Hát, azért tényleg van benne valami... és bármilyen is Ági, ezért mindenképpen sajnálni lehet. Senki, hangsúlyozom senki nem érdemel olyan bánásmódot, mint amilyet ő Ludwigtól kapott. Az, hogy a férj megerőszakolja a feleségét, vállalhatatlan. Jobb helyeken válóok... És itt az sem számít, hogy érdekből ment hozzá, ezt a viselkedést semmi nem menti.
Más kérdés, hogy Ági a bosszúállást irgalmatlanul túltolta, ezzel úgy tönkretették az amúgy is kétséges moralitású karaktert, hogy jobban sem kell...
A BK honlap bejegyzéseiből az jön le, hogy eléggé Ági pártiak... Talán úgy gondolják, hogy a nő rengeteget szenvedett Ludwigtól, és így legalább vissza tudta adni.. Ebben van is vmi de Ági pont nem az az asszony akit annyira sajnálni lehet, a legtöbb megnyilvánulásában egy számító szemét dög...
Pótolni akarták, volt casting is, de senki nem tudta úgy mondani: ejróóóó, mint ő, de Zubi nem vállalta az utószinkront sem, ezért inkább kinyuvasztották! :D
Nemazér, de SZERINTEM Zubornyák nagyon jó színész, és nagyon jól játszotta Ludwigot, aki egy nagyon jól kitalált karakter volt... És a korábbi hozzászólások alapján azt hiszem, ezt nem csak én gondolom így..
Nemazér', de Zubonyák pont az fajta jellegtelen színész volt itt, akit bárki mással kiváltahatak volna, ha a fontos lett volna a kerektere, vagy akárcsak szerették volna szépen (kreatívan) kifuttatni a figuráját. Most őszintén: milyen színészi játékot nyújtott nekünk amíg itt volt? Egy eltajzolt, gazdag bűnözőt hozott (sejemsál, drágaóra, italozgatás), aki ugyanakkor IRL kisugárzása alapján mindeki alatt állt. Azt mondták róla, hogy félelmetes és befolyásos figura, és onnantól el kellett róla hinni - passz. Hiába nem nem sugárzott semmiféle ilyen jellemvonás szöcskaalkatú Zubonyákunk hangyafejéből.
Ha belegondoltok az egész Ludwig vonal egy felesleges kör volt. Még pár rész és ott leszünk vele is, ahol a meggyilkolt fiacskájával: senkinek egy fikarcnyi emléke sem lesz vele kapcsolatban. Tényleg mintha csak álmodták volna hogy volt. Ez így érdektelenül hiteltelen és egyúttal nézőalázó is.
Ahelyett hogy csinálnának egy stábértekezletet (írókkal, sztorilájnerekjkel, szereplőkkel), és egy pörgös, szoros forgatókönyv terv mellett újraépítenék az egész sorozatot. Valakit csak a viccessége miatt megtartva (és ahhoz igazítva a cselekményt), valakit a szexissége/jóképűsége miatt (arra kihegyezve a jeleneteit). Más valakit a történetfolyamban vitt központibb szerepe miatt (amihez persze előtte azt a bizonyos hosszútávú központi szerepet kellene számára kitalálni), vagy épp az állandó konfliktusgenerálása miatt. Satöbbi... Aki meg könnyűnek mutatkozik, azt szemrebbenés nélkül kivágni a francba. Leszámolva végre a semmiből (újra) előkerülő féltestvérekkel, árvagyerekekkel, ükunokákkal és értelmetlen okokból ottragadt egyéb fajsúlytalan mellékszereplőkkel. Ha tehetségtelenek, akkor azért (vannak páran), ha feleslegesek, akkor meg azért (ilyen is akad jó pár). És nyitni-nyitni-nyitni kifelé. A házon túli világra. Képben is nem csak dumában!
Ha jól csinálják, akkor pont az alaptagokat tudnák át- vagy visszaformálva megtartani, így a sorozat 19 éves nimbusza sem sérülne akkorát.
Egyszeri munka lenne, de azonnali sikert hozhatna. Már ha cél egyáltalán az ilyen.
És akkor nem hozakodtam elő az örök ideámmal, hogy más - már kifutott - sorozatból is felmuathatnának egy-két rész erejéig egykori tévékedvenceket (és nem is feltétlenül csak a 18 éve mártírhalált halt ért Szomszédokból).
Én sejtem, hová tűnt el ilyen hirtelen! Kapott egy igen előnyök HAJsampon és nyakBOROTVA reklámfelkérést, amit nem tudott visszautasítani, bármennyire is ellenkezett az egész eddigi szokásával! :D
Ehhez én sem értek. Lehet, hogy határozott időre szólt a szerződés, és nem újították meg, a történetben meg pont ott tartottak, ahol... de tényleg csak a ködöt szurkálom, fogalmam sincs, mi történhetett valójában, de ami történt, arra nehéz más magyarázatot találni...
Csak azt ne! Hogy ez az egész álom volt, így az eddig történteket zárójelbe kell tenni... ez elég volt egyszer a Dallasban.
Ludwig egy sötét és viharos éjszakán talpig feketébe öltözve megjelenik a villa lépcsőjének tetején, kb. ott, ahonnan Ági a tolókocsival megpróbálta lelökni, fekete köpenye csapkod mögötte. Háta mögött az égen átcikázik egy villám, mennydörgés robajlik.
Ludwig körülnéz, a villában sötétség, mélységes csend. A bútorok letakarva, még egy egér neszezése sem hallatszik.
Ludwig leül a lépcső tetejére:
- Hát ezek eltűntek? Akkor kin állok én bosszút? És hogyan? Ezért tértem vissza???
"... mert Zubornyák lemondta a további szereplést, és valamit ki kellett találni???..."
Nem értek hozzá, de amikor elvállalta Ludwig szerepét mi lehetett a szerződésben, benne volt, hogy akármikor kiléphet?? Akkor fel se kellett volna kérni a szerepre :P
Oké, Patrick Duffy-t is kiírták mikor családi okokból kb félidőben kilépett, igaz a játszott karakterét visszakövetelték... és vissza is tért :D
Elképzelem Ludwig egy reggel megjelenik a villa fürdőszobájában a kádba fürödve :D :D Csak hogy ne teljesen legyen másolva a Dallas
10 év, az nagyon durva, emberölésért adnak ennyit... Anyukámnak volt egyszer egy kolléganője, aki megmérgezte a férjét a szeretője miatt, az kapott 12 évet, igaz ez már elég rég volt...
Azért ennek lesz még folytatása... Most csak arról van szó, hogy Piros nem jött el az első egy-két nap. amire biztos volt oka is.. Annyira oda volt a lányáért, nehéz elképzelni, hogy csak úgy elfelejti. ha jobb dolga akad... Esetleg még az lehet, hogy nem mer eljönni, szégyelli magát a börtön miatt, tudja, hogy Giziék sokkal többet adtak már neki, mint ő, vagy ilyesmi...
"Stella csalódik egy számára nagyon fontos személyben" - nem tudom mennyi szerepet szántak Pirosnak, lehet, hogy csak ennyit? A bűnét is jó lenne megtudni, amiért több mint 10 évet kapott.
Az akciójuk sikerülhetett, mert koccintás közben nagyon vigyorognak! Szerintem csak hasonló koccintást láthattál, hiszen ezek a Berényi fiúk (és mások is) mindig, mindenre koccintanak, hogy szeszelhessenek!
"Ehhez át kellett másznia a kerítésen (nem nagy ügy, Alíz is könnyedén megtette), és fel kellett mennie a lépcsőn. Visszafelé is csak erre tudott jönni, ez pedig tolókocsival két embernek is nehéz lenne, ő pedig ugye egyedül volt"
Ezt a jelenetet azért magam elé képzeltem (ha már a kurva filmszerű BK-sok megkíméltek minket attól, hogy filmszerűen bemutassák.)
1/2X nagy nehezen elhúzza-vonja Lajost a kerítésig, de aztán szembesül vele, hogy valahogy át is kell juttatnia azon. Mivel fiatalkorában kalapácsvető volt, úgy dönt, ilyen technikával juttatja át a magatehetetlen Lajost a kerítésen.
Lajost a bokájánál fogja meg, jól kipörgi a dobást, de az ívet rosszul számolja ki, ezért Lajos feje nagyot koppan a kerítésen, majd visszaesik.
A második dobásra már jobban koncentrál 1/2X, és igen, Lajos szép ívben repül át a kerítés fölött, majd további 15 métert, ahol nagy puffanással landol a járda betonján.
1/2X elégedetten állapítja meg, hogy még mindíg milyen jó formában van, ez majdnem az egyéni csúcsa, lehet, hogy jövőre benevezve a senior kalapácsvető bajnokságra, annak is a lajosvetés számába.
Szerintem a BK-soknak kicsit nézni kellett volna a Hóbortos hétvége című, ahol egy Börni nevű hullával csinálnak hasonlókat, de a legjobban Börni pofavágásain lehet röhögni.
Pedig amik Rozgonyi fő BK iránymutató és megmondóember megasznota, hogy a BK olyan filmszerű lesz, hogy mindenki beszarik, tudhatták volna, hogy a burleszkfilm is film....:))
Szerintem azért csinálták meg így, hogy a tolószék ottmaradt, mert így hatásosabb volt a látvány, egy üres tolószék látványa, valahogy ez jobban érzékeltette Ludwig hűlt helyét, csak azt nem gondolták végig, hogy Félix hogyan tudta kivinni Ludwigot tolószék nélkül, erre a részletre már nem figyeltek oda. De a vonatra ki tette fel végül is? Mert Félix azt mondta, hogy nem ő tette fel, fogalma sincs, ki tehette fel. És hol van Sas, ővele mi van? Jól eltűnt, volt róla szó, hogy hova, csak az én figyelmemet kerülte el?
Nekem ez a sztellás szál is fura, annyira várta az anyját, valahogy annyi időt, figyelmet szenteltek erre, hogy elgondolkodtam rajta, nem-e azért, mert kiderül, hogy mégsem engedik még ki Pirost, hanem a nagynéni kavart, vagy pedig Piros valamiért nem fog eljönni hozzá, szóval olyan érzetem volt, hogy valamiért hiába várja ennyire.
Találd ki!Legyen a vége alternatív!? Ahogy a nézőnek egyénileg teszik?! Mindenkinél más a történet!
Pedig gondold csak el, ez fejleszti a néző kreativitását. Már majdnem olyan mint vmi interaktív műsor, csak itt nincs visszacsatolás a műsor készítőihez, csak egymás közt beszéljük meg a lehetséges variációkat... :D
Már hogyne lenne lényeges!!Ez FILM!!!Látványra épül.Nem hangoskönyv,hogy elmesélik--de az még a jobbik a xarból..Itt már el sem mesélik!Találd ki!Legyen a vége alternatív!? Ahogy a nézőnek egyénileg teszik?! Mindenkinél más a történet! És most nehogy megszólaljon valaki,hogy minek nézem?! Én vagyok a rajongó!Tessék engem kiszolgálni az RTL részéről!Vagy,ha nem akarják,hogy elégedett legyen a rajongó-néző menjenek a sunyiba!Ha már a szándék sincs,hogy jó legyen,ahogy sikerült jóvan az úgy moslékra meg nincs szükség!Ebből áll az RTL műsoridejének 95%a!
Gondolom csak elmeséli.. :-D :-D tényleg kezd megitn ráiójáték lenni..Megint minősíthetelen xar a BK Ludwig nélkül ,meg dögünalom..Barta nélkül dögunalom,Luzer Mikivel dögunalom..Stella iskolája pedig a városi galambok klóákáját sem érdekli..Ez megült megint mint az iszap!
Feltételezem -ha így is ment be, ahogyan írtad- kifelé egészen biztosan nem.
És akkor mégis hogy? A házba nem mehetett be, nem tudhatta, hogy Ági nincs otthon. Nem lévén vérbeli betörő, a nagy kaput nem tudta kinyitni, hogy beálljon a ház mellé a kocsival, meg azt amúgy is hallani belülről.. Maradt a kerítés. Azt hiszem már elég késő volt, a villa körül amúgy sincs nagy forgalom, szegény Ludwig meg nem lehetett túl nehéz...
- a villába majd beköltözik valaki (talán Hanna Petivel)
Hát az nem valószínű, legfeljebb ha Hannát (Diát) nem veszik fel a színművészetire... Peti most kimegy, turbékolnak egy darabig, aztán szakítanak, pl. mert Hannának új pasija lesz, és Peti hazajön... Hogy mindebből látunk is-e vmit, vagy majd csak Peti elmeséli, esetleg megemlítik az itthoniak, azt még nem tudni..
Észrevétlenül/feltűnés nélkül nem tudta volna Ludwigot "átdobni" a kerítésen és elvinni. Feltételezem -ha így is ment be, ahogyan írtad- kifelé egészen biztosan nem.
Miért nem a tolókocsival vitte el? ...mert nem fért be a kocsijába!
Attól tartok, már soha nem fogjuk megtudni, hogyan került ki az otthonból Ludwig és "szállt fel" a vonatra, mert a BK szempontjából már nem lényeges, különben is: Ági is külföldre távozik, már ő sem sok vizet zavar
- Miki és Attila kiismerte, tudják, semmit nem szabad rábízni, a céget pláne nem,
- Rudi fog találni fiatalabb és jobb szeretőt,
- a villába majd beköltözik valaki (talán Hanna Petivel).
Mi volt az oka, hogy 1/2X nem a tolókocsival tolta el Lajost (1000 ember közül 999,9 logikusan ezt tette volna), hanem a hátára kapta, és úgy szaladt el vele?
Bármilyen meglepő is, de ez nem így van.. Félix a kert felől közelítette meg a házat, ahogy korábban a többi váratlan betolakodó is. Ehhez át kellett másznia a kerítésen (nem nagy ügy, Alíz is könnyedén megtette), és fel kellett mennie a lépcsőn. Visszafelé is csak erre tudott jönni, ez pedig tolókocsival két embernek is nehéz lenne, ő pedig ugye egyedül volt (mondjuk magával vihette volna a vállalkozó szellemű Milánkát is, de nem akarta belekeverni a srácot). Sokkal egyszerűbb volt ölbe kapni a kb. 50 kilós Ludwigot, aki a baleset óta max. teát kaphatott szívószállal, mert mint láttuk pl. infúziónak nyoma sem volt... Otthon pedig titokban fogadhatott mellé ápolót, csak idővel rájött, hogy Ludwig tartása túl macerás, és hamar ki is derülhet, ezért inkább elpaterolta egy intézetbe, még az is lehet, hogy a kórház nevét Ludwig pötyögte le laptopon, mivel ismert ott vkit...
Ettől függetlenül ne érts félre engem is dühít, hogy ilyen kurtán-furcsán rövidre zárták az egész szálat, én is sokkal bővebb magyarázatot vártam, urambocsá' még vissza is játszhattak volna pár jelenetet, hogy igazán "filmszerű" legyen ez az egész... Majdnem biztos, hogy Zubornyák hirtelen kilépése áll a háttérben... Viszont sztem a vonatbaleset beírása tök fölesleges volt, halottak, sebesültek, ugyan minek? Sokkal egyszerűbben is megoldhatták volna, a betegesen rettegő Ági Lizával külföldre menekül (sokkal logikusabb lett volna, mint most, mikor a veszély már elmúlt), Félix pedig utólag megvallja Emíliának, hogy ő tüntette el jó messzire a magatehetetlen haverját, aki mostmár végleg az intézetben is marad...
Attila: - Nem szeretném, hogy Julinak csorba essék a szakmai hírnevén!
? Hogymijén?
Peti piros kesztyűben viszi ki a csészéket a Kisszékben, ahol tényleg fagyoskodva ülnek a vendégek, hihetetlen.
Stella ahogy várja az anyukáját az udvarban, az ablakban - nem csak a börtönből szabadultat várják így a gyerekek, az elvált szülőt is, reménykedve, elképzelve hogy amikor végre meglátják, akkor... Laciék akár Pirosért is mehettek volna és akkor nincs ez.
Renáta azt találta ki, hogy valami saját italt visznek, és a bevétel csak az övék?
Egy szörnyű gyanú ébredt bennem Ludwiggal kapcsolatban...
Lehet, hogy ez az egész szál, Ági rettegésével, Rudi testőrködésével, meg az összes többivel csak azért kellett, mert Zubornyák lemondta a további szereplést, és valamit ki kellett találni??? Ezért tűnt el Ludwig egyik napról a másikra, és utána szó szerint AS szabvány szerint (Ahogy Sikerül) hoztak össze egy történetszálat, mert valahogy ki kellett tölteni a műsoridőben tátongó lyukat, reklámmal meg mégse lehetett...
Szerintem jobb megoldás lenne, ha Zubornyák Lajos II., (Lajos eddig eltitkolt lány ikertestvére) képében térne vissza, hogy szörnyű bosszút álljon Gülüszemen és zakkant lányán.
A karater leírása:
Lajos II. Lujza néven született, születésétől fogva vak volt. De aztán a Földre látogató E.T. elvitte magával a saját galaxisába, ahol visszaadták a látását, átoperálták férfivá, és Lajos I. arcát tették a képére.
A Földre való visszatérése egy kicsit problémás volt, mert a Csillagkapu meghibásodása miatt az 1500-as évekbe tért vissza, ahol II. Lajos néven rövid ideig király volt.
A földönkívüliek most menekítették ki a középkorból, és így már megjelenhet a Mátyás király téren hűséges szárnysegédje, EgészX kíséretében (róla kiderülhet, hogy FélX másik énje).
Filmszerű, nem? Max. egy kis történelmi sci-fi pszichotriller burleszk lesz a történetből...:)))
Nahát 1/2X "vallomása" méltó volt az egész Ludwig szálhoz, lényegében az égvilágon semmire nem kaptunk magyarázatot, hogy nagyon finom legyek, menjenek a picsába!
Már kezdem azt hinni (persze, kizárt, hogy ilyen a BK-ban előforduljon), hogy ez az egész Lajos eltüntetése történetszál egy átgondolatlan, összegányolt, ad hoc faszság volt, a forgik maguk sem tudták, mit akarnak belőle kihozni, így utólag maguk sem tudnak magyarázatot adni arra, mi miért történt. Csak így néhány dolog:
Mi volt az oka, hogy 1/2X nem a tolókocsival tolta el Lajost (1000 ember közül 999,9 logikusan ezt tette volna), hanem a hátára kapta, és úgy szaladt el vele?
Ha azért keltették azt a látszatot, hogy Lajos a saját lábán ment el, hogy be lehessen hozni az "Ági/Liza rettegős vonalat", akkor ebből miért nem hoztak ki valamit? Ha nem is akartak, volt a cél a felborult tolókocsi mutatásával és Ági/Liza parázásával?
Mit csinált 1/2X Lajossal addig amíg kiküldte a német rehab intézetbe? (És miért nem volt jó egy magyar rehab intézet?) Ő pelenkázta, mosdatta, etette?
Egy mozgásképtelen ember hogyan/miért szállt fel a vonatra? Hogyan engedték ki a rehab intézetből? Hová/miért ment? stb.
Nyilván a topic önkéntes történethozzágondolói meg tudják ezeket a kérdéseket is magyarázni (pl. 1/2X azért cipelte el a hátán Lajost, mert erőnléti edzést tartott, az ápolása sem okozott neki gondot, mert fiatalkorában ápoló volt egy kórházban, Lajos fel tudott maga is szállni a vonatra, mert közben egy csodadoktor meggyógyította, stb.), de azért igazából azokból a tényekből lenne jó magyarázatot találni a nyitott kérdésekre, amelyek kiderülnek abból, amit a BK-ban ténylegesen mutattak/mondtak.
Annak azért örülök, hogy Emília megbocsátott, nagyon nem is volt mit... De sztem tök fölösleges Áginak elmondani az igazságot, biztos nem köszönné meg...
Végre Miki is a sarkára áll és ügyesen megszabadul ettől a pondró Szörényitől...
Bandinak nem tesz jót ez a Renáta, lehúzza a saját szintjére ezt a kis hülyét...
Félix fiatalon belekeveredett Ludwigék piszkos ügyeibe, és ez még most is visszaüt, befolyásolható, igazi balek, sodródik az eseményekkel... Ehhez képest valóságos hőstett, hogy Ludwigot kimentette a villából. Nem tudom, milyen terveik voltak, és hol bujkáltak ennyi ideig, de remélhetőleg Félix majd csak elmondja ma este (ha nem, én is nagyon pipa leszek.. :P). Sztem Emíliának semmi oka rá, hogy haragudjon, hiszen neki se tetszett, ahogy Ági Ludwiggal bánt. Ráadásul el is akarta mondani, csak Emili nem hagyta...
Azért utólag mindent ki lehet magyarázni... Nem kell ahhoz álomból felébredni... Lehet kicsit valószínűtlen lesz a magyarázat, de az kit zavar... Viszont arra én is gondoltam, hogy pl. Ludwig kísérthetne, és Liza attól kattanna be. Csak persze ehhez Zubornyák is kéne, de akár előre is fel vehették volna a jelenetet... A kísértés amúgy is elég divatos a BK-ban, pl. Lóránt vagy Magdi anyus is megtették.. :D
Ez igaz, de akkor is ellentmondásosnak érzem egy kicsit Félix karakterét. Aláírom, hogy jóindulatú és hogy teljesen hiányzik belőle az aljasság, de a való életben mégsem bíznék meg benne teljesen. Főleg azért, mert eléggé kiismerhetetlen és titkolózó, illetve vele kapcsolatban mindenről csak utólag lehet tudomást szerezni. Amúgy alapvetően nekem is szimpatikus szereplő.
Hát persze, Ági csak képzelt veszélyek miatt aggódik, pl. azért, mert egy szinte 100 %-ban mozgásképtelem, kerekesszékhez kötött ember esetleg árthat neki és Lizának...
Már a BK honlapon is megtörtént tényként írnak Lajos megmurdeléséről, ha ezek után feltámasztanak, az tényleg közelítene a Dallas Bobby visszatéréséhez.
Azért ha vesszük volt itt meglepetés... A nézők 99,9%-a azt várta (remélte), hogy nem Ludwig fekszik a boncasztalon. Erre mi történt? Mégis ő volt... Mi ez, ha nem váratlan fordulat? :D
Hát, nem tudom, de én még mindig nem vagyok benne biztos, hogy Ludwig meghalt, hogy tényleg őt azonosította Ági. Egyrészt ez így túl egyszerű lenne, másrészt valami oka kell legyen annak, hogy Juli furcsállotta, hogy csak Ági látta egyedül a holttestet, meg, hogy a nézőknek nem mutatták, ezzel meghagyták a lehetőségét, hogy nem biztos, hogy Ludwig feküdt ott, hiszen nem láttuk.
