Keresés

Részletes keresés

kano27 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 977
Hát a t*köm tele van a CIB netbankjával, már megint nem megy. Átmeneti hiba...
Szerintem itt van vége az egésznek és megyek a Citibankhoz, csak valahol tudnám megnézni a netbankjukat. Na meg akkor anyumnak és a barátnőmnek is át kellene jönni. Nem igaz!!!!! Legyen már jó ez a tetves Netbank!!!!!!!!!!!!!!!!
nyman Creative Commons License 2008.04.06 0 0 976
nem sajat automatara gondoltam, hanem mas bankoknal. 2000 eurot is fel tudtam mar venni kulfoldon egy kivettel.
Előzmény: Törölt nick (975)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.05 0 0 975
Csak hogy kicsit visszakanyarodjuk:)
Már az összes CIB-es ATM-ben 200k a max felvehető összeg. Szóval hiába mész régi IEB-es autómatához, azok is át vannak már állítva:)
Csak hogy senkit se érjen meglepetés :)
Előzmény: nyman (962)
Sam56 Creative Commons License 2008.04.05 0 0 974
Üdv Híd!

>Off: Ez az egész családon belül ajándékozósdi faxság. Meg köll adóztatni
>a vagyont, és kész. Akkor tök mindegy lesz, kinek a nevén van az
>x milliós ingatlan,
Te csak ne adj ötleteket a képviselőknek! :-))
Igazi vagyonadónak akkor van létjogosultsága, ha sokkal kisebb az szja.
Nálunk ez úgy valósulna meg, hogy marad a magas szja (meg afa, meg tb, meg illetékek) és mellé csinálnának egy jó magas kulcsú vagyonadót.
Nem hiszem, hogy egyedül lennék, ha erre meg azt mondanám, hogy a jó ... :-))

>mert vett a gyerekének egy versenybringát 150 001 forintért,
>ami már illetékköteles.
Már miért lenne az?
A blokk, garanciajegy, számla a nevedre szól, nálad van. A gyereknek nincs papírja, hogy te neki adtad a tulajdont.
A bringa tehát a tiéd.
Ja, hogy megengedted, hogy korlátlanul biciklizhessen rajta? És? Kinek mi köze hozzá? :-))

Tehát nem eszik olyan forrón a kását. :-))

Üdv Sam
Előzmény: Híd (972)
Sam56 Creative Commons License 2008.04.05 0 0 973
Üdv nyman!

>Mekkora tok ez az apeh.
Nem ők tehetnek róla. A törvényeket a képviselők hozzák. Illetékben pedig mind sáros és mohó. Bal is, jobb is. :-))

Én a helyedben nyitnék egy másik banknál számlát. Aminek elviselhető a költsége. Saját számlák között pedig annyit utalsz, amennyit tetszik. Senki se szól bele.

De az alapkérdés az, hogy megéri-e kamatkülönbözetért utalgatni, trükközni, nyereségre utazni.
Szerintem nem.

Mert az akciók csak marketingfogások, pszichés hatásra építenek!!

Ha kizárjuk
- befektetéssel kombinált betétakciókat (más műfaj),
- az ügyfélszerző akciókat (sok feltétel),
- a friss pénzszerző akciókat (de is feltételeket csempésznek legtöbbször),
akkor a többi kamat esetében olyan nagy különbség nincs a bankok között.
Főleg nem annyi, hogy megérje időt ráfordítani.

Számoljunk csak!

1 % kamatkülönbség a kamatadó miatt valójában 0,8 %.
Az akciós lekötések 2-3 hónapra szólnak legtöbbször. 3 hónap esetén a tőkére vetített, ténylegesen számított kamat 0,2 %.
Az utalgatások költségéből számoljuk csak a főbankodba visszautalás költségével, legyen ez 1 ezrelék, azaz 0,1 %.
A végén marad tehát 1 % kamatkülönbségből 0,1 %.

Százezer forint esetén 100 forint.
Egymilliónál 1000.

És akkor nem számoltunk a másik banknál számlavezetési díjjal. Egyes bankoknál esetleges számlazárási költséggel. Nem számoltunk a bankfiókban a nyitás és zárás költségével, ami az te időd felhasználása miatt jelentkezik.

