Elképzelhető hogy az egyik oldalon a szénkefe megszorul (elég ritén fordul elő). Ez okzhatja a forgőrész leégését, mivel nem megfelelő a kefenyomás és szikrázni kezd. Amúgy a javítása max 10-12.000 Ft.
A porszívógépeden lévő "szuszogó" egy fals levegő szelep ami a motor hűtését hivatott biztosítani. Ez a szelep csak az egyszerűbb gépekbe van beépítve. A legtöbb BEAM gépen nincs is ilyen szelep mert azokban olyan motor van aminek van saját hűtése.
Amit írtál a szelepről az nem normális jelenség, mert csak akkor kellene bekapcsolnia ha a gégecső végét befogod. Azt javaslom jelezd a problémádat ott ahol vetted a gépedet.
Érdeklődni szeretnék, hogy egy BEAM központi pórszívó, hogy működik? Pontosabban, adott a 285-ös tipus, bár szerintem mind hasonló lehet, és a gép oldalán van valami "szuszogó" féle, kb. 3 cm átmérőjű nagyon rövid csődarab, mint egy kis légző. Na most, ha elindítom a gépet, és elkezdek pórszívózni, amint a padlóhoz érek, azaz jobban szívnia kell a pórszívónak, elkezd nagyon hangosan sípolni ez a kis szelepecske. Ami még nem is lenne akkora baj, de addig nem is hadja abba a sípolást, amíg nem kapcsolom ki a gépet. Folyamatosan szívja be rajta a levegőt, szóval a gégecső végén a szívóteljesítmény is csökken. Na meg a csendes pórszívó sem olyan csendes.
Miért van ez a szelep? És normális, hogy mindig azon keresztül is szívja a levegőt?
Kedves Cocki! Én nagyon sok BEAM rendszert is terveztem már. Van több olyan rendszerem is ami több mint 10 éves. Természetesen ami elromolhat az el is romlik, bár ez egy ennyi idős gépnél nem fordulhatna elő! Amúgy túl-áram (mondjuk villámcsapás) okozta meghibásodásnál a lakásbiztosítás terhére lehet javíttatni vagy cserélni alkatrészt. Ehhez kell a forgalmazó szakvéleménye. Ezt próbáltad már?
A domtec-eseknek van kamerájuk és azt hiszem mosórendszerük is a kp porszívókhoz keresd meg őket szerintem ők már kb 20 éve telepítenek kp porszívót - sok mindent láttak már ...
A központi porszívó rendszerek direkt úgy vannak kitalálva, kiépítve, hogy ne tudjanak eldugulni. A cső belseje sima, tokok kívül vannak, antisztatikus a cső, stb. A rendszer legszűkebb pontja a falicsatlakozó szerelődoboza. Ami ott átjut, azt már elszívja a rendszer, ami meg megakad azt ki lehet szedni a falicsatlakozón keresztül.
Az eldugulás kizárólag helytelen telepítés vagy helytelen használat miatt következhet be.
Szerencsére még nem találkoztunk eldugult rendszerrel, így nem javítottunk ilyet. De ha előfordul az tuti nagy problémát okoz. Ezért kell tapasztalt, referenciákkal rendelkező szakembert választani a telepítésre, hogy dugulás elő se fordulhasson.
Aertecnica Classic központi porszívó akciónkat a hatalmas érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítottuk 2010. 05. 31-ig. Ezen akció keretében szenzációs áron vásárolhatóak meg az új szériájú Classic készülékek. Az eddig is kiváló minőség megmaradt az új szériánál is, viszont külső megjelenésben hatalmas előrelépés történt.
Aki olcsó, de megbízható központi porszívót szeretne, annak a Studio akciónkat ajánlom. Az akció keretében már bruttó 84 900 Ft-ért is kapható központi porszívó készülék.
Szomorúan vettük tudomásul, hogy a 2006. nyara óta hetente egyszer használt gépünk forgórésze leégett. A forgalmazó szerint túlfeszültség okozta. Csapágyazása tökéletes állapotban van. Elképesztően rövid ideig szolgált. BEAM 1700 wattos ciklonikus leválasztású, porzsák nélküli. Hosszabb élettartamot vártunk tőle. Milyen tapasztalataitok vannak?
A Perfetto gépeken megfelelő tömlő választása esetén lehet változtatni a szívóteljesítményt. Az automatikust nem tudom hogy érted. Találja ki a porszívógép, hogy mit akarsz porszívózni és ahhoz mekkora teljesítmény kell? Erre még várnunk kell jó pár évet. :)
"Nem csak a szívóerő számít. Központi gép esetében jó esetben a kifújt levegő nem a lakás légterébe kerül"
Hát, az biztos hogy a kifújt levegő nem kerül vissza, viszont helyette pontosan annyi szűretlen levegőt szív be a házba (réseken, vagy nyitott ablakon keresztül).
Elvileg, ha van egy jó szűrővel felszerelt hagyományos porszívó, hatékonyabban tudja szűrni a benti levegőt mint a kp. porszívó, ami kifúj de ugyanakkor szűretlen levegőt szív be.
Szívóerő kapcsán a gépnél megadják a szívóteljesítményt, viszont azt nem tudni, hogy a szerteágazó hosszú csőhálózat, belső rezonanciák mennyit rontanak ezen.
Erre utal, hogy minél több fali csatlakozóra van szükség, annál erősebb gépet ajánlanak, hiába csak 1 ember használja 1 időben.
