:) A lényeg az hogy "öreg_néne_b" ezt mind tudta,sőt neki is van ilyen...csak még nem mutatta meg senkinek mert 7 vagy 100 pecsétes titok,nem kapott rá feloldozást:)) Hogy miért is azt meg CSAK kizárólag ő tudja egyedül..D..D.. Okosabb lettem általa ismét,én mindenképp megvilágosultam..D..D..
Ő zsűrizett. Nem voltam ott, csak küldtem a pálinkámból. Egyébként Debrecen mellett volt egy kisvárosban, nyilván nem a szakma csúcsa verseny. Arra gondoltam, hogy valakinek esetleg ismerős lehet az aláírás, igazából nem értem nyomtatottal miért nem tüntették fel...
Első szezonomban, első sárgabarackom lett bronz egyébként. Nyilván ez csak nekem nagy dolog. Csak kíváncsi voltam, hogy ki ítélte jónak (a Családon és a barátokon kívül :) ).
Én a vízszintes csövet hibának tartom. Gyakorlatilag mindig van benne pangó szakasz, csak kompresszorral lehet leüríteni. Ha csak 1-2 százalékot is, de lejtsen valamerre.
Igen ez így van. De mint ahogy te is írtad régen nem volt külön pálinkafőző, meg wishkey főző. Az az érdekes, hogy délvidéken a nagy főzők páracsöve vízszintes. Gratulálok az új írásodhoz! Egyszer szívesen leölnék veled beszélgetni!
Akkor én már tudom, hogy ki írta alá. Biztosan D.Trump, csak az NSA, az FBI, a CIA, a TEK, a TIK, az FTC, és az MTK aláíratott veletek valami titoktartási nyilatkozatot. :-)
Tulajdonképpen kikapcsolja a páracsövet, mint deflegmátort, így több íz kerül a termékbe, a mi szembontunkból ezek nem kifejezetten értékes, primer aromák.
(Elnéztem, ennek semmi köze Miklós1 kísérletéhez és a páracső szögéhez.)
Egyoldalú ez a megközelítés, a flavor helyett használhatod a flegma kifejezést is, akkor is igaz, de a mondanivaló ellenkező előjelűvé válik.
Ráadásul elméletileg jól hangzik, hogy a lapos páracső több időt enged a rektifikációnak, így magasabb alkoholt ad, ezt Miklós1 mérésekkel bizonyította is, ha jól emlékszem (a régebbi hozzászólásokra), ez pedig ellent mond teljesen ennek az ábrának. :)
:) Ennek megfejtéséhez azért némi több infó kellene. Hol, (helység) melyik és milyen verseny,vagy falunapok,pálinkafesztivál kóstolóval egybekötve,meghirdetett konkrét pálinkaverseny,kinek a szervezésében,időpont,támogatók,fővédnökök,zsűritagok stb... Ha ez tudható,vagy ezekből is csak némi infó áll rendelkezésre,akkor is meglesz az aláíró személyt kiléte nagy eséllyel. Pld Tiszakécskén volt nemrégiben 2 hete pálinkaverseny de csak helyi-környékbeli gazdák,regisztrált otthoni pálinkafőzők nevezhettek be a "házi" versenyre. Ismerősömtől ki ott lakik érdeklődtem hogy ki volt a zsűri, "lövése" sem volt de ez is utólag kideríthető,ennyi infóval és nem túl fárasztó utánajárással. Az éppen aktuális önkormányzatoknál minden hasonló jellegű szervezésekről van információ:)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Egyébként csak durva példának szántam arra , hogy kvázi zárt rendszerben nem számít ( gyakorlatilag ) a rendszer elemei közötti magasság különbség . Ha a rendszerben van 10 méter cső ... nagyjából mindegy milyen irányban vezetik .....
De még mennyire cefrésednek! Sok bennszülött pont a szag alapján találja meg a sűrű erdőben a gyümölcsöt termő fákat.
A meleg miatt azonban nagyon könnyen átmehet az élesztős erjedés baktériumos-gombás rothadásba. Ha a cefrézésen gondolkodtok, biztosítani kell valahogy a cefre hűtését erjedés közben. Aztán, ha vége a fő erjedésnek, azonnal kifőzni. Már 1-2 nap is sokat számít azon az égövön.