Megéri?
Még 3-5 %-os különbségnél sem. Legfeljebb nagyon sokmilliós összegnél. De nem véletlen, hogy a legtöbb akciónál van felső plafon.

Én ezért nézem a nem akciós kamatszintet. És a régi ügyfeleknek nyújtott folyamatos akciókat.
Ha ebben látok tartós különbséget, akkor érdemes elgondolkozni a bankváltáson, vagy megtakarított pénz (tartós) átcsoportosításán.

Persze mindenkinek más az ingerküszöbe. Én 30-50 ezernél indulnék be egy akcióra.
Annyi millióm viszont nincs, amiből ez kijönne. :-))

Üdv Sam
Előzmény: nyman (965)
Híd Creative Commons License 2008.04.05 0 0 972

Ez igazán örvendetes, hogy az APEH megengedi, hogy az öcskös kisegítsem, hogy be tudjon fizetni a lásztminitre hó végén :)

Off: Ez az egész családon belül ajándékozósdi faxság. Meg köll adóztatni a vagyont, és kész. Akkor tök mindegy lesz, kinek a nevén van az x milliós ingatlan, a kisember meg nem fog szívni, mert vett a gyerekének egy versenybringát 150 001 forintért, ami már illetékköteles.

Előzmény: Sam56 (971)
Sam56 Creative Commons License 2008.04.05 0 0 971
Üdv Híd!

Ugyan már, dehogy.

Készpénz esetén nincs nyoma.
Ha bankok keresztül csináltátok, akkor rövid időn belül megtörtént oda-vissza.
Ezért a magyarázatot még az apeh is elhiszi. :-))
Mert életszerű.

És bár nem volt róla papír, de ha (!) mégis megkérdéznék és a testvéred veled egyező nyilatkozatot tesz, akkor nem lehet semmi probléma.
Meg illeték se. :-))

Kölcsönadni is lehet. Idegennek is. Az nem pü tevékenység. Csak uzsorakamatra nem.
Persze, ha üzletszerűen csinálod ... :-))

Üdv Sam
Előzmény: Híd (968)
nyman Creative Commons License 2008.04.05 0 0 970
Hogy ontipik is legyek, egy tipikus balfeksag a CIB-tol. Arany hitelkartyam van ott a maximalis egymillios kerettel. Ugyanakkor ennek az eves dija 14900 Ft. Ez a kartyadij is vmi magyar taim. Az elmult fel evben ketszer fordult elo nyolc orat meghalado csomagkesesem es mtalalmany lehet. Mondvan, hogy ugy sincs erre szuksegem, hiszen nem koltom csak a toredeket, szerettem volna visszaterni az ezustre es felezni a keretet. De ez nem megy, mert az egy uj hitelkerelem, na most nekem se kutyam, se macskam, se vezetekes telefonom, se jovedelmem nincs, kvazi, nem kapnek mast, csak egy fofaxt.

Na mindegy, annyi elonye van, hogy az ehhez kapcsolodo utasbiztositas egy kicsit nagyobb ertekeket terit, illetve van benne valtsagdij is, ami igy Del-Amerika magassagaban jo lehet. :) 60 naponta azert megfordulok Mo-n.

Ami mongyuk ezt az utasbiztositasi dolgot illeti az AIG-vel, aki adja a biztositast, pozitivak a tapasztalaindketszer a papirok leadasa utan napokkal mar ki is fizettek az emiatt tortent vasarlasokat. Persze nem voltak nagy osszegek, gondolom emiatt sem huztak az idot.
nyman Creative Commons License 2008.04.05 0 0 969
huha. mongyuk valoszinu, hogy le kell ulnom majd vkivel konzultalnom, mert ez a resze eleg bonyolult lehet, mivel nem Magyarorszagon elek es mar tobb mint ket eve nincs is jovedelmen ott. Tavalyig ugyan volt egy vallalkozasom, de az utoljara 2006-ban adott ki szamlat. Nekem elvileg a kamatadot Irorszagban kellett volna fizetnem, legalabbis asszem az ottani adohivataltol kellett volna vmi papirt kerni es beballagni pl. a CIB bankhoz. Meg akartam csinalni, hogy milyen pofat vagnak, de lusta voltam. Bar rugalmasabbak a szabalyok, mnt Mo-n, ugyhogy meg meg tudom csinalni.

