Keresés

Részletes keresés

''csiga Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31159

Azt nem mondtad, hogy a feleségednek kell! :))

Egyébként elbírna vele, arra a nyakamat tenném, de igazad van, az elektronyos jóval könnyebb, egyszerűbb.  Csak tökölősebb, meg idegesítő a madzagrángatás. Nekem legalábbis.

Előzmény: Rahed Lee (31158)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31158

Az a gondom, hogy utálok füvet nyírni, ezért hagytam az évek során úgy alakulni a helyzetet, hogy a nyaralóban a fűnyírás a feleségem reszortjává váljon. Ő szereti csinálni, de nem az a gépész típus. Ha odavinnék egy benzinmotoros gépet, akkor rám hárulna a projekt. Ezt nagyon szeretném elkerülni. Ráadásul a hátsó pecóban lakik a fűnyíró és oda két lépcsőn át lehet bejutni. Könnyű gép kell, hogy be is lehessen emelni. Rámpát meg nem építenék.

Előzmény: ''csiga (31156)
apii Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31157

Damil nem egyenletesre van felcsévélve az orsóra, vagy a fejből kitört egy darab, szöghajtás sérült, talán csapágyas, hajtótengely a szárban görbe, esetleg a szárban a csapágyazás, perselyezés kikopott. Pár tipp!

Előzmény: Jannie (31146)
''csiga Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31156

Ha tologatós fűnyíróba gondolkodsz, lehet érdemes lenne nézni valami Honda motorost.

Ismerősnek Kawasaki motorost vettünk, és az én Briggsemhez ( 450)  képest suttog.

Apródon, jófogáson, fene tudja melyiken láttam olyan adattáblás Honda fűnyírót, ahol a megszokott 92 db helyett csak 67 db volt feltüntetve. Szerintem olyasmi lehet hangban, mint egy villanyos, csak nem kell madzagolni, meg tökölődni, hogy mikor lesz már kész.

Annyi biztos, hogy hangban a Shindi fűrész is jóval csendesebb, mint a Husik bármelyike.

Előzmény: Rahed Lee (31155)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31155

Hát igen, van a "fékpadon mért teljesítmény" és van maga az erő, ami kijön a gépből. És a teljesítmény még csak egy dolog, ezt át is kell adni. Lehet akár 5 LE is egy gép, ha egy nyamvadék kuplungon, hurkapálca tengelyen, gyenge szöghajtáson át próbálja kijuttatni.

Ez a Husi "csak" 2,7 LE, de mindent megold erőlködés nélkül. Ennél többre nem is tudom, hogy szüksége lenne-e egy kaszálógépnek. Igaz, pörög is hozzá rendesen. A héten többször is jártam a Husqvarna kereskedésben, egyik nap elvittem a masinát is, mert még szerintem egy kicsit keveset kaphatott, egy pöttyet torpant alapjáratról. Mindig magam állítgatom a gépeimet, de ezen ott van a csavar fordulat korlátozó, azt nem szeretem tekergetni, mert nem tudom, hogy mennyi az alapállása, ahhoz tövig be kellene csavarni. Azt meg nem engedi ez a hülyebiztos megoldás. A tulaj kihozta a gyári fordulatszámmérőt, csak oda közelítette a gyertyapipához és úgy mérte a pörgést. Nyélgázon 12.400-at fordult, a nagy T45-ös damilfejjel, max damilhosszal. Jól éreztem, kicsit kevés volt neki. Rányitott a magasfordulati csavarra, belőtte 12 ezerre a nyélgázas fordulatot és kész. Onnantól semmi torpanás, csak a felszabadult üvöltés.

Tény, hogy a szomszédsokkoló faktora elég magas. Tegnap délután levittem a nyaralóba is, mert három hete nyírtunk utoljára, gyanítottam, hogy nem egy kis villanyos fűnyírónak való állapot vár minket. Úgy is volt, nekiláttam a Husival az aratásnak. 15 perc alatt végeztem vele (a kis fűnyíróval 1 óra szokott lenni) Hazafelé az autóban feleségem mondta, hogy az egyik szomszédasszony már vágta a pofákat és morgott, hogy "ilyen hangos fűnyíróval" nem szabad ám nyírni, ha vendégek vannak a nyaralójában. Mondta neki, hogy azért jöttünk le péntek délután, hogy ne zavarjunk senkit a hétvégi nagy lazulásban. Legutóbb az osztrák szomszéd reklamált, igaz az vasárnap volt, de húsvét előtti hétvége, az még nem minősül szezonnak. Mindenki füvet, sövényt nyírt, fát vágott flexelt. De csak engem talált meg a hülye labanc.

Most nézegetek a neten valami jobb, de használt villanyos fűnyírót, mert a kicsi kezd haldokolni. Ki kell váltanom az üvöltözős "fűnyírót" mert fellázadnak a szomszédok.

kriszbon Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31154

Ej de szép történetbe foglaltad bele a küzdelmeteket, munkátokat, jó volt olvasni. :-)

Na ugye hogy csak kiderül mi is a különbség egy 2,7 LE-s ipari gép(még ha Husqvarna akkor is megérdemli), és egy 3,5 LE-nek kikiáltott kínai csodamasina között(ne adj isten még több LE-nek).

Mert ugye van az ipari lóerő, meg van a hazudott lóerő, és mint látható, tapasztalható van egy "kicsi" eltérés. :-D

Előzmény: Rahed Lee (31153)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31153

No, ma délelőtt ismét gályázott egy nagyot a 343-as Husqvarna. Áldassék az ő neve.

Reggel kimentünk a tesómmal, hogy kivégezzük a maradék szőlőt. Legutóbb félbemaradt a pogrom, mert a Husinak elszakadt a gázbowdene, a Stihl láncfűrészt meg nekem sikerült kinyírnom, amikor felszedte a földet, eltömte az olajzófuratot. Lap, lánc, csillagkerék ment a kukába. Azóta lett új bowdenszett, a fűrészt is kistafíroztam egy új lappal, lánccal, csillagkerékkel. De most már több ésszel és kisebb vehemenciával estünk a maradék szőlőnek.

Mondták itt és a másik fórumokon is, hogy nem kell ezt túlgépesíteni, rálépni a szőlőtőkére, egyet odacsapni neki írtókapával és kész. Háát nemtom..,

Volt, hogy sikerült egy-két jól irányzott csapással kivégezni, de némelyik olyan vaskos volt, hogy ráléptem és megtartott. Voltak olyanok, amik karcolták a 20 cm-es átmérőt. Aláástunk ott csapkodtuk, de esze ágába sem volt kidőlni. Visszarúgott, tenyerünkről lejött a bőr, hátunk beszakadt, gyilkolásztuk tiszta erőből, de némelyik tojt a szokásokra és nem adta meg magát az irtókapának. Mivel a láncfűrészt 17 ezerből ráztam gatyába a múltkori balf@szkodásom miatt, azt elő sem vettem az autóból.

A Husqvarnára felszereltem a tisztítófűrészt és azzal álltam neki a konok tőkéknek. Hát amit ez produkált, az nem volt akármi :-) A kibic szomszéd ott okoskodott, hogy "ezt ezzel a géppel nem lehet kivágni" "lefullad, besül, csapágyas lesz" stb. De az én kis (nagy) narancssárga barátom magasról tett a szomszédra és nekiláttunk. Volt, hogy fehéren füstölt az éppen gyilkolt szőlőtőke. Némelyik olyan vastag volt, hogy nem érte át a tárcsa, körbe kellett járni. De kivágta mindegyiket. Vigyáztam is rá, pörgettem, nem engedtem, hogy erőlködjön. A gyári fűrésztárcsa is kibírta, most megpróbálom leszedni róla a a ráégett maradványokat, megélezem és újra harcrakész.

Utána felraktam rá a dikicskést és azzal trimmeltem fazonra a környéket. Az itt-ott meglapuló 1-1,5 cm-es fásszárú növényeket úgy csapta ki a késsel, mintha ott sem lettek volna. Pöpec lett, de a Husi nélkül a szőlő győzött volna. Azt hiszem most értettem meg igazán, hogy mi a különbség egy jó hobbycélú gép és egy valódi ipari kategóriás nehézfiú között.

A Straus is ott volt, de ő csak csendben figyelte a teraszról a nagy gladiátor küzdelmét :-)

Atkári György Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31152

Tisztelt fórumozók!

Érdeklődni szeretnék, hogy valakinek lenne-e eladó meghajtó spirálja Einhell MSB 28 típusú fűkaszához?

Köszönöm! 

Tibbe Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31151

nem kellett az NEM nélkül!!!!! vagyis "kellett"

Előzmény: Tibbe (31150)
Tibbe Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31150

Birkát csak pörköltnek elkészítve kérek. :)

Kaptam egyszer ilyen célra két maszületett ikerbárányt, akiket cumival felneveltem, aztán karámot nem kellett nekik készíteni, mert már szénát ettek és tápot. De ekkor már az elhasznált , összepisilt, trágyás szénát/szalmát is ki kellett szedni, és valahol tárolni... Mondjuk erre egy trágyadomb készítése javallt. :P

Na eddig tartott a birkatartás nálam, így az adományozóval azonnal elvitettem őket szénástól, szalmástól, karámostól, trágyástól, mivel a kutyáim azonnal belefetrengtek, aztán ugrás be az ágyba... :))))))

Előzmény: Gypsy56 (31139)
freelancer25 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31149

Sziasztok!

Eddig csak saját területeket kaszáltam, de a minap munka közben rámkérdeztek, hogy vállalnék -e bérben kaszálást. Mi a reális ár, amit ma el lehet kérni? Nem akarom átvágni az illetőt, de magammal sem akarok kibabrálni. Elmondás alapján a telek kb 2000 m2, lehet benne méteres gaz is.

üdv.

emcett79 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31148

Sziasztok!

A Fuxtec CG335 4 ütemű fűkaszáról van valakinek tapasztalata, véleménye? Megbízható gépek?

Előre is köszönöm a segítséget!

perecespeti Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31147

Midoncsálnyi???(barkács perceket jelentene?)ROBIX HUNGARY Kft

Előzmény: Gypsy56 (31145)
Jannie Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31146

Sziasztok!

Nemrég óta a fűkaszám használat közben annyira "rezeg", hogy a karom leszakad. Eddig nem éreztem semmit, nem volt baj, most azonban pár hete, mint ha valami történt volna a damilfej körül. Ugyanis kevés gázzal annyira remeg a szár, ha meg ráadom a gázt, akkor kicsit enyhébb, de nagyon érezhető ez a rezgés, és nem tudom, hogy ezt mi okozza. Én a szöghajtásra gyanakszom, de nem merek hozzányúlni addig, amíg meg nem hallgatlak titeket. Esetleg lenne valamilyen ötletetek, hogy hogy tudnám ezt kiküszöbölni?

Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31145

Kapható. Robi, és egy dobos fűkasza. Csak az ülőkét kell kendácsolni.

Előzmény: perecespeti (31144)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31144

Ez q... jó !!!Beruháznék rá!!

Előzmény: kriszbon (31143)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31143

Áááá ő már kényelmesebbé tette a dolgot. :-)

Amúgy ez elég hatékonynak tűnik, biztos hogy gyorsabb mint kaszával, és kis helyeken is lehetne alkalmazni ahol a traki nem megy el.

Előzmény: perecespeti (31141)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31142

ááá ezek mini kombájnok... :))))))))

fuxi mikor forgalmaz ilyen gépeket a homaró helyett?? :))))))))))))))))))

Előzmény: perecespeti (31141)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31141

reaper & binder combine harvester - YouTube

Elképzelem ahogy a budai dombok közt ilyennel berregsz mester! :-)))

Előzmény: Gypsy56 (31137)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31140

A nejem 45  és 2 gerincsérv műtét után is tud 3 órát kaszálni, keverni elindítani , damilfejet tölteni, szerelni stb...Jókat vigyorog mert a házimunka után ez bejön neki.

Arcvédő, teljes öltözék és sisak kell mert telemegy minden fűtöredékkel.

Előzmény: Tibbe (31138)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31139

Most ragadtad meg a lényegét ! A benzines géppel csak a baj van. Viszont roppant hatékony ! :-)

Gondoltál már egy birkára ? Nem kell benzin, nem húzza az elektromos madzagot, Egyből trágyázza a kertet, és okosan néz. A birkapörkölt jól elkészítve meg isteni finom !

Előzmény: Tibbe (31138)
Tibbe Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31138

Köszi, megnéztem. Bukósisak arcvédővel és munkáskesztyű is kell? Aztán az olaj összetétele, bekapcsolás menete, stb... nekem nem egyszerű, ha arra gondolok, hogy az elektromos fűnyírót csak bekapcsolom, és a füvet meg gyűjti..

Már kezd elmenni a kedvem, nekem bonyolult és tartani sem lehet könnyű.

Szóval... nem tudom még...

Előzmény: perecespeti (31094)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31137

Előzmény: perecespeti (31135)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31136
Előzmény: perecespeti (31135)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31135
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31134

Már elég sok damilt próbáltunk, abból nekem a tapasztalat az, hogy NAGYON JÓK a Stihl és Husqvarna damilok, de drágák. Az előbb linkelt kínai kerek damil MAJDNEM olyan jó, viszont SOKKAL olcsóbb.

Előzmény: perecespeti (31133)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31133

Értettem!! :-)))))))

Előzmény: Gypsy56 (31127)
Tibbe Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31132

https://www.youtube.com/watch?v=b3y4KnYGvFc

Ő az?

Előzmény: NyMisi (31044)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31131

Hát ez az. Lehet rá tenni pajzsot, lópatkót, vasúti kocsi ütközőt,  rabi ádám f..t. Én inkább egy GYÁRI, jól átgondolt, csapágyazott verziót használok. ;-)

Előzmény: kriszbon (31129)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31130

A gázkart én úgy munkáltam meg,hogy finoman tapétavágókéssel megfaragtam,majd finom laposreszelővel igazítottam rajta. Végezetül öngyújtó lángjával egy picit folyósítva a műanyagot,kifényesítettem.

Így LÉNYEGESEN kényelmesebb,akár órákon át is.

A damil adagolásával nálam inkább az volt a gond,hogy relatív nagylelkűen,gyorsan adagolja. 

(A legkisebb érintésre is adta a damilt)

Ezt a damilfejben lévő rugó kézzel történő kinyújtásával(erősebb így a hatása) orvosoltam.

Gyárilag nincs benne 7-10 méter damil.

Én kb 2-2.5m-ert szoktam feltekerni rá 2.4mm-est.

A nyél nálam soha nem mozdult el,talán mert összeszereléskor kellően húztam meg. De ha meglazul a tiéd akkor én is a smirglipapír csíkot ajánlom,mint a kerékpáros és a motoros közegben is használt megoldást.

Az oldalt lévő kis gomb a gázkaron pedig önmagában semmit sem csinál. Az a gázbillentyű meghúzásakor benyomható,így reteszeli a gázkart egy bizonyos állásban. Ennek az indításkor is szerepe van.

Az egy órás helyben,alapjáraton pöfögtetős bejáratást pedig a legközelebb ne használd,és ne is ajánld másnak! Az egy teljesen értelmetlen eljárás. 

A bejáratás menete több is lehet,de ez szinte a leghaszontalanabb.

Szerintem Fuxtec úr elmonta,vagy leírta a helyes bejáratás menetét.Ha nem,akkor itt biztosan elmondják.

Előzmény: SANK (31104)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31129

:-))))))))))))))))

Szerencsére nem én használom azt a dögöt, nekem majd csak be kell jelentenem, hogy kellene lassan egy új fej rá. :-D

A koppintó, damil orsó nálunk a Stihl fejnél úgy 1 szezont szokott kibírni, néha őszre már cserélni kell valamelyiket.

Magamnak megoldom saválló lemezzel és kész, igaz nem bír egy szezont, mert házaknál nagyon kicsire kell vágnom mintha fűnyírózva lenne, és sokat fut a földön.

Egy a gépen van 2-őt meg tartaléknak csináltam. :-)

Előzmény: Gypsy56 (31116)
whitef Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31128

Én most Hitachi 2,4-es, kerek damilt használok a fuxihoz (2414 Ft/88m). 

Előzmény: SANK (31122)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31127

:-))))))))))))))

Ez a fából vaskarika ???? :-)))))))))))))))

A szögletes pont az éle miatt vág jobban. Viszont megpörgetve a kör keresztmetszet ellenállása a legkisebb. Tehát ez, amit írtál egyesíti a ROSSZ tulajdonságokat. ;-)

Előzmény: perecespeti (31125)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31126

Azon már rég túl vagyok. Most Grube-tól Zeller-Gmelin van, azt használom. (Ha a Stihlnek jó ...)

Előzmény: ''csiga (31112)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31125

Nem vicc. Láttam a damilt. A négyszög sarkai le van  picit kerekítve, hogy a damilfejet ne vágja tönkre. (ezt a magyarázatot kaptam)Persze a szakik is tévedhetnek. 

Előzmény: Gypsy56 (31114)
SANK Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31124

Akkor én is kerülöm, köszi !

Előzmény: kriszbon (31120)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31123

:-))))))) Mondtam, hogy azt a Carbon csodát hagyjátok, nem ? :-))))))))))))))

Előzmény: kriszbon (31120)
SANK Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31122

Akkor jó. Utána is fokozatosan terheltem, sőt, még ma is több szönetet tartok az ajánlott 20 perc 10 percnél. (A derekamnak is be kell járódnia egyébként.:-))) )

Megyek damilt venni, aztán irány a kert.

Előzmény: Gypsy56 (31119)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31121

Tudom én, hogy szegény földhöz ragadt stihlesek csak lesnek a zűrtechnikától. Koppintó, CSAPÁGYAZVA ???? Külön orsó és koppintó ??? NEMÁN !  ;-)

Előzmény: Gypsy56 (31117)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31120

Mi rendeltünk ebből a "csoda" Carbon damilból, és hát 2 tekerésnyi adagból a tapasztalat vele, hogy sima fűben jónak mondható, csak ne legyen semmi kinövés benne, meg kerítés se legyen, mert egyáltalán nem bírja.

Ami másikat Gypsy56 ajánlott, azt 2 tekerésnyi után elég jónak mondanám, elég simán fut a fűben ahhoz képest hogy 3-as kerek.

Meg a kinövéseket, kerítést is jobban elviseli mint a Carbon akármi.

Előzmény: SANK (31109)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31119

Én inkább sok-sok "fröccs" között adtam volna egy kis pihenőt. Baj nem lett, csak értelmetlen volt.

Előzmény: SANK (31118)
SANK Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31118

Ja, nem irtam, hogy közben kis megszakítások voltak itt is, és néha adtam egy-egy fröccsöt. Miért nem jó így? Egy munkahelyi ismerősöm adta a  tanácsot, aki ilyet használ.

Előzmény: Gypsy56 (31111)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31117

Ja még. Viszont a koppintó gomb meg ugye ... szemben a Stihllel. :-))))))))))))))))))

Előzmény: kriszbon (31113)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31116

Hát igen. Ez van, ha a kaszás nem képes vízszintesen tartani. :-))))))

Mellesleg fedél(is) külön kapható.

Előzmény: kriszbon (31113)
SANK Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31115

Oh, köszi, akkor már értem. Na én alapgázon indítottam, és elindult, de akkor ezt fogom használni. A gázkart majd meg fogom én is preparálni biztosan. Most hogy írtad, rémlik hogy csiszolópapírt olvastam, nem tudom miért a szigszalag ugrott be.

Előzmény: Gypsy56 (31108)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31114

Hitachi, meg kerekített szögletes ? Hát tudod... én meg ezt ajánlom.

http://www.fukaszadamil.hu/damilok         L3.0-50st

Már ha nem probléma neked, ha olcsó.

Előzmény: perecespeti (31106)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31113

A Husqvarna üzletről, szervizről, garanciáról, pökhendiségről már írtam az 545 kapcsán, felénk sajnos kevés szerviz van nekik, de ami elérhető az inkább kerülendő.

Volt Stihl bolttal is gondom, de azzal inkább több a megfelelő tapasztalatom.

Apropó, kezd meghalni a T45X fej, mindként oldalon a rögzítő fül ahol van és vékony, először csak átrepedt (de hamar), most már mindkét oldalból hiányzik egy darab.

Már nem sok lehet hátra neki, hogy elszálljon a fenébe az egész a gépről.

Hiába, a ház része nem bírja a strapát nálunk úgy mint a Stihl fej.

Nem baj, legalább majd kerül rá egy 40-2 fej adapter csavarral. :-)

Előzmény: Gypsy56 (31105)
''csiga Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31112

A Solo 651-nek a gépkönyvében biztos, de még más ( fűkasza vagy fűrész) gépkönyvben is láttam a következőt:

Keverési arány 1:25 2T olajjal

Keverési arány 1:50 Castrol 2T TTS olaj

A Power1  utódja a TTS olajnak, amit sokáig használtam(ok).  Egyszer ki kéne próbálnod egy normális full szint olajat. Ha már azt ajánlja a gyártó...

Előzmény: Gypsy56 (31096)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31111

Ja még ! Az az "egy órát járattam alapon" szerintem nem jó ötlet volt.

Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31110

JAHOGY !!! És merre van a BAZ-tól 200 km ?

Előzmény: perecespeti (31107)
SANK Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31109

Köszi, Orosházi vagyok, ma szerintem örülök ha kapok valamilyet, de majd rendelek, szerintem nagyobb mennyiségben. Láttam ilyet: "Duo Line - Carbon betéttel" , itt: http://www.fukaszadamil.hu/damilok , próbálta valaki? Ha többet bír, lehet megéri.

Előzmény: perecespeti (31106)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31108

Ajjaj. Van itt baj. Először is az a kis gomb az INDÍTÓÁLLÁS !!! Tehát nem kézigáz, hanem indításkor használatos. Aztán meg szigszalaggal ne tekerd be a kormányt, mert még szarabb lesz, inkább csiszoló vászonnal (smirgli). A damiladagolás úgy megy, hogy odakoppintva egy rugót nyom össze, és akkor el tud fordulni a fej belseje, és kiad egy darabot. JELLEMZŐEN CSUTKA GÁZON !!!!! Ha ezt a kopogtatást puha földben csinálod, semmi se fog történni. Keresel egy fűcsomót, kődarabot, stb, ami KEMÉNY !!!! Különben nem nyomja a rugót össze. A gázkar valóban bazi nagy és szögletes, Kioritzecho képet is tett be párral ezelőtt, le kel csiszolni, kicsit megformázni, akkor jó lesz. Egyik fűkasza fejében sincs gyárilag teli töltet, csak mutatóban. Kaszálni alapból leginkáb nagy fordulaton kell, nem úgy, hogy "már elindul".

perecespeti Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31107

A baz nálam a ba....meg -t jelenti. A Baz megye ide 200km.

Előzmény: Gypsy56 (31105)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31106

A gyári damil képes odaragadni önmagához. A többi nálam( a nejemnél sem) jellemző.

hitachi kerekített 4 szögletű 3mm-es damilt ajánl egy kaszás vállalkozó is 15m= ezres. 

2, 4-es van most.

Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31105

BAZ illetőségben bátran mondhatom, messze nem ez a tapasztalatom. Miskolc, Széna tér, vagy Kazincbarcika Husqvarna szervíz NEKEM több, mint megfelelő. Stihl tapasztalat kicsit más.

Előzmény: perecespeti (31103)
SANK Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31104

Tegnap kipróbáltam a fuxit. 1 órán keresztül járattam alapjáraton, ez utám először kis fűben, több szünettel, fokozatosan terheltem. A végén kipróbáltam a fáim alatt "elvadult" gazban. Szépen dolgozott, ami a legnagyobb bánatom, hogy elfogyott a damil. Gyárilag nincs benne 7 vagy 10 méter ? Vagy én nem jól haszánáltam? Azt észrevettem, hogy a kerítéshez ne érjen, mert az gyorsan eszi. De valahogy nekem az adagolással is baj van, hiába koppintgatok, igaz elég puha volt a talaj. Végül úgy sikerült, hogy megfogtam a szárat, és határozott mozdulattal a földhöz nyomtam. Hogy ilyenkor mennyi felesleg megy ki azt nem tudom, hallani ahogy vágja a kés, és gyorsan abbahagyom ilyenkor. Na mindegy, ma megyek szétnézek van-e a mezőgazdasági boltunkban, majd később rendelek, itt olvastam egy jó helyet amit ajánlottatok. Ja, a nyél kimozdult a helyéből, amikor koppintgatni akartam, ma tekerek rá szigetelő szalagot, és úgy szorítom meg (szintén itt olvastam).  Még a gázkarral van bajom (nektek is, olvastam) kifárad az ujam és töri, de majd megszokom. Itt lenne egy kérdésem, ha oldalt benyomom az a kis kart, az kirögzítené érzésem szerint, mert nagyobb lesz az alapjárat, de a fej még sajnos nem forog. Akkor lenne annak a gombnak értelme, ha mondjuk félgázon rögzítené, és lhetne vele dolgozni. Ez beállítható? Most így első használat után ennyi az észrevételem, és kérdésem, ha tudnátok segíteni.

perecespeti Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31103

Bementem a H szentélybe és kértem xp-t literest. majd a boltos csóka felháborodva mondja, hogy négyezer. Kösz akkor megyek máshova bmeg. Az s szentély boltosa se különb. Kaszálni mentem volna a kertbe, munkásruha baz -gondolom hajlékonynak néztek.

