Felejtsd el a csípős paprika krémet. Erőspista(bácsi), wasabi, torma+bors- eredmény: kissé fintorogva, de szopott tovább a poronty. Hála azért mire anyuci elapadt leszokott, és most nem kísérletezik.
Június 5én Sólyban gyereknap lesz, várunk mindenkit szeretettel. Az elég ismertető jel, hogy kecskével leszek? :)
Simikém, Panda lehet, hogy mégis vemhes, így nem kell az általad ajánlott kicsi. az mr sok lenne.
:)...hááát Jutka kedves ! A kecske okos állat ! Annyit hallotta azt a bizonyos tej-bi cocktailt, hogy gondolta az elejét megkóstolja... nem szólhatsz rá egy rossz szót sem. De majd jön Szandrácska és megmondja mi ilyenkor a teendő ! Csak aztán, nehogy megint kihívjam magam ellen haragod ostorát ! ( anno... Romeó és Júlia !:)
Sziasztok! Segitségre lenne szükségem, az egyik fejős kecském cumizza saját magát, kiszivja a tejének majdnem a felét. Viz állandóan van előtte. Mit csináljak vele, hogy leszoktassam róla?
Szia!Ha a slag a szarvon megoldásra gondolsz,akkor az felejtős,mert olyan megoldás kell ami egyszeri,és visszafordíthatatlan.Azzal nincs több gond!Szép napot neked is!
:)...kérlek szépen ha sürgősen kell a szarvak elleni védelem, jó szívvel ajálhatom a kedves Tigimama- nagysikerű- szabadalmát ! Képes beszámoló a 19165-ös hsz található !
Sziasztok.Lenne egy kérdésem.Van egy nagyon jó ismerősöm aki szintén kecskézik,és a szarvtalanításról kérdezett.Mivel én ellene vagyok az ilyenfajta beavatkozásoknak,ezért semmit nem tudok a témáról,így csak annyit tudok Neki segíteni,hogy megkérdezlek Titeket.Ha van olyan aki érdemben tudna segíteni/van személyes tapasztalata/,és megosztaná velünk,akkor írja már meg.Olvastam róla,hogy van ilyen szarvtalanító paszta amit borjúknál használnak,az jó lenne a kecskéhez is nem?Nem akarok hülyeséget mondani neki ezzel a témával kapcsolatban.Próbáltam lebeszélni róla,hogy hamár egyszer szarvaltnak születik az a gidó,akkor maradjon is úgy,de hajthatatlan.Na persze,pasiról van szó.Nem akarom,hogy a kecsói szenvedjenek,tehát ha már meggyőzni nem tudtam,akkor legalább legyen minél egyszerűbb,és fájdalom mentesebb ez a történet. Előre is köszi.
Képzeljétek, tegnap gyereknap volt Hajmáskéren. :P És mi voltunk a főszám!, illetve a kecskéim! A rendőrök és az egyéb bemutatósok is mind háttérbe szorultak. Taroltunk! ha nem a kecske lesz a következő divatállat, akkor semmi.
Egy puszi a Dívától, Miss Szaffi bárónőtől
mama! védj meg bántanak!!! (eleinte élvezte, hogy világsztár, de hamar elege lett belőle. szegénykém. Így Szaffit kénytelen voltam beállítani egy kissé agresszív színbe, hogy védi a kicsit és ne kergessék. Utána szent volt a béke, és estére kiheverte)
Hol vannak a rajongóim? Miss Pandorra elégedett volt a rajongó táborral és nagy kegyesen minden bodzát elfogadott, amivel a kedvében akartak járni.
Helló mindenkinek kezdő vagyok a kecske témába 23éves vagyok és még csak mot vettem kecskét eddig csirkét és nyúlat tartotunk és néha kacsát most is van 4 anya nyúl és 29 kics meg egy kani és a 2 kis jerke kecskét lenne pár kérdésem
A kecske eheti e a salátát?
menyit tejet add egy kecske?
fontos az hogy mindig pontosan ugyanabba az időbe legyen etetve és fejve?
a kicsiket hány hetesen lehet leválasztani?
nyalósót lehet addni a kecskének?
mit kell etetni vele hogy normális minőségű tejet addjon?
Fejés persze ... 5 hetes a két kis gödölye én eddig kb 15 csepp tejet tudtam fejni a Mamiból a kicsik sem gurulnak még szerencse hogy szépen esznek. Egy nem tejelő fejős kecskéből mennyi kolbászt lehet csinálni ?
Azt szeretném tudni, hogyha van egy olyan nap, amikor a kecskémet kb. másfél órával a megszokott időpont előtt kell megfejnem, az okoz-e neki valami gondot?
Mert úgy tudom, hogy a fejési időt szigorúan be kell tartani.
szerintetek 4-5 anyához elég 1 bak ja a jelenlegi hely ahol a 2 kicsi van az ól 160X235cm a kifútó 296X215cm ennyi hely elég nekik ha kb 6-an lesznek ha nem akkor még van 2 másik ól is az egyik195X235cm a másik 220X235cm a 2 helynek egy a kifútója 710X100cm de a régi csirkeólban is van hely mert az 216X246cm a hozzá tartozó kissebbik kifútó 120X250cm a nagyobik kifútó 396X557cm ezeken a helyeken tudunk jószágot tartani nameg nappalra fel tudjuk engedni a fűves kertbe ami10mX25mmeg a régi 6mX3m-es régi garázs ahol a nyúlak vannak terveztem mivel hely van és rokon vájogtéglákat gyárt és olcsobban adja nekűnk csinálnák egy nagy tehén ólat 1 tehén részére mert majd szeretnék egy tehenet is
Helló kőszi a segitséget úgy terveztem hogy belőlűk inditanám el a kis kecskenyájamat de bakot majd csak később veszek ha már van vagy 4-5 anyám ami 1-2 év
Úgy 10-12 hónaposan ha a súlyuk eléri a kifejlett súlyuk ~ 70%-át kb 30-35 kilót.
Szánentáli féle fajta lehet benne, az teljesen fehér. De ettől még lehet kevert. Nálunk barna anyától szánentáli fehér apától lett teljesen fehér gödölye, hasonlít rájuk.
Épp ma volt meg. De ez a xar már előtte kijött... Összetapadt 4-5 mm hosszú fehér izék, nem mozog, de olyan puha, mint a levestészta. Mikroszkópon sem látszik élet bennük.