Keresés

Részletes keresés

Kavics78 Creative Commons License 2012.12.07 0 0 33509

Passz! Loteret kerestel, probaltam segiteni. En ugy hallottam huzos araik vannak!

Mas budapesti loter nincs nagyon, miota odakozmaltak a tuzoltok. :(

Egyaltalan mifele fegyverre vagy kivancsi???

Mit szeretnel megismerni?

Kerdezz szet a meg a kek forumon : http://www.nethirlap.hu/forumengine.php?categ=4 (de ne csodalkozz ha elhajtanak a picsaba,  regisztralni kell)

Vagy talan a legjobb ha a Kapszli foruman erdeklodsz (rovid bemutatkozas meg ,hogy mit szeretnel nem art soha)!

http://www.kapszli.hu/ (itt baratsagosak es segitokeszek, regisztralni kell)

Udv.!

Előzmény: pajti81 (33508)
pajti81 Creative Commons License 2012.12.07 0 0 33508

nem ez az de jo lenne pedig ez is . A baj csak, hogy én nem akarok lövészkedni csak szeretem a fegyvereket , és most pesten vagyok és alkalmam lenne , hogy kipróbáljam végre .

Más ötlet ? Vagy esetleg lehetne így is lemenni és kipróbálni pár fegyvert ?

köszönet

Előzmény: seepheerd (33507)
seepheerd Creative Commons License 2012.12.07 0 0 33507

Sőt, ott többek között Lee Enfield, és Garand is kipróbálható. Persze utcáról nem lehet beesni, az egy családias klub, keresni kell valakit aki leviszi...

Előzmény: Kavics78 (33506)
Kavics78 Creative Commons License 2012.12.07 0 0 33506
Előzmény: pajti81 (33505)
pajti81 Creative Commons License 2012.12.07 0 0 33505

OFF

szevasztok ! Bocs de nem találtam idevágó topikot ....

Keresek bp-en egy lövészetet ahol mindenféle pisztolyokat revolvereket ki lehet probálni . Még régen láttam a reklámot

de most nem találom .

Köszönet

ON

Plieur Creative Commons License 2012.12.07 0 0 33504

Hiroshima? Kikötő, raktárak, 2 hadseregtörzs...

Nem volt az O hadiipari jelentőségű.

http://www.hiroshima-spirit.jp/en/museum/morgue_e11.html

Előzmény: DIDORO (33481)
vad05 Creative Commons License 2012.12.06 0 0 33503

"A talibok a lakossag lelekszamahoz merten elenyeszo kissebseg, viszont annal eroszakosabbak es harciasabbak!

Teljesen hamis a szituaciot ugy lefesteni ,hogy az egyszeru nep harcol a gaz "magszallok" ellen!

Egy lofaszt!

Az egyszeru nep orul ,hogy luk van a valagan es ,hogy tudja masnap is fog enni!" 

Ez egy kicsit egyyszerű kép! Maradjunk abban, hogy nem minden afgán akar az idegenek (és egymás!) ellen harcolni! A valódi tálibok a külföldiek ellen harcoló ellenállóknak csak egy vékonyka rétegét képezik. A tényleges ellenállás rendkívül összetett okokra épül és csak töredékében a tálib ideológiára! Sokan éppen a megélhetés miatt harcolnak az ellenállók oldalán. Éppen az okok összetettsége és külföldiek számára még érthetetlenebb gyökerei miatt nem tudják felszámolni az ellenállást! 

Előzmény: Kavics78 (33492)
mastersergeant Creative Commons License 2012.12.06 0 0 33502

Egy háborúnak vannak "játékszabályai", melyeket rendre megszegett szinte mindegyik hadviselő fél! (Főleg az első világégés után.) A civil lakosság és a hadifoglyok tekintetében is. A Hágai egyezményekkel ki lehet törölni...! A Felsorolás nagyon hosszúra nyúlna, oda vissza!

Előzmény: indiscriminating power (33489)
mastersergeant Creative Commons License 2012.12.06 0 0 33501

OFF

"...Ott kéne atomot robbantani! Csak fizetgetnek... Csinálok belőle kolala kólát..." Vagy valami hasonló, a dedikált dobverővel egyetemben. :-D

ON

Előzmény: kószák egyike (33491)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.06 0 0 33500

Ki tudja...