Meg aki Kriszt és Rudit megbízta a képcsempészéssel?...
Azért ne felejtsük el, hogy a képcsempészésre Ági kényszerítette, azzal zsarolva, amitől folyton retteg, hogy elveszítheti a drága Emíliát... Az más kérdés, hogy a nem volt túl elegáns a kifizetésnél, többet is adhatott volna a srácoknak, hisz a nagy táska pénzből Áginak is csak egy köteggel vitt, maradt neki bőven... De ezt leszámítva az egész történetben nem igazán volt negatív megnyilvánulása, lényegében egy igazi régivágású, bár kissé pipogya úriember, szerethető figura...
Pont ezt mondom! Őt hozták be Barta pótlónak.Mikor a nevét kimondták ,megáll a légyzümmögés is.. :D Oda betörni?! Veszélyesebb mit a pokol.. juj,jaj,mi lesz velünk.. :D A robbantás utáni önvallomás a Ludas Matyi viccújságba sem került volna be,mert színvonaltalan és hülyeség! Most meg tényleg egy hibbant,szórakozott matek professzor.. Kb . Csak a haját kéne lobogni hagyni.. mint az egyetemen volt egy profunk..Most,hogy beszélünk,tényleg akár őt is eljátszhatná.. :-D egy sorral elgombolt öltönyben kócosan! Ha nyár volt az inge kifordítva! :-D Így jött be Zh-ra :D Senki nem mert szólni neki.
Nagyon érdekes számomra is, Félix karaktere és az Őt megformáló színész figurája! Tényleg olybá tűnik az egész, mint a filmekben főszerepet alakító ikerpárok, akiknél az egyik a rossz iker, a másik a jó iker figuráját hozza.
Szóval Félix, egy jóindulatú, nem bűnöző alkat, amikor gonoszkodó figurát játszik, nem hiszek neki!
(Nem azért, mert nem jó színész, sőt!) Ha "igaziból" gonosz lenne, akkor nem félne, nem tartana annyira Emíliától, hanem sokkal bátrabban, aljasabb módon vágná ki magát a egyre hülyébb helyzetekből!
Egyébként, arra lennék kíváncsi, miért volt lázas, miért volt olyan "ágynak esett lázas beteg?!
Csak nem Ludwig eltűnése közben fázott meg???!!!
Kíváncsi vagyok ma este megtudunk-e valamit, vagy a legizgalmasabb mondat végén megszólal majd a Bk szignálja és várhatunk jövő hétig???!! :D
Én is pont így látom, valahol Félix karakterét sem tudják igazán hová tenni, olyan, mintha két emberből lenne összegyúrva. Vagy lehet, hogy van neki egy bűnöző hajlamú ikertesója, aki a robbantást elkövette? Meg aki Kriszt és Rudit megbízta a képcsempészéssel?... De a viccet félretéve, az a jelenet, amikor a lakógyűlésen kimagyarázza a robbantást, a BK egyik mélypontja volt. Jó, hogy nem szórt hamut a fejére, és nem kiabálta zsákruhában járva, hogy "Megtévedtem, megtévedtem!" Még a végén szentté is avatták volna.
Amúgy azt sem tudni, hogy Félixknek végül is mi az eredeti foglalkozása. Mert valamiből csak összehozta azt a pazar házat, ahol él, hacsak nem arról van szó, hogy örökölte. Persze ehhez képest folyton Emíliáék lakásában ücsörög...
Persze, hogy nem volt az, de milyennek festették le?
Amikor be akartak törni hozzá, már a nevének említésekor halálra rémült mindenki... és akkor előkerült egy botcsinálta maffiafőnök, aki leginkább egy szórakozott professzorra emlékeztet... lehetnek akármilyen haverjai, ezt a figurát a nehézfiúk körberöhögnék...
"...Félix egy maximálisan jóindulatú, nem túl bátor és eléggé ügyefogyott figura, aki legkevésbé sem való bűnözőnek..."
Sajnálatos, hogy Lux Ádámra osztották ezt a szerepet (nem tetszik karakter nálam a sorozatban, így a karaktert játszó színész is), azért Zolnai hadnagy (százados?) figura sokkal szimpibb volt, na igaz vagy 20-25 évvel fiatalabb is volt Lux Ádám.
Ha még készülne normális, igényes szinkron (már az sincs hazánkban) szívesebben hallgatnám a hangját sorozatokban, filmekben. Itt-ott még fellelhető a hangja de már nem oly gyakran mint 15-20 éve
Sztem Félix soha egy percig se volt félelmetes, de az alvilágban tudták, hogy kik a haverjai és inkább azoktól féltek... Robbantani is csak azért robbantott, hogy túl legyen rajta, ha már muszáj, és talán azért is, mert félt, hogy a hivatásos robbantó, akinek át kellett volna adni az ügyet, majd túl jól végzi a dolgát, és esetleg még az imádott Emília is meghsérülhet... Félix egy maximálisan jóindulatú, nem túl bátor és eléggé ügyefogyott figura, aki legkevésbé sem való bűnözőnek...
Én is így látom és valószínűleg Liza is azért "kattan be" újra, mert a költözéssel el fog szakadni imádott Ottókájától (inkább vinnék őt is magukkal, mert azóta már valószínű "árva" lett!)
...de nem tudjuk, hogy a villából való "kimenekítés" és a "vonatra feltevés" között mennyi idő telt el. Ha Ludwig -valami orvosi csodaként- az ujjmozgatástól eljutott a gyógyulásnak abba a szakaszába, amikor már kísérővel felszállhatott a vonatra? A kísérő -szerintem- Sas volt.
Ha ma Félix ismét "lázas lesz" és nem meséli el a történteket, már tényleg "összekarmolom" magam! :-)
Ezek mind jogos szempontok, de szerintem tényleg az lehet, hogy mást terveztek, csak mondjuk Zubornyák visszalépett, és le kellett valahogy zárni ezt a szálat. Aztán ennyi tellett tőlük, igazából már az is gáz volt, ahogy ezt az eltűnést kezelték - Attila nyomozásán kívül senki sem tett semmit, csak Ági parázott folyton, de ő is csak azon, hogy Ludwig esetleg visszatér. Aztán hogyan ártana nekik, teljesen bénán? Korábban beszéltem a vasvillával összehányt sztoriról, na ez pont az!
Félix karaktere is megér egy mesét. Szerintem ő csak attól volt veszélyes, hogy Veintraub volt a haverja, Ludwigról kevesebben tudhattak... Önmagában csak egy zsarolható balek, aki belekeveredett az orgazdaságba. Az nekem sem tiszta, hogy Ludwigot miért rabolhatta el. Lehet, hogy fel akarta használni Ági ellen (de hogyan?), vagy csak egyszerűen kiszabadítani az őt tébolyultan alázó felesége karmaiból, miután ártani már senkinek nem tudott.
De mellékszálként az is bosszantó, hogy úgy tűnik, Ági "egy karcolás" nélkül megússza az egész Ludwig-ügyet (úgy tűnik, már a külföldi lelépését készítik elő) - bár azért várjuk ki a végét...
Jah igen... Hárs Félix, a bűnözőfejedelem, aki olyan félelmetes ember, hogy még a revolverében is kocogva reszketnek a golyók, elég elsuttogni a nevét, és az egész alvilágban megfagy a levegő, mindenki vigyázzba áll... valahogy így kezdődött, nem?
Ehhez képest... Félixre rádörren valaki, vagy csak szigorúan néz, és Félix mindent megcsinál, épp csak bocsánatot nem kér azért, hogy létezik... ez most valami vicc, vagy mi?
Szerintem nincs olyan vasúttársaság, amely egy olyan állapotban lévő embert, mint Ludwig, hajlandó elszállítani, akár kísérővel is... sem a körülményeket nem tudják biztosítani, sem a felelősséget vállalni.
Mondjuk, még így is lenne egy variáció, ha nagyon ragaszkodunk a vonatbalesethez, meg Ludwig eltüntetéséhez, bár egy olyan országban, mint Németország, nem lenne könnyű megugrani, de ez egy elég jó megoldás lett volna... de nem kotyogom el, törjék rajta a fejüket az írók! :-D
Ez a ludwig ügy engem sem hagy nyugodni..bár inkább Félix ügy van.. Félix életrajza..kb Félix olyan veszélyes,hogy betörni sem mernek hozzá..Félix felrobbant egy házat,de még fel sem pofozzák..hogy Rejtői szófordulatot használjak..Félix átmegy Teréz anyuba,és kifizeti a kárt..Félix képügynök,de lúzer..Félix kifizeti a zsaroló Ágit..olyan veszedelmes,hogy első szóra fizet..Máté ráordítana annak is venne azonnal egy biciklit..aztán Ludwig össze- vissza fenyegeti..erre megmenti..hátán cipelve de jegyet már nem vesz neki..Felteszi egy vonatra..majd csak leveszik valahol..közben össze vissza csinálja magát,meg szomjan hal.. vagy hosszas pislogásra valaki felhív valakit,aki tudja,hogy a magatehetetlen Ludwig pislog a vonaton?Vagy fennhagyják,és visszahozza a vonat Pestre.. Jut eszembe,hogyan száll át a Pesti vonatról a DB vonatára.. átpislogja magát? És ott ki vesz német vonatjegyet?.. Aztán itthon... Ludwig eltűnik mint egy aranyóra de senki sem tesz egy lépést sem? a kibabráltan lojális Nóra?Az aggodékony Juli? A mesterkém Attila?A kezelőorvosa??A hivatalis személy ,Emília?A minden xarba nyakig belekavaró Peti? Eeeeetünt oszt jó napot... Ezt ,most tényleg komplett szellemi fogyatékosok írják,az elmeszociálisban???
"Szóval elvitte Ludwigot a villából és feltette a vonatra,"
Az, hogy feltette a vonatra, szerintem nem hangzott el, csak annyi, hogy felelősnek érzi magát a haláláért.
Nem tudom 1/2X folytatja-e a vallomást, de azért érdekelne pl., hogy miért nem tolókocsitól tolta el Lajost a villából, miért a hátán cipelte, vagy, hogy - ha tényleg ő juttatta ki Németországba - egy teljesen magatehetetlen embert miért nem egy erre a célra szolgáló speciális autóval vitték ki (ebben az esetben még a meghalasztás is életszerűbb lehetett volna).
De ha már vonat, remélem 1/2X azt is elmeséli majd, hogy a teljesen magatehetetlen ember hogyan utazott a vonaton, pl. ki és hol pelenkázta, stb............
Giziék annyira erölködnel ezzel a Wittenbergerrel, Stella "okos és tehetséges" eddig azért nem igazán ez jött le.. Ettől függetlenül szemétség, hogy Ági nem vállalja a tandíjat, de mi mást is várhattunk éppen tőle? Persze Giziék megzsarolhatnák azzal, hogy akkor Gizi elmondja az igazat, attól, hogy Ludwig halott, ez még elég kínos lehetne Áginak... De éppenséggel Gizinek is, mert mit mond, hogy miért nem szólt előbb? Nem hangzik túl jól, hogy Ági megvesztegette...
"Mondjuk bénán ez elég nehéz, de majd elmondja, hogy is képzelték pontosan..."
Végül is elképzelhető egy olyan verzió, hogy egy adott helyre (pl.: csodadokihoz) küldte egy ápolóval. De az alapból furcsa, hogy semmit nem tudott idáig a balesetről
Na Félix bevallotta, amit már rég tudtunk... Szóval elvitte Ludwigot a villából és feltette a vonatra, hogy Németországban új életet kezdhessen... Mondjuk bénán ez elég nehéz, de majd elmondja, hogy is képzelték pontosan... Az viszont tök értelmetlen, hogy magát vádolja, honnan tudhatta volna, hogy kisiklik a vonat? És persze mostmár tényleg biztos, hogy Ludwig meghalt... :P
Azt tervezem, hogy kicsit "pihentetem" a sorozatot. :D
Tényleg annyira kaotikus állapotok vannak minden "vonalon", hogy inkább várok egy kicsit, hátha, hátha.........
No, de Vannak fikcióim egyébként:
Azt képzelem, hogy a sorozat karakterei, dolgozói, szerkesztői, vagyis a stáb, már elfásulttá vált a sztorikra.
Azt képzelem, hogy mindenki a maga kis "vacsoráját kavargatja, sőt, sütögeti".
A sztájlisztok slendrián munkája miatt, lerongyosodnak a figurák.
A fodrászok miatt a hajak loncsos-lompos-bozontosok, a sminkes trehánysága miatt múmiákat látunk lassan.
Mindenki biztos abban, hogy bebetonozott állása van, stabil, nem utolsó sorban pedig belterjes!
Rábízzák a szerkesztést Vili bácsira!
Ha nem elég hosszúra sikerül neki a sztori, akkor jön a "nyúlfarknyi" toldásként a reklám!!! Éjjel!!!!
Ha az sem elég, akkor jön a műsor felét kitevő koccintgatás, ha kell, ha nem, ha van rá alkalom, ha nincs, majd csinálunk.
Mindegy is, csak legyen isten-isten-proszi-proszi-nyuszi! Aztán jön a melegség, ami egyébként is bőven jelen van!
Nincs egy normális férfi-, női karakter, egy rendes párkapcsolat, egy domináns karakter akiket lehetne szeretni, akikért érdemes volna drukkolni az éjszakai órákban.
Bk fanként mondom mindezt, hogy a "lapos is kezd még lapossá válni", akkor tényleg baj van.
Én is "helyére" tettem Ludwigot, nálam is mostantól, a "kit érdekel" kategóriában van, és punktum! :D Valóban egyre kaotikusabb minden, de a Laci-Gizi-Sztella és Ági-Ludwig-Liza szál viszi a prímet!
Igen, most már rémlik, hogy valóban mondta ezt Attila... Furcsa, hogy őt jobban megviselte az egész, mint Ágit.
Amúgy utánanéztem, és ha valaki életében nem tiltakozott kifejezetten az ellen, hogy a halála után a testét felajánlják anatómai oktatás céljára, ezt a hozzátartozó is megteheti a saját döntése alapján. Ez nálunk volt így 4 éve, a németországi szabályokat nem ismerem. De Ági akár még így is "megoldhatta" a temetés kérdését.
Mondjuk amilyen vézna alkatú Ági, nem valószínű, hogy éppen túlevéssel ünnepelné meg a "veszély" elmúltát (bár sovány emberek néha tudnak sokat enni). És Attilát meg sem kínálta gesztenyével? A kis önző! :D
Lehet, hogy Ági egy füst alatt elintézte a halott kiadatását és hazaszállítását is, csak nem mutatták. Vagy felajánlotta a holttestet anatómiai oktatás céljára... Bár kétlem, hogy ez utóbbit Ludwig beleegyező nyilatkozata nélkül megtehette volna, ill. tudtommal az érintettnek kell ezt még életében kezdeményeznie, legalábbis nálunk.
Miért csodálkozol.A Rtl nél még a hóember is meleg....fogalmuk nincs egy család képéről...Mondom, bent vagyok az éjszakában..keményen...ez most a hobbym :D.. jól keresek megengedhetem magamnak hála..,hogy ott is legyek ahol ez az ""elitnek"" mondott celebek megfodulnak..hát részegen tudnak mesélni..Hányás az egész...
Ha hamvasztják,akkor pedig a teljes EU-n belül kötelező DNS minta vétele,minden baleseti és bűncselekény áldozatától,valamint minden tisztázatlan halál,és kétes identitású elhalt esetében!Ez törvény!
Ludwig volt börtönben,tehát rabosították!DNS minta az igazságügyi nyílvántartóban!Baleseti halált ugyan az az intézet végzi minden európai országban.az igazságügyi korbonctani intézet.Tehát csak a számítógépbe kell beütni...Ágnes ehhez nem kel.Sőt kifejezetten szükségtelen!
Magdinak igaza van! "Kockázat" volt a sorozat címe, Stanislaw Mikulski volt a főszereplő. A sztorira emlékeztem, főleg a jelszóra, de a sorozatot elhibáztam! Bocsi, Magdinak köszi!
Áginak pl. azért is kellett kimenni, mert egy normális feleség hazahozatja az urát, hogy tisztességgel el tudja temettetni... Itt a temetésről egy szó sem esett, majd No-ban elkaparják vmi névtelen sírban, oszt annyi?
Te is írod: "ha van azonosításra alkalmas DNS minta". Nos, Ludwig esetében valószínűleg nem volt (Ágnes gondolom a villából alaposan eltüntetett mindent, miután "eltűnt"). Szerintem nem telhetett el több hét, de még több nap sem az azonosításig és mivel más mód nem volt rá, ezt a módszert alkalmazták.
Ezt én sem értem, mindenféléről beszélt, csak erről nem, pedig ez volt a legmegdöbbentőbb. Lehet, hogy Zsófi majd ugyanezt fogja egyszer véletlenül elhallani...
Nekem speciel nem tetszene, ha kiderülne: az "aranyos" Gigi mögött egy manipulatív pszichopata rejtőzik (bár erősen errefelé haladnak a dolgok). Az még érthető, hogy kissé megtévedt és a sajátjaként próbálja dédelgetni a gyereket, de ez a Tomcikázás valóban ijesztő, meg az is, hogy hazudott a bébiszitternek, illetve hogy Zsófit levágta a fotóról. És sokatmondó volt Gigi tekintete is a pohár fölött. A végén még tényleg rányomul Ádámra, és először öt szakítja el Zsófitól, majd rajta keresztül a gyereket... Brrr! Ez is igazolni látszik a készítők nőgyülöletére vonatkozó hipotézist.
Más: Már érteni vélem, hogy miért iszogat mindenki bort vagy pezsgőt üdítő helyett (tegnap szinte minden jelenetben ez volt, és korábban már szóba került). A sorozat egyik szponzora egy ismert gagyibor-forgalmazó. :)
DNS és kész.Ez a világon mindenütt így van!Egy többhetes szétroncsolt hullát ,már itthon sem kell megnézni!Megkímélik ettől a rokonokat!Sőt 3 napnál régebbit fertőzés veszély miatt már itthon a Lenhossék utcai igazságügyiben sem lehet megnézni csak fényképről.De ezt is VÉGSŐ!!estben alkalmazzák,ha nincs azonosítható-összehasonlításra alkalmas DNS.Nem rég volt ismerősöm rokona,hajléktalan lett, megfagyott.nem lehetett megnézni,még külön kérésre sem,mert 72 óránál régebbi volt a tárolás!Ismerősömtől vettek nyálmintát az azonosításhoz,pedig ránézni olcsóbb lett volna az államnak,de rendeletileg tíltott!!!
A Bk műsoridejének 1/2 kb most már rádiójáték szintjére süllyedt.Két ember párbeszéde,ahogy beszél valamiröl,ami történik,de nem látható.A műsor idő fele reklám!Ebből nem telik,csak ilyen fapados,beszélünk a gyújtogatáról ,beszélünk a vasútbalesetről,beszélünk mindenről,és mindenkiről..Akkor javaslom spróljuk meg az egészet.Mint régen a rádiókabaré tv közvetítés-még kimondani is nevetséges.._ Emberek állnak mikrofon előtt szövegkönyvet tartva,és felolvassák a BK-t. Így be sem kell tanulni a szerepet.Végszó oszt jó napot! Kezd tényleg nevetségessé válni!
miért kellett kimenni Áginak Németországba, azonosítani Ludwigot?
Kizártnak tartom, hogy a törvényszéki orvosszakértők ne tudták volna megállapítani, akár DNS-vizsgálattal, akár a fogazata alapján, hogy a halott ez a Ludwig Schneider, vagy egy másik Ludwig Schneider.
Ez még repülőgép-szerencsétlenségeknél is működni szokott, pedig ott előfordul, hogy nem sok minden marad az áldozatból...
Azonosításnál nem csak az arcot/fejet takarják ki, főleg ha a fej roncsolódott. Egyéb ismertető jegyek (forradás, tetoválás, anyajegy, fogazat) vizsgálata is szükséges.
Ha mégsem Ludwig a holttest, akkor csak az történhetett: Ágnes annyira halottnak akarta tudni, hogy hallucinált, esetleg szándékosan titkolta el, hogy a halott nem Ludwig, mert végre a család és különösen a lánya, illetve a magyar hatóságok előtt el akarta titkolni az igazságot, le akarta zárni az egészet.
Nem véletlenül kérdezett rá, hogy Rudi vigyázott-e Lizára!
Én a "halottba" beleképzelem Sast, aki -Félix segítségével- közreműködött Ludwig kimenekítésében és utóbb csak azért ment vissza a helyszínre, hogy szaglásszon. A vonatra úgy került, hogy Ludwig kérésére felvette a személyazonosságát, mert Németországban el kellett intéznie valamit, ahhoz kellett az 500 ezer is és az iratai. A vonatbaleset egy szerencsétlen véletlen, amelyben Sas meghalt, Ludwig pedig él és virul!
Akkor viszont disznó szerencséjük volt, hogy a közelben tartózkodtak, amikor bekövetkezett... és hogy lehetett Ludwignak pont arra a vonatra jegye, amelyik balesetet szenvedett? Előre tudta, mi fog történni? A jövőbe lát?
Ne, az kizárt dolog, hogy Ludwigék rendezték a balaesetet, max. kihasználták az eltűnéshez, de az is elég meredek.. Talán ma tényleg megtudunk vmit Félixtől..
Már eleve: vonatbaleset. Honnan tudták, hogy lesz, és hol? Az ilyesmit nem szokták előre bejelenteni... Ők csinálták? Hogyan, miképp? Nem túl nagy cirkusz ez azért, hogy egy ember eltűnhessen? És nem túl nagy ár (halottak, sebesültek)? És miből gondolják, hogy nem fog kiderülni? Németországban?
Esküszöm, ezt valami ZS-kategóriás akciófilmből/kémsztoriból ollózták...
Én tanár koromban vettem részt érettségin, és ott is volt harapnivaló és üdítő, amit a szülők hoztak. De ahogy Laciék csinálták, az tényleg elég gáz: nem letették valahova, hogy vegyen, aki akar, hanem szinte rátukmálták az ott levőkre. És hogy Vili és Bözsi mit keresett ott, azt végképp nem értettem. Azt viszont igen, hogy Stella miért volt kiakadva, teljesen jogosan. No és Bözsi mi jogon teremtette le, hogy térjen már észhez? Stella nem rájuk volt kiakadva, hanem a nevelőszüleire, egyedül velük kellett lerendeznie a dolgot (ami Gizivel meg is történt).
