Keresés

Részletes keresés

Betty.Ford Creative Commons License 2020.04.26 0 0 181

Pesak az jo szinesz, meg amikor bosszuallokent bekerult a BK-ba, voltak nagyon jo pillanatai.

Teny, h miota osszeboronaltak a bargy Adelkaval, egy teljesen elhanyagolhato es jellegtelen figurat csinaltak belole is. Dehat a Baratok kozttol mit varunk, ugye.

Előzmény: GPS (177)
Ilhilla Creative Commons License 2020.04.26 -3 2 180

Engem APÁTI BENCÉRE emlékeztet ez a színész. 

Előzmény: GPS (177)
Apádfüle Creative Commons License 2020.04.26 -2 1 179

Igen, csak annyi közös van bennük, hogy sötét hajú és (most éppen) borostás mindkettő. De Pesák egy jó kiállású, karizmatikus férfi, ez a doki meg olyan "bocsánat, hogy élek" típus.

Előzmény: Mlle. Grenelle (178)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.04.26 -2 1 178

Pesák Ádám, alias Harmath Gergő.

De ő meg tudja tölteni élettel a karakterét, és nem játssza le senki a vászonról - Adorjáni erre nem képes, gyakorlatilag civilként ácsorog a felvételben.

Előzmény: GPS (177)
GPS Creative Commons License 2020.04.26 0 0 177

 

Nekem meg a "Barátok közt" csoda-üzletembere ugrik be amikor látom - tán Gergő a neve.

.

Előzmény: Betty.Ford (175)
Apádfüle Creative Commons License 2020.04.26 -1 0 176

"Összességében az én véleményem a sorozatról, hogy még akármi lehet belőle."

 

Az biztos.
Megnéztem ma délután a következő részt az RTL Most+-on. De kibírom, hogy nem lövök le egy poént sem.

Eddig ez volt a legvontatottabb rész szerintem, de azért volt benne egy-két érdekes jelenet.

Előzmény: Dávidking (171)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.04.26 0 1 175

Pontosan. Felelmetesen semmitmondo alak. Valahanyszor meglatom, az ugrik be: itt jon az a luzer doki

Előzmény: Mlle. Grenelle (174)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.04.26 -1 1 174

"Az se kérdés, hogy Anna odaadja-e a frissen született gyerekét egy gengszternek, meg egy kivakaródzott kurvának, mert dehogy is adja."

 

Azért Anna annyira ne vágjon fel magára, ő sem jobb, mint Ludmannék - sőt! 

 

Adorjáni Bálint a létező legrosszabb választás volt a szerepre, abszolút nem főszereplő alkat, súlytalan, és nem is kimondottan tehetséges - a többiek a szó szoros értelmében "lejátsszák a vászonról", pedig Nagy Zsolt, Tenki Réka, Borbély Alexandra sem színészóriások, de Adorjáni képtelen felérni hozzájuk.

Előzmény: Alpári Gnác (160)
Dávidking Creative Commons License 2020.04.26 -1 0 173

Nekem ebben a Berta-Zoltán viszonyban az a furcsa, hogy egyáltalán nem érzem, hogy ők szeretnék egymást vagy igazán törődnének egymással. Lehet azért akarnak ők is annyira gyereket, mert ketten egyszerűen nem boldogok együtt. A szexuális életük úgy tűnik rendben van, de valahogy olyan furák. Ok tudom, hogy elég hideg-rideg karakter mindkettő, de az ilyen közös vacsorázós meg dumálgatós jeleneteiknél konkrétan olyan érzésem van mintha idegenek beszélgetnének. Vagy legalábbis csak szimpla ismerősök.

Katával kapcsolatban egyet értek. Várom, hogy mi van még a karakterében.

Előzmény: schanc (164)
Dávidking Creative Commons License 2020.04.26 0 0 172

Anna bátyja nyilván egy mellékszál, de semmi baj ezzel, hogy van egy ilyen is. Az alaptörténetbe úgy illett bele, hogy segíteni akar a hugának pénzt szerezni és ezért akar valamit csinálni azzal a sok pénzt érő autóval. Mondjuk, hogy pontosan mit azt nem nagyon értettem, de majd visszanézem azt a jelenetet. De biztos ő is megcsinálja a nagy bajt magának. Én örülök, hogy Szalay Bence itt van. Érdekes módon sokkal erősebb az alakítása mint a Viszkisben. 

