Hókristály néven kockacukor van/volt, amire Te gondolsz az a Hópehely, ha jól emlékszem. Én egészen addig szerettem, amíg egyszer nem találtam egy jó nagy darab zselatincsomót benne. (Amikor megtaláltam, már nem a dobozban volt és azonnal megúúúútáltam!)
A kilencvenes évek elején veszett ki végleg az a békéscsabai gyümölcslé, amely 1l-es üvegben került forgalomba.
Nálunk konzerves üvegként továbbra is él, amit az alábbi kép is bizonyít:
Az általam ismert tárecsucsban nem volt marcipán, ellenben az oldalába beleszurkálva 3 db mogyi igen. Marcipán a burgonyában volt. Ez még kaphato, de tátracsucsot én sem láttam évek ota.
Kedves Alice!
Én is a Tátra csúcsot keresem, de eddig nem leltem.
Imádtam s még imádnám, ha lehetne kapni.
Ha valamelyikünk felfedezi valahol, értesítsük egymást. Csak ne érjen csalódás ha kapok, hogy már ez sem az igazi.
Azt a szivecskés cukrot nagyon szerettem :)
Bár, nekem asszem a selyemcukor volt a kedvencem.
Kojak nyalókát, télifagyit, gumi-cumit (vagy mi a frász) nálunk állandóan lehet kapni a közértben. Meg limóport is (azt, ami az üvegformájú műanyagban van), két éve vettem, és egy cimbimmel nosztalgiából csakazértis a tenyerünkből nyalogatva ettük.
Kojak nyalókát is vettem, de én nem emléxem, hogy ilyen volt-e régen.
Nem olvastam végig, nemtom, írta-e már valaki, de volt olyan nyalóka is, aminek rágó volt a közepén. Emléxik rá valaki?
(a kakasos féle nyalókából volt nyuszis is, én azt szerettem jobban, mert tök hegyesre lehetett szopogatni a fülét :)
De azt szerintem ott a konyhan keverte ki valaki minden reggel vajbol + tejszinbol (vagy allomanyjavitobol ?? :) )
Ilyet boltban nem fogunk kapni.
Mas:
A joghurtos milkat felvasaroltam a Lehel teri piacon, majd meg megyek, hatha kapnak meg arut.
Ehhez kapcsolodva:
Karacsony elott lehetett kapni joghurtos Milka szaloncukrot. Majdnem olyan finom, mint a sima joghurtos csoki, de ugye karacsony utan mar nem arulnak szaloncukrot...
Tudtok helyet, ahol lehet ilyet kapni meg ??? (Egyaltalan arulnak valahol szaloncukrot karacsony utan ???? (Esetleg leertekelve?) Marcipanosra is vevo lennek.)
És valaki emlékszik még a földimogyorós csókra?Kimérve lehetett kapni nagyobb üzletekben.Meg volt olyan édesség is,hogy rozetta meg barackmag ezek is kihaltak.
Csatlakozom! Én a málnásat imádtam, emléxem, akkor egy ÁFÉSZ egységgel közös udvarunk volt és majdnem szabad bejárásom volt a hátsó ajtón, én meg állandóan nyomultam át egy-egy málnásért.
Pont a napokban emlegettem fel azt a mirelit gyümölcsjégkrémet...!!! (mi lehetett a pontos neve?)
Imádtam, bár ha jól emléxem, ritkán kaptam, mert nem volt olcsó.
Elképzelésem szerint talán le lehetne gyártani összeturmixolt gyümölcs + cukor lefagyasztásával...
Régen volt tubusos húspástétom/májkrém. Nagyon finom volt. Volt itthon hozzá egy kis műanyag izé, amivel könnyebb volt feltekerni és kipréselni belőle mindent. Mintha láttam volna 1-2 éve, de mostanság már nem. Emlékeztek rá? Asszem fehér tubusban volt.
JA meg volt sűrített tej is ilyen tubusos, meg csokis sűrített tej. Apu mindig azzal itta a kávét.