Keresés

Részletes keresés

_chillout_ Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2567

Főleg, h németül volt :-)) Eleinte reménykedtem, hogy nem jól értem, de közben a doktornő elég szemléletesen magyarázta el a dolgot egy szétszedhető térdízület segítségével, nem sok kérdés maradt nyitva :-D

 

Menni fog a hajlítás, amint rájönnek, hogy most miért nem megy, megszüntetik az okot, elhárul az akadály és onnantól menni fog. Ha pedig TA azt mondja, hogy műtét, akkor műtét.

 

Képzeld, először nekem is október végére akartak otthon időpontot adni, a legolcsóbb fizetős MR helyek 1-1,5 hónapra telítve vannak, nagyon durva. Végül egy kicsit drágább helyet találtam, de ott annyit mondtam, hogy 9-én este vagy 10-én kora-délután, és szó nélkül adták az időpontot. Majd mindjárt teszek be egy csinos képet a térdemről :-))

Előzmény: Arzeen03 (2566)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2566

hát a tiéd eléggé konkrétnak tűnik :) rosz lehetett vele szembesülni

szerintem ezek nálam általános kopások és ennyi

ha jól emlékszem Loriananál sem járt jelentős eredménnyel ez a vizsgálat, de legalább biztosan ki lehet zárni egy két dolgot, arra mindenképpen megfelel

igen, TA-hoz is viszem feltétlenül

MR október 27.-én lesz

 

de.. komolyan naponta jobb a lábam, de a hajlitás sajna változatlan, azzal nem jutok előrébb

változtattam a tornán és sokkal jobb, terhelhetőbb, a duzzanat is elkezdett csökkenni

egy nap torna, egy nap pihenés, pihenőnapon csak kisebb hajlitó gyakorlatok

menni biztosan fogok tudni, kérdés, mi lesz a hajlitással...

na meg kinyúlik e még ennyi idő után a lábam, mivel maradt benne olyan 5-8 fok.

 

mindig kombinálok, jelenlegi elképzeléseim, hogy vagy kevés az izületi folyadék ezért ripeg ropog az izület és szorulgat, a hegesedések miatt nem hajlik vagy azért mert be van gyűrődve valami megmaradt szalagdarab, de ezek csak kombinációk :)

elvileg a szalagrendszerem "ép", tehát pótolni nem kell, igy ha műteni is kell, akkor is lightosabb műtétre számitok, remélhetőleg :)

októberben kiderül

 

most röntgent akkor csináltassak itthon, vagy ezt is hagyjam a sportkórházra?

egy röntgenen csak nem lehet semmit elrontani, vagy mégis?

beutalóm van röntgenre itthon

Előzmény: _chillout_ (2565)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2565

Nem vagyok szakértő, de azok a szavak, hogy mérsékelt és kissé, nekem tetszenek. Remélhetőleg az orvosodnak is tetszeni fognak :-)) Gondolom, TA-nak is megmutatod majd. Kérdés, hogy ez indokolja-e a fájdalmaidat vagy van ott valami más, amihez megint MR kéne esetleg...

 

(Én júliusban akkor ijedtem meg, amikor elolvastam, hogy széles, komplex, alsó felületet elérő szakadás. Addig nem is vettem komolyan. Jó, mondjuk azóta sem :-)) )

Előzmény: Arzeen03 (2564)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2564

na beirom a csontizotóp eredményét, ez ugyis olyan tudományos, hátha érdekes lehet, meg jobban idevág, mint a sallangok, amiket néha irogatok itt

 

"Kifejezetten jóképű férfi, erős végtagokkal, izmos mellkassal. Csontozata szemmel láthatólag elsődlegesen is kiemelkedő.." Na ez volt a vicc. :)

 

Szoval amit tudni kell, a jobb térdem a nyomi.

 

"A sacroiliacalis izületek halmozása diszkréten fokozottnak tünik, bal oldal 1,4, jobb oldal 1,26.