Azóta nincs bennem igazi félelem.

Előzmény: gencsydani (33499)
gencsydani Creative Commons License 2012.12.06 0 0 33499

Én szerencsére még ennyire sem emlékszem...de talán jobb is ez így.

Előzmény: Törölt nick (33498)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.06 0 0 33498

Nem láttam fényt.

Csak néhány érzés maradt meg. Vörös és fekete, és fájdalmas, és izzik.

Előzmény: gencsydani (33497)
gencsydani Creative Commons License 2012.12.06 0 0 33497

Te akkor legalább tudod a választ volt kollégám kérdésére ("tényleg van-e fény az alagút végén és ki kell-e menni?")...

Tőlem is kérdezte, de én csak kómában voltam, meg egyébként sem emlékszem semmire:)

Előzmény: Törölt nick (33496)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.06 0 0 33496

Nem egészen.

Eddig egyszer visszahoztak a klinikai halálból, egyszer visszajöttem.

Előzmény: gencsydani (33490)
seepheerd Creative Commons License 2012.12.06 0 0 33495

Hát igen... Heratban az olaszok bázisára száll le a DFS, ajj de jól elvannak azok ott. Majdnem sikerült az ő MRE-jüket megügyezni, állítólag abban bor is van (nehéz elhinni :)), de végül maradt az amerikai.

seepheerd Creative Commons License 2012.12.06 0 0 33494

Ausztráliát? Arra a részre nem emlékszem, na előveszem megint :))

kószák egyike Creative Commons License 2012.12.06 0 0 33493

Nem e? Olvasd vissza seepheerd az ő véleményére szólt amit írtam, ami mellesleg tele volt smájlival tehát egy ilyen hszra ne reagáljunk már komolyan.

A többivel amit írtál egyetértek, ha már beszélünk egy ilyen baromságról.

Kavics78 Creative Commons License 2012.12.06 0 0 33492

Aljon meg a menet! Senki nem akart afganiara atomot dobni es nem is kell! A talibok a lakossag lelekszamahoz merten elenyeszo kissebseg, viszont annal eroszakosabbak es harciasabbak!

Teljesen hamis a szituaciot ugy lefesteni ,hogy az egyszeru nep harcol a gaz "magszallok" ellen!

Egy lofaszt!

Az egyszeru nep orul ,hogy luk van a valagan es ,hogy tudja masnap is fog enni!

A problema az ,hogy a nagymeretu talibellenes hadmuveletekkel lealtak ill. ,hogy az amerikaiakon a britteken (+nemzetkozosseg) kivul tulajdonkeppen a segget vakargatja es lapogatjak egymas vallat ,hogy de faszak is vagyunk!

kószák egyike Creative Commons License 2012.12.06 0 0 33491

Egyébként meg gondolj bele ha atomot kapna afgánia hol és hogyan tudnád azt a jó kis pénzt megkeresni? Egy sugárfertőzött területen nem lenne melód... :p :))))

Tudod ez az atom dolog már Ford Fairlanenek sem jött be Ausztráliával kapcsolatban, csak megtartotta a koalát végül. :)))

Előzmény: seepheerd (33480)
gencsydani Creative Commons License 2012.12.06 0 0 33490

'Egyszer élünk' felkiáltással befizettél egy reinkarnációs tanfolyamra?:)

Előzmény: Törölt nick (33487)
indiscriminating power Creative Commons License 2012.12.06 0 0 33489

A háború eleve szándékos tömeggyilkosság. Tulajdonképpen minden (ellenséget ölő) katonát (tisztet) simán el lehetne ítélni szándékos emberölésért. Egyébként Harris légimarsallt az "indiscriminate attack" háborús bűncselekménnyel lehetett volna megvádolni.

Vae victis.

Előzmény: mastersergeant (33486)
indiscriminating power Creative Commons License 2012.12.06 0 0 33488

"Hát valahogy így gondolkodtak az SS megsemmísítő osztagai is egy-egy falu kiirtása után....

Nincs különbség."

Leszámítva, hogy Hamburg vagy Hirosima bombázása elfoglalásuk előtt történt, és elfoglalásuk után a bombázások abbamaradtak.

E különbség felismerése választja el a humanista etikát a náci apologetikától.

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.05 0 0 33487

Valóban?

Én tudom milyen meghalni.