Autós boltban meg gond nélkül válogathattam, sőt el is mondták mire valók pontosan.

Na ezért bírom a fuxit mert normálisan áll a dolgokhoz.

(megj: 3 megyeszékhelyen is ilyenek a szentélyesek)

Előzmény: kriszbon (31099)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31102

Először, kiegészítve csapágyakkal is (garanciában). Aztán másodszor meg SEMMI !!! Dugó kiszed, henger, dugó megcsiszol finoman, gyűrűhorony kipucolva, és új gyűrű. Azóta így megy HIBA NÉLKÜL !!!! Kb másfél éve.

Előzmény: perecespeti (31100)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31101

Nem is ezt írtam, hanem azt, hogy nekem a Husqvarna LS vagy XP GARANCIA. Dacára annak, hogy "csak" rész szintetikus. Sőt, a Stihl piros is, természetesen abban a szegmensben, ahova a Stihl javasolja  . Én hiszek abban, hogy ezek a gyártók tudják, mit beszélnek. Az ára egy egészen más mese.

Előzmény: kriszbon (31099)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31100

Dugó, gyűrű és henger csere?

Előzmény: Gypsy56 (31098)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31099

Jó a piros Stihl az igaz, melóban évek óta azzal mennek a gépek, és még élnek.

Csak nagyon drága felénk(3400 Ft) meg büdös, melóhelyen nem számít, ott meg van véve az, meg a Husqvarna XP olaj az 545-nek(3800 Ft).

De én csóringer vagyok, így nekem megfelel a szintetikus Elf olaj 2000 Ft-os áron. :-)

Szerintem ér azért annyit, mint az előbb említett 2 termék ami jóval drágább. :-)

Igaz nem használok el olyan sokat(5-6 lityi) mint egy vállalkozás, de túl rossz olajat nem akarok használni csak azért mert az még olcsóbb.

De azért nem biztos hogy igaz az, hogy ááá. át vagyunk cseszve, mert az nem is szintetikus, csak valami kutyulék mert olcsóbb mint egy másik nevű amit jobban felkaptak. :-)

Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31098

Húzott dugó, leragadt gyűrű.

Előzmény: perecespeti (31097)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31097

Pontosan milyen kárt szenvedett az a Solo gép?

Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31096

Még talán erről a rész-full hisztiről. Festői ívben szarom le, milyen olaj. Aztán meg azt az agymenést is, hogy gépgyártó nem készít olajat, ergo nem is ért hozzá. Mert miért is ? Pl a Husqvarna nem gyárt karburátort, vagy csapágyat sem, viszont VÁLASZT ! Netán még a gyártásba is beleszól. No hát szerintem így van ez az olajjal is. NEKEM sokkal komolyabb ajánlás a Husqvarna, mint az Elf, Shell, Castrol, stb. És tényleg ! Az az olaj, ami nekem leginkább bizonyított, az a Husqvarna. Aztán meg igen hosszú ideig használva azt TAPASZTALTAM, hogy a "szar pirosstíl" is jó, dacára a fikázásoknak. Tudom, én hogy sikeres ember pirosstílt nem használ, de jobb, mint egynéhány csilivili szuperhiperextrafull szintetikus nevetlen lé. Mielőtt bárki rákérdezne, ALCO 2T olajjal sikerült megsütnöm a Solot. Többször is. Viszont még a husi LS olajával sem tudok megpörkölt gépről. Az XP meg ugye ettől csak jobb.

Na most lehet anyázni. :-))))))))))))

Előzmény: Rahed Lee (31093)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31095

Azért ez nem egészen így van. Nekem már sült meg kaszám ilyesmi miatt. Van Solo 154-em, aminek a jellemzője az, hogy alapvetően el van b... a hűtése. Baromi erős, 3 ló feletti teljesítmény, csak NAGYON jó olajjal marad életképes forró nyári napokon. Együtt használtuk husi és Stihl gépekkel, azok birták.

Előzmény: Rahed Lee (31093)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31094
Előzmény: Tibbe (31080)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31093

Nagyon sokat beszélgettünk, vitatkoztunk itt is, meg a láncfűrészes fórumokon is az olajokról. Ahány felhasználó, annyiféle tapasztalat. Egy biztos, olyant még senki sem írt, hogy rossz minőségű olaj miatt károsodott volna a kaszája, fűrésze, amennyiben a keverési arány rendben volt. Ergo a mai olajakban megbízhatunk, legyen szintetikus, vagy ásványi. Azt én sem hiszem, hogy egy nagynevű márka azzal kuruckodna, hogy a részszintetikus olajat full szintiként árusítaná. Olyan pert akasztanának a nyakába az erre szakosodott ugrásra kész ügyvédi irodák, hogy belefeketednének.

Én egyébként full szintetikus hívő vagyok. Husqvarna XP-t esznek a gépeim. Azóta semmi füst, tiszta dugattyútető, égéstér és kipufogó, hónapok múltán is finom olajfilm mindenhol.

Ezelőtt Shell 2T Synt-et használtam, az is ugyanilyen jó volt. Az XP-t a sötét színe miatt is kedvelem, a Husqvarna félig-meddig áttetsző narancssárga tankjában jobban látom, hogy mennyi van a tankban.

Szerintem ma vacak olajat, ami kárt tesz a gépben, nem nagyon találnánk a kereskedelmi forgalomban. Persze a nagy volumenben hamisított olajokról mindez nem mondható el. Ezért olajat csak márkakereskedésben szabad venni. Volt, hogy nekem is ajánlottak hordóból fejtett "csúcsszuper" olajat egy kis szervizben. Olyant biztosan nem rakok a gépeimbe.

Én nem is igazán értem ezt az olajon való spórolást. Ha azt veszem alapul, hogy 1 liter olaj mennyi benzinhez elég, akkor elenyésző az a "haszon", amit az olcsóbb olaj hoz a konyhára. Aki keveset használ (nálam csak 1-1,5 lit / szezon), ott nem sokat oszt-szoroz 1-2 ezer Ft. Aki meg sokat használ, annak általában a megélhetése függ tőle és nem szabadna kockáztatnia a gépei életét.

perecespeti Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31092
Előzmény: szigma1 (31083)
''csiga Creative Commons License 2014.05.10 0 0 31091

Lassan már több mint 20 éve, hogy tanultam, és abból is felejtettem. Tribológus én sem vagyok, és nem is forgalmazok semmilyen olajat

Én sem kívánok vitatkozni, de vannak előírások, amik szerint a 100% szintetikus olaj, az 100% szintetikus.

A hidrokrakkolt ( HC) olaj  az a finomítási eljáráson átesett ásványi olaj a hidrokrakkolás után, azaz a részszintetikus olaj, mely szintetikus szerű tulajdonságokkal bír.

Ma már valóban nagyon jók vannak, ez kétségtelen.

A  full szintetikus ( SHC) olaj pedig szintézissel előállított olaj, ( növényi  és ásványi alapú is lehet) de gyakorlatilag szinte csak ásványi alapúakat használunk.

Régen drágább, ma olcsóbb az előállítása.

Az adatlapja a normálisabbnak elérhető, ( mint pl amiket Te is használtál)  és azon 100% szintetikus tartalom van. Nem az, hogy szintetikus alapú, vagy szintetikus tartalommal.

De ha igaz amit írsz, be lehet őket perelni, a vásárló tudatos megtévesztése, félrevezetése miatt. Valószínűleg ekkora  sanszot azért nem adnak.  :)

A Repsol Racing kinematikai viszkozitása nagyon nagy ( 17 cst, vastag olajfilmet képez), rossz nem lehet.

Részemről én ki szállnék az olaj témából.

Előzmény: Törölt nick (31089)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31090

Nincs is min vitázni, nem is vitaindítónak szántam. Pont ez lett volna a hozzászólásom lényege, hogy nem kell minden negatív információt elhinni, amik bejárják a motoros fórumokat. Ha a követelményeket tudja, azzal már baj nem lehet.

Előzmény: kriszbon (31087)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31089

Akkor ha jól sejtem, ez külföldi fórum lehet.

A PAO elég értékes alapanyag ahhoz, hogy csak úgy pazarolják, csökkentik is az arányát az új fejlesztésű olajokban, nagyon sokat fejlődtek a hidrokrakkolt olajok. Elhiszem, hogy hihetetlenül hangzik, de 1900 forintért nem kapsz "valódi" szintetikus olajat.

Behazudhatnám én is, hogy tribológus vagyok, (közben kikérdezném a valóban ilyen irányú tanulmányokkal rendelkező kollégát :D ) de nem teszem, van közöm a kenőanyagokhoz, csak nem ilyen szinten. :)

Van MZ, Simson, és egy 2T Moto Guzzi 250 TS, ami ráadásul tuningolt is, ennek köszönhetően igen szomjas jószág. Harmadik szezont kezdtem Eni Moto 2T olajjal, negatív tapasztalatom nincs, kopást, túlzott koromlerakódást nem tapasztaltam a téli hengerlehúzás során, főtengelyen jól látható és érezhető az olajfilm. Ugye ez sem egy drága olaj, ezt eszi most a fűkasza is, sőt, ennek az elődjével lett bejáratva, ami akkor még Agip Speed 2T névre hallgatott.

Körülbelül ezt tudom elmondani a Castrol Power1-ről is, talán a dugattyútető tisztább volt vele, azzal egy szezont mentem. Illetve, füstöltem el egy-egy doboz Elf XT-t, és Repsol Sinteticot is is, előbbi nálam elég hamar leült a tank aljára, utóbbival eléggé füstölt, így egyik használatát sem erőltettem. A Repsol Racing verzióját szeretném most kipróbálni, teljesen szintetikus, észter alapú, és nem túl húzós az ára jelenleg.

FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31088

Igen a weboldalunkon fel van toltve. Zsirozni a szoghajtasnal kell.

Előzmény: szigma1 (31083)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31087

Nézd én ezen nem szeretnék vitázni, de nem biztos hogy a nagyon drága olaj jobb mint az olcsóbb.

Nagyon sokszor csak a jól bevezetett nevet amit felkaptak, azt fizeted meg semmi mást.

Legtöbbször semmivel sem különb mint a többi olcsóbb kategória.

Csak egy közeli példa, az ásványi piros Stihl olaj sok helyen 3400 Ft és nem hinném hogy többet tud mint más név alatt futó olcsóbb olaj.

Pusztán a nevet fizeted meg.

Használtam én is Repsol olajat, és semmivel sem találtam jobbnak mint az Elf olajat.

http://www.olajsziget.hu/motorkerekpar/ketutemu/402-repsol-moto-competicion-2t

Na és boltja, üzlete válogatja, hogy mennyire is olcsó az egyik vagy másik olaj, attól hogy néhol olcsóbban adják, nem biztos hogy rossz is, vagy nem szintetikus olaj.

Szerintem ma már nem annyira drága az előállítása mint hajdanában volt, és az végett volt drága egy olaj.

http://www.bardiauto.hu/webshop/magazin/-ELF183268

Előzmény: Törölt nick (31084)
''csiga Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31086

Ezek valóban jobbak, de árban is...

Kisgépbe sok értelmét nem látom, felesleges.  Így-úgy elmennek a kisgépek a részszint olajokkal is, a PAO full szint már akkora többletet ad, hogy bőven elég.

Egyébként Európában a ténylegesen 100% szintetikus olajokat gyártanak ( Elf=Total)

A PAO szintetikus olajokat szoktam ajánlani. Azzal mellé nem fogsz. A PIO kategória, verseny olajok teljesen feleslegesek szerintem. Persze minden pénztárca és ízlés kérdése....

Előzmény: Törölt nick (31084)
maseratisti Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31085

Én gyümölcs centrifugával voltam úgy a LIDL-ben, hogy nem tetszett az eredmény - konkrétan minden volt csak gyümölcslé nem amit csinált - visszavittem hogy nem olyan mint amit a termékleírás ígért, és szó nélkül vissza adták a pénzt.

Lithium akkus LIDL fúró/csavarozó viszont nagyon bevált a 9900 Ft-os (10,8v) szinte megüti erőben (25Nm) és ergonómiában a 45.000 Ft-os Metabo-m szintjét.

Szóval van ami jó a LIDL-ben. Ami meg nem azt vissza kell vinni :-)

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31084

A helyzet sajnos árnyaltabb. Még országonként is mások a szabályok, hogy mi nevezhető szintetikus olajnak.

Tisztán szintetikus olajok a nagyonsokezres kategória. Pl. Motul 800, Repsol Racing.

Előzmény: kriszbon (31039)
szigma1 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31083

Sziasztok!

Fuxtec kétüzemű fűkasza esetében úgy emlékszem 2 zsírzópontról írt a kezelési utasítás (amit már nem találok) de Én csak a szöghajtás "fejénél" láttok ilyet.

Rosszul emlékeznék?

Fenti készülék esetén damil "betöltésről" létezik valahol videó vagy szájbarágós leírás?

Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31082

Mivel azt mondtad, hogy évente 2-3 alkalomra lenne csak szükséged kaszálógépre, ez a módszer működhetne is :-)

belteczki85 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31081

Be volt sülve a motorja, legalábbis azt mondták.

Előzmény: bozótpilóta (31075)
Tibbe Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31080

Becserélem egy ugyanolyanra? Vagy levágom vele a füvet, aztán bevásárolok a visszavitt szegélynyíró árából! :))

Előzmény: maseratisti (31072)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31079

Bosch, Champion, NGK, Beru, Denso...

Szerintem bármelyik jó, ha a hőérték megfelelő :-

Előzmény: dr.szertelen (31078)
dr.szertelen Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31078

Ez a régi indiai gyártású jó!!!!

De az a made in brasil sart se ér!!!!!!

Pedig olyat adnak pl a szentélybe is-:))

A nem hamis:DD NGK BMR 7A az igazi

Biztos nem véletlen hogy az összes nagy motorgyártó GYÁRI gyertyája

NGK

A KTM-től a Yamaháig!!!!!!!!

Előzmény: apii (31077)
apii Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31077

Használható, az NGK sem tartósabb!

Előzmény: Rahed Lee (31074)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31076

Nem! Arra a fuxi kell! Vagy fűnyíró és felűről szépen ráteszed a nyírandó fűre és nem rátolod. Hátrabillent majd előre tolod a gazba és lassan lengeded. Igaz ez munkás dolog. Elektromos szegélynyíró pázsitra való!

De akkor már minőségetSTIHL termékek | STIHL | Stihl, Viking, motorfűrész, láncfűrész, motoros kasza, fűkasza, sövénynyíró, szegélynyíró, magasnyomású mosó, fűnyíró

A boltos biztos eligazít pontosan.

Előzmény: Tibbe (31068)
bozótpilóta Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31075

mr belteczki

mi volt a baja a bc430t-nek? ha szabad,,azt én is nézegettem, de a 746t ra beszéltek rá inkább, és csak döbbenek hogy mit bír a masina,,

Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31074

A Bosch az egyik legjobb márka, feltéve, ha nem hamisított! Csak tiszta forrásból szabad vásárolni, mert az egyik legtöbbet hamisított gyertya. De nem márka alapján kell gyertyát választani. Egy adott géphez sok gyártó gyárt megfelelő hőértékű gyertyát, a hőérték a lényeg. De a géped kezelési útmutatójában biztosan meg van adva egy konkrét típus, célszerű azt venni, az biztosan belevaló és a hőértéke is megfelelő. De a szervizben csak nem adtak bele nem odavaló gyertyát :-)

Előzmény: belteczki85 (31067)
bozótpilóta Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31073

ha van már robot porszívó meg robot fűnyíró , miért nincs robot fűkasza?  valamelyik cég igazán piacra dobhatna egy prototípust, berántod ,leülsz az árnyékba és egy távirányítós joystick-al irányítod,errefelé elkélne pár ilyen, sok volt ez a hét,,a múlt hét,, a jövő hét,,,szar egyedűl sokat vágni..... 

maseratisti Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31072

Nekem gyanús hogy egyik akkus géppel sem :-(

Mondjuk a LIDL egy próbát megér, mert ha mégse akkor visszaviszed hogy ez nem jó és kész :-) Egy héten belül zokszó nélkül cserélik vagy vissza adják a pénzt.

Előzmény: Tibbe (31068)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31071

Az akkushoz mindig adják a saját töltőt. Szerintem felejtős az akkus gép. 17 ropiért lítium akkus gépet csinálni, az nekem több, mint gyanús. Vannak akkumulátoros szerszámgépeim, de ennyiért egy jó akksit sem adnak, nem hogy komplett gépet. Ráadásul egy akku nem akku. Egyiket töltöd, a másikkal dolgozol. Szerintem ez a gép arra való, hogy a kerti járda mellett levágd vele azt a néhány fűszálat, amit a fűnyíró elhagyott. Ráadásul műanyag késes, ami kopik és folyamatosan cserélni kell. Gyanítom, hogy nem kabátgombért adják a cserekéseket sem. Az olcsó gép a végén nagyon drága tud lenni.

NyMisi Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31070

Szögletesből mindig vékonyabb kell, mint kerekből. A bosch teljesen jó, nem kell ezzel különösebben foglalkozni.

Előzmény: belteczki85 (31067)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31069

Jaa értem, azért elég gáz a terület, mert egy húzással nem megy le a fű magassága végett, ráadásul kicsire le kell vágni, nem lehet nagyobb tarlót hagyni.

Tehát nem csak leaprítani valahogy azt kész, elég idő igényes lenne sok tank benzinnel.

Előzmény: Gypsy56 (31065)
Tibbe Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31068

Ez nagyon olcsó, a hülyének is megéri (nem, hogy nekem). 

De attól, hogy szegélynyíró, még le tudom vele vágni a kb 300-350 m2 térdig érő füvet!???

Ha igen, vasárnap irány a LIDL.

Előzmény: maseratisti (31066)
belteczki85 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31067

Ma végre hazahoztam az oleomac bc 430T típusuű fűkaszámat a szervízből. Most újra bejáratós, legalább is ezt mondták. Azt mondták minden tank után fél óra pihi aztán lehet újra vágni vele és 4-5 tank után vigyem újra beállításra. Végül vettem hozzá 2,7mm-es kör alakú damilt, mert azt mondták hogy a szögleteset felejtsem el mert jobban gyilkolja a gépet. Erről kinek mi a véleménye? Vettem bele gyertyát is boscht ilyen volt nekik készleten. A bosch gyertyáról kinek mi a véleménye mert én még nem ismerem: A válaszokat előre is köszönöm

maseratisti Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31066

Május 11-től lesz a LIDL-ben akciós a hasonló (florabest márkájú) akkus fűszeglynyíró 16.999 Ft 3 év garanciával.

18v-os akkuja van nem "csak 14,4v mint a BOSCH-nak, bár utóbbi márkásabb. (a 3 év garancia meg 3 év garancia.)

http://www.lidl.hu/cps/rde/SID-47C302F4-BA07781D/www_lidl_hu/hs.xsl/ajanlatok.htm?action=showDetail&id=6151

Csak német nyelvű videót találtam róla hirtelen

https://www.youtube.com/watch?v=owB3IEXEZao

Előzmény: Tibbe (31064)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31065

Nem. Az kb normál ár. Ez meg az olcsó, amiért még megéri.

Előzmény: kriszbon (31062)
Tibbe Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31064

https://www.mall.hu/akkus-funyiro/bosch-art-23-accutrim

ez nagyon olcsó és az akkus verzióra még nem is gondoltam. Milyen akkutöltő kell hozzá?

Amivel az autó akkumulátorát is töltöm?

Előzmény: perecespeti (31061)
Tibbe Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31063

Tipródom már napok óta, de évi 1-2 alkalom is megéri, mert ezért a területért amit kifizettem tavaly is 2 alkalommal, azért megvan a fűkasza. Lényeg nekem, hogy ne legyen nagy a súlya, könnyen kezelhető legyen, ennek fejében nem baj az, ha lassabban haladok, nem sietek.. És elbírok a vilannyossal is, nem számít a madzag, ha cserébe nem kell olajat öntögetnem, gyertyát cserélnem, ésatöbbi.

kriszbon Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31062

Köszönöm.

Hmm.. múlt év óta lementek az árak?

Na mert akkor 7-9 Ft-ot mondtál, és még csak nem is volt derékig érő az. :-)

Előzmény: Gypsy56 (31059)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31061
Előzmény: Tibbe (31032)
fefe73 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31060

Ezek hétvégi telkek.Benne van a nevében,hogy a tulajdonosa hétvégén van ott...szóval elég egyértelmű,hogy akkor fog füvet nyírni....:-)))))

Múltkor a szőlőhegyen 6 órakor permeteztem.Átjött egy új(most vette a telket) okos szomszéd,hogy nincs egy kicsit korán?Mondom neki,jobb ha felkészülsz bazdmeg,mert nyáron körben az összes szomszéd 4 és 5 között fogja nyomni....nem volt boldog....:-DDDDD

Előzmény: Rahed Lee (31056)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31059

Szerintem 5-6 Ft négyzetméter árral .

Előzmény: kriszbon (31058)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31058

Igen igazad van, ott egy sor hogy nincs rá szabvány.

Azért én hajlamos vagyok elhinni, hogy szintetikus az az olaj ami mögött egy ismert név van.

Nem hinném hogy eladnák a kevert olajat szintetikusnak mint ahogy ő írta, mert szerintem abból elég nagy balhé lenne.

Ha jól gondolom, meg valahol már olvastam is, hogy azért néhol be is vizsgálják az olajat, hogy valóban az aminek eladják.

Na meg nem egy ismeretlen névről van szó.

Ha már itt vagy, akkor kérdezném tőled az idén is, hogy a következő területért (5000+ m2) milyen olcsó, de még elfogadható árat lehet mondani számla nélkül, hogy még keressek is valamit vele.

Csak vágás lenne, elég sűrű szokott lenni, egyik részen pár száz négyzetméter kinövéses, csonkos bozót maradványos.

Előzmény: Gypsy56 (31041)
fefe73 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31057

Sajnos nincsen már 128 c.....maradt a 122,ami egy fos a 128-hoz képest(szerintem).....:-(((

Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31056

A vasárnap délutáni fűnyírás tényleg bunkóság. Én ezekre nagyon figyelek, kivéve néhány hete a nyaralóban. Ez első igazán jó idő volt, mindenki rohant le, hogy végre rendbeszedje a kertet. Egy merő géphang volt az egész Balatonpart, így én is beálltam a kórusba a nagy Husival. Le is ugattam a környéket rendesen, van hangja a masinának 9-10 ezer fordulat környékén. Pont engem szúrt ki a hülye osztrák szomszéd és jött pampogni, hogy hangos, meg hogy vasárnap meg stb.

Előzmény: perecespeti (31053)
anegytech1 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31055

Na, én is erről beszéltem :D. Szegélynyíróval szenvedés a munka, amit korábban a belső kertben azzal nyírtam, azt most már fuxival teszem. És nem telik el fél óra azzal, hogy a kábeleket kitekerem, öt perc alatt megvannak a benti szegélyek is :).

Előzmény: perecespeti (31053)
NyMisi Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31054

Ebben teljesen igazad van. Ha férfiről lenne szó azt mondanám neki vegyen fűkaszát. Viszont egy hölgy esetében praktikusabb megoldás ha levágatja valakivel a füvet. Nem női sportág a fűkaszálás.

Előzmény: Rahed Lee (31051)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31053

Én akkor sem vagyok barátja a villanyos szegélynyírónak. Olyan idegesítő tud lenni ha vasárnap ebéd után 2 szomszéd a maga 50 és 160nm-es füves látványgyepét nyírja. Legutóbb annyira felbaszta az agyam( a gyerekkel olvasunk, tanultunk-elsős), hogy kimentem a 16nm-es előkertbe és nyél gázon a fuxit ráhúztam. 5 perc múlva kuss volt az utcában. Nem halad, vinnyog, kétrét görnyedve jajgat. 10m-es utcai árkot 55 percig vágták. 

anegytech1 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31052

Igaz, így lehet jobban megéri, ha szakit hív az ember, annál az évi egy-két alkalomnál. Én minden nyírás alkalmával használom a fuxit, ezért megéri, de csak vészhelyzetre nem biztos. De ezt embere válogatja, ha ilyen helyzetben lennék és lenne rá pénzem, szerintem én megvenném, mert a kaszát akkor kapom elő, amikor ráérek és kedvem van hozzá, szakit pedig keresni kell, alkalmazkodni hozzá, várni rá, stb. Szóval ez már olyan kérdés, hogy tényleg az adott személynek kell eldöntenie, hogy jobban szeretné magának nyírni, vagy belenyugszik abba, hogy ilyen helyzetben embert kell hívnia.

Előzmény: NyMisi (31050)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31051

350 nm-re, egy-két alkalomra lehet, hogy én se vennék.

Én akkor vettem a kínait, amikor a bérkaszás ember 100 ezer Ft-ot kért volna az elvadult 2200 nm-es birtok rendberakására. 18-ért megvettem a Straust, mondván, ha egyszer végigérek vele és csak utána pusztul bele, akkor is "kerestem" 80 ezret :-) Azóta is virul, legalább tízszer kaszáltam vele ugyanezt a telket. Amióta megvan a nagy Husqvarna 343R, azóta kettővel kaszálunk, a kínaira sem hárul akkora teher.

