Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2017.09.22 0 0 142048

Nem, a lényeg, hogy rossz nyomon jársz.

Előzmény: Törölt nick (142047)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.22 0 2 142047

:) A lényeg az hogy "öreg_néne_b" ezt mind tudta,sőt neki is van ilyen...csak még nem mutatta meg senkinek mert 7 vagy 100 pecsétes titok,nem kapott rá feloldozást:)) Hogy miért is azt meg CSAK kizárólag ő tudja egyedül..D..D.. Okosabb lettem általa ismét,én mindenképp megvilágosultam..D..D..

Előzmény: Fo Goj (142046)
Fo Goj Creative Commons License 2017.09.22 0 0 142046

Ő zsűrizett. Nem voltam ott, csak küldtem a pálinkámból. Egyébként Debrecen mellett volt egy kisvárosban, nyilván nem a szakma csúcsa verseny. Arra gondoltam, hogy valakinek esetleg ismerős lehet az aláírás, igazából nem értem nyomtatottal miért nem tüntették fel...

Első szezonomban, első sárgabarackom lett bronz egyébként. Nyilván ez csak nekem nagy dolog. Csak kíváncsi voltam, hogy ki ítélte jónak (a Családon és a barátokon kívül :) ).

Előzmény: Törölt nick (142045)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.22 0 0 142045

Odavan írva, hogy zsűri. Nem anonim.

Előzmény: Fo Goj (142028)
Yete Creative Commons License 2017.09.22 0 0 142044

Köszönöm szépen!

Előzmény: Tomsza74 (142031)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.22 0 1 142043

Én a vízszintes csövet hibának tartom. Gyakorlatilag mindig van benne pangó szakasz, csak kompresszorral lehet leüríteni. Ha csak 1-2 százalékot is, de lejtsen valamerre.

Előzmény: Tomsza74 (142041)
endrepp Creative Commons License 2017.09.22 0 0 142042

Súlyosabb a helyzet. Egy szabadkőműves páholyról van szó.:)

Előzmény: mili70 (142040)
Tomsza74 Creative Commons License 2017.09.22 0 0 142041

Igen ez így van. De mint ahogy te is írtad régen nem volt külön pálinkafőző, meg wishkey főző. Az az érdekes, hogy délvidéken a nagy főzők páracsöve vízszintes. Gratulálok az új írásodhoz! Egyszer szívesen leölnék veled beszélgetni!

Előzmény: cloaked (142037)
mili70 Creative Commons License 2017.09.22 0 2 142040

Akkor én már tudom, hogy ki írta alá. Biztosan D.Trump, csak az NSA, az FBI, a CIA, a TEK,  a TIK, az FTC, és az MTK aláíratott veletek valami titoktartási nyilatkozatot. :-)

Előzmény: öreg_néne_b (142034)
endrepp Creative Commons License 2017.09.22 0 0 142039

Volt lehetőséged kóstolni érlelésre szánt gyümölcspárlatot, amit ilyen elven jó vastagra főztek?

Előzmény: cloaked (142037)
endrepp Creative Commons License 2017.09.22 0 0 142038

Tulajdonképpen kikapcsolja a páracsövet, mint deflegmátort, így több íz kerül a termékbe, a mi szembontunkból ezek nem kifejezetten értékes, primer aromák.

(Elnéztem, ennek semmi köze Miklós1 kísérletéhez és a páracső szögéhez.)

Előzmény: cloaked (142037)
cloaked Creative Commons License 2017.09.22 0 0 142037

Ez a megközelítés (flavor) akkor igazán érvényes, ha a szeszt utána jó sokáig érlelik. Eredetileg malátawhiskynél mutogatták ezt az ábrát.

Előzmény: endrepp (142035)
barkócza Creative Commons License 2017.09.22 0 0 142036

Persze, nincsen még plusz szoknya belül a kupolán, az kell majd. A csiríz szükségmegoldás volt.

Előzmény: vick_1899 (141986)
endrepp Creative Commons License 2017.09.22 0 0 142035

Egyoldalú ez a megközelítés, a flavor helyett használhatod a flegma kifejezést is, akkor is igaz, de a mondanivaló ellenkező előjelűvé válik.

Ráadásul elméletileg jól hangzik, hogy a lapos páracső több időt enged a rektifikációnak, így magasabb alkoholt ad, ezt Miklós1 mérésekkel bizonyította is, ha jól emlékszem (a régebbi hozzászólásokra), ez pedig ellent mond teljesen ennek az ábrának. :)

 

Előzmény: Tomsza74 (142031)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.22 -2 0 142034

Nekem is van ilyenem. :)

De nem érzem magam hivatottnak válaszolni.

