izomlázszerű tünetek.

 

A nátriumot és a kloridot mostanában szokás főellenségnek tekinteni, tudom.

 

Szubjektív megjegyzés: azért se kultiválnám, mert totál ízetlen, nem oltja a szomjat.

NevemTeve Creative Commons License 2007.06.19 0 0 2
NevemTeve Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1
... nemcsak jobb...
NevemTeve Creative Commons License 2007.06.19 0 0 0
Nem hiszem, hogy bajod lenne tőle, de kétlem, hogy jóízű lenne... a csapvíz nem jobb, olcsóbb is.
JozsBiker Creative Commons License 2007.06.19 0 0 topiknyitó

Nem túl tudományosan meg tudná valaki magyarázni ?

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!