De én nagyon rákaptam a kaszálógépre. Valószínűleg megtanultam vele bánni, mert mostanság olyan a terület, mintha fűnyíróval vágtam volna. Otthon (belvárosban lakom) apró kis elő- és hátsó kertünk van egy sorházi lakásban. Körben bástyafal-kerítés és egyéb talajközeli akadályok. Itt pl. fűnyíróval sokkal nehezebb volt, mert azzal nem tudtam a fal tövében levágni, mindig menni kellett utána a villanyos szegélynyíróval. A fűnyíróm tavaly kilehelte a lelkét, nem is vettem másikat. A Husival kettőt fordulok magam körül és már rendben is van a zöldövezet :-)

Mondjuk kicsit szürreális lehet a látvány, hogy a néhány négyzetméteres füvet egy ilyen bivaly ipari géppel nyírom, de ezért nem veszek egy kisebbet, majd ha sikerül eladni a nagy telket, akkor lecserélem valami filigránabb típusra. A balatoni nyaralóban is mindig beelőz a fű. A múltkor is akkora volt, hogy nem is engedtem a feleségemnek, hogy nekilásson a kis villanyos fűnyíróval. A Husqvarnával 15 perc alatt végeztem. Azóta eltelt 3 hét, valszeg megint nem Versailles-fazonra nyírt pázsit vár minket ma délután. Úgyhogy be a kocsiba a kaszálógépet és huss. Péntek lévén a hülye osztrák szomszédom sem reklamálhat, hogy hangos a gép.

Előzmény: NyMisi (31050)
NyMisi Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31050

Nem rossz dolog, ha van saját, de éves szinten 1-2 alkalommal lehet jobban megéri levágatni valakivel.

Előzmény: anegytech1 (31049)
anegytech1 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31049

Igen, egyébként a lényeges kérdés az, hogy az adott embernek megéri-e vagy sem. Ha azt veszem, hogy 40ezret kifizettem a fuxiért és főleg csak szegélynyírásra használom, akkor mondhatom, hogy nem fog megtérülni az ára. Bát tény, hogy negyed-ötöd annyi idő alatt végzek vele, mint az elektromos szegélynyíróval, nem beszélve arról, hogy az nem is viszi a nagyobb gazt. Szóval munkadíjat nem szoktam magamnak felszámolni :D, de nekem hosszú távon megéri ez a költség az időmegtakarítás miatt. Mellesleg ha tényleg előadódik egy olyan helyzet, hogy nem tudok végigmenni a fűnyíróval, mert akkora a gaz, akkor pedig valószínűleg gyorsabban lehet vele haladni, mint egy elektromossal.

Én azt mondom, hogy ha van rá keret, akkor mindenképpen megéri a fuxi az időmegtakarítás és kényelem miatt. Egy jobbfajta erősebb elektromos gép sem sokkal olcsóbb, sőt van drágább is, és a motorosba való olaj és benzin ára is csak pár ezer forint éves szinten ekkora területen. Egy liter olaj ennyi használat mellett több évig is elég lehet.

Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31048

Igen, van ilyen jelenség, én is írtam ezt hátrébb. Ezért nekem mindig van egy új gyertyám, amit csak az efféle tesztelésekre, hibakeresésekre használok. Fontos még a gyújtásmodul és a lendkerék hézaga is. 0,3 mm-nek kell lennie az optimális gyújtáshoz.

Előzmény: NyMisi (31047)
NyMisi Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31047

A gyertya gyakran lehet ludas. Lehet, hogy leadja a szikrát, ha kiveszed, de nyomás alatt nem teszi meg ugyan azt. Kapálógépnél sajnos jártam már így.

Előzmény: Rahed Lee (31046)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31046

A DUGATTYÚ TETEJÉN A NYÍL SZIGORÚAN A KIPUFOGÓ IRÁNYÁBA KELL, HOGY MUTASSON!!!

Ellenkező esetben törik a gyűrű, mert beakadhat a vége.

Ha befecskendezés nélkül rángatod, akkor milyen a gyertya, száraz vagy lucskos? Ha száraz, akkor egyértelműen a karbival (is) van a gond, nem kap benyát. Ha nedves, akkor is lehet még karbi. Szedd ki a gyertyát, pucold, szárítsd meg, gyertya nélkül rángasd meg, szellőztesd ki a motort és utána kiderül, hogy jön egy a karbi felől a levegőn kívül más is.

Ez a legszarabb, ha spricnire sem röffen. Akkor inkább gyújtás, vagy kompresszió. Éppen most szenvedek egy ajándékba kapott AL-KO láncfűrésszel, ugyanilyen tünetekkel. Ott besült a motor, mert nagyon vonalkódos a dugattyú. A gyűrű és a henger ép, de 7-es kompresszió van benne, ez eléggé határeset. Azért 7-es kompóttal is illene beindulnia. Nemrégiben állítottam talpra egy Husqvarna 323R-es kis fűkaszát, gyűrűtöréssel, végigszántott hengerrel került hozzám. Kapott bontott hengert, dugattyút. Azzal is csak erős 7-es volt a kompót, de felújítás után második rántásra indult, stabil volt az alapjárat, rendesen pörgött. Szóval a gyenge kompóttal is kellene legalább röffenni egyet-egyet.

Előzmény: Kaisi (31036)
NyMisi Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31044

Hát nem vagyok benne biztos, hogy évi egy-két alkalommal használt fűkasza ára megtérülne. Ha mindenképp akarsz venni akkor én a fuxtecet ajánlom, mint nagy, erős gépet. Ha kisebbet szeretnél amivel könnyen lehet boldogulni, akkor Husqvarna 128C-t ajánlom. Könnyű kezelni és a tömege sem nagy, viszont gyengébb is, tehát lassabban lehet vele haladni, ami ilyen kis területnél szerintem nem számít. Fogyasztása elég baráti, megbízható, sok karbantartást nem igényel és a damilfejet könnyű újratölteni. Három éve használom ezt a típust, szóval mindenben tudok segíteni ha ezt választod. Itt illetve a kék fórumon (Gypsy adatlapján bővebb infó) is megtalálsz.

Előzmény: Tibbe (31027)
lapua Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31043

-Köszi!

A dolog szépségéhez még annyit, hogy a szomszédom barátomtól vettem, ezért a baráti ár.

Előtte én is egy EON függő 500W-os szerszámot használtam, amit tíz év alatt sem tudtam tönkrevágni, de két lengő hosszabbítót elhasznált. Untam már hogy minden út a kerti konnektorhoz vezet (c: most a gyereknél szolgál tovább.

Előzmény: Törölt nick (31037)
''csiga Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31042

Köszönöm a kiigazítást. 

Részemről maradnék  a saját verziómnál. :)

A "motoros körökben" a fórum visszaolvasása után leginkább 2 fő hsz-ra szűkítettem a kört. Az egyik egy tribológus volt, a másik egy gépészmérnök+ 15 éve versenyző és szakosztályvezető volt. ( vita leginkább a keverési arányon volt, a szintetikus olaj elsőbbségét nem vitatták)

A többi hsz általában versenyszintű felhasználó,   motorok szétszerelésénél képekkel illusztráló tag volt.

Jómagam csak egy egyszerű user vagyok, pici előképzettséggel, ezért - nekem -  teljesen újat mondtál, hogy a full szint olajok között az Elf-ben  a legkevesebb a szintetikus tartalom. :)

Valóban változhat a szintetikus tartalom százalékos arányban az olajban, de azt úgy hívják, hogy részszintetikus.  Max 30%.  

A motorozás - ma más sajnos! - luxus kategóriába illő tevékenység. Az olajon a normálisabbja nem spóról, nem a legolcsóbb szart fogja megvenni.

A PAO-PIO  teljesen szintetikus olajok gyártását, előállítását nagyon könnyen meg tudod nézni a neten, hogy hogyan, miként megy.

Mielőtt írnál, ajánlom nézd meg.

Örülök és tisztelettel olvasom, hogy motorozol. Megkérdezhetem, hogy motorod  milyen 2T vagy  4T,  milyen szinten versenyzel, ill milyen olajat használsz?

Előzmény: Törölt nick (31038)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31041

Pont ott írják, amit linkeltél, hogy kb mindenki azt nevez szintetikusnak, amit éppen akar, miután szabvány nincs rá.

kriszbon Creative Commons License 2014.05.09 0 0 31040

Ja igen, amit írsz az még érthető a kevert olajra is, ha jól tudom a Husqvarna olajak között is van olyan, de azt rá is írják hogy kevert olaj, és nem teljesen szintetikus.

kriszbon Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31039

"A hétköznapi szintetikus olajat nem úgy kell elképzelni, hogy tisztán mesterségesen előállított olaj, ezek különböző módon kezelt, átalakított ásványolaj és szintetikus olajok valamilyen arányú keveréke.)"

Ha minden igaz, én azért mást olvastam valahol erről, mert amit te itt írtál az a rész szintetikus olaj.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Motorolaj

Előzmény: Törölt nick (31038)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31038

Csiga úr, nem kell ám szentírásnak venni, amit a motoros fórumokon leírnak! (Jómagam is motorozom, elég sok 2T olajat elfüstölök egy szezon alatt.)

Ott is szeretnek ám, hogy is mondjam... ferdíteni. :)

Szépen néznénk ki a ha a Castrol nem fejlesztene a 90-es évek óta, azóta igen csak megnőttek a követelmények. :) Az sem csoda, hogy az említett olajok közül az Elf a legolcsóbb, hiszen neki a legalacsonyabb a szintetikus olaj tartalma. (A hétköznapi szintetikus olajat nem úgy kell elképzelni, hogy tisztán mesterségesen előállított olaj, ezek különböző módon kezelt, átalakított ásványolaj és szintetikus olajok valamilyen arányú keveréke.)

A fórumokon olyan tipikusan bevett dolog, hogy kitalált negatív dolgokkal magyarázzák meg, hogy miért nem használják valamelyik olajat. Pedig csak egyszerűen nincs rá pénze, vagy a környéken nem kapható stb... :)

Kényes téma az olaj motoros körökben is, nagy viták tudnak belőle kikerekedni. :)

Előzmény: ''csiga (29270)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31037

Üdv!

Ennél ez normális, nincs kuplungja. Egyszerű kis szerszám az. :)

Ha nem gyilkolod vastag damillal, és nagy fűvel, sokáig használható marad, bőven megérte a pénzét.

Előzmény: lapua (30948)
Kaisi Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31036

szia Rahed Lee

Na megnéztem benzint spriccelve az égéstérbe. Meg se mukkant...

Szétszedtem darabokra ismét, valamint vágtam új tömítéseket a hengerhez klingerit lapból.

Holnap összerakom megint és próba. a karburátort csak ezután szedem szét mert nekem jónak tűnt, de persze ez csak az én érzésem...

Viszont lenne egy kérdésem. A dugattyún van egy nyíl. Annak a kipufogó vagy a karbi felé kell mutatnia?

Egyébként érdekes ez a henger, egyik kínaihoz sem hasonlít. Mindjárt csinálok róla egy képet és feldobom ide...

Előzmény: Rahed Lee (30976)
dokeee Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31035

Az a helyzet, hogy én valamikor tán 8 éve vettem egy MTD elektromos szegélynyírót, nem is emlékszem, 1000 vagy 1300 wattos, rendes szöghajtással, azért az teljesen jó, ha van áram a környéken, nincs vele semmi baj. Nem fullad, az égvilágon semmi baja nincs,nem rohad be a karburátor, nem szakad a bowden, csak hát húzgálni kell a madzagot.

Technics70s Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31034

Üdvözletem,

egy kérdésem lenne, tavaly lett a fűkaszám felújítva, (régi darab) működött is, de most valahogy nem az igazi. Tudok vele dolgozni de nincs ereje, fordulatszáma igazán...kivéve mikor kezd kifogyni a benzin, na akkor pár percig vág mint az őrült... Mi lehet a gubanc?

Tibbe Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31033

Te tökéletesen érted a problémám! :)

Előzmény: Biluxzsolt (31030)
Tibbe Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31032

Na, ez jónak tűnik, holnap reggel áttanulmányozom! :) Köszi!

Előzmény: Biluxzsolt (31022)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31031

Ha müxic akkor nincs gond. De 200nm felett a villanyos időigényes . Benzinessel körbeszalad és kész.

Előzmény: Biluxzsolt (31030)
Biluxzsolt Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31030

Ha jó az idő akkor rendszeresen az elektromos fűnyíróval vágja.

Ha viszont több napon át esik és nem tudja vágni,ezért megnő nagyobbra amivel a fűnyíró már nem bír,akkor vágna kaszával-szegélynyíróval.

Feltételeztem ilyen max ennyi alkalommal (2-3)lenne egy idényben.

Vagy én értettem félre valamit?

Előzmény: perecespeti (31025)
Tibbe Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31029

Szentendrén.

Előzmény: Srécike' (31019)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31028

Előzmény: kioritzecho (31026)
Tibbe Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31027

Van fűnyíróm!

DE! kb.350-400m2-en megnőtt térdig az esős időben a fű. És ezt szeretném egyszerű, de nagyszerű, nem drága, könnyen kezelhető fűkaszával lenyírni. Majd utána már ismét tudom használni a fűnyírómat. Erre az évi 1-2 alkalomra kéne egy fűkasza.

Előzmény: NyMisi (31021)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31026

Így tettem lényegesen kényelmesebbé a Fuxtec fűkaszámon a gázbillentyűt.

Eredetileg sarkosabb volt,pár óra után kényelmetlennek éreztem.

Ezért kicsit ívesebbre alakítottam.

Egyébként Bécs belvárosában nagyon jól dönget a Fuxtec,néhol komolyabb,néhol könnyebb igénybevétellel.

Itt például egy tetőteraszon volt bevetve.... ( A liftben könnyebb felvinni mint a fűnyírót.)

perecespeti Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31025

2-3x évente? Kétlem, hogy villanyos leviszi. Én 3x vágtam az idén néhol de megint 20cm. És ez csak fű! Majd ha jön a kórók java(acat, királydinnye, kanálfű, tyúkhúr , bogáncs, szamártövis, parlagfű meg az izém tudja mi)

Előzmény: Biluxzsolt (31017)
anegytech1 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31024

Én kb 600 nm-t vágok úgy, hogy kb 550-et elvisz a honda fűnyíró, a szegelyeket vágom a fuxival. Van elektromos szegelyvagom de azzal sokkal rosszabb dolgozni. Nekem abszolút megérte a fuxi, gyorsabb vele a munka és nem kell kábelt kerulgetni meg húzni-vonni. Mellesleg a probléma a térdig erő gaz. Azt szegelynyiroval esélytelen, funyiroval meg nagyon macerás.

Előzmény: NyMisi (31021)
flybird Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31023

Kb. 5000 m2 is vállalhatnátok lovagiasságból, vagy egy sörért. :)))))))))))))))))))))))))))))))

Biluxzsolt Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31022

Ilyen 550w-os van a szomszédomnak,csak nem ez e kiskocsis,hanem a sima.

(3.éve nyúzza minden héten)

Az kb 4-5 e ft-al olcsóbb,de szerintem ez annyival többet megér.

2 év garancia és ha nem tetszik 8 napon belül indoklás nélkül visszaadod.

http://www.edigital.hu/Funyirok/Black__Decker_ST5530CM_3-IN-1_fuszegelyvago_/_funyiro-p402449.html?bid=&partner=10003

Előzmény: Tibbe (30978)
NyMisi Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31021

Egy 35 négyzetes udvarra felesleges fűkasza, bőven elég egy tologatós fűnyíró, meg egy villanyos szegélynyíró. Én a 400 négyzetes udvart ezekkel szoktam. Fűnyíróból ha villanyosat veszel akkor csak minőségit (gardena, makita).

Szegélynyíróból bármilyen kínai sz@rt megvehetsz! Talán már 5 éve megvan a tescos 3000 Ft-os. Vágtam vele már mindent, kölcsön is adtam néhány embernek, egyszer megázott. Még mindig jó.

lapua Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31020

:))))))))))))))))))))

(c:

Előzmény: Gypsy56 (31013)
Srécike' Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31019

Merre laksz, ha szabad tudni?

Előzmény: Tibbe (31003)
Srécike' Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31018

Olyanok vagyok ám! Ha lenne vér a pucátokba, megkérdeznétek, hogy hol lakik, aztán elmennétek hozzá és egy sörért letolnátok neki az a nyamvadt kis 350m2-t... Urak! Hát hol van manapság a lovagiasság?!?! :$

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Biluxzsolt Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31017

350m2!!! Azt is csak néha (évi 2-3)ha az idő miatt....

Teljesen ok egy elektromos.SZERINTEM!

perecespeti Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31016

Mi ezt a dilemmát végigjártuk a zasszonyal . Kezdetben volt a kasza. De az sok kolbászt és szalonnát fogyasztott. Aztán lett egy 900 w-os kínai csoda. Huh! Ég és föld. 

Egy darabig ment is. Aztán soxor lement a nap oszt semmit se haladtunk. Lett egy briggs mtd. Huhhh! Királyság! Jött a keletnémet csoda-1 nap és letoltuk 20 %-ot. Segítség érkezett egy 1300w-os csoda majd a robi156h alá adapter majd egy másik . Most fuxeikli röhögve viszi a géppark meg valahol a műhelyben.

Gondold át! Tanulsz új dolgot ! kimész a ház elé egy rántással berántod és a fél utca bekékül a döbbenettől( na nálunk a zasszony ieljátszotta)!!!

Igaz 800-ról hatezer lett a föld.

Előzmény: Tibbe (31012)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31015

okl :)

Előzmény: perecespeti (31010)
anegytech1 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31014

Elektromos fűnyíróval szerintem könnyebb dolgozni, mint elektromos fűkaszával. Igaz utóbbit még nem használtam, csak elektromos fűszegélynyírót, de azzal sokkal könnyebb átvágni a kábelt, a fűkaszának meg nem is okozna gondot :D. Szegélynyíróval is nemegyszer beleakadtam, csak az nem vágja el.

Én azt mondom, hogy ez a fuxi ezzel a könnyített berántóval egy ideális megoldás lenne, nem is tudtam, hogy lehet rá ilyet is tenni. Azon kívül, hogy kell hozzá benzin meg olaj, szerintem nem okoz nagy gondot a karbantartása. Elején csak a fogantyút kell rászerelni négy csavarral, illetve a damilvágó pengét három csavarral. A damil feltöltése sem nagy kaland, és nem kell túl gyakran tölteni. Szerintem ez neked sem okozna gondot. Utána elég ha használat után letakarítod, és időnként kell bele egy kis kenőzsír. Ahol a damilfej van, azon a szöghajtáson van egy csavar, azt ki kell csavarni, belenyomni egy borsónyi adagot és visszacsavarni. Nagyjából ennyi a karbantartás. Használata szerintem sokkal könnyebb, mint az elektromosé.

A benzint olajat a mellékelt 6 decis flakonban könnyű kimérni és összekeverni. Ha veszel öt liter benzint, az szerintem hónapokig elég, egy liter olaj pedig még tovább. A fuxtec honlapján egyfajta olaj van, azt érdemes hozzá megrendelni.

Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31013

Kétségtelen, vannak előnyei. Pl könnyedén visszatalálsz a konnektorhoz. :-D

Tibbe Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31012

megszoktam a madzagot, még soha nem vágtam el. :)

Mondjuk az elektromosat soha nem kell szerelni, berántani, benzint venni hozzá. Nekem az előny.

Előzmény: Gypsy56 (31004)
Tibbe Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31011

Megnéztem! Pl ezt?

Előzmény: FuxtecHu (31007)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31010

A következőre majd kérném rárakni postázás előtt. :))))))

Előzmény: FuxtecHu (31005)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31009

Ez visz minden gazt. A villanyosról gyorsan lebeszéltek engem  , meg látom mit bűvészkednek.

Előzmény: Tibbe (31000)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31008

Előzmény: Gypsy56 (31002)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31007

A fuxtec-et miért nem nézted meg? 

:) 

Előzmény: Tibbe (30996)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31006
Előzmény: FuxtecHu (31005)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31005

Van konnyitett berántó,, 5000Ft nagyon jó szerintem a 8 éves fiam beinditja a kaszát.

Érdemes lenne rárakni egyet.

https://www.youtube.com/watch?v=pibhxvJ_ge8

Előzmény: perecespeti (30990)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31004

Akkor arra ugyanez vonatkozik. :-)))

Előzmény: Tibbe (31003)
Tibbe Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31003

A fűnyíróm is elektromos. :)

Előzmény: Gypsy56 (31002)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31002

Szerintem elektromost inkább csak akkor, ha szeretsz ugrókötelezni. A köldökzsinórt végigrángatni az udvaron egy fajta perverzió. :-)

Előzmény: Tibbe (31000)
emcett79 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31001

Sziasztok!

Hozzáértők vagy felhasználók véleményét szeretném kérni Husqvarna 323 R fűkaszával kapcsolatban. Megbízható, tartós gépek? Van valami gyermekbetegsége? Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv!

emcett

Tibbe Creative Commons License 2014.05.08 0 0 31000

Jónak tűnnek árban, de lejjebb azt javasolták (Rahed Lee), hogy inkább villanymotorosat keressek.

Előzmény: perecespeti (30999)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30999

brrr. ez szegélynyíró, kb 10 cm magas kis füveket bírja.

Inkább a fuxtec. Vásárlás: FuxTec MFS520 Fűkasza árak összehasonlítása, MFS 520 boltok

Kisebb fűkasza is lehet de azt a szakértők ajánlanak. Ha térdig megnő a fű akkor minimum kell a 30 de inkább a 40 köbcentim-es motor .

e

Előzmény: Tibbe (30998)
Tibbe Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30998
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30997

Szerintem egyről beszélünk. Piros alváz, ezüst kalapácslakk tank és burkolat. Nem lehet egy ördöglakat, érdemes lenne megcsinálni.

Előzmény: perecespeti (30993)
Tibbe Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30996

Megnéztem, a Hitachi fűkasza nagyon drága.:(  Fűnyíróm van.

Tibbe Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30995

Köszönöm, utána nézek ezeknek!

Tibbe Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30994

Köszönöm a válaszokat! :)

Gypsy56

elektromos fűnyíróm az van.

Rahed Lee

Igen, túlnőtt a fű, hetek óta esik és miközben jobb időkre vártam, már térdig ér, így fűkaszával kellene lenyírni.

Igazad van, ha az elektromos könnyebben kezelhető és karbantartható számomra, akkor azt kellene beszereznem. Ha lassabb, az nem gond, időm van.

anegytech1

fűnyíróval most nem tudom megoldani, ahhoz először egy fűkasza kell, hogy aztán a nyarat a meglévő fűnyíróval folytathassam.

Eddig annyiban jutottam előrébb, hogy elektromos fűkaszát kell keresnem, kis területre (350 m2), de milyen márkát és hol, ami nem drága, de nem is "egyszer használatos". Várom a további válaszokat.

perecespeti Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30993

Nekem volt egy keletnémet( talán simson szerű) . A karburátorral küzdöttem 1 évig . Aztán elcseréltem. Ha akart nem indult el, máskor meg egy rántásra.

Előzmény: Rahed Lee (30983)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30992

Saját kertben mindig akad valami egyéb munka, pletyi, kuksizni való.  :-))))Nem hajt senki, magunknak csináljuk. 

Előzmény: kriszbon (30968)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30991

A fordítás alapján difizáras és váltós?

Előzmény: Gypsy56 (30987)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30990

A nejem 2 gerincsérvvel és 4 x felett a fuxtec kaszát hajtja. Csak azt nehéz berántani.

Ezeket ajánlomVásárlás: Hitachi CG31EBS-P Fűkasza árak összehasonlítása, CG 31 EBS P boltok 2, 4mm es  damilt vegyél bele, szöghajtás zsír, szintetikus motorolaj.

És/ vagy mellé-eztMotoros Fűnyíró : FUXTEC Motoros fűnyiró FX-RM1630 fuxtec úr itt válaszol kérdéseidre.

FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30989

A kasza motor mindent kibir :) 

Egyébként nincsen :)

Előzmény: Gypsy56 (30988)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30988

Natemán ! Ezt most csak nem azért raktad ide, mert VAN 2T fűnyíró fuszekliből ????

Előzmény: FuxtecHu (30986)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30987

Egyszer majd nézz meg alaposan egy AS Motor GAZnyírót. 2T motor, és a fűnyíróház felnyitása a csodatechnika. ÉS MŰXIK !!!

Előzmény: anegytech1 (30985)
anegytech1 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30985

Azt én sem értem, hogy miért nem lehet már kapni kétütemű fűnyírót. Én is nyírtam már megemelve nagyobb gazt, de azért ez ekkora területen elég hosszadalmas és fárasztó. És térdig érő fűnél pedig még inkább, mert összegyűlik a levágott fű a gép alatt, és fulladozik a gép. Meg ugye nem is lehet folyamatosan haladni emiatt.