Az a paranoia pedig, amit Laci és Gizi produkál folyamatosan Piros szabadulásával kapcsolatban, egyenesen szánalmas.
Igen, ha az egész csak színjáték volt, akkor is messze túl sok hűhó lenne azért, hogy egy ember eljátszhassa, hogy meghalt. És ha Félix áll az egész mögött, akkor az egykor volt Carlos kismiska lenne mellette, ami a nemzetközi terrorizmust és manipulációt illeti. Igen, az elejével is gond van, mert nincs logika abban, hogy Ludwig egyáltalán a vonaton volt, bárki tette is fel oda.
Igen erre én is gondoltam, esetleg az arc elég súlyosan megsérült, így akárki is lehetett volna... Bár ennek inkább fordítva kéne lenni, Ági kényszeres rettegéséből inkább az követzkezne, hogy még a valódi hulla sem győzi meg igazán, nem tudja elhinni, hogy vége.. Lehet, hogy tényleg Zubornyák "felmondása" áll a háttérben, eddig is elég nehézkes volt számára összehozni ezt a szereplést, esetleg kint újabb munkát is kapott, és vhogy le kellett zárni az egészet.. Félix meg majd ma elmeséli, hogy mi is történt, Emília először lepadlózik, aztán majd vhogy megbékél és kész...
Ezt a szálat tényleg összekuszálták ezzel a vonatbalesettel, miközben semmi magyarázat nincs arra, hogy Ludwig miért került egyáltalán a vonatra. Amúgy Ági vagy tényleg Ludwigot látta a boncasztalon, vagy pedig csak hallucinált, az utóbbi estben fennáll az elmebetegség gyanúja. Lehet, annyira kívánta már Ludwig halálát, hogy egy kiterített macskában is Ludwigot látná (na jó, most túloztam)... És ez a feldobottság az azonosítás után szintén nem teljesen normális, még ha felszabadultságot érzett is, hogy elmúlt a "veszély" - ez is csak az ő fejében létezett, ami szintén kóros paranoiára utal. Szerintem még kibukik valami előbb-utóbb, amiről nem tudunk, Juli megjegyzése a végén erre enged következtetni.
A készítők helyében egyébként nem erőltetném ezt a pszichotriller-szálat, ami mostanában Ágihoz és családjához kötődik, mert már teljesen nevetségessé vált. Lehet, hogy Zubornyák már nem vállalta a szereplést, vagy csak a tervezettnél később, ezért hozták be hirtelen a vonatbalesetet. De bárhogy legyen is, Ludwig sorsa nálam már lassan bekerül a "kit érdekel?" kategóriába. Persze korábban is voltak "bűnügyi" szálak, de azok még (viszonylag) jobban ki voltak dolgozva. Rozgonyi "bejövetele" óta egyre kaotikusabb minden.
Nálunk az érettségin egy szülő nem jelent meg szerencsére, hát még, hogy kaját hozzanak. Volt csokink, enni a többség nem is tudott volna az idegességtől.
Ezt most úgy végiggondoltam... ehhez annyi mindent kellett volna intézni, megmozgatni, szervezni, hogy még egy kormányszintű összeesküvéshez is sok lenne. Még akkor is, ha a titkosszolgálat vagy a maffia mozgatná a szálakat... ekkora maffiózó lett volna Ludwig, hogy ennyi mindent megcsinálnak neki, csak azért, hogy eltűnhessen? Mennyi pénz kellene egy ilyen művelethez?
És a legfontosabb kérdés még mindig nyitott: hogy a manóba' kelt fel Ludwig a tolószékből???
Mert egy gyakorlatilag magatehetetlen ember ilyesmire nem lenne képes... amúgy logikusan az első kérdés az lenne, mit keresett a vonaton, és hogy került oda? Ki volt a kísérője, és azzal mi lett? Olyan állapotban volt, ami nem tette képessé az önállóan való utazásra...
Írtak hivatalosnak látszó levelet, mellékelve a gyűrűt, stb. ez amúgy is fura volt, elhívták a kórházba időpontra, ahol egy üres teremben odafeküdt Ludwig, egy fehérköpenyes meg megmutatta. Ági nem borult rá sírva, így nem érezte, hogy nem hideg - de ez már tényleg csak a kényszeres magyarázat lenne ha majd tényleg felbukkanna, tök hülyeség az egész már.
Akkor Ludwig kampeca? Csak így? Meg tudjuk-e valaha, hogy a lépcső tetejéről hogyan került a vonatra? A forgatókönyv írói néha olvashatnák a fórumot! Az eltűnés óta számtalan -sokkal jobb- ötletet kaphattak volna, hogyan írják ki Ludwigot, ez így nagyon értelmetlen volt! ...és az a "sejtelmesség", amit Juli szájába adtak... így akarják ébren tartani az érdeklődésünket a folytatás iránt?
Ha valaki, akkor én tényleg sokat szajkóztam, hogy "hol van Ludwig, hová tűnt a székéből, hogy feladom, már nem lovagolok rajta!" Meg azt is hajtogattam sokszor , hogy "tudomásul vettem mától, hogy így halasztották meg, és kész, punktum!"
A vonatbaleset kapcsán pedig azt írtam, hogy véletlen volt bizonyára, de kapóra jött ez nekik, és Ludwig lesz a Bk. egyetlen "halottja, akit meghalasztottak" ugyan, de életre kel majd ősszel, vagyis, még is csak visszajön....."
A mai epizód meg olyan érthetetlen volt ma, hogy " teljesen megzavart".
Ha az azonosításnál Ági Ludwigot ismerte fel, és azért volt boldog, azért volt nótás kedvében, akkor értem a vidámságát.
Ha nem Ludwig volt, akkor miért örömködne?! Miért is tenné mindezt, holott úgy rettegett tőle, mint a tűztől?!
Egyébként meg Attila miért nem ment be Ágival az azonosításra?! Ha már ennyit utazott vele, miért hagyta ki a lényeget,most kaphatott volna végső választ a nyomozására?!
Simának tűnik a dolog, de mégis csak várom vissza Ludwigot, hát nem röhej?! :D
Ennél már csak Laci és Gézi "pogácsa akciója" izgalmasabb! :D
Ezt a Ludwig szálat szerintem rohadtul elbaxták/túlbonyolították, akkor is ha most tényleg meghalasztották, akkor is ha Ági nem őt látta és él.
Ha meghalasztották, akkor nem érthető mi szükség volt a hosszas tolószékes jelenetekre, megalázására és a rejtélyes eltűnésre.
Ha viszont nem, akkor is annyira zavaros és érthetetlen/magyarázat nélküli már az egész szál (múltkor erről részletesen szó volt a topicban is), ami egy pszichotrillerbe talán még beleférhetne, no de egy ilyen napi sorozatba?
A BK honlapon minden esetre az szerepel, hogy "Ágnes azonosította Ludwig holttestét".
Ugyanakkor nem tudható, hogy vajon miért nem mutatták Ludwigot az azonosításnál, persze lehet, csak az az ok, hogy Zubornyák ezt már nem vállalta.
De nekem az is feltűnt, hogy amikor Liza hazaért, Ági első reakciója az volt, hogy Rudi nélkül volt kint az utcán? Ha Ludwig meghalt, ez miért lenne gond?
Értelmetlen rétestészta ez az egész. Egyedül az lehet valamennyire "izgalmas" szál, hogy a ezek után tényleg fizeti-e majd a spiné annak a szélütött Lucának a suliját?
Hát nem tudom, Ági látta a hullát, és nagyon úgy tűnik, hogy felismerte... Persze, nem tudni, mennyire volt ép a feje.. Annak semmi értelme nem lenne, hogy hazudjon, ö rettegett annyira, nem másokat kéne megtévesztenie legfeljebb Lizát, de a lány érdeke is azt diktálná, hogy ha nem biztos benne, tovább vigyázzanak... Hát nagyon kíváncsi vagyok, lesz-e még vmi folytatása az ügynek...
Szerintetek kiderul ma vmi Ludwigrol? vagy tovabb huzzak-halasszak? Nejem van egy olyan erzesem, h nem ludwig lesz a tepsiben... Tul egyszeru megoldas lenne...
Stellának még kínosabb lesz a dolog, ha -miután felveszik a suliba- majd "pogácsának" csúfolja a többi gyerek. Sajnos a "szülei" nagyon elszúrták ezt, még akkor is, ha jó szándék vezette őket.
Ez törés? Pont most volt egy kolléganőmnek, csak megbotlott a lépcsőn, belevágta a kezét és az orsócsont megrepedt/eltört, két hónap gipsz, utána gyógytorna, még mindig nem tudja hajlítani a csuklóját, és fáj (de ő szerencsére a balt).
Hát nem tudom, legalább szegény Bözsiéknek ne kellett volna ott feszengeni... Azért az érettségi kicsit más, és időben is tovább tart.. Ez csak egy általános iskolai felvételi..
Hát pedig az ajánlóban mutatták, hogy Ági feltűnően boldog, ez pedig már csak az azonosítás után lehet... Szóval, bármrnnyire bosszantó is, de én már nem várok itt semmilyen fordulatot..
Héten történik: Ottó kapcsolata Lizával, a Bandival és Renátával kapcsolatos események miatt másképp alakul, mint ahogy azt elképzelte. Emília, Irma és Natasa megdöbbentő történések áldozatai lesznek. Stellát felveszik a Wittenbergbe. Krisztián rájön, hogy vissza akarja kapni Alizt. Júlia összeütközésbe kerül Miklóssal Bandi miatt. Mindenkinek rossz érzése van Gigivel kapcsolatban - Zsófi kivételével. Bandinak nagyon komoly gondja akad, amihez Nóra jogi segítségére van szüksége.
Ezt kb. egy percig bírtam nézni, annyira túl van játszva Borbáth Ottília részéről! Messze túl sok a gesztikulálás, olyan ripacskodó az egész, még ha karikatúrának szánták is. Színpadon lehet, hogy nem tűnik eltúlzottnak, de a kamerák előtt, premier plánban nevetségesnek hat. Nem általában akarom a színésznőt minősíteni, de talán nem ez a legjobb alakítása...
Nekem már régebb óta van egy olyan szűrőm, hogy a "a felét se hidd el annak, amit a (bulvár)média ír, amíg utána nem jártál". :) Nálam eleve úgy jött át egyébként, hogy Kiss Ramóna ugyan elbúcsúzott a sorozattól, de ezt mi csak hónapok múlva fogjuk látni. Csakúgy, mint Ági "félrevonulását", amiről már szintén írnak egy ideje. Ugyanez volt akkor is, amikor Enikő karakterét kiírták, de akkor még hozzátették, hogy a távozást pár hónap múlva látják a nézők. Itt ezt elfelejtették, vagy tényleg csak a szenzációra hajtottak (az utóbbi valószínűbb).
Én is beleestem a "megdöglött a szomszéd tehene" szituációba! :D
Azaz, én is úgy értettem, hogy Zsófi most volt utoljára, hiszen egyértelműnek tűnt amit írogattak erről több hete.
Nincs is ezzel semmi gond, mert nem "elűzni" akarom Zsófit, sőt!
Inkább az bántott csütörtök késő este, hogy csak így hagyták kilépni Őt a sorozatból ennyi sok év után, hogy ennyit mondott, hogy "leugrom ebédért.......???!!!"
Most már én is tudom, hogy az "utolsó forgatási napja volt", nem pedig az utolsó megjelenése a sorozatban, no, de ez nem mindegy!!!!
Engem most (megint?!) jól megetettek, de sosem tanulok!! :D
Valószínű tudna ő máshogy is, de pont ez volt a cél: megdobni az aznapi nézettséget. Olvassa valaki, azt mondja na ma este megnézem, ha már utoljára van Zsófi.
Majd ugyanezt megirja valamikor a nyáron is, amikor adásba fog kerülni a héten felvett jelenet.
198448-on be is linkeltem egy cikket, ott is azt írták, hogy "a Zsófit alakító színésznő eltűnik a képernyőről. És szomorú hírt közöltek a sorozat közösségi oldalán: ma láthatjuk őt utoljára!"
Úgyhogy én is pont úgy értettem, mint v_peti, azaz, hogy csütörtökön volt utoljára Ramona a sorozatban.
Nem értem, hogy egy újságíró miért nem tud fogalmazni, és miért ver át egy csomó embert, nagy különbség van a "ma láthatjuk utoljára", meg a "ma forgatott utoljára" között.
Az utolsó forgatási napja volt... Vagyis júniusban fog távozni, nyáron, ahogy azt eredetileg is írták.. Addig majd csak kiforralnak vmi megoldást... Vajon Bencus is megy, vagy marad?
Most olvastam egy cikket, hogy Zsófi/Ramóna csütörtökön volt utoljára a BK-ban. Na de ezt nem értem! Semmi jele nincs, hogy elmenjen a sorozatból. Gigi viselkedése lehet ok, de akkor kellene lennie egy elutazási jelenetnek is. Na de nem rémlik ilyesmi csütörtökről!
B: Te a nevelőapám feleségét és új pasiját, a félig nagybátyámat nem ismered valahonnan?
R: Hát dehogynem.
B: Igen? Honnan?
R: Bejárónő voltam náluk.
B: Bejárónő? Akkor innen ismered a Petit is!
R: Hát persze. Először az öregebb csávóra nyomultam rá, mert annak biztosan több pénze van, de aztán a felesége hamar kiszúrta és ki akart rúgni.
B: Igen? És mi lett a vége?
R: Végül is a fiatalabbat, a Petit cummantottam le, aztán leléptem 100 ezer forintjával, most találkoztunk újra.
B: Akkor azért mondta, hogy ne nyomuljak rád!
R: Pedig én már teljesen megváltoztam! Benned is csak az a gyönyörű pattanásos kamasz képed fogott meg és alig várom hogy egy szűz kiscsávó bénázzon velem......ezt az Audit egyébként mennyiért lehetne eladni???
Még Máté is megcsalásból van Julcsa volt férjétől mikor már házasok voltak Andrással, bár kifejtve ez sem volt csak utólag mondott valai olyasmit ,hogy egyszer le kellett mennie valamiért a volt férjéhez és akkor.
Olyan ez mint a varrógép amit András rendelt a mennyboltból Julcsának. Már rég meghalt mikor jött egy varrógép és aztán végül kitalálták hogy biztos András rendelte. De ugye a halála után kezdett el Julcsa varrni addig nem csinált ilyet nem érdekelte később kezdett utána érdeklődni, na meg hónapokig nem tart a kiszállítás sehol.
Vasúti balesetnél a Német Államvasút (DB) is vastagon szokott fizetni. Olyan párszázezer Eurót biztosan kifizet majd kártérítést, de szerintem erre nem fognak kitérni a sztorilájnerek.
Ez mindhárom generációra igaz, éppen a minap figyeltem meg, hogy Emíliához hasonlóan Irma hanghordozása és mimikája is eléggé modoros, és ugyanez vonatkozik a hármuk közötti párbeszédekre. Nálam Natasa még elmegy, ami zavar vele kapcsolatban, az a szüntelen önmarcangolása. És az, hogy ilyen karakterrel pont pszichológust akarnak belőle csinálni.
Ez a képzelt párbeszéd a Berényi-abszurd legtömörebb összefoglalása, gratulálok. :)
Azért ha belegondolok, szegény András elég roszul járt a feleségeivel, mindkettő megcsalta, ráadásul Zsuzsa pont a testvérével, és még gyereke is született tőle (Bandi). Juli meg már a házasságba is hozott egy kazal utódot (Vanda, Peti, Máté), miközben saját csemetéjük sosem született. (A dolog pikantériája, hogy Attila ugyanígy járt vele.) Persze Zsuzsától ott van még Kata meg Dani, és "balkézről" Emma. Ha jól számolom, ez összesen hét, de csak három saját, a többi "ráadás". Nem akarok poénkodni András halálával, de csodálom, hogy mindezek után nem ugrott le sokkal korábban önként a tetőről...
Másrészt az is kiderül a fentiekből, hogy a Berényi család elég masszívan beltenyészet, ha nem csak a vérségi kapcsolatokat, hanem a családi viszonyokat és a családon belüli félrelépéseket is nézzük. Ha jól tudom, csak Miki-Zuzsa és András-Nóra kombinációra nem került sor, a többi kipipálva... Már nem tudjuk meg, Juli és Miki közös gyereke milyen lett volna, talán jobb is így...
Azért nem arról volt szó, hogy Bandi az ásványvíz projektben kap rendes munkát Mikitől? Ha Peti vissza is venné, max lóti-futinak, hogy lenne ott üzletvezető? Elég irreális terv..
Ez nagyon jó!!! Mindig ezt mondom,pokolian túlírt ,túlkombinált,túlbonyolított,irreális,de mégis elnagyol,elkapkodott,a jó szálakat azonnal kiírtó,lebutító forgatókönyvek,sztoryszálak... Annyira bonyolult,hogy ha volna sztoryliner (szerintem nincs) akkor annak sem volna könnyű megfejteni,ki kivel van,volt,lesz..
Egyébként is volt miből lenyúlni, előzőleg Félixből zsarolt ki egy rakat pénzt. Nem beszélve arról, hogy biztos volt vmi biztosításuk, ami igen csak szépen fizethetett Ludwig balesetére is..
Ha jol emlékszem nem lehetett bizonyítani mert rögtön hazament es orakig aztatta magát a kádban eltuntetve a bizonyítékot Géza verte meg bosszúból es igen belevagta a bicskajat azért csuktak le végül.
Igen, ott nagyon vad dolgok voltak, a srác tán börtönbe is került Tilda miatt, vagy még csak feljelentette, de előkerült és vmi erdőbe vonszolta a lányt, hogy bosszút álljon. Géza el akarta kapni, de hasba szúrta, a végén mégis lecsukták, bár már nem igazán tudom, hogy pontosan hogy is történt...
Tilda akkor érte a ribanc korszakát és igyekezett mindenkit megkapni a minap digiztem egy régi részt mikor Csabával próbálkozott de neki nem kellett bosszúból azt mondta hogy Csaba kezdett ki vele de hulyitette Imit meg Danit is aztan mikor meg lettek már ejtette mindkettőt jól kihasznalva őket később is mikor hazas volt felrekefelt Erikkelnaztan miután elkoltoztek majdnem Danival is csak akkor. Hulyult meg és jött a tv szetveres meg a tojastartoval kitapetazott szoba
Es utána bekultek ki ja meg akkoriban eroszakolta meg Tildat valaki akit Hujber Feri játszott es Dani magát okolta mert o mutatta be neki cagy o találta ki hogy logjanak be valami bulira ahol ott volt.
Most már emlékszem es ameddig András beteg volt jött egy építész csaj helyette aki a végén mar Hiltivel furta belehamisitott a terveibe meg az Excel fajlba meg kent ra hibakat. Dani buktatta le az informatikai tudásával valahogy jo bk s módon nem fejtettek ezt ki de bebizonyitotta hogy o irta az adatokat
Mellesleg Ági is nagyon szemét volt (nem először).. Milyen erőszakosan könyörgött, hogy Rudinak segítenie KELL, mikor bajban volt. Először, hogy adjon vmit amivel megvédhetik magukat, aztán, hogy legyen a testőrük... Most, hogy már biztonságban érzik magukat, magasról... A mór megtette kötelességét, a mór mehet... :P
Persze azért volt alapja is a vádaskodásnak, mivel Dani előzőleg tényleg ellopta az anyja nyakláncát, hogy Tildának drága ruhát vehessen. Nagyon elmérgesedett a viszony apa és fia között, aztán akkor állt helyre a béke, mikor András ivott vmi szennyezett vizet az egyik terepen, és hónapokig nagyon beteg lett, csak soká jöttek rá, hogy mi baja... Dani bement a kórházba, és az alvást színlelő apja előtt elsírta, mennyire sajnálja, hogy fasirtban vannak, és mennyire szereti...
Mármint Juli Petire? Peti mintha kiskölyökként megütötte volna az anyját, ezért került a bentlakásosba, aztán kirugták, mikor bekente ragasztóval a wc deszkát... Ekkor költözött haza, Vanda legnagyobb bánatára..
Olyasmi rémlik hogy lopassal vádolta meg alaptalanul amire Dani beragott jogosan nem o volt a tolvaj hanem a be fogadott all Berényi Ágnes akit Kata keresett csaladfakutatas miatt és ugye ameddig külföldön volt addig kiadta a lakását és a berloje mutatkozott be Ágneskent aztan lehuzta őket némi pénzzel
Mintha valami olyasmi remlene hogy szart rá magasról bevagta valami bentlakasos suliba és kész. András anno Danit is be akarta rakni valami ilyen suliba aztán megjött az esze
A bulvár téved, most forgatotta az utolsó jeleneteket, amelyet majd mi nyárig még láthatunk! Tegnap a Fókuszban mutatták, hogy a kollégák elbúcsúztatták!
Tudom, már volt szó róla, hogy Rami kiszáll, de hogy a fenébe írják ki ilyen hirtelen? Arra eddig utalás sem volt, hogy elutazna, remélem nem fogják legyilkolni...:(
Én úgy érzem, mintha Félixszel nem igazán tudnának mit kezdeni. Feltűnik, majd eltűnik, amikor épp nem "köddé váló" üzemmódban van, akkor szinte kizárólag Emíliával és a családjával találkozik, ill. játssza a gavallért. Ehhez képest az Emíliával való kapcsolatuk sem halad sehova. Pedig Lux Ádám egy jó karkaterszínész, sokkal többet is kihozhatnának belőle.
Azt mondjuk nem vártam, hogy az általánosságokon túl bármit is mond Emíliának arról, hol volt és mit csinált. Még akkor sem, ha a belázasodásához ennek is lehet köze. El tudom képzelni, hogy ott szedte össze, ahol Ludwigot rejtegeti vagy rejtegette, de beszélni szinte biztosan nem fog róla, maximum tesz majd valamit, ami utal arra, hol tartózkodott és mit csinált eddig.
Nem!Távedés.A Kocsi parkolt.Miki gyalog jött,beszáll a jobb egyebe,Bandika pedig a kormányhoz! Millinyós csemeték ezrei használnak 20-40 milliós autót kis honunkban!
Bandi tényleg a kormányhoz ül, mikor Renáta felfigyel a kocsira, bár nem igazán értem mire föl.. Miki vele furikáztatja magát? Az is fura, hogy azért nem tudott elmenni a kiállításra, mert Bandival a konditerembe kellett mennie.. Ez volt az a halaszthatatlan ügy? Bár így nem is annyira meredek, ha Bandi elkéri a kocsit, ha már egyszer úgyis ő a sofőr...
