Keresés

Részletes keresés

Tatre Creative Commons License 2005.11.14 0 0 45
Szia!

Szi Úr hol és mikor rendel, és hol érhető el?
Netán kínai?

Köszi!

B
Előzmény: pof (44)
pof Creative Commons License 2005.10.24 0 0 44
Szí úr biztos hatékony, mert abban az utcában dolgozom, ahol Ő rendel és azokon a napokon alig lehet bekanyarodni az utcába, annyi autó áll ott.
ötfelezős Creative Commons License 2005.10.08 0 0 43
Szí úr megint rendel.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.08.24 0 0 42
kisgombácska Creative Commons License 2005.08.23 0 0 41
Próbáltam küldeni, de nem sikerült. Biztos jó az emil cím?
Előzmény: biohazard (40)
biohazard Creative Commons License 2005.08.04 0 0 40

Kisgombácska,

 

Küldenéd nekem is? biodoe kukac hotmail pont com.

Előzmény: kisgombácska (39)
kisgombácska Creative Commons License 2005.07.16 0 0 39
Persze szívesen.Már küldöm is.
Előzmény: heppy (38)
heppy Creative Commons License 2005.07.15 0 0 38
Kisgombácska!

Csatlakoznék Goszpogyin kollégához....
Engem is érdekelne a csontkovácsod címe/telefonszáma.
Elküldenéd nekem is a habkukac@freemail.hu címre?

Köszi
Előzmény: kisgombácska (25)
Goszpogyin Creative Commons License 2005.07.10 0 0 37
kisgombácska:

Csak nyugodtan, júli 25-ig úgyis külföldön leszek...

Köszi szépen.
Goszpogyin
Előzmény: kisgombácska (36)
kisgombácska Creative Commons License 2005.07.06 0 0 36
Nemsokára küldöm a tel.számot, csak keresem!
Előzmény: Goszpogyin (35)
Goszpogyin Creative Commons License 2005.07.04 0 0 35

kisgombácska,

 

engem érdekelne a csontkovácsod (a fradista).

 

Ha nem gond, kérlek küldd el a Ldem2  kukacka freemail pontocska hu-ra.

 

Köszi:

            Goszpogyin

Előzmény: kisgombácska (25)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.30 0 0 34
Icipi törések? És az nem forr össze?
Nem hallottam még ilyenről sose...
Előzmény: Jablko (33)
Jablko Creative Commons License 2005.06.29 0 0 33

Azt elfelejtettem mondani, hogy a néni 'orvosi masszőr'. Részletesen kifejtette, hogy icipici repedések, törések keletkeznek minden egyes alkalommal és hogy az ő elvük az, hogy ne tegyenek kárt... Vagyis ne nagyon csináljanak semmit...

Szegény Adept, nem érzed már most, hogy darabokra hullanak a csontjaid? :)

 

Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.29 0 0 32
Kis törések??:))
Akkor elképzelem hogy 17 év Judo után mi lesz velem öregkoromban??
Hát akkor ugy látszik csak magyarországon tilos. Akkor az a sok hülye orvos-kiropraktőr kint Amcsiban halomra gyilkolássza a szegény pacienseket... Szörnyű...
Előzmény: Jablko (31)
Jablko Creative Commons License 2005.06.29 0 0 31

Szia Adept!

 

Csontkovácsot nem találtam, viszont elmentem egy gyógymasszőrhöz érdeklődni. Gondoltam, jobb, ha megnézem az emberkét magamnak, az sokat elárul, nem?

Azzal kezdődött a dolog, hogy a kedves férj engedett be, aki nagyon kövér volt és nagyon furán ment. Nem mintha született baja lett volna, hanem úgy, mint aki el van hanyagolva... Gondoltam magamban, ez nem igazán jó reklám a masszőr néninek, de mindegy. Aztán előkerült a hölgy is, aki persze dohányzott, míg velem beszélt. Nos, ez sem igazán nyerte meg a tetszésemet. Megemlítettem neki, hogy voltam gerincápoláson, ahol meg lettek ropogtatva a csontjaim. Erre nagyon elkezdte csóválni a fejét és kifejtette, hogy majd 20-30 év múlva fogok érezni ennek a rossz hatását, mert kis törések stb keletkeznek ilyenkor és hogy ilyet tilos csinálni.

Mondjuk már megszoktam, hogy mindenről teljesen ellentétes véleményeket hallok.

Összességében nem volt 'hiteles' a néni, a megérzéseim azt mondják, hogy NE, úgyhogy tovább keresek.

 

 

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.22 0 0 30
Nem nagyon. Talán Sopronban.
Előzmény: Jablko (29)
Jablko Creative Commons License 2005.06.22 0 0 29
Adept, Győrben nem ismersz jó csontkovácsot? Egy kis nyakkitekeréssel meglepném anyut is. :))))
Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.22 0 0 28
Ez nálam szakmai ártalom... :)) Én is akaratlanul az emberek csipőjét nézem (ez jo csajoknál nem is baj) :)) Érdekes hogy mindenféle szépségápolást bevetnek az emberek, a testük meg ferde...