Előzmény: Gypsy56 (30982)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30984

Nekem is van egy Wolf, az tényleg ilyen. Meg van egy AS Motor, na az meg nem. Az mindig indul stabilan.

Előzmény: Rahed Lee (30983)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30983

Én még találtam egy 2T fűnyírót a kerti sufniban, a telken. Lehet, hogy megpróbálom talpra állítani. Emlékeim szerint apám anno emiatt szokott agyvérzést kapni amíg sikerült beindítania :-)

Előzmény: Gypsy56 (30982)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30982

Még hozzátenném, egyszerű sufnituning, hogy a fűnyíró elejét megemelve viszi a nagy gazt, füvet is. Aztán másodszorra levágja a többit. Persze benzinesnél ez csak az olajpumpás gépre igaz, MEG A KÉTÜTEMŰRE !!! Sajnos a nagyon okosok kiirtották a kétütemű fűnyírót, de még fellelhető használtban. Privát véleményem, hogy aki a kétütemű motoros fűnyírót kinyírta, szarjon sünt. Esetleg esernyőt, nyitva.

Előzmény: anegytech1 (30981)
anegytech1 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30981

Szerintem is jobban jársz egy fűnyíróval. Én kb 600 nm-t nyírok rendszeresen, de a nagy részét én is fűnyíróval, és csak azokra a területekre megyek kaszával, amihez nem férek hozzá: fák-bokrok alatt-között, kerítés, szegélyek mentén, út melletti meredekebb, egyenetlen terepen.

Bár érthető, hogy térdig érő füvet elég nehéz fűnyíróval vágni. Szóval ez esetben gyakrabban kell nyírni. Fűkaszával mondjuk nem nagy dolog a 350 nm, de azért egy egyszerűbb gép még azon a részen is elfárasztja az ember kezét, a rázkódás miatt. Egy fuxi, amit én is vettem, 40ből kijön, nem túl nehéz, jó a hevederje, és elég erős is. A legideálisabb persze az, hogy ha fűnyíróval vágsz, és a fűkasza jó tartalékba, hogyha véletlenül annyira meglódul a fű, hogy fűnyíróval nem tudod vágni, akkor előkapod a fűkaszát.

A kérdés az, hogy mennyi kereted van az eszközökre. Az elektromos fűnyíró végülis ideális ekkora területre. A legideálisabb kombó persze egy benzinmotoros fűnyíró egy benzinmotoros fűkaszával. De ha a fűnyíróval meg tudod oldani, akkor meg nem fogod eléggé kihasználni a fűkaszát. Én is így vagyok vele, a fűkaszát nem használom ki eléggé, de nekem megérte, hogy gyorsabban és egyszerűbben menjen a munka.

Hozzá kell tenni, hogy ezeket az eszközöket karban kell tartani, fűkaszát össze kell rakni, benzinmotoros fűnyíróból, ha négyüteműt veszel, akkor időnként olajat kell cserélni, stb. A kést sem árt néha megélezni, bár ezt elektromos fűnyírón is ajánlott elvégezni. Ha nincs segítséged, akkor te tudod, hogy ez számodra megoldható-e, vagy nem.

Szerintem ekkora terültre a legegyszerűbb az elektromos fűnyíró, és oda kell figyelni, hogy ne nőjön meg a gaz annyira, hogy ne tudd vele nyírni.

Ha mindenképpen fűkaszát szeretnél, én a fuxit ajánlanám, mert én is ilyet vettem. Olcsóbbat nem találtam, ami még jó is, drágábbra nem volt pénzem :).

Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30980

Igen, van, hogy túlnő a fű és fűnyíróval már nem bírsz vele. Olyankor jól jön a fűkasza.

De azért egy benzinmotoros kertigéppel van macera. Ahogy írod, nincs segítséged sem praxisod ezen a téren.

Már az indítási procedúra sem túl egyszerű annak, aki nem igazán foglalkozott ilyennel. Benzint keverni (ha négyüteműt veszel akkor ott nem kell, csak tiszta benzin), szivatót kezelni, ha nem indul akkor gyertyát kiszedni, ellenőrizni, damilfejet újratölteni, beszakadt damilt újrafűzni, izomból berántani stb. Nem igazán női sportág. De természetesen megtanulható, nem nagy ördöngősség.

Ha már kasza, akkor a viszonylag kis terület miatt egy elektromos is szóba jöhet. Ott csak a damilfejjel kell mókolni, a motorral nem kell gépészkedni. Én inkább ezt javasolnám. Általában lassabb vele a munka, de cserébe nem igényel gépészeti ismereteket.

Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30979

És miért pont fűkaszát ? Ha jól olvasom, "előképzettséged" van fűnyíróból. Az az egyszerűbbik eszköz. Ha az adott területen használható, inkább fűnyírót javasolnék.

Tibbe Creative Commons License 2014.05.08 0 0 30978

Üdvözlök mindenkit!:)

Segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék venni egy könnyű súlyú, könnyen kezelhető, megfizethető árú benzinmotoros fűkaszát egy kicsi, kb. 350 m2-es területű füves udvarrész kaszálásához.

Milyen márkát? Használtat? Újat? Hol?

Kezemben sem volt még fűkasza, csak villanymotoros fűnyírógépet használtam.

Tavaly is így jártam, hogy kellő időben nem vágtam le a füvet, aztán már térdig ért, és hívnom kellett hozzá vállalkozót, ami nem túl költséghatékony:(.

Szeretném megoldani mostantól egyedül, de hozzáteszem, nő vagyok, nincs segítségem, és nem vagyok strapabíró fiatal.

Tudtok segíteni tanácsokkal? Előre is köszönöm!

Kaisi Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30977

Na majd holnap referálok. Kipróbálom a benzinfröccsöt és ha az nem jó leszedem a karbit és megbontom...

Jó lenne egy nyomásmérő is körbekérdezek hátha van valakinek az ismerőseim között...

Előzmény: Rahed Lee (30976)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30976

Igen, ez a hibakeresés megfelelő sorrendje. Szívótorokba, vagy a gyertyanyílásba nyomni egy kis benyát és rángatni. Ha nem röffen, akkor valszeg gyertya. Az, hogy a szabad levegőn (kicsavarva) szikrát ad, abból nem következik, hogy 8-10 bar nyomás alatt is megteszi ugyanezt.

Előzmény: Kaisi (30974)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30975

Ne izgulj Kaisi!

Mivel kínai ember az iránytű, a tűzijáték és a puskapor feltalálása óta eltelt évszázadokban, nem jött elő saját ötlettel, nyugodt lehetsz afelől, hogy a Te karburátorodat is úgy "lopta" valahonnan.

Én kb egy hónapja cseréltem a labancnevű kínai kaszában (Straus) membránszettet. A Walbro valamelyik szettje tökéletesen paszolt bele. Legegyszerűbb, ha kiszeded a membránokat és elviszed magaddal a membránboltba és ott összenézitek a régit az újjal. Akkor nem lesz gond.

Saját fejlesztésű kínai termék, mint olyan, egyszerűen nem létezik :-)

Előzmény: Kaisi (30971)
Kaisi Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30974

A baj hogy nincs kompresszió mérőm. A gyertya új, a gumicumival fel lehet pumpálni rendesen de a gyertya egyáltalán nem benzines... Az jutott még eszembe, legalább is ez szokott működni 4üteműnél hogy a hengerbe fecskendezek egy kis benyát így ha pöffen akkor nagyobb az esély hogy karbis lesz nem?

Köszi a linket, itt tényleg szinte minden kapható.

Előzmény: kriszbon (30973)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30973

Az még nem biztos hogy karbis, mert azon kívül még lehet más gondja is neki.

Kompresszió van rendesen benne?

Csak mert ha jól veszem ki, akkor pöffenget(indulna) néha, és ezt akkor is csinálja ha már nincs benne kompresszió.

Fel lehet pumpálni rendesen a benzint a pumpedlivel?

Kap rendesen anyagot,ráncigálások után benzines kicsit a gyertya(gyertyát is próbálj másikat)?

Amúgy kapható, csak jobb ha szemrevételezés után nézed meg neked milyen kell, de ezek a karbik Walbro utánzatok, és jó bele többségében annak a membránja.

http://bulimoci.hu/index.php?act=prod&k=24&page=7

Előzmény: Kaisi (30971)
gaabre Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30972

Mondasz valamit!

Előzmény: benchmade745 (30970)
Kaisi Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30971

Na ma kipróbáltam. Volna....

Valami nem oké. Rángatom szivatóval, annélkül, még csak meg sem pöffen. szikra van. Lehet h a karburáror lesz a ludas. Holnap azt is szétszedem... Viszont ha membránt kell cserlni benne (ezek ha jól sejtem membránosak) akkor meg leszek lőve mert nem hiszem hogy kapni kínai karbihoz felújító készletet...

Max elpasszolom alkatrésznek az egészet...

Előzmény: kriszbon (30954)
benchmade745 Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30970

Megkérdezem majd, de én így ránézésre csak damilfejet és fűvágó lapot ajánlanék hozzá (még ha rá is lehet tenni mást). Mondjuk én meg se venném ezt a gépet. Egyébként szerintem az ilyen eszközökhöz mint a talajmaró jobbak a 4 mixes motorok. Nem véletlen, hogy az összes kombi motor 4 mixes.

Előzmény: gaabre (30961)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30969

Akkor biztos nincs :-) Egy hibalehetőséggel kevesebb.

Előzmény: lapua (30963)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30968

Hmm. órákat? Mi van azon a gépen 5 l-es marmonkanna? :-)

Nem szaladgál az annyi ideig 1 tank benyával, hogy ne lehetne kibírni egyhuzamban, vagy milyen kaszások vagytok ti akkor? :-)

Előzmény: perecespeti (30967)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30967

Azt még szokni kell, hogy órákat döngicséljen a fülünkbe. :)))))))

Előzmény: Gypsy56 (30959)
bozótpilóta Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30966

nyugi fuxi egyetlen fuxtec sem ment még el annyit, mint amit ez a gép már elment 1 szezon alatt, ez egy technikai kérdés volt a kollégákhoz

FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30965

:) Az ipari nem? :))))))))))

Előzmény: kalaca (30957)
bozótpilóta Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30964

üdv, van valakinek véleménye az oleo benyomós fejcseréről, mert nekem van véleményem,,,,nem lehet kivenni onnan azt a pöcit és visszaalakítani manuál behatolósra?

lapua Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30963

Amennyire tudtam lebontottam, és nem találtatott.

Előzmény: Rahed Lee (30960)
SANK Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30962

Hurrá, meg is érkezett a fűkasza. Mindent nagyon köszönök, korrekt és szupergyors vásárlás volt !

Ma már nem hiszem hogy összerakom, de nem biztos hogy kibírom. Kérdéseim az tuti hogy lesznek. :-)

gaabre Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30961

Illetve beleütköztem a "szakkereskedőkkel" némi ellentmondásba is, nevezetesen kérdeztem őket, hogy rárakható e a talajmaró a végére?

Mondják hogyne, ugyanaz a konstrukció mint a 90-es, merev a hajtótengely, stb.

De mondom nekik, nézzék meg a katalógust, a nyíró- és damilfejeken kívül kizárólag fűvágó lapot ír csatlakoztathatónak, késeket, fűrészlapokat nem, illetve a talajmaró kiegészítőnél sincs a 94-es felsorolva.

Elnézegették, méltatlankodtak, majd annyit mondtak, hogy friss a gép a katalógushoz, rárakható az, csak a Stihl a kiegészítő szerszámokat a kombigépek irányába tolja.

Őszintén szólva nekem ez a katalógus eléggé átgondolt szerkesztettségűnek tűnik, így nem túl nagy meggyőződéssel nyugtáztam, hogy valóban rakható lenne rá talajmaró.

Ha nem felejted el kérdezz rá lszi, hogy neked mit mondanak a talajmaróról és bozótvágó késekről a 94-es esetében?

A kombigépeknél pedig nagyjából világos, hogy akkor térül meg a motor, ha legalább 3-4 szerszámot mellé vesz az ember. Ha csak 2-3 féle szerszámra van szükség, akkor megfontolandóbbnak tűnik külön gépekben gondolkodni.

Előzmény: benchmade745 (30950)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30960

Nincs mit. Ha valóban olyanod van, ami a rajzon, akkor ne keresd a kuplungot tovább :-)

Előzmény: lapua (30956)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30959

Szerintem nem kell ilyen kacifántosan. Tankold meg, dolgozz vele, ha kiürült, cigiszünet.

Előzmény: perecespeti (30958)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30958

A fuxtec 2t kaszához visszatérve. Én arra álltam rá, hogy 3-4dl benyát rakok a tankba. Ez kb 25-35 perc munka majd hagyom , hogy a gép blokkja kéz-meleg alá hűljön ki. Ez időjárástól erősen függő. Olyan 5 menetet használjuk így egy nap, kb ezer nm. Eddi 3db 800nm -es kertet 2x kaszáltuk tökig majd térdi érő fű volt. (milyen gyorsan nő a francba)

De kell még 1-2 kasza mert van még 3db ami el sincs kezdve(szántott)

kalaca Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30957

Sziasztok !

Demon RQ480 fűkaszához keresek meghajtó tengelyt, ami a fejet hajtja. Használt is jó .  

lapua Creative Commons License 2014.05.07 0 0 30956

Ezt vártam köszi!

A karbi jól van beállítva, a rajzzal én is találkoztam, csak hátha valami elkerülte a figyelmemet.

Még egyszer kösz!

Előzmény: Rahed Lee (30951)
Kaisi Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30955

Eléggé zsíros volt de végül is nem szedtem ki nagyon a szárból. Ha holnap beindul és megy gond nélkül akkor leszedem a szöghajtást és újrazsírozom hogy ne legyen gond vele.

Előzmény: kriszbon (30954)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30954

Nagyon szívesen.

Amúgy a spirált azt gondolom lezsíroztad azért?

Előzmény: Kaisi (30953)
Kaisi Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30953

Szia Kriszbon

köszi a tegnapi segítséget. Úgy volt minden ahogy mondtad. Ráncigáltam egy darabig nem akart jönni, majd egyszer csak leesett a szár a bovdennel együtt... A fene se érti de a lényeg hogy szétszedtem, kipucoltam összeraktam. holnap már csak a szöghajtást tisztogatom meg kívülről, rakok bele némi zsírt és visszateszem majd próba. Érdekes ennek a gardens best márkának elég jó műanyag elemei vannak, sőt a többi része is egész tűrhető. a Strausnál szerintem jobb, bár azt még nem szedtem szét , csak a műanyag elemei annak nem néznek ki ilyen strapabírónak.

Na köszi még egyszer!

Előzmény: kriszbon (30952)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30952

Na igen, tankonként pihenő amíg megtankolod, és hajrá tovább. :-D

Ez a módszer inkább nekem szokott hátrány lenni, nem a motornak. :-(  :-D

Előzmény: NyMisi (30943)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30951

Szerintem nincs benne kuplung:

http://www.ransomspares.co.uk/diagram/partner/trimmers/1154/colibri%20ii%20%28952715699%29/

De nem olyan ördögtől való dolog ez, volt nekem is olyan MTD szegélynyíróm, ami direkt hajtásos volt. És nem is okozott gondot, a berántásnál kell kicsit több erő, de az ilyen kialakítású gépek általában nem egy nagy hengerűrtartalmú kompresszióbajnokok :-)

benchmade745 Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30950

Szia! Volt a kezemben beindítva a gép de nem vágtam vele. Szerintem drága, annyi pénzből már erősebb, komolyabb gépet lehet venni a Stihl kínálatából. Persze ezt úgy mondom, hogy nem vágtam vele, csak a kinézete, hangja stb alapján. Ha lesz rá mód, hogy kipróbáljam élesben majd megírom milyen.

Előzmény: gaabre (30928)
NyMisi Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30949

Egy tescos elektromos szegélyvágó áráért nem rossz. Elvileg a colibri kuplungos, szerintem magas az alapjárat.

lapua Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30948

Sziasztok!

Új vagyok itt, és volna egy kérdésem!

Vettem 5000 pénzért egy Partner Colibri korábbi kiadású kis kaszát. Normális az hogy a fej álladóan forog ? Ha nem akkor hol találom a kuplungot? Akitől vettem azt mondta, ezeken nincs ilyen, ezek direkt hajtásúak. Amúgy pörög rendesen, nagyon jól használható kis gép. Nekem itthonra tökéletes.

Köszi!

apii Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30947

Akkor jól emlékszek ! :-)

Előzmény: Törölt nick (30913)
NyMisi Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30946

Német viszonylatban eladható drágábban is. Itt nem tudom mekkora sikere lesz.

Előzmény: FuxtecHu (30945)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30945

Igen, a kawa gépek már jók szerintem is magasabb szintekre is :) Az ár azért bevezető, látszik a német oldalon, hogy ennél azért magasabb lesz, de majd meglátjuk. Hátha nem :)

Előzmény: NyMisi (30942)
alac710 Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30944

Köszi, megnézem ezeket.

Előzmény: anegytech1 (30941)
NyMisi Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30943

Annyi pihenő neked is kell közben ;)

Sajnos a léghűtéses kétütemű motoroknak ez a hátránya.

Előzmény: TFI (30931)
NyMisi Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30942

Ez szép. Egyre jobb irányba haladtok a minőségpolitikát illetően. ~100.000 Ft egy 45 köbcentis, kawasaki motoros kaszáért elég korrekt ár. Gondolom ezt a két új gépet már picit feljebb pozicionálták, az otthoni célú gépnél kicsit több, de az ipari felhasználási szintet még nem éri el.

Előzmény: FuxtecHu (30919)
anegytech1 Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30941

Én a Fuxtecet ajánlanám, annál olcsóbbat nem nagyon tudnék, én is sokat keresgéltem. Pedig én csak szegélyeket vágok vele, de elektromossal 1500 nm halálos lehet. A fuxi futárdíjjal-olajjal együtt kb 40ezer, és elég erős is. Ha csak az ár a lényeges, akkor talán Strausst lehet kapni olcsóbban, de én szegélyvágásra sem vettem ilyet, ekkora területre, térdig érő fűhöz pedig már kellhet az erős motor.

Előzmény: alac710 (30939)
SANK Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30940

Akkor nagyon gyorslábú. :-)))

Előzmény: Gypsy56 (30935)
alac710 Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30939

Az egy gazos terület, evente kb. 3-4 alkalommal vágnám csak, amikor már térdig ér a fű levágnám. (Eddig én is ilyen fűkaszát használtam) Mi lenne akkor az ajánlott?

Előzmény: Gypsy56 (30938)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30938

Na de azon az 1500 nm-en mi van ? Na meg mondjuk évente hányszor vágnád ?

Azzal a 20-30.000 Ft-os összeghatárral én is szívesen kiegyeznék. Abban a kategóriában az egyetlen jelölt ez (természetesen az adott összeghatár csak az eszközt tartalmazza, a muff feláras):

Előzmény: alac710 (30937)
alac710 Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30937

Sziasztok!

kb. 1500m2 területre kellene nekem elektromos (vagy, ha benzines jobb akkor olyan) fűkasza. Melyik típus lenne az ajánlott (damilos, késes ?), árban 20-30e között gondolkodom?

anegytech1 Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30936

Nekem is nagyon gyorsan megérkezett :). Ha kiszállítva a status, akkor elvileg már a szállító cégnél van.

Előzmény: SANK (30934)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30935

Biztosan. Fuszekli úr exkluzív szerződést kötött a simatökű Berkivel, ő viszi. Gyalog. :-))))))))))))))

Előzmény: SANK (30934)
SANK Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30934

Éjszaka jutottam a fűkasza megrendeléséhez, most örömmel látom hogy a status már "kiszállítva", ez azt jelenti hogy lehet ma már ide is ér Orosházára? :-))

Előzmény: FuxtecHu (30933)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30933

Kb igen. Csak Nyiregyházán vgyunk.

Előzmény: TFI (30931)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30932

Ezt szebben le sem irhattam volna. 30 perc - 10 perc, majd  minden harmadik után 20 perc, igy a tuti :) 

Előzmény: anegytech1 (30927)
TFI Creative Commons License 2014.05.06 0 0 30931

Üdv!

Köszönöm az eddigi segítséget! A FuxTec kaszákkal kapcsolatban még annyi kérdésem lenne, hogy ha esetleg garanciás szervízre lenne szükség azt több helyen el lehet végeztetni Magyarországon, vagy csak Nyíregyházán?

Illetve Fuxi úr említette hogy gyakori pihentetésre van szüksége a gépnek hogy tartós legyen ez pontosan mit jelent számokban? Mondjuk 30 percenként 15 percet pihentetni kell?

Előzmény: perecespeti (30859)
Kaisi Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30930

Köszi,

A szöghajtást leszedtem de nem ráncigáltam a bovdent.

Na majd akkor holnap kipróbálom és referálok hogy hogyan sikerült. Néztem pedig erősen hogy mi tarthatja még de ezek szerint semmi csak beszorult. Mondjuk ha jobban belegondolok csak ez lehet a hiszen bovden vége sokat kap a motortól meg ha valami durvábbat vág vele az ember akkor is az szorul.... Bár az viszont fura hogy a szöghajtásból simán kijött, ott nem szorult egyáltalán...

na mind1, akkor holnap!

Köszi még egyszer!

Előzmény: kriszbon (30929)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30929

Szia!

Ha jól rémlik, akkor a szárat pedig le lehet húzni a motorról, ha a 4 csavart kiveszed(a képen a fekete rész).

Ha nem akar szétjönni, lehet a bovden vége van beszorulva a kuplungcsésze nyúlványba, ami belül négyszög.

Próbáld meg levenni a szöghajtást, és úgy kihúzni (kiráncigálni finoman) a bovdent, mert annak illik kijönnie.

A kuplungharang és kuplung ott is marad a motoron ha a szárat lehúztad, mert csavar rögzíti,

Ha kihúztad a bovdent, ott benyúlsz egy 4-es imbusszal, és kitekered a csavart, ehhez ha minden igaz ki kell támasztanod a dugattyút egy berántó zsinór beletömködésével.

A neten biztos van videó hogyan kell a kitámasztást csinálni kuplung leszedéshez(fűrészes vidi is jó megnézni hogyan kell).

Nem tudom erre gondoltál vagy sem, meg remélem jól emlékszem a dologra. :-)

Előzmény: Kaisi (30920)
gaabre Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30928

Szia!

Van tapasztalatod az új fs 94-ről?

Hétvégén módom volt kézbe venni, pehelykönnyű heveder nélkül is. Semmit nem tudtak erről a motorkonstrukcióról tapasztalatok híján elmondani. 

Nekem szimpatikus az ecospeed funkciója, úgy vélem negyedgázon nevetve elvisz minden fűfélét.

Dolgoztál már vele?

Előzmény: benchmade745 (30648)
anegytech1 Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30927

Ennél azért szerintem többet bír. Még én is használom simán 20-30 percig. Véleményem szerint 1000 nm-nél többet is visz, persze ez függ attól is, hogy milyen sűrű gazt kell vinnie. 20perc után sem kell 20 perc szünet, az úgy elég lassan menne. Viszont ekkora területnél és ilyen igénybevételnélidőnként kellhet a hosszabb pihenő, hogy jobban lehűljön.

Én úgy csinálnám, hogy 30 perc után 10 perc pihi, de minden harmadik periódus után hagynék neki 20-25 percet. Ugye az ember sem csinálja megállás nélkül, tehát mondjuk egy ebédszünet idején a gépnek is van legalább 30 perc pihenője. 1000 nm is sokféle lehet. Nem mindegy, hogy mekkora a gaz, nedves vagy száraz, milyen magas, milyen sűrű. Érzi azért az ember, hogy meddig bírja a gép, hagyni kell neki szünetet.

Nem szoktam ekkora területet kaszálni, aki pedig pénzkeresetből csinálja, annak nyilván nem mindegy, hogy mennyi időbe telik. Bár tény, hogy ha megbízásból csinálnám, akkor a Fuxtecnél jobb gépet vennék, vagy ekkora területre és rendszeres munkára több fuxtecet.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy aki ezzel foglalkozik, és rendszeresen nagy területeket nyír, az mennyi pihenőt ad a gépnek? Mert én egy drága, erős gépnek is hagynék néha egy hosszabb pihenőt, de nem tudom, hogy ez a gyakorlatban kivitelezhető-e.

Előzmény: perecespeti (30909)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30926

Leszabályoz.

Előzmény: bozótpilóta (30924)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30925

on off? :))))))))))))))))

Előzmény: Kaisi (30923)
bozótpilóta Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30924

üdv , megtudná valaki mondani hogy mi az a magasabb hörgő hang a kaszákon, mikor csúcs fordulatra ér, nem mindíg, néha, oleon, husin hallottam már,,,jelent valamit? érdemes e foglalkozni vele? thanks,,

Kaisi Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30923

Milyen szép piktogram van a szivatónál ;-)

FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30922

NEm tudom, megyek hétvégén, addig megálmodom, hogy hozzak e.

Előzmény: Péter Láncfűrészalkatrész (30921)
Péter Láncfűrészalkatrész Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30921

Neked mikor lesz?

Kaisi Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30920

szia Kriszbon,

Na nekem ugyanilyen kaszával van gondom mint a képen. Nem tudod véletlenül hogyan tudom leválasztani a motorról a szárat?