Félix elég furcsán viselkedett, mikor megjött még semmi baja nem volt, attól lázasodott be, hogy Emili nem ugrott a nyakába, vagy inkább annyira be volt tojva, mit szól majd a nő a kis ügyeihez... Persze minden attól függ, ténylegesen mit csinált a Ludwig ügyben, azt a legkevésbé se gondolnám, hogy ő okozta a balesetet, nagyon nem vallana rá.. Esetleg vhogy eljuttatta Ludwig cuccait a vonathoz, de azért ezt is elég nehéz elképzelni... Egyébként is az azonosításnál úgyis kiderül. Mindenesetre a néző most se kapott semmit, csak elhúzták a mézes madzagot...
Láttátok a díszletbővülést? Lett hálószobája az öreg pszihonéninek - aki egyébként egyes megvilágításban konkrétan úgy fest, mint egy múmia. Borzasztó sok a fején a vakolat, a haja meg még rémesebb.
"...de ezekután kíváncsi leszek, hogy másznak ki a lakásügyből..."
Mondjuk azt nem értem "mire erőltetik" a Zsolt lakás eladását ( azonkívül, hogy történet szerint kell a pénz Zsoltnak), a sorozatban még egy díszlettől (Zsolt lakása) meg akarnak válni ezzel is spórolni??
Egészen biztos, hogy Bandi vezetett, hiszen a slusszkulcsot is megkapta Mikitől. Pont az volt a lényeg, hogy úgy tűnjön, mintha a kocsi az övé lenne.
Bandit elnézve egyébként is úgy tűnik, hogy nem először ismerkedik, és Petitől tudhat valamit Reni "múltjáról", tehát sejtheti, hogy inkább az anyagi javakra hajt. Bár mintha Peti kártalanításának szándéka őszinte lenne, de ki tudja, lehet hogy ez is csak álca...
Számomra inkább az a furcsa, hogy Bandi alig találkozott a lánnyal, és máris belezúgott. Amikor pedig beszélt vele, Reni először egyértelműen le akarta rázni. Jó, tudom, hogy van, akit pont ez doppingol, de akkor sem érzem túl életszerűnek ezt a sebességet.
Gondolhatta, hogy Bandi majd megtanulja a saját kárán. Mikiből kinézem. És egyébként is, nem lehet vérbeli üzletember, aki idejekorán nem szokja meg, hogy olykor nagyot kell koppanni. :)
Mellesleg, ha már Miki tanácsokkal látja el a srácot, azt is mondhatta volna neki, hogy "Nézd öcskös, ha annak a lánynak annyira fontos ez a kocsi, akkor annak nem Te kellesz, hanem a pénzed... Az ilyen nőktől jobb ha óvakodsz, fiam.."
Renáta látta, hogy Miklós vezeti a kocsit, mikor Bandita beszállt. Azért egy fokkal valószínűbb, hogy a kocsi egy középkorú üzletemberé, mint egy 20 éves srácé... De azt pl. gondolhatja, hogy Bandi Miki fia, és végülis a családi autót használja...
Peti közvetve családtag, de nem Berényi, és ami a lényeg, gőze nincs az építőiparról, se a cégről, soha nem voltak ilyen ambíciói... Agyament ötlet, hogy pont ő legyen a Berényi klán örököse, de ezt talán már Juli is felfogta...
Rudi végülis nem teljesen ajándékba adná azt a kölcsönt, hiszen ő is ott lakik, és ha jól sejtem marad egy darabig. Akármilyen is Réka, Rudinak a gyerekeire kell gondolnia, sőt ha pénzt ad a tetőre, valszeg a láthatás is több lehet.. Nem kérdés, hogy a pénzt a családnak kell adni, de ezekután kíváncsi leszek, hogy másznak ki a lakásügyből. Persze végülis mindenkinek van külön-külön hova menni, Kristófék átköltöznek a papa által vett lakásba, csak persze így azt nem tudják kiadni, így egy jövedelem ugrik. Alíz Lucával marad Vililéknél, sőt ha kibékülnek Krisszel még ő is odamehet, a BK házban minden lakásban mindenkinek akad hely.. Ha nem, még ott van a tömegszállás, ott úgyis csak Peti meg Ottó lakik momentán. Rudi miután megmenti a családot a penészes otthontól akár haza is költözhetne, bár ennek annyira nem örülnék, nekem hiányozna...
Erre a részletre nem emlékeztem, de így már érthető. Juli egész magánakciója furcsa volt annak idején, ha jól emlékszem, úgy mondta fel az együttműködést Szörényivel, hogy Mikivel nem is egyeztetett. A hexa fáról igen, de az már utána volt. Az új beszállítónak pedig tényleg semmi köze ahhoz, hogy Szörényiékkel miért mondták fel a szerződést.
Julinak ezt a kotnyeles, olykor minden mérlegelést nélkülöző hozzállását valahol Peti is örökölte.
A Berényi kft egy másfél éve becsődölt,és még tüzifát sen rendelt vagy másfél éve.Ez lett volna az első rendelés.Közben nem szállított senki? És az aki eddig sem vett fát,hogy teszi tönkre azzal ,hogy eztán sem vesz fát!.Másfél éve csak vízibetségben utazik a KFT. Ez megint nettó farokság..Tűzzel fenyegetni? Mit? Építkezésen az első kapavágásnál biztosítani kell mindent.Ha felgyújtja kára nem lesz senkinek! Max húzódik kicsit!
Amennyire rémlik, Klau mintha vmi középkorú nősemberrel kavart volna 18 évesen, akinek az életébe persze nem fért bele se ő se a gyerek.. Így Julit lelencbe adták, majd nevelőszülőkhöz került.
Szörényi elmondta, hogy miután Juli kipletykálta az új szállítónak, hogy ő drága és rossz fát szállít, az elterjesztette ezt szakmai körökben, így sokat esett az ázsiója... Mindenesetre Juli diszkrétebb is lehetett volna...
Bejött a feltételezésed. :) Nem értem egyébként, hogy Juli hogyan tehette tönkre Szörényi vállalkozását, a Berényi Kft-n kívül még lehettek üzleti partnerei, és a beszállítói kapcsolatokban elég erős a bizalmi elem. Éppen az volt a szokatlan, hogy a Berényi Kft. több év után felmondta vele a szerződést, de ettől függetlenül lehettek még pozitív referenciái más partnerektől.
Peti valóban családtag, amennyiben András Juli gyerekeként befogadta a családba, de vérségileg nincs köze a Berényi-ághoz. Meg kell hagyni, hiányzik is belőle a a Berényi-klánra jellemző sunyiság és gátlástalanság, habár ettől függetlenül Juli rendesen félrenevelte. :)
Amúgy Julinak végül is ki az apja? Emlékszem, hoy elég váratlanul került elő, mint Claudia lánya, de a részletek már nem rémlenek.
Családtagnak családtag, hiszen (lefordítva amit írtál):
- Claudia a nagymamája és
- András az anyjának a férje (nevelőapjának nem nevezhető ugyan, hiszen amikor a családba került, már eléggé neveletlen volt és lehet, hogy már nagykorú is).
Maradjunk annyiban: Peti így-vagy úgy, de mégis csak tagja a Berényi klánnak! :-)
Ja és persze Juli még tegnap, amikor tele szájjal érvel azon, hogy a nagyobbik elb...ott fiacskája örökölje a céget - a drogosan felgyújtott buzzancsverdát persze ilyenkor elfelejti - mert "ő is családtag".
Milyen családtag kezicsókolom?! Az özvegy (fél)sógornőnk zabilányának - aki aztán Miklósnak kétszer is a sógornője lett, sőt, még a lyuksógorság is befigyelt - a fia, aki aztán semennyire sem vérrokon?!
Viszont nem ő volt az egyetlen undorító viselkedésű nő a mai és a tegnapi részben. Ott van máris Róka Rudi exneje, aki olyan szépen kunyerálja a pénzt a gyerekek érdekében, bezzeg amikor arról volt szó, hogy az apjuk mikor láthatja őket, már nem ezt a hangnemet használta.
Aliz is megérdemelne már valami kellemetlent, amiért minden realitást figyelmen kívül hagyva puffog és teper a maga által elképzelt világért...
Rajtuk kívül pedig ott volt a lánybúcsús társaság, akik ugyan undorítónak nem voltak mondhatók, csak egyszerre szánalmasnak és szürreálisnak, ahogy a jég közepén dudorászták a nászindulót...
Bandi még véletlen se mondaná Mikinek, hogy a jégpálya nem az én ötletem volt, Renátát meg nem tudom hogy akarja Miki kocsiján fuvarozni.. Ezek vhogy nem igazán szimpatikus dolgok...
A fél tizenegy előtti reklám, pontosan nyolc percig tartott, nem volt könnyű kivárni a végét!
Akkor azonban megláttam Emilia ajtaja előtt Félixet.
Azt hittem álmodom már, de nem, valóban Félix volt!
Ki is pattant az álom a szememből. Aztán meg én is pont azon spekuláltam sokáig, hogy vajon Félix "mit ad elő Emiliának, aki legalább úgy meglepődött Félix láttán, mint én, pedig nem is volt álmos!!:)))
Engem inkább az izgat, Félix elmondja-e Emilinek, mi volt a szerepe Ludwig eltűnésében, vagy símán elfelejtik az egészet... Esetleg megint hadoválnak bizalomról, vagy egyszerűen összevesznek, és Félix szó nélkül távozik...
"...Lehet, hogy Ludwig lesz az az "egyetlen személy a Bk történetében", akit meghalasztottak" ugyan, de életre kel majd ősszel, vagyis, még is csak visszajön..."
Már megint mint a Dallas-ból merítenek??
A 90-es években készült "hosszú filmben" (Jockey visszatér volt a címe).
Ott Jockey eljátssza hogy autóbalesetben meghal, hogy aztán visszatérjen és üzleti életben visszavágjon...vagy vmi hasonló
Julinak nem kellett volna elpletykálni az új szállítónak, ráadásul névvel együtt, hogy a régi drága és rossz... Némi diszkréció semmilyen területen sem árt. Így sikerült magának szerezni egy ellenséget... De azt remélem legalább már belátja, hogy Peti sosem fogja átvenni a Berényi céget...
Bandi rákattan Renátára. Nem a legjobb választás..
Nyilvánvaló, hogy Rudinak a családját kell támogatni. Ez már hamarabb is eszébe juthatott volna, nyilván tudta, milyen lepusztult házban élnek...
Na jó sok minden fog történni ezen a héten. Úgy tűnik, Bandi egyre kevésbé lesz pozitív karakter... Nem tudom mit jelent az "ügyeskedés" amit Renátával művel, de valszeg semmi jót..
Liza újra bekattan... Ajjaj.. Lehet, hogy miatta írják majd ki Ágit, és valszeg a lányával együtt... Pedig Liza mostanában az egyik legnormáliosabb szereplő volt...
Héten történik: Liza megvádolja Bandit és Renátát, míg Ottó is beszáll a pár megfigyelésébe. Stella csalódik egy számára nagyon fontos személyben. Félixet megfenyegeti egy volt alkalmazottja. Miklós és Attila elhatározzák, hogy miként kezeljék Szörényit. Fény derül Vilmos szörnyű titkára. Miklósnak egyre komolyabb elvárásai vannak Bandival szemben. A kérdés csak az, hogy miként kezeli ezeket a fiú. Kristófot kellemetlen meglepetés éri. Rudit az anyagiak döntésre kényszerítik. Tóbiásnak jó oka van arra, hogy nem akarja Gigire bízni Bencét. Liza állapotában sokkoló változás áll be.
Mért Te szeretted volna látni, ahogy Kristóf apja haldoklik? Én inkább az egészet kihagytam volna, inkább élne még... Mellesleg volt szívinfarktus Tomci élőben fordult fel... Ha már itt tartunk, ki látta a Szent Péter esernyőjéből készült régi magyar filmet? Na ahogy az elején Rajz Jancsi haldoklik, zöldesszürke arccal, na az tényleg hiteles volt... :-)
Van fogalmad róla, hogy a 21. század második évtizedében mennyiféle fimes megoldás létezik a látvány magalkotására? Gondoljunk csak az épületrobbanásra, hol Miki meg Balázska a romok alatt rekedt. Az is trükk volt. Egy vonatbaleset ehhez képest nudli meló. Szögezzük le hogy a BK egy szar. Mind történetében mind kiállításában.
Ez az egész már olyan csak mint egy hangjáték. Semnit nem látunk, mindenről csak mesélnek. Se meghaló Kristóf fater, se vonatbaleset látvány. Szánalmasan sivár szar ez.
Én már annyit szajkóztam, hogy hol van Ludwig, hová tűnt a székéből, hogy feladom, már nem lovagolok rajta!
Tudomásul vettem mától, hogy így halasztották meg, és kész, punktum! Félix-szel jól kifundálták a "lelépést", a vonatbaleset pedig véletlenül, de jókor és kapóra jött nekik!
Attila beépített emberének (a csokis nőnek, aki imádja Attilát), de Flix-ék, még több csokit adtak, plusz a "félrevezető papírokat" is! :)
De! Lehet, hogy Ludwig lesz az az "egyetlen személy a Bk történetében", akit meghalasztottak" ugyan, de életre kel majd ősszel, vagyis, még is csak visszajön, és háromszor veri le a büntetését Ágin, mert megérdemli! Az is lehet viszont, hogy a szerkesztők jót röhögnek a fikciózásunkon, hiszen már és is kénytelen vagyok röhögni, de viszont sírok a kései kezdésen, mert az nem semmi!
Bizony..Még hitler koponyájáról is megállapították,hogy amit a Kremlben örizgettek egy 45 év körüli nőé.. :-D Azóta nem vizsgálható. :-D De Ludwig miért is hagyott volna ilyen nyomot? Ha nincs vasúti baleset,senki sem tudná,hogy ott van.Az meg,hogy van baleset,a médiából tudható.Kb egy óra mire megjelenik.Gyűrűt odavinni? Órák.A Helyszinbiztosítás miatt meg egy :lehetetlen,kettő:lehet a földbe tapossák..szóval ez túl lett írva!.Ha a hatóságok sem tudják megállapítani ki ő (DNS) akkor Ági mit fog megnézni??? Ha még nézhető ,van DNS,ha annyira elégett,hogy DNS sincs,akkor mit néz? Jobb lett volna Ludwigot Makkosfüzítőre eldugnio,ha kell előveszik.ez megint egy túl írt,túlgondolt nettó farokság. Pedig piszokul jól indult!élvezet volt nézni a BK-t míg volt! ez pedig évek óta nézhetetlen.Ludwig feldobta,nem is bírta a rendező sokáig,hogy jó.
Lehet Ludwig csak a jegyet vette meg, hogy nyoma maradjon a számlán. A vonatszerencsétlenség csak kapóra jött, oda vitték az iratait /valamelyik cimborája/ gyűrűjét, hogy elhitessék meghalt. Később pedig majd bosszút áll.
Vajon mikor lesz az azonosítás, mert a mai részben biztos nem... Nagy show lenne, ha Ági a halott mellett felkiáltana : "Te jó ég! Ez nem is Ludwig..."
Én is mindig bekapcsolok 40 körül, mert van, hogy korábban kezdik, de tegnap vagy 10 percet végig kellett néznem az ÉNB-ből, de a hangot mindig leveszem, mert zavar az üvöltözés... Tegnap ott is vmi nagy katasztrófa volt, tán tűzeset, egy eszméletlen srácot vitt el a rohamkocsi... Szóval zajlott az élet... :P
Szerintem ezt az egész "Lajos (Lúd) eltűnése" sztorit már megint úgy elbonyolították, hogy maguk sem tudják, hogyan fognak kijönni belőle. (Illetve szokás szerint pont leszarják az alábbiakat.)
Először ugye teljesen mozgásképtelenné, magatehetetlenné tették Lajost, úgy, hogy az illetékes forginak láthatóan halvány segéd fingja nem volt arról, hogy egy ilyen fokon mozgásképtelen ember napi szintű ápolása, ellátása mivel jár.
Aztán jött Lajos eltűnése, amire ugye (eddig) szintén nincs magyarázat. Az orvosok Áginak mondták, hogy teljesen mozgásképtelen, remény sincs az állapota javulására, arra járt volna egy csodatevő, és Lajos felkelt és járt nagy hirtelen?
Az ilyen betegeknél, ha netán javul is minimálisan az állapotuk, nem egyik pillanatról a másikra következik be ilyen drasztikus javulás. Vagy 1/2X a hátán cipelte el?
De akkor nem lett volna egyszerűbb a tolókocsiban eltolni?
Az sem tudható, hogy egy ilyen állapotú beteg hogyan került egy vonatra? Ilyen állapotú betegeket nem vonaton, hanem erre alkalmas autóval szoktak szállítani.
És ha Lajos meg akarta rendezni a saját halálát, ehhez minek kellett egy tömegkatasztrófa? Honnan tudta előre, hogy vonatszerencsétlenség fog történni, hogy kamuból odaküldje valakivel a vonatra a jegygyűrűjét és az iratait? És a holttestét nem lehet azonosítani? Na ne....
Meg egyébként is, ha Ágit folyamatos rettegésben akarja tartani, milyen logika van abban, hogy elhiteti vele, hogy meghalt?
De az is igaz, ha csak simán ki akarták volna írni a karaktert, egyszerűbben is megmurdelhették volna, pl. a sorozat hagyományaihoz híven tolószékestől leesik valahonnan.
Ludwig kinyírása a Bk mostani legostobább döntése..Ha igaz.Viszont az alakító művész esze ágában sincs,ahogy olvasom,hazaköltözni.Szerződésről,továbbiról per pill nincs bulvárhír..Szóval nem lehet tudni. Nyitva van a kérdés,de szerintem ,ahogy az eddigi vérszívó,bűnöző,rosszfiuk/lányok eltüntek,eltűnik ő is. Pedig ő volt a legszínvonalasabb!
Igen, én is pont ezért gondolom, hogy ez egy "elterelő" szál, amivel késleltetik Ludwig visszatérését. Miután annyi időt töltöttek azzal, hogy Ági megalázza Ludwigot, nem lenne logikus így rövidre zárni a dolgot. Hacsak valami előre nem látott dolog nem történt, pl. hogy Zubornyák nem vállalta a további szereplést. De bárhogy van is, ez a "lezárás" több kérdést vetne fel, mint amennyit megold. Pl. hogy Ludwig hol volt az eltűnése alatt, illetve hogy ki vitte el illetve hogyan került fel a vonatra - ha ott volt egyáltalán. Szerintem ezeket a kérdéseket is meg kell válaszolni valahogy.
Egyértelmű, hogy Félix segítette, el is szólta megát, mikor Attis nyomozott az ügyben... Nagyon kíváncsi vagyok, hogy most miután visszetér, folytatják-e a beszélgetést Emilivel, hiszen pont ő mondta, hogy szeretné folytatni, mielőtt elment... Remélem nem lesz símán elfelejtve az egész...
Szerintem sem halt meg, de külső segítség nélkül nem tudott volna lelépni a villából. Érdekes, hogy Félix szinte ugyanakkor "tűnt el" a sorozatból, tehát csak ő lehetett, aki segítette. Egy karikagyűrűt a vonatbaleset megtörténte után is a helyszínre lehet csempészni, főleg, ha éppen a helyszín közelében járt az, aki el akarja hitetni a világgal, hogy meghalt. Nehezen hihető, hogy egy vasúti balesetnél ne lehetne azonosítani a halottat, kivéve, ha teljesen összeégett. Ez a sztori rejt még szerintem is meglepetéseket!
Hát ezt szakozom.Családi soriban ez nevetséges! egyszer kiszámolta valaki a Kisvárosi gyilkoságokban az évek alatt több gyilok volt amint az ott kakok teljes létszáma,ami nonszensz,hiszen az elkövetők is ott laknak.De a BK krimiparódiának gyenge,kiriminek pedig totál nevetséges! vissza kéne állni a családregényre.sajnos annak meg olyan gyenge mint egy spermium az óceánban...
Ahogy unokatesóm találóan megjegyezte mikor látta ezt a jelenetet: Biztos a tévében is a BK ment. :)
De látszik ,hogy készült Dani a tévé elleni merényletre, hiszen a baseballütőt odakészítette a kanapéra, pedig fényképeket nézegettek Tildával ahhoz meg minek.
Szerintem amennyi időt szenteltek Ludwig tolószékes megpróbáltatásaira, fenntartva annak lehetőségét a nézőben, hogy esetleg csak megjátssza Ludwig, nem beszélve arról, hogy elkezdték a javulás útjára lépést, meg beleírták a tolószékestől eltűnést, ami megint csak egy rejtélyt hagyott nyitva, ehhez képest logikátlan és túl egyszerű befejezés lenne az, hogy csak úgy meghalasztják egy vonatbalesetben. Izgalmasabb és az előzményekhez méltóbb megoldás lenne, ha nem halt volna meg, hanem egyszer egy váratlan pillanatban előbukkanna Ágiék életében. Valahogy olyan csalódás lenne a nézőnek, eddig mindenki arra várt, hogy egyszer csak felkel a székből és megtorlásba kezd, erre csak úgy kinyírják, ez nem lenne fair a nézőkkel szemben.
"Azért még voltask néhányan, pl. Genyarobi, akinek a gyilkosát fél évig lehetett találgatni..."
Mikor Liza arról beszélt Ágival, hogy ez a meghalt-e Ludwig vagy sem szituáció olyan, mint valami sorozatban, ahol 1 hétig lehet izgulni, mire kiderül, hogy ki lőtte le az áldozatot, akkor pont arra gondoltam, hogy még ha csak 1 hétig kellene izgulni, de a BK-nál ezt sikerült fél évig elhúzni.
Aztán volt néhny mellékszerplő, mint az a kövér részeg pasas akinek Alíz a pult alatt adott pálinkát, aztán meg lottószelvényt talált a zsebében, mikor a holttestet el akarták tüntetni a Rózsából...
Az a kivénhedt bokszoló volt, aki Macilaci készítette fel a verekedésre, név szerint Kajatin Bálint.
Vagy akár a nem is tudom milyen nevű sosem látott néni, akinek a lakásába aztán Emiliék beköltöztek.
Kákoczky néni
A többi egész jól össze lett szedve, én még kettőt találtam. Az egyik a Bauer Jani, Géza gyerekkori haverja volt, aki gyémántokat csempészett a motoralkatrészekben, őt megölték a börtönben.
