Tudod 56/57 nagyon követhetetlen volt a magyar fociban. A Honvéd engedély nélküli Dél-Amerikai turnén vett részt ahová páran okkal nem mertek elmenni de az épp Európában portyázó magyar csapatokból csatlakoztak páran amint az ábra mutatja.
Az oldal, ahol a képet találtam, a Bilbao elleni meccset adta meg, de óvatosan kezelem az információit, mert több mindenben is pontatlan adatokat közöltek.
Fekete gyászszalag a karukon. Ez valószínűleg a Bilbao elleni meccs vagy valamelyik Dél-amerikai túra 57-ben...... A Vasashoz kérsz neveket vagy meg van ? Nagyon ritka képek !!
..a történet szinte banális, de mindenesetre megmosolyogtató..
..úgy ért baleset, hogy egy métert sem csúsztam, ráültem egy olyan szánkóra, melynek talpa rövidebb volt, mint az ülés hátrafelé, így egyből hanyatt estem, magamra rántva a szánkót is..
..mindenesetre lepedőbe csavarva és spaniferrel összefogva vezettem haza..itthon sem csigolya, sem bordatörést nem állapított meg a röntgen..azt mondják bordaközi zúzódás, ki kell pihenni..több napig csak feküdni tudtam, de inkább azt sem..legjobb lett volna az űrállomáson lenni, a súlytalanság állapotában.. :-))
..most már felkelek, járkálok, de nem az igazi..még gombfocizni sem merek.. :-))
Nekem van 4-5 ilyen gyári schmideg csapatom de azok már a mai formában, nem ilyenek a képek benne. Ha érdekel (vagy valakit) írj(on): koba76@citromail.hu.
Igen,én is észrevettem. Az 54-es vb-n Dél-Koreánál is a kép alatt van pár név ami kérdőjellel van megjelölve.A másik pedig ,hogy a képeken szerepelnek olyanok is akik nem voltak tagjai a vb keretnek pl.: 1966 Argentína ,De La Mata és Daniel Onega ( testvére Ermindo Onega volt ott ), de akad több ilyen is ,viszont nagyjából amiket átnéztem azok megfelelőek.
Mivel közeleg a világbajnokság úgy gondoltam megosztok veletek egy oldalt ( hátha van aki nem ismeri) , ahol az eddigi összes vb csapatai megtalálhatóak képekkel és nevekkel ellátva.Lehet van akinek valamelyik kell a gyűjteményébe.http://www.worldcupteams.republika.pl/index.htm
Üdv mindenkinek! Néhány hozzászólást és választ láttam a Bröndby FC nevű csapattal kapcsolatban, ennek alapján gondoltam, hogy megírom, én hogyan járok el. Brazil klubcsapatokból készítek magamnak bajnokságot, a kilencvenes évek kereteivel. A zerozero.pt oldal számomra egy kincsesbánya. Beírja az ember a csapat nevét, majd kiválasztja a szükséges évszámot, és megjelenik az akkori keret fényképpel és adatokkal (de nem mindig teljes, ezt azért hozzá kell tennem). Ha esetleg nincs kép a játékosról, akkor lehet, hogy az adatai alapján, más netes oldalon rá lehet találni. Én is voltam úgy, hogy olyan csapatképet találtam, ahol nem voltak aláírva a nevek, vagy nem a megfelelő sorrendben, ilyenkor jól jött a zero . Persze valószínűleg sokan ismerik az általam említett oldalt, ha jól emlékszem, én is egy korábbi hozzászólásból szereztem róla tudomást (ezúton is köszönöm!). A Bröndby-t nem adja ki, a zero , de a Brondby-t igen
A bal oldaliról korábban megállapítottuk hogy nem alapfodor hanem proto schmideg.Gyönyörű márvány testek voltak.Valóban X-es kivágókkal,fényes fotópapíron.(nekem a videoton volt ugyanilyenben.lehet hogy ez éppen az?)
De akkor mi van mellette?Láthatóan ugyanaz a kép van benne.
A kivágóméret azonban eltérő is lehet.
Nem lehet hogy ez már nem '80-as hanem '90-es proto schmideg?
Mikortól gyártják a schmideget jelenlegi formájában?
A képen látható kék-sárga és sárga-fekete,80-as években árusított csapatokról kérnék infókat.Ezeket a csapatokat is x-es képekkel látták el.
Kíváncsi lennék mely csapatokat gyártották le?Szeretnék egy listát összeállítani.Valamint,ha esetleg valaki szabadulna az ilyen csapatoktól,akkor esetleg meg is vennék ezt-azt.....:-)
Sziasztok! A korábban vásárolt gombjaimat (schmideg),mivel nem tetszettek felajánlottam a helyi óvodának,mondván a gyerekek talán hasznát veszik,meg legalább kicsit ismerkednek ezzel játékkal.A pályám alakulóban van,a vonalazás megtörtént ,már csak az asztal lábakat kell valahogy megoldani, iskolapad lábakkal próbálkoztunk ,de az sajnos nem vált be,kiszakadt a bútorlapból,hosszabb csavar kellett volna hozzá,de akkor kijön a túloldalon.Robinak köszönöm az eddig küldött kivágókat és a tippet ,hogy a gombokat a gyártótól próbáljam beszerezni,valóban olcsóbb mintha boltban venném.Amiket keresek még csapatok azok az 1970,1974,1978 és az 1982-es világbajnokság csapatai , ha esetleg valakinek megvannak ,azt kérném ,hogy küldje el a donlace@freemail.hu email címre.Szívességét előre is köszönöm!
Az alsó képen, álló sor balról jobbra: Peter Schmeichel, Kim Vilfort, ? , ? , ? , Bent Christensen. Guggol: ? , ? , Lars Olsen, ? , John Jensen. Őket ismertem fel a többieket sajnos nem...
Keresek az alábbi csapatok kivágóit - fekete-fehér kivitelben - X-es gombokba:
1974 VB - Ausztrália
1978 VB - Irán, Hollandia, Tunézia
1982 VB - Bulgária
Keresem még X-es képekben 1974-1988 közötti időszakból kifejezetten Svédország, Norvégia, Románia, Írország illetve egyéb nem VB résztvevő ország képeit. Eddig is rengeteg segítséget kaptam Tőletek, hátha most is sikerül.
Sokoldalú támadójátékos volt, aki a Dózsában középcsatárként szerepelt, a válogatottban azonban Albert Flórián miatt a jobb összekötő posztját töltötte be. Erőteljes, izmos felépítésű, gyors kezdősebességű, gólérzékeny játékos volt.
Pályafutása:
Marcali és Kaposvár csapataiban játszott. Avar István fedezte fel és ajánlotta a 17 éves játékost az Újpestnek 1961-ben. 17 éven át, 1978-ig az Újpesti Dózsa játékosa volt. Később játszott a Volán, a finn Seinäjoki, a Soroksár és a Kecskeméti SC csapataiban.
418 bajnoki mérkőzésen szerepelt, 303 gólt szerzett ezeken. Ötször lett magyar gólkirály. Nyolcszor nyert magyar bajnoki címet, háromszor Magyar Kupát. 1974-ben BEK-elődöntőt játszott a Bayern München ellen. 1975-ben a nyolcaddöntőben a Benfica ellen egy szenzációs gólt szerzett: a kapus kézből kirúgás előtt hosszan kidobta a labdát maga elé, erre ő zseniális helyzetfelismeréssel elpöckölte a labdát, amely a hálóban kötött ki. Ezt az akkori kupaforduló legszebb góljának választották Nyugat Európában.