Amugy a főiskola kérdése évek óta huzodik itthon. Szakmai körökben nyilvánvaló, hogy az orvoslobby nem akar ilyet, hiszen ezzel egy szintre kerülne elméletben(!!!) egy orvos és egy Tgyógyász... Nyugaton annyi minden máshogy megy.

Sok tgy ág mostoha gyerek itthon. Meg kell csak nézni a Homeopata topicot a Tudomány szekcioban...:( Nem tudták bennem feloldani az oda iró szkeptikus vegyészek és egyébek, hogy hogy lehet az hogy egy "áltudományt" oktatnak a SOTE-n? Szerintük ez is a homeopata lobby erejét mutatja. Ugylátszik ők is hisznek az összeesküvéselméletekben, csak a maguk oldaláról...:))) De ez már OFF

Üdv
Adept
Előzmény: ötfelezős (27)
ötfelezős Creative Commons License 2005.06.21 0 0 27
Mivel sokat szívtam ez ügyben, 15 éve nézem az utcán az embereket. Iszonyú, hogy mennyinek volna szüksége csontkovácsra. A fél csípője feljebb, húzza egy kicsit a lábát, merev, hogy majdnem eltörik... Más országokban meg természetes fogalom a csontkovács. Jelent meg egy könyv, az azért azt írja, külföldön főiskolai dolog ez a képzés. Ezzel együtt is úgy gondolom, tipikusan a "majd mi megtanítjuk a nyulat ugrani" esete áll fenn. A nyulat hagyni kellene. Viszont a nyúlnak magát hazudóakat meg nem. :)
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.21 0 0 26
Sok oka van annak miért ilyen gyér a felhozatal.

Magyarországon a 97es TGY törvény ugy rendelkezik, hogy Kiropraktikát(manuálterápiát) csak orvosi diplomával rendelkező természetgyógyászok végezhetik. Ez erősen leszükiti a legális csontkovácsok számát.

A nagyrésze a honi csontkovácsoknak, jobbesetben valamilyen gyógymasszőr vagy AMM végzettséggel rendelkezik és ugymond fű alatt csinálja a Kiro-t. Persze ki akar elvégezni egy orvoi egyetemet azért (főiskola ugye nincsen, hála a lobbynak) hogy csontkovácskodjon?

A lényeg, hogy van egy jo kis szakmai joghézag a törvényben. A Yumeiho masszázs fogásai egy az egyben olyanok mint a kiropraktika aktiv mobilizácios fogásai. A különbség csak annyi, hogy Y-nál nem cél az izület helytetétele, a Kironál pedig ez a cél. De az isten se különbözteti meg hogy mit csinálok a gyakorlatban...

A másik okról egyszer DR. Taracközi mesélt. Ő oktatja itthon a kiropraktikát. Még a rendszerváltás idején jött egy főmufti Mo-ra hogy megtanitja az orvosokat (USÁban szakorvosi képzésben oktatják az egyetemen!!!). Kb 40 orvos ment el, abbol 2en csinálják ma. A többieket valamiért nem ragadta meg a dolog...

Üdv
Adept

Ui: Egyszer régen a porckorong topicban irtam a ropiról, hát ne tudjátok meg mit kaptam...:))
Előzmény: Pontevin (15)
kisgombácska Creative Commons License 2005.05.29 0 0 25
Sziasztok!
Nekem gerincsérvem van, csontkovácshoz jártam, és nagyon jól helyre rakott.
A Fradi gyúrója volt, és még a mai napig is jár , ő ment a vívókkal az Olimpiára.
Ha valakit érdekel emilben elküldöm a számát, nem tudom örülne-e, ha nyilvánossá tenném a számát.
Most 6000 ft-ot kér egy alkalomért, én ötször voltam nála. Kb. 1 órás a kezelés. Időpontot ad, én a legtöbb amit vártam nála 10 perc volt.
ötfelezős Creative Commons License 2005.05.20 0 0 24

Szí Márton sajnos nyugdíjba ment. 1990 körül napi 60-at, százat kezelt, a futószalag szükséges volt - szokássá lett. Én utáltam volna, ha 5 hónapot kell várni, mert mindenkivel jól eldumál. Akár azt is mondhatnám, nem is kell több idő, mint amennyi kell, és kész. Ez csak a saját véleményem: Fájni azért fájt, mert rossz helyen volt előtte. Én nem szerettem tobzódó derékfájással elmenni - akkor utána nekem is fájdogált, de ha feküdtem pár napot, s utána mentem el, akkor semmit nem fájt.

Viszont! Az utóda jobb nála, szinte, bár azt hittem, ez nem lehetséges. Ugyanott, minden délután. Kopf István.

