Keresés

Részletes keresés

Paleokrites Creative Commons License 2009.10.15 0 0 643
Valami normális igehelyet adjál már meg, ha már annyira lobogtatod a nem tudom minek beírt igehelyet, amiből semmilyen ürüggyel nem utalhatsz semmiféle pogány ünnepi tiltásra!

Korinthusbeliekhez írt I. levél 6. rész
" 14 Az Isten pedig az Urat is feltámasztotta, minket is feltámaszt az ő hatalma által.
15. Nem tudjátok-é, hogy a ti testeitek a Krisztusnak tagjai? Elszakítva hát a Krisztus tagjait, paráznának tagjaivá tegyem? Távol legyen.
16. Avagy nem tudjátok-é, hogy a ki a paráznával egyesül, egy test vele? Mert ketten lesznek, úgymond, egy testté.
17. A ki pedig az Úrral egyesül, egy lélek ő vele.
Előzmény: Törölt nick (640)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.15 0 0 642

"Hitgyüli meg csörfofgád?"

 

Mert ők alapból nem mondhatnak igazat ? Ti viszont alapból igazat mondtok ?

Előzmény: Törölt nick (628)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.15 0 0 641

"Nem érdekel, hogy évezredekkel ezelőtt mi volt (!) december 25. körül (!), az érdekel, hogy most mi van."

 

 

Most is az van mint 2000 éve, csak egy kicsit hibridáltátok és átneveztétek !!

 

De ettől a karácsony még pogány ünnep marad...........

Előzmény: Törölt nick (629)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.15 0 0 640

"Nos a biblia Istene nem tiltja semelyik nép békés ünnepeit, legyen az pogány, avagy valamely vallás kultusz része!"

 

Nos a Biblia nagyon is tiltja a pogány ünnepek, szokások átvételét. A pl. zsidókat halálra ítélték pogányság gyakorlásáért.   A keresztényeknek is meg van tiltva a pogányság.  (1Kor6:14-17) Akkor miért állítod az ellenkezőjét ???

Előzmény: Paleokrites (631)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.15 0 0 639
Ez nem marakodás kedves Hy, hanem tényközlés. Ami néhány "keresztény" felekezet számára kellemetlen.........ezért próbálnak marakodni........
Előzmény: Hy (633)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.15 0 0 638

 "JT-k emlékünnepe is húsvét,"

 

Nálatok tojásos, nyuszis, locsolkodós ünnep a "húsvét", amelyeknek elemei mind pogány termékenység importálás. Az angol , német neve is a pogány termékenység istennő, Istár nevét hordozza (Easter, Ostern) a mai napig is.

 

Hol van itt elválasztva a világosság a sötétségtől ?? 1Kor14:15

 

Jehova Tanúi kiiktatták a "húsvét"ból a pogány elemeket, nektek is ki kellene...........

 

A karácsony meg eleve pogány, hiszen nem decemberben született Jézus......Ha nem egy Mithrasz-Saturnalia keveréket adoptáltatok..............

Előzmény: Törölt nick (628)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.15 0 0 637
Szent Epifaniusz [i.u. 315-403] az ortodox hit rendíthetetlen védelmezője írja, hogy Alexandriában január 6-an ünnepelték Aion isten születését. [Aion isten tökéletes pontos helyi változata volt Dionüszosz misztikus istennek.] „Előző éjszaka a templom énekszóval és furulyazenével telt meg, és az ünneplés hajnalhasadáskor érte el tetőfokát. Ekkor többen fáklyákkal kezükben, lementek a templom alatti szentélybe, ahonnét egy fába faragott képmást hoztak fel. A képmás egy kereszt alakjában elhelyezett figurát ábrázolt, kinek a testén a kereszt vonala meg volt jelölve a két kezén, térdén és fején. Az ünnep fénypontja azon kinyilatkozás volt mikor is kihirdették, hogy most ebben az órában a ‘szűz' Kóré világra hozta Aiont.”

