Nov. 12-én voltam a fóti telephelyen. A 10 meghirdetett Suzuki Ignisből 3 volt bent. Volt olyan hirdetés ami már három hete sem volt a telephelyen. Ez szerintem határozottan a vásárlók megtévesztése. Csak térjen be az érdeklődő, aztán csak vesz valamit!
ez azért nem teljesen így van. Van, amikor kifejezetten kell a gyári szoftver, de az átlagos hibakód olvasást egy mezei szerelőműhely is elvégzi, mert ilyen kis OBD-re csatlakozó diagnosztikai gépe mindenkinek van. A márkaszerviz nyilván nem akart foglalkozni más autó nyűgjével.
Szinte minden márkának más a diagnosztikai pultja, mivel értelem szerűen minden gépkocsi egészen más részletparaméterekkel rendelkezik.
Én egy Seat szervizbe hordom a Suzukimat olajcserére, stb., majd amikor az órában kigyulladt a a sárga motordiagnosztikai lámpa, ismét hozzájuk fordultam, de ezzel határozottan a Suzuki szakszervizhez irányítottak, ahol szintén megerősítették, hogy a kocsit csak náluk lehet pultra kapcsolni, amint ők sem vállalják pl. egy Seat ilyen vizsgálatát.
Köszönöm a kedves fórumozóknak, hogy megelőzhettem az AAA-val való kapcsolatfelvételt.
Viszont biztatok mindenkit arra, hogy tegyen bejelentést az ugyfelszolgalat@naih.hu címen, hiszen adatbázisban, strukturáltan kezelik a hasznaltautoról leszedett telefonszámokat és más személyes adatokat, anélkül, hogy ehhez hozzájárulást adtunk volna. Ilyet nyilvánosan közzétett telefonszámokkal sem tehetnek meg.
Ráadásul 8-szor, 10-szer keresnek mindig más telefonszámról, azt a látszatot keltve, hogy egyéni értékesítő keres meg minket, közben pedig ez igazából egy reklám, az AAAauto reklámja, amit nem küldhettek volna egy alkalommal sem SMS útján hozzájárulásunk nélkül. Itt nem arról van szó, hogy kinézte egy vevőjelölt az autót, és ezért írta ki a telefonszámom. Nem, ők agresszíven reklámozzák a cégüket, hozzájárulás nélkül.
És éppen ezért javaslom, hogy egyúttal az ugyfelszolgalat@gvh.hu-nak is írjatok e-mailt, hiszen az agresszív kereskedelmi gyakorlatot is bünteti a törvény. Ezek ráadásul könnyen bizonyíthatók szemben azzal, ki mennyi ideig várakozott, és mi hangzott el. Tilos: "Telefonon, távmásolón (telefaxon), elektronikus levelezés, illetve azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz vagy más távközlő eszköz útján ismétlődően és nem kívánt módon a fogyasztó sürgetése"
Minden vásárlónak lehetősége van arra, hogy átnézesse az autóját a saját szerelőjével. Igény esetén biztosítjuk az emelőt, valamint a diagnosztikai pult használatát. Kérésre elvihetjük az autót az ügyfél által választott szakszervizbe is.
Van szervizuk, ok is atnezik a bevett autokat. Meg kell kerni, hogy hasznalhassatok. De a diagnosztikahoz nem kell muhely, csak ha meg akarid emelni. Igaz, az ajanlott.
azt adják el, amit megvesznek!!! Szóval ebben nincs nagy matek. Ha alaposan átnézed szakemberrel, nem lesz benne átverés. De én elvből nem üzletelnék velük soha.
..egyszerűen hihetetlen egy féreg banda ! ....eleve nem értem azokat akik ezt a rengeteg autót ilyen inkorrekt áron miért adják be !..ha venni akarsz egy senkinek néznek,ha fizettél,épphogy nem rúgnak beléd! ...ezek az emberek megkapják a büntetésüket ezért !
Azt ígérték 3 nap az átiratás. Meg hogy az árban benne van az új aksi. A teljes vételárat kifizettük. Két hetet vártunk a 3 napos átiratásra. Persze mikor mentünk végre átvenni az autót az új aksi sehol. A szerelők persze már haza mentek, nem tehetnek semmit, jöjjek vissza holnap.
Na ettől felment a cukor két hete ott áll náluk, nem volt idejük eddig kicserélni? Kértem az üzletvezető aki nyegle gnóm takony. És még szépen fejeztem ki magam. Közölte nem ér rá ő ezzel foglalkozni ez van ezt kell szeretni. Arról nem is beszélve hogy a harmadik mondattol le tegezett. Hát kinyilt a bicska a zsebemben. Szóval aki ezt olvassa higgyen az előttem szólóknak és kerülje el nagyivben ezt a szemét bandát
Messzire kerüljétek ezt hazug, átverős, bűnöző bandát. Panaszoddal senki nem foglalkozik csak ígérgetnek. Nekem 4,5 órát kellett várnom, míg sikerült vennem egy kocsit. Az ott "dolgozók" alkalmatlanok erre a munkára.