Mindkét oldalon, de főképp jobb oldalon a bokaizület, a lábtő és lábközépcsontok vetületében egyenetlen fokozott halmozás látható."

 

" A patellák aktivitás felvétele fokozott."

 

Összefoglaló vélemény:

"a háromfázisú csontszcintigráfiás felvételeken a térdüzeletekben akut gyulladásra utaló jel nem látható. A térdizületi izfelszini régiókban diffúzan kissé fokozott osteoblast tevékenység figyelhető meg, az izületi rések kiszélesedettnek tünnek /folyadék?/. Mindkét oldalon, de főképp a jobb oldalon a bokaizület, a lábtő és lábközépcsontok területén, valamint a sacroiliacalis izületeknek megfelelően mérsékelt fokú dúsitás látható /érdemi sacroileitis nem igazolható/, a további leirt eltérések esetén enyhe fokú degenerativ gyulladásos folyamatra utaló szcintigráfiás jelek figyelhetők meg."

 

Ennyi. Képet nem tudom hogy kell feltenni.

 

Szerintem semmi komoly nincs benne. 8 évig kosaraztam, évekig karatéztam, súlyzóztam, reggeli futások, sok ugrálókötelezés..

Melóhely: részben időnként sok álldogálás, terheléssel, felszereléssel.

 

Ami még érdekelne, ha valaki tud csipő izületi lazitó gyakorlatot valami lightosat, mivel gondolom sokat emelgetem és mozgatom főleg csipőből a rossz lábam, igy ezért fáj már az izület, az leirhatná nekem, ha van kedve :)

 

Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2563

még az első gyógytornászom mondott olyasmit, hogy a legnehezebb akik faluban laknak, mert nem nagyon tudnak kimenni hozzájuk, na meg nem is nagyon szeretnek.. sajnos ez van.

 

akkor most ez az 5 darab..? csak balra? és vissza nem szoktad? 1 db az egy, oda-vissza, azt hittem..

 

azt viszont nem értem, mikor azt irod, hogy nagyon könnyű dolgok elmentek, amiket alapból tudtál.. vagy azokat elfelejtetted?

 

ha csak annyit is csinálsz bármiből, amennyi még nem fáj, attól is erősödni fog a lábad! ezt majd napok után észre fogod venni

 

szerintem a lábgéppel is óvatosan.. ugyis beállitják majd neked, de mindenképpen felügyelettel javaslom.

ismerősnek, akinek tipp topp volt a műtét, két hét alatt volt 120 fokon a hajlitás, lábgéppel otthon, jól hangzik, mi? :)

 

a rehabot szerintem mindenképpen próbáld meg! ha tényleg olyan rossz lesz, legfeljebb hazajössz..

 

házi feladatokat adott a gyógytornász valamit?

 

jó lesz ez, egyre sokkal jobb, de az eleje az picit nehezebb... meg gondolom az állapotfelmérés volt a gytornász részéről.

 

 

 

 

Előzmény: Chopper63 (2560)
L0riana Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2562

Képet! Képet! :)

Ha más nem, legalább jól megnézzük.

Én ezt a csontizotópost használtam egy időben profilképként :D. Aztán átszoktam az agyi MR-re.

Előzmény: Arzeen03 (2555)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2561

40, haggyàmà' :-)

Előzmény: Arzeen03 (2558)
Chopper63 Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2560

Szia Arzeen03!

 

Oké,várom a leleted majd én is.Hát a 40-en rég tul vagyok..igy kiváncsiskodhatok.

Juj!Hát a mai nap!Az ujuj volt.Hm,kint volt a gyógytornász.Ő tényleg nem okolható.Van 6 faluja,az OEP-szerződéses!Ő egyedül vidékre járós.Én nem esek útvonalába.Egy betege lemondta a gyógytornát,igy protekció miatt vállalt be.