A másik meg a hibbant Maja, akivel félrekefélt Miklós és ezt a második házassága bánta... aztán utána megjelent az unokaöccsével/barátnője gyerekével, akiről megpróbálta bemesélni neki, hogy ennek a félrekefének az eredménye. Mikor ez nem jött be, Timit próbálta elvinni - tehát Borszőlőné már nem is a második, hanem a harmadik lenne... -, akkor lépett le Nóra valahova falura. (Ez utóbbit Varga Izabella második terhessége is indokolta, és ehhez kötötték hozzá Tónigyerek autóbalesetét is.) Aztán meg Miklós elkezdett utána nyomozgatni, míg ki nem derült, hogy már partra mosta a Duna.
És akkor ott van még Igor és a nagy böszme haverja Kisvazul, mind ketten csúnya véget értek, de bérgyilkosokról lévén szó, őket azért annyira nem kellett megsiratni, és a temetésük sem gazdagította az események fonalát...
Ha jól számolom, ez talán 17, úgyhogy bátran kijelenthetjük, hogy nagy átlagban a Bk történetének szinte minden évére jut egy többnyire erőszakos haláleset... :P
Ja és persze ne felejtsük el a nagy Berényi Zoltánt, akinek a halálával az egész sztori elkezdődött..
Azonkívül homályosan emlékszem egy MÁZS által alakított rosszfiúra, aki Zsolt környezetében bukkant fel talán a gyémánt biznisz kapcsán, mintha azt mondták volna, hogy ő is meghalt..
Azért még voltask néhányan, pl. Genyarobi, akinek a gyilkosát fél évig lehetett találgatni, aztán Valter, Klau pasija és Hanna édesapja, volt egy a Szentmihályi Gyuri osztályán sinylődő halálos beteg fiatal srác, akinek Gyuri renitenssége jóvoltából jutott néhány vidám nap a halála előtt.. Aztán ott volt Tomci, aki szívrohamot kapott mikor Miki ugratta... Ja és persze Fasírt, akit Haller csak úgy a példa kedvéért lövetett agyon a rémült Krisztián szeme előtt.. Aztán volt néhny mellékszerplő, mint az a kövér részeg pasas akinek Alíz a pult alatt adott pálinkát, aztán meg lottószelvényt talált a zsebében, mikor a holttestet el akarták tüntetni a Rózsából... . Vagy akár a nem is tudom milyen nevű sosem látott néni, akinek a lakásába aztán Emiliék beköltöztek.
Több egyelőre nem jut eszembe, de nem kizárt, hogy volt más is...
Csaba meghalasztása olyan BK-s volt. Évek óta meg se említik, aztán hirtelen visszatér és egyből meg is hal, ráadásul még Magdi nénihez meg Zoltán hoz hasonlóan szellemként is kísértett Lacinál este, reggel pedig meghalt.
Majd évekkel később megjelent a menyasszonya, akiről semmit sem tudott se Laci se más egy szó nélkül lerakta a gyereket a boltba és balra el. Annyit nem mndott Lacinak ,hogy ne' itt az unokád vigyázz már rá határozatlan ideig, mert nem érek rá. Lásd. Zsófi is, aki mikor olyanja volt simán egy szó nélkül elhagyta Okos Tóbiást és Bencét aztán meg mikor visszajött ő volt legjobban felháborodva, hogy milyen jogon nem engedik neki ,hogy ő nevelje a fiát.
Brigi liftaknába esése tényleg röhejes volt, automata ajtós lifttel ráadásul, ahol ez kizárt. Bővebben itt ki van elemezve a dolog, miért hülyeség.
Bk-ban csak zuhanásban lehet meghalni, csak kevés kivétel van. Hányan is haltak meg eddig?
Volt Lópofájú Ákos, akit a csaló ügyvéd Fenyvesi lökött le egy építkezésen a tetőről.
András, aki szintén tetőről esett le
Brigi, aki liftaknába zuhant
Csaba, aki kivétel, ő autóbalesetben halt meg.
Tóni, aki szintén.
Volt az a szaxofonos zenész szoknyavadász Szilágyi gyerek hogyishívták, agyvérzésben halt meg gyerekkori betegsége miatt.
Valami maffiózó még az elején, aki a Berényi világbirodalmat találta meg, mert az ő vadászterületére tévedtek, azt felrobbantották, és Miklós volt a gyanúsított, de nem ő volt hanem a Fésűs Nelly által játszott ketyós excsaja, aki direkt terelte rá a gyanút, mert nem őt választotta hanem a másik ketyós Ulmann Mónika által játszott vöröshajút, akinek később meglett mindegyik nagykorú Berényi, mert Andrással is kavart meg korábban Zoltán szeretője is volt, csak Bandi meg Dani maradt ki, na meg Attila, aki akkor még tervben sem volt, mármint a létezése, később írták bele.
Volt valaki más?
Miklós ugye az elpusztíthatatlan Terminátor, még az elején belökték a jég alá, leesett Claudia villájának a tetejéről, röntgen után kiderült ,hogy tüdőrákja van ,de azt is túlélte, ráomlott egy épület, azt is, lelőni és megfojtani sem lehetett.
A Ludwigról írtakkal egyetértek, de Ági nem tűnik el végleg, úgy írják ki, hogy bármikor visszajöhessen és néha vissza is fog...
Én meg továbbra is azt szajkozóm, hogy egy vonatbaesetben kell hogy legyenek holttestek, és Áginak ki kell mennie azonosítani. Még ha a feje mondjuk szét is ment, de egy feleség azért csak felismeri a férjét.. Nem beszélve arról, hogy Ludwig nem utazhatott volna kerekesszék nélkül, és annak is csak vannak nyomai.. Az képtelenség, hogy csak megjátszotta a bénát, akkor biztos nem hagyja, hogy legurítsák a lépcsőn... Hacsak Félix nem vitte vmi csodadokihoz, mit Rudi Krisztiánt, aki teljes titokban tökéletesen meggyógyította... :D Szóval jövő héten egyértelmúen ki kell derülnie az igazságnak...
Én, továbbra is azt szajkózom, hogy mi van akkor Ludwiggal??!!
Oké! Rendben van, ha azt akarják bemagyarázni nekem, hogy meghalt!
De, akkor is kíváncsi lennék, hogy hogyan-, miképpen távozott a helyszínről, mert a szemeim előtt mindig ott van, és ott is fog lebegni az üres tolószék, és a kérdés is, mi történt valójában??!!
Oké! Kiírták, gondolták, a fantáziánkra bízzák, hogy mit gondolunk?!
Én azt gondolom, hogy pofátlanság volt így "meghalasztani"!!! Én továbbra is azt gondolom, hogy kizárt, hogy Ludwig meghalt!
Egyszer váratlanul, csak vissza kellene jönni és megjelenni Ági előtt, megrémisztve őt, azért, amit tett vele! Ha viszont igaz amit mondanak, hogy Berényi Ágnes karakterét is kiírják, akkor meg tök mindegy, hogy Ludwig meghalt-e, vissza jön-e, mit csinál Ágival, megrémiszti, vagy megöli, mert Ágnes így is, úgy is, eltűnik!!!
Azt is milyen könnyen megúszta, amit Petivel művelt, a Pusszancs tönkremenése nagyrészt az ő lelkén szárad, és Peti drogossá válásában sem volt éppen ártatlan.
Ami azt illeti, én is utálom a nyomasztó haláleseteket a BK-ban, a vele járó gyásszal és fájdalommal, ami hetekre elrontja a sorozat hangulatát. Legalábbis nálam a legdühítőbb eset a már régen kiírt Novák Csaba autóbalesete volt, amibe Laci csaknem beleőrült... Esetleg annyi értelme volt az egésznek, hogy így Lacinak lett egy unokája, (mondjuk akkor is lehetett volna, ha Csaba megnősül), de ő csak rövid ideig szerepelt, és azóta se hallottunk róla, viszont pár hónapot kitöltöttek ezzel a szállal...
A másik hasonló eset Géza menyasszonyának, Briginek a liftaknába zuhanása az esküvő előtt, ami annyira hülyén jött ki, hogy egész egyszerűen röhögő görcsöt kaptam... :P Ha már mindenáron ki akarták írni, csinálhatták volna úgy is, hoy pl. lelép az esküvő előtt, úgyis volt vmi falubéli tanár, akire Géza féltékenykedett, hát az utolsó pillanatban rájön, hogy mégis azt szereti, oszt annyi..
Most valszeg a gyász, és a sírás rívás csak Kristóf papát illeti meg, no meg Kristóf önmarcangolása, hogy az ö viselkedése is hozzájárult a tragédiához... Remélhetőleg a srác, Tóbival vagy anélkül hazautazik a temetésre, így legalább ebből a szomorú eseményből kimaradunk..
Ludwig halálától viszont gutaütést kapok, ha csakugyan meghalt. Hetek óta vártuk, hogy megoldódjon a rejtély, hova tünt el hirtelen és vajon mikor és milyen állapotban látjuk viszont, erre símán meghal egy külföldi vonatbalesetben... Persze azért még megvan a halvány remény, hogy ez csak a látszat, de elég nehéz lenne elképzelni ennek a kivitelezését. Ludwig mindig is rossz ember volt, bár ezt sose mondták, de lehet, hogy még embert is ölt (Félix talán nem véletlen féltette az életét Tomcitól, és valszeg Ludwig se különb), de az akkor is erős, hogy egy hatalmas tömegkatasztrófát okozzon, csak azért, hogy Ági halottnak higgye, kivált, hogy ő maga mozgásképtelen... Ki térítette el a vonatot, talán Félix? Ugyan mivel vette volna rá, Félix egyébként se egy gyilkos tipus, a házbeli robbantásnál se akart balesetet, a gyerekeket is gondosan elzavarta, nehogy bajuk essék... Az még esetleg elképzelhető, hogy azért vett jegyet a vonatra, hogy Ági azt higgye, végleg kiment Németországba, de ha nincs baleset, hogy hozta volna a tudomására a jegyvásárlást? A gyűrűje meg végképp hogy került a vonatra? Persze még ott kell legyen a holttest, amit ha Ági beazonosít, nincs mese, el kell fogadnunk, hogy ezt a szálat ilyen bénán tudták lezárni...
Más is észrevette vagy csak nekem tűnt fel Ottónak milyen nagy arca lett mindenkivel szemben.
Először Milánt szívatta meg, aztán meg abba kötött bele hogy Peti minek vette fel Bandi.
A jégpályás esetnél meg jól megmagyarázta a bizonyítványát hogy Bandi ha akart volna akkor tudott volna szólni mikor pont ő akadályozta ebben.Amikor pedig úgy tűnt valakit ki kell rúgni és Liza felajánlotta hogy felmond az nem tetszett neki de Milánt és Bandit simán elküldte volna.Rudival szemben is nagy volt az arca pedig ő csak a feladatát teljesítette és ő is ugyanolyan kényelmetlenül érezte magát.
A másik Juli és Peti Bandival szembeni viselkedése. Elkönyvelték pszichopatának pedig meg se ölte azt az egeret. Juli ötletét se akarta ellopni csak Miklós nem hagyta szóhoz jutni. Az meg hogy Petit gyomron vágta igen is jogos volt, kétszer is figyelmeztette hogy engedje el a karját. Ráadásul szegény rögtön bocsánatot is kért .Utána persze anyucinak úgy adta elő hogy ő az áldozat és megegyeztek abban hogy jó lenne ha minél előbb eltakarodna. Ezek után nem csodálkoznék ha tényleg ki akar majd velük szúrni.
Én a BK-t már régen úgy fogadom el, amilyen, azaz egy "szappanopera". Soha nem próbálom a valósághoz hasonlítani, mert akkor mást sem csinálhatnék, mint bosszankodnék rajta. Még így is előfordul, hogy "álmatlanul forgolódom" a látottak miatt! :D
Most például nagyon nem tetszik, hogy Gigit megpróbálják pszichopatává tenni, pedig eddig csak egy gyermek után áhítozó, emiatt talán irigy és féltékeny kis nőci volt, most meg...fényképet nyiszáló perszóna. Legközelebb majd tűket szurkál Zsófi figurájába?
"Nem gondolta, hogy valóban létezik ilyen szervezet"
Barátod a gugli!
(Azért ha egy nagyon sokak által nézett sorozat forgatókönyvét írnám, annyi minimális szakmai igényesség lenne bennem, hogy ha beleírok egy "kitalált" szót, utánanéznék, hogy az a valóságban nem valami egészen mást takar-e, mint amire én akarom használni.)
No ebben igazad van, a BK-ban erre nagyon ügyelnek, csak akkor írják ki, hogy mesefilm, vagy esetleg sci-fi....:)
Szerintem nagyot lendítene a sorozaton, ha a Mátyás király téren leszállna egy űrhajó, amelyből a Földet megszállni kívánó lények szállnának ki, és ellenük egyedül a Berényi Miki által a ház lakóiból verbuvált szabadcsapat venné fel a harcot egy baráti galaxisból kapott lézerfegyverekkel.
Na végre vki úgy gondolkodik mint én.. Különben sem kell vkinek a helyszínen lenni, hogy iratokat szerezzen van szkenner, internet, fax miegymás... Én is úgy látom, hogy a hölgy oda van kicsit Attisért "hízelegni azt tudsz" .D
Ettől függetlenül fenntartom, hogy Áginak kellett volna érdeklődeni a hatóságoknál, neki ugyanis joga, sőt kötelessége lett volna ezt tenni..
Attila azt mondta Áginak "van egy kontaktom a ..." és itt mondott egy cégnevet, valami olyasmit, mint az interpool. A régi kolléganője bizonyára szerelmes kicsit a férfiba és imádja a csokit, ezért elégszik meg ezzel a "fizetséggel" a szívességért.
Lehettek a vonaton több országbeli áldozatok és valószínűleg Ludwignál (ha nem kettős állampolgár, vagy anno megtartotta a magyar állampolgárságot) lehettek magyar nyelvű iratok és az azonosítás miatt megküldhették a hivatalos iratokat annak a cégnek. Szerintem így már hihetőbb a történet és nem kell mindig a valósághoz ragaszkodni. (Ha alkalmazkodsz a BK univerzumába és olyasmire akadsz, amire nincs magyarázat, hozz egy oda illő "szabályt" és már kész is! :D).
Attis Bond csokiban kifizethető* Manipenije vajon hol dolgozik? A német rendőrségnél? És onnan csak úgy el tud ugrani egy órára Budapestre, hogy a 00-ás ügynöknek megmutasson iratokat?
*(Ez is már mekkora faszság? Hol van a világon olyan, aki pár doboz csokiért végezne ilyen jellegű, az állását is veszélyeztető munkát?)
Hol a fenében lehet egyébként megszerezni egy Németországban történt baleset folyamatban lévő vizsgálatának (amit gondolom a német rendőrség folytat le) fényképeit?
A német rendőrség egyébként melyik magyar hatóságnak és miért adná át egy folyamatban lévő vizsgálat bizonyítékait?
Nem tudom, Ludwig Schneider német vagy magyar állampolgár volt-e, de ha magyar is, ilyen esetben max. tájékoztatják a magyar követséget vagy konzulátust, hogy van magyar az áldozatok között, de nem adnak át rögtön a magyar hatóságoknak nyomozati iratokat.
Na végre itt van Félix, nekem már hiányzott... :-) Vajon mit mond el Emíliának? Felbukkan Renáta is, meg Rudi felesége, nagy a jövés menés ebben a részben... Bandi kivel beszélget, Renátának nem ilyen a haja... Pedig az az érzésem ő lesz az a bizonyos új áldozat...
Igen, de Ludwig nem tudhatta előre, hogy lesz az a baleset... Hogy csempészte oda pl. a gyűrűjét? Én is reménykedek benne, hogy erről van szó, de nehéz lesz ezt az egészet utólag kimagyarázni, És ugye kell lenni egy holttestnek, azt azonosítani kéne, meg a hatóságoknak csak kéne értesíteni Ágit, elvégre a felesége... Ez nem egy repülőgép, ami a tengerbe zuhant, az áldozatok úgy ahogy felismerhetők, robbanásról nem volt szó..
Nekem ez a Ludwigos dolog sántít. Van egy bankkártyás fizetés, és egy darab gyűrű, mint bizonyíték. Olyan megrendezett érzésem van, kamunak tűnik. Elhitetem, hogy meghaltam.
Na ez szép, két halálhír egy részben... Bár igazából mindkettőre számítottam az előzetesek alapján.. Ludwignak vmi személyes cuccait is megtalálták, ezek szerint mégis ő volt. De Áginak nem kéne érte menni, eltemettetni vagy ilyesmi, legalább a látszat kedvéért, elvégre el se váltak, a kórházban még játszotta az aggódó asszonykát... :P
Nem, ez nem fontoskodás, és nem is önmaga tukmálása. Már akkor, amikor megjelent, azzal jött mindkét unokájának és a dédunokájának is, hogy "de soványak vagytok, esztek ti rendesen, nade várjatok csak, majd én főzök nektek egy jó kis csirkebecsináltat" (akkor volt ugye a két tyúk a sorozatban).
Ezt pedig azóta is folyton megismétli. Jó, én elhiszem, hogy egy nem éppen jólétben felnőtt falusi parasztasszonynál ez egy fontos fokmérője az életszínvonalnak, hogy kiadósakat tudjanak enni, de nem veszik észre sem azt, hogy az ő utódaik már nem ilyen körülmények között élnek, de azt sem sokszor, hogy az ízlésük is megváltozott, és nem eszik meg azokat a kajákat, mert zsíros, egészségtelen, hízlal... vagy már megtapasztaltak finomabb dolgokat is.
Bözsi sokallja a világkörüli hajóútra a három hónap távollétet, és nagy nehezen úgy dönt, itthon marad. Vilmos kárpótlásul meglepi Bözsit egy dunai hajótúrával, ahova négyesben mehetnek Alizzal és Lucával.
Emlékszik vki erre a dunai hajóútra? Ha nem, akkor lehet, hogy eztán dobják be. Mellesleg sztem jobb ez így... És így legalább az egész család kikapcsolódhat...
"..........azon aggódott, "mit fogtok majd enni?!"
Nem lehet, hogy azért szajkózza ezeket, hogy így akarja "fontossá, nélkülözhetetlenné" tenni magát??!!
(Nálam ez már egy kicsit a "lelki zsarolás" kategória.)
(Egyébként az életben sem kedvelem ezt a típust, főleg ha el is hiszi, hogy nélkülözhetetlen! Ők azok, akik soha nem fogják megérteni, hogy nincs "nélkülözhetetlen" ember! ) :D
A költségekről csak annyit, hogy az ilyen hajóutak (de a luxusvonatos utazások is) általában mindent tartalmaznak, ami külön pénzbe kerül, az a következő lehet:
- vizum és biztosítás (de néha ezeket is elintézik az árban, most persze lehetnek átírási költségek, a repülőjegyekre is)
- "földi" plusz programok egy része - ezt azonban lehet, hogy Irma te rémes barátnője szintén kifizette
- erősebb és puccosabb italok
- ajándéktárgyak
- a hajókon szokott lenni kaszinó is
Ha annyira pénzt akar, adná el a robogóját. Megint a halastavon problémázik, nem hiszem el, hogy abból semmi pénzt nem tudnak csinálni akár úgy, hogy eladják, akár a halakból meg a pecásokból húznának hasznot, még egy halőr fizetését is ki lehetne hozni...
A "kontroll"-ban én sorozatban előfordult csodálatos gyógyulások miatt nem tudok hinni, az ilyen hajókon az egzotikus célpontok és a résztvevők átlagéletkora miatt egyébként is mindig van orvos.
Azt elhiszem, hogy kötődik a családtagjaihoz - meg akár honvágya is lehet külföldön, pláne ennyi idő alatt - de azt nem, hogy azok ne lennének meg nélküle, Vilibácsi is elvolt özvegyen, meg Aliz is boldogult az öreganyja nélkül, amikor csak az öccsével laktak együtt. Ha tényleg lenne egy olyan családtagja, akinek az állapota felügyeletet igényel, azt jogos, hogy nem hagyná magára... de annyira megint a szokásos formáját hozta azzal, hogy azon aggódott, "mit fogtok majd enni?!"- és mondtam már, hogy ezt bírom benne a legkevésbé, hogy mindenkit csak tömni, hízlalni akar...
Hát igen, Bözsi most sokkal érettebben gondolkodik, mint Alizka. (Feltéve, hogy nem csak kéretni akarja magát) Ő is felvetette, hogy kéne oda azért költőpénz is, meg sok az a három hónap egy ilyen öregasszonynak. Pl. ellenőrzésre is kellene járni, meg egyébként is a család is nehezebben boldogul nélküle... Bár Alíz szerint ez mind csak kifogás... Mellesleg engem direkt idegesít Aliz feje tetején az a kis hajgombóc vagy mi, olyan elcseszett frizurákat csinálnak mostanában, bár Zsófi haja tegnap egész tűrhető volt...
Visszanézve a tegnapi műsort, nem értettem, hogy Alíz miért erőlteti ilyen nagyon az utazást?!
Azt hiszi ingyen van?!
Arra nem gondolt az eszetlen, pille agyával, hogy nemcsak útitársként kell tukmálni a nagymamát, hanem hozzá is kellene járulni a költségekhez, kiadásokhoz?! Akár egy méltányos összeggel is, de illene beszállni, nemcsak úgy, pofátlanul, "ingyenesre" kellene venni a figurát Olvastam valahol, hogyha Irma felajánlotta Bözsi mamának, hogy a barátnője helyett, ingyen, menjen el vele a több hónapos hajóútra, és ha erre nemet mond, a világ bolondja. Hát igen, erre mondom én, hogy nem vagyunk egyformák.
A "szintbeli különbséget" pedig, meg sem említettem, de egy ilyen hosszú úton előjön az biztos, óhatatlanul is.
"Apropó, mi lett a vízlelőhellyel? Mostanában egy szó sem esik róla."
Az addig volt érdekes, amíg Rolandónak szerepe volt a sztoriban. Most, hogy kiírták, már rohadtul nem érdekes a vízlelőhely, meg hogy elvezették-e a vizet a kommunához, a téma ejtve van.
Ugyanez volt a Rózsában is. amíg pszichonéni új kanja volt a szakács, addig mindenki a szakácsot emlegette, kijött a konyhából (az hol is van?), mert gratulálni akartak neki a kajához, stb.
Aztán dobbantottak Új Zélandra, azóta újra egy büdös szó nem esik arról, hogy szakács lenne a Rózsában, pedig biztos lehet, az ételek gondolom nem maguktól főnek meg.
De tegnap feltűnt a Rózsában egy vadidegen pincér gyerek, arról volt bármikor is szó, hogy új alkalmazottat vettek fel?