Nem akarok itt nyilvanos forumon ertekezni, de nallam negy orszag lehet erintett, ebbol kettoben adozom, de az egyikkel (asszem) nincs kettos adoztatast kizaro egyezmenye Magyarorszagnak, igy nem tudom, hogy az itt kapott es a helyi szabalyok szerint leadozott jovedelemmel mi van. Na mindegy ez csak most kezdodott, majd rakerdezek.

De meg vannak ennel ciffrabbak is, amik mongyuk az ir szabalyok szerint teljesen legalisak, de egy apeh elleneror Mo-n rogton verszemet kapna. :) De az, hogy igy van nem engem erintene hatranyosan, hanem a foglalkoztatot es hat kivancsi lennek hogy fogna meg a ceget.
Előzmény: Sam56 (967)
Híd Creative Commons License 2008.04.05 0 0 968

És ha csak kölcsön adja, akkor mi van? Az nem ajándék. Esetleg jogosulatlan pü-i tevékenység, amire meg több évnyi börtön jár...

Vicc, ez az egész :) Istenem, én is adtam kölcsön tavaly nyáron az öcsémnek, hogy be tudja fizetni a nyaralását pár napra pénzt. Most ezért 11% vagy mennyi illetéket kellene fizetni? Akkor inkább vesz föl hitelt a banktól, mert az olcsóbb.

Előzmény: Sam56 (967)
Sam56 Creative Commons License 2008.04.05 0 0 967
Üdv Híd!

Egyet szoktam veled érteni, de most nem igazán.
Ez a kérdés ugyanis egy kicsit olyan, mint az elektronikus kivonat hitelessége. Biztos emlékszel.

>Legföljebb ott lehet némi kifogás, hogy most akkor kinek a kamatjövedelme,
>és ki fizette be utána az szját.
A banki kamat nem szja köteles. A kamatadót a bank vonja le, magánszemélynek nincs dolga vele.

>De szerintem ha nem tetszik az APEH-nek a szja-fizető személye, akkor is csak
>annyit tehet, hogy apádnak visszaadja, tőled meg behajtja ugyanazt a kamatadót.
Nem adja, nem hajtja. Nem dolga és nincs joga rá.

Ugyanis ha magánszemély pénz utal magánszemélynek, akkor az átutalás alaphelyzetben vagyoni érték tulajdonátruházásának (!) minősül. A pénz átmegy a kedvezményezett tulajdonába és azt tehet vele, amit akar. Mégpedig ellenérték nélküli átruházás, és ezt nevezik ajándéknak. Ami a legtöbb esetben illetékköteles.
A banki átutalás ténye jogilag és adójogilag ellenkező bizonyításáig ennek minősül.

Az alaphelyzetre utalva. Megbeszélik és egy gyerek átutal 1 milliót az apjának. De az nem leköti, hanem elkölti. És nem akarja visszaadni, és letagadja a megbeszélteket (9 %-os trükk). A gyerek igen nehezen fogja visszaszerezni a pénzét, bebizonyítani a bíróság előtt az igazát. Mert a bíróság is abból indul ki: átutalta, neki adta, az övé.
Mármint az apáé. És ha nincs papír, tanúk, vagy egyéb bizonyíték, akkor a gyerek így járt. A bíróság tulajdonátruházásnak, ajándéknak minősíti.

Persze nem nymandékat hoztam példának! De sajnos manapság nagyok sok családban van vagyoni vita.

Családon belül, vagyonközösségben élők (!) esetében persze nincs illeték. Mert ebben az esetben nincs ajándékozás sem, hiszen vagyonközösségben élnek. tehát a feleséged számlájára korlátlanul utalhatsz. Illetékmentesen.
Ha a veletek elő anyósod számlájára utalsz, lehet, hogy még adókedvezményt is kapsz. :-))

Viszont gyerek és szülő viszonylatában már nem automatikus az illetékmentesség. Alapelv, hogy minden ajándékozás illetékköteles (rokonok között is), kivéve, ha a törvény mentességet.
Mentesség pl. az összeghatár. Ezért nem fizet a 200 forintod után illetéket a koldus.
De pl. illetéket kell fizetni, ha a szülő lakást ajándékoz a gyereknek. Én sem értek ezzel egyet, de ez van.
Az apehes se ért ezzel egyet, hisz ő is szülő és gyerek, de neki is ez van. Ha illetékkötelezettséget fedez fel, akkor ...