Neked volt már ilyen tapasztalatod?

Előzmény: seepheerd (33478)
mastersergeant Creative Commons License 2012.12.05 0 0 33486

No meg Hamburg és Drezda bombázása sem csak röplapok dobálásában merült ki... "Bomber" Harrist is simán el lehetne ítélni, így utólag szándékos tömeggyikosságért! (Persze a győztesek írják mindig is a törvényeket!)

Ja és Drezda háború végi letarolásának, "csak" politikai okai voltak...

Előzmény: seepheerd (33484)
vad05 Creative Commons License 2012.12.05 0 0 33485

:)

Előzmény: seepheerd (33480)
seepheerd Creative Commons License 2012.12.05 0 0 33484

Ha jól tévedek Tokió megbombázásakor többen haltak meg mint Hirosimában. A hagyományos faházak igen jól égnek.

Előzmény: Kavics78 (33483)
Kavics78 Creative Commons License 2012.12.05 0 0 33483

Egy szimpla gyujtobombatamadassal kvazi ugyanekkora pusztitast tudtak veghezvinni (volt ra pelda nem egy)!

A nuklearis fegyvernek viszont az elrettento ereje volt irtozatos ami utan gyakorlatilag azonnal kapitulaltak!

Azert kellet egyebkent a masodik ,hogy meggyozzek a japan politikusokat ,hogy van meg ha kernek!

Hozzatennem ,hogy ekkor a japan lakossag nagy resze mar ehezett es nelkulozott, ezreket vittek el a kulonbozo betegsegek!

Erdemes megnezni a Grave of the Fireflies (1988) anime-t! (bar 2005-ben film is keszult belole)!

Sheepherd-nek igaza van!

De persze mint mindig akik tavol vannak a helyszintol sokkal jobban atlatjak a helyzetet (ez most szarkazmus volt)!

Előzmény: seepheerd (33482)
seepheerd Creative Commons License 2012.12.05 0 0 33482

"(a két atomot kapott város hadiipari jelentősége gyakorlatilag nulla volt, ehhez megfelelő volt a légvédelme. Nem véletlenül esett erre a választás)"

Na ja, de hány amerikai (és tegyük hozzá japán) életet mentettek meg? Igaz, az nem számít...

Azt meg ugye elfelejtjük ki támadott meg kit és hogyan, a háború során elkövetett genfi konvencióva igencsak össze nem egyeztethető dolgokról nem beszélve. Tudod mi történt pl. a Doolittle csapat egyik lelőtt gépének személyzetével?

DIDORO Creative Commons License 2012.12.05 0 0 33481

"Na ja, de hány amerikai életet mentettek meg? Igaz, az nem számít..."

Hát valahogy így gondolkodtak az SS megsemmísítő osztagai is egy-egy falu kiirtása után....

Nincs különbség. (a két atomot kapott város hadiipari jelentősége gyakorlatilag nulla volt, ehhez megfelelő volt a légvédelme. Nem véletlenül esett erre a választás)

Előzmény: seepheerd (33472)
seepheerd Creative Commons License 2012.12.05 0 0 33480

Á francokat. Csak polemizálunk itten. De nem egy helyen olvastam (külföldi fórumokon ahol ott harcoló katonák írogatnak) hogy ez lenne a megoldás, terrorra még nagyobb terrorral válaszolni, hogy szarják össze magukat már a következmények gondolatától is. Ha belegondolsz ugyanezt teszi a BTK: bankot rabolsz? Ezt kaphatod érte. Csak épp ott a BTK-val még a seggét sem törölheted ki az ember. Maszatol :)

Jól mondod, "lehet hatékony az erő bizonyítása", főleg annál aki csak ebből ért.

21 éve dolgozom arab világban, ebbe belecsúszott kis Pakisztán és most ugye Afganisztán. Ennek ellenére inkább az indiai kultúra, szellemiség alakít, pedig ott sosem jártam. A gyökerek pedig még keletebbre mutatnak, jóval keletebbre, de ez már így is off itt. Az a lényeg hogy nyugi, semmi bajom, csak néha szeretek ironizálni, amit lehet hogy nem pontosan fogalmazok meg és cinizmusnak tűnhet.

Egyébként most is itthon esz a fene, de ez itt számomra egy távoli világ :)

Előzmény: vad05 (33479)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!