A kuplung ugyanis nem jön szét... Mintha össze lenne gyárilag hozva a kuplungharang és a rugós kuplungrész...

ha van tipped megköszönném.

Kaisi

Előzmény: kriszbon (30895)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30919

FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30918
kriszbon Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30917

Én Stihl kart raktam már rá, tubust biztos hogy nem lehet a felépítése végett.

A Stihl karhoz volt külön konzolom, egy másik kaszára meg az eredeti kart raktam Oleo konzollal.

Stihl karhoz:

Eredeti karhoz Oleo konzol, de ezt hézagolni kell, mert a kar 19 mm a konzolé meg 20 mm.

http://epitkezes-kert.vatera.hu/kert_mezogazdasag/kerti_mezogazdasagi_gepek/alkatresz_kiegeszito/oleo_mac_sparta_250t_bozotvago_tartokonzol_uj_1893501863.html

Csak gumi rezgéscsillapítás, de azért sokat számított ez is.

Előzmény: batista40 (30900)
Kaisi Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30916

Sziasztok,

egy olyan problémával fordulok hozzátok hogy hozzám került egy fűkasza és szeretném kicsit átnézni kipucolni, kuplungot megnézni ilyesmi. Ez egy Gardens Best gb 1/44-23 bs fűkasza gondolom jó kínai minőség. A problémám vele hogy a kuplungot és így az egész szárat nem tudom leválasztani a motrról. Olyan mintha a kuplung harang és a rugós kuplungrész össze lenne csavarozva valamilyen módon de mindenképpen gyárilag mert még nem volt szétszedve.

Ilyet még nem láttam, a sajátom négy imbusz leszedésével szétválasztható. Valaki nem tudja véletlenül hogyan lehet szétszedni a kuplungot ezen a kaszán? erőltetni nem nagyon erőltettem , félek hogy eltörök valamit...

Előre is köszi minden ötletért.

Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30915

Kicseréltem a Husqvarna gázbowden szettet. Fasza lett. Meg kicsit drága, de még mindig olcsóbb, mint a webáruházas 9500+posta.

Mindig lenyűgöz a nagy Husi kivitele, felépítése, átgondolt tervezése. Maga a mérnöki munka dicsérete :-) Olyan zsufi van odaben, hogy egy szúnyog nem férne el a gépházban, de hihetetlenül átgondolt. Minden pöcök, alkatrész, kábel becsusszan, becuppan a helyére, minden csavar egyforma, egy 4-es imbuszkulccsal atomjaira bontható és összeépíthető. Minden alkatrész csak egyféleképpen építhető be, de azonnal látható, hogy hogyan.

Ezért nem értem ezt a gázbowden szakadást. Olyan könnyedén, precízen, lágyan fut, hogy normális üzemszerű használat, során ezt nem lehet elszakítani.

vighgabor Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30914

2 hónapos a benzin?Akkor én már a 2 évese bele se öntöm ha ez gondot okoz.Igaz, idáig nem volt baj!

Előzmény: belteczki85 (30904)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30913
Előzmény: apii (30902)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30912

2,5öt szerintem tud. De! Ezeket a gépeket nem arra találták ki, amit leirtál. Azt IPARI 150000Ft feletti árkategória tudja rendszeresen. 

Erre a Fuxtec megoldás lehet, de kompromisszumok árán. Persze ez alatt nem arra gondolok, hogy a gép rossz lenne, de pihentetéssel, odafigyeléssel megoldható a dolog. 

Ha ezzel nem, akkor az emlitett ér alatt szerintem a többivel még ennyire se vágod le azt amiről irtál. :)

FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30911

Ki tudja? :)

Előzmény: Rahed Lee (30889)
belteczki85 Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30910

Az a baj, hogy van benne gaz is

Előzmény: NyMisi (30908)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30909

Max ezer nm és 20 perc munka 20 perc pihenő. Sztem ez a max amit várhatunk tőle.

NyMisi Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30908

Ha csak sima fű és nem gaz akkor 2,4 vagy 2,7 mm bőven elég.

Előzmény: belteczki85 (30906)
szabi7911 Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30907

Helló.husqvarna 225r fűkaszám nehezen boldogul a kb30cm gazban 2 es damíllal,megérné rá kést venni?

belteczki85 Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30906

Jó nagy kb térdigérő füvet kell vele kaszálni

Előzmény: apii (30905)
apii Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30905

Ha nem vágsz rendszeresen erős szárú gazt, akkor szerintem felesleges a 3mm damil.

Előzmény: belteczki85 (30904)
belteczki85 Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30904

Lassan kész a fűkaszám, ma beszéltem a szervízzel talán ma már kész is. Ki kellene cserélnem a levegőszűrőt, mert azt mondták, hogy nem lehet kitakarítani mivel papírból van. Na meg akkor már csinálok neki friss 1:40-es keveréket is mert nem tudom hogy a régi keveréket bele merjem-e önteni(talán 2 hónapos). A 44ccm-es fűkaszára merjek 3mm-es damilt venni, vagy inkább 2,7mm-est? Sokat vennék belőle ezért kérném ki a véleményeteket tapasztaltabb kaszásoktól, mert nem szeretnék feleslegesen pénzt kidobni. Válaszotokat előre is köszönöm

anegytech1 Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30903

Szia! Nekem van fuxim, bár ennyit nem használtam még és valószínűleg nem is fogom. A loerorol pontosat fuxi úr tud mondani, én annyit tudok, hogy elég erős, ennyiért még hasonlóan erőset sem találtam. Azért egész napos használat mellett szerintem időnként egy hosszabb pihenő sem árt, de fuxi úr majd felvilágosít a részletekről. :)

apii Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30902

Ez teljesen elképzelhető! Mivel a drótkötél pászmáját madzagra, cérnára szokták feltekerni. Valaki így mesélte régen! :-)Nem biztos hogy igaz!

Előzmény: Rahed Lee (30899)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30901

A rezgéscsillapítás csak donor és csőátmérő kérdése. Asszem Kriszbon rakott a kínai gépére egy csillapított konzolt. Egy jó fél napon át csillapítás nélkül kaszálni nem egy leányálom. Nem halálos, de nem is túl kellemes. Kicsit zsibbadni fogsz estére :-)

A többi kérdésedre majd Fuxi úr a Fuxtec forgalmazó és a felhasználók adnak hiteles választ. Nekem nincs Fuxim, csak klónom.

batista40 Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30900

Sziasztok!

A Fuxtec 3 LE-s fűkasza tényleg tudja a 3 lóerőt? Érdemes lenn mgvenni? Nem lenne mindennapos használatban, de ha használom akkor reggeltől menne késő délutánig, persze tankonkénti néhány perces pihivel. Bírná ezt az igénybevételt? Esetleg rezgéscsillapító tubust más gépről próbált már valaki szerelni erre? Esetleg ötlet ennek a megoldására? Stihl gázkart és magát az egész fogantyút próbálta már rá valaki?

Köszi.

Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30899

Reggel a Husqvarna szervizben kezdtem, 7500 Ft-ért kaptam eredeti gyári bowdenszettet.

Kénytelen voltam megvenni, sehol sem lehet ilyen speciális bowdenszálat külön venni. Azt mondták a boltban, hogy jól érzékeltem, ez nem a hagyományos acélsodrat, hanem van benne valami selyemszál a közepén, attól ilyen hajlékony.

jollép Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30898

Szia. Múlt héten írtad hogy van nálad  készleten kínai (ed johnson) fűkaszához az  egykörmös  indítócsésze. Kérlek adj valami elérhetőséget, mert a honlapotokon lévő telefonokon nem tudom elérni a boltot. Köszi

Előzmény: FuxtecHu (30878)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30897

Aha, már látom a törött rugót. Ha jól értelmezem, akkor ez viszi át a kötéltárcsáról az erőt, a körmökhöz. Ha így van akkor valóban a kettőstömegű lendkerékhez hasonló funkcióval bír. Izület kímélő megoldás lehet, berántáskor lágyabban "fut fel" az erő.

Előzmény: cnv (30892)
bia01 Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30896

Szia!

Bp.8ker. Kun u-Dologház u saroknál van egy rugó készítő ott megoldják a gondod.

Előzmény: cnv (30892)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30895

Egyébként éreztem, emlékeztem, hogy belefutottam már valami hasonlóba, ha minden igaz ezeknek a nagyáruházas tömegcikkeknek sok alkatrésze megegyezik(legyen bármi is a nevük).

Előzmény: kriszbon (30894)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.05 0 0 30894

Esetleg kérdezd meg őt, hogy a belsőrész nem olyan-e mint ami neked kell, vagy nincs neki véletlenül külön rugó.

http://epitkezes-kert.vatera.hu/kert_mezogazdasag/kerti_mezogazdasagi_gepek/alkatresz_kiegeszito/homelite_ryobi_3046_komplett_berantoszerkezet_1891035863.html

Előzmény: cnv (30893)
cnv Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30893

Köszi a robbantott ábrát is, ezen ugyan külön nincs rajt a rugó, de ha jól nézem a 31-el jelzett alkatrész része.

Éééés bingo, a part numberre kattintva ott is van a kép a szétszedett alkatrészről, benne a kérdéses rugóval:

http://www.magic-parts.co.uk/cgi-bin/ss000009.pl?RANDOM=NETQUOTEVAR%3ARANDOM&PAGE=SEARCH&SS=5131000649&TB=A&PR=-1&GB=A&SX=0&ACTION=Search

Postaköltséggel kb 7000 ft, valószínű hogy futok még pár kört itthon, de jó tudni hogy ha semmi más megoldás nincs akkor innen is megrendelhető.

Előzmény: Rahed Lee (30891)
cnv Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30892

Köszönöm a választ!

Valóban nem a kis körmök rugóiról van szó... Legalábbis, ha jól értem amit írtál, ezekre gondoltál ugye?

Ami eltört, az itt látszik a lenti képen, meg remélhetően a helye is a két fekete műanyag alkatrészben:

A bal oldalira tekeredik fel a berántó zsinór, a jobb oldaliba kapaszkodnának bele a kis körmök amiket említettél.

A szalagrugó is megvan, az pedig a berántó házában (itt csak a vége látszik ki):

(Nem tudom mekkorák lesznek ezek a képek, így beillesztve csak bélyegméretben mutatja őket)

Próbáltam kitalálni ennek az eltört rugónak a funkcióját, de a legnagyobb jóindulattal is csak valami rezgéscsillapításra tudok gondolni, olyasmire mint amit a kettős tömegű lendkerék csinál autókban...

Hogy egyenletes húzóerő legyen berántás közben, a hengerben mozgó dugattyú ellenállás változásától függetlenül. Létezik ilyen?

És ha igen, akkor valóban fontos lehet, vagy esetleg el is hagyhatnám a két műanyag alkatrész fix összeerősítésével? (főleg ha, mint írod, más gépekben nem is szokott lenni ilyen).

Hogy mi lelhette amitől eltört, azt nem tudom, direkt figyeltem hogy ne állat módjára rángassam, hanem érzéssel. (50-60-adik rántásnál már komoly erőfeszítést igényelt részemről).

Lehet hogy egyszerűen sok volt ez már neki, normálisan egy év alatt nem lenne ennyit rángatva mint nálam egy hideginditásnál.

Ha sikerül összerakni a berántót, a következő a rendes keverékbeállítás lesz. Mit nekem szerszám, kitekertem a beállítócsavarokat, ejtek egy bevágást a fejükön és akkor sima csavarhúzóval lehet állítani.

Előzmény: Rahed Lee (30891)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30891

Biztosan beszerezhető, ha itthon nem is, netről rendelhető:

http://www.magic-parts.co.uk/acatalog/Homelite_HBC26SBS.PHP

A leírásod alapján én nem igazán tudom beazonosítani ezt a törött rugót. Berántókban általában van a kötéltárcsa visszahúzó szalagrugó és van egy, vagy kettő kisebb, ami a berántót reteszelő egy, vagy két kilincset, vagy körmöt mozgatja. De azok kis rugók, nem ilyen combosak, amiről te írsz. Ezek szerint ez valami más konstrukció. De ez elég emberes rugó, mi lelhette, hogy eltörött? A tünetek alapján a berántó kilincs nem mozog, nem akad be indításkor a kötéltárcsa fogaiba. De azokhoz vékony kis rugóknak kellene csatlakozni.

Előzmény: cnv (30890)
cnv Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30890

Üdvözlet,

Kicsit határozottabb rábeszélésre engedett a kuplung, le tudtam szedni a berántót is.

Egy rugó tört el bent (nem a visszahúzó rugó):

Kb 2mm-es huzalból van tekerve, 28mm átmérőjű és 16mm magasságú tekercsbe.

(7,5 menet, szorosan tekerve)

Létezhet ilyesmi pótalkatrészként (netán valami általános, több típusban is használatos dolog?) vagy komplett berántót kell cserélnem emiatt?

Előzmény: cnv (30870)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30889

Nocsak, a kínaiak is olvassák ezt a kaszás fórumot??

Előzmény: FuxtecHu (30888)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30888

:) ok :)

Az ujon csak a jel lesz.  :)

Előzmény: Rahed Lee (30887)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30887

Ja és a szivatóval sem az volt a gondom, hogy nem tudtam megfejteni, csak rossznak tartom :-) ...

Előzmény: FuxtecHu (30885)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30886

Hát persze. Kíváncsian várom a bemutatót :-)

Előzmény: FuxtecHu (30885)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30885

A forgattyúsház nem, de a motor többi része igen.  Mint a 6160 esetében. Innen onnan koppintottak, de csak ötlet szinten, az eredmény nem létező gépról lopott, hanem megoldott. Na ez érthető? :)

Előzmény: Rahed Lee (30884)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30884

De annyit elárulhatsz, hogy saját fejlesztésű lesz?

Előzmény: FuxtecHu (30883)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30883

Jó lesz, láttam már a prototipust.  Olyasmi, mint a 4 ütemű, ami már kapható. 

Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30882

Ne zavarj össze, már majdnem megjegyeztem :-(

Előzmény: kriszbon (30881)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30881

"a szivatója vajon milyen lesz?"

Felül OFF lent ON vagy fordítva? Áhh ki a francot érdekel, fent szivat lent működés, vagy fordítva? :-D

Előzmény: Rahed Lee (30880)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30880

Így legyen! Komolyan szurkolok Nektek, hogy végre valahára Kínában is legyen becsülete az ipari oltalomnak, a védjegynek, a szerzői jogoknak. Csak tudnék hinni benne. Ha így titkolózik a gyár, akkor talán annyit el tud érni, hogy a hamisítványok nem előbb jelennek meg a feketepiacon, mint az eredeti.

Ez azt jelenti, hogy a leendő gép a Fuxtec saját fejlesztése? Ne csigázz, milyen fejlesztések várhatók? Lesz rezgéscsillapítás, acél tankvédő, stabil kormányrögzítő konzol? Csak félve és halkan suttogva kérdezem, hogy khmm... khmm... a szivatója vajon milyen lesz?

Előzmény: FuxtecHu (30878)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30879

Mifelénk egy osztrák gazda lekaszált egy rétet, ahol a védett kockás liliom éldegélt. Jópár millájába került az ismerethiány:-)

Ne hogy Te is így járj egyszer.

Előzmény: kriszbon (30875)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30878

:) Nem sok, mivel lesz Patent, igy nem másolhatnak.  Szerinted miért nincs se kép, se semmi róle most.?

Előzmény: Rahed Lee (30869)
NyMisi Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30877

Van még mit tanulnod. Ilyen közmunkás stílusban nem kaszálunk, a gázkart folyamatosan húzni kell! T25-ös fej hajlított szárú "habverőkön" szokott lenni, még jó, hogy viszi rendesen.

Előzmény: maseratisti (30868)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30876

Persze értem, kést csak valami könnyűt használj hozzá, mert nem biztos hogy a szöghajtás díjazza a nehezet.

Gondolom én is hogy azért a Fuxi jobb ezeknél, de én azért maradok csak az én kis FS 400-as masinámnál. :-)

Előzmény: maseratisti (30874)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30875

Köszönöm a felvilágosítást, látod én még arra is lusta, trehány voltam hogy utána nézzek, pedig gyakran találkozom vele.

Előzmény: kioritzecho (30873)
maseratisti Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30874

Dehogy veszem sértésnek :-))) 

Akác hajtások közé fel szoktam tenni a 3 ágú kést, ha meg komolyabb  (3-5cm átmérőjű akác csemetéket kell irtani, akkor vídiás fűrészlap.  :-) Majd csinálok olyan videót is, mert nemsokára vágok olyanokat is.

Csak annyi lett volna a lényeg, hogy ha nekem ez a 19.900 Ft-os TESCO-s "fos" megfelelően teljesít, akkor egy fuxi biztosan jó :-)))

Előzmény: kriszbon (30872)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30873

Az Vérehulló fecskefű.

"vérehulló fecskefű (Chelidonium majus) a mákfélék (Papaveraceae) családjának Chelidonium nemzetségébe tartozó egyetlen növényfaj. Magyar népies nevei: vérehullató fecskefű, fecskefű, vereslőfű, vérrel harmatozó fű, aranyfű, arannyal versengő, cinadónia, cinandó, cinadógódric, kecsketej, gódavére, gódirc, kutyatej, mennyeiajándék, rántófű, vérrelharmatozó versellőfű, vérhullatófű. Évelő gyom, és egyben kiváló gyógynövény."

http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9rehull%C3%B3_fecskef%C5%B1

Előzmény: kriszbon (30872)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30872

Szépen viszi az biztos, csak nem sok köze van a bozóthoz annak a sárga virágú nagyon lágy szárú gaznak(nem tom mi a rendes neve). :-))))

Az ilyent mint a sicc úgy viszi egy valamit is magára adó kis kasza(marketing gaz). :-)

Nehogy bántásnak, sértésnek, leszólásnak vedd ám. :-)))))

perecespeti Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30871

Ennek a motorja ua lesz mint ennek...Agrimotor Kft

cnv Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30870

Üdvözlet!

Segítséget szeretnék kérni.

Homelite HBC26SBS fűkaszám (ha lehet annak nevezni) berántója szétugrott, szeretném megjavítani.

A tünet: szinte ellenállás nélkül ki lehet húzni a berántózsinórt, a főtengelyt nem forgatja át. A kihúzott zsinórt rendben visszahúzza a rugó.

Próbáltam szétszedni, de elakadtam a kuplungnál.

Van rajt egy jelölés ami arra utal, hogy egyszerűen balra forgatva le kell tekerni a menetes tengelyvégről, de óvatos próbálkozással nem jártam sikerrel, izomból meg nem mertem feszegetni.

Lehetek bátrabb is esetleg?

Egyébként annyi látszik, hogy a berántó szerkezet elég laza, kb centit lóg tengely irányban, össze vissza mozognak az alkatrészei...

Remélem javítható, vagy kapható hozzá cserealkatrész...

Más, ami közvetetten hozzájárulhatott a berántó meghibásodásához:

A keverék beállítás nagyon nem jó, nem pörgött fel teljes fordulatra és nagyon füstölt is, mindig akkor "jött meg az ereje" amikor az utolsó pár csepp üzemanyagot szívta fel, levegőbuborékokkal vegyesen (tippem szerint túl dús a keverék).

Amúgy a hidegindításhoz néha 50-60 berántás is kellett (nem csoda ha megadta magát), de melegen már jól indult.

Nem vagyok teljesen hülye a kétütemű motorok beállításához (modellezek), de ehhez nincs célszerszámom. Angolban találóan "PAC-MAN" szerszámnak hívják, itthon fogalmam sincs hogyan kérjem, vagy honnan lehetne beszerezni. Ehhez is örömmel fogadnék minden ötletet - meg persze a beállításhoz is, ha nem triviális.

(Sokat költeni nem tudok a dologra, nem véletlen hogy ilyen olcsó kaszám van.)

Előre is köszönöm a segítséget!

Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30869

Csak arra leszek kíváncsi, hogy ha a Fuxtec piacra dobja az új 2T modellt, (amiről Fuxi úr is említést tett) hány hét múlva jön ki a Straus Austria, meg a többi kínai és "orosz" gyártó a "saját" modelljével?

Előzmény: maseratisti (30866)
maseratisti Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30868

Bónusznak egy kis mai videó szösszenet :-)

Egy kis rész kimaradt az épület mögött egy pár hete, és tökig érő gazt kellett lecsapni. Volt vagy 10 perc az egész, pedig a kamerát is át kellett fordítani, meg a damil is kifogyott :-)

https://www.youtube.com/watch?v=HfPWxUz4vHs&list=PLdyJELuwYY-CGBJAQG_ZiM4ZDQ8wmobGw

3 videó. Egy hideg indítás, és két bozót vágós. T25 husi damilfej, 2,4es whisperX husi damil ...viszi még az akác hajtást is. A gyári damilfej már 2x szétugrott volna ez alatt a 10 perc alatt.

Előzmény: maseratisti (30866)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30867

Majd reggel kiderül, de eddigi tapasztalataim szerint nem igazán drágábbak, mint a webáruházak és nincs postaköltség sem. Gondolom a kiemelt kereskedői státusszal járnak nekik nagyker kedvezmények. Ráadásul 200 m-es körzetben van legalább négy kertigép szerviz és szaküzlet, köztük olyan, aki szintén forgalmaz Husqvarna alkatrészeket. Sok időt nem tudok már erre fordítani, mert nagyon be kellene fejezni a melót. Holnap már munkanap és ha a munkámat végzem, azzal többet keresek, mint amennyit megspórolhatnék a futkosással.

Előzmény: Donci62 (30864)
maseratisti Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30866

Szerintem bőven jó a Fuxi.

Nem követendő a saját példám de én egy 1800 Nm alapterületű telek kb 1200 Nm füves részeit egy "fos" kínai "tesco gazdaságos" grasshopper cnbc 330 típusú fűkaszával tartom karban (több mint egy éve, előtte elektromos fűnyíró + a hozzáférhetetlen helyeken egy Husqvarna 24c halított szárú szegélynyíró volt. Utóbbihoz képest a szar kínai cucc egy atomerőmű)

A karbantartott terület fotói: (pénteken nyírtam)

Előzmény: TFI (30857)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30865

Hát többe nem került, mert találtam hozzá mindent itthon, de sajna a spórolás sem jött össze.

Az a gond, hogy ez egy gyárilag összeépített "rendszer" A bowden nem egy hagyományos acélspirálos külsőben fut, hanem egy vékonyabb műanyag csőben. Ennek egyik végén van egy "trimmer", amivel a gázmarkolat billentyűjének holtjátékát lehet beszabályozni, a másik végén meg egy másik alkatrész, ami megvezeti, illeszti a bowdent. Ez a trimmer, bowdenkülső, kanyarvezető-illesztő triumvirátus egybe van csinálva gyárilag, nem lehet kicserélni egy hagyományos külsőre. Aztán itt futnak még a gyújtáskapcsoló kábelei, sarukkal szerelve, és az egészet egy gégecső burkolat fogja össze. Tehát nincs nagy mozgástere a magamfajta amatőr konstruktőrnek.

Megnézem reggel a bowdengyárat is, de nem fűzök vérmes reményeket ahhoz, hogy találnék ilyen 0,9 mm-es bowdenszálat. Ahogy írtam nem csak vékonyabb az általában fellelhető bowdeneknél, hanem az acélsodrat struktúrája is eltér a hagyományostól. Sokkal hajlékonyabb, mint egy ugyanilyen vékony hagyományos, tömörebb sodrat. És az egész rendszer, a billentyűktől a rugókon át a karburátorig ehhez a lepkefing keménységű gázadagoláshoz van méretezve. Ha valahol befeszül egy kicsit is a kanyarban, akkor megeshet, hogy a finom rugók már nem, vagy csak sokkal lassabban húzzák vissza a pillangószelepet. A kényelemnek ára van.

Szóval megdolgoztak érte a Husqvarnánál, hogy ne nagyon lehessen barkácsolni.

Donci62 Creative Commons License 2014.05.04 -1 0 30864

Szvsz szervizben, vagy szerviz üzletében még drágább lesz.

Nekem jóval drágábbért hozattak volna, még szerencse, hogy nem rendeltem meg egyből, hanem megegyeztünk, hogy amikor pontos árat és beszerzési időt tud, még egyszer egyeztetünk.

Előzmény: NyMisi (30862)
Donci62 Creative Commons License 2014.05.04 -1 0 30863

Korábban azt írtad van bovdenes ismerős a városban. Neki biztos van több méretű is és olcsóbban összehozza.

A Mc Culloch-é is vékonyabb volt (lehet, ugyanaz a gyártmány, ha már Husi gyerek) és a bovdenes ötödéért megcsinálta. Igaz, új külsővel, lehet már azzal a hajszálnyival vastagabb belsővel. Nem volt annyira nehéz befűzni a védőcsőbe az elektromos vezetékek mellé.

Előzmény: Rahed Lee (30860)
NyMisi Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30862

9 ezer? Kicsit nem pofátlanok?

FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30861

Sajnos nem jön össze mindig a spórolás.  Sőt sok esetben még a végére többe is kerül... :)

Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30860

Sajnos nem jött össze a házi Husqvarna gázbowden :-(

Pedig szépen legyártottam sárgarézből a két végére az alkatrészeket, rá is forrasztottam, minden faszának tűnt. De az a 0,3 mm plusz amivel vastagabb a bringa váltóbowden, és a kicsit merevebb, sprődebb sodrat azt eredményezte, hogy már nehezebben mozgott, mint az eredeti, nagyon lágy és hajlékony gázbowden. Nem szórakozom vele tovább, mert olyan finom, kis rugók vannak a gázkarban, hogy szinte csak rá kell lehelni és már húzza is a gázt neki. Ezzel biztosan akadozna néha. Sajnos reggel mehetek a Husiboltba a 9 ezres gyári bowdenszettért.

Előzmény: kriszbon (30856)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30859

2db fuxi ?

Előzmény: TFI (30857)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30858

Jaj az kimaradt, ha legalább 1. pontban említettnek nézné és sorozatra állítaná, aztán addig húzni neki amíg ki nem fogy a "tár", akkor az nem is lenne rossz. :-D

Előzmény: kriszbon (30856)
TFI Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30857

Üdv!

Tanácsot szeretnék kérni, egy körülbelül 1500 m2-es elvadult terület rendbentartásához keresnék gépet. Az utóbbi 8-10 évben nem volt rendesen kaszálva, ezért elég erőteljesen ellepte a vadrózsa és a vadszeder illetve a gyümölcsfák gyökérsarjai. Tavaly a nagyját kicsákányoztam vagy elégettem így nagyon vastag hajtások már nincsenek. Viszont újra hajtanak a növények tehát valai olyan gépre lenne szükségem ami elviszi ezeket a max ceruza vastagságú hajtásokat.

Legfeljebb 75 000 forintot tudnék rászánni.
Amiket eddig néztem az a Stihl FS 55, Oleo Mac Sparta 250 T, Makita RBC 2500, illetve az itt sokszor emlegetett FuxTec. Véleményetek szerint melyik a fenti célokra legalkalmasabb, minőségi gép?

Segítségeteket nagyon szépen köszönöm!

kriszbon Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30856

Természetesen a felsoroltakkal egyet értek, de azt is észrevettem, hogy a manapság eladott gyári alkatrészek minősége meg sem közelíti a régiekét.

Pedig ugye a mostani, és pár évvel ezelőtti gépeket elméletileg már ezekből, ilyenekből rakják össze.

Előzmény: Gypsy56 (30841)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30855

MEg a nyárra lehet 4 lóerősök lesznek azok is :)

Előzmény: NyMisi (30853)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30854

Nagy a kert a ház körül. :-)

Előzmény: FuxtecHu (30851)
NyMisi Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30853

Bezzeg a jó kis straus meg gardenizéket több ezer négyzetméterre javasolják :)

Előzmény: FuxtecHu (30851)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30852

Ennél olcsóbbak már nem lesznek az biztos. Jön az uj, de elvileg a nyáron a régi is elérhető lesz.  Mondjuk az uj sokkal jobb lesz, a mostani hibákat gyakorlatilag el lehet felejteni majd.

Előzmény: Csuklósbusz (30848)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30851

Csak finoman! :) 

Otthoni magán használat! :))

Előzmény: perecespeti (30847)
NyMisi Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30850

Nagy választék nincs, a kétütemű a legolcsóbb. Számold hozzá a szállítás, a benzin, az olaj, a zsír illetve a damil árát is.

www.fuxtec.hu

perecespeti Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30849

Van honlapja, de 42 szállítással kb.

Csuklósbusz Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30848

Fuxtec fűkaszák mennyibe kerülnek most a legolcsóbbak?

perecespeti Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30847

A fuszeklit megint dologra fogtuk. kb 600nm dzsumbuj , a végén nyélgázon ment mert nagy fűtengerbe értünk. Bírja eddig kb négyezer extra dudvában járt.

Előzmény: FuxtecHu (30843)
Csuklósbusz Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30846

A 4000m2 noname elektromos géppel asszem én írtam. Nos igaz, de nem elektromos kaszával hanem a 4 kerekű tologatós fűnyíróval.  :-)

Előzmény: kommenter (30832)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30845

A szerencsétlen cipészt elviszi a NAV a gulágra, ha nem ad számlát egy 300 Ft-os javításról, ezek a gazemberek, akik hamis csempészáruval verik át a jóhiszemű, de tájékozatlan vásárlókat, háborítatlanul űzik a csalárd bizniszüket éveken át.

Előzmény: ''csiga (30842)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30844

Egyetértek. Ahogy elnézem az én Husim gázbowdenjének a szakadási felületét, ez sem a rendeltetésszerű használat során adta meg magát. Biztos vagyok benne, hogy egy szakszerűtlen mókolás eredménye. Itt olyan minimális igénybevétel van, hogy nincs ésszerű magyarázata egy szép fényes, tiszta, könnyen mozgó bowden szakadásának.

Előzmény: Gypsy56 (30841)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30843

Itt csak az on-off kapcsolóval vannak problémák és a fuxtec-el ugy általában :)  :)))))))))))))))))   A többi nem számit... occsó legyen, az, pedig, hogy hülyére vesznek mindenkit, az nem számit.  1év garanciás 16ezres kaszák, a Strausok, meg az eredeti Ororsz fűkaszák...naneeeeee :)))))))))))))))

Előzmény: ''csiga (30842)
''csiga Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30842
Előzmény: wolf72 (30829)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30841

Az új gépeknél is csak akkor kell cserélgetni, amikor a régieknél.

1. Ha géppisztolynak nézi a használó.

2. ha berohad, mert nem foglalkozik vele.

3. ha szétszedi, és rosszul rakja össze.

Előzmény: kriszbon (30838)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30840

Én pl számlaképes is vagyok, el is vállalok ilyeneket, viszont privátban neked nem lehet írni, mert az emailod nem publikus.

Előzmény: kommenter (30832)
Biluxzsolt Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30839

Hát ez sem túl fiatal,ez 2T. Olyan a levegőszűrője mint a 11 éves FS55-ömenk volt. 

Előzmény: kriszbon (30838)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.04 0 0 30838

Na igen én elhiszem, csak ugye a 120-é az teflon bevonatos, mivel az madzag is, azon keresztül testel leállításkor.

Amúgy elég gáz ha már most cserélgetni kell ezeknél az újabb gépeknél, nem csak 10+ évek után.

Előzmény: Biluxzsolt (30837)
Biluxzsolt Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30837

Stihl márkaboltban 2 hete,egy FS130 a gázbovdene kompletten,bovden külső-belső a gégecsőben,a mellette lévő 2 db vezetékkel és a végén levő mikrókapcsolóval van,mert egybe van építve.

Ára 5100ft volt. 

Előzmény: kriszbon (30821)
SANK Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30836

Jó, de akkor most ne rendeljem meg?

Előzmény: FuxtecHu (30834)
SANK Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30835

Köszi, akkor majd megbeszéljük. Lehet csak hétfőn délután, mert délelőtt autózok, de mindenképpen kell egy !

Előzmény: FuxtecHu (30833)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30834

Már van, de hétfőn hivjál és ennyi. 

Előzmény: SANK (30831)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30833

Hivjál persze, a megadott számot én vezsem fel :)

De majd hétfőn délelótt. 

Előzmény: SANK (30828)
kommenter Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30832

Hello!

Két, egymástól független kérdésem lenne:

1. vállal-e valaki egy XI. kerületben található társasház részére fűnyírást? Saccra kb 600 m*m-ről lehet szó, de ha van érdeklődő, akkor magánban vagy megmutatom google maps-on vagy lemérem pontosan, esetleg képet is tudok küldeni, hogy tudj árat mondani. Csak számlaképesek jelentkezzenek! Előre nem tudom megmondani, hány alkalom lenne, de szerintem évi kb 5.
    A háznak van fűnyírója, azzal vágnád a füvet vagy hoznál fűnyírót vagy fűkaszát? Ha pl fűkaszával vágod le a füvet és rajtamarad a levágott fű, akkor amiatt nem károsodik, ég ki a gyep?

2. másik kérdés, hogy nem a fenti kertbe, hanem egy kisebb saját kertbe, saját részre szeretnék venni egy elektromos fűkaszát. Olvasgattam a neten máshol, ott mindenhol azt javasolták, hogy az elektromosat felejtsem el, mert kevés az ereje. VIszont itt a topicban nem találtam ilyen véleményt ( kb 2000 hozzászólást visszamenve ) Sőt ha jól értem, akkor van, aki 4000 m*m-es füvet is noname elektromossal nyír le: "4000 m2-es telek mennyire számít nagynak egy fűkaszának mondjuk 20 centi fűvel? Idáig noname elektromossal is lenyomtam egyhuzamban... :-)"
    Szóval az lenne a kérdésem, hogy merjek-e elektromosat venni? a fű nagysága 50 négyzetméter, viszont nem rendszeresen járok oda és van, hogy már elég nagy és kézisarlóval elég nehéz levágni. A szempontjaim:
    - vágja le a nagyobb füvet is macera nélkül
    - legyen megbízható ( működjön jól és sokáig ( évekig ) ne legyen vele problémám )
    - nem kell, hogy a legolcsóbb legyen, a lényeg a fenti két szempont
    - ha kell bele damilt vennem ( kell majd? ) akkor gond nélkül működjön a beszerelés
    - csak elektromos jöhet szóba, benzines nekem macera ( olaj keverés, benzin vétel tárolás, és ha jól értem, akkor a benzinesben több a hibalehetőség )
    Én egyelőre ezt találtam: http://www.fetis.hu/makita_elektromos_fukasza_um4030_10497
    Ez 44e forint, ezt itt a topicban is javasolták. 3 év garancia van rá, ami számomra fontos szempont.
    valami ilyesmit érdemes nekem megvenni? Ha esetleg van konkrét másik javaslatotok, ne cécózzatok!!! :-)
SANK Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30831

Dehogy haragszok, jót nevettem.:-)

Viszont elmentem a FuxTec.hu-ra, és piros a raktárkészlet, és nincs ott a kosárka. De akkor ugye még nekem jut egy?  Hogy adhatom le a rendelést ? El is szántam magam a vásárlásra! :-)

Előzmény: Törölt nick (30830)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30830

Persze ,hogy jár :))

Megfogsz lepődni ha a dobozban csak fél tégla lesz meglepetésként és egy nem nyert cédula olyan felírttal kérem vegyen még egyet :))

Poén volt ne haragudj érte :D

Előzmény: SANK (30828)
wolf72 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30829

vegyetek "eredeti f.sza" stihl fűrészt

http://olx.hu/hirdetes/stihl-fs-143-fukasza-akcio-ID23O9X.html

Ez nem büntetendő,megtévesztés,stb?

SANK Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30828

Akkor köszi hogy mondod, tulajdonképpen el van döntve. Akkor még holnapig szerintem megrendelem. Orosházára kellene majd postázni. Olvastam itt Elf olajról. Csak az jó bele? Én vettem valami drága keverék olajat a permetezőmbe, de most nem jut eszembe a neve . Da ha ebbe kizárólag  Elf-et javasolsz, akkor azt is rendelek majd. Gondolom az az új jóval többe kerül majd. Nekem ez (mármint a 38 ezres)nagyon megfelel, örök életig szolgálni fog.:-)

Ha telefonálok, akkor téged Fux úrként kell kérni? ( Na most pofátlan vagyok, mert gondoltam majd felhívlak, hátha nekem is jár a meglepetés.  :-))) )

Előzmény: FuxtecHu (30826)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30827

Köszi, de van bowdenes-kuplungos ismerősöm a városban. Már bánom, hogy nem vettem meg a bringásboltban ma délelőtt azt a méteres váltóbowdent, mert itthon csak kisebb darabokat találtam. De az, hogy egy pöttyet vastagabb a gyárinál az nem gond, mert belepróbáltam a régi helyére és szépen simán mozog. Megforrasztom én ezt magamnak :-)

Előzmény: Donci62 (30824)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30826

:) NE gondolkozz sokáig, mert jön az uj tipus kicsit magasabb áron. A régi még elérhető, de kérdéses meddig :)

Előzmény: SANK (30825)
SANK Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30825

Sziasztok !

Még ebben a topicban nem szóltam hozzá, de nagyon örülök hogy megtaláltam. Második éve vagyok kerttulajdonos, egy 700M2-es kertem van. Sajnos idő híjával nincs időm művelni egyenlőre, ezért befüveztem az egészet, ezenkívül nagyon szép termőfák (alma, szilva, én pálinkafának használtam őket) vannak a két szélén.  Az előző tulaj a fák között ahol volt hely teleültette virággal, még büszkebokor is van. A baj, hogy most jöttek az esők, nem tudtam kimenni, néhol félméteresre nőtt a gaz és fű. Az vetett füvet még lenyírom elektromos géppel, de ahol elbozótosodott, mát nehéz, igaz van egy rotakapa amihez van egy fűnyíró adapter, ez bírja, csak én nem bírom már rátolni. Ekkor jött z ötlet a fűkaszára, rákerestem és hamar megtaláltam ezt a topikot.

Egy dologban nem vagyok biztos, egy 700 M2-es kerthez luxus-e venni egy fűkaszát? Konkrétan a FuxTec-re gondoltam, mert erős is, nem túl drága, és itt nagyon jókat olvastam róla.  Egy munkatársamnak is ilyen van, és csak jókat mondott, már kb. a 70. tankbenzint használja vele. Nagyon precízen használja, bejáratta (2 órás terhelés nélküli járat, szöghajtást rendszeresen zsírozza, stb. Semmi gondja  a géppel. Na, egyszóval beleszerelmesedtem ebbe a gépbe, biztosan fogok még jelentkezni. Éppen a megrendelésen gondolkodom.

Donci62 Creative Commons License 2014.05.03 -1 0 30824

Keress egy maszek bovdenest a közeledben.

Ha nem lakunk egymástól túl messze, szívesen segítek.

Előzmény: Rahed Lee (30823)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30823

Persze, egy ilyen kategóriás gép esetében ne akarjak fillérekért gyári alkatrészt, de azért megpróbálok csinálni bele egyet. A bringásoknál 400 Ft volt egy méter bowden, ha nem találok itthon. Ha nem sikerül, akkor még mindig tudok venni gyárit.

Kicsit bosszant a dolog, mert a hosszú hétvégén kényelmesen be tudtuk volna végezni a szőlő kivágást meg a kaszálást. A jövő héten a tökömet is elhagyom, annyi melóm van a cégnél, vagy a monitor előtt kuksolok hajnaltól estig, vagy vidékre rohangálok. Nem nagyon lesz időm kimenni.

Előzmény: kriszbon (30821)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30822

Csak én vagyok hisztis, vagy másnak is volt negatív tapasztalata a Husqvarna T45X nagy damilfej gyári töltelékkel?

Az a sodrott, ezüstszínű damilra gondolok. Úgy rojtosodik, mint a karikás ostor vége. Ráadásul hogy lassan már kifogyóban van, rendszeresen belegyógyul, belesül a fejbe. Hiába ütögetem le a koppintófejet, nem nagyon akar már kijönni. Újan vettem a damilfejet, ez volt benne eredendően, de nem tetszik.

Előzmény: Gypsy56 (30812)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30821

Annyira nem is veszedelmes az egészért a 9 ezer, mert egy FS 120-ra a bovden 5 ezer, és ott nincs kábel meg gégecső.

Persze tudom saját részre igen húzós árak ezek. :-(

Előzmény: Rahed Lee (30820)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30820

Akutyafaszát! 9000 Ft egy gyári bowdenszett?! még jó, hogy lehet kapni :-( 5 ezerre saccoltam.

Eredendően is magam akartam javítani, Donci ajánlásához hasonlóan, de látva az árát ismét efelé hajlok. Ki is megyek a garázsba, van egy valag bringaalkatrészem, túrok egy méter váltóbowdent, az a legvékonyabb. Bár még ez is vastagabb egy kicsit, mint az eredeti. Magam is meg tudom forrasztani. Ráadásul a gyári szett nagy része felesleges, mert minden egyéb kábel, csatlakozó stb. ép.

Előzmény: Gypsy56 (30807)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30819

Így kezdte az ismerős is :(

Majd a dokik 5 órán keresztül szedegették a cuccot a lábából meg küzdöttek érte hogy megmaradjon.

Csak füvet vágott forrasztott bovdennel. 

Nem bírja ezt a terhelést.

Maga a nyíró erőtől szakad ahogy nagy a kerületi sebesség.

Ne akarj magadnak bajt.

Ideig óráig ok megoldásként.

De hamar megvan a baj.

Előzmény: adingos (30815)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30818

Rendben köszönöm, akkor hétfőn rendeltetek velük, de lehet hogy még mellé egy dob DUO LINE damilt is hozatok, csak hogy ki legyen próbálva. :-)

Tudod nem saját zsebből megy, bár elég sóherek, de majd jól kidumálom hogy miért is jó többet hozatni, és nem elszaladgálni autóval messze ha elfogy. :-)))

Előzmény: Gypsy56 (30812)
NyMisi Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30817

Fűtől biztos nem, de a fűben lehet bármi. Ha működne a dolog akkor árulnák a boltok is.

adingos Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30816

todót = toldót

adingos Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30815

leforrasztottam a végeket, és a tányérnál belülről tettem egy vezeték todót, amibe bele csavaroztam. Így ott nem repülhet el. Elszakadni meg biztosan nem fog a fű től.

Előzmény: Gypsy56 (30814)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30814

Többek között pl azért, mert utálja, ha a lábába, szemébe áll bele az elrepült darab.

Előzmény: adingos (30811)
NyMisi Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30813

Majd ha baleset lesz belőle rájössz...

Előzmény: adingos (30811)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30812

Én már egy darabja ezt használom, szerintem nagyon jó. 3 mm-es sima kerek.

Előzmény: kriszbon (30808)
adingos Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30811

Miért is??

Előzmény: NyMisi (30810)
NyMisi Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30810

Szólj, hogy hol kaszálsz váltóbowdennel, mert nem akarok arra járni.

Előzmény: adingos (30809)
adingos Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30809

Vegyél kerékpár sebváltó bowdent rá. Az nem kopik és arat mint a gép.

Előzmény: kriszbon (30808)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30808

Sziasztok!

Gypsy56

Tőled kérdezném, hogy ha jól emlékszem te szoktál venni damilt erről a helyről, és melyik lenne a legjobb?

Csak mostoha körülményekre gondolj, jó ha bírja az erős nagy gazt(többsége az), nem szakad, nem sül be, a gyengébb fű nem szempont, mert leviszi azt is.

Nem magán célra lenne, és 3 mm-es ami jó nekünk, na meg nagy dob.

Esetleg egy kerek, meg egy másik, talán csillag?

http://www.fukaszadamil.hu/damilok

Felénk csak vackokat lehet kapni, és nem is igen akarnak hozatni a boltok máshonnan.

Múlt évben sikerült venni kifutó Windsor 5 szög 3-as damilt ami jó volt, de sajnos kifogytunk belőle.

Igaz csak ilyen kiszerelésben volt, de vettünk egy szatyorral.

Ilyen volt, de én inkább csillagnak mondanám a kialakítása végett(mint a Torx).

Vagy máshonnan is jó, ha van futár küldésük.

Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30807

Hq bovden kpl. 343/345/R/RX 544-97-78-03 9 000

http://kisgepmiskolc.gportal.hu/gindex.php?pg=33807777

Előzmény: Rahed Lee (30805)
Donci62 Creative Commons License 2014.05.03 -1 0 30806

Nekem az McCulloch-ban szintén elszakadt, pedig mindvégig könnyen járt.

Egyszerűen elkorrodálódott és "elfogyott" azon a részen, ami nem messze volt a bovden külsejének a végétől.

A márkaszervízben (Husi, mert hozzájuk tartozik) tizenezerért hozattak volna újat a kapcsolóval, burkolattal, elektromos vezetékkel kompletten, mert csak így kapható.

Aztán találtam egy maszek bovdenest, aki a régi alapján csinált egyet 1700,- Ft-ért.

Simán be tudtam fűzni az elektromos vezeték mellé a gyári gégecsőbe és "haláláig" azzal működött a kütyü.:-)

Előzmény: Rahed Lee (30805)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30805

Akkor jó. Nem vettem volna a lelkemre, ha bárkit is akaratomon kívül megsértettem volna. Született pacifista, a világbéke híve vagyok:-) Innentől nem olvasunk, indításkor fel, utána le. Szerintem is inkább kaszáljunk, mint stilisztikai elemzéseket végezzünk.

Szar az idő, pedig ma is kellett volna, tegnap a Husi gázbowden szakadása miatt félbemaradt a szőlőkivágás. Reggel futottam egy kört, de a Husqvarnások zárva voltak, a Stihl.ben és a McCullogh-nál csak saját gépeikhez való volt, a Makitához már be sem mentem, a bicikliboltban a legvékonyabb is vastag volt, így kénytelen vagyok megvárni a hétfőt és venni egy gyári szettet. De marhára érdekelne, hogy miként sikerülhetett elszakítani. Mert a gázbillentyűvel nem lehet úgy meghúzni, végig védőcsőben megy, precízen megvezetve minden kanyarban. Szerintem valamikor valaki bolygatta és szerelésnél meg lett roppantva.

Előzmény: kioritzecho (30799)
neszirobi Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30804

Én a bejáratás alatt husi xp olajjal 1:40es keverékkel használtam első pár tanknál(5-6L) valóban kb. 30percet egyszerre majd kis pihenő következett. Utána is maradtam az 1:40es keveréknél de már castrol power1 racing olajjal...szöghajtást, gyertyát, légszűrőt rendszeresen ellenőrzöm

Előzmény: rigacs (30757)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30803

:))))))))))))))))))))))))

Szerintem ezzel zárjuk is le ezt a témát :) 

Előzmény: Gypsy56 (30801)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30802

1 hó és jön az uj modell, na azon nem lessz semmi on meg off, meg halboff se :)

Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30801

Valóban szinte biztosan értelmezésbeli különbség lehet . Mert pl a Forma 1-ben én hasonlóan szoktam mérgelődni a KIVEZETŐ körön. Ami ugye nem a pályáról vezet ki gumicserénél, hanem a pályára BE a boxból. :-))))))))))

FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30800

Félreérted, nem akar itt meggyőzni senmki, nem rontod a bizniszemet, az a legjobb, ha beszélnek róla, mindegy, hogy emiatt, vagy más. De a lényeg az, hogy csak igy ithatta rá, mertt a forditott esetben még félreérthetőbb. :) Én arról beszélek, hogy mióta ezen lovagolsz, minden második embert belekevered :) Ahelyett, hogy inditáskor fel, utána le... 

Előzmény: Rahed Lee (30793)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30799

Én nem vettem fel úgy,hogy sértő lett volna,de lehetett volna az is. :-)

Csak a helyére szerettem volna tenni ezt a kissé hosszan taglalt on-off dolgot. ;)

Legalábbis azt a részét,hogy nem akart itt senki sem hülyének nézni csak végig logikáztuk a miértjét. :-)

Előzmény: Rahed Lee (30797)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30798

Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30797

Mi sem áll távolabb tőlem, minthogy megsértsek itt bárkit is. Téged a legkevésbé. Ha netán így érezted, akkor elnézést kérek, nem ez volt a szándékom.

Előzmény: kioritzecho (30796)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30796

Az hogy valaki meg akar győzni,azt már csak te érzed úgy.

Ha visszagörgetsz,akkor megláthatod,hogy egyik hozzászólásomban is írtam,hogy SZERINTEM IS BAROMSÁG,de sok esetben így szokták más gépeknél is.

Nem csak a kínaiaknál,de te csak azt vagy hajlandó kiemelni.

A magyarázat pedig arról szólt hogy vajon miért alkalmazzák így.(Nem annak a helyességéről,hanem az elnevezésének logikájáról)

Te ezt személy szerinti támadásnak érzed,holott nem az!! Nem meggyőzés az,ha valaki leírja azt a HÜLYE elgondolást,hogy miért csinálják ilyen FÉLREÉRTHETŐRE.

Elindítottál egy beszélgetést,hogy a kínai miért ilyen hülyén alkalmaz valamit. Csak azt kell megértened(elfogadnod) vagy bármi,hogy a kínai lemásolt egy eleve neked és sok százezer embernek félreérthető jelölést. De nem ők találták így ki.

Félre ne értsd,de te kezdtél el finom kis apró célozgatásokkal sértő dolgokat írni.

Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30795

"Jobb, mint ha a kínaiak maguk álltak" helyett ezt akartam írni:

Jobb, mint ha a kínaiak maguk álltak volna neki konstruálni egy gépet...

Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30794

Nem akartam rontani a bizniszedet, de ha rajtam kívül mindenki másnak tiszta lenne ez a dolog, akkor biztosan nem telefonálgatnának :-)

De én emiatt nyugodtan alszom, van normális gépem is, a kínai addig lesz meg, amíg ki nem leheli a lelkét. Én már nem ezt használom.

Előzmény: FuxtecHu (30790)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30793

Az nem zavar, hogy a ráírt 52 cm3 helyett csak 43, mert a működését nem befolyásolja. 20 ezerért így is megérte. Az, meg hogy lemásolták a Komatsut, csak dob a projekten. Jobb, mint ha a kínaiak maguk álltak

Nem az a problémám, hogy nem tudok dekódolni egy ilyen bonyolult folyamatot, mint a szivató kezelése, hanem az, hogy néhányan meg akarnak győzni arról, hogy ez a jelölés így rendben van

Előzmény: Gypsy56 (30788)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30792

FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30791

Sőt azt is leirtam már, miért van igy ráirva, de az elkerülte a figyelmed :) 

Most nincs kedvem megint... 