Kijött késve 1 órát,nem találta a házat.Mindenki rossz fele küldte.Szegény,aki nem tudja hol 1 adott cim,legalább ne mondana hülyeséget!

Felvette adatokat,megnézte dokumentálta korházi dolgokat.

Teljes ellátásra szorulónak vett fel státuszilag.Meglátta a sebem,elszörnyedt.Sajnos nem emlékszem mi volt az a nem szép szó,ami elhagyta a száját.

Hát ha nem kérdezel igy rá konkrétan,lehet nem irtam volna róla.

Szégyenlem magam.Ennyi x-el a hátam mögött,hogy is irjam..nagyon könnyű dolgok elmentek amiket alapból tudtam.5db-is ment ágyon a balra kitolás de az 5. már sirva.Jobbra meg sem próbáltatta.Az 5. már nem kellett volna szerintem!

Aztán Ő tornáztatta volna,az végig sirós volt nagy fájdalmakkal.Ja,tudom más is átéli ezt..Nagyon kevés ideig birom,ezt mondta,és nemcsak a comb izmokkal van gond.Megtesznek mindent amit lehet.20 fok ebben a stádiumban próbálkoztunk,kitoltuk 25 fokra.

Véleménye:Kéri műtős orvosom utasitását a kedden érkező térdhajlitó géppel mi legyen a protokoll?Szerinte pár hetes rehab kéne,de a betegei között volt aki 1 nap után hazamenekült.Szép kilátások!

Nem jön házhoz!Annyit tudok vele tornázni amennyit gyermekemhez be tudok jutni.Amennyit tudok,majd igyekszem.

Voltak gondok papir dologban igyekszik megoldani!

Rendes volt.

Nagy fájdalmaim voltak torna közben.Tényleg keveset birok erőnlétileg.Elszomorit,de Ti itt álltok nekem jó példának,vigasznak.

 

A Tens gépnek örült van és használom.magamtól ma annyit értem el reggel plusszban,kb 1-2 millimétert emeltem fel a műtött lábam az ágyról.Hát itt tartok most!Én ennek is nagyon örülök!

Majd csak belejövök..

 

Szép estét nektek.

 

 

 

Előzmény: Arzeen03 (2558)
zkovaxxx Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2559

Ugye ez csak költői kérdés volt.:)

Már pont kérdezni akartam.

Tedd fel csak izibe.:)

Előzmény: Arzeen03 (2554)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2558

okés, majd felteszem később, a kesztyűtartóban van a kocsiban... de csak 40 éven felülieknek ajánlott :)

 

chopper, milyen volt a torna? vagy csak majd délután lesz? mit mondott a gyógytornász, hm? 

Chopper63 Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2557

Szia kedves Arzeen03!!

 

Tedd fel a leleted,szerintem mindenkit érdekelne.Te is törödsz mindenkivel!Gondolod ez nem igy működik viszont is??Nagyon remélem jó lesz az a lelet!Aki teheti és orvosi megfejtést tud hozzá,az nagy segitség lesz!Várom a fejleményeket nagyon!Drukkolok Neked!Mindenkinek aki itt van!Igen,vegyük fel a harcot,és mutassuk meg,mind talpra állunk,felépülünk maximálisan tőlünk telhetően!!

Igy legyen!!

Előzmény: Arzeen03 (2555)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2556

Senkit nem fárasztasz!!!!!!!!!! Te vagy a topik motorja :-))

Tedd fel lsz, nekem van radiológus kollégám, ortopéd sebész sajnos nincs, csak plasztikai :-)

Előzmény: Arzeen03 (2555)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2555

Megjott a csontizotop vizsgalat eredmernye, ha esetleg ert hozza valakit es van kedve egy kis elemzeshez, szivesen felteszem, kulonben nem akarok vele senkit farasztani

Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2554

tudtam én, hogy ha kipihenem magam, mindjárt visszatér a harci szellem!