1964-ben tagja volt az olimpiai bajnok csapatnak, és ő lett a torna gólkirálya is 12 góllal (az első mérkőzésen Marokkó ellen a magyar csapat mind a 6 gólját ő szerezte). Ugyanebben az évben Eb-bronzérmet szerzett.
ott volt az 1966-os angliai világbajnokságon, ahol az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítmény nyújtotta, mind a négy mérkőzésen sikerült gól szereznie. Bekerült a Világbajnokság "Álom tizenegyébe"
Pályafutását Putnokon kezdte, majd Ózdon folytatta. 1971-től a Vasas SC csatára volt. 1983-tól két idényen át a francia FC Toursban játszott. Ezt követően rövid időre visszatért a magyar bajnokságba, majd alsóbb osztályú csapatoknál fejezte be pályafutását.
Híres volt hatalmas erejű lövéseiről. Egy alkalommal egy csepeli bajnokin az első félidő legvégén csapattársai jelezték, rúgja jó messzire ki a labdát, hogy mire visszakerül, vége legyen a félidőnek. Közel a félpályáról hatalmas bombalövése után kettős kapufáról pattant a kapuba a labda. A Vasas szurkolói rigmust is faragtak: "Béla, Béla, Béluska, úgy lő mint a géppuska "
A válogatottban:
1972-82 között 36 mérkőzésen 13 gólt szerzett. Az 1972-es müncheni olimpián az ezüstérmes csapat tagja. Az 1978-as argentínai világbajnokság tagja, de sérülése miatt egyetlenegy mérkőzésen sem szerepelt.
Bár régi motoros gombfutballista vagyok, és határozottan tetszik ez a fórum, de most hirtelenében csak egy kérdéssel (és egyben akár üzleti ajánlattal) hozakodnék elő.
Apám hamarosan (február végén) tölti be a 70. évét, és szeretném (többek között) egy vagy kettő speciális csapattal meglepni a születésnapján. Az első csapatainkat tőle örököltük (ha a bátyám megőrizte, nála még egészen régi különlegességek is vannak), szintén nagy gombrajongó (volt?).
Mivel ügyetlen és egyben időhiányos vagyok, bárki jelentkezését szívesen várom, aki vállalná, hogy a részére átküldött képekből megszerkeszti a csapatokat, és bizony, még valamilyen díjazásban is megállapodhatunk ez ügyben. A részletek nyilván később megbeszélhetőek. (stílus, szín, akármi egyéb)
Várom az ajánlatokat, vagy akár a "mennyémár a fenébe, eznemidevaló"-üzeneteket!
Nevelő egyesülete a Ferencvárosi TC, majd a MOM SE, edzője Szabó József. Első élvonalbeli klubja a Budapesti Honvéd volt, amelyben 1965 és 1974 között szerepelt kapusként. Ezt követően még két évet védett az MTK-VM-ben, s 1976-ban fejezte be aktív pályafutását. A magyar NB I-ben 240 alkalommal szerepelt és 1 gólt szerzett tizenegyesből. A Honvéddal kétszer volt második a bajnokságban (1969, 1972). A Magyar Népköztársaság Kupában négyszer került döntőbe csapatával (1968, 1969, 1973, 1976), ám egyszer sem tudta megnyeri a sorozatot.
A válogatottban 1 alkalommal védett, az 1973. június 13-án megrendezett Svédország elleni világbajnoki-selejtező mérkőzésen. A világbajnoki részvételhez győzni kellett volna, de a végeredmény 3-3 lett, és főleg a harmadik gól miatt érte kritika a kapust.
Edzőként
Azon kevés magyar edző közé tartozik, akik elvégezték a világhírű kölni főiskolát. Ezt rajta kívül csak páran mondhatják el magukról: Lóránt Gyula, Varga Zoltán, Kisteleki István. Edzőként először az ifjúsági válogatottnál dolgozott, amellyel 1984-ben megnyerte a korosztályos Európa-bajnokságot. Ezt követően bajnoki címet nyert a Budapesti Honvéd vezetőedzőjeként (1988). Dolgozott Dél-Koreában is és a Deawoo Royals együttesét is bajnoki címhez segítette (1991). Vezetőedző volt a svájci FC Luzern (1992-1993), az egyiptomi Port Said (1994), az MTK (1994-1995), a Kispest-HFC (1996-1997), a Győri ETO FC (1997, szakmai igazgató), a kínai Senjang (2002) és az Újpest FC (2006) felnőtt gárdáinál is. Utolsó állomáshelyén mindössze egy mérkőzésen ült a kispadon, mert a liechtensteini Vaduz elleni UEFA-kupa mérkőzés után (a vendégek 4-0-ra nyertek a Megyeri úton) lemondott. Az NB I-ben összesen 70 mérkőzésen dolgozott. Szövetségi kapitányként kétszer dolgozott a magyar válogatottnál (1989, 1998-2001, összesen 45 mérkőzésen), de irányította a malajziai válogatott csapatot is 2004-2005). 2007-ben kinevezték a magyarországi edzőképzés vezetőjének. 2010 júniusában libériai szövetségi kapitánnyá nevezték ki.
Sajna vagy hál Istennek nincs okos telefonom a fényképezőt meg elvitte a fiam, hogy mentsen képeket, így most nem tudok oldalképet készíteni. Van egy pár képem azt felteszem és a talp vastagsága 3 mm.
1978 és 1998 között posztonként osztották ki a számokat elkezdték a védőkkel, aztán középpályások és végül a csatárok. A kapusokat meg beszúrogatták közéjük.
..a fifa, talán az uefa is előírja, hogy egy tornát (VB, EB) ugyanazon mezszámokkal kell egy játékosnak végig játszania..így itt már el is dől, hogy a mezszámok semmiféle utalással nem rendelkeznek arról, ki, milyen poszton játszik..és szerintem is úgy hülyeség ez, ahogy van..de a média diktál, könnyebb egy játékost felismerni a számáról.., mint az arcáról..különösen, ha észak koreai az illető.. :-)))))))))))))))))
Alaptézis, hogy régen normálisan voltak a mezszámok (1-11) és egyben utaltak is a játékos posztjára, most meg a sok kis hülye abban találja meg az önkifejezést hogy idióta számokat visel. Lassan már tényleg a tizedes törtek következnek.
Ehhez képest csodálkozva láttam, hogy már régi VB-ken se biztos, hogy a kapus viselte az 1-es számot:
Köszönöm Mindenkinek a segítő szándékú véleményeket! Örülök hogy tetszenek a képek! Megfogadom a tanácsokat, hiszen Ti már évek óta csináljátok a szerkesztést. Azon vagyok hogy Én is minél jobbat csináljak. És hogy a fiaim által megkedveltessem a mostani fiatalokkal a gombfocit. Most pl. eljutottam odáig, hogy hétvégén alig vették elő az Xbox-ot, a gombokkal játszottak egy barátjukkal együtt. Persze nem bírtam magammal, Én is beszálltam a játékba :)
Megszületett első önálló csapatom szerkesztés terén! Fiaim kérésére a 2017-18-as Manchester United. Még nem raktam őket gombokba, de hétvégére meglesznek!
Azoknak akik már látták, de szívesen megnéznék újra és azoknak is akik még csak hallottak róla, szóval mindenkinek ajánlom a figyelmébe:
2018. január 14. vasárnap 09:45 - 10:50 A hátvéd halála és feltámadása Tévéfilm (1980) (65')
A II. világháború alatt játszódó történet hősei kamaszfiúk, akiknek életét a gombfoci tölti ki. A háború borzalmaiból semmit sem vesznek észre, mert minden gondolatukat lefoglalja a játék. A háború azonban az ő életükbe is betör, és ettől a pillanattól kezdve már vége a felelőtlen, boldog gyermekkornak.
..szeretném jelezni a nagyérdeműnek..hogy érdeklődni kezdtem egy lehetséges topikösszevonásról..amint érkezik valami válasz az indextől, azonnal jelzem felétek..
..a legkisebb kapu 110 x 37 milliméteres, a kapufáknál, belül mérve..
szerintem akik kapusmagasító és kapust helyettesítő eszközök nélkül játszanak, nekik ez lenne a legmegfelelőbb
.. a közepes kapu mérete 120 x 40 mmilliméteres, belül mérve..