Előzmény: Ilhilla (161)
Dávidking Creative Commons License 2020.04.26 0 0 171

Sok szempontból jogos amit mondasz, de azért én még nem temetném a sorozatot. Még csak most fogunk a feléhez érni. Látszik, hogy lassan fokozatosan építkezik, de történhet még bármikor meglepő fordulat, vagy csavar a végén. Viszont ha nem is fog történni olyan igazi nagy meglepetés, azt is jól elő lehet adni egy feszült, drámai tálalással. Ez a sorozat inkább karakter, mint cselekményközpontú az eddigiek alapján. Fontosabbnak tűnik a karakterek árnyalása, a bennük végbemenő folyamatok, minthogy minél több gyors lefolyású esemény legyen belezsúfolva heti 45-50 percbe. 

 

Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a Mellékhatás ugyan nem tökéletesen de egész jól fenn tudja tartani a feszültséget. Jövő héten mennek ugye Ózdra elvileg. Arra kifejezetten kíváncsi vagyok, hogy mi fog belőle kisülni. Abban bízom nagyon, hogy nem arra fog az egész kimenni, hogy a doki még az eddiginél is nagyobb lúzernek tűnjön, hanem érdemi folyamatok is végbe fognak menni.

 

Ha már a doki, erős túlzásnak tartom amit Adorjáni Bálintról írtál. Én sem hallottam még róla, bár én nem is nagyon járok színházba, úgyhogy ez nem jelent semmit. Fiatal, valószínű nem is túl rutinos, de rossznak sem mondanám. A játéka elmarad a többi főszereplőtől, de nagyjából hozza a kötelezőt. Itt inkább az a baj, hogy a karakter nincs jól megírva. Vagy legalábbis nem annyira jól amennyire előtérbe van helyezve. Értem ezalatt főleg azt, hogy még csak a negyedik résznél járunk, de a karaktere már köszönőviszonyban sincs azzal akit az első részben megismertünk. 

 

"Az se kérdés, hogy Anna odaadja-e a frissen született gyerekét egy gengszternek, meg egy kivakaródzott kurvának, mert dehogy is adja."

 

Ebben egyáltalán nem lehetünk biztosak, hogy Anna egyáltalán el fog-e jutni a szülésig, sőt abba sem, hogy ez az embrióbeültetés sikeres lesz. 

Összességében az én véleményem a sorozatról, hogy még akármi lehet belőle. A végére összejöhet egy pozitív, és egy negatív összkép is. Az eddigiek alapján a pilot nagyon erősen nyitott. Utána erős visszesés következett, főleg a harmadik résszel mert a másodikban azért még voltak nagyon erős jelenetek. A tegnapival meg elkezdett visszakapaszkodni és beindulni. 

Ezt az Alvilágot viszont annyit emlegetitek, hogy kifejezetten kedvet kaptam hozzá. Szerintem bepótolom majd valamikor.

 

 

Előzmény: Alpári Gnác (160)
Ilhilla Creative Commons License 2020.04.26 -3 0 170

Tudom, az a baja, hogy a hormon hatására megváltozott a méhfala és nem képes az embriót befogadni, de történhetnek csodák és lehetett rossz a diagnózis is. Én reménykedem, előbb lesz saját gyerekük, mint a dokinak, bár egyik férfi sem olyan jellembajnok, mint akit "szaporítani" kellene! 

Előzmény: gombóc63 (168)
Ilhilla Creative Commons License 2020.04.26 -3 0 169

...és a sors fintora: a szeme előtt válik a veje egy "orvosi műhibát elkövetőből", egy piti bűnözővé! 

Előzmény: Apádfüle (166)
gombóc63 Creative Commons License 2020.04.26 0 0 168

Már elgondolkodtam, hogy velem van a baj, csak én találtam vontatottnak? De nem. Kata nem azért nem esik teherbe, mert a lelke vagy épp a nagy akarás, neki olyan szervi elváltozása lett, ami nem engedi megtapadni az embriót, kilöki a méhe. Hogy végül hogyan lesz gyerekük...

