Azért ne gondold, hogy a TCL Gree, Tosot, Hisense, Sinclair, stb. klímát ugyanott, hát még ugyanazon a soron gyártják, és ugyanaz van benne, mint a görényben.... Jó vicc.
Az említett (legalja) kategóriánál sem áll meg, pár gyártó azért létezik. De ettől még nem ugyanaz, más kompresszor, elektronika, stb.
5 kilogramm eltérés a kültérik között 23-28 kg.
Beltériben meg 10 centi, szélességben.
Bár, igazad van:
leszűkítve: ugyanazok, kínaiak mind az 1,409 milliárd ember.
De széltében 5200 km széles. Észak dél irányban is 4000 km felett van.
A hétvégén kipróbálom és látni fogom . Ha nem jó akkor cserélem . A másik választás egy hisense lett volna mert amikor kibontottuk a kültéri nagyobb volt és az biztos jobb amúgy. De a Gorenje adatait ahogy néztem sztem megfelelő lesz erre a célra.
Én is most vettem egy ugyanilyen Gorenje-t. Itt előteret fog fűteni, talán nem annyira lényeges a hiszterézis, mivel nem tartózkodunk ott, csak "átmegyünk". Ez nekünk is egy nyaralóba lesz. Otthonra is ugyanilyen Gorenje-t vettem, csak a 2.6ost, de ott csak hűtésre kell az emeleten, hűtésre meg mind1 mit veszel, mindegyik hűt :) Vélhetően nem is kell sokat dolgoznia, mert elég jó az emelet szigetelése, de a folyamatos 2 hetes 38 fokot már azért nem tarja vissza az sem.. Amíg nem voltak ilyen tartós melegek, elvoltunk klíma nélkül is fent.
Nincs azzal baj ha valaki elmondja a véleményét. HA elmondja. De ezzel nem mondtál semmit. Ebből nem tudtam meg hova jó egyáltalán vagy akár azt ,hogy kukába való. Van itthon 500k-nál drágább gépem ,de ennek ritkán kell dolgoznia, de azért nem baj aha működik.
Capt.IQ229: Ha lett volna mit megköszönni akkor nem fukarkodtam volna vele mert nem kerülne semmibe. És nem volt benne kérdőjel és sztem meg tudtam fogalmazni mert véleményeket kértem amit le is írtam. De majd átfogalmaztatom legközelebb az Ai barátommal és lehet mindenkinek értehtő lesz. A ház a telkünk végében van és édesanyáméknak csináltam ha jönnek hozzánk nyáron és lent akarnak maradni hétvégén akkor legyen egy kis házikó. Télen én használnám mozizáshoz. Ennyit kellene melóznia. Sztem ehhez nem kell fullos klima. Na ez már persze választás kérdése.
Üdv. Véleményt szeretnék kérni. Egy hétvégi könnyűszerkezetes faházba tervezek klímát venni. 30nm. Egy gorenje 3.5kW-os típust néztem ki. Ami elvileg ha jól tudom hisense. Ritkán fűteni is fogunk vele. Bár nem mínuszban. REA35IN KC+REA35OUT1 KC Köszönöm a véleményeket.
36os Porothon tégla(szigetelés nélkül), tetősíkban 15 centi gyapot. Fa ablakok, de letömítve. De bnyilván gagyi az új műanyaghoz képest.
Más: van egy Syen klímánk, amit fűtésre használunk (az nem ebben a házban). Fogyimérőről megy, és azt látom hogy ez egyszerűen 800-900W alatt nem fogyaszt szinte soha.. Most pl 24 fokon megy, elvileg 23 fok van, tehát 1 fok a különbség és 900W körül megy..
Míg a nyaralóban az AUX és a Kaisai tud menni 400-500W-on is. Persze azok kb folyamatosan is mennek, a Syen itthon sokat áll, jól szigetelt a ház. A Syen 4 éves, emezek újak.
Most Gorenje-ben gondolkodom, ami ugye Hisense, arról meg jókat írtatok itt. A mellette levő helyiségben (a terven előtér és szoba, ami valójában egy tér és konyha) már van egy 3.5es AUX, de a 75ös ajtón mérsékelten megy át a meleg :) Továbbá az emeleten is van egy 3.5es klíma (az emelet a "feldolgozó" és az előtér-szoba (konyha..) felett van.
Továbbá van egy vegyes tüzelésű kazán kp-i fűtéssel, de a "fedett szín"-ben(ahova ugye most az új klímát tenném) nincs radiátor..