Tehát adott esetben családon belül is igazolni kell, hogy az az ügylet nem esett illetékkötelezettség alá (vagy nem ajándék volt).

Valamint. A pénz átutalásakor (ha ajándéknak minősül) az illetékfizetési kötelezettség azonnal beáll. Ha ugyanakkora összeget 1 év múlva a kedvezményezett átutal (visszautal), ez még nem bizonyítja, hogy itt kölcsönről volt szó. A két ügylet jogilag teljesen független egymástól. Azaz a másodiknál akár újabb illetékfizetés is aktuális lehet. Hogy kölcsönről és visszafizetéséről volt szó, azt igazolni kell.

Ráadásul. A vezetéknév azonosság nem igazolja a rokonságot, főleg nem a vagyonközösséget. Elnézést kérve az érintettektől, de ha Kovács utal Kovácsnak, ők lehetnek teljesen idegenek is.

Félreértés ne essék! Nymanék 9 %-os trükkjének szinte semmi apehkockázata sincs.
De ...
A számítógép bárkit kisorsolhat egy apeh vizsgálatra.
Ha valakinek (főleg sokmilliós) oda-visszautalgatással teli a pénzügyi múltja. Készüljön fel egy sokkal alaposabb vizsgálatra. ha az utalások okát és jogcímét, mentességeit nem tudja papíron igazolni, ne csodálkozzon, ha megkérdezik az apját, vagy nála is elkezdenek egy vizsgálatot, stb.

Persze elhiheti az apehes az "igaz" történetet. De őt is ellenőrizhetik. És ha az irodája még nem teljesítette a pénzügyminiszter rájuk kirótt felderítési szintet, akkor ő is kénytelen szigorúbb lenni. Különben a főnöke miatt fájhat a feje. Tehát úgy fog hozzáállni, hogy fájjon inkább az ellenőrzötté.

Ja! Nem vagyok apehes! :-))

Üdv Sam
Előzmény: Híd (966)
Híd Creative Commons License 2008.04.05 0 0 966
Nem kell szerintem papírozni. Egy vagyonosodási vizsgálatnál elmondjátok, mi a pálya, a teljes igazságot, az APEH nem tud erre szerintem mit mondani. Mégis milyen illetéket kérjen? Te odaadod apádnak 2 hónapra a pénzed, hogy tegye be a bankba kamatozni, majd visszaadja. Mi ebben az ajándék? Az ajándékot nem adják vissza. Legföljebb ott lehet némi kifogás, hogy most akkor kinek a kamatjövedelme, és ki fizette be utána az szját. De szerintem ha nem tetszik az APEH-nek a szja-fizető személye, akkor is csak annyit tehet, hogy apádnak visszaadja, tőled meg behajtja ugyanazt a kamatadót.
Előzmény: nyman (965)
nyman Creative Commons License 2008.04.05 0 0 965
kosz a tanacsot. ha veletlenul igy alakul, akkor majd lepapirozzuk. Vagy akkor utaljam 99999 Ft-kent? Mekkora tok ez az apeh.
Előzmény: Sam56 (963)
Lebenstod Creative Commons License 2008.04.04 0 0 964
Üdv. Én is utalnék többször vkinek a számlájára. 100 ezer alatt lehet, v. itt is kell valami kölcsönszerződés. (Az mi is? Közjegyzővel? De hogy?)
Előzmény: Sam56 (963)
Sam56 Creative Commons License 2008.04.04 0 0 963
Üdv nyman!

>Ja, de ha a csaladban van ket szamla, akkor bekaphatjak. Faterommal
>szoktuk ezt jatszani.

Csak egy jó tanács. Ezt azért papírozzátok le!