Nagy szerencse, hogy van ez a fórum, mert lehet, hogy beleszaladtam volna én is a dologba. Használtautón hirdettem meg az autót, kiemeltem, hogy kereskedők ne erölködjenek. Már másnap jött az sms az aaautótol, hogy hivjam őket. Ekkor találtam meg ezt a fórumot, igy szerencsére nem hivtam őket. Elöször csak kétnaponta jött az sms, köztük az egyik már rimánkodott, hogy megadják a kért árat csak menjek. Nem válaszoltam. Majd jött az első hivás, hogy vigyem be hozzájuk fótra, és akkor nekem jó lesz. Itt van közel hozzám, de mondtam, hogy nem szeretném, de ők megadják az árat csak menjek be. Mondom nem. Jó akkor majd keresnek. Eltelt egy hét és mostmár naponta jönnek az sms-ek, kezdett a tököm tele lenni velük, mikor is vasárnap délután ujfent hivtak, hogy nagyon kellene nekik az autó, vigyem be. Kicsit idegesen mondtam, hogy a kollégájának megmondtam, hogy nem fogom odavinni. De megadják az árat. Mondom, ha érdekli őket, idejönnek, megnézik és megveszik, én nem fogok utánuk futkosni és félnapot eltölteni velük. Mindenáron nem fogom eladni. Nincs szabad kolléga jelenleg aki elmenne. Igy jártak. Eszméletlen nyomulós banda, hihetetlen. Gondolom még nincs vége a történetnek... de köszönöm a sok leirt sztorit ide a forumba, megmentettek egy hatalmas szopástol.
Netto bűnözők. Sima pénzmosoda autókereskedésbe bújtatva. Azért a pénzedet elveszik, ha hagyod...Szerintem figyelik őket, volt már némi pénzbüntetésük, úgy figyelmeztetés képen:
Kedves fórumozók! Június 3-án jártunk Budapesten - Fóton az AAA Autó kereskedésben. Előző nap kinéztünk egy számunkra megfelelő gépjárművet a neten, telefonon egyeztettünk az ügyintézőkkel, hogy készpénzzel fizetünk és egy gépjármű beszámítását is ígérték, látatlanul 650 000.-Ft-ra. Visszahívtak, hogy biztos megyünk-e másnap, illetve azon a reggelen is visszahívtak, hogy úton vagyunk-e és nálunk van a törzskönyv és a forgalmi, biztosan? A választott gépjárművet kipróbáltuk, és mondtuk, hogy igényt tartunk rá. Azt mondták, hogy a mi autónkat kb. másfél óra múlva átvizsgálják, hogy mennyiért tudják beszámítani. Itt nem is az értéke a lényeg, mivel a gépjárművet mindenféleképpen megvettük volna. Alig két órás várakozás után odajött hozzánk egy kétméteres ügyintéző, aki előzőleg megmutatta nekünk a kocsit, és kérdezte, hogy "hallottuk-e már a hírt"? Eladták másnak az általunk kiválasztott autót. Nem is értettük először, mivel teljesen hihetetlen volt a szituáció. Kértük, hogy a cégvezetővel beszélhessünk, de a kétméteres jött vissza, hogy a vezető azt üzente, hogy válasszunk másik autót és arra adnak kedvezményt. Ekkor tényleg kértük, hogy beszélhessünk vele, fogadott az irodájában, ahol tényleg az előzőekben jellemzett, fiatal, szenvtelen kollegákkal együtt flegmán elmondta, hogy sajnálja ugyan, de ILYEN AZ ÜZLET. Közben a másik irodában egy másik család írta a szerződést alá, akik mellesleg jóval utánunk jöttek a telepre. Annyit kértünk, miután már reménytelennek látszott a helyzet, hogy akkor térítsék meg a napi 600 km útiköltséget, amit a hitegetésük miatt kellett fölöslegesen kidobnunk az ablakon. Természetesen erre röhögve reagálták, hogy ők ilyet nem szoktak... Szóval a cég teljesen etikátlanul járt el a mi ügyünkben, és a másik család is, akárcsak egy üzletben a sorbanállásnál, pofátlanul beelőzött. Nálam NEM ilyen az üzlet! De annyit javasolnék annak, aki ezzel a céggel kíván üzletelni, hogy legyen nagyon óvatos, mert abszolút inkorrekten is tudnak az üzletfelekkel bánni. A férjemmel azon gondolkodunk, hogy a cég prágai és magyar vezetőjének is kellene levelet írnunk, mert nem állapot, hogy a mai világban ilyen módon bánjanak a vásárlókkal.
Mert kihasználják ez embereket, odacsábítják őket, és ha már odautaztál, van úgy hogy jó messziről, akkor már nem akarsz üres kézzel távozni. Én kb. 100 ezret buktam a beszámítással, de bevallom lusta voltam magam árulni, bizonytalan eladási idővel, illetve nem akartam autó nélkül maradni, ez megért kb. annyit. Viszont aki 5-10 szer annyit bukik mint én, az már abszurd kicsit. Ettől függetlenül nem korrekt banda.