 

mindenki azonnal vegye fel a harcot a térdproblémájával, majd mi megmutatjuk az életnek, hogy mi hogy működik! fegyverbe, akarom mondani térdre, és támadás!

 

pompom azonnal javitson futóeredményein, hétvégéig a tornákat fokozott ütemben, chilli több hajlitási fokot, Nikke több elszántságot, chopper legalább egy lábemelést, előre!! :) Egészségesek is, tornára fel! 

 

hétfőn jelentéseket beadni a fórumon, ki hol tart, esetleges akadályokról, gyógyulásokról, újabb fogásokról, tapasztalatokról, titkos nevekről, csodadoktorokról, kence ficékről, közérdekű dolgokról... :)

Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2553

azért látod, mennyi minden jó dolog is történik itt :) 

 

valahogy én mindig bepréseltem magam a kocsiba, nekem a jobb lábam, sarkon, és csak gáz, fékezés bal lábbal, vagy jobbal ballal variálva :) járókeret hátra, még az elején :) 

már a műtét után a kórházból egyedül vezettem és jöttem haza bár fájdalmasan, akkor még nagyon bizakodó voltam a gyógyulást illetően

 

egyáltalán nem kullogsz utánunk, sőt, példát vehetünk veled kapcsolatban, részemről legalábbis mindenképpen igy van

 

holnap jó tornázást, mindent csak pozitivan, először biztosan kicsit nehéz lesz, de jó lesz, majd meglátod, ha szakavatott mondja, mit kell csinálnod és majd mindenképpen ird meg, hogy mi volt 

könnyű ruha? csak nem futáshoz készül.. :)

 

itt minden példa, vagy történet egy kisebb esettanlmány, tele információkkal

 

Előzmény: Chopper63 (2552)
Chopper63 Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2552

Szerbusztok!

 

Gratulálok Neked chilout!Nagyon örülök a sikerednek!Bocs a vonások hiányáért!Mindenki a példaképem itt!Én csak kullogok majd utánatok..

 

Kedves Arzeen03!Igen be kellett lőnöm a fokokat a kispárnával is,de tudtam aludni,jobban mint szoktam!Hálás vagyok érte!Köszi!!

 

Figyelj,kocsi vezetés:Alacsony a kocsim,beemelem a lábam,de előtte beteszem az általam összetákolt ülés magasitót!Ne nevessetek ki nagyon,na jó megengedem egy kicsit!

Végy 2 db kb 15 cm magas akkora párnát,ami fedi a vezető ülést!Közé tégy 1 nagy műanyag vágódeszkát,és dolgozd a 2 db párna közé!

Ezt tedd az ülésbe:Kiegyenliti úgy a mélyedést,hogy ha bevontatom magam az ülésbe,csak igy nem fáj a comb,a térdhajlat,igy van meg az a szög,ahogy jó a lábfejnek!Háttámla függőlegesbe téve,és igy van lábfejnek elég erő még plusszban.Hát igy működök!Ha ez működés,boka jól üzemel.

 

Nagyon bizakodó vagyok irásaitok,eredményeiteket olvasva!

Fejlemény:Ma felhivott a sok hete várt gyógytornász!Holnap jön gyermekem lakására,igy beszállittattam ma hozzájuk magam!

Közölte:6 faluba jár,sok a beteg..Hm!Faluk,én nem falunk élek,csak város szélen!Hozzám nem jönnek ki.Nagyon elszomorit!

 

Holnap majd rákérdezek,miért működik ez igy,ez nem korrekt!!

 

LOriana!Neked is köszönöm irásodat!

 

Sok erőt adtok.Nos közölte a hölgy,holnap könnyű ruha,tornázunk!

Hát én aggódással tekintek a holnap felé!Ma látták a sebem többen!Ledöbbentek tőle!Hát én is csak sasolok,ebből mi lesz,holnap megirom mi történt!