Azt hiszem 100 ezer forint felett ez a családon belül is könnyen illeték köteles ajándékozásnak minősülhet. Az pedig több, mint a kamat! :-))

Ha véletlenül bekerülsz az APEH-nél egy vagyonvizsgálatba, akkor ebből problémák lehetnek.

Szóval az utalás mellé nem ártana mondjuk egy kölcsönszerződés.

Üdv Sam
Előzmény: nyman (960)
nyman Creative Commons License 2008.04.04 0 0 962
aha, akkor minket jol megszivattak eddig, mert bejott. :) De ha az utalas nem mukodne, felveszem a penzt az automatanal, odaadom fateromnak, o pedig befizeti a szamlajara. A nem cibes automatak egy reszenel nincs 200 ezres limit, vettem mar fel 500k is igy, es olcsobban kijottem, mint a CIB-es automataknal.

De az sem egy nagy kaland, ha kulso szamlat kell hasznalni.
Előzmény: Mopi (961)
Mopi Creative Commons License 2008.04.04 0 0 961
"Ja, de ha a csaladban van ket szamla, akkor bekaphatjak. Faterommal szoktuk ezt jatszani. Az utalas ingyenes."

Két különböző banknál vezetett számla kell, ha CIBen belülről jön magánszemélytől a lóvé, az nem játszik.
Előzmény: nyman (960)
nyman Creative Commons License 2008.04.04 0 0 960
"Általában mindig van valami jó kamatozású (8-9%) betét 2-3 havi lekötésre, de ez sokszor csak frissen hozott pénzre vonatkozik
Ja, de ha a csaladban van ket szamla, akkor bekaphatjak. Faterommal szoktuk ezt jatszani. Az utalas ingyenes.
Előzmény: Mopi (950)
solo_la_samp Creative Commons License 2008.04.04 0 0 959

"Szóval kinézek magamnak mondjuk valami CIB 9%-os kamatozású cuccot, amire jogosult vagyok benevezni úgy is, hogy semmi közöm a CIB-hez. Bankfiókba be, nyitok egy betétszámlát, majd megmondom, hogy oké, pár óra múlva utalok rá pénzt, aztán hadd kamatozzon ott 2-3 hónapig, utána meg vissza az egészet az OTP-s folyószámlámra? Ez így egy működő modell? (Elég sok buktatót és plusz költséget érzek ebben a pár sorban.)"

Nem!

Egyrészt mert betétszámlát újonnan nyitni már nem lehet, ( a kondik azoknak vannak ott akiknek már van ilyen számlájuk) másrészt mert a 8-9-% körüli akciós kamatokhoz szinte biztos, hogy olyan feltételek lesznek amik csak folyószámlával teljesíthetőek.

Előzmény: Laslow (956)
Laslow Creative Commons License 2008.04.04 0 0 958
"kinézek magamnak mondjuk valami CIB 9%-os kamatozású cuccot, amire jogosult vagyok benevezni úgy is, hogy semmi közöm a CIB-hez" - itt bukik el először.

"nyitok egy betétszámlát, majd megmondom, hogy oké, pár óra múlva utalok rá pénzt" - csak közvetlenül CIB forint folyószámláról rakhatok át pénzt, kívülről nem.

Szóval félév-év múlva visszatérek a kérdésre, addig marad minden ilyen pénzem OTP-n belül. Ebéd után intézem is az átállást OTP Netre. Lusta és szerencsés emberhez méltóan csak a szomszéd épületig kell mennem. :)
Előzmény: Laslow (956)
Laslow Creative Commons License 2008.04.04 0 0 957
(Amire linkelsz, az hónapok óta nem igényelhető.)
Előzmény: Híd (955)
Laslow Creative Commons License 2008.04.04 0 0 956
Látod ez van, ha nem értek hozzá: a betétszámla fogalom nekem új, még ha esetleg használom is jó ideje :)

Szóval kinézek magamnak mondjuk valami CIB 9%-os kamatozású cuccot, amire jogosult vagyok benevezni úgy is, hogy semmi közöm a CIB-hez. Bankfiókba be, nyitok egy betétszámlát, majd megmondom, hogy oké, pár óra múlva utalok rá pénzt, aztán hadd kamatozzon ott 2-3 hónapig, utána meg vissza az egészet az OTP-s folyószámlámra? Ez így egy működő modell? (Elég sok buktatót és plusz költséget érzek ebben a pár sorban.)
Előzmény: Híd (955)
Híd Creative Commons License 2008.04.04 0 0 955