..a nagy kapu belső méretei..130 x 43 milliméter..
..a kapuk egyike sem azonos méretű sem a szektoros, sem a barzil, esetleg más tipusú kapukével, azoknak szinte mindegyike eltér az igazi foci kapu méretarányaitól általában a magasságuk több, mint azt a helyes kicsinyítés kívánná..
..magam nem szándékozok olyan kaput készíteni, melynek viszonyszáma jelentősen eltér ettől az aránytól, mely a valóságban az, hogy a kapu hossza pont háromszorosa, mint a magassága, természetesen belül mérve..
..három különböző méretben készül..de mindhárom változatnál elv, hogy a kapu szélessége és magassága közti arány pontosan qannyi, mint az igazi kapukénál..
98as vbt is összedobhatnánk páran.. gyakorlatilag miden megvan egész régotától napjainkig.. csak ezt nem dolgozta fel senki.. csak pár csapat van inne onna.. brazil,francia,argentin, olasz holland horvát dán norvég azthiszem. de lehetne az is egy ilye Németh Ádám féle egyforma
..ehhez nincsen különösebb sztori, hacsak az nem, hogy az egyik első gombfoci csapatom az Inter volt, évekig játszottam velük a haverokkal..ha sikerült aktualizáltam a csapatot, ami nem volt könnyű, hiszen a hatvanas években ritkán jutott el hozzánk kép a csapatról..
..azóta is szeretem ezt a klubot, szinte minden évben elkészítem őket, akárhogyan is vitézkednek a bajnokságban..most talán alakul egy jó kis csapat, jól is kezdtek, de az őszi szezon végére kicsit kipukkadt a csapat..de az élbolyban vannak..
..készül 2018 első csapata..még megvárom a januári átigazolásokat, aztán véglegesítem az Intert..
..a szándék most az egyszerűség volt..jellemző klubszínek..érdekes mez..játékosok mozgásban, és nevek..
..ma reggel gombokba került a manchester United 1968-as BEK győztes csapata, mely Londonban, a Benfica ellenében vívta a döntőt..a rendes játékidő 1-1-es döntetlent hozott, a hosszabbításban kerekedett felül a MU..
..akkoriban nem volt csere, a kezdő csapatot kiegészítettem két mezőnyjátékossal és egy kapussal, így 14-es kerettel kerültek gombba és dobozba..melyen a mérkőzésről készült képek vannak..
A Ferencváros az 1969-70-es BEK sorozatban sajnos nem aratott túl maradandót.
Előbb bolgár ellenfelüket intézték el:
Három tartalékkal - egygólos vereség CSZKA Szeptemvrijszko Zname SzófiaFerencváros 2:1 (1:0) Ť Távbeszélő-jelentésünk.Ť (Szófia, szeptember 17.) Óriási érdeklődés nyilvánult meg mérkőzésünk iránt. A hazai szakemberek és szurkolók ezt a találkozót az olimpiai döntő visz- szavágójának tekintették. 35 000 néző foglalt helyet a lelátókon, amikor a nyugatnémet Ott vezetésével kivonult a pályára a két csapat. CSZKA: Filipov Zafirov, Gaganeiov, Marincsev B. Sztankov, Penev Marasliev, K. Sztankov, Zsekov, Jakimov, N-kolcinov., Ferencváros: Géczi Bálint, Páncsics, Horváth, Megyesi Juhász, Rákosi Szőke, Bra- nikovits, Németh, Katona. Csere: K. Sztankov helyett Ca- nev (a szünetben), Canev helyett Atanaszov (75. p), ill. Németh helyett Tátrai (63. p). Góllövö: Zsekov (10. p), Zsekov (51. p), Rákosi (75. p). Óriási lendülettel kezdtek a hazaiak. A 4. percben Jakimov, Zsekov volt a labda útja. A csatár féjesét Géczi bravúrral védte. Nem sokkal később ismét Zsekov veszélyeztetett: 14 m-röl küldött labdája kapu mellé 'szállt. A 10. percben szögletrúgás után a labda B. Sztankovhozkerült. A jobbfedezet ügyesenközépre adott,s Zsekov elegán san,5 m-rőt laposan a kapu közepébe helyezett. 1:0 Mindjárt utána Branikovits hibázott jó helyzetben. A 27. percben RákosiNémethBranikovits volt a labda útja. Filipov kint volt a kapujából, de Branikovits üres kapuba tartó labdáját a védők a gólvonal előtt mentették. A 30. percben Marasliev húzhatott kapura, Géczi kifutott eléje és megszerezte a labdát. A CSZKA játszott fölényben. A 37. percben egy ellen- támadás során Németh az oldalhálót találta eL SZÜNET UTÁN az 51. percben növelte előnyét ahazai csapat. Zafirov a félpályán megszerzett egy labdát, a16-os magasságából ügyesen középre adott, és a nagy lendülettel, érkező Zsekov az ötösről ahálóba bombázott. 2:0. A 60. percben Szőke törhetett egyedül kapura. Lövés helyett azonban középre adott, de a belsők nem értették meg, s oda lett a nagy helyzet. Ezután Zsekov az oldalhálóba lőtt. A Ferencváros fölénybe került, egy- re-másra vezette támadásait. A 68. percben Bálint tört előre, s nagy erejű lövése a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 75. percben szépítettünk.Bal oldali ferencvárosi támadásfutott a pályán, amelynek végénBranikovits Rákosihoz továbbított, aki a 11-es pont Iájáról abal sarokba lőtt. 2:1 Ezután kétszer is egyenlítési alkalmat szalasztottak el -csatáraink. Katona a 80. percben jó támadást kezdeményezett, középre adott, de Szőke gyengén kapu mellé helyezett. Mindjárt utána Tátrai beadását Branikovits az ötösön tisztán kapta, de lövését a (kapus Filipov kiütötte. Ezután még Katonának akadt helyzete, de hibázott a 11-es ponton. Tartottunk ettől a mérkőzéstől. Ráadásul a réqi sérültek mellé méq Szűcs is csatlakozott, aki a mérkőzés előtt bejelentette, hoqy( nem tudja vállalni a Játékot. A hazai eqyüttes naqy erővel támadott. Célját, a vezetést hamar elérte. Védelmünk azonban fokozatosan feljavult. Fordulás után ismét óriási iramot diktáltak a hazaiak és 2:0-ra növelték előnyüket. Ekkor úqy tpnt, hoqy újabb
A Ferencváros várakozáson felülicsatárjátékkal rukkolt ki FerencvárosCSZKASzeptemvrijszko Zname Szófia 4:1
Zsekovot sikerült teljesen lefogni és ezzel kihúztáka bolgár csapat méregfogát * Végig izgalmas,változatos volt a játék 9 A Ferencváros több góltis lőhetett volna Népstadion, 25 000 néző. V: Mullen (Lowrie, McDonald, mindhárom skót). Ferencváros: Géczi Bá lint, Páncsics, Szűcs, Megyesi Horváth, Rákosi Szőke, Juhász, Branikovits, Katona. CSZKA Szeptemvrijszko Zname Szófia: Filipov Zafirov, Penev, Marincsev, Gaganelov B. Sztankov, Nikodimow Ma- rasliev, Zsekov, Jakimov, Ca- nev. Góllövő: Szőke a 3., Branikovits a 14., Maraslien 27., Rákosi a 60., Szőke a 83. percben 11- esbőL Csere: Canev helyett Pencsev (63. p.). Katona helyett Tátrai (30. p.). Szögletarány: 6:2 (3:2) a Ferencváros javára. Esőre hajló, hűvös időben a Ferencváros kezdett bátrabban. Egy bal oldali támadását nehezen tisztázták a bolgár védők. A partbíró közben megmosolyogtatta a nézőket: lest akart inteni, de a nagy lendülettől kirepült kezéből a zászló. Végül is Marincsev fel tudott szabadítani. A 3. percben azonban újabb hibája érzékenyen sújtotta a vendégcsapatot. Szőke több méteres lesről indult egy hátulrólkapott meredek labdával, betörta 16-oson belülre, s tíz méterről a jobb sarokba helyezett.
