" A gyakorlat mást mutat. Ha veszel különböző izzókat, eltér az a távolság, én leginkább olyanokkal találkoztam, melyeknél a szoknya volt vagy fentebb vagy lentebb. Jelentősen után kellett állítani a lámpát egy izzó csere után. És itt ráadásul nem csak márkátlanokról beszélek.
Ahogy szoktam mondani az elmélet és gyakorlat elméletileg megegyezik de gyakorlatilag nem. :-) "
Nem lehet variálni a fókuszpont tologatásával. Azért van nagyon pontosan, tized mm-es nagyságrendbe pozicionálva az izzószál, h cserekor kompatibilis legyen. A gyártósoron minden egyes izzót megvizsgál egy kamera, amelyik izzószál a tűrésen kívül esik, kuka. Ha eltolod az izzószál helyzetét, akkor egészen egyszerűen máshova fog világítani a lámpád, mintha tekergetnéd föl, vagy le.
Nem így variálnak.
Ha megnézel egy normál és egy pluszos izzó izzószálát észreveszed, h a húzott bizony keskenyebb, sűrűbb.
Egy autólámpában ahol a foncsor mérete szinte ugyanabba nagyságrendbe esik mint az izzószálé, ott bizony ilyenekkel lehet variálni. És ezzel a két dologgal hozzák látra az "akár X méterrel távolabbra világít" című dolgot. A kisebb, pontszerűbb izzószállal és azzal, h tényleg kicsit fényesebb. De a távolság az fix.
Az osramnál legalább a plusz fényerő megvan a garázs falán nézve. SVS 2.0 nál nem vettem észre az emelést csak a 65w offroadnál. De letekertem, beállítottam. Nem tudom miért van ez.
Az osram offroad 85/80w allseason nagyon szép sárga. Csak nem merem használni. Ez a xencn 65w sárga van h4 es? Honnan kell rendelni ebay vagy aliexpressz?
H4-es kérdésem lenne, illetve egy ismerősömnek, hogy tényleg van-e belőle többféle változat. Idézek:
" a H4-es izzókból nekem volt hosszabb és rövidebb változat is, nyilván máshol helyezkedik el a gyújtópontjuk.
a H7-ből nincs különböző hosszúságú és a halszemekhez (értsd: projektoros lámpa) gyárilag nem az van amiket most mi beleteszünk? Mivel nekem nem volt újonnan ilyen (H7-es projektoros) járgányom ezért már csak természetesen cserélt izzóval vehettem meg a használtautót. "
Xencn H7 65W: tökéletesen szerepelt!!!! A vetítési képe nem az igazi, pl egy NB-hez képest, de ez SÁRGA! Igaz az Astra lámpája is hagy kívánnivalót maga után. Szombat este 8 óra, tejköd. Be az autóba, irány haza (főút, erdős, fás részekkel, és sok BH, TM kezdetű rendszámmal előtted, utánad...). Ha nincs a Xencn, nem tudom, hogy érünk haza. Nem mondom, h 100 méterre világított, de jól lehetett vele látni, bár voltak szakaszok, ahol kicsit fostam :) Felnyomtam az NB távolságit is, h lássam, mit ér. Semmit. Inkább zavaró volt, mint jó. Pofánvert a fehérség, amit visszavert a köd.
Szóval, aki vacillál sárgán, az veheti a Xencn-t H7-be. A 65W-ot még nem kell relézni, nem olvasztja a lámpát, de erősebb, mint az 55W.
Ja, és nem a búra van sárgára színezve, hanem olyasmi, mint a Valeo Aquavision, de sárgább és erősebb.
Sztem jövőre megy a távolságiba és a ködösbe is a Xencn. (idén nem biztos, h "időben" ideérne)
Bele kell tenni egy viszonylag olcsóért mért stabilizálóizét, oszt annyi. Mondjuk nekem nincsen. Viszont azt vettem észre, hogy a lassan három éve bent lévő merényletsárgák, mintha gyengébbek lennének, mint voltak. Lehet, hogy a vége fele jár az élettartamuk. Szerintem, amikor téligumira váltok, lesz izzócsere is, nemrég megjöttek az újak.
Nem tudom, miért írod? A Scenicben 7 év alatt egy helyzetjelzőt cseréltem hátul, mert kiégett. Más semmi. A tompítottat is csak addig cserélgettem, amíg meg nem találtam a nekem olyan kedves merényletsárgát...
Ellen az Opelben hullanak rendesen az izzók... :))