Jézus születésnapjában a korai egyházatyák évszázadokon keresztül nem tudtak megállapodni, és még a mai napig is két eltérő dátumon ünneplik. Pl. az örmény és a makedón hívők január 6-át tekintik Jézus születésnapjának, és számukra Karácsony is ekkor van. A másik dátum december 25-ke Mithras születésnapja, amit a nyugati kereszténység részesített előnyben. Mind a két dátumban van logika, nem hasra ütött számokról van itt szó. Kétezer évvel ezelőtt a téli napforduló december 25-re esett. Az egyiptomi ‘hős' piramis építőkorszakban, vagy még előtte, [kb. i. e. 4000 év] a téli napforduló január 6-ra esett, mely abban az időben az év legszentebb napjának számított. Ma földünk északi féltekén a leghosszabb téli éjszaka december 21-ről 22-re virrad, tehát már megint jó néhány napot eltolódott az utóbbi kétezer évben. Az állandó elcsúszás földünk harmadik mozgásának az úgynevezett precessziós mozgásnak köszönhető. Az ősi ‘idő nélküli' egyiptomi múltból fennmaradt dátumot átvette sok nép, kultúra mint szent napot, beleépítették saját vallás-mitológiájukba, sokszor maguk sem értve, miben rejlik kiemelkedő jelentősége.

A téli napforduló a régi időkben mindig az újév kezdetét is jelentette, amiben józan ésszerűséget találni nagyon egyszerű. Tekintettel arra, hogy minden isten akinek a születésnapja a téli napfordulóra esett ‘Napisten' is volt, (mert az újjászülető napot személyesítette meg) így elméletben Jézusnak is magán kellett volna viselni a ‘Napisten' különböző aspektusait. A keresztény egyház természetesen ettől mélyen viszolygott és, hogy kitöröljön minden erre történő utalást: áthelyezte a kalendáriumban újév napját hat nappal későbbre. Ebben az átrendezésben ésszerűség helyett inkább elkeseredett erőlködést látni, megvédeni a betűhöz fanatikusan ragaszkodó ortodox felfogás igazát: miszerint Jézusnak semmi köze a pogány kultúrák napisteneihez.

Paleokrites Creative Commons License 2009.10.15 0 0 636
Nem állítom, hogy nincs bennem hiba, avagy nem mondogatom meg az " amilyen az agyon isten olyan a fogadj isten " magamét..., de nem ez a jellemző rám!

Annak idején még Nemora felnéztem, szólt Spender fórumtárs, hogy nézzek be a topikjába és védjük már meg...., majd egyszer nekem esett, kendezni kezdet..., nem csak azért mert tagadom az eleve elrendelést, hanem Kálvin felelősségét is firtattam Servet és más kivégzettek mellett téve le a voksot, emberileg...., nekem esett rendesen...., és kipellengérezte válaszírásaimat honlapjára, büszke Béla effektált nagy mellénnyel, hogy ő aztán mindenkit legyőz és nézze meg mindenki vergődésemet....., azóta is alkalmattán lecsekkolja és közli itt, hogy lealázott....., pedig ha tudná, hogy mennyire önmaga ellen gyűjt bizonyítékokat..... :))

Szánalmasnak tartottam akkor is, most is, jellemteklenségnek!

Ilyen lenne egy keresztény?

Cserfa egy külön kategória...., inkább nem nyilatkozom róla!

Voltak, vannak mások is.... és jönnek még...

Ez az élet....., fel kell dobni néha egy kis jó, avagy rossz hangulattal? :)

Sajnos a reformáció is kisiklott, burjánzanak a szekták.... Károli fordításra szabadon...., ami a katolikusoknál nem igen látszik!

Már nem vagyok hívő, az ilyen dolgokért se, minek a közösség, ha barátra se lelhet az ember, hanem egymást figyelő fürkészekre, akik abban a pillanatban elállnak mellőled, ha másképpen gondolkodól, és ne hogy azt hidd, hogy bizalmas beszédeidről nem tudnak a mégmagasabb lelkiészek, mert egymást árulják be!

Még jó hogy nem voltam ilyenra kapható és megmondtam a lelkésznek is, hogy nem vagyok spion, menjen és érdeklődjön ő a tesók magánéletéről!



Előzmény: Hy (635)
Hy Creative Commons License 2009.10.15 0 0 635

Van egy általam nyitott, és folyamatosan karbantartott topic.