Előzmény: Ilhilla (161)
schanc Creative Commons License 2020.04.26 0 0 167

Igen, nekem is nagyon úgy tűnik, hogy Berta nem zárkózik el a rokonság azon fele elől, sőt még kíváncsi is lett rájuk most, hogy Anna befutott az életébe.

Előzmény: Ilhilla (165)
Apádfüle Creative Commons License 2020.04.26 -1 0 166

Ahogy mondod, lassan majd minden kiderül a családi kapcsolatokról.

Addig is szögezzük le, hogy a "rangon alul" vagy egy bűnözővel nagyon nem mindegy.

 

A professzor papa rangon aluli házasságnak érezhette volna, ha a lánya egy talpig becsületes lakatosmesterhez megy feleségül, de valószínűleg lenyelte volna a békát. Annak viszont egy normális szülő sem örül, ha a gyereke egy bűnözővel köti össze az életét. Még egy úri, fehér galléros, dúsgazdag bűnöző esetén sem, de ahogy Annáék környezetét elnézem, inkább valami simlis, pitiáner bűnöző lehetett a pasas.

 

Más kérdés, hogy az unokámra akkor is kíváncsi lennék, ha a szüleire nem. Kérdés, hogyan lehetett volna a kapcsolattartást kivitelezni, ha a szülők is elzárkóznak.

Előzmény: Ilhilla (165)
Ilhilla Creative Commons License 2020.04.26 -3 0 165

Szerintem Berta már nyitott volna az ózdi rokonság felé, de az apja miatt nem tette eddig. Az öreg prof. kitagadta az idősebb lányát, mert "rangon alul", egy bűnözővel kötötte össze az életét.

 

Lassan majd minden kiderül a családi viszonyokról.

 

Én a dokit egyre jobban ki nem állhatom! 

Előzmény: schanc (164)
schanc Creative Commons License 2020.04.26 0 0 164

Nekem az volt abban a jelenetben az érdekes, amikor Berta adagolta a kaját, hogy mintha a nagyobb adagot az apjának adta volna, nem a férjének. Lesz ott is valami sötét dolog a háttérben.

Egyébként jó volt Bertát látni a kangoo-órán. Kicsit emberibb lett a karaktere :)

 

A rész slusszpoénja egyébként Katáé volt. Mintha még Zsolt szája körül is játszott volna egy kis mosoly.

Előzmény: Ilhilla (161)
GPS Creative Commons License 2020.04.26 0 0 163

 

...és milyen gyorsan felverték a béranyaság árát, 3 millióból 7 millióra.

 

Mi több, a sóher doki 2 millióról indított - gondolván, hogy ennek a nyomorultnak ennyi is kurvasok pénzt jelent.

 

Az tetszett, ahogy a csaj kapásból kiszámolta, hogy ez 2 kiló havonta - amennyi neki még a sörcsapolásból is összejön.

Jó érzés a másikat hülyének nézni, mi, dokikám?

 

Vicces volt, hogy miután a luxuskurva jól átverte az eltűnő tintával - a doki most kezdett el "óvatoskodni" a személyi fotózgatásával a bankautomatánál -  pont egy olyannal, aki egyrészt (tágabb) családtag, másrészt az égvilágon mindent tudnak róla.

.

Előzmény: Ilhilla (162)
Ilhilla Creative Commons License 2020.04.26 -2 0 162

...és milyen gyorsan felverték a béranyaság árát, 3 millióból 7 millióra. Csak nem a doki fizeti? Hogy tud ennyi pénzt elvenni a családi kasszából? 

Előzmény: Ilhilla (161)
Ilhilla Creative Commons License 2020.04.26 -2 0 161

Én a tegnapi résztől sem voltam elragadtatva, már-már untam. Olyan vontatott volt. Nekem pl. azok a jelenetek (inkább villanások?) sem mondtak semmit, amikor Anna bátyját láttuk a szerelőműhelyben. Miért, hogyan illett az alaptörténetbe/hez és mennyire vitte előre a cselekményt? 

