Keresés

Részletes keresés

g_mac Creative Commons License 2003.02.26 0 0 246
Kösz! Erre gondoltam!
Előzmény: crockl (244)
g_mac Creative Commons License 2003.02.26 0 0 245
Ja, közben, találtam egy cuccot, hátha használni tudod:

TV-Out beállítás

Előzmény: g_mac (243)
crockl Creative Commons License 2003.02.26 0 0 244
Az pedig ez vala:
http://yanc.sourceforge.net/index-en.html
:))
Előzmény: g_mac (243)
g_mac Creative Commons License 2003.02.26 0 0 243
Hi!

Töltsd le az nvidia-tol a pdf-et, ami a leírást tartalmazza. Nagyon sok hasznos opció van benne leírva, nem is gondoltam volna, hogy mennyi opciót raktak a driverbe.
Meg valahol láttam egy linuxos nvidia beállító progit, kultúrált grafikus felülettel, valami nvtools.

Előzmény: Wic (242)
Wic Creative Commons License 2003.02.26 0 0 242
működik a TV-Tuner kártyám (WinFast TV2000) és megírtam életem első CD-jét linux alatt.
Ha megvan az NVIDIA, akkor windows go to trash. :)

Még egy kérdés az NVIDIA driverről: van valami olyasmi opciója, mint a TVTool proginak? Hogy ugyanaz van mindkét monitoron, és a TV-n nincs keret, hanem full screen?

Wic

Wic Creative Commons License 2003.02.25 0 0 241
no akkor letöltöm.
hogy kell befordítani UHU alá?
Előre is köszi.

Wic

Előzmény: malfa (240)
malfa Creative Commons License 2003.02.25 0 0 240
Persze. Nálam is megy szépen az UHU az Nvidia driverrel. (Ha jobban tetszik, "install" helyett mondhatunk "fordítás"-t is.)
Előzmény: Wic (238)
kpl Creative Commons License 2003.02.25 0 0 239
"Van itt valami progi, ami méri az interneten töltött időt? Hogy tudjam, hol tartok a havi keretből? "
Ha kppp-t használsz ott be tudod állítani a számlázást. Részletek a Mandrake-fórum 2386-2390-es hozzászólásai környékén. Az rst-filén ajánlott reszelgetni :-)

kpl

Előzmény: Wic (237)
Wic Creative Commons License 2003.02.24 0 0 238
>> installálva.

UHU alá?

Wic

Előzmény: Törölt nick (236)
Wic Creative Commons License 2003.02.24 0 0 237
megpróbálom. Köszi.
Most épp UHU alól netezek :)

Van itt valami progi, ami méri az interneten töltött időt? Hogy tudjam, hol tartok a havi keretből?

Wic

Előzmény: Törölt nick (236)
Wic Creative Commons License 2003.02.24 0 0 235
Elolvastam a pdf erre vonatkozó részét. nem lettem sokkal okosabbb :(
Jól értem, hogy az UHU által adott driver helyett fel kell rakni az nvidia saját driverét?
Vagy az UHU driverrel is be tudom izzítani a leírtak szerint?

Wic

Előzmény: kisbetu (231)
Wic Creative Commons License 2003.02.24 0 0 234
köszi.

Wic

Előzmény: kisbetu (233)
kisbetu Creative Commons License 2003.02.24 0 0 233
Az nvidia.com-on. Hadd ne keressem most meg...
Előzmény: Wic (232)
Wic Creative Commons License 2003.02.24 0 0 232
igen. Asszem :) amit felajánlott hozzá, azt fogadtam el.
>> Ahhoz tartozik egy pdf-es leírás.
Ez hol található?

Wic

Előzmény: kisbetu (231)
kisbetu Creative Commons License 2003.02.24 0 0 231
"GFII-MX400 videokártyám TV-kimenetét"

Beizzítottad hozzá az nvidia driverét? Ahhoz tartozik egy pdf-es leírás. Benne van a TV-kimenet beüzemelése is.

Előzmény: Wic (230)
Wic Creative Commons License 2003.02.24 0 0 230
Feltettem a rc2.1-et.
Minden tutin működik. Már csak 1 dolog kellene, hogy kivágjam a vindózert a gépemről a kukába.
GFII-MX400 videokártyám TV-kimenetét kéne valahogy életre lehelni. Van valakinek ötlete?

Wic

mmormota Creative Commons License 2003.02.23 0 0 229
Nagyon úgy néz ki, az usb probléma valamilyen bug.
Próbáltam a körmére nézni. Nézegettem a logot, az usb rendszer lelkiismeretesen könyvelte, ahogy ki-be dugdostam az usb eszközöket: fényképezőgép, kártyaolvasó, bluetooth, nyomtató. Egyszer csak anélkül, hogy bármit állítottam volna a konfiguráción, bemountolta a Sony kamerát. Ezután észrevette a kártyaolvasót is. Azóta többé-kevésbé működik.

Azért nem teljesen gömbölyű: nem felejti el a dolgokat. Ha kártyát cserélek az olvasóban, nem veszi észre, akkor se, ha az usb-ből is kihúzom-bedugom. A kamerával hiába csinálok új képet, csak a régiekre emlékszik. Ha a kamerával letörlöm őket, akkor is. A régi fileokat mutatja, persze ha olvasni akarom, hibát jelez. De a hibajelzéstől se fog gyanút, nem frissít. Ki kell kapcsolni teljesen a gépet, hogy újraolvassa a filerendszert.