Néhányan ott is eljátszották ezt a háttérlevelezést más személy miatt megsértődve, végül magukat tiltották ki. A topic azóta is él, virágzik, és eredeti céljának megfelelően egymáson, és minden betévedőn segíttünk, amiben tudunk.

Nem hittérítős téma!

:o)

 

Összefogás: "A cél szentesíti az eszközt!"

Azután amint sikerült kimarni az igazat szólót, rögvest egymás torkának, jelen esetben ünnepeinek esnek.

Számomra mindig is döbbenetes volt ez a gyilkos vallásos mentalitás, taszító a "csak én bírom az igazságot" agresszív terror, amit művelnek.

 

Különösen meglátszik ez az újsütetű, egyre erőszakosabb szektákon, melyek az elmúlt 2 évszázada ütötték föl fejüket.

Előzmény: Paleokrites (634)
Paleokrites Creative Commons License 2009.10.15 0 0 634
Voltak már itt a fórumokon olyan mulatságos helyzetek...., mint pl. amikor kritikámat valaki nem bírta elviselni, sértve érezte mélységében magát, személyes megtámadtatásnak kiáltotta ki, közben meg a vallási dogmákról Jézusról és istenekről volt szó...., majd moderátorért kiáltottak, egyre többen ellenem fordultak, majd kiderült hogy a háttérben megy az emailezés, hogy ne szóljanak hozzám, tiltsanak ki, szólaljanak fel ellenem, persze ezt sok fórumozóval eljátszották igen aljasul...., és már nem egy jó társ kikerült iinnen végleg... Sok topikból hetekre, hónapokra és ban olyan, hogy évek óta ki vagyok tíltva, jogosultságom nincs oda írni.... :)

Na ezek az emberkék, voltak jehovisták, adventisták, katolikusok, hitgyülisek, reformátusok, Nemo,. Cserfa, meg ilyen jellemesnek se nagyon mondható figurák..., stb-ek.......

Gondolj bele, amikor ellenem sáncoltak, mennyire baráti volt köztük a hangulat, szinte vallásilag is egyetértés volt köztük, olyan idilli volt...., majd mint a méhkasba vágva egyszer csak elkezdték az egymás ledegradálását, módik után szaladgálásokat, kitíltásokat, személyeskedéseket, offolásnak nyílvánitásokat, az érdemben szólásokra is offot kiálva....

Úgy szépen elgondolkoztam....., ennyi az emberi barátság, amíg egyettértés van? Jézus erről a barátságról, mint aki életét adja a másikért, a jóban rosszban kitartó barátságról beszélt?

Nem és ez olyan visszás....., hány ilyen volt és van azóta is?...., meg se lehet számolni!
Előzmény: Hy (633)
Hy Creative Commons License 2009.10.15 0 0 633

Tetszik a topicban, hogyan össze tudnak a különböző ájtatos feletkezetek marakodni még ünnepeiken is, amelyeket a régebbi korok pogányaitól "httérítettek meg" maguknak.

Csoda keresztényien viselkednek.

:o)

Előzmény: Paleokrites (631)
Hy Creative Commons License 2009.10.15 0 0 632

"...Valóban néhány, olyan 6 vagy 7 évet tévedett.
Viszont, amikor ez kiderült, nem számozták át az éveket, mert nem a konkrét év volt a fontos, hanem, hogy időszámításunk alapja Krisztus születése
..."

 

Gratulálok keresztényi logikádhoz!

Jézus 6, vagy 7 éves volt, amióta az időszámítás -500 évvel későbbi kitalációja alapján- elindult.

Azaz semmi köze szülinapjához az időszámításnak, csupán rá hivatkoztak.

Azaz időszámításunk alapja egy kitalált, elhatározott dátum, amit Jézus nyakába varrtak -hibásan.

Vissza térni egy hibához pusztán a hit kedvéért?

Keresztényi logika.

:o/

Előzmény: satya (624)
Paleokrites Creative Commons License 2009.10.15 0 0 631
Nos a biblia Istene nem tiltja semelyik nép békés ünnepeit, legyen az pogány, avagy valamely vallás kultusz része!