Meg ott volt, a "trutyit" dobozolta be és ráírta a férje és az apja nevét, nehogy összetévesszék. Minek, amikor az ebédet pedig az apa lakásán, együtt fogyasztották el? Túleteti azt az öreget! :-)

 

Lehet, hogy a vége az lesz: nem is béranya szül gyereket, hanem a vállalkozó felesége mégis teherbe esik (volt már rá példa, hogy egy meddő házaspárnak, mikor lelkileg  megnyugodtak, sikerült az addig lehetetlen!)

Alpári Gnác Creative Commons License 2020.04.26 0 0 160

Jobb rész volt, kétségkívül, de nekem továbbra is a lineáris alapkoncepcióval van bajom.

 

Nagyon nehéz, ha nem lehetetlen egy csavaros történetet lineárisban elmesélni, mert nem lesznek meglepetések.

Ez ugyebár nem egy Rómeó és Júlia történet, hogy megismerkednek, szeretik egymást, de a családjaik nem és reggelre mindkettő halott.

 

Egy lineáris sorozat értelme az út maga, amit megteszünk a karakterekkel együtt, mert nem kérdés, hogy a doki házassága tönkre megy, hiszen ahogy te is írod, nincs az embernek egy igaz szava és itt meg kell jegyeznem, hogy a casting is hibás, mert ha létezik utolsó szar színész, akkor az sajnos Adorjáni Bálint, pont a főszereplő.

Soha, ezt megelőzően nem hallottam róla egyetlen betűt se, lehet, hogy ez sem véletlen.

És nem az van, hogy tipródik a helyzetében, minden gesztusa, mimikája és hangsúlya durván hamis.

Szépfiú, azt értem, magas, meg borostás, de nem vagyok tinilány, hogy ez alapján ítéljek meg egy színészt, szegény Borbély Alexandrát, meg Sztarenki Dórit komolyan sajnálom, hogy mennyi közös jelenetet kellett forgatniuk vele...

 

Az se kérdés, hogy Anna odaadja-e a frissen született gyerekét egy gengszternek, meg egy kivakaródzott kurvának, mert dehogy is adja.

Lehet azzal játszani, hogy elküldjük őket valahova külföldre, vélhetően a nagyapó segítségével, de ennek sincs igazi tétje. Ha máshogy történik, az sem számít.

 

Lehet ilyet is írni, de azt sokkal jobban kellene, mondjuk úgy, ahogy a Utódlásban van, hogy működjön, ez nekem nem működik.

De legalább indokolatlan drónfelvételek, meg átélezések nincsenek... Ez már önmagában a sorozat mellett szól, az Aranyélet még dugig volt ilyesmikkel.

 

Nem vagyok a mindenároni flashback-ek híve, de ide szerintem az kellett volna.

Vagy az a technika, amit az HBO ZeroZeroZero-jában látunk, hogy van egy végkifejlet, majd ezután látjuk meg az ehhez vezető utat.

 

Fáj, mert van egy kiváló ötlet, elsőosztályú színészek, rá van költve a szükséges pénz, csak a script NEM JÓ!

 

Az egy évad után elkaszált Alvilág, amit amúgy éppen ma kezdtek ismételni a Cool-on, egy nagyságrenddel volt jobb, hogy aztán az Aranyéletről, amiben számos hiba volt amúgy, vagy a lényegében tökéletes Terápiáról ne is szóljak.

Előzmény: Dávidking (158)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.04.26 0 0 159

Igen, en is csak pislogtam h mar vege is lett🙄

Előzmény: Dávidking (158)
Dávidking Creative Commons License 2020.04.25 0 0 158

Ez a mai már szerencsére egy kifejezetten jó rész volt, szinte elrepült. A Berta féle család kálváriájához is közelebb kerültünk. Berta is nagyot nőtt a szememben. Szóval az öreg prof volt az aki szétrobbantotta a családot. Kíváncsi lennék azért, hogy mekkora bűnöző lehetett Sziszinek a férje, hogy hagyták idáig fajulni a dolgot. Anna béranyaságába is került egy kis csavar. Kicsit sajnálom, hogy (még) nem jött létre a találkozás közte és Ludmannék között. Az egy percre jutó káromkodások száma megdöntené a Ponyvaregény rekordját. Széphelyi meg kezd teljesen kikészülni idegileg. Már a legelején a betonba lökés után is ott zokogott a zuhanyzójában. Most meg ez a stresszhányás is elég durva volt. Ráadásul lassan nem lesz egy igaz mondata. Az kifejezetten tetszik, hogy Kata kezd bekeményíteni.