A hexa fa (jelentsen bármit is a neve) ugyanolyan, mint Kangyal vagy Makkosfüzitő, amiket hiába keresnénk a térképen, fiktív nevek. Vagy mint a Konnektor, aminek sejthető, mi a való életbeli modellje, de csak a BK-ban létezik. Kitalált univerzum részei, ennyi az egész...
Számomra viszont sokkal érdekesebb, hogy akkor most a Berényi Kft. még mindig elsősorban építőipari cég? Ha igen, akkor hogyan illeszkedik a profiljába az ásványvíz-forgalmazás? Lehet egy cégnek két különböző tevékenységi köre, de ennyire eltérő, hááát... Illetve akkor legyen egy Berényi Építőipari Kft. és Berényi Víz Kft., mint külön cég. Apropó, mi lett a vízlelőhellyel? Mostanában egy szó sem esik róla. Tudom, ennek sincs a történet szempontjából jelentősége, de néha zavaró.
Már ne haragudj, de pont ezt nevezik szőrszálhasogatásnak... :P Senki nem mondta, hogy Juli faipari szakértő lett. Pusztán csak utána nézett a piacon, melyik szállító a legolcsóbb. és így bukkant erre a hexa fára (teljesen mindegy, hogy van ilyen vagy nincs), ami nem csak olcsó, de könnyű és környezetbarát. Ennél többet nem is kell tudni róla, se neki, se a nézőknek... A kft-ben biztos vannak szakértők, akik tudják hogy kell ezt feldolgozni, mert ugye a kft-nek vannak emberei azon a pár öltönyös, kosztümös úri népen kívül is, akik az irodában lézengenek, (pl. a Vályogos család), ez már pár jelenetből kiderült, de a történet szempontjából többnyire teljesen érdektelenek...
Bandi meg csak tanult vmit az egyetemen az alatt az egy-két év alatt, mért ne tanulhatott volna pl. az alapanyagokról is? Sztem ezen aztán igazán kár agyalni..
Ez a hexafa is kezd az idegeimre menni.Én ugyan nem vagyok asztalos,max egyetemista koromban culáger voltam,igen sokat építkezésen..de pont a fa a leginkább megfontolt cikk egy beruházásban.Az asztalos-ács előmunkás napokat ,heteket tölt kiadóssági számításokkal,hol ,mekkorát kell vágni,mit melyik maradékból.. Kb 20 féle fát használtunk,es ezen belül volt vagy négyféle előkezeltségi osztály.Mit miből,melyikből,több szakemberes munka egy beruházásnál..Könnyű egy 4 méteres staffliból levágni fél métert,aztán a maradék meg pont nem jó sehova. Egy titkárnőből,ács-asztalos ipari szakértőt faragni,vagy egy -két évet főiskolán eltengőből nevetséges! Miért kell minden szálnak ostobaságnak lenni? A történet futása szerint mindegy,de miért? Tudja ezt valaki?
Szerintem az elmúlt két részben már nem a "régi" Bencét láthattuk, lecserélték. Ez a kislegény sokkal jobb "színész", milyen jól "alakította" az álmosság miatt nyűgös, egyre jobban bömbölő Bencét! ...és az a sapka a fényképezlésnél... nagyon cuki kiskölök! :-)
Nagyon sajnálom, hogy Gigi pozitív karakterét "feláldozzák" Zsófi/Ramóna kiírása oltárán! Tuti, hogy a "bekattanó" Gigi miatt fogja Zsófi elhagyni a sorozatot a Mátyás király teret!
Akkor Bandi még mindig a KisSzékben van? Ráadásul összefog Rednátával? Háát...
Emília és Félix akkor esetleg most tervezik az ersküvőjüket, amit már rebesgettek... Vajon megtudjuk valaha, Félixnek mi volt a szerepe Ludwig eltűnésében, és egyéltalán mi történt szerencsétlennel?
Héten történik: Felvetődik a gyanú, hogy Gigivel nincs minden rendben. Gizella aggódik, hogy a Ludwiggal történtek befolyásolják Stella iskolai előmenetelét. Kristófot visszavárják a volt munkahelyére. Emília és Félix kapcsolata más irányt vesz. Renáta és Bandi ügyeskedni kezdenek a KisSzékben, aminek megjósolhatatlan következményei lehetnek. Júlia elutasítja Miklós segítségét hexafa-ügyben, ám Attila hajlandó Miklóssal szövetkezni, ami könnyen hatással lehet Júlia és Attila kapcsolatára is.
Birom, hogy ekkora ügyet csinálnak Stella iskolájából, nem dőlne össze a világ, ha maradna az eredeti általánosban, először mintha azt mondta volna, hogy szeret odajárni, csak aztán megbolondították a foci órával... Focizni egyesületben is lehet, és nem kell hozzá egy nagy valag pénz...
Felszolgálónak, pultosnak lenni nem egy értelmiségi munkakör... sürögni-forogni inkább tudna ZsóFika leendő galériájában vagy pont neki való lett volna Klavgyija rendezvényszervező cége is, de még a Berényi Kft-ben is jobban el tudnám képzelni titkárnőként. Egy zajos vendéglátóhely sok tahó vendéggel nem egy érzékeny és labilis idegzetű lánynak való, ahol könnyen konfrontálódhat a kuncsaftokkal.
Azért ne felejtsük el, hogy Liza embert ölt, még ha Genyarobi is volt az az ember... Persze a betegsége miatt, de most számára a legfontosabb az elfogadás, a többiek közé való visszailleszkedés.. És erre remek alkalom a Kisszékben való sürgés- forgás, bár szívből remélem, hogy azért vmi iskolába is jár, tudtommal még nem érettségizett...
Én se nevezném Bandit szemétnek. Először eszébe se jutott lenyúlni Juli ötletét, sőt neki akart lobbizni, aztán Miki addig duruzsolt a fülébe, hogy az övé, míg maga is elhitte.. :D A KisSzékben pedig egyáltalán nem volt aljas, ő el akarta mondani Petinek, sőt azt sem hagyta, hogy Milán vigye el helyette a balhét... A kiütés pedig inkább reflex szerű volt, mint tudatos, úgy látszik nehezen viseli, ha ráncigálják... Bár most Petinek mosott be, az az érzésem, hogy előbb-utóbb leszálomol Ottóval is, főleg, ha az továbbra is szemétkedik, mert én inkább azt nevezném szemétkedésnek.
Abban igazad van, hogy nem szemétkedés, de protest-akciónak sem nevezném. Sajnos mindkét kölyök az a fajta, aki ha kitalál valamit, mindenen és mindenkin átgázolva meg akarja valósítani, még akkor is, ha tényszerűen bebizonyítják nekik, hogy hülyeséget csinálnak. A legrosszabb, ha az ilyenek politikusnak mennek, de egy cégen belül is meg tudják keseríteni a többi munkatárs életét.
Lehet, hogy kreatívak és intelligensek - noha Bandignómról már megmondtam, hogy a talpraesettség nem egyenlő az intelligenciával (a másik meg a vállalhatatlan viselkedésével rombolja le a róla kialakuló képet) - de ha tényleg így van, akkor eleve nem mentek volna el ilyen helyre dolgozni. (Habár az igazi döbbenet az Liza, mert őt még ahhoz is túl kifinomultnak tartom, hogy vendégként elmenjen egy hasonló műintézménybe, nemhogy felszolgálónak.)
Na de majd most, ha a konditermet is ők viszik... de komolyan, hogyan?! Gebinbe azt is, tehát fizessenek valamit, aztán utána oldják meg?! Azzal biztosan jobban járnának Sebaj Tóbiásék, mert ha csak szimplán rájuk bízzák az üzemet, az nagyon kecskére káposztát... hirtelen megcsappanna a profit, mert ezek nekiállnának a hülye kocsmájukat keresztfinanszírozni...
Mintha rémlene valami olyasmi is, hogy az anyja az esküvőjét is lemondta helyette, mert szerinte nem jó ötlet, Peti meg érthetően kiakadt rá utána, hogy megint helyette döntött, jogosan.
Ha generációváltásban akarnának gondolkozni a stábban, hogy a sorozat szellemiségét megfelelően vigyék tovább, akkor Blamázst kéne visszahívni, ők ketten Bandignómmal ugyanolyan páratlan páros lennének, mint ahogy Miklós csatázott folyton a testvérével meg a sógornőjével. Mindkettő rámenős, kevés gátlással és empátiával... csak közben egy pozitív ellenpólus is kéne, arra pedig nincs jelentkező. Dani sem az, ha már mindenáron a Berényi-pereputtyból akarunk valakit, a női szereplőkkel pedig az a baj, hogy vagy ők túl pozitívak voltak - mert mindenkibe kell ilyenkor egy kis kukac, még András sem volt szent - vagy teljesen távol áll tőlük ez a biszniszesdi. Esetleg mindkettő egyszerre.
Még jó, hogy lett ez a korcsolyapálya csúszkálóhely, mert különben az alkalmazottak többen lennének, mint a vendégek!
Ez minden szempontból nagyon rossz vicc volt. Ezt így hogy gondolják, hogy ha kicsúszik egy agyhalott, akkor simán ráeshet az asztalokra-székekre, vagy akár a vendégekre is?!
Szerencsétlen Bandi gyerek a legértelmesebb, erre orrba vágja a kis nyikhajt
Nem orrba vágta, hanem gyomorba. (Az meg ilyen puha fütyi, hogy csak tátog, mint a hal, és néz bambán...) Nálam viszont nem vall értelemre, hogy ilyen ötletet ilyen kivitelezéssel csináljanak meg. Bandignóm ambiciózus, dörzsölt, de nála a "vág az esze" kifejezés csak annyiban áll meg, hogy gyorsan és határozottan tud dönteni, az már nem fér bele, hogy ne egy baromság mellett kötelezze el magát.
Attól még Petike a rocker fia maradt, nem fogadta örökbe!
Na, nekem még a tegnapi rész előtt eszembe jutott Rokker Sanyi, hogy ez a kölyök teljesen apja fia...
Bandi nálam még nem billent át egyértelműen a negatív oldalra, bár már könnyen elromolhat. Igen, a jégpálya ötlete nem igazán volt átgondolva (Petinek igaza volt abban, hogy a cég felelőssége, ha valaki megsérül a jégen). Az sem volt etikus, hogy Petiék háta mögött fogott össze Milánnal. De ezt inkább egy protest-akciónak látom, mint szemétkedésnek, amiben szerepe lehetett az egér miatti, erősen túldimenzionált vitának is. Az igazi probléma ott van, hogy mindkét srác eléggé kreatív és túl intelligens ahhoz, hogy a Kisszékben csicskázzon, ráadásul egy Ottóhoz hasonló, basáskodó semmirekellő mellett. Ami a jövőt illeti, Bandi tuti, hogy a Berényi Kft-nél fog kikötni, de Milánról sem hiszem, hogy sokáig a Kisszéknél marad.
Ami Petit illeti: ha jól emlékszem, nem igazán szándékozik a Berényi Kft-nél dolgozni, vagy tévedek? Juli szokás szerint megint helyette pörög, igazán kezelhetné már felnőttként...
Peti szerintem sem alkalmas arra, hogy egy több munkatársat és alvállalkozókat foglalkoztató céget vezessen. Igaz, volt egy saját vállalkozása, a Pusszancs, és eljárt tárgyalni is a megrendelőkkel, de a drogozásával ezt is tönkretette. A cégvezetéshez stabil, határozott személyiség kell, Peti pedig nem ilyen. És milyen dolog, hogy ha igaza van is, leparancsolja a korcsoláyzókat a jégről, majd a vendégek előtt összeszólalkozik Bandival, sőt rángatni kezdi? Be nem tenném a lábamat többet egy olyan szórakozóhelyre, ahol ilyesmit tapasztalok! Ezt félrevonulva, négyszemközt kellett volna tisztázni.
Hogy ne csak negatívumot mondjak Petiről, Mikinek igaza van: filmezéssel foglalkozhatna, de ott is másnak kellene vinnie a szakmai vonalat. Például lehetne egy reklámfilm-készítő vállalkozás kreatív vezetője. :)
Ottókának a vérében van a basáskodás, a kis Milánnal kezdte, és ahelyett, hogy elgondolkodott volna a srác reakcióján, most a nála idósebb és jóval képzettebb Bandival folytatja... Annak meg eleve nem kellett volna bevállalni egy ilyen alantas melót. Bár mostmár a percei a KisSzékben meg vannak számlálva, és valszeg a lakásban is.. Innen már egyenes út vezet Mikihez és a kfthez...
Ami az utód kérdést illeti, Peti nem Berényi, köze nincs a kft-hez, se az építészethez, saját vállalkozása és egészen más ambíciói vannak, valszeg el se vállalná. Csak Juli gondolja úgy, hogy Petinek kéne átvenni Miki szerepét. Bandi tősgyökeres Berényi, a vérszerinti apja állapította a kft-t, amiért a keresztapja és a nevelő apja tették a legtöbbet. Az építészethez is konyít, bár saját ötletei (még) nincsenek, viszont a kivitelezésben ügyes és rendkívül kitartó. harcos tipus, nem tervezőmérnőknek, hanem inkább vezetőnek való, mint Miki. Mellesleg úgy beszélnek az átadásról, mintha Miki már holnap vissza akarna vonulni, pedig messze van ő még a nyugdíj korhatártól, és nem is úgy néz ki, mint aki inkább kertészkedéssel akarná elütni a hátralevő idejét..
Ami Bandi jellemét illeti, nem állítom, hogy egyértelműen rokonszenves, viszont Mikit se a szép lelke miatt szeretjük... :D
Márpedig mondjatok bármit, Petinek van igaza. Igaz, Bandi külsőre jobban néz ki, de nekem ez kevés a rokonszenvhez. És senkinek nem kívánok olyan kollégát, amilyen Bandi lenne. Tudod, hogy szemét, bárkin átgázol, de nem nagyon tehetsz ellene semmit, mert ügyesen manipulálja a főnököt.
Az elefántok el sem férnének már a sok majomtól! Még jó, hogy lett ez a korcsolyapálya csúszkálóhely, mert különben az alkalmazottak többen lennének, mint a vendégek!
Szerencsétlen Bandi gyerek a legértelmesebb, erre orrba vágja a kis nyikhajt, az anyja meg majd dédelgeti és Bandit kirúgja a lakásból, ahol jóval több joga lenne ott lakni, mint neki és a pereputtynak!
Égnek áll a hajam, amikor azzal jön, hogy Peti legyen a cég örököse! Milyen alapon? ...mert szerencsétlen András befogadta őket és volt olyan hülye, hogy elvette? Attól még Petike a rocker fia maradt, nem fogadta örökbe!
Ottó élvezte, hogy főnökösködhet (uralkodhat) Bandi fölött, annyit nem engedett meg neki, hogy elmenjen Petivel beszélni, azonnal kellett felmosnia, különben kirúgja. Régen a katonaságnál az őrmesterek a kiskatonákkal, vagy háborúban az elfogott ellenség fölött tört ki ilyen tulajdonság egyesekből, a hatalom "íze", hogy mindent megtehet valakivel...
Beszéltünk már róla, hogy ez a Kisszék vonal úgy baromság ahogy van, de úgy látszik, sikerült még rátenniük egy lapáttal ezzel a jégpályával.
Mintha kitűztek volna valami célprémiumot a forgiknak, amit az kaphat meg, aki még nagyobb nettó faszságot kitalál Kisszék témakörben.
Végül is lehetne a Kisszékben állatkertet is nyitni elefántokkal, vagy ha a jégpálya elolvad, a helyén működhetne egy uszoda is 15 cm mély medencével......
Hát jól kiütötte Petit... Mellesleg nem értem, mért lenne ez veszélyesebb, mint a műjégpálya? Ott is bármikor, bárki eleshet... Mondjuk nem túl nagy a pálya, úgyhogy ügyelni kell, hogy egyszerre túl sokan ne legyenek rajta..
Tök mindegy, mit bír el a tető. Egyfelől komoly jégpályát nem úgy csinálunk, hogy fellocsoljuk a placcot, az egy melegebb hőmérsékletnél (arra meg Bandignóm ne alapozzon, hogy mit hazudnak időjárásjelentés gyanánt) máris használhatatlan. Másfelől az valóban jó érv, hogy nem éppen veszélytelen szórakozás, még akkor is, ha tesznek rendes palánkot oda. De egyáltalán hol fér el ott még jégpálya?! Még ha lenne táncparkett, akkor talán annak a helyére úgy-ahogy, de az sincs...
Peti akármennyire is egy senkiházi paprikajancsi - csodálom azt is, hogy bírta ki Miklós röhögés vagy beszólás nélkül, mikor az anyja ajnározta neki, hogy "milyen jó menedzser" - most azért igaza volt, hogy ez egy baromság. Bandignóm elképzelése talán annyiban rendben van, hogy az előre menekülés nem árthat, meg "no pain, no gain", de azt a saját munkámban is mindig gyűlöltem, ha valaki egy olyan látványos-hangzatos ötlettel kampányol, de egy kicsit értelmesebb ember számára üvölt erről, hogy nem lehet normálisan megvalósítani, meg csak a baj lesz vele.
A végkifejlet elég egyértelmű: valaki jól el fog csúszni rajta, és a kezét töri. Ez persze nem a három hülyegyerek egyike lesz, de nem is egy vendég, hanem Liza vagy Natasa. Ez az egész történet viszont arra is nagyon jó egyébként, hogy ne akarjunk mindenáron csupa rokont és jó barátot bevonni az üzletelésbe, mert most is azon megy a problémázás, hogy kit dobjanak ki (Róka Rudi egy elejtett mondat szerint már nincs is ott).
Egyedül azt volt jó hallani, hogy akik kikerültek ebből a mocsárból, azok komolyan foglalkoznak valamivel. Timi mint divattervező, Attila gyerekei mint orvos (igaz, Zizilabort én inkább állatorvosként tudnám elképzelni) és tervezőgrafikus... csak úgy látszik, itt akar mindenki ilyen elcseszett üzletelgetésből élni mindenféle komolyabb végzettség és tudás nélkül...
BK univerzumban ez is másképp megy. Hányszor láttunk már ilyet a Kft ill .a Rózsa életében is ,hogy Zsolt/Miki/Attila/András ha valami épp nem tetszik neki simán ráförmed valakre, hogy takarodj innen ki vagy rúgva. Semmi felmondási papírok, semmi indoklás, a munka törvénykönyve sem érvényes itt.
Rémlik valami mikor még Ádám is pincér volt a Rózsában és Zsolt épp nem volt bent és Kinga játszotta a főnököt Ádám meg beszólt valamit erre kirúgta. Hogy? A főnök helyett nem dönthet, ha erre nem hatalmazta fel. Felmondást indokolni is kell.
Ez olyan mint Oszkár 1 kattintásos motorcsónak vásárlása, nem kérnek adatokat sem ,de Zsolt bankkártyájáról le tudják venni a pénzt simán, mert miért ne, igaz meg sem adta, de simán. Majd mikor kiderül ,hogy egy roncs nem veszi vissza, mert csak. Az egy dolog hogy ha nem azt kapod, amit rendeltél, akkor nem kell átvenni, másrészt online vásárlás esetén 8 napig indoklás nélkül is el lehet állni a vásárlástól. Kalamáriában viszont nem.
Az se votl semmi mikor Hanna anyja valami millió dollár körüli pénzt vett ki a bankból ami az apja után maradt. Ami azért is érdekes honnan, mert ugye Valter egy csóró lecsúszott ügyvéd volt, aki sittről szabadult és ágrólszakadt csóró volt és Zsolt meg Miki bérelte fel ,hogy verje át Claut valami ingatlannal.
Az megint más ,hogy ennyi pénz sehol nincs csak úgy már 1 millió felett is jelezni kell előre ha pénzt akarsz kivenni.
Kisszékből télen pólóban jönnek le..Koripálya a tetőn :-D egy köbméter víz, ezer kiló,,kb összedőlne az épület.Fagyasztás egy hétig..olvadáskor meg özönvíz..Plusz szétfagy a padló,meg a födém..de itt minden mindegy. Tényleg jöhetne már a csillagrombolós rész ,mikor a birodalmiak megszállják a teret,Laci boltjába helyezik a halálcsillag energiaraktárát....A hypertérből előrgrik Vili bácsi a villanymotorral..és .... Tényleg az íróknak akkora agya lehet mint egy borsószem!
van ezeknek (Kisszék) könyvelő, külön munkaügy? Ja ez a BK itt ilyenekkel nem foglalkoznak
Vagy egyáltalán a tulajdonosnak (illetve üzemeltető a Peti?) van gyakorlata a könyveléssel, munkaüggyel kapcsolatban? vagy Ottónak és Natasának mint társtulajdonos. A két srác (Peti és Ottó) csak a pénzt (bevételt) tartják fontosnak
Petinek lehet nagy a kereatív ötletháza de üzleti érzék, üzletműködtetés terén tapasztalata, végzettsége??
Az a Kisszék is úgy működik minden jött-mentet (szakma nélkül) felvettek felszolgálónak bártendernek... (Liza, Milán, de akár Ottó is)
Jó a Rózsában se szakemberek (felszolgáló- vmikor egy szakma volt azt is elkorcsosították a valóságban manapság ) tömege dolgozik. Még Zsolt idejében is mindenki akinek éppen nem volt munkája kapott felszolgálói állást :) Szakácsnak már nem nagyon jöhetett bárki talán az az egy "csóka" aki Orsi pasija lett...
A Kisszéknek óriási lehet a forgalma, hogy eddig eltartotta Petit, Ottót, Milánt, Natasát, Lizát (Rudi itt van még?), most, hogy Bandika is jött, ez már sok. Ha rendesen be vannak jelentve, akkor még van egy könyvelő vagy könyvelőcég is, a munkaügyekkel is foglalkozni kell valakinek.
Ennyien nem dolgoznak a Rózsában, pedig sokkal nagyobb!
Köszi. Viszont a víz csak akkor áll meg ha nincs lefolyása, vagyis kellene vízálló perem, ilyen tuti nincs fent, hiszen akkor megállna az esővíz is. Korcsolyázáshoz azért kell pár centi, nem elég egy vékony tócsa.
Nem Milán vetette be. Mellesleg, ha a tetőnek rossz a szigetelése, már az első erősebb felhöszakadásnál beázott volna, és akkor már meg is lenne csináltatva.. Az viszont lehet, hogy hosszútávon a jég tönreteszi a padlót...