Az előző hozzászólásban említett Perfetto TP4 készülék kijelzője:
A korábbi Perfetto modell helyett az új készüléken a LED-es kijelző lecserélésre került egy LCD kijelzőre. Itt kerülnek kijelzésre a különböző hibaüzenetek (pl telített portartály, piszkos szűrő, stb.). A Perfetto modelleken elhelyezésre került egy csatlakozó is. A készülékhez hermetikusan záródó porzsák is kapható, mely egy mozdulattal könnyedén zárható, így egyszerűen és pormentesen (nem száll kiöntéskor a por) lehet a portartályt kiüríteni. Természetesen a porzsák nélkül is használható a készülék.
További információ a www.kozponti-porszivo.hu weboldalon található.
Az új Classic készülékekre bevezető akciót hirdetünk, melyről szintén az imént említett honlapon található bővebb információ.
Megérkeztek az Aertecnica új központi porszívó készülékei.
A készülékek főbb újdonságai az új design, új kijelző panel, valamint a választható jobbos vagy balos csőhálózati csatlakozási lehetőség. A már meglévő (és most megújuló) Classic, Perfetto és Perfetto Inox modellek mellett egy új Perfetto modell is forgalomba került, melyet öntisztító funkcióval láttak el. Ez az Aertecnica által szabadalmaztatott technológia mikrorezgésekkel tartja tisztán a készülék szűrőjét, így jelentősen megkönnyítve a készülék karbantartását, valamint jelentősen visszaszorítja a piszkos szűrő okozta szívóteljesítmény csökkenést.
:) Én azt vágom, hogy mitől lehet hangos a rendszer, vagy néhány eleme, de ez csak helytelen szerelés - működés következménye lehet. Ha nem szelel sehol, és rendesen rögzítve van minden, akkor nem rezonálhat be, és nem sípolhat, sziszeghet. Szerintem.
Egyébként pár hete írtam, hogy véleményem szerint azért nem olyan nagyon csendes , pl a szemétlapát-adapternek is, ha beindul a gép, elég rendes szélzaja van, meg a porszívófejnek is. Ettől függetlenül, azért távol sem olyan, mint a normál porszívóké.
Nálunk most az egész ház beső felújításra került, nem egyszerű mennyiségű por volt (csempeleverés, festéklekaparás, padlólap felverés, stb.), megfizethetetlen segítség volt a kp. porszívó. A három hét alatt négyszer ürítetem a tartályát, pedig normál használatban három havonta is elég szokott lenni.
Újat vettem, és valami MD amerikai gyártmány, mivel az én rendszerem nem volt kiépítve ennek a fogadására, így kellett egy kicsit variálni rajta, de megérte, mert hasznos cucc.
A cső rendszerben a nagy sebességgel áramló levegő és porszívó motorja által keltett rezgések hanghullámokat gerjesztenek. Ez a szobán belülre helyezett csatlakozónál akár zavaró is lehet. Ha nálad nincs ilyen akkor jó lett a rendszered. Elképzelhető, hogy egyes elemek ilyen szempontból különbözően viselkednek, akár mondjuk az is közre játszhat, hogy milyen csőből készült, mennyire van a cső körbe véve rugalmas-nem rugalmas anyagokkal stb.
Nálunk gyakorlatilag teljesen zajmentesek a csatlakozók. Fizikailag sem értem, hogy mitől lenne zajos, hiszen csak, ha nem zár rendesen, akkor tud hang kijönni rajta, viszont akkor meg az egész rendszer nem működik rendesen, hiszen falsot szív.
Én találtam az e-bay oldalon 12 voltos turbós kefét, 99 dollár+20 dollár szállítási díjért. Egy 12 voltos adapterrel, és fél órás apróbb barkácsolással összeraktam, és tökéletesen működik. Nagyon erős, nem is kell jobb, és így sokkal veszélytelenebb, mintha minden csatlakozónál 230 volt lenne.
"Nálunk a falicsatlakozók azért zúgnak rendesen, de közel sem annyira, mint a hagyományos porszívó. "
Ha van légáram, akkor azt nyilván lehet hallani, hisz nagy a légsebesség. Zárt csatlakozónál szerintem minimálisan lehet csak hallani, ha megy a készülék. Persze ez sok mindentől függ (gép zaja, csőrendszer, falicsatlakozó, stb.). De ez a minimális zaj kiküszöbölése érdekében is - ha lehet - sose tervezünk szobába falicsatlakozót.
Abban pedig egyetértünk, hogy nem csak a szívóerő számít. Bár a központi porszívók szívóereje általában nagyobb a hagyományos porszívókéhoz képest, ezért pl jobban kiszedi a poratkákat. De nagyon fontos, hogy a port nem kavarja fel és semmit sem juttat vissza a lakótérbe.
Nem csak a szívóerő számít. Központi gép esetében jó esetben a kifújt levegő nem a lakás légterébe kerül, és ez nem elhanyagolható szempont. Nálunk a falicsatlakozók azért zúgnak rendesen, de közel sem annyira, mint a hagyományos porszívó.
Ez szomorú, mármint hogy horror a turbós fej ára és nincs egyáltalán 220V változat.
Több gyártó hagyományos porszívónál megoldotta, hogy gégecsövön belül vagy kívül szépen elvezeti a kábelt. Innentől már csak a fali csatlakozót kellene felkészíteni.
Furcsa, hogy ilyen megoldással még nem jöttek elő a kp. rendszer gyártók.
Ha valakinek van olyan szőnyege ami gyűjti pl. a ruhaszöszt vagy pl. hosszú szőrű cica van a házban, és már próbált jó turbós fejet, az utána aligha áll neki mással.
Úgy látom padló porszívózás terén a kp rendszer verhetetlen (szívó erő, konyhai padló adapter), de szőnyeges helyekre vagy matrac tisztításra van jobb megoldás.