Előzmény: FuxtecHu (30790)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30790

5 év alatt senki nem kérdezett erre rá.. amiota itt erről győzködsz mindenkit, napi 1 telefonom van ezzel a témával kapcslatban. :) 

De ezt már irtam :))))

Előzmény: Rahed Lee (30787)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30789

MEg az se zavarja, hogy Straus vevőszolgálat sincsen :)  Sehol ausztriában :)

MEg a valós 1 áv garancia 16999Ft -os kaszáta, ami 3,5Le... persze számla nélkül :))))))

Fel, majd le... ez nem megy...

Előzmény: Gypsy56 (30788)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30788

Most komolyan ez a legnagyobb problémád ? :-))))

Hogy a 45 ccm-es gépre ráírják, hogy 62 ccm, és 5 lóerős, az nem is zavar ? Hogy hazudnak a TÜV-vel ? Eleve, hogy egyszerűen lemásolták a Komatsu fűrészt ?

Előzmény: Rahed Lee (30787)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.03 0 0 30787

Akkor ne írjon oda semmit és használja a nemzetközileg elfogadott piktogrammokat. Ha azt mondom, hogy ez így minimum félreérthető, kétértelmű, akkor nem mondtam semmit.

Előzmény: kriszbon (30786)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30786

Tudod "azűrtechnikában", na meg szakterületenként az ánglius nyelvet nem hagyományos értelemben kell szó szerint venni, mert nem is tudja sok ember lefordítani rendesen a szakmai, technikai kifejezéseket, ha nem jártas azon a területen.

Persze ez csak az én véleményem, na meg olvastam is valahol errtől.

Előzmény: kriszbon (30785)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30785

Igen ahogy gondolod, nekem mindegy, de ahogy látod nem csak a kínaiak alkalmazzák úgy azt a feliratot(pedig az gáz csap).

Kár hogy leragadtál itt:

"A fojtószelep pillanatnyi állását hivatott jelezni"

Szerintem figyelmen kívül hagyod, hogy mit is csinál annál a feliratnál az a szelep, mert itt igen is a levegő áramlásáról, vagy fojtásáról van szó.

Előzmény: Rahed Lee (30780)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30784

Szerintem is én vagyok a hülye, hogy megpróbálom tisztázni azt a nyilvánvaló baromságot.

Majd ha a kínaiak azt írják a berántóra, hogy "Push" akkor is lesz valaki aki tolni akarja a berántózsinórt?

De mindenki úgy élvez, ahogy akar...

Előzmény: Donci62 (30779)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30783

Tul van ez lihegve azt gondolom én...

Előzmény: kioritzecho (30755)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30782

Ezt látni kellene. azt nézd meg, ha tudod élőben, hogy a motorra hogyan csatlakozik és mi. Általában a kuplungharang helyén van valami idom, adapter, vagy szijtárcsa stb. Ha ennek a felfogatása ok, akkor megoldható.

Előzmény: perecespeti (30766)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30781

De miért akarod cserélni? Semmi baj nincs  a Fuxtec szárával. 

Előzmény: Törölt nick (30764)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30780

Igen, csak itt szó szerint ez szerepel: "Choke On" vagyis "Fojtószelep bekapcsolva" a másik állás: "Off, vagyis "Fojtószelep kikapcsolva"

Most komolyan, én kezdek megzakkanni??!! Szerintetek ha egy folytószelep be van kapcsolva, vagyis "Choke On" az miért jelentené azt, hogy nincs fojtás, vagyis szabad a levegő áramlás. Már bocs, de ki nem szarja le itt a levegőt?? A felirat szerint itt nem "Air on / off"-ról van szó, vagyis "Levegő nyitva / zárva" hanem "Choke on / off"-ról és nem "Choke open / close", vagyis "fojtószelep nyitva / zárva".  A fojtószelep pillanatnyi állását hivatott jelezni ez a kibaszott felirat, nem a levegő áramlását! Ha valakit megfojtanak, az szerintetek mit jelent? Hogy kap levegőt??

Az, hogy van e kerek világon még jónéhány balfasz gyártó, aki nem képes egy ilyen egyszerű állapotot normálisan definiálni egy sorozatgyártású gépen, az nem mentség a többi hülyének, aki átveszi ezt a gyakorlatot.

Előzmény: kriszbon (30778)
Donci62 Creative Commons License 2014.05.02 -1 0 30779

Szvsz, már csak ugratnak a témával, mert jó alany vagy rá!:-)))

Egyetértek azzal, amit az ON/OFF állásról írsz és nekem is magyarázhatnak amit csak akarnak az ellenkezőjéről.

Tucatnyi robbanómotoros kütyüm volt már és mindegyiknél azt jelentette mind az OFF, mind az ON, amit leírtál és ezt Én is korábban kifejtettem már.

Néhányon a felirat mellett ott volt az egyszerű sematikus ábra is a két párhuzamos vonal között a harmadik rövidebb: vagy párhuzamosan a másik kettővel (OFF), vagy merőleges szöget bezárva velük (ON).

Mellesleg a Fuxtec-en és még néhány azonos burkolatú kínain, semmiféle más felirat nem utal rá, hogy Choke, vagy bármifene, csak simán OFF és ON.

Aztán, hogy mi OFF és mi ON, azt mindenki döntse el maga a saját izlés-világának megfelelően!:-DDDDDDD

Előzmény: Rahed Lee (30775)
kriszbon Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30778

Nem szeretnék én is nagyon belemenni ebbe a dologba, de azért van rá más példa is.

ON= nyitva, kinyit, szabadon áramlik(akármi pl. levegő).

OFF= zárva, elzár, lefolyt, áramlást gátol (akármit pl. levegő).

fefe73 Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30777

Komatsut vett,szerencsés ember.Jobb mint a husqvarna....persze csak szerintem.

Előzmény: kioritzecho (30769)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30776

Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30775

Akkor újra és utoljára:

1.  Ha szivatóról beszélünk, akkor az "on" annyit tesz, hogy bekapcsolva!!- vagyis szivató ráhúzva, vagyis dúsiít!!

2. Ha "Choke"-ról beszélünk, vagyis fojtószelepről, akkor is az "on" annyit tesz, hogy bekapcsolva, vagyis levegő lezárva, tehát dúsít!

Hogy a redvásba lehet lehet ezt úgy értelmezni, hogy az "on " állásban nem dúsít, hanem szegényít????!!!!

Ne idegeljetek már ki!!! Mivel környékeztek meg a kínaiak, hogy ezt a nyilvánvaló baromságot védjétek?

Az "ON" az be, vagyis bekapcsolva, az "OFF" az ki, vagyis kikapcsolva!! Legyen ez szivató, mikro, mosógép, vagy vibrátor. Mi a különbség??? Könyörgöm magyarázzátok el!! De valós érvekkel - ezek előtt fejet hajtok - de na a nyilvánvaló hülyeséget magyarázva.

Bocs, de az agyam most dobta le az ékszíjat...

Előzmény: kioritzecho (30755)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30774

Egyébként ezt most hogy érted pontosan? Hogy hivatásos fűkaszások is használják a márkát? 

Előzmény: perecespeti (30768)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30773

Nem keserítesz el...hozzászokik az ember. Talán csak abban lehet bízni, amit korábban is írtam, hogy a minőség ellenőrzés más, mint mondjuk egy mtd esetében.

Előzmény: apii (30772)
apii Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30772

Nem akarlak elkeseríteni, de ezek a kis stihlek szerintem ugyan úgy Kínaiak!

Előzmény: Törölt nick (30771)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30771

Gondolom azért ezek alapvetően jó minőségűek... bárhol is gyártják őket. Sajnos hozzátenni ehhez a 75-80ezerhez már nem tudok, vagyis inkább nem akarok. Ez a felső határ. Az utóbbi 2-3év tapasztalatából sztem nekem elég ez a teljesítmény kategória, így hívhatjuk szegélynyírónak, vagy fűkaszának, a lényeg, hogy most erre van keret. A gaznak se mondhatom, hogy nőjön lassabban, mert akkor két hónap múlva vehetek egy erősebb gépet. :D

Előzmény: perecespeti (30768)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30770

Talán írtam a husit?

Előzmény: rigacs (30767)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30769

Husi Japan????

Előzmény: rigacs (30767)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30768

Hitachival és Oleo-mac-al pénzt is keresnek nem kevesen.

Előzmény: Törölt nick (30765)
rigacs Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30767

Amit vette ma, Husit, arra az van írva, hogy made in Japan. Már közelít az is Kínához?...

perecespeti Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30766

Fuxtec úr!

Elkövetkező projekt lenne egy permetező. Valami ilyesmin tötörm a fejem

Talicskás permetező, benzinmotoros, Agrimotor TPB 256, 1 év gyári garanciával | Shopping-All webáruház | Játék, sport, kerti gép árak

De megnézve a többi termékét és ennek a motorját- erősen staruszlis filingje van(még ha hasonlít is a fuxtec kaszamotorjára)

A kérdésem az hogy másik motort erre rá lehetne -e varázsolni vagy a fuxtecnek lenne - ilyesmi gépe?

A háti kicsi űrtartalmú és nehéz. Habár ha rá lehetne varázsolni valamire...?

Előzmény: FuxtecHu (30742)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30765

Botrány, hogy már minden kínai... :( Hitachi japán, kínában gyártva, Fuxi német, szintén kínából, Ole-Mac...olasz...pff. A Stihl-t még véletlenül nem gyártják kínában? Oké...tudom...erre is lehet mondani, hogy a minőség ellenőrzés akkor is más a különböző gyártók esetében.

Előzmény: perecespeti (30762)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30764

Ez úgy általában minden márkára igaz a 40ccm alsó határ? Így hogy valaki írta, a FuxTec, Hitachi, Al-KO motorokat egy helyen gyártják, a kuplung ház és a motor felfogatás tényleg egyformának tűnik a 3 típusnál. De pl a Hitachi CG 31 EBS kihajtása kicsi lenne egy FuxTec motorhoz? Ezeknél is érvényes, hogy csak 40ccm felett cserélhetők mindenféle átalakítás nélkül?

Előzmény: FuxtecHu (30696)
Kukuma Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30763

Találtam valamit a fűkaszáról karburator WYK- WYJ 

perecespeti Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30762

Fuszekli úr tanítása szerint a hitachi a fuxival ugyan ott készül mint az alko. Teszel hozzá keveset és veszel profi oleo-mac-ot.Oleomac Sparta 44 bozótvágó , Oleo Mac Sparta 44 fűkasza, Oleo-Mac Sparta 42 fűkasza - Oleomac és Bertolini kerti gépek, szerszámok és alkatrészek webáruháza

Előzmény: Törölt nick (30752)
zil-130 Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30761

Nem hosszabb a szár a 240-nél,gyakorlatilag egyforma méretűek.

Előzmény: Fázisceruza (30760)
Fázisceruza Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30760

Na felpróbáltam a 130-as stihlt. Hát, nem vagyok meggyőzve, hogy elég hosszú e a szára nekem. 

Szerintetek a 240-esnek hosszabb a szára?

Előzmény: Fázisceruza (30426)
rigacs Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30757

Neszirobi!

Mondtad, hogy te is ilyesmi gépet vettél, csak a kisebb tesóját ennek. Hogy kell ezeket beüzemelni? Mert nekem a haverom a tulaj mondta, hogy 20 perc munka és 20 perc pihenés. ezt egymás után 4 szer játsszam el. De arra nem emlékszem, hogy ezt 4 szer kell-e vagy pedig 4 tankon át így kell vele dolgozni? Köszi, ha tudnál segíteni.

rigacs Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30756

Köszi az infot, megvettem a gépet 175 ezer ftért (5 öt elengedett a tulaj, mert cimbi vagyok). Jó bitang erős gépezet a 3,1 lovacskájával. Volt ott egy másik kasza is, az 545 RX vagy hogy is hívták, az egy picivel gyengébb volt a maga 2,8 lóerejével és 40 ccm-jével. Az 205 ezer ft lett volna, de azt mondta, hogy nem sok különbség van közöttük és csak azért drágább ez 30 ezerrel, mert van rajta rezgéscsillapító, meg újabb konstrukció, dizájnosabb, picit könnyebb stb. De azt mondta, hogy talán az nem annyira strapabíró (relatív, mert ezek mind erős gépek), mint az 553-as, érdemesebb ezt a régi, jól bevált konstrukciót megvenni.

kioritzecho Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30755

De ha már belekapaszkodsz az on-off állásba.

Akkor a szívató off állásakor mi kellene történnie a te értelmezésedben? Olyankor nem megy a gép? On állásban meg igen?

(szívatóról beszélünk,nem gyújtáskapcsolóról)

:-)

;)

Előzmény: Rahed Lee (30754)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30754

A látszat ellenére nem vagyok egy fafejű ember, de hogy ez a baromság a szivató jelzéssel rendben van, erről meg nem győztök. Szerintem nem én vagyok a hülye, hanem aki ezt ráírta. És nem is én vagyok az egyetlen, akit ez megszívatott. Ha már a motort nem szivatja, legalább a felhasználóval megteszi. És nem az a baj, hogy innentől állandóan fordítva szivatnám, nem vagyok gyengeelméjű, eljutott az agyamig, hogy ha meleg, akkor letolom, ha hideg, akkor felhúzom, de ha már van rajta jelölés, akkor ne legyen félreérthető, félrevezető.

A mikrós macska hasonlat nem igazán illusztrálja ezt a helyzetet. Kb. úgy lenne igaz, ha a kapcsolóján az "off - ki" feliratra kapcsolna be. És utána meg akarná valaki magyarázni, hogy ez így rendben van, mert ez azt jelenti, hogy kikapcsoltunk benne egy elektronikus védelmet, ami meggátolta, hogy áram alá kerüljön. Meg az eladó is mondta a boltban, hogy nem a feliratot kell olvasgatni, hanem balra kell tekerni.

Meg egyébként is zabos vagyok, mert a 343-as Husin ma délelőtt, a munka dandárjában elszakadt a gázbowden. Fasza, mert kiszereltem és ahogy látom, egyben meg kell vennem az egész "kábelkorbácsot" bowdenestől, slusszkábelestől, védőcsövestől, mert nem lehet külön befűzni a bowdent, egyben van az egész cucc. Gondolom egy 200 Ft-os alkatrész lesz :-( Remélem holnap nyitva lesz a helyi Husqvarna szerviz és lesz is nekik raktáron.

De ha még ma esetleg sikerülne kifúrni szakadt bowdendarabot a karbihoz illeszkedő kis kampós pöcökből, akkor a bringaboltos haverjaimtól vennék egy méter vékony bowdent és ráforrasztanám. Anno motor kuplungbowdent is forrasztottam, simán kibírta. Itt semmi erőt nem kell legyőzni, csak egy picsányi kis rugóét. Nem is értem, hogy hogyan szakadt el. Valami régebbi szerelési balfaszság lehetett az oka

Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30753

Szerintem ezek nem fűkaszák, hanem szegélynyírók. Ebből a háromból én a Hitachit venném. A makita alkatrész a csillagos ég.

Előzmény: Törölt nick (30752)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30752

Üdv Urak!

Addig számoltunk az asszonnyal míg arra jutottunk, hogy egy kicsit többet áldozunk fűkaszára, főleg, hogy már van a családban egy jó példa a Stihl megbízhatóságára. Így bocsi, én elhiszem, hogy tényleg jó lehet a Fuxi, de sajnos 300km+ távolságban van nekem az egyetlen hazai forgalmazó, ha esetleg bármi gond van vele, elég körülményes lenne a javítása. Azt a minimálisan kevés fenntartásomat meg már leírtam a géppel kapcsolatban.

Szóval a családban ott a jó példa, a Stihl FS56-os. Ennek a kis tesója most akcióban lenne

Stihl FS55 1.0Le 74990- 

Hasonló árban, csak nagyobb teljesítményben

Hitachi CG 31 EBS 1.6Le 78900-  és a

Makita EM2600U 1.2Le 79900-

A használati körülményeinkhez, sztem mindhárom megfelelne, és ezek közül nekem egyelőre a Hitachi a szimpatikusabb. Szervizháttér mindháromhoz lenne a közelben és legalább kettőhöz 3év garancia...a Stihl-t most hirtelen nem tudom. A Stihl-nek sztem egy kicsit közel vannak egymáshoz a markolatai... talán nem lenne olyan kényelmes, mint a másik kettő.

Milyen gyártmány manapság a Hitachi, tudja valaki? A három közül szerintetek megbízhatóságban, alkatrészárakban melyik a jobb?

Köszönöm!

neszirobi Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30751

Biztosan jó gép ;) nekem az 543as van. Számomra tökéletes. Egyedül ami hiányzik a hosszabb munkáknál az a rezgéscsillapítás...így 1tank benzin után nem a gépnek, hanem az embernek kell pihennie :D :D :D

Előzmény: rigacs (30749)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30750

Azt csak te tudhatod, érdemes-e. Annyi biztos, hogy jó gép. Komatsu 5000 motorja van rajta. Erős, minta zállat, és meghibásodás nem jellemző.

Előzmény: rigacs (30749)
rigacs Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30749

Érdemes Husqvarna 553 RS fűkaszát venni 179 ezer ftét, 3 Le-s. Focipálya nagyságú területre kellene, térdig érő fűhöz, évente 2 szer kellene karbantartani. 

Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30748

Azért lássuk be, gondolatmeneted már karcolja az amcsi gondolkodást, hogy a mikróra rá KELL írva legyen, hogy ebben macskát nem száríthatsz .

Előzmény: Rahed Lee (30741)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30747

Ez így van....

Csak sajnos ez egy angolszász nyelvterületről átvett szóhasználat,ezért nem a kínai a felelős.

Előzmény: Rahed Lee (30746)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30746

Én is szétszedtem, amikor nem akart indulni hidegen és lehörgött gázadásra. Akkor derült ki számomra a dolog :-)

Ahogy írtam, meg lehet magyarázni, de ez akkor sincs rendjén. A mesterségemből adódóan nagyon sok olyan dolgot terveztem már, ahol valami folyamatot kell egyértelműen elmagyarázni, vagy működést illusztrálni. Sok agyalást igényel és ilyenkor gyakran teszteltetem laikusokkal. Akkor jó a dolog, ha sikerül "hülyebiztosra" kihozni, vagyis mindenki megérti.

Hát ez nem az :-)

Előzmény: kioritzecho (30744)
Kersti Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30745

No, hát a tegnapi nappal megváltam szeretettnek nem mondott AL-KO 4535-ösömtől :-)
Mindnyájatoknak köszönöm a segítőkész tanácsokat !

kioritzecho Creative Commons License 2014.05.02 0 1 30744

Szerintem is baromság,csak kár úgy felfogni,hogy ez valami kínai önállósított hadművelet lenne.

Az angol nyelvtől nem lehet elvonatkoztatni ebben az esetben,hiszen ezen a nyelven van odaírva.

Az hogy az Angol hogyan értelmezi hogy használja ezeket a szavakat mi Magyarok nem fogjuk tudni meghatározni.

A köznyelv pedig mondhatni régiónként változhat akár idehaza is.

De mindegy is. Az sem igaz szerintem,hogy a be-ki(on-off) állását egy kapcsolónak ne lehetne a gép működésétől függetlenül így nevezni. Na az lenne a nagy baromság. Több gép több részegységből áll,így akkor mindennek ON állásban kellene lenni ha használni kéne?

CHOKE=fojtás

Valóban több más gépen máshogy(pl piktogramokkal) nyilakkal,színnel jelölik ezeket az állásokat. 

De viszont több másnál(nem csak a kínainál) pedig on-off van írva a CHOKE mellé.

Nem értelmezni kell ezt a dolgot,de nem is mellé magyarázni. (megérteni inkább,hogy miért az van oda írva)

Ezt pedig nem a kínaiak találták ki,hanem az angol nyelvterületen élők...

De csak mellékesen megjegyzem ha olyan géppel találkozom amin nincs semmiféle jelzés(vagy csak nem értem) akkor leveszem a légszűrőt és megnézem,hogy a kar melyik állásában fojtja el a levegő útját.

Ez nálam több esetben megtörtént a lekopott matrica vagy csak a tervezési hiányosság miatt. 

Előzmény: Rahed Lee (30741)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30743

Némelyik kínain van.

Előzmény: Donci62 (30740)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30742

hogy?

Előzmény: Donci62 (30740)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.02 0 0 30741

Ez a megoldás akkor is orbitális balfaszság szerintem. Az ilyen jelzéseknek egyértelműnek kell lenni. Anélkül értelmezhetőnek, hogy tisztában lenne a felhasználó a szerkezeti felépítésével. Nem úgy működik a dolog, hogy azt kelljen fejtegetni, hogy bizonyos alkatrészére vonatkozik-e a felirat, vagy az egészre. A köznyelvben, ha a szivató be van kapcsolva, az azt jelenti, hogy "rá van húzva" és dúsít, mint régen a Rigán.

Annak ellenére, hogy nyilván meg lehet magyarázni, ez így akkor is baromság, mert félreérthető. És az sem járja, egy ilyen tömegben forgalmazott terméknél, a forgalmazó leírja, hogy ha elindult a motor, akkor lefelé kell tolni. Aki ritkán használja, vagy több gépe van, az minden alkalommal lapozza fel a használati útmutatót? Fuxi kolléga reggeltől estig ezekkel a gépekkel foglalkozik, még jó, hogy tudja fejből. Engem is megszivatott a szezon első indításánál, pedig nem vagyok tök hülye.

És amiatt is tartom fenn, hogy ez így hülyeség, mert van jópár gépem és találkoztam még egy vagonnyival életemben (mint ahogy Te is) és még egyiknél sem fordult elő, hogy gondolkozni, vagy értelmezni kelljen egy ilyen alap dolgot. Más gyártók simán meg tudják oldani egyértelmű piktogrammokkal, vagy ha felirat, akkor egyik pozíció: "Cold start - hidegindítás", a másik: "Run - járó motor" vagy láttam kék és piros pöttyöt: "Hideg / Meleg". Vagy ha feltételezi a szerző (nem kellene), hogy a mezei felhasználó tisztában van a szivató szerkezeti felépítésével, feltételez némi angol nyelvtudást és csak a folytószelep állapotára korlátozza a tájékoztatást, akkor lett volna inkább az "Open / Closed - Nyitva / Zárva"

Ezek a kuka kínaiak lemásolták már a fél világot, nem pont itt kellett volna elkezdeni önállóan gondolkozni :-)

Előzmény: kioritzecho (30738)
Donci62 Creative Commons License 2014.05.01 -1 0 30740

"  Ja,és a sematikus ábrázolás is ezt mutatja....  "

Melyik sematikus ábrázolás?

Mert a szóbanforgó gépeken, olyan nincs.:-)

Persze nem is szántam vitára a dolgot, hiszen nekem már mindegy mi van ráíva, így, hogy tudom a funkcióját.:-))

Csak segglehelet-ráspolyozás az egész téma.:-)

Előzmény: kioritzecho (30737)
Uaz08 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30739

Lehet hogy itt tudnak segíteni.DDD

http://www.funyirasbudapest.hu/

Előzmény: Kapa bácsi (30729)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30738

Aztán hogy végére már pontot is tehessünk!!!!

Nézze meg mindenki mit jelent a CHOKE szó angolul....

Aztán lőn világosság! ;)

kioritzecho Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30737

Ja,és a sematikus ábrázolás is ezt mutatja....

Levegő útja nyitva és zárva....

Előzmény: kioritzecho (30736)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30736

Az itthon megszokottak alapján értelmezni egy angol feliratot egy kínai kaszán?

De egyébként a szívató működésének felépítése miatt is lehet, és az egyszerű angol nyelvtan miatt is,miközben az értelmezés csupán logikus.

Amit valójában a szívató pillangószelepe is tesz.

On= levegő útja szabad

Off=levegő útja elzárva

Természetesen mindenki felvázolhat még szabadon más és más magyarázatot. :)

Előzmény: Donci62 (30735)
Donci62 Creative Commons License 2014.05.01 -1 0 30735

Én úgy tudom, hogy a különböző kapcsolókon, kapcsoló-karokon leegyszerűsítve, az ON jelentése a BE, az OFF jelentése a KI.

Ha ezt ez alapján nézzük:

"  "szivató"=hidegindító=levegő áramlásának szabályozása pillangószeleppel    "

akor az ON= szivató BE-kapcsolva

OFF = szivató KI-kapcsolva

Tehát, mégiscsak fordítva van az a felirat, az itthon megszokottak alapján.:-))

Viszont, most már minden idelátogató kínai fűkasza tulajdonosa alaposan megtanulhatta!:-DDDDD

Előzmény: Uaz08 (30734)
Uaz08 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30734

Hasonló fordítások a(z) on off szóra magyarul

off

el, elzárva, félre, ki, kikapcsolva

on

be, bekapcsolva, -en, kinyitva, -

Egyszer már leírtam,hogy a feliratozás jól van,és nem véletlen.