1:0
Közvetlenül ezután Katonát buktatták a 16-os előtt, a bírói síp azonban most is néma maradt. Küzdelmes mezőnyjáték alakult ki. A zöld-fehér védők láthatóan nagy gondot fordítottak, túlerőt biztosítottak Zsekov és Jakimov lefogására, a bolgár csapatban pedig Sztankovot is utasította a partvonal mellől az edző, hogy maradjon hátul. Ez sem segített, mert a 14. percbenSzőke nagyszerű átadásávalBranikovits lefutotta a védőket,még igazított is a labdán, úgy sarokba. 3:0 A CSZKA védelme megzavarodott. Nem volt ellenszerük a Ferencváros sokmozgásos, ötletes csatárjátékával szemben. A 16. percben Juhász került tiszta helyzetbe, de tizennégy méterről óriási erővel a felső lécet találta el. A 25. percben a lestaktikával kísérletező bolgárvédők hibájából Branikovits újra százszázalékos helyzetbe jutott, de kínosan kivárt a befejezéssel és Gaganelov utolérte.És ahogy ilyenkor ez lenni szokott, a Ferencváros kapott gólt.A27. percben bal oldalról végezhettek el szabadrúgást. A ferencvárosi védők késlekedve,tanakodva helyezkedtek, Maras-liev felismerve a lehetőséget,kapura lőtt, s az éles szögbőlküldött labda a kapus mellettbecsúszott a bal sarok.
2:1
A szépítés visszaadta a CSZKA reményét és önbizalmát. Újult erővel rohamoztak, s kétszer is meleg helyzetet teremtettek Géczi kapuja előtt. Rákosi nem találta fel magát a kapu előtt, majd egy nagyszerű akció Juhász lesállásán akadt el. Horváth harmincöt méteres bombája majdnem zavarba hozta Filipovot. A gyors, fordulatos játék izgalomba hozta a közönséget. Biztatták, tapsolták a csapatot, és olykor fütyülték a bírót. Erre is volt valami okuk, mert Mullen nem következetesen ítélte meg a szabálytalanságokat. SZÜNET UTÁN ferencvárosi rohamokkal kezdődött a játék. Rákosi 18 méteres bombáját Filipov bravúros vetődéssel tolta szögletre. Az 53. percben a változatosság kedvéért az egyedül kapura törő Juhászt állította le les címén a játékvezető. Marasliev éles szögből fölé , emelt, majd Jakimov buktatta a nagy lendülettel futó Szűcsöt. A magyarjátékos nagyot esett, ölben vitték le a pályáról. És a 60. percben a szabadrúgásból megszületett a nagyon értékes gól! Szőkebombája lepattant a sorfalról, aberobbanó Rákosi tizenegy méterről megtolta,s a vetődő kapus csak beleütni tudott a labdába. 3:1 A gól után Szűcs Lajos a közönség örömére visszatért a pályára, a bolgár edző pedig Pencsev becserélésével próbálta feljavítani csapatának támadójátékát. A felfutó Páncsics nagyszerű labdát adott Branikovitsnak, de a késlekedő csatár lövésébe beleléptek. Egy perc múlva is a kelleténél többet húzott a labdán Branikovits, majd a 70. percbenKatona a mérkőzés legnagyobbhelyzetét hagyta ki. A lest vitat va leálló védők közül egyedülkiugrott, kicselezte a kapust is,de éles szögből keresztben ellőtte a labdát az üres kapu előtt. A bolgár 16-oson belülre szélsebesen felfutó Páncsics kapott tapsot, majd amiatt bosszankodtak a nézők, hogy Juhász a kapu torkából melléfejelt, Géczi nehezen, csak másodszorra tisztázott Zsekov elől. A 80. percben Katona görcsöt kapott, Tátrai jött be helyére. A 83. percben Rákosi faképnélhagyta a védőket, az utánarohanó Penev hátulról lerántotta:vitathatatlan 11-es! Szőke ajobbra mozduló kapus mellett akapu bal oldalába helyezett! 4:1 A CSZKA feladta a küzdelmet. A játék tehát lényegében véget ért. Az FTC labdázgatott, és a közönség ütemes Szép volt fiúk!-kal köszönte meg a példás helytállást, a nagyszerű eredményt. A játékosok ki is érdemelték az elismerést, mert négy gólt rúgni a CSZKA Szófiának bármely európai nagy csapíat becsületére válna. A FERENCVÁROSBAN
Géczi egy-két megingásától eltekintve jól védett. Bálint jól időzített megelőző szereléseivel, Páncsics és Szöcs munkabírásával, küzdőképességével, nagy területen való játékával tűnt ki. Kifogástalanul helytállt Horváth, s a régi időkre emlékeztető teljesítményt nyújtott a? örökmozgó Rákosi. Szőke és Juhász nagyon igyekezett váltakozó sikerrel, Branikovitsnak voltak nagyon szép dolgai, de bántó hibái is, Katona nem nagyon boldogult a szélvész gyors Gaganelowal. A CSZKA SZÓFIÁBAN Filipov gyors, ruganyos, bátor kapus. A gólokról nem tehet. A közvetlen védelemből csak Gaganelov emelkedett fel ennek a találkozónak a színvonalához. Társaival éles ellentétben rendkívül gyors, fordulékony. A középpályán játszó Jakimov az első félidőben a mezőny legjobbja volt, fölényesen cselezett, látott a pályán és mindig a legjobb helyre adta a labdát. Zsekovot nagyon fogták és 6 hamar megadta magát. Csatártársainak csak felvillanásaik voltak. Mullen és két partjelzője sokat hibázott. A lesek megítélésében is és a szabálytalanságok büntetésében is. Mullen egy- egy ítélete teljesen érthetetlen volt. Borbély Pál
..készítettem egy 1968-as Manchester Unitedet..melynek az az érdekessége, hogy a MU a BEK döntőben..a Benfica ellen..melynek ugyancsak piros fehér a hagyományos meze..a MU tiszta kékben lépett pályára..és 1-1-es 90 perc után 4-1-re nyertek..pedig a Benficában játszott Eusebio, Torres, Coluna, Augusto és Simoes..
..az eredeti eseményeknek megfelelően, a MU most kék gombokba kerül..
..én döntöttem..ezután csak ebbe a fórumba írogatok..mert ezt tartom az autentikus topiknak, és oly kevesen vagyunk, megférnénk itt mindennel, ami valahol gombfoci..
Szeretnék minden flúgos,bogaras,fogműves de mindenekfelett tiszteletreméltó gombos barátaimnak,ismerőseimnek ismeretleneknek piában,pinában,gombokban,kivágókban gazdag Boldog Új Évet kívánni!
Gombfoci kapunak nem ideális, de mivel nincs mihez rögzíteni a hálót ezért írtam hogy ez lehet erre a kapura a megoldás.
Amúgy meg egyet kell értsek veled abba, hogy SZERINTEM se passzol a gombfocihoz a szektoros kapu, szegény kapusnak esélye sincs lövést hárítania abban a nagy ketrecben. Persze gombok válogatják, de azért a kispoharas, vágott csapatok kapusai hülyén is néznek ki a szektoros kapuban. :)
Emlékeztet a dolog, mikor elkezdtem 13 évesen nagy pályán védeni, nagy kapuban 15 évesek közt. Háát nem sok esélyem volt a lövések hárítására. :) Itt is ez az érzésem.
..szimpatikus nekem ez a fajta kapu..minden gond nélkül meg is lehet oldani, hogy valami hasonló kerekedjen ki..de a felső kapufánál a háló mélységét nem tartom elég mélynek, igaz a ferde hálóról nem kifelé, hanem inkább lefelé (beesési szög, visszaverődési szög) pattanna a labda..