Még valamibe beleakadtam: nem hagyja módosítani a könyvtárak hozzáférési jogait. Egyikét se. Rootként belépve, kde-ből sem. Karakteresen, rootként loginelve, a grafikus módot teljesen leállítva se. Mi lehet ez?

Előzmény: mmormota (228)
mmormota Creative Commons License 2003.02.23 0 0 228
A konzolon beírt mount parancsra az usb-vel kapcsolatban ezt írja:

none on /proc/bus/usb type usbdevfs (rw)

Akármit is jelentsen ez... A none mindenesetre gondolom arra utal, hogy nem lát ott semmit. A dög. :-)))

Előzmény: mmormota (227)
mmormota Creative Commons License 2003.02.23 0 0 227
Maga az usb megy, a nyomtató működik vele.
Előzmény: malfa (225)
mmormota Creative Commons License 2003.02.23 0 0 226
Nekem egy sony dsc-s70 nem megy, meg egy sandisk ImageMate 6 in 1 se megy.
Előzmény: malfa (225)
malfa Creative Commons License 2003.02.23 0 0 225
Most próbáltam ki egy Sony DSC-P1-es gépet. Bekapcsolás után a /mnt-ban megjelent disk2-Sony... néven és működik.
A Mozilla-t nem kerestem, csak beírtam "mozilla" és megy.(Amúgy ha jól nézem, a /usr/lib/mozilla-ban van.)
Előzmény: mmormota (223)
malfa Creative Commons License 2003.02.23 0 0 224
Megoldódott a dolog UHU levlista böngészése után. Szóval kell az ide-cd modul, mert alapból nem tölti be (/etc/modules/AUTOLOAD elejére), aztán már a Grub kernel sorában meg lehet mondeni, mi legyen ide-cd és mi ide-scsi.
Előzmény: malfa (222)
mmormota Creative Commons License 2003.02.23 0 0 223
Feltettem a rc2.1-et. Lenne pár kérdésem:

- usb mass storage eszközt (pl. egy csomó digitális kamera, usb kártyaolvasók) alapból nem vesz észre. (Mandrake automountolta) Nme része ez az Uhu-nak, vagy csak nálam nem megy? Ha nem települ alapból, mit kéne feltennem?

- a Mozillát nem találom. A Synaptic szerint telepítve van. A KAppFinder saját maga szerint megtalálja és beteszi a menübe, de nem teszi be mégse.

- Bluetooth usb dongle-t telepített már valaki Linuxra? Mit? Hogyan? Megy?

- Sis630 viodeochippel (notebookokban gyakori) van valakinek tapasztalata? Az alapból települő driverrel nem megy az xv opció az MPlayerben. Egy a netről levadászott régi verziójú speciális driverrel most megy, igaz csak 16 bites módban, de ugyanennek az új verziójával nálam az X se indul el.

malfa Creative Commons License 2003.02.03 0 0 222
Sziasztok!
Hogyan lehetne az UHU-t lebeszélni arról, hogy a DVD-met scsi eszközként kezelje? Ugyanis így mindig i/o hibákat ír ki másoláskor. (Nem az UHU hibája, más disztribekben sem szereti meghajtó a scsi dolgot.) Úgy tudom, általában a lilo.conf tartalmaz erre vonatkozóan bejegyzést, de itt ilyen nics; mellesleg egy Mandrake lilo-ja indítja nálam az UHU-t.
cas Creative Commons License 2003.01.30 0 0 221
Nem a link hiányyzik. Állitólag az a baj oka, hogy különböző verziójú gcc-vel lett forditva a java és a mozilla. Ez a probléma máshol is előfordult.
Előzmény: crockl (220)
crockl Creative Commons License 2003.01.29 0 0 220
mozilla plugins konyvtaraba symlink-eld be a libjavaplugin_oji.so file-t a java plugins/xxx -jebol. De mozilla.org es a release notes-nal ezt a leirast mindig megtalalod.
Előzmény: graum (219)
graum Creative Commons License 2003.01.29 0 0 219
Letöltöttem, felraktam.
A telepítés teljesen fájdalommentes volt. Egy dolgot, hiányolok csak, a telepítés közbeni windowsos partíció átméretezést, mint pl. Mandrake, v. Redhat disztribeknél.
Minden hardvert felismert nálam, és működött is vele.
A KDE 3.1 gyönyörű és jól megy.
CD írás OK
Mplayer OK
Hang OK
Openoffice OK

Mozilla nem OK, java nem megy vele, míg pl Konqueror-ral jó.

Ami még mindig bugos, az az egérkezelés. Nekem kb óránként újra kell indítani a gpm-et, mert az egérkurzor elkezd szaggatni.

Hirtelen ennyi....

Üdv
Godot

Előzmény: LACZY (218)
LACZY Creative Commons License 2003.01.28 0 0 218
megjelent az rc2!
Mik a tapasztalataitok?
Én jelenleg most töltöm...

Üdv: LACZY

crockl Creative Commons License 2002.12.27 0 0 217
lehet hogy ott nincs benne, de az apache leszedheto free es installalhato. http://www.apache.org De a debianos csomagokat is tudod telepiteni apt-get-el is. http://www.debian.org/distrib/packages
Előzmény: best sunday dress (216)
best sunday dress Creative Commons License 2002.12.27 0 0 216
hali, szerintem nézd meg a http://www.uhulinux.hu/ppacks oldalt, a "standard" uhu-ban bizony nincs apache. :(( a "server edition" az nyilván tartalmaz apache-ot is, csak nem tudom, kijött-e már
Előzmény: crockl (215)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!