Sokszor elgondolkodtam, hogy mi a helyes a kereszténység oldaláról, hogy legyen karácsony, avagy ne, és végül is mindegy mi az indikátora egy ünnepnek ha ez egy alkalom a békességre, szeretetre az egymásnak való örömszerzésre...., akkor éljünk vele, mint ahogy éljünk bármikor amikor lehetőség van rá!
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.15 0 0 629
Nem érdekel, hogy évezredekkel ezelőtt mi volt (!) december 25. körül (!), az érdekel, hogy most mi van.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.15 0 0 628

Hitgyüli meg csörfofgád?

Mormonokra nem hivatkozol?

 

"Hamis hit védelmezői"?

Az Őrtorony nem hitvédelmező?:D

 

Mondjuk kicsit röhejes azon lovagolni, hogy mi volt 2ezer éve december 25 körül és ebből levezetni, hogy rohadtmocskoshamishitűegyház... :D

 

A JT-k emlékünnepe is húsvét, annak ellenére, hogy 1984 újbeszélhez méltóan adtak neki egy új nevet, attól az még az. Meg akkor is ha átdátumozták. És tuti, hogy akörül is voltak pogány ünnepek, amiből a JT logika szerint az következik, hogy ez is pogány ünnep. Bumm.

Előzmény: Törölt nick (627)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.15 0 0 627

Ez éppen olyan áltudományos félrevezetés, mint amilyen áltudományos félrevezető társaság az apológia. Hitvédők. A hamis hit védelmezői.............

 

 

http://www.churchofgod.hu/cont/hirek/sz_u_20031220.php

 

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kar%C3%A1csony

 

http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/199812/karacsony_unnepe

 

http://www.unnep.mentha.hu/karacsony.htm

 

 

Nos mit is magyaráz ez a szánalmas, tévtanító apológia ?? :))

Előzmény: Törölt nick (623)
satya Creative Commons License 2009.10.14 0 0 626
Azért kellene használni, mert az időszámítás alapja Krisztus születése.

Krisztus születésének évét igyekeztek kiszámolni, a pontos dátumot nem ismerjük.
(az anyakönyvezést csak jóval később vezették be)
Előzmény: lyesmith (625)
lyesmith Creative Commons License 2009.10.14 0 0 625
Az előbb mondtad hogy senki nem tudja mikor született Krisztus. Másrészt nem MINDENKI keresztény, nekünk miért kéne használni a Kr.e Kr.u ??.
Előzmény: satya (624)
satya Creative Commons License 2009.10.14 0 0 624
Nagyon jó az összeállítás.
Egyetlen hibát találtam benne.
Az időszámítás kezdetének kiszámítása Dyonüszos Egziguus (lehet, hogy a nevét nem jól írtam le) nevéhez főződik, aki 525-ben számította ki Jézus születésének évét.
Valóban néhány, olyan 6 vagy 7 évet tévedett.
Viszont, amikor ez kiderült, nem számozták át az éveket, mert nem a konkrét év volt a fontos, hanem, hogy időszámításunk alapja Krisztus születése.
Milyen jó lenne visszatérni a régi megjelölésre az évszámoknál: Kr.e vagy Kr.u. vagyis Krisztus születése előtt illetve után.
Előzmény: Törölt nick (623)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.14 0 0 623

Elolvasandó:

http://apologia.hu/culture/xmas.html 

Karácsony, születésnap – pogány ünnepek?

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.14 0 0 622

"Ez emberi magyarázkodás."

 

Ez egy olyan vicces szó. Mért az Őrtorony micsoda, nem ember? Ami benne van, azt nem emberek írják?

 

Úgy beszélsz "az emberekről" mintha magad se lennél az... :D

Előzmény: Törölt nick (621)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.13 0 0 621

"A keresztény tanítás szerint lsd. niceai hitvallás, Jézus a világ világossága. Mármost ha ő az igazi fény, akkor, mivel a napforduló a fény növekedését jelzi, alkalmas arra, hogy Jézus születésének ünnepnapja legyen. "

 

Ez emberi magyarázkodás.  Attól a karácsony még pogány ünnep marad. Olvastad Pált ? "Mi köze van a világosságnak a sötétéséghez ?"