..egy normális focikapu mérete..a belső méreteket tekintve 7,32 x 2,44 méter, a hosszúság aránya a magassághoz pont 3..
..az általam favirizált és eddig készített kap belső méretei 110 x 35 mm, az arány tehát..3,14
..a szektorosok által használt kapu mérete, ugyancsak belül mérve..130 x 48 mm, tehát a hossz és magasság aránya..2,71..
..amikor legutóbb a srácokkal gomboztunk, megmutattam az új kapu prototipusát..és az általános véleményük az volt, hogy a kapu belmérete nem elég nagy, hozzátéve, hogy ők nem használnak sem kapusmagasító eszközt, sem nem használnak a kapusok helyett sem gyufásdobozt..sem más valami hasábot, vagy más eszközt..
..egyáltalán nem gond a kap méretének megváltoztatása, hajlok is rá, bár szent meggyőződésem, hogy bőven elegendő a kisebb kapu..azt gondolom, hogy fogom a magam által meghatározott méretben is (110 x 36,5 mm belső méretekkel), és egy szektoros kapu méreteihez jobban hajazó nagyságban is gyártani a kapukat, aztán döntsön a vevő..de ahhoz feltétlenül ragaszkodom, hogy a hossz és magasság aránya nagyon közelítsen az eredeti focikapu arányaihoz, tehát gyárthatok 130 x 43 mm-es kaput is..és ebben az esetben a szektoros kapu hossz méretéhez igazodom..mert ha a 48 mm-es kapu belmagassághoz igazítanám az arányt, akkor egy 144 mm széles kaput kellene csinálnom, hogy a 3-as arány megmaradjon és azt már nagyon nagynak tartanám..
..magam a szektoros kaput valahogy "otrombának" tartom..talán pont azért, mert az arányai torzak..talán éppen az elrontott arányai okán..
Nekem maga a kapu mérete és a megoldása nagyon bejön. Az eddig látottak legjobbja amit eddig itthon kitaláltak.
Így hogy hátul nincs mihez igazán hozzárögzíteni, ezért nehéz lesz megoldani. De szerintem így a legjobb megoldás talán az 1984-es EB kapujának a koppintása lenne.
..ez a legrégebbi és egyben legátfogóbb című topik..így itt teszem közzé jókívánságaimat..
..kívánok minden gombfocival foglalkozónak meghitt, békés Karácsonyt, és játékban gazdag új esztendőt..!
..nagy vonalakban alalakulgat a kapum prototípusa is..ami, mint tudjuk arra való, hogy kisebb, nagyobb válotozásokat hajtson rajta végre a tervezője..
..most olyan változatot mutatok be, melynek kapufáiban és vízszintes keretében egy keskeny nút fut végig, amibe a háló, mely jelen esetben egy teljesen új változat, és nagyon szép..belenomogatható..és oda beleragasztható, így nem kell varrogatni, csak nagyon keveset..lehetőséget biztosítok arra is, hogy a hálót hátúlról meg lehessen feszíteni..a két kis függőleges oszlop a hálón kívül helyezkedik el..
..íme..:
..a méretei nem változtak, a kapu belvilága 110 x 35 mm..hátrafelé a kapu több mint 60 mm..
..aki feldob egy használható (szerkeszthető) képet a Karácsony Szigetek válogatottjáról, vagy egy helyi klubról..annak ingyen és bérmentve küldöm el a kész csapatot gombokba rakva..
..az én új kapuim 3D nyomtatóval készülnek, legalábbis a kapufák és a vizszintes kitámasztó része..
..gombfocit talán csak nagyon drága masinával lehetne előállítani, hiszen a 3D nyomtató rétegeket olvaszt egymásra, és még a legvékonyabb rétegbeállítás esetén is a rétegek látszani fognak, vagyis ott, ahol a gombfoci szép sima kellene legyen, nem kapod azt a felületet..
..egyetlen felület tud szép sjma lenni, az, amelyik a tárgyasztalhoz fekszik, vagyis a kezdő réteg..de a tárgyasztal sík..
..ez nem az első prototípus..és ahogy egy darab, vagy pár elkészül, rögtön látom, hogy miként lehetne jobban, szebben, okosabban csinálni..most is ez a helyzet..
..de már gyártom, tehát lehet éppen rendelni belőle..aztán majd kialakul..
..nos, az én kapujaimnak a prototipusai is elkészültek..ennek a mérete 110 x 35 milliméter (kapufák belül mérve, és a kapufák vastagsága 4,5 milliméter)
..a hálót a nyugdíjasklub hölgy tagjai horgolják..nincsen hálótartó vas..szépen megáll magától..a kapufákon és az alsó kereten ki van képezve, hogy mihez lehet rögzíteni, varrni a hálót..
A kapu hátulja nálam úgy néz ki,hogy hosszabb a háló hátra felé és azt vissza lehet akár többször is hajtani,így van egy kis rugalmasság ami elég sok lövést " meg fog " . Hálótartó nekem nincs lent . Százalékosan nem tudom mennyi marad a kapuban és azt sem állítom,hogy minden lövés a hálóban marad. Függ az iránytól és ,hogy honnan hova pattan. Amíg próbáltam nem sok kétes lövés volt.És elég sokáig kisérleteztem.
Tömeg gyártást nem tervezem. Csak annyit készítek amennyire igény van-lesz. Kézzel készül és nem szeretném ha sorozatban menne.Elvesztené az egyediségét és lehet sok rossz lenne köztük.Így mindegyikre oda tudok figyelni,hogy az olyan legyen mint amilyennek kell ,hogy legyen.Minden kellék meg van hozzá most már. Technika is kezd alakulni.
Most készítem a brazil gombfocimhoz a sablont,utána lesz egy 13cm X 5 cm -es sablonom is.Ugyan ezzel a módszerrel fog készülni.Lesz róla kép felteszem.
Nekem hasonló kapuim vannak, erős drótból hajlítva. Alul, ahol hátul a háló leér, egy vastagabb (talán 5 vagy 6 mm átmérőjű) műanyag szívószálat tettem mind a kettőbe, ezek hossza a kapu szélességével megegyezik. Egyetlen hosszanti vágással felnyitottam a szívószálat, és a háló végét beleillesztettem a vágásba. A hozzá erősítés lehet ragasztással, vagy akár cérnával. Ez a megoldás az erősen meglőtt, talajon csúszó labdát is a kapuban tartja. Nem okoskodni akarok, csak azért írok, mert nekem bevált.
Nos ,igen vigyázzni kell rá hova teszed el. sztem senki nem dobálja a kapujait.Az enyémek megvannak kb. 3 éve. Csak festeni kellett őket eddig. A háló fürdödörzsiből van rajta,ragasztás fogja.Mindig oda teszem le ahol a helye van.Kartonból vágtam ki akkora dobozt,hogy beleférjenek és abban tartom.Magasítót pedig megbeszéltük itt régebben.Mindenki azt használ ami bevált játék közben.Annyira lapos kaput meg nem lehet és nem is célszerű készíteni szerintem. Mennyinek kellene lenni- 1 cm ? Költöi kérdés volt.... : -)))
Régóta foglalkoztat gombfoci kapu készítése. Azt hiszem most megtaláltam azt a formát és kinézetet amit szeretnék majd hosszú távon készíteni.Besorszámoztam könyebb azonosítás miatt.
Méretek:
Ami állandó az a belső szélesség 100 mm , magasság 38mm.
Változó a mélysége a kapunak , 60 mm-95 mm-ig kialakítástól függően.