Azt nem értem, miért szempont a betétkamat. Betétszámlát bárhol nyithatsz, ha akciós kamat van, ez nem ugyanaz, mint a folyószámla. A betétedet lekötöd, ahol a legjobb a kamat, a folyószámládat meg vezeted abban a bankban, amelyik ehhez ért a legjobban.

CIB betétszámla-kondik

http://cib.hu/system/fileserver?file=/Kondilistak/01_lakossagi/06_betet_szla_071227.pdf&type=related

Előzmény: Laslow (953)
Híd Creative Commons License 2008.04.04 0 0 954
Oksa, bocs, nem vettem észre. Nekem OTP, mert az ingyen bankkártya azért havi 200 forintot jelent mégis, meg az alacsonyabb devizamarzs jó, ha külföldön vásárolok, az euróautomata is az OTP mellett szólt nekem. Abból devizaeladásin veheteki ki pénzt, ilyen olcsón meg sehol máshol nem kapok eurót.
Előzmény: Laslow (953)
Laslow Creative Commons License 2008.04.03 0 0 953
Híd: hogyhogy beszámíthatnám az ingyen OTP-s bankkártyát? Ott van, hogy 0 Ft (cserébe magasabb a számlavezetési díj).

Amúgy nem az, hogy annyira számít a kamatszázalék, mert nem ezen múlik a jólétem, de ha egyébként nincs különbség a 2 lehetőség között, az okos döntés az, amelyikkel havonta egy ezressel több lesz a számlámon.

Viszont ha ezért tényleg be kéne mennem időnként egy CIB-fiókba, vagy telefonon kellene adatok tömegét egyeztetnem, nekem már nem éri meg. Kényelmes vagyok: a székemből hármat kattintva akarom az ügyeimet intézni, akár éjfélkor is.

A szívem valamiért az OTP-hez húz, de közben meg úgy érzem, anyagilag a CIB-bel járnék jobban. Ráadásul tegnap nagyon fellelkesültem a CIB-re, de ez mára lecsillapodott. Nem egyszerű, de döntöttem: átmegyek OTP Net csomagba, később pedig amikor már gyűlnek az egyéb OTP-nél költséges(ebb) tételek, újból szétnézek a bankpiacon.

Köszönöm a véleményeket, tanácsokat.
Sam56 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 952
Üdv Laslow!

A bankok akciós kamatai között azért olyan nagy különbség nincs. Viszont bankhoz ragasztó feltételek szinte mindig mindegyiknél vannak.
A jelentősebbek valóban inkább a friss pénzhez vagy a alapokkal kombinált betéteknél fordul elő.

Valamint ekkora összegnél (kisebb mint 1 milka) a kamatkülönbségek összegszerűen sem nagyok. Nem nagyon éri meg foglalkozni vele.

Ezért én inkább a sima kamatok alapján döntenék. Akár más bankokat is megvizsgálva.
Ilyen szempontból a CIB-nél nézd meg a megtakarítási programot is. 1 milliónál gyakorlatilag 1 havi lekötéssel is ad 6,7-et. Ez nem akciós, figyelni se kell rá.

Üdv Sam
Előzmény: Laslow (949)
Híd Creative Commons License 2008.04.03 0 0 951
Offff: Az OTP-s ingyen bankkártyát is beszámíthatod, hogy még árnyaltabb legyen. On
Mopi Creative Commons License 2008.04.03 0 0 950
"A CIB-nél mennyire jellemző a garantált 6,75-9% körüli éves kamat max. 4 hónapos futamidővel, 1m Ft alatti összegeknél?"

Általában mindig van valami jó kamatozású (8-9%) betét 2-3 havi lekötésre, de ez sokszor csak frissen hozott pénzre vonatkozik (pl. Classic Plusz) vagy valami más feltételt szabnak (pl. Hűség betét).
Ha ezeknek a lekötési feltételeknek nem felelsz meg, akkor csak a sima akciós betét játszik, ami most 3 hóra 1m Ft-ig 6,75%-ot ad; ilyen akció is gyakorlatilag folyamatosan van.