Apádfüle Creative Commons License 2020.04.21 -5 0 157

Ha már kisregényt írsz válaszul minden egymondatos felvetésre, nem tennéd meg, hogy normál méretű betűket használsz? Az embernek kifolyik a szeme, mire végigolvassa. Tudom, hogyan kell nagyobbra venni, mielőtt részletesen elmagyaráznád, de akkor is elég idegesítő, ha állandóan állítgatni kell.

Előzmény: GPS (156)
GPS Creative Commons License 2020.04.21 -2 0 156

 

legfeljebb szereznek pár kellemetlen pillanatot a karcagi Kovács Bélának, de ezen a nyomon nem jutnak el a dokihoz.

 

Hát, ha tényleg komoly a nyomozás, több lesz az, mint "pár kellemetlen pillanat" a karcagi Béla-barátunknak.

Ugyanis addig csak nem hagyják már hazamenni, ameddig el nem meséli, hogy kinek adta át/el a kártyát.

Vagy (főleg) kinek a megbízásából vette.

 

És ezek a zsernyákok már csak olyanok, hogy nemigen fogadják el a "Nem tudom" választ - mi több, felettébb ingerültek is lesznek az ilyen választól.

 

 

Egyébként később megtudtam a "titkot": az volt, hogy régebben a társaságok nem voltak annyira finnyásak amikor betért hozzájuk egy "Béla" - és nem csak hogy kiszolgálták egyszerre 100-200 darab kártyával - hanem jelentős kedvezményt is adtak  a nagybevásárlásért.

 

Persze Béla nem a saját pénzén vásárolt, hanem az ilyen-olyan sarki teló-üzletesek megbízásából (némi kis készpénzért, vagy pár üveg piáért cserébe, amit a fáradozásáért kapott. Mert ezek a "Bélák" nemigen az acélos anyagi helyzetükért voltak híresek).

 

Így lehetett, hogy én is alapáron kaptam a kártyát a telós-üzletből - semmilyen árrést nem raktak rá -  mert a hasznuk abból a kedvezményből volt, amivel a százas nagysegrendű vásárlás miatt jelentősen olcsóbban jutottak hozzá.

 

Ezért is gondoltam (naivan) hogy ezek biztos hivatalos viszonteladók lehetnek - ha hivatalos áron árulnak. Frászt voltak "hivatalosak".

.

Előzmény: Apádfüle (152)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.04.21 0 0 155

Tudom amugy. A lenyeg, h nem az en nevemen fut😌

Előzmény: GPS (148)
Dávidking Creative Commons License 2020.04.21 0 0 154

Az lenne érdekes fordulat, ha kiderülne amit már itt is pedzegetett valaki, hogy a csaj igazából egy nyomozó és így fogja lebuktatni a dokit akinek most már az ujjlenyomata is ott van a tollon.

Előzmény: Alpári Gnác (139)
Dávidking Creative Commons License 2020.04.21 0 0 153

Na ennyire nem vagyok jó megfigyelő. Egy másik fórumon olvastam, hogy valaki azt is kiszúrta, hogy BRFK logó volt az ózdi rendőrök egyenruháján. Nekem az sem tűnt fel.

Előzmény: CérnaSzáll (141)
Apádfüle Creative Commons License 2020.04.21 -2 0 152

Alulról fölfelé gördítek, és csak most olvastam, hogyan jártál. Hát, kb. erről írtam én is. Hogy ez alighanem így működik.

Ha az illegális béranyaság hirdetéseit figyelve a hatóság nyomozni kezd, legfeljebb szereznek pár kellemetlen pillanatot a karcagi Kovács Bélának, de ezen a nyomon nem jutnak el a dokihoz. A saját számát megadva viszont még azt is kockáztatta, hogy egy kolléga vagy régi páciens ráismer a számra.

Előzmény: GPS (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!