8.számú:ezt szeretném majd készíteni
9.számú: 1 pár van jelenleg belőle
10.számú: 1 pár , hálótartó különbözik csak ( kérésre megcsinálom a párját ha kell )
1.számú:mélysége 95 mm - 1pár
Következő képek pályán készültek:
6.számú:
A végére hagytam 2x2 db " gyakorlónak " használható kaput. Csúnyára sikerültek de mivel használhatók ezért megtartottam hátha Valakit érdekelnek.
És a saját kapujaim :ezek nem eladók és mivel elég macerás megcsinálni nem tervezem az újbóli elkészítését.
Brazil gombfocihoz:
és a kisebbek: 110mm X 30mm
További képeket kérésre szívesen küldök.
Árak:
A 2x2 db "gyakorlásra való " ingyenes. ( ebből 1 embernek 1 párat tudok küldeni )
A többi 1000 ft / pár.
Kérdést , kérést a zoltan6996@gmail.com címre várom.
A Bumburnyák úrnak az 1968-as világválogatott lenne a megfelelő csapat - négy magyarral, Novák, Szűcs, Albert, Farkas! Cramer állította össze a világválcsit és védőjátékosok is szerepeltek benne.
Rióban játszottak, Brazília ellen, 2-1 a braziloknak!
" (mind a kapu mind a pàlya méretekkel, s szabàlyokkal tisztàban vagyok.Vizsgàzott jàtékvezetõ vagyok.Semmi esetre se fogok a kapumon vàltoztatni.Minek àllandòan varriàlni? "
Kell a kapusmagasító,mert a gombfocikapusok sem vetődni,sem a felső lécig ugrani nem tudnak.
Gondold el;egy kispoharas kapus még egy két centi magas (alacsony) kapuból sem tud kiszedni semmit...
Erre a pályára készült.
Pályaméret:160×110 cm lap. 8 cm-re visszavonalazva.
Kapuelőtér határoló vonal:9 cm
Büntetőpont:19 cm
Büntetőterület határoló vonal:27,5 cm
Negyedkörívet nem mértem le.(annyi a jelentõsége,hogy nàlunk büntetõ rùgàskor onnan kell indulni a rùgò jàtékosnak.elölrõl érintenie kell)
Kezdõkört sem mértem le.(gyakorlatilag csak esztétikum)
(mind a kapu mind a pàlya méretekkel, s szabàlyokkal tisztàban vagyok.Vizsgàzott jàtékvezetõ vagyok.Semmi esetre se fogok a kapumon vàltoztatni.Minek àllandòan varriàlni?Egyébként meg ahàny hàz...😜)
Szia. Köszönöm,hogy megírtad. Kérdezném még,hogy mennyire vagy megelégedve ezekkel a méretekkel? Változtatnál-e rajtuk valamerre esetleg? Azt tudod,hogy az igazi foci kapu mérete 7,3 X 2,4 méter ? Ezeket a méreteket használva egy esetleges 10,95 X 3,6 mm-es kapu szerinted milyen lenne? ( ez 1,5 -tel szorozva jött ki)
Amit most próbálgatok annak a mérete pedig 10,2 X 3,7 mm.Erről így kép nélkül mi a véleményed?
Kérdezném,hogy ki milyen ( szélesség,magasság,mélység ) méretű kaput használ játék közben -pl. x-eshez , kardoshoz , nagy fodorhoz és a többihez? Válaszokat előre is köszönöm.
Igazad van, a 65-ös, akikkel VB selejtezőt játszottunk. Illett volna tudnom, mert hát annak idején néztem a meccset.
Gyenge magyarázat, de az tévesztett meg, hogy a ragasztott karikásak 71-ben jelentek meg, nem is figyeltem, hogy még a 65-ös csapatot adtál ki, mert hát 67-ban is játszottunk velük csak akkor EB selejtezőt.
Nemsokára Karácsony, és a két fiamnak szeretnék egy szép ajándékot adni! Mivel mindketten a Karcag SE U-11 csapatában fociznak, úgy gondoltam milyen jó lenne megörökíteni Őket gombfoci csapatként.
Ehhez kérnék Tőletek segítséget! Megvannak a srácok képei 19 fő. Meg kellene szerkeszteni kispoharas csapatnak...
Ha valaki úgy érzi, hogy szeretne segíteni és két gyermek szívébe boldogságot önteni, kérem vegye fel velem a kapcsolatot e-mailbe: zolchek22@gmail.com
..azért ugye a játék lenne a lényeg..szerkesztgetünk, különféle gombokat keresgélünk, ebbe plexit, abba gyűrűt, amabba meg képet, azért ugye a játék lenne a lényeg..
..tegnap egy baráti társaság - kitartó érdeklődésemre - befogadott a saját bajnokságukba..és a pályán is kipróbálhattam magam..az eredmény ugyan siralmas, de jó volt a játék, újra a gombfoci asztalon vezetni a csapatomat..
..köszönöm a játékot, ezúton is, nagyon jól éreztem magam..
A '90-es x-eseknél a Képes Sportban név nélkül megjelent csapatképeket használta fel a gyártó és gátlástalanul bekamuzta a neveket.
A MU-nál csak elhitték, hogy jó nevek vannak feltüntetve a csapatképnél, valójában viszont azok sem stimmeltek. Eltévesztették az irányt, nem balról jobbra, hanem jobbról balra haladtak. Így csak kb. annak a neve stimmelt, aki a sor közepén állt :-)
De mindet már kitárgyaltuk a 8333. sz. hozzászólástól kezdődően.
Köszönöm a tartalmas és remek hozzászólást.Nagyon sok dologra rávílágítottál . Harag nincs és nem is lehet,mert nincs miért.
Az az igazság,hogy nem terveztem még annyira előre,hogy akár pár száz példány is legyen. Egyenlőre ott tartok,hogy esetleg pár embernek elküldöm a kész példányt olvasásra.Ez inkább csak szórakozás egyenlőre.És természetesen CSAK gombfociról szólna.Képekről meg játékról.
Nem akarok nagyon előre gondolkodni így csak mindig kis lépésekkel haladni.Lehet az eddig elkezdett dolgoknak az volt a baja,hogy nem lassan építkezve ment . Ez csak szerény véleményem,nem biztos,hogy ezért nem sikerült.És az sem biztos,hogy az enyém müködik majd.
Nos. Egyenlőre megpróbálok összerakni egy "számot " . Ha meg van és lesz rá jelentkező elküldöm olvasásra.Ennyi most a terv. Pdf formában gondoltam ,csak az a baj,hogy ide nem lehet felrakni.Mert akkor még kérni sem kellene hanem csak ráklikkelni és olvasható.Ezt szeretném egyenlőre megvalósítani.
..nézz körül, s láthatod, mennyi fórumon, mennyi oldalon, mennyi próbálkozás, mennyi lehetőség, és valahogy még sem megy a dolog..
..itt van rögtön az Index három, hasonló jellegű fóruma, amely azért három, és nem egy, mert apróbb sérelmek értek egyeseket, és ebből kifolyólag nyitottak egy új topikot - jelzem, nem pozitív, hanem ellenállás képpen - most ez nagyon apró, ismétlem apró közösség is háromfelé olvasgat, bele.belenéz mindháromba, de számold csak össze, hányan aktívak (aktív alatt azt az érdeklődőt értem, aki egyszer-egyszer véleményt is formál, nem csak olvasgat)..a csapat, lássuk be maroknyi..
..aztán volt több próbálkozás a kollégák némelyike részéről, hogy honlapot (vagy, annak látszó valamit) kalapált össze, nagy munkával, időbefektetéssel, aztán szépen lassan, vagy egészen gyorsan hamvába hullott a kezdeményezés..
..arra sem voltunk képesek, hogy elkészítsük a sokat óhajtott gombfoci regisztert, milyen gombfocik vannak, mikor jelentek meg, mikor és meddig voltak kaphatók, milyen csapatokat adtak ki, stb..ötlete sokaknak volt, de aztán - és most ne firtassuk, milyen okból - valahogy az egyébként nagyon jó kezdeményezés lekerült a napirendről..
