lost - nem fog tetszeni, mert az első dalok mindig szarok
labyrinth - túl kommersz cím ahhoz, hogy jó legyen (david bowienál jó volt) before three - rezeg a léc a közhely és a "nem tudom teccik-e között" WMS?
end of the world - áthallás ezerrel. bloodflowers folytatás(?)
anniversary - meglepi, 4
us or them - cut 2? akkor nem lesz jó...
alt.end - vannak elvárásaim vele szemben. tecceni fog :)
i dont know.. - ki kellett tölteni a lemezt? nem fogom szeretni(?) or i dont know taking off - lassan vége az albumnak. már alszunk? never - just like heaven? (ami a stílt illeti...) promise - az elváráslista 2. helyezetje...
1 hét múlva visszatérek a töprengéseimre... (vagy nem?)
(persze volt, amiből már hallottunk, de így más lesz)
most látom, hogy kissé negatív az "elvárás"-listám, de hát a fórum formálja a közvéleményt. de engem is? :)))
még nincs meg a lemez. (örülök, ha az ágyamig eljutok, nemhogy a lemezboltba.) csak akkor fogok beírni, ha teccik.
(szvsz roberték már nem önkifejezni akarnak, csak beleragadtak ebbe a zenész-életformába. ez a dalszövegeken is látszik: semmi különös, smith valószínűleg robotpilótára kapcsolt. a "fiúk" már nem zseniálisak, sose lesznek többé azok – de még mindig elég jók.)
mire nem jó, ha az ember a hónap végére teljesen le van gatyásodva... még nem vettem meg az albumot, talán holnap összejön, de meg kell mondjam, abszolut kedvet csináltatok a dologhoz. A WMS és a Bloodflowers külön-külön tudta csak megosztani a véleményeket. Az új album egymaga képes ezt produkálni. Abból, amit eddig hallottam, semmi komoly véleményalkotásra nem nem tudom rászánni magam, de ami késik, nem múlik :)
flare: sehol egy vélemény?
érsekdóra: hajrá! :)))
szigi: ejnye ;)
másrészt: LoveCat, Heaven: valahol van valami kis meglepi...
Én szeretem a Cure-t nem kell már itt ovis sértődést csinálni. Nem minden daluk tetszik. A legjobb albumokon is van olyan, amit átskippelek. Egyszerűen mást vártam. Az meg, ha egy-egy részét szarnak élem meg, ugyanmár kinek rossz rajtam kívül?! :)
Hahó! Ne idegeskedj, árt a szépségnek :-) Szerintem ma már megkapod.... De a többiek véleménye után azt hiszem összesen öten vagyunk akiknek bejött az album, lehet, hogy nekünk van ízlésficamunk? ... Szóval lehet , hogy Te is csalódni fogsz... Mindegy NEKEM AKKOR IS TETSZIK :-))) Csók
Szétvisz az ideg, se empéháromban, se sehogy nem hallottam még. Szegeden a hét elején se volt még, megrendeltem a metronómban, de hát az elsőbbségikirájimagyarpósta meg b.....ssza meg olyan lassú, szétvisz
Szívemből szóltál (és ersekdora is). A Fórum címe nem az, hogy "Magasztaljuk a Cure-t, mert bármit csinálnak az nagyon fasza!". Kellenek az ellenkező oldalról is vélemények... ennek ki így, ki úgy ad hangot. Ez így van jól! Mindezektől függetlenül maximálisan becsülendő, hogy számomra nincs az albumnak olyan savanyú hatása, hogy "Derohadtulnincsmárpénzünkadjunkkivalamit", mert hasonló elveket (még ha nem is nyíltan) már "vallott" ez a zenekar (gondolok itt arra, hogy az elmúlt 15 évben a 10 megjelent CD-ből csak 5 volt nagylemez -ha a Mixed Up ennek nevezhető) és ebben még nincs benne a Trilogy DVD és a '96-os Five Swing Live -igaz, ez csak promóció volt)! Egyébként Dave a Mode-ból valami hasonlót sugall nekem: befuccsolt nagy- és kislemez(ek), közel sem teltházas turné... azért csak kijött a Live Monsters DVD :-) Miért is???
Na ez baj szerintem meg senki ne halgasson zenét aki azért hallgat mert az a neve ami akár legyen az a Depeche Mode vagy a The Cure, vagy Vivaldi, én a Cure a zene miatt szerettem meg még 89 -ben s csak utánna jött a háttér. Ezért ezútán is a zenéje miatt szeretek egy zenekart. Annyi tiszteletet adok nekik, hogy nem írom le, hogy szar viszont ez a Cure album semmivel sem kiugróbb mint az előző 2 SŐT...
Nincs számomra benne eredetiség az összes szám visszaköszönt valahonnan mintha egy Best of albumot adtak volna ki.
Szerintem te nem tudod miről szól az egész Cure jelenség, hallgass akkor ezentúl mást, nem a lelkialkatodhoz való zenét választottál! Ez is egy nagyszerű lemez, mint a többi. Schiele, vagy Gulácsy Lajos világa jut eszembe, ha a képzőművészetben keresek hasonlót. Minek ennyire fikázni valamit?
Nekem is vegyes érzéseim vannak az albummal kapcsolatban, néha tetszik, néha nem. Nálam a Disintegration/Bloodflowers a csúcs, ez nem érte el ezt a szintet.
Én ugy tudom, h Roger együtt van ezzel a lánnyal, az előző barátnőjével, Lesley-vel kb. 12 évig élt együtt, valszinuleg emiatt a topmodell miatt dobta (legalábbis ezt olvastam vhol). Bár azóta lehet, h lecserélte egy újabb modellre.... :)
lost - közepes. jó lenne, ha nem lehetne olyan rohadtul megunni. jól hangzik labyrinth - hangulatos, tetszik, semmi különös before three - idétlen halálunalmas semmitmondó end of the world - elsőre idegesített, hogy ilyen buta sláger, de kezd bejönni anniversary - na ez tetszik, végig ilyet szerettem volna, lehetne akkor jó kis bloodfl.2 bár azért ez a szám elég depeche mode us or them - először bejött, de már herótot kapok az üvöltözéstől; jól szól alt.end - jellegtelen unalom (nincs benne semmi cure, lehetne kispál is) i dont know.. - faszság taking off - bugyuta fos never - közepes. ez is olyan, hogy 99 másik zenekar dala is lehetne promise - na, ez legalább cure. tényleg vontatott. megfelelő hangulatban üt.
tipikusan olyan lemez, amiről kb 2 dalt kimásolok mp3-ba a "vegyesek" közé, és a többit elfelejtem, s még háttérzenének se hiányzik.. mindezt rajongói elfogultsággal.
nincs benne lélek, üres, az egész egy technikai szarás, egy nyugdíjas fogcsikorgatás, értelmetlen
Első hallás utáni, egyelőre annyira nem komolyan veendő vélemény:
Az új album gyalázatosan rossz.
Talán az End Of The World és az Alt.End jön be egy kicsit jobban.
Meghallgatom még sokszor, de hogy ennyire elfelejtsék a dallamokat és hogy Robert ennyit üvöltözzön öncélúan, azt azért nem vártam volna még egy Bloodflowers után sem :-(
Nekem - mint régi Cure rajongónak - tetszik az új album, bár lehet, hogy elfogult vagyok. Egyébként nem tudjátok, Roger együtt van még az izlandi topmodell barátnőjével?