"szivató"=hidegindító=levegő áramlásának szabályozása pillangószeleppel

off-pillangószelep elzárva

on-pillangószelep kinyitva

Előzmény: Rahed Lee (30728)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30733

hm :)

Előzmény: kioritzecho (30732)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30732

Akkor lehet,hogy nem a legyártásnál volt a probléma,hanem az értelmezéssel?

Előzmény: Aldric01 (30731)
Aldric01 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30731

Zippernél is így van.

Előzmény: FuxtecHu (30730)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30730

Hagyjad már légyszi  ezt a forditva ráirást légyszi :)))))))))))))

Minden 3. telefonálo ebbe keveredik bele, miota leirod itt hetente :)))))))))))))

Inditáskor fel, miután beindult lefele kell állitani, ennyi a lényeg. :) Ha Straus, ha FUXTEC. :)))))))))))))

Kapa bácsi Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30729

Jó estét!Szeretném megkérdezni,hogy mennyi a kaszálás,bozótvágás ára?Köszönöm.

Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30728

Tény, hogy nem tagadhatná le a kínai mivoltát :-)

Engem leginkább a pontatlan műanyag burkolatok zavarnak. A fröccsöntő üzemegység nem állt a helyzet magaslatán. A szivató műanyagba öntött jelzése, feliratozása véletlenül fordítva sikerült. "Choke ON" állásban van nyitva és "OFF" állásban zárva. Ami egy locsolótömlőnél rendben, de egy szivató akkor van "bekapcsolva - ON", ha a csappantyú le van zárva. De ez globális probléma, mert az összes - erre a kaptafára húzott - kínai eredetű fűkaszánál így van feliratozva. Ez alól a Fuxtec sem kivétel :-)

Tegnap, leszereltem a karburátorát, mert egy másik kaszálógépbe (Alpina VIP 30 - 15 éves és  olasz!) raktam át belőle néhány alkatrészt próbaképpen. Visszaszerelés során csak annyira húztam meg a légszűrő műanyag burkolatát, hogy a szivató csappantyú könnyen mozogjon (ha szorosabbra húztam, akkor szorult). De ebben a könnyen működő állásban ma, a meló közben jön az öcsém, hogy kirázódott a csavar és széthullott a légszűrő burkolat. Na ilyen jellegű hibákra legyen felkészülve, aki Straust vesz.

De! Ezen bosszantó faszságok ellenére, ami általában a kínai gépek jellemzője, igen derekasan helytállt ma is. Ketten kaszáltunk, bozótoztunk, kóróztunk a tesómmal. Pengéztünk, damiloztunk. Én a Husqvarna 343R-el, öcsém a Straussal. Én sem haladtam jobban. A sokat szidott, "eredeti" kínai damilfej háromszor tekert fel drótot, mégsem halt bele. Azt persze borítékolom, hogy a nagy Husi még évek múlva is vígan üvöltözik a susnyásban, míg a kínai dokkmunkás már görnyedten sántikál. De a Husqvarna új ára vastagon a tízszerese annak, amennyiért a Straust vettem.

Ebből az aspektusból kell megítélni ezt a labancnevű kínait :-)

fefe73 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30727

Heti 1-1.5 óra az hobbi kategória amúgy is,de ez a  gép ennél jóval többet tud azért.Persze nem egész napos intenzív kaszálásra tervezték,de biztos vagyok benne,hogy alkalmanként azt is simán bírja.

Előzmény: CZömpi (30714)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30726

Általában akik elégedettek vele azok ezt le is írják,és ez érthető is. (megfelelő kezekben)

Akinél meg hamar szétesik/elromlik/stb az meg nagyon nem dicsekszik vele.

Aki ilyet vásárol az szerintem 90%-ban az ára miatt teszi.

Ennyi pénzért meg derék dolog ha működik is egyáltalán. ;)

Előzmény: Rahed Lee (30723)
kioritzecho Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30725

Nem szedtem szét,hanem helyben.

Előzmény: Blaser37 (30722)
apii Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30724

K.B. az a helyzet velük.Van aki a stihlt kedveli, van aki a husit! :-)

Előzmény: Realista_77 (30719)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30723

Akinek van, az általában elégedett vele, akinek nincs az szidja :-)

Tény, hogy nem egy nagy minőség, de ennyi pénzért jobbat nem kapsz.

Előzmény: Olivér 87 (30715)
Ferike50 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30721

Szép napot mindenkinek!

Olyat szeretnék kérdezni hogy valakinek nem lenne eladó stihl fűkaszája legjobban 300,350-es érdekelne.

NyMisi Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30720

www.fuxtec.hu

Realista_77 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30719

Sziasztok!

Nagyon hasznos a fórum. Rengeteget lehet tanulni itt.

Mindent egybevetve mit gondoltok Stihl FS 460 C-EM vagy Husqvarna 545RX? Vagy ez olyan mint Merci vs. BMW?

kioritzecho Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30718

Ezek a legolcsóbb kategóriák az élet minden(nem csak fűkasza)területén azt mutatják,hogy rövid ideig használható. Minőségtelenül legyártott olcsó termék.

Működik néha,néha nem.

Kár mélyebben belemászni a témába,az a tény hogy ennél nem nagyon van olcsóbb kategória,az mindent elárul.

Egy kicsit az árához érdemesebb hozzátenni(ha lehetséges),vagy gyűjteni hozzá és egy lépcsővel jobb,megfelelőbb terméket vásárolni.

Ha meg csupán ennyit enged a keret akkor vagy használtat veszel(az is lehet rizikós) vagy ne várj tőle túl sokat.

perecespeti Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30717

A legtöbb forumos szerint már örülhetsz annak is örülhetsz ha nem romlik el mire hazaviszed. Olvass vissza vagy 200 hsz-t.

kioritzecho Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30716

A gázkar billentyűjéről beszélünk.(a ravaszról)

Eléggé szépen le lehet ívelni,gömbölyíteni. 

Most nem tudok képet csinálni róla mert a munkahelyemen van.

Előzmény: Blaser37 (30712)
Olivér 87 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30715

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy mi a véleményetek a Straus Austria fűkaszáról! Nem ipari célra használnám csak a ház körül! Vagy esetleg mit tudnátok ajánlani ebbe a 20000-25000Ft-os kategóriában?     Előre is köszönöm a válaszokat! 

CZömpi Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30714

Köszi a választ! Engem csak az zavart egy kicsit, hogy a katalógus a hobbi kategóriába sorolja. Nem gondolom hogy a motorját és a hajtásrendszerét gyengébb minőségű alkatrészekből raknák össze mint az 535rx-ét .Nekem egy max másfél órás munkára kellene havonta 4-5 alkalommal.Ismerősnek van egy 335 rxt-je ami 6 éves és saját bevallása szerint nagyon sokat és nehéz körülmények közt használja és egy berántó vissza húzó rugó törésen kívűl még nem volt baja. 

Előzmény: fefe73 (30713)
fefe73 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30713

Én is nézegettem,jó lenne egy jó kis közepes gépnek.

Sajnos nincs még róla tapasztalat,nagyon új még.Majd talán pár hónap múlva lesz.

Sima egyszerű karbi,fasza t 35-ös damilfej,kis súly,eredeti husi motor(nem maruyama és nem komatsu),szerintem nem rossz.

Szerintem ez az 535 rx motor,kicsit visszafogott gyújtással,intenzívebb otthoni-félprofi igénybevételhez.Ez csak  szerintem van,annyira még nem ástam bele magam a témába,egyenlőre nem veszek gépet az biztos.

Előzmény: CZömpi (30709)
perecespeti Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30711

Nekem holnap jön ezerhatszáz nm szántásban feltörő dudva.

Előzmény: kriszbon (30702)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 30710

Szerintem ez inkább a füves Anti. :-))))))))))))))

Jól felborzolta ...

Előzmény: kioritzecho (30708)
CZömpi Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30709

Sziasztok ! Tegnap érdeklődtem aHusqvarna 135-ös kaszájáról ,van valakinek tapasztalata róla? Fefe 73 neked ha jól tudom van ismeretséged  a siófoki Husqvarna boltal illetve szervízzel nem tudnál utána érdeklődni egy kicsit. Előre is köszönöm .

kioritzecho Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30708

kioritzecho Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30707

A damilfej adagolási problémáját én úgy oldottam meg,hogy kiszedtem a rugót majd kinyújtottam.

A gázkar billentyűje nekem is törte az ujjamat több órás használat után. Ezt én úgy orvosoltam,hogy szépen legömbölyítettem egy reszelővel,majd öngyújtóval melegítve elsimítottam.

Előzmény: Blaser37 (30632)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30706

huu :) ez jó meló :)

Előzmény: kriszbon (30702)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30705

Volt, de már  nincsen. Szerintem nem is kell, nin cs velóük gond. Ha sokat szét van szedva, max akkor a csatlakozót kell cserélni, vagy benne a szárnyasanyát fémre és ennyi. 

Előzmény: maseratisti (30701)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30704

Semmi baj nincs a hajtással, nyugodj meg. 

Előzmény: Törölt nick (30699)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30703

akkor jó, igy rendbe :)

Előzmény: Rahed Lee (30697)
kriszbon Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30702

Sziasztok!

Mi van emberek, ilyen szép időben nem kaszálgatni kellett volna a fórumozás helyett? :-)))

Nekünk egész napra ilyen szép menünk volt, nagyon díjazták a lábaim. :-(  :-)

maseratisti Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30701

Régebben mintha lett volna a fuxinak is olyan kaszája ami nem a szétszedhető száras volt, sőt fuxi úr talán árult is olyan szárat külön .. de lehet rosszul emlékszem

Előzmény: Törölt nick (30699)
fefe73 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30700

Vállalj rá munkát,az a gép arra való,hogy pénzt keressen...

Előzmény: Rahed Lee (30698)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30699

Lehet, hogy hülye kérdés, vagy megoldás lenne, de melyik merev szárú nem szétszedhető kihajtásra lehetne rátenni a 22ezres Fuxtec motort. Mert tök jó, hogy van egy megbízható motor, de a kihajtásától eléggé idegenkedem. Egyáltalán más márkáknál lehet kapni külön kihajtást, mint a Fuxinál?

Előzmény: FuxtecHu (30696)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30698

Nagyon remélem, hogy nem kell még két éven át karbantartanom a területet, csak sikerül eladni addig.

Csak azt sajnálom majd, hogy nem lesz mit kaszálni a 343-as Husqvarnával. Azt nagyon megszerettem, hiányozni fog...

A Strausst ellenben szívesen elfelejtem.

Előzmény: Velocicickany (30683)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30697

Értem ám, csak geci vagyok :-)

Előzmény: FuxtecHu (30684)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30696

Amelyik 40cc nél nagyobb.

Előzmény: Törölt nick (30694)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30695

Ha jól látom 2600, 3300 és 4300 ??

Előzmény: Törölt nick (30694)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30694

Ez pontosan melyik Alco szár amelyikre rátehető a Fuxi motor?

Előzmény: zil-130 (30688)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30693

Dehogy is, 42körül.

Előzmény: perecespeti (30691)
Gyuri Tomp Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30692

Sziasztok. Segitségeteket szeretném kérni. Van egy MTD SN 155 H fünyiró traktorom ,amivel olyan hiba történt.hogy ledobta akésmeghajtó ékszijat és sajnos nem tudom.hogy kell visszarakni az 5 tárcsára.Segitségeteket előre is kösszönöm.Esetleg valaki tudná.hogy honnan tudnák letölteni ezzel kapcsolatban?

perecespeti Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30691

Ez hetvenezres gépet jelent?? Akkor kérnék eltenni egy db-ot mostaniból. :-)

Előzmény: vacsek01 (30685)
zil-130 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30690

Rendben,majd irok e-mailt,vagy telefonálok,de majd valószinűleg a jövő héten.

Előzmény: FuxtecHu (30689)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30689

Igen igen, van belőle.

Előzmény: zil-130 (30688)
zil-130 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30688

Üdv Fűkaszások!Fuxtec kolléga,megjöttek már azok a motorok,amik beépithetők az Alco kasza motorjának a helyére?Tudod,kétütemű,kuplungházzal,hogy csak rá kelljen tenni az Alco szárára.

FuxtecHu Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30687

A motor változik, egyébként annyira nem jelentősen. A megbizhatósága szerintem jobb lesz. Ha csa abból indulunk ki, hogy gyárilag 30 + 6 perces tesztet csinálnak minden egyes darabon.

Előzmény: vacsek01 (30685)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30686

Ha majd eljön az az idő, biztosan szivesen megteszi. De ugye az még két nehéz év . :-)))

Előzmény: Velocicickany (30683)
vacsek01 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30685

Az új gépről lehet valamit tudni azon kívül, hogy 42-45 ezer lesz az ára? Kb. mikorra várható? Esetleg akkor esik-e a mostani ára egy kicsit? :-))

Köszi

Előzmény: FuxtecHu (30680)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30684

Nem érted még mindig. 

NEm olyan rosszak, a lényeg, hogy ki hogyan használja. + igen, mindig van pár darab, ami jó, de az azt követő 1500db meg szar.  A fő dolog az, hogy a Fuxtec 2x erősebb, annak ellenére, hogy a papirjai 3,5 4- 5,2 lóerősnek titulálják a straust és a társait. :)

Előzmény: Rahed Lee (30681)
Velocicickany Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30683

Legyen szíves megosztani  a 3. évben is a Strauss melet szerzett tapasztalatokat.

Előzmény: Rahed Lee (30681)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30681

Én vagyok az ördög ügyvédje, nálunk egy éve dolgozik a Strauss minden gond nélkül:-)

Igaz, csak minőségi fullszintetikus olajjal, Makita damillal és ésszel használva. De ugyanazt a melót végzi, mint én a nagy Husqvarna 343R-el, mert mindig kötelékben kaszálunk az öcsémmel. Alkalmanként több, mint 2000 m2, nehézterep, fű, gaz, kóró vegyesen. Holnap is bevetés lesz.

Mindjárt megkapom megint, hogy menjek a picsáb@, az én gépem egy különleges széria, csak szerencsém volt...

Előzmény: agyulaiárpi (30676)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30680

Addig kell gondolkodni, amig be nem esik az -- EURO 2 !!! -- -es uj motor, kb 42-45ezer Ft-ért.  :)

Egyébként kb duplája.

Előzmény: pori01 (30664)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30679

Következő a lényeg:

ITt ma kb 7 különböző ember irta, hogy a Fuxtec jó és hesználható és az elvárásoknak megfelelő. :)

Előzmény: Törölt nick (30666)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30678

Én már nem is irok semmit :))))))))))))

Előzmény: anegytech1 (30667)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30677

www.fuxtec.hu

Előzmény: jollép (30671)
agyulaiárpi Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30676

Én 2 év nyúzok egy FS 56-ot,hiba nélkül müködik. Tegnap vett a szomszédom egy STRAUSS-t,segítettem összerakni,be is indult,damilos fejjel próbáltuk egy kicsit. Ma szól mennyek mert gond van,kitört az eggyik vezető szem. Feltettük a tartalék fejet,öt perc után szintén kitört az egyik damilvezető, ennyit a kínai minőségről,csak az vegye aki szeretne bosszankodni fűvágás helyett...

Előzmény: Törölt nick (30670)
anegytech1 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30675

Úgy néz ki a dolog, hogy nekem a régi Ikra fűkaszámon merev műanyag borítás volt, de masszívabbnak tűnt, mint a fuszekli rugalmas műanyag borítása. Tehát a fuxi borítása vékonyabb műanyagból van, kézzel lehet nyomkodni a műanyag rácsokat, de mivel nem merev, ezért nem hiszem, hogy könnyen törne.

Ha van pont olyan méretű csavarod, mint ami a fuxin, akkor szerintem érdemes azzal kezdeni, hogy a négy csavart, ami a kart rögzíti, azt rögtön lecseréled. A többi csavart úgysem csavargatod sokszor, a kormányét lehet, hogy többször is kell ki-be csavarni, mire beállítod.

Én megszerettem ezt a gépet, habár nem nyírok vele sokat. Hosszú távon, ha tényleg sokat kell vele nyírni, akkor lehet, hogy érdemes rá szerezni egy rezgéscsillapítós kormányt, tudtommal lehet ilyet kapni. Meg ugye figyelni kell a tankonkénti pihenőre, de szerintem ez simán tartható, mert kb 30-40 perc használat alatt fogy ki a tank. A hevederje nekem nagyon kényelmes, jól be lehet állítani.

Előzmény: Törölt nick (30669)
csoringer87 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30674

Na, ezt jól elírtam HUSQVARNA 553RS ez a masina érdekkel.

Előzmény: csoringer87 (30673)
csoringer87 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30673

Sziasztok

Szeretném a véleményeteket kikérni ismét. Mér egy pár hete érdeklődtem nálatok, akkor OLEO-MAC volt a téma, most viszont egy Husqvarna 543RS- ről szeretném a véleményeteket kikérni.  Tapasztalataitok, megbízhatósága, kezelhetősége, szervizigénye, élettartama. Előre köszönöm.

perecespeti Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30672

A stihl az stihl, a mecculloch meg meci.

Ezek érdekes gépek.

(Én nem vagyok szak)iOleomac Sparta 44 bozótvágó , Oleo Mac Sparta 44 fűkasza, Oleo-Mac Sparta 42 fűkasza - Oleomac és Bertolini kerti gépek, szerszámok és alkatrészek webáruháza

Vásárlás: Hitachi CG40EASP Fűkasza árak összehasonlítása, CG 40 EASP boltok

kb vagy a fuxtec Én beszerzek még egy fuszeklit majd utána egy profi gépet, rengeteg a vágnivaló.

Előzmény: Törölt nick (30670)
jollép Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30671

Üdvözlet Kaszás Uraknak!

Rendelkezem egy "ed johnson" kínai fűkaszával, ami arra amire kell nekem eddig bevált 3 év alatt. Most jött el az idő, hogy az indítótányérban lévő indítóköröm (egy darabos) megadta magát. Egy ilyenre lenne szükségem, lehetőleg a tányér nélkül mert az jó(nak tűnik). Tudnátok segíteni, honnan lehet ilyet szerezni? Itt Miskolcon ilyen nem létezik.Köszönöm..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30670

Pedig ha azt nézem, hogy az utóbbi két évben azt a kb 3ezer nm-es területet, amihez a kaszát főként használnám, egy Stihl FS 55-el tartottuk rendben, akkor csodálom amit írsz. A Stihl papíron 0,1Le-vel gyengébb, mint a Meci és mégis kényelmes fél, 2/3-ad gázon 3 ágú késes fejjel pucoltuk ki az egész területet, amihez korábban 9 évig nem nyúlt senki. Azóta már a damilos fej is elég szokott lenni, utoljára most tavasszal a max 30centis füves gazra. Csak ugye az kölcsön gép...kellene egy saját, egy kicsit olcsóbban.

Ezért csodálom, hogy ennyit számítana a márka? Azért a Meci sem egy praktikeres kínai csoda...egy kicsit többet várna tőle az ember.

Komolyabb gép még nem volt a kezemben, csak egy MTD, de az egy hulladék, meg ez a Stihl. Ég és föld volt a különbség.

Előzmény: perecespeti (30668)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30669

Na ennek most örülök, mert a képek alapján inkább arra számítottam, hogy valami rugalmatlan, rideg, törékeny műanyagok vannak a gépen. A gyengébb minőségű elnyalható fejű imbuszcsavarokat simán cserélem, az nem gond.

Ennyi pénzért, jövő héten lehet, hogy bevállalom a Fuxit... :)

Előzmény: anegytech1 (30667)
perecespeti Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30668

A kis meci felejtsd el. Szegélynyírásra való, tehát 10cm-s fű. A boltos mondta. Azt akartam venni először. 

anegytech1 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30667

Mondjuk a nem szétszedhetőséget meg lehet oldani, pl. ragasztással. Emellett tudsz rá másik kart tenni, ha ez nem tetszik, nekem is ajánlották, hogy vehetek hozzá más márkájút, és rászerelem. Még talán így is olcsóbban jössz ki, mint a másik géppel.

A műanyagok nem olyan borzasztóak. Lényegében csak a motorburkolat van műanyagból és a szórásvédő burkolat. Az utóbbival nincs semmi gond, a motorburkolat valóban kicsit rugalmas műanyag, de törésre nem lehet számítani, hacsak nem csapod a falnak. És elég rugalmas ahhoz, hogy még akkor sem feltétlenül törik. Ami nekem sem tetszik, az a tankvédő máanyag, amire fekszik a gép, mert konkrétan semmit nem ér. De ha vigyázol, akkor nem lesz baj, én tervezem, hogy ezt a műanyagot fémre cserélem (házilag eszkábálok valamit), csavarokkal könnyű le-fel szerelni.

A másik gépről nincs infom, az adatok alapján gyengébb a motorja. A fogókarja jobbnak tűnik, de csak emiatt nem biztos, hogy érdemes ezt választani. Egy évvel több rá a gari, én még emiatt sem venném azt. Szóval ahogy nézelődtem korábban, a 20-30 ezres szegmens az nagy nulla, a 40-50 ezresben a fuxi a legjobb, és szerintem az 50-80ezer forintos szegmensben lévő gépeknél is a fuxi a jobb. Ha fuxi helyet mást vennék, az kb 100-110 ezernél kezdődik, azok egyértelműen jobbak, de ez alatt nem biztos, hogy van jobb gép, ami a többletköltséget is megérné.

A fuxinál csak 20-30 ezerrel drágább gépeknek, lehet, hogy egyes műanyag alkatrészei és fogókarja jobb minőségűek, de a motorja mindnek gyengébb. Legalábbis én nem tudok 3LE-s gépről 100ezer alatt. És én inkább a motorra fektettem a hangsúlyt.

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30666

Köszönöm a hasznos leírást! :)

Korábban ami szóba kerülhetett nálam "bemutatódarab" Husi 128R, sztem leves...eléggé valószínű, hogy hamisítvány. Így marad a Fuxi és a McCulloch B28B, legalább új és garis, megbízható forrásból. A Fuxi tényleg csábító, de már a képeken is furának tűnnek a műanyagok...kár, hogy nem tudom kézbe venni, mielőtt döntök. Ezen kívül kár, hogy nincs egy merev szárú, nem szétszedhető változata.

A McCulloch-ról sajna még ennyit sem tudok...egyelőre.

Előzmény: anegytech1 (30652)
perecespeti Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30665

Egy H553-n gondolkodom. Ötezer nm a kert. Ez nem vicc!!

Előzmény: Gypsy56 (30663)
pori01 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30664

Üdv
Gondolkodtam mostanában ezen a 38 ezeres fuxtek fűkaszán mert lett egy kis terület bővülés és a kis sparta 250-et nemszeretném benne kinozni. Szerintetek mennyivel erősebb a fuxtek a kis spartánál?

Gypsy56 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30663

Arra gondoltál, hogy stra... pás olyat használni ? :-))))))))))

Előzmény: perecespeti (30662)
perecespeti Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30662

Elég népszerű az a másik gépezet. Kórház, iskola, egyház és sok magánszemélynél láttam. 

Kint a kertekben meg egyből mondták a fuszeklire, hogy stra...

Előzmény: FuxtecHu (30654)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30661

Attól, hogy körültekered, még törött marad. célszerű pl kimérni műszerrel, hogy tényleg törött-e, és ha igen, "nem törötté" tenni. Cserével pl.

Előzmény: Ferike50 (30660)
Ferike50 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30660

Olyasmira gondoltam én is. Akkor újat kell bele venni? Vagy szikszalaggal körbetekerni?

Előzmény: Gypsy56 (30659)
Gypsy56 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30659

Jó kérdés . :-)))A hajó 30 méter, hány éves a kapitány ? ;-)

De pl törött a nagyfesz kábel, és ha a fedelet felrakod, ott megtöri.

Előzmény: Ferike50 (30657)
anegytech1 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30658

Igen egy kicsit sokat vacilláltam :D. De biztosra akartam menni :).

Előzmény: FuxtecHu (30655)
Ferike50 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30657

Sziasztok!

Múltkor írtam hogy a Stihl FS 120-as kaszám hirtelen megállít. Na tegnap mondom megnézem hogy van e szikra a gyertyába,van,visszaraktam a gyertyát de a sárga burkolatot nem raktam vissza rá hanem csak a fehért amin a kötéltárcsa van és beindult,de amikor visszaraktam a sárga burkolatot az istenért se indult be,ilyenkor mi lehet a baj?

salieri81 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30656

Itt van a "gépezet"

Előzmény: FuxtecHu (30654)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30655

:) Mert annyit vacillálltál, hogy .. :))))))))))))))))))))))

Ami késik, nem múlik.

Előzmény: anegytech1 (30652)
FuxtecHu Creative Commons License 2014.04.30 0 0 30654

Sajnos az a tény, hogy ugy néz ki, még nem azt jelenti, hogy tud is ugyan annyit. :) 

Előzmény: salieri81 (30647)
anegytech1 Creative Commons License 2014.04.29 0 0 30653

M6Freak-nek címeztem az előző hsz-t, de valamiért nem rakta be az előzményt...

Előzmény: Törölt nick (30641)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!