Ha ennyire számítanak a forintok, akkor azt is vedd figyelembe, hogy a feltételeket előíró betéteket (Cassis Plusz, Hűség) csak fiókban vagy telefonon lehet indítani, aminek netes számlacsomag esetén valószínűleg jutaléka van (talán 100Ft). Fordulónapon lejártani vagy feltörni már a netbankból is lehet ezeket.

Nekem a CIBes netbankkal annyi negatív tapasztalatom van, hogy munkanapokon reggel 8-tól kb. 8:15-ig nem érdemes próbálkozni, mert ekkor sokan nézegetik a nyitó egyenlegüket (nem lehetetlen belépni, csak lassú a rendszer). Este 8 és 9 között meg a zárás miatt áll a netbank. Firefox böngészőt használva a kilépés után nem enged azonnal visszalépni csak 20-30 perc múlva, de IE alól nincs ilyen probléma. A fenti időszakokon kívül miden rendben megy nálam.
Laslow Creative Commons License 2008.04.03 0 0 949
[OFF]
OTP Lakossági Folyószámlám van, de baromi drágának tartom, ezért eljött a változtatás ideje. 2 lehetőséget látok pár óra böngészés után:
1. OTP NET csomag
2. CIB Online csomag.

A havi fix költségeket nézve kb egálban van a kettő, de a CIB ajánlata számomra kicsit kedvezőbb.
tétel(havonta) - OTPLaFo/OTPNet/CIB
számlavezetés - 290+49/599/549(esetleg később 149)
bankkártya - 142/0/117
kp. felvétel - 450/0/17 (évente 2 olyan hónappal számolva, amikor kétszer is veszek fel kp-t)
eseti átutalások netről - 180/0/0
SZUMMA - 1111/599/683

Ehhez jön pár hónap múlva diákhitel törlesztés, ami OTP-nél havi 55 vagy 110Ft lesz, CIB-nél ingyenes. Szóval OTPNet és CIB Online eddig egál.

A netbankolás nekem fontos, és ahogy olvasom itt, ebben az OTP a jobb. Azzal eddig én is elégedett voltam, főleg most, hogy már hónap elején sincs lassulás.

Ami viszont nekem elég sokat számít: a rövid időre (1-4 hónapra) lekötött 1m Ft alatti összegekre járó kamat. Ez OTP-nél tipikusan 6,25-6,75% éves kamatot jelent; szinte mindig van valami nekem megfelelő akciójuk, ahogy eddig tapasztaltam.
A CIB honlapját nézegetve viszont 9% éves kamatokról olvasok (2 hónapos CIB Classic Plusz), és ez havi kb. 1200Ft-ot jelent a CIB javára.

[ON]

A CIB-nél mennyire jellemző a garantált 6,75-9% körüli éves kamat max. 4 hónapos futamidővel, 1m Ft alatti összegeknél?

Oké, hogy ez most valami akciós lehetőség, de az OTP-nél is akciósként hirdetik a kb. 6,5%-okat (a normál 3,5% helyett), mégis mindig van belőle (egyszer egy lejáró lekötésemnek kb. 1 hétig nem volt akciós új, de ennyi). Szóval lehet rá építeni, és ha a CIB-nél meg erre a kicsit magasabb kamatra lehet, akkor jó eséllyel arra váltok. (Amúgy meg OTP Net-re).
MRCIB Creative Commons License 2008.04.02 0 0 948

IBankon nem tudod módosítani az sms szolgáltatást ( csak megigényelni lehet )...

Tehát vagy fiók vagy CIB24...

A CIB24-re vonatkozó megjegyzésedet nem értem...Én rendszeresen használom, és több éves tapasztalat alapján sokkal jobban értenek hozzá, mint a fiókban dolgozó ügyintézők...Ráadásul mivel rögzítve van a beszélgetés a reklamációk kapcsán is egyszerűbb az ügyintézés/kivizsgálás...

Előzmény: rozh07 (947)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!