Előzmény: satya (620)
satya Creative Commons License 2009.10.13 0 0 620
A karácsony IV. századi kialakulásának kettős szellemtörténeti háttere van.
Az egyik az újraéledő napisten kultusza, amely Rómában ekkor virágzott. A keresztény tanítás szerint lsd. niceai hitvallás, Jézus a világ világossága. Mármost ha ő az igazi fény, akkor, mivel a napforduló a fény növekedését jelzi, alkalmas arra, hogy Jézus születésének ünnepnapja legyen.

A másik szellemtörténeti háttér az arianizmus. Árius azt tanította, hogy Jézus embersége látszólagos, felvett emberség. Erre a nézetre hangsúlyozta szintén a niceai zsinat, hogy Jézus valóságos Isten és valóságos ember.
Jézus születésének megünneplése a valóságos emberlét hangsúlyozása.

A niceai zsinaton még nem volt meg az ünnep, 336 tájáról viszont már vannak adatok a megünnepléséről. Ráadásul igen gyorsan elterjed az egész nyugati egyházban az ünnep.

Szent Ferenc volt az első aki betlehemet állított fel. Vagyis megjelenítette a barlang jelenetet, amelyet Lukács le ír az evangéliumban.

Nagyon jó forrás Radó Polikárp: az Egyházi év ünnepei című munkája.
Előzmény: Törölt nick (611)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.13 0 0 619

Mert akkor még inkább megszokás volt előtérben. Azóta már rájöttek hogy emberi-pogány hagyomány a karácsony............

 

A tört egyházak pedig már 1700 éve tudják és még mindig ragaszkodnak hozzá........

 

Melyik a keresztényibb ?? Erre válaszolj !

Előzmény: Leslie07 (617)
Hy Creative Commons License 2009.10.11 0 0 618
Előzmény: Hy (616)
Leslie07 Creative Commons License 2009.10.10 0 0 617
Abry,abry nagyon jól tudták,hogy nem Jézus születésnapja,és mégis ünnepelték
egy fél évszázadon keresztül a "drága szentek". A nagy kérdés,ha tudták,akkor miért ünnepelték?

Nos erre válaszolj?
Előzmény: Törölt nick (611)
Hy Creative Commons License 2009.10.10 0 0 616

Valamennyi vallásos ünnepnek föllelhető az azt megelőző pogány hitvilágbéli ünnepe.

A téli-nyári napfordulót már a kőkori emberek is megünnepelték., azaz évtízezredes hagyománya volt.

Ennek elfedésére született meg Krisztus, és az őt ünneplő Karácsony a keretény hitregékben.

Leslie07 Creative Commons License 2009.10.10 0 0 615
Abry kedves,engem a karácsony abszolut nem izgat,mi lenne,ha arra válaszolnál,
amit a 610-es hozzászólásomban írtam.

Én a karácsonyt nem tartottam soha,ellentétben azokkal a "drága szentekkel",
az Őrtorony bálvászervezet "felkentjeivel",akik évtizedeken keresztül megtartották
a bhétel központjukban,habár tudták,hogy az nem jézus születésnapja.

Vagyis tudatosan,szándékosan ünnepelték a karácsonyt egy fél évszázadon keresztül
esztendől,esztendőre,annak ellenére,hogy tudták,annak semmi köze krisztus születésnapjához.

Akkor szentek voltak,vagy ördögfik? Nos ez itt a kérdés.

Mert ugye más az,ha valaki tudatlanságában ünnepelte.

De nem,ők azt állították,hogy tudták,hogy semmi köze Jézus születésnapjához?

Ezek szerint,mégsem a Szentlélek kenete volt rajtuk?
Előzmény: Törölt nick (611)
Paleokrites Creative Commons License 2009.10.10 0 0 614
Érdekes a végkövetkeztetésed..., nem akarsz szabadságot, inkább egyféle kötellékben raboskodsz...., biztos ez egy Isten akarata?
Előzmény: Törölt nick (613)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.09 0 0 613
Hát olyan mint a tiéd, jobb ha nem lesz.............
Előzmény: Paleokrites (612)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!