Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nyitotta:Howard, de nem a kacsa, 2005.05.27 17:28 |
Különféle légfegyverek javításáról, tunningolásáról, kipróbálásáról, ötletekről szóló topik. (Itt az erős puskákat, avagy a duplarugós stb. törvényellenes fegyvereket nem kedvelik !!)
Arra gondolok, hogy a tompitoban lévő lemezek felfogják ezt. A komolyabb kompenzátor ezzel szemben asszem nyílásokon vezeti el... Mondjuk ez hatásosabb megoldás, csak a CLG-62 -nél nincsenek ilyen furatok! = Ezért tenném a tompit a csővégre.
...persze hogy keveredik, lévén nem létezik 0g-os kompenzátor, vagy tompi! Az én AirArms tompim pl. 180g-os. Talán úgy fogalmaznék, hogy a kompenzátor egyben csősúly is, a tompi meg egyben kompenzátor + csősúly. Azzal a kiegészítéssel, hogy mindegyik a nevének megfelelő funkcióra van kiélezve... gondolok itt pl. a hangtompi súlya 180g, viszont a puskára 250g kellene...
Most elbizonytalanítottál! A kompenzátor nem az alábbi képen látható gázkúp összeomlásakor még lövedéket érintő iránymódosítást hivatott kiküszöbölni? Mert szerintem ezt a tompi hatásosabban teszi...
IMHO: én kompenzátort + tompit biztos nem használnék, már csak azért sem, mert ha erre a köpenycsőre rögzítesz egy hernyós tompit, az tuti nem lesz középen.
hali!
nem csak "hernyós" tompikával lehet megoldani! holnap teszek fel képeket.
IMHO: én kompenzátort + tompit biztos nem használnék, már csak azért sem, mert ha erre a köpenycsőre rögzítesz egy hernyós tompit, az tuti nem lesz középen. A tompi a kompenzátor funkcióját tökéletesen ellátja! Holnap küldök neked egy nevet + telszámot, ahol ha szerencséd van még gyári alkatrészeket is tudsz rendelni (alu tcs tartót is!)...
Ezzel a módszerrel lejött simán. A visszarakás némi szerszámgyártás után lesz lehetséges, de pár dolgot úgyis gyártanom kell még hozzá. (pl távcső szerelék tartót)
Időközben beszéltem Howard-al is akinek ezúton is külön köszönet.
Ennek eredményeképp megy is vissza a helyére a csőtoldalék, és a hangtompító felszerelés is más irányokat vett.
Mikor legutóbb CLG-t szedtem szét, nem kellett hozzá szerszám. Ha kivetted a csövet az alu házból, lecsúszik a nézőke és a tömb közti csőköpeny darab. Utána a nézőke tömbjét megfogva megcsavarintod a csövet (balra:) a csőköpenyben és optimális esetben enged a belső anya. Utána simán kihúzható. Na az összerakáshoz már kell egy olyan széles tollú csavarhúzó, ami éppen elfér a csőköpenyben.
Anno én sem kaptam hozzá szerszámot. A hangtompim menetes volt, de most mát hernyócsavarost vennék. Weihrauch is készít hernyósat, ezt válaszd. Ha lebontottad a köpenycsövet, akkor mérd le a cső külső átmérőjét. Ennek birtokában már bátran tudsz rendelni. A CZ-nek pl 15mm-es a külső csőátmérője, de a CLG-t anno nem mértem le.
Akkkor ebből szerszámgyártás lesz... lévén ilyen csavathúzót nem kaptam hozzá (jobban mondva semmit sem.) A hangtompítóra sajnos nagyobb szükségem van mint a kompenzátorra. Apropó az általad használt Weihrauch hernyó csavaros kívülről megfogott volt vagy menetes? Egy angol oldalon találtam többfélét, már rendelném is, csak még nem fértem hozzá a csővéghez. Meg tudnád mondani a pontos típusát?
Isten őrizz, hogy levágd!!!!! Kell egy spec csavarhúzó, azzal tudod a köpenycsövet leszedni! Ez úgy néz ki, hogy a cső végén van egy külső menet. Erre megy rá egy kónuszos rúgó, megy egy anya. Ez a köpenycsőbe nyúlva egy spec csavarnyúzóval oldható.
A köpenycső tulképp egy kompenzátor - lévén versenypusek volt. Javít a szórásképen.
Lenne valakinek Fég CLG-62 szétszedési rajza, vagy leírása? Az enyémen van egy érdekes csőtoldalék a hátsó irányzéktól kiindulva végig. Ezzel gyakorlatilag meghosszabbodik a cső kb 15-20 centivel. Le kéne ezt szednem, ha más megoldás nincs akkor levágom, de ezt szeretném elkerülni. Az alábbi képen látszik hogy mennyivel hosszítja az egész fegyvert.
Igazából szerintem vezető funkciója nincs, mert nincs huzagolva, és egy érdekes szűkítés is van, hogy a célzó rá tudjon menni. (valószínű az a gyári csőhöz készült.)
Innen indul a rátét, a cső belső átmérője megegyezik az eredeti huzagolt cső külsőjével.
Ha valakinek van valami okos ötlete ne fogja vissza magát.