..aztán ott van a nagy közösségi oldal..eltelnek hosszú hetek, és nem születnek beírások, vagyis valahogy a dolog nem működik igazán..
..botorság azt képzelni (nem sértésnek szántam a kifejezést), hogy egy ilyen lap akár on-line formában is eljuthat 3-4 ezer emberhez..ha kétszáz érdeklődőt találsz, akkor nagy a siker..!
..a másik dolog, egy ilyen kiadványt (és itt mindegy, hogy kézzel fogható, vagy internetes kiadványról van szó) állandóan gondozni, fejleszteni kell, és kell egy személy, aki ezt viszi, elkötelezetten, kitartóan, munkát és pénzt nem kímélve..folyamatosan készíti, mert bebizonyosodott a mondás, közös lónak túrós a háta..bizony, meglátásom szerint heti rendszerességgel kellene frissíteni, mert egyébként érdektelenné válik..tehát arra akarok kilyukadni, hogy ez nem közösségi munka, hanem egy emberé..aki felelősséget érez az ötletéért, eldönti, hogy az alkalmanként oda beküldött cikkek, képek megfelelnek-e az általa megálmodott minőségnek, és ebből aztán megint jöhet az aktuális sértődés..
..nem elhanyagolható az anyagi kérdés sem..vannak ugyan nem fizetős tárhelyek, oldalak, de ezeknek (higgyétek el, nagy tapasztalatom van banna) mindig vannak hátulütői..tehát, ha valaki ezt komolyan akarja venni, kell egy domaint venni (a domainnak ütősnek, kifejezőnek kell lennie, ja, és szabadnak)..tárhelyszolgáltatást igényelni, és annak költségeit folyamatosan fizetni..és így tovább, és így tovább..
..aztán, úgy gondolom elsőként meg kell határozni a célközönséget..mert az a gyűjtőszó, hogy gombfoci, jelen esetben nem elegendő..mert először is vannak a gyűjtők, akik elsősorban gyűjtőszenvedélyüket élik ki (nincsen ebben semmi pejoratív), a birtoklási vágy, a gyűjtemény állandó bővítési kényszere..őket nem nagyon fogja érdekelni, hogy egy kolléga gusztusos magyar NB I-et szerkesztett..aztán ott vannak a szektorosok, akik szeretik magukat újabban gombfocisoknak nevezni..ámde lássuk be, a szektorlabda és a gombfoci nem ugyanaz a játék, aztán van a szubbuteo, a 12 érintéses, melyek rokon játékok ugye, de mégsem a trafikos világ..és aztán ott vannak az egyszerű nosztalgiázók (kicsit hajaznak a gyűjtőkre)..vannak akik viszont esetenként, és vannak akik rendszeresen játszanak..de még egy általánosan elfogadott szabályrendszer sincsen (lehet, pont ez a szép benne?)..tehát azt akarom ebből kihozni, kinek fog szólni ez a lap..mert, ha csak egy szeletnek, még kisebb lesz a merítés, ha meg mindnek, akkor meg elvész a sok bába közt a gyerek is..
..hirtelen ezek jutottak az eszembe, lehet, nem is gondoltam át még teljesen, de azt bizton állíthatom, aki belevág az kösse fel a fehérneműt..én megígérem, hogy nézni fogom, és ha ésszerű segítség kell, még azt is bevállalom..
..soraimon senki ne sértődjön meg, ez egy szerény vélemény egy ötletről..mondjuk egy kibővített vitaindító is lehetne, a beszéljük meg rovatban..
Van igazság abban amit mondasz, de a rossz képminőségre ott a megoldás el kell kérni a gyártótól. Azt tudom, hogy Te soha nem kérsz semmit (pont én ne tudnám, annyi csapatot csináltál már nekem) de most, hogy írtad milyen sok időt vesz igénybe, lelkiismeret furdalásom van! :)) Szerintem az újság nagy ötlet.
Szerintem minden készítő eldönthetné, hogy szeretne érte ellentételezést, vagy sem. (azért ne felejtsük el mekkora meló van egy-egy csapat elkészítésével.
Illetve vannak régi "gyári képek, amik meg, szerintem ide is berakhatóak lennének, és közkincsé lehetne tenni őket.
1 . - Nem szeretném fizetőssé tenni.Pont azért,hogy Mindenkinek elérhető legyen.
2 . - Igaz van 3 fórum de az egyiken néha megjelenik pár kép azután csend honol.A másikon gombfoci van ,meg ötletek - mind ez is . A harmadikon meg beszámolók. Csak sajnos 1-2 embertől. A többi? Nem játszik,szerintem igen csak nem ír róla. SAJNOS!
Nem tudom mennyire lehet érteni amit kiszerettem volna hozni ebből.Szóval a lényeg,hogy mint ahogy régen vártuk a "Labdarúgás " újságot ahhoz hasonló valamit csinálni . Beszámolokkal , sok-sok képpel. Mert azért 1/4 év alatt csak készül pár kép. Na, mindegy . Ötlet volt azért dolgozom még rajta. Készítek egy kiadást ( most már eldöntöttem ) próbának azután meglátjuk. És várom a többi hozzászólást.Az eddigiek elég jó kis építő jellegűek voltak.Köszi
De mi lenne, ha egy WEB oldalt hoznánk össze, melyre gombfoci képeket (és tablóképeket, meg csapatképeket) lehetne felrakni.
És az akit érdekelne le is tölthetné azokat, akár anyagi ellenszolgáltatás ellenében is. Így egy gombfoci almanach (könyvtár) jöhetne létre, mely nyitva lenne a világ azon része számára, akik fogékonyak erre.
Ha lenne egy gombfocival foglalkozó újság-kiadvány vagy valami hasonló , mit látnátok benne szívesen? Hány oldal lenne a megfelelő?
Az én részemről kb. 8-10 oldalt ,oldalanként pedig az alábbiakat tudom elképzelni
1.-címlap-megjelenés ideje, kis képekkel ami utal a tartalomra.zöld gombfoci asztal háttérel.
2.-tartalom ismertetés ( rövid leírással,magyarázattal )
3.-egy mérkőzés margójára ( szerkesztett csapatképek mind két félről, mérkőzés leírás röviden,sztorik -ha van )Bármelyik évből de pontos hozzászólással.
4.-retró csapat ( ez fekete-fehér oldal ,mivel retró ) szerkesztve . Retro? Ezt nem tudom mikortól számíthatjuk a retro kort? Én kb. 2000-től vissza .? Itt csak is olyan gombba szerkesztett kép ami a régi gombokba jó, PL. 17mm-től - 25 mm-ig.
5. , 6. , 7., 8., oldalak poszterek. mindegyik oldalon 1 csapat szerkesztve a megfelelő méretben amilyen gombba készült.
9.-külföldi válogatások. Bármelyik gombfocival foglalkozó téma felvetése.
10.-előzetes a következő számból.Ide lehetne hirdetést is pl. gombokról képekről egyéb kiegészítők is.
Megjelenés negyed évente ( szerintem ) , pdf formátum , a/4 méretben. Addigra összejönne annyi téma ami megtöltené ezt a kiadványt.
Poszterek helyén akár addig elkészült szerkesztett képeket is lehetne ( ingyen reklám a szerkesztőnek )felajánlás útján is.Leírással.
Kíváncsian várom a véleményeteket.Akár írás akár kép formájában ( borítókép stb. ).
szia avan meg azokbol az ures xesgombokbol engem erdekelnenek ha itt vagybudapesten akkor osszejohetnenk ogy megtudjam nezni .en mar kepek alapjan nem veszek meg semmit
Eladó régi gombfoci ( X-es széria és kisebbik fajták ) - Amik a dobozban vannak, azok mind megvannak - 11 db - A javához nincs fénykép - Ezért nem is írok árat, aki a legtöbbet kínálja érte, az viheti - Vannak fényképek. Esetleg akinek hiányoznak a képek, annak nagy érték lehet - A zacskóban több mint 150 db található http://indafoto.hu/laci110
Molnár féle gombokba lesznek majd belerakva. A kivágók pedig az általad készítettek, itt a fórumon találtam őket. Volt időm és végig olvastam mind a 3 fórumot, rengeteg kivágót találtam. Ezer köszönet érte!!! Mindenkinek!