Ez meg 15 évi járkálás után talán meg is alapozott vélemény:

1. A csontkovács nem szünteti meg a probléma okát. Ha kinyújtottál egy ínszalagot, és kiakadsz, a csontkovács helyretesz, nagy katarzis, de az ínszalag rojtos maradt, ki fogsz akadni megint. Rövid távon, mert hosszú távon a szervezet regenerálódik (90 óta minden évben egyszer el kellett mennem, de az elején 3 hét fekvés után tudtam elviselni az autózást, most meg csak abból érzem, hogy kéne menni, ha egy órát álldogálok a pálya szélén, és elkezdeek leülni akarni).

2. Mivel nem intézményesen tanultak, mindenkinek van saját "bajgyűjteménye", s ezért, ha az egyik nem segít, a másik esetleg igen. Volt ilyen Szí úrral is, elmentem az alábbi másikhoz, mondott egy diagnózist, adott egy tornajavaslatot, elmentem haza abban a meggyőződésben, hogy kidobott pénz volt, de 2 nap múlva elmúlt az ideggyuszi szerű érzés a lábamban... Haha.

 

Páger úr, a másik, akit ajánlok, a keresztneve sajnos nincs nálam, telefonja 30 934 7920.

HiperBob Creative Commons License 2005.04.04 0 0 23

Sziasztok!

 

Egy ismerösömnek kezdödö gerincsérve van. Csontkovácsot ajánlottak neki, vagy mütét. Az illetö edzö, és napjában több edzése is van amit ö is végig mozog. A mütétet lehetöleg szeretné elkerülni. Kérdés, hogy csontkovács tud e ilyen eseten tartósan segiteni? Engem is érdekel a csontkovácsolás, de én most már tanulni szeretném. Ha valaki tud egy jó tanfolyamot, vagy egy tapasztalt ügyes szakembert, akitöl lehet tanulni, akkor legyen olyan szíves válaszoljon. Nem olyan két napos hétvégi tanfolyamra gondolok, hanem komolyabbra. Elöre is köszönöm, ha tud valaki ilyet.

HiperBob Creative Commons License 2005.02.12 0 0 22

Sziasztok!

 

Keresek egy jó csontkovácsot. Szi Mártont is kiprobáltam régebben, de nekem nem jött be. Kicsit futószalag szerü volt. Sokan voltak nála, hosszú ideig várakoztunk, kb. 15perc alatt lerendezett, és akkorát rántott a nyakamon, hogy még napokig fájt utána. Ha valaki ismer egy jó, kiprobált szakembert, aki megfizethetö, nagyon örülnék ha megirná a cimét vagy a telefon számát. Köszönöm.

Kriszta115 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 20

 

 

 Kedves Vali! Kérlek, írd meg az általad javasolt manuálterapeuta elérhetőségét.És azt is, kb. mennyiért dolgozik. Nagyon köszönöm.

Ezen kívül szeretnék jó csontkovácsot,ha valaki tud ilyet, írja meg.

Köszönöm. Kriszta

vecsei.kriszta@freemail.hu

Előzmény: s_vali (18)
hitMan Creative Commons License 2004.08.04 0 0 19

Szia Pontevin,

 

Engem érdekelne a véleményed, mert a gerincsérves topicban, / Porc - Gerinc-EÜ / az Ormos doki az egyik, akit ajánlottam a többieknek.

s_vali Creative Commons License 2004.07.26 0 0 18

Sziasztok!

 

Csontkovácst ugyan nem tudok, de nagyon jó manuál terapeutát igen! Úgy tudom, hasonló a kettő egymáshoz. Rendberakja a gerinccsigolyákat, az izületeket és kimasszírozza az izomcsomókat. Utána teljesen új ember vagy. Mellette gyógytornász is. Mellesleg a manuál terápiát orvosok tanítják, és csak megfelelő előképzettségűek tanulhatják.

Ha valakit érdekel, megírom az elérhetőségét.

Előzmény: _szonja_ (17)
_szonja_ Creative Commons License 2004.06.28 0 0 17

Alice!

Engem erdekelne az a professzor. kerlek ird meg az elerhetosegeit erre a cimre. scirocco16@spray.se

Es barmi mas ajanlatot csontkovaccsal kapcsolatban szivesen varok.

NemethRobi Creative Commons License 2004.06.10 0 0 16
Meselj legyszives!
Engem most utaltak 10 alkalom csontkovacsolasra, milyen? Tenyleg annyira rossz? Mi volt a felhaborito?
Előzmény: Pontevin (15)
Pontevin Creative Commons License 2004.06.07 0 0 15
Üdv... nem to'm, de vajon azért ilyen gyér a fórum felhozatala, mert nincsen pesten jó csontkovácsoló, vagy csak egyszerűen ennyi van a témában?

Ha még jön ide valaki, szívesen szóbahoznám az Ormos Intézet csicsa, de szerintem felháborító szolgáltatásait, s itt elsősorban a csontkovácsolásra gondolok.

Szal, ha valakit még érdekel a téma, esetleg a véleményem, sőt, hasonlóval vagy ellenkezővel hozzá is járulna a fórum életbentartásához, írjatok, mert jövök és mesélek egy kicsit...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!