Bandi most sem a saját ötletét erölteti, de legalább az ötletgazdával közösen próbálja megvalósítani... Gondolom kiülni már amúgy se lehet a teraszra a hideg miatt (mikor felvehették, akkor tényleg nagyon hideg volt), ki kell üríteni, aztán felöntik az egészet vízzel, ez az skolaudvarokon is szokott működni... Kíváncsi leszek lesz-e belőle vmi, mert a spoiler szerint nagy veszekedés várható...
Én őt bírtam mindig. Pénz & Sárm Tipikus rosszfiú, afféle Jockey Ewing :)
Emlékszem egyszer jó útra akart térni és kedves bájos lenni Zsófiék meg jól átbaszták akkor. Neki is megvolt sztem Magdi nénin kívül mindenki a házba. Zsófi volt a másik nagy ribi, aki mindenkivel összefeküdt már a BK-n belül.
Tilda is egy idővel gyakrabban váltott pasit mint zoknit, Imi, Dani, Pali, Erik, talán még Csaba is.
Igan, ez elsőn én is gondolkodtam, hogy belinkeljem-e, de szerintem túl hosszú a haj a fejformájához. A másodikat viszont még nem láttam, az egész jó. :)
De esze ágában sincs rákérdezni, mert örül, hogy elmúlt a "veszély" (ami eddig is csak az ő fejében létezett). Mondjuk ha a rendőrség is foglalkozna Ludwig eltűnésével, egy szemfüles nyomozónak ez is elég is gyanús lehetne - hogy a kedves feleség egyáltalán nem érdekődik a férje sorsa iránt, miután tudomást szerzett a vonatbalesetről. Normál esetben ilyenkor az emberek megmozgatnának minden követ.
Az nem vállalkozás volt, csak belevonták valami értékesítési hálózatba - ahogy előtte meg porszívóügynökként próbálkozott. Aztán Nyomikának úgy kivörösödött tőle a pofája, mint a sztriptizes csajoknak, mikor azokra meg a tengericsillagos trutymót tukmálta Róka Rudi.
Tök jó, ez akkor volt mikor Miki miután kimentetrte Balázskát a robbanásnál egy időre tolószékes lett, de már meggyógyult, csak azt akarta, hogy Nóra dédelgesse... Aztán volt vmi ünnepség, de arra már nem emlékszem, hogy került a medencébe, de úszni kezdett, és kiderült hogy nem béna... :D
De akkor is túlragozza, annyit mondhat, hogy kislányom, ez rosszul esett, de megsértődni, elvonulni, ezzel csak azt bizonyítja, hogy igenis túlérzékeny...
Ági, mint aggódó feleség akár rá is kérdezhetne a követségen, sőt mivel a rendőrségen bejelentette az eltűnést, az ő segítségüket is kérhetné az azonosításhoz... Neki sokkal több joga van tudni, mint Attisnak...
Amúgy azzal egyetértek, amit a titkolózásról mondtál, és az a fura, hogy a sorozatban a két pszichológus (ill. az egyik még csak jelölt) küzd a legtöbb lelki gubanccal. Talán szakmai ártalom, mindent agyonbonyolítanak... Irma hozzájuk képest tényleg inkább a földön jár, és mostanában mintha a túlpörgéséből is visszavettek volna kicsit.
A hétfői részben igen, de eddig nem így tűnt, a hsz-t még előtte írtam... Amúgy ez is egy időhúzó cselekményszál, ahogy mások is mondták, nem kellene ezen sem ennyit időzni.
A mai részben többször is kihangsúlyozta: nem az bántja, hogy cáfolja az apja téziseit, mert fejlődött a világ 50 év alatt, hanem az, hogy nem bíztak benne, tudja helyén kezelni a dolgot, titkolóztak, nagy egyetértésben, pedig egy család kellene lenniük. Szerintem igaza van a mamának és a három nő közül ő a legjózanabb gondolkodású, a legéletrevalóbb.
Ez a Natasa féle kutatás eléggé egy időhúzó szál... Most megsértődik, aztán majd megbéké, lesz belőle 2-3 jelenet.. :P Engem most kizárólag Ludwig érdekel, és megüt a guta, ha tényleg így írták ki a sorozatból...
Irmát én sem értem, miért baj az, hogy az apja évtizedekkel korábban felállított tézisét cáfolják? Az lenne a baj, ha azóta semmit sem fejlődött volna a tudományos kutatás. Irma ugye belgyógyász - nos, az orvostudomány is a korábbi eljárások meghaladása révén fejlődik, aggasztó lenne, ha még mindig az 1950-ben követett kezelési módszereket alkalmaznák. Ugyanez igaz az olyan társadalomtudományokra is, mint a pszichológia.
"Ki az az Ibolya? Emlékeztek rá?" Nem ugrott be elsőre Ibolya, de ezt találtam, ha erre gondoltál?! "András továbbra sem talál állást, mióta felmondott a Berényi Kft.-nél. Végül, büszkeségében, úgy határoz, hazudik arról, hogy van állása. Munka helyett azonban minden nap az utcákat rója vagy bárokban ül. Itt ismerkedik meg egy műkörmösként is dolgozó prostituálttal, Ibolyával. Ibolya nagyszerű beszélgetőtárs, rábeszéli Andrást, hogy vallja be Zsuzsának, hogy nincs is állása. Megtörténik, és ez csak olaj a tűzre az egyébként is rossz házasságnak. Felbukkan Kollár János, András egyik jó barátja, aki épp elvált, és átmenetileg a házba költözik. Szerez állást Andrásnak, viszont titokban viszonyt kezd a feleségével. András és Zsuzsa haragban válnak el egymástól, főként Bandika láthatása miatt. A hirtelen egyedül maradt András Ibolyával próbálkozik új kapcsolat létesítésével, ami Emmának egyáltalán nem tetszik. Végül kibékülnek egymással, de Ibolya is úgy dönt: jobb, ha csak barátok maradnak Andrással."
A Xantus Barbara által alakított prosti, aki leginkább lelki támaszt jelentett Andrásnak, mikor az otthagyta a Berényi Kft-t, mert éppen tele volt a hócipője a rokonságával. Ha jól emlékszek, akkor Zsuzsa már nem volt, Juli meg még nem.
A szőke kleopátrát meg a spánielfejet nehéz alulmúlni, de lassan látszik, hogy kezd végre visszaállni egy tűrhető hajviseletre. Csak mire megint olyan lesz, mint régen, pont kikerül a sorozatból...
Nem tudom, de nekem azért bejön ez az új frizura, legalábbis jobb, mint az eddigi... Ami viszont a legszörnyűbb az Zsófi legújabb frizuja, ezután már csak az orosz hagymácska konty következhet, ami a halálom :P
Nekem talán a "fogadalom-megújításra" készített frizura tetszett legjobban Julinál. A teljesen sima haj tényleg nem passzol a fejformájához, mindenképpen szükség van valami hullámra.
Illetve még feltűzött hajat tudok neki elképzelni, valahogy így:
Nem nagyon mutatták a kezét, de most nem volt nyoma bőrbajnak, meg ha még lenne is - noha ez nem került elő beszédtémaként - akkor már eleve nem hagyta volna a masszázst, akármennyire is erősködik.
Az volt a baj ezzel az ipsével, ami már az előző szereplésénél is előfordult: nemcsak szocipata - abból már van sok ebben a sorozatban - hanem egy igazi nyálgép. Az arcvonások és a hang az adottság, de a hangnem és a beszédstílus már kevésbé, az öltözködésről nem is beszélve.
Én úgy vettem le, hogy Nóra azért ábrándult ki hirtelen, azért kérte Mikit, hogy működjön vele együtt, mert a pasi a fejét masszírozta, és szerintem félt, hogy az ekcémás kezével hozzányúlt, ahogy felpattant onnan a csengőre, rá volt írva az arcára az undor.
Julinak valahogy soha nem tudnak eltalálni egy hozzá illő, divatos frizurát, régen, amikor még hosszabb volt a haja, folyton összefogták neki, aztán volt a mostani előtti oldalt elválasztott, hát az szörnyű volt, ez a mostani, kicsit kusza, ez egy fokkal jobb, de ez sem neki való.
Igan, azt hiszem, itt van a lényeg. Nóra esetleg meg is ijedhetett, mert a fickó "túl otthonosan" kezdte érezni magát (a lábtyű csak hab volt a tortán), de szerintem arra jöhetett rá, hogy minden más férfi csakis Miki-pótlék lehet az életében. Aztán amikor Miki beállított, már nem is volt kérdés, hogy Károlyt kiebrudalják, bár elég otrombán tették. De ha Nóra-Miki összeborulás jön sokadszorra, akkor csókoltatom a készítőket. :)
Nam lehet még tudni, hogy Ludwignak történt-e valami baja, sőt azt sem, hogy egyáltalán a vonaton volt-e. Más is simán megvásárolhatta a kártyájával a jegyet. Azon meg én is fennakadtam, hogy miként szerezte meg Attila a vásárlás adatait: hiába magánnyomozó, ezt egy "sima" eltűnési ügy miatt nem adják ki neki.
Nagyon remélem, hogy nem egy ilyen hajánál fogva előrángatott fejleménnyel fogják lezárni ezt a Ludwig-szálat, miután Ági heteken át szisztematikusan megalázta. Ez már büntetésnek is elég volt, ráadásul nem is helyénvaló egy magatehetetlen emberrel így bánni. Én valami csavarra számítok, arra, hogy Ági már kezd megnyugodni, hogy jaj de jó, Ludwig már nem fogja zaklatni őket (most sem zaklatja, csak a nő lázálmos képzeletében), aztán majd váratlanul előkerül. A leghatásosabb az lenne, ha Ági egyszer ugyanazon a kerti lépcsőn pillantaná meg szemtől-szemben - kerekesszékkel vagy anélkül - amelyről eltűnt. És végre már kezdjen a rendőrség is rendesen nyomozni az ügyben, az nem járja, hogy ez a szociopata tyúk mindent megúszik...
Károly arcvonásai engem Bandikára emlékeztettek, olyan mint ő, csak idősebb kiadásban.
A modora meg tisztára Peti... és a lábtyű mellett a kockás pulóvere is a jó ízlés elleni súlyos bűncselekmény volt.
Meg mindezek mellett egy bunkó paraszt, hogy egyből nekiáll levenni a cipőjét úgy, hogy ezt egyébként a vendéglátója nem tette kötelezővé, aztán a lábát is felteszi az asztalra.
Juli meg ezen állt neki lelkendezni... azzal a rövidre vágott, hullámosított hajjal meg a rövid szoknyájával egyébként ő se volt egy kellemes jelenség, kb. mint egy rozzant kurva...
Mindezek mellett Irma te rémes is szarjon sünt, hogy megsértődik azon, hogy az apja munkáját kritika éri, de főleg hogy turkál mások cucca között.
(Ja, és itt is kiütközött az a jelenség megint, hogy a pletyka mellett a másik kommunikációs probléma, hogy nem mernek éppen dolgokat elmondani akkor, amikor valaki jó hangulatban van. Nem pont az ellenkezőjénél szokás hallgatni, hogy ne rúgjunk bele még egyet az illetőbe, vagy magunknak ne rontsuk a helyzetet, hogy más bosszúságát is ránk zúdítja ezért?!)
Az előbb néztem a Nagy Duettet... azt hittem hogy a Gizit látom :-)))))))))))))))) de a kiderült, hogy a Tolvaj Reni volt :-)))))))))))))))))))))))))) Látta valaki még rajtam kívül ?
Hát meg is ette a fene, ha ezt így elintézték... Ennél csak színvolasabb megoldást várnék... És mi van Félixszel? Ő mikor kerül elő? Vki azt írta, hogy látta forgatáson kis dobozzal a kezében, ergo elveszi Emíliát.. Vajon fognak még beszélgetni róla, hogy mit tud Ludwig eltűnéséről?
...de az egyik előzetesben valami olyasmi volt: "Ági és Liza már nyugodtan élheti az életét" (nem pontos szöveg), az meg csak akkor lehet, ha megszabadultak Ludwigtól.
Ludwigot tuti hogy Félix vitte el, és semmi közük a balesethez...
Attila fontos információkat tud meg Ludwiggal kapcsolatban.
Durva lenne, ha ez a tényleges halálhíre lenne, de azt hivatalosan közölnék... Különben sem hiszem, hogy Ludwig csak úgy pik-pak meghal egy balesetben, és el lehet felejteni... Meg akkor haza is kéne hozatni, temetés meg minden, ennek nyoma sincs a későbbi spoilerekben..
Azért egy vonatbalesetben vannak holttestek iratokkal, azonosító kártyákkal. A hatóságok értesítik a hozzátartozókat, vkinek ki kell utazni azosítani... Ha ez rövid időn belül nem történik meg, akkor az a Ludwig nem ez a Ludwig... Szívből remélem...
Nekem is inkább röhejes volt, sőt még az a lábtyű is. :) Nóra univerzumába viszont láthatóan nem fért bele ennyi idétlenkedés sem. De ha ennyire nem jött be Nórának a fickó, és ha a migrénes trükknél sem vette a lapot, akkor meg kellett volna mondania kerek perec, hogy bocsi, ezt inkább hanyagoljuk. Ehelyett Mikivel végeztette el a "piszkos" munkát. Nekem a kettőjük akciózása sokkal idétlenebb volt, mint Károly ökörködése.
Biztosan egy újabb Nóra-Miki összeborulást készítenek ezzel elő, ami már régen lerágott csont. A készítők helyében elküldeném őket "párkapcsolati túlélőtúrára" egy lakatlan szigetre csak kettesben, aztán ott tegyenek egy utolsó próbát: ha működik, maradjanak véglegesen együtt, ha nem, akkor meg felejtsék el egymást örökre.
"...Ludwig vonaton utazott? Mikor se járni, se beszélni nem tud, ez ki van zárva, még kísérővel is legfeljebb gépkocsival..."
"...Nem hallotta még senki arról, van emelőszerkezet a MÁV-nál is állomásokon hagyományos vasúti kocsikra kerekes székeseknek, csak előre kell kérni. Ez Magyarországon is működik már vagy 10 éve. Németországban meg pláne, hogy kell legyen ilyen szolgáltatásnak..."
Oké a történet szempontjából ez lényegtelen...jó igaz egyedül feltenni vonatra a Ludwighoz hasonlóan sérült embert... de pld repülőgép beszállásnál is megoldják ha nincs az utasfolyosós (csápos) beszállás a kerekesszékes utas feljutását a repülőgépre, de a vasútnál már tényleg működik a fent említett, sőt a modern vasúti kocsikon, motorvonaton (idehaza is) van ez az emelő berendezés
Én meg azt nem értettem, hogy Ági az utóbbi időben késő estig az irodában maradt, hogy ne legyen otthon... És addig hol volt Liza? A KisSzékben? Akkor nem féltette?
"Bírtam szegény Rudit két lépéssel a két nő mögött ténfergett, miközben Liza a pokolba kívánta... Hát nem egy álommeló, az biztos.."
Ez is csak azt bizonyítja, hogy Ági mennyire bekattant. Lizát teljesen megértem, nekem is iszonyú gáz lenne, ha egy pasi pár lépéssel mögöttem menve mindent látna és hallana, amit teszek. Amúgy ha jól tudom, egy testőr az utcán sokkal diszkrétebben figyel arra, akit véd, nem úgy, hogy árnyékként követi, pont azért, hogy ne legyen feltűnő, és csak akkor lép közbe, ha helyzet van. És igen, pénz ide vagy oda, Rudi sem élvezte igazán a helyzetet. Csak Ági volt abnormálisan eufórikus állapotban. Sokkal olcsóbb lenne, ha egy zárt intézetben retteghetne Ludwigtól, az is eléggé biztonságos...
Ez a Ludwiggal kapcsolatos újabb fejlemény elég furcsa. Az csak Ági paranoiás lázálmainak a szüleménye, hogy Ludwig egy égi csoda folytán hirtelen felállt a tolószékből, és a saját két lábán távozott a villából. Ha viszont kerekes székben maradt, akkor csak úgy juthat fel a vonatra, ha valaki felteszi és felszáll vele, vagy ha csomagként feladják. :)
Nyilván nem Ludwig vett jegyet a vonatra, hanem szerintem valaki a bankkártyáját használva vásárolt egyet, aztán vagy ott volt vonaton, vagy nem, az utóbbi valószínűbb. Az a valaki minden valószínűség szerint Félix lehetett, aki így akarta eljátszani Ludwig lelépését, miközben Ludwigot valami jó helyen rejtegeti. A vonatbaleset nem lehetett bekalkulálva, hacsak Félix időközben nem iratkozott be az illegálisan működő Matuska Szilveszter Akadémia szakirányú továbbképzésére, szintet lépve a terrorakciók kitervelésében...
De érdekes, hogy Attisnak csak úgy kiadták a jegyvásárlások adatait? Ha nemzetbiztonsági kockázatról van szó, akkor a rendőrségnek kiadhatják, no de egy magánnyomozónak? Vagy Attila feltörte a MÁV informatikai rendszerét? Akkor pedig bűncselekményt követett el. Így is, úgy is sántít a dolog.
Nem hiszem egyébként, hogy Ludwigot így tüntetnék el a sorozatból, valami csavar lesz a dologban, annyi szent. A . legvalószínűbb az, hogy egy zseniális, de magát felfedni nem kívánó idegsebész segítségével járó- és mozgásképessé teszik, és ugye a jó munkához idő kell, ezért nem került elő mindeddig...
Sőt volt egy tolószékes nője is, akivel azután szakítottak miután nyersen nulla tapintat meg minden nélkül ahogy tőle elvárnánk. bár jószándékkal rákérdezett ,hogy van-e valami műtét ,amivel ismét járni tudna. A csaj meg félreértette, hogy neki így nem is jó azért mondja. Meg volt egy nője, akinek töke volt.
Igen, és azóta is elfelejtődött ez a szál, hogy Gizi vezetni tanult ott abba is hagyta. Vili Bá azért volt féltékeny, mert az oktató ismerte Gizit korábbról mikor még rúdtáncolt. Még azt is kikotyogta, hogy lejtett a pálya neki a Kresz teszten, Peti volt erre megsértődve, akit meghúztak.
Laci LCD tévé árban vett sütőajtaja tényleg ismerős. Meg a versenylóval is átverték, abban Vili is bennevolt.
Ludwig vonaton utazott? Mikor se járni, se beszélni nem tud, ez ki van zárva, még kísérővel is legfeljebb gépkocsival... Nem lehet, hogy egy másik Ludwig Schneiderről van szó? Németországban ez nem lehet egy túl egyedi név, még a dalban is az van, hogy "Schneider Fáni de azt mondta"..
És mi van Félixszel? Ő holtbiztos hogy tudja, hol van valójában Ludwig, az is lehet, hogy együtt vannak. Ági most azt hiszi, hogy örökre megszabadult a férjétől, aztán annál nagyobb lesz majd a meglepetés... :D
Bírtam szegény Rudit két lépéssel a két nő mögött ténfergett, miközben Liza a pokolba kívánta... Hát nem egy álommeló, az biztos..
Talán akkor mentek külön, amikor Gizi a lányával, Lindával jogosítványt akartak szerezni és beiratkoztak egy tanfolyamra.
Vili bácsi pedig nagyon féltékeny volt az oktatóra és állandóan leselkedett utánuk.
Gizi leejtette a karkötőjét vagy mi volt nem emlékszem, lehajolt érte, Vili bácsi félreértette a helyzetet, és bokor (??!!) mögül a kocsi mögé lép, Gizi pedig "elütötte".
Semmi baja nem lett az öregnek, de elküldte Gizit és lányát a lakásból, hiába mondta neki Géza, hogy Gizi szereti őt.
Hát nyilván nem egy doktori disszertációt írt az biztos, de azért 5-10 percet csak ki tud tölteni, ami elég ahhoz, hogy a lényegében laikusokból álló közönséget meggyőzze az ötlet zsenialitásáról. Mért ne ismerhetné pl. ő is ezt a hexa fát, elvégre mégis csak egy építész hallgatóról van szó.. Ez esetben ezt is be tudja mutatni, Aztán lehet pár kép arról, hogyan lehet szállítani, felállítani ezeket a pavilonokat. Pár szót tud mondani a cégről is, hiszen abban nőtt fel. Szóval, ha nagyon akarja, meg tudja csinálni. Mért ne tételezhetnénk fel, hogy azért csak belé is szorult némi fantázia és kreativitás...
Arra még emlékszem, hogy 2012 nyarán az volt a zárójelenet, hogy Gizi részegen felgyújtotta a padlást, miközben Juli Attilára várt ott, akkor még biztosan együtt voltak. Talán pont ennek következtében szakítottak?
Sajnos erre már én sem igazán emlékszem...Már jó rég volt az biztos.. De talán ezután volt, hogy Gizi Ádámhoz és Kingához költözött, arra a tömegszállásra, ahol most a Hanna által befogadott fiatalok laknak..
Most tudatosult bennem, hogy Tóbiás mutterja Antal Olga, Lewis doktornő hangja a vészhelyzetből. Csak a sorozatban még fiatalosabb volt a hangja. Na ja 20 évvel ezelőtt volt ha nem több mikor szinkronizálták
Az volt a legjobb, mikor Vili bá vmivel vérig sértette Gizit, és ment a haragszom rád. Tán Petinek volt az a zseniális ötlete, hogy Vili tegyen ki egy bazi nagy transzparenst "Gizike szeretlek" felirattal.. Csak arra emlékszem, hogy lógott a transzparensen vhol fönt a magasban, és a tűzoltóknak kellett leszedni, még a tévében is benne volt... Azt nem tudom, hogy utána kibékültek-e..
Macilacit a pszichoanyu nem lecserélte fiatalabbra, már régen elváltak a versenylovas stikli után, csak ott éltek egymás mellett, és reménykedett, hogy lesz megint valami.
Voltak még jó nőügyei, például a három neveletlen gyerekes anyuka vagy aki valamennyire transzszexuális volt. Meg üzleti dolgai is, például amikor porszívóügynökösködni próbált, meg rásóztak egy sütőajtót lapostévé gyanánt...
Laci volt az ügyeletes lúzer, eleinte lopott cuccokkal seftelt csak aztán csinált futárcéget majd később munkakiközvetítőt, amik becsődöltek, meg ugye jól átverték egy versenylóval is és még a nők is mindig kicsesztek vele Pszicho Orsi a 2. felesége lecserélte egy fiatalabb modellre, a sorozat elején meg mikor Gabival futott ő is lelépett egy szó nélkül szégyenében mikor Bandit ellopta és kiderült. Gizivel házasok még? Az is egy elég visszás helyzet volt mert full nem illenek egymáshoz és be se jött neki soha aztán mégis csak sikerült becserkésznie.
