Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nyitotta:Howard, de nem a kacsa, 2005.05.27 17:28 |
Különféle légfegyverek javításáról, tunningolásáról, kipróbálásáról, ötletekről szóló topik. (Itt az erős puskákat, avagy a duplarugós stb. törvényellenes fegyvereket nem kedvelik !!)
Szagértők! Tudnátok ajánlani valami konkrétat kenőanyag ügyben? FWB601 dugattyúhoz köllene. A gyári zsírhoz nem bírok hozzájutni, akármivel meg nem kenhetem, mert megfalja a tömítést. A szilikonzsírt sokan ajánlották, de ahogy körülkérdeztem, abból is van több féle. Teljesen "kímélő" savmentes szilikonzsír kellene. Milyen típust keressek???? Van -e neki neve, száma, színe, stb?
Éppen fordított a helyzet. Gyengébb lett a puska, ezért fölé hord. Rugósoknál így működik a dolog a puska működéséből kifolyólag. Ha rámérsz chronyval, azt fogod tapasztalni, hogy a lövedéksebesség csökkent.
Ugyanazt a letörtet. Nem cseréltem ki,gondoltam igy benne leszek a 16 krumpliban. 1 részes szerelékem nem szokott elállitodni ha kpl veszem le a csövel. Lehet hogy most jobb a tömités a dugonál.
Összeraktam a flintát és a rugora a dugattyuház külsejére valamint a dugattyu tömités peremét bekentem nagyon vékonyan MOS2-vel.Mondjuk a rugonak adtam de nem durván.
Majd csodálkoztam hogy fele akkora hangja latt a szerszámnak.Megszünt az a szar rugo "twangg" hangja. Már csak az nem világos miért emelkedett meg a röppálya?Talán a jobb tömités végett?
Ahogy a rajzot nézem, lehet hogy nem fontos Co-val odacsippenteni és kireszelni, mert a másik végén az elsütőrúdnak köszörüléssel előállítható a megfelelő méret.
Norica Sport (spa)hoz kellene nekem teljes magyar nyelvű leírás. Minden érdekel. tapasztalatok, honlapok (magyar), érvek ellenérvek. A barátomat szeretném meglepni vele, de én ezzel a fajta fegyverrel nem foglalkoztam még.
Azért óvatosan reszeljétek azt a Gamo-sütést, nehogy "automata" legyen a fegyver!
A szerkezet elemei étkészlet acélból vannak! Az a 0,6mm feltámasztás nagyon kevésnek tűnik, az élek könnyen elkopnak, magától elsülhet a puska!
Én a saját jól bevált Alkeszen nem mertem ilyen drasztikus átalakítást végezni, egyszer mégis önállósította magát, és a felhúzókar felcsapódott. Most legalább már van rajta szélmérő. :))
Ha jól emlékszem ez az ismertető a www.airgunlib.ru oldal AIRGUN biblioteka részben volt. A gyakorlati tapasztalataid viszont sokat segítettek a megértésben:-) Köszönettel!
CF 20-ason, és Maximán már kipróbáltam és igen jól működik!
A 0,5 mm nem szabad növelni, mert nem lehet a puskát felhúzni, nem akad be a dugattyú. A sütés ereje változik. Co-val rácsipent, reszelővel kireszel. Ennyi.
A piros csapot pedig az elsütő billentyűbe kell berakni a jelölt tengelyre, a holtjátékot csökkenti. Kb 0,6-0,7mm körül jó, egyéni izlés szerint. Növelésével csökken a holtjáték kb. 1mm-nél eltünik.
Nem gondoltam, hogy ilyen kaka. Eddig mindenki dícsérte, hogy jó kis fegyver. Bár a sütéséről sok szó nem esett. Ja.... A szocializációm szépen halad. Bár a 601-essel a hajdúhadházi volt az első alkalom, hogy 25 méternél messzebbre lőttem:( Ez meg is látszik az eredményemen. A fegyver viszont tökéletes, úgyhogy magamon kell finomítanom:) Te miért nem jöttél el a versenyre?
A 361-es hozzászólásban írtam róla, de most ránéztem az oldalra, és látom, hogy Charlie bácsi időközben nyugdíjba vonult, és nem gyárt több cuccot. Szóval marad a reszelő :))