Előzmény: Törölt nick (142033)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.22 -1 2 142033
Akkor segits neki kideriteni..En csak lehetosegeket taglaltam.Te biztos tobbet tusz ennyi infobol.
Előzmény: öreg_néne_b (142032)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.22 -2 2 142032

Rossz nyomon jársz.

Előzmény: Törölt nick (142030)
Tomsza74 Creative Commons License 2017.09.22 0 1 142031
Előzmény: Yete (142024)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.22 0 2 142030

:) Ennek megfejtéséhez azért némi több infó kellene. Hol, (helység) melyik és milyen verseny,vagy falunapok,pálinkafesztivál kóstolóval egybekötve,meghirdetett konkrét pálinkaverseny,kinek a szervezésében,időpont,támogatók,fővédnökök,zsűritagok stb...  Ha ez tudható,vagy ezekből is csak némi infó áll rendelkezésre,akkor is meglesz az aláíró személyt kiléte nagy eséllyel.   Pld Tiszakécskén volt nemrégiben 2 hete pálinkaverseny de csak helyi-környékbeli gazdák,regisztrált otthoni pálinkafőzők nevezhettek be a "házi" versenyre. Ismerősömtől ki ott lakik érdeklődtem hogy ki volt a zsűri, "lövése" sem volt de ez is utólag kideríthető,ennyi infóval és nem túl fárasztó utánajárással. Az éppen aktuális önkormányzatoknál minden hasonló jellegű szervezésekről van információ:)

Előzmény: Fo Goj (142028)
sogi01 Creative Commons License 2017.09.22 0 0 142029

                                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (142014)
Fo Goj Creative Commons License 2017.09.21 0 0 142028

Sziasztok!

 

Tud valaki segíteni, hogy kinek az aláírása szerepel a képen?

 

 

Köszi,

üdv!

öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.21 0 0 142027

 

"Ha fel van töltve borral felviheted ..."

 

Nem üresen viszed fel és utána szívsz .....

 

Az eredmény szempontjából ez teljesen közömbös. Lásd Torricelli kísérlete...


http://metal.elte.hu/~phexp/doc/fgm/e14s1.htm

Előzmény: Amphenol (142023)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2017.09.21 0 0 142026

Eddig sokat gondolkodtam rajta, hogy belevágjak-e vagy hogyan tegyem, de a leírás alapján ideje lesz beleinvesztálnom, köszi.

Előzmény: mili70 (142021)
körte51 Creative Commons License 2017.09.21 0 0 142025

Elég ritkán lehet vele találkozni, na mondjuk ki, hogy nem is hiányzik! Snapszmester is tudtommal csak egyszer futott bele! 

Előzmény: kivimánia (142015)
Yete Creative Commons License 2017.09.21 0 0 142024

Üdv Urak!

Érdeklődnék, hogy a DES 100-as pára csövének elég emelkedése van?

Csak azért kérdem, mert az én régi főzőmnek sokkal nagyobb volt! Ennek szinte nincs is!

Vagy ez már kiforrott technológia és "jóvanazúgy!" ?

 

Köszönöm!

Amphenol Creative Commons License 2017.09.21 -1 0 142023

Off ...

 

"Ha fel van töltve borral felviheted ..."

 

Nem üresen viszed fel és utána szívsz .....

 

Egyébként csak durva példának szántam arra , hogy kvázi zárt rendszerben nem számít ( gyakorlatilag ) a rendszer elemei közötti magasság különbség  .  Ha a rendszerben van 10 méter cső ... nagyjából mindegy milyen irányban vezetik .....

Előzmény: öreg_néne_b (142004)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.21 0 0 142022

Van valami kontaktod banánra? ha igen érdekelne, hogy mennyiért sikerült venni? akár privátban.

Előzmény: mili70 (142021)
mili70 Creative Commons License 2017.09.21 0 0 142021
Előzmény: Baráth Andrea (142017)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.09.21 0 1 142020

De még mennyire cefrésednek! Sok bennszülött pont a szag alapján találja meg a sűrű erdőben a gyümölcsöt termő fákat.

A meleg miatt azonban nagyon könnyen átmehet az élesztős erjedés baktériumos-gombás rothadásba. Ha a cefrézésen gondolkodtok, biztosítani kell valahogy a cefre hűtését erjedés közben. Aztán, ha vége a fő erjedésnek, azonnal kifőzni. Már 1-2 nap is sokat számít azon az égövön.

Előzmény: Baráth Andrea (142017)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.09.21 0 1 142019

Minden cukortartalmú gyümölcs cefrézhető természetesen.

Előzmény: Baráth Andrea (142017)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!