Hát hogy mi van benne és mi nincs, azt azért ebből a pár jelenetből nehéz lenne levenni..
Azt viszont ne felejtsd el, hogy kiskamasz koráig állandó szereplője volt a sorozatnak, és utána is visszajárt néhanapján, de soha nem mutatták, hogy igazán különleges képességekkel, érdeklődésekkel bírna. Nem mindenki tudja persze még ilyen korban, hogy mit szeretne igazán, de erre a sorozatra hatványozottan jellemző, hogy elnagyolt személyiséget ad a fiatalabb szereplőknek, és nem mindig jutott a stáb eszébe, hogy színesítsenek rajtuk. Nagyon sokaknál nem kett kidomborítva, hogy valamiben tehetségesek lennének, vagy valami különösen érdekelné őket - kivételek persze akadnak, pl. ZsóFika, meg Dani (ő tényleg informatikus lett, az USA-ban tanult, amíg a skizofrénia miatt haza nem került) is.
De többségük csak olyan kallódó figura, akik jó esetben végezgettett valami felsőoktatási képzést (mint Pali, meg most Hangya ilyen), rossz esetben meg egy szál érettségivel össze-vissza dolgozgattak (mint Tilda, Kinga, Géza, vagy most Peti, Aliz meg a hímringyó, őt ugyanis nem tudom fotóművésznek tekinteni). Sőt, az idősebbek közül Laci, Miklós és Juli is pontosan ilyen!
Állatkertben is voltak ,ahol WC-t keresve bement a medvebarlangba Gőzeke. Meg volt pár köre a piával korábban is. Volt időszak mikor zugivó volt, és padlásra járt fel piálni, fel is gyújtotta mikor a hülye patkányegér előkerült, aki Atis meg Julcsa barátja volt, kb. tartotta a gyertyát a padláson kefélés közben. :)
És igen Terike volt sztem is az ideiglenes Magdi dublőr Oszvald Marika alakította valóban. Akkor lettek jóban Vilivel mikor Géza esküvőjén Magdi beindult és ráborította a kajás asztalra, mert ok nélkül féltékenykedett.
Gőzekét még a nagy Berényi világbirodalomba is felvették titkárnőnek, nulla tapasztalattal, de egész jól helytállt, csak akkor rúgták ki mikor Claudia villájában pornófilmet forgató stábot engedett be, mert azt hitte még nem jön Clau haza.
Nem is való oda, nincs benne annyi kreativitás és művészi érzék
Hát hogy mi van benne és mi nincs, azt azért ebből a pár jelenetből nehéz lenne levenni.. Talán tényleg nincs, mivel az ő valódi apja nem a komoly és lelkiismertes kiváló építész, András, hanem a gátlástalan, de rendkívül sikeres üzletember Zoltán volt.. Bár ami azt illeti András vér szerinti fia, Dani sem lett építész, talán ő lett informatikus, és kiutazott Amerikába, de ebben már nem vagyok biztos..
Gizi Zsolt bárjában dolgozott anno rúdtáncosnőként, és megszülte tőle Lindát, de a tudta nélkül. Utána alkoholista lett, a kislánynak pokol lett az élete és kiskamaszként Zsolthoz szökött. (Ez még a Linda 1.0 volt, akit Opitz Petra alakított) Aztán Gizi is többször megjelent a Mátyás király téren, és a lánya kedvéért lassan meg is javult. Vili meg ugye elvesztette Magdi anyust aki lezúgott a lépcsőn, mikor Fodor Zsókának elege lett a BK-ból... Arra már igazán én se emlékszem, hogy konkrétan hogy jöttek össze, bár mintha lett volna vmi cirkuszi pavilon ahová beszöktek, és Gizi felidézte rúdtáncosnői multját, amitől az öreg teljesen beindult...
No igen, a Vili+ Gizi pároson én is nagyot néztem, de mivel utána kezdtem újra rendszeresen követni a sorozatot, nem tudom, hogyan jöttek össze. Egyikük vagy akár mindkettő nagyon magányos lehetett... :)
Láttam már Józan Lászlót színházban, bár a Pál utcai fiúkban még pont nem. Végső soron el tudom képzelni Áts Feriként, de a habitusát tekintve nem rá gondolnék először, ha a szerephez színészt kellene választanom, inkább valamelyik Pál utcainak lenne ideális. Sokkal inkább el tudnám képzelni Zoltán Áront (aki Barabást játssza a darabban). Persze ő nemrég végzett, talán kevesebb a rutinja az egyik kulcsszerephez...
Hát nem tudom, mi a cégnél a közelmúltban csináltunk egy témáról egy prezentációt, azt azért ennyire semmi ismerettel, mint ami a Kisberényinek volt az egész témáról (lényegében annyit tudott róla, amit Juli elpöttyentett a reggelinél), 100%, hogy nem lehet megcsinálni rendesen.
Ha meg annyi volt a prezentáció, hogy az első dián ott volt a cég logója (ezt még lehetett látni), utána meg egy rajzolt bodega, no azzal IRL pont kitörölhették volna a seggüket.
Jól tudod, múltkor a XXI. században meg is szólaltatták, mikor a musical ürügyén a könyv volt a téma.
Egy ilyen kigyúrt szőke srác azért jó alap lenne a szóban forgó szerepre, mert az ember asszociálhat akár Dolph Lundgrenre meg a Hitlerjugendre is. De valószínűleg a sorozat nélkül is adott lenne az illúziórombolás, mert túl magas a hangja, még egy kamaszfiú megformálásához is.
"Az is tény, hogy Magdi anyus szerepét Gizi vette át,"
Olyannyira, hogy emlékeim szerint egy ideig a nagypapakorú Vilinek volt a kefélőpartnere.....(abba nem mentek bele, hogy az öreg fütyesz hogyan tudta kielégíteni a lánya-korú nő ilyen igényeit).
Aki csak egy kicsit is ért a powerpoint-hoz, és rendelkezésre áll néhány alapadat, annak egy prezentációban a legnagyobb munkát általában csak a megfelelő képek felkutatása és elrendezése szokta jelenteni.
Amúgy jól hallottad, azért nem akart építész lenni, mert úgy érezte hogy csak az apja emlékére ment oda (és azt is valószínűleg az anyja sulykolta bele). Nem is való oda, nincs benne annyi kreativitás és művészi érzék - ettől függetlenül gépészként vagy informatikusként meg tudna birkózni a műszaki pályával.
Pont ez az egyik probléma Julival: annyira vehemensen akar bizonyítani, hogy senkivel nem hajlandó együttműködni vagy megosztani a feladatait. Azonkívül rögtön frusztrált lesz, ha valaki nem értékeli az igyekezetét, érzelmi kérdést csinál belőle, és ebből lesz a kiakadás meg az ajtócsapkodás. Némi higgadtsággal és bölcs taktikázással sokkal többre mehetne. Persze Miki és Ági megjegyzéseit, továbbá Bandika "tűszúrását" is meg lehetett volna spórolni. De Juli már jól ismerheti a Berényi-klán stílusát, sőt beszólásokért ő sem megy a szomszédba...
...azért ilyen a frizurája, mert játszik a "Pál utcai fiúk" c. musicalben, ha jól tudom ő Áts Feri (nem is tudom, de én nem ilyennek képzelem a vörösingesek vezérét! :D).
Bandika egyébként 2-3 óra alatt összerakta a prezetációt,úgy hogy annyit tudott az egészről,amit Juli ebédnél elmondott? Na nemár..Bandika nem csak unsztimpatikus hernyóivadék,hanem Einstein is???
Miért egy-két év egyetem után mutatós pavilonokat rajzolgatni biztos Bandika is tud, vastagon kihangsúlyozva, hogy mindezt a Berényi kft környezetbarát, pehelykönnyű, olcsó hexa-fából készíti el az Önök áruháza számára.. Egy ilyen bemutatkozó előadáshoz sokkal többre nincs is szükség... Ha jól értettem nem azért hagyta ott az egyetemet, mert hülye hozzá, hanem mert nem kötötte le igazán... De majd most látni fogja hogy mindez az életben sokkal izgalmasabb... :-)
Ez a "Magdi anyus hasonmás kiadás" nem az a tűzrőlpattant hölgyemény volt, akit Oszvald Marika játszott, és aki a végén annyira jóban lett Vilivel, hogy Magdi anyus féltékenységből elmarta onnan? Azt hiszem, Terikének hívták. De lehet, hogy rosszra gondolok...
Az is tény, hogy Magdi anyus szerepét Gizi vette át, ha valaki valamit "bizalmasan" elmond neki, az olyan, mintha a körerkélyről kiabálná ki. :) De végül is a fél BK-szereplőgárda nem csinál mást, mint folyton a más dolgába avatkozik. Azt is furcsának találtam pl., hogy Tóbiás és Kristóf annyira lehurrogták a szüleiket, amikor egymással randiztak. Persze valahol értem, miért, de olyan hangnemben tették, mintha valami égbekiáltó erkölcstelenséget követtek volna el.
Igen mondta, és Bandi gyerek már akkor is ajánlkozott, hogy majd ő megcsinálja a prezentációt, de Juli nem kért belőle, azt mondta, hogy törődjön a saját dolgával, Attis meg hogy túl kicsi ahhoz, hogy ujjat húzzon Mikivel... Mivel nem tudta, hogy Miki valósággal rajong Bandiért... És Mikinél is ő ajánlotta fel a prezentációt, az meg kapva-kapott rajta... Utána persze vagy kétszer bizonytalanul elmotyogta, hogy nem az ő ötlete, de Miki nem figyelt rá..
A Pusszancsmobil hála az égnek leégett (Peti drogos kábulatában gyújtotta fel?), így annak a biznisznek vége lett. Nem is baj, nyelvi és vizuális környezetszennyezés volt...
Gőzeke meg anno Kinga is milyen gyorsan átvette Magdi anyus szerepét. Sőt egy időben volt egy dublőre Anyusnak mikor épp Maunikánál volt Brüsszelben, szintén elpletykált mindent, amihez semmi köze többek között Zsoltnak azt, hogy Géza milliókat rejteget az ágya alatt, amit rögtön le is nyúlt. Miki találóan meg is jegyezte mikor az irodában kutatott és valami privát dolgot el is pletykált Nórának ,hogy "Magdi néni 2 Deluxe" :)
Még jóval régebbről rémlik egy eset mikor Alíz meg Peti dugtak a joghurtos kocsiban és Gőzeke ezt megtudta és mindkettejüket kb. elhordta mindennek ,hogy ezt meg hogy képzelik, hát Aliz éppen Krisszel van stb. Mintha bármi köze lett volna hozzá egyébként.
Tényleg mi van a joghurtos biznisszel? Peti azt már nem csinálja? Volt egy furgonja anno amiből joghurtot árult.
"Akkor pénzüknél vannak, elárverezik az ingatlant, tartozás elengedve" - ebben az esetben elég lenne a megvett lakás fedezetnek, csakhogy ezek a furmányos bankok azonnal felszorozzák a hitelt jó kis kamatokkal, és a Kedves Ügyfél tíz évig csak azt fizeti, vagyis a megvett lakás a hitelnek azonnal csak a 2/3-a lesz értékben, ezért kell még más jelzálog is, de kár, hogy ebbe nem ment bele Alíz, ebből ki lehetett volna hozni érdekességeket. Alíz, a nagy lakástulajdonos :-) (Lehet, hogy kb. 2-3 hónapig lett volna az...)
Szerintem mondta Juli, hogy ez a hexafa jó lenne pavilonoknak és a multik hasznát vennék pld. kiállításkor, nem Bandika vitte tovább a gondolatot, de a ppf-et ő állította össze ez igaz, mert kérte Miki.
Nem tudom miért Mikit csesztetik.Bandi megcsinálta,amit Juli,talán ki sem gondolt.Juli a fát és a múltat mutatta volna,mit csinált eddig a cég.Bandi meg azt mit fog..kb ennyi.Még ha nem is etikus! egyébbiránt család és cég soha sehol nem fér össze!A vállakozói szféra, két perc alatt lépni,ha van mire,mert lép más .Erről szól.A stilus megrendelésnél,cégen belül huszad rangú.Ha szép szavakat akar valaki hallani,menjen apácrendbe!van rokonom..ott is ordít a főnővér ha nem vagy spitzen!! Szép szavak és pipogya stílus..Ezt már Attila megcsinálkta a cégnél.Csődbe is ment.Ez a valóságban sem a hülyék homokozója!Csak az marad fenn aki képes harcolni,minden percben.Különben gyorsabban megy le a roló,mint ahogy feljött!Ezt miért nem értik meg.Bandika egyébként 2-3 óra alatt összerakta a prezetációt,úgy hogy annyit tudott az egészről,amit Juli ebédnél elmondott? Na nemár..Bandika nem csak unsztimpatikus hernyóivadék,hanem Einstein is???
Rémlik valami olyasmi, hogy Bakonyi elvtárs fia a Szomszédokból visszajött zsarolni a Berényi Corporation-t valami olcsó privatizálással, akkor derült ki, hogy egy értékbecslővel is összefeküdt Zoltán, hogy kedvezőbb döntést kapjanak. Clau még be is szólt a csajnak, aki visszavágott, hogy remélem azt a rémesen nyikorgó ágyat már kidobta. Megérdemelte a naccsasszony, visszanyalt a fagyi.
BálnaZsuzsa meg másik bicskanyitogató ember volt a BK univerzumban, mindenkinek beszólok mindent jobban tudok, mindenki hülye, aki nem én vagyok.
Ez a valaki Miki volt, szintén zsarolással (milyen meglepő), mikor Miki Igort üldözte, és rábízta a kócerájt egy-két hétre. Balázs kisakkozta a dolgokat és 10%-ot kért a hallgatásért... Hanna akkor dobta ki, mikor az egész sztori kitudódott, Miki árulta el részegen..
Ezt egészítette ki Attis 2%-ával, de még mindig nem tudom, hogy azt visszaadta-e...
És most kiderült, hogy Bözsimamáék még nem fizették vissza a 200 ezret Irmának. De a hülye motor, az kellett.
Ez nekem is nagyon durván megütötte a fülemet...
A bank tényleg adna Alíznak hitelt ha van jelzálog? Akkor mindegy mennyit keres, honnan teremti elő a 150 ezres havi törlesztőt?
Akkor pénzüknél vannak, elárverezik az ingatlant, tartozás elengedve.
Nem értettem viszont, Bözsimama egyből mondta a falusi házat, Vilibácsi meg a halastavat... de úgy látszik, Aliznak szelektív a hallása, csak a lakásra figyelt oda...
De előtte az, hogy "nincs pasim, nincs lakásom" (még jó, hogy nem kertes házzal jött és a kocsit meg a kutyát nem sorolta oda) - jó kérdés, hogy ezt hogyan képzelte el, hogy kifog-e egy faszit, akinek van lakása és odamehet lakni, vagy saját ingatlanra gondolt.
(Az a társadalmi szemlélet is durva, amelyik úgy ítéli az embereket, mintha a Gazdálkodj okosan játékosai lennének, és szánakozva tekintenek azokra, akiknek sok kör után sincs meg a szobabútor, a pingpongasztal meg a biciki...)
Hangyát soha nem vágta meg pénzzel, ahhoz azért mindig szerette. (Ettől még Halneve Vandát is kúrogatta odakint - itthon csak akarta volna, mikor a csaj teljesen ki volt közösítve.)
Valakitől szerzett 10%-ot, az nem biztos hogy Attila volt, lehetett, a faterja is, akkor azt adta vissza neki utána.
Volt még az neki, amikor az anyagspórolása miatt rádőlt a fal a művezető lányára, aztán annak a tesói üldözték, majd egy Trabival a Dunában landoltak. Akkor tűnt úgy, hogy megrendezte a halálát, most arra nem emlékszek, hogy akkor ment ki Bécsbe, vagy itthon volt az a kebabos török, akinél rejtőzködött.
Nekem az volt a legocsmányabb a legutóbbi visszatérésekor, amikor meglejmolta az öregjét, de úgy, hogy közben előadta, hogy sem dolgozni, sem tanulni nem akar odakint. Azóta sem hallani róla...
Az első jellemzésed stimmel, Ottó viszont ugyanolyan, mint a hímringyó kicsiben, márpedig utóbbi kapott itt elég hideget-meleget a női hozzászólóktól az igénytelen kinézete miatt (főleg a fejszőrzete kapcsán, de nem mintha az öltözékei jobbak lennének).
Bandignóm meg az a "zakósmajom", amiből a munkahelyemen is mászkál nem kevés... (pedig nem is multinál vagyok), az a fajta, aki azt hiszi magáról, hogy menő meg trendi, de a legtöbbje mögött nem állnak pozitív értékek, az még a jobbik eset, ha negatív sem.
Márpedig itt fennáll az, hogy örökölt néhányat nemcsak a csodálatos Berényi-génekből (sokszor volt utalás arra, hogy azért Zoltán sem tartozott a szent emberek kategóriájába, nemcsak férjként hanem üzletemberként sem - meg a másik fia sem volt éppen matyóhímzés...), hanem az anyja összes undorító tulajdonságából is ragadhatott rá...
Azért Bandika nem nagyon tiltakozott az ellen, hogy Miki őt dicsőitse, ott voltak ketten az irodában, Miki telefonált, na és, utána is megmondhatta volna... A prezentációt pedig nem volt joga elkészíteni Juli tudta és beleegyezése nélkül.. És a végén az a beszólás.. Nekem erről az egészről Molnár Ferenc zseniális darabja ugrik be, az Egy, kettő, három. Gyorsan tanul a gyerek, túl gyorsan...
Abban viszont egyet értünk, hogy Juli az állandó pattogással, meg zsörtölődéssel csak ront a saját megítélésén..
Igen Miki bármennyire is önző és kíméletlen az üzletben, a gyerekeken (így volt ez Tóni és Timi esetében is) mindig majomszeretettel csüngött és alázatosan leste minden kíváságukat..
Ma reggel néztem meg a tegnapelőtti részeket a neten, és két szemszögből lehet nézni a dolgot. Egyrészt Miki (és részben Ági) még mindig nem veszik Julit elég komolyan, amolyan lóti-futi tikárnőnek nézik, bár már több mindent elintézett a "háttérből". Ugyanakkor talán ő is ludas valahol ebben, nagyon könnyen mellre szívja a dolgokat és felkapja a vizet, ezzel hozzájárulhat a róla kialakított képhez. Pl. ha jól számoltam, a két rész alatt összesen háromszor rohant ki és csapta be az ajtót.
Ami Bandikát illeti, ő tényleg sokkal higgadtabban beszélt Mikinek a prezentációról, és legalább háromszor próbálta elmondani, hogy az valójában Juli ötlete, csak Miki miatt nem tudott szóhoz jutni. De nem a srác sara volt, hogy Miki őt tüntette fel ötletgazdaként. Viszont ha talán szerencsésebben adta is elő az ötletet, tényleg nem kellett volna ezt az amúgy is sértett Julinak elmondania, mert csak rontotta a helyzetet. De szerintem ő csak ebben hibázott, abban viszont korrekt akart lenni, hogy az ötlet nem az övé.
Igen? Ez a zsarolós sztori vhogy nálam kimaradt, de biztos úgy volt... Viszont az előzőt rosszul mondtam, nem Hanna anyját zsarolták, hanem Robit, hogy adja vissza a Hanna anyjától kizsarolt pénzt, amiért Balázs cserébe csak annyit kért a nőtől, hogy haladéktalaul tünjön el a lánya életéből... Ez még végülis nemes cselekedetnek is felfogható... Hiába, az ember már összezagyválja ezt a rengeteg zsarolást... :D
Valami olyasmi is volt ,hogy Vanda megzsarolta Hannát ,hogy elmondja, hogy lefeküdt Balázzsal mikor még Petivel járt és a hallgatásért cserébe pénzt kért, amit Balázsnak adott.
Még régebbről meg arra emlékszem mikor Miki csapta a szelet egy némettanárnak, aki Balázst korrepetálta, és nem tudta, hogy Balázs is szerelmes belé, és bár a tanárnő egyértelműen tudtára adta, hogy nem bukik a fiatalabb pasikra, meg volt sértődve az apjára, mert járni merészelt vele. És még Miki pitizett neki hogy kérlek bocsáss meg, mintha bármiről is tehetett volna, ahelyett, hogy két nagy pofonnal tette volna helyre. Korábban is megmentette a robbanás előtt is mikor két huligán kergette egy vascsővel, akkor is ő húzta ki őket a bajból ,na meg az anyja sem törődött vele, hanem leszarta magasról, annyira hogy még az apját se világosította fel, hogy született egy fia, de a szülinapján sem érdekelte annyira hogy beszéljen vele.
Kizsarolt még pár millát Hannából és lelépett ki tudja hová
Pénzt zsarolt Hannától? Inkább az anyjától.. No meg Attilából zsarolta ki a 2% részesedését, a Petinek adott csontvelőért cserébe, de már arra nem emlékszem, hogy visszaadta-e, met a végén Linda hatására magába szállt, és szégyenében bujdosott el, Bécsbe ment, ahol Vandával is találkozott. Mikire hagyta a részét, egyben őt tette felelőssé mindazért amivé vált és amit tett, talán el sem búcsúzott az apjától... Ami azért elég igazságtalan volt azok után, hogy Miki volt az egyetlen, aki miután a "halálból" visszatért örült neki és befogadta, korábban pedig az életét is kockáztatta, hogy megmentse a robbanásnál.
Kicsit következetlenül kb. két éve visszatért, és rövid időre az apjához költözött, mintha mi sem történt volna. Aztán közösen megzsarolták Hanna anyját, végül sikeresen megfektette a lányt, és a komolyabb kapcsolat elől visszamenekült Bécsbe..
Az lett volna a nagy show, ha Alíz megveszi Zsolt lakását és kiteszi onnan a volt tulaj öcsikéjét... :D Persze ehhez Krisz hozzájárulása is kellett volna, mivel ő adja el a lakást, valszeg Alíznak akkor sem, ha ki tudta volna fizetni, kár lett volna felvenni a nagy hitelt.. Eleve úgy kellett volna meghirdetni a lakást (még a házassági cirkusz előtt), hogy "Négy szobás, két fürdőszobás öszkomfortos budapesti lakás eladó, befektetőnek, aki egyelőre hajlandó kiadni a jelenlegi bérlőknek" Hátha ilyen is akadt volna...
Mellesleg Alíznak minek ekkora böhöm nagy lakás, ha csak mondjuk ketten Lucával akarnak beköltözni? Egy kisebb lakás is bőven megtenné, sokkal kisebb hitelből... Vagy akár elmehetnének egy másik albérletbe,