Hát csapat készítéshez Én nem értek... Csak azért kérdeztem, mert az 1984-es EB csapatok műanyag poharainak a tetejére akarok egy-egy ilyen kis öntapadó címert rakni, hogy mégis lássam melyik csapat van benne:)
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Egyik beadandóm témája a gombfoci, amihez nagyon nem értek. Találtam egy statisztikát, el tudnátok magyarázni, hogy ebben mit jelent pontosan az "igazolás éve"?
1970-ben hogy lehetett leigazolni vkit, aki még meg sem született?
Illetve alul a csapatalapítás: '70-ben eredetileg Brazília volt, amit később átkereszteltek RealMadridra? Vagy hogy van ez?
Egy kérdésem lenne: az NSZK labdarúgó szövetségének mi volt a címere? Az NDK címert megtaláltam, de ezt nem. Vagy lehet hogy ugyanaz mint a mostani? Mondjuk ez?
Azt hiszem, hogy az Andrásék egy szlovén embertől vették az Aranycsapatot és az Angliát, aki az '50-es években Budapesten tanult, és itt vette őket.
Úgy emlékszem, hogy Fenyvesi a jobbszélső (Szojka meg a balfedezet), és nem valószínű, hogy a szlovén cserélte volna ki a képeket.
Szóval valószínű, hogy variálgattak 1 - 2 játékost.
A Szojka is tuti, hogy eredeti.
Tudom, hogy Neked is van Szojka gombod, és hála a jó égnek, nekem is sikerült egyet szereznem. Egy idősebb barátomtól kaptam, aki az '50-es években kapott a szüleitől egy Aranycsapatot, amit Bozsik - Szojka fedezetpárral adtak ki.
Egyébként ki tudja, hogy valójában miket adhattak ki...........
Egy idősebb testvérpár eskü alatt állítja, hogy egyiküknek Magyar válogatottja volt, a másiknak pedig Dorogi Bányász (ott játszott Buzánszky Jenő), "mindenképpen olyan púpos plexivel".:)
Mondjuk arra nem emlékeznek pontosan, hogy ez hányas években volt, de a plexi az mindenképpen púpos volt.:)
Olyan határozottan állítják, hogy én elhiszem nekik.:)
Amikor postán dolgoztam, volt egy kollégám aki idősebb volt és Tóth Sándornak hívták. Mikor beléptem, én lettem Tóth II. Azt hiszem én már minden voltam :)
Érdekes, hogy nem, esetleg a nagyfodor aranycsapatban. Eltettem egyet belőle. Anno az x-es aranycsapatot is csak 12 fővel adták ki ( Sándor ).
Viszont az első képes aranycsapatot (púpos plexis ) több variációval adták ki szerintem, mert nekem van olyan amibe Fenyvesi,Szojka, Sándor vagy Palotás van. De Tóth II sehol................
..tehát, mint mondtam, a srácok Reinprecht féle, vagy hasonló (kis képes menetes) gombokkal játszanak, melyek igencsak hasonló méretűek, a kapusok is ugyanolyan gombok, mint a játékosok - ez nálunk is mindig igy volt, sosem alkalmaztunk kapusmagasítót, vagy más alakú kapust..
..a kapu szektoros kapu, mely nekem egyáltalán nem tetszik, de még mindig használhatóbb, mint a kereskedelemben kapható egyszerű fröccsöntött műanyag kapuk..
..a labda kardos féle labda, mint mondják nekik ez vált be leginkább..és ha játék közben a labda megfordul, nem nyúlnak hozzá, marad úgy, ahogy van..
..egy úgynevezett közeléségi szabályt alkalmaznak, és a szektort is nézik a támadó térfélen..az jön akihez közelebb áll a labda, ha szektort sikerül passzolni, akkor az jöhet mégegyszer, akár többször is, ha úgy passzol..
..a bedobást játékos végzi..
..állítani ritkán állítanak, kirúgásnál például, de nem is figyeltem, hogy szögletnél, bedobásnál van-e állítás..
..gól után középkezdés..
..elmondásul szerint normálisan 2 x 10 perc a játékidő, de jelen esetben, hogy két teljes körmérkőzésre is legyen idő, egyben játszanak 15 percet, az időt digitális órával mérik, ha csenget, vége, de az akció befejezhető..tegnap volt is egy ilyen szituból eredő gól..
..ha kihagytam valamit, Sanyi, ki lehet egészíteni..
..előzetes egyeztetések után tiszteletemet tettem a derbin..ezúton is köszönöm az invitálást, és a kedves fogadtatást..
..elsősorban azért szerettem volna ott lenni, hogy megnézzem a kollégák mire képesek a pályán, milyen gombokat kergetnek..hogyan néznek ki a szabályaik a pályán, feltérképezzem, érdemes-e harcba szállnom velük, ha esetleg befogadnának..
..nos, a srácok külön-külön szabadon választják meg a gomb típusát, és cseppet sem zavarja őket, hogy esetleg más formájú csapat ellen lépnek pályára..
..aztán az is érdekes volt számomra, hogy a statisztikáikat nem a pályára tett csapatok szerint, hanem a gombfocizó személyek szerint vezetik, és egy tornán belül, bármelyikük meccsről-meccsre akár csapatot is válthat, mint ahogy ez meg is történt..
..két pályán folytak a meccsek, mivel négyen jöttek össze, nem volt ácsorgó résztvevő (rajtam kívül)..és az eredmények nem ütöttek el a rendes pályákon szokásostól, volt 3-1, 1-0, 1-1..a kapusok nem magasítottak, hanem ugyanolyan gombok, mint a játékosok, viszont a kapuk szektoros kapuk, vagyis meglátásom szerint aránytalanul nagyok a kapusokhoz képest..
..Reinprecht, vagy ahhoz méretben nagyon hasonló gombokat vezettek a fiúk, jó minőségű, előzetesen hintőporozott pályán..az általuk használt szabályrendszert követve..két forduló alatt veszekedés nem volt, sportszerűek voltak..lehetett látni néhány brilliáns megoldást, de voltak amatőr hibák is..
..ha befogadnának, szívesen összemérném tudásomat az övékével..
Zolchek, a fában lévő karcot repedést fel is tudod tölteni és akkor sima lesz a felület
fél perces mutatvány.... keress rá facebookon ha van neked a Gordius Lignum kft re jo barátom a vezető ott ö tud adni hozzá anyagot ha jol tudom Leányfalun van a cég
..három svájci klubcsapat, valamint a svájci válogatott már gombokba is került..holnap pedig indulnak Svájc felé, hogy ottani srácoknak okozzon örömet a gombfoci..
Tanácsra lenne szükségem, úgy gondolom itt vannak olyan "szakik", akik esetleg segítenek.
Szóval, hozzájutottam egy használt gombfoci asztalhoz. Ezen vannak kisebb nagyobb karcolások és ezekből adódó festékhibák. Nem mélyek, csak ilyen felületi sérülések. Gondolom a gombok kicsit megsérthették.
Hogy lehet ezeket helyre hozni? Illetve mivel töröljem át, hogy szép fényes legyen? Bútorápoló, vagy valami más? Vagy csak nedves rongy?
Nekem csak óccsó műanyag kapuim vannak, most volt egy eset hogy egyszerűen nem láttam hogy a felső kapufáról vagy a kapu belsejéből pattan vissza a labda. Be kellene vezetni a videóbírót, manapság már annyi kamera áll a rendelkezésünkre hogy több szögből is fel lehet venni a meccset :) :) :)