 

Fájdalmaktól mentes jó pihenést mindenkinek!Mindenki apró,nagyobb sikerének,veletek örülök nagyon!!

 

Előzmény: Arzeen03 (2538)
zkovaxxx Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2551

A 3. után mondhatnám, hogy a rutin meg az évek, de nem.  Respect ahogy csináltad.

Először nem értettem miért keresed azóta is a bajt, de rájöttem, hogy mozgásban tartod a gazdaságot azzal ha TA soha nem fogy ki a munkából:)))

Előzmény: L0riana (2545)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2550

Nikke, visszaolvastalak..

 

Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2549

Az ilyen negativ stressz nalam mindig fogyassal jar

A munkam volt tulajdon keppen a hobbim is, ennek is lottek, e kore epitettem az egesz eletem, mashoz nem is ertek

Nikke, neked hogy hogy nem jott rendbe a labad? Ne haragudj de nem emlekszem.. 

Az ember egy ido utan magara marad a dologgal, ezt mar most tudom...

 

Előzmény: Nikke (2548)
Nikke Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2548

Na, a fogyással még tartozom magamnak, pedig biztos sokat segítene, ha kevesebbel terhelném a térdem, de a többi mondat.... Akár én is írhattam volna. Úgy érzem, hogy időtlen idők óta sántítok, csak vonszolom magam, és szégyellem. És megy el mellettem az élet. És nem tudom úgy élni, ahogy szeretném, mindenben (de tényleg mindenben) bekorlátoz. Sok minden jön hozzá. Jól írod! Felemészti az embert.

Aztán megrázzuk magunkat, és minden megy tovább.

Csak már túl sokszor kell megrázni magunkat, és ez egyre nehezebben megy.

A remény azért még megvan.

 

Előzmény: Arzeen03 (2546)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2547

Szuper! Az ilyesmi mindig remenyekkel tolt el! :-) 

Meg a vegen pompomnak lesz igaza, de majd csak belekotunk valamibe :-) 

Előzmény: L0riana (2545)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2546

Na ugye, jo az a tape, en lgalabbis hiszek benne

 

Le is fogytam rendesen, hiu ember vagyok, megy el mellettem kozben az elet

Nyomorusagosan es kellemetlenul erzem magam, szegyenlem az allapotomat, barmilyen hulyen hangzik

Sok csalodas is ert, minden olyan folyamatok, amik hatraltatjak a gyogyulasomat, nehez igy ilyen kornyezetben pozitivnak maradni, nem is sikerul.. Probalom tartani magam, de ram van irva minden, ez felemeszti az ember energiait..

 

Milyen rozzant terdkalacsodat :-)  most javul meg :-) 

 

Előzmény: _chillout_ (2543)
L0riana Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2545

Azt hiszem, nem sok ember bírta volna ki mindezt a megpróbáltatást. Őszintén mondom, le a kalappal. Ennyi gond után ekkora elszántsággal én még embert nem láttam. Remélem, nem vetted zokon, amit írtam, nem annak szántam. Igen, sajnos utólag okos csak az ember... és persze a teljes életedet nem írhatod le ide minden részletre kiterjedően, úgyhogy nem okoskodom tovább :).

 

Ami engem illet, sokkal könnyebb helyzetben voltam. A 3. pótlásom után, hála T.A-nak, minden úgy ment, mint a karikacsapás. A kórházból a műtét utáni 2. nap mehettem haza, pont hétvége lett. Anya segített volna a következő héten otthon, de inkább visszaküldtem dolgozni, mert nem láttam értelmét, meg tudtam nagyjából mindent oldani egyedül. A térdem nem fájt, egyáltalán nem vettem be fájdalomcsillapítót. A hason alvás, fordulás nekem már a műtét másnapján ment. Szerencsés is vagyok, hogy a térdem nem dagadós típus. A műtét után 5-6. nap környékén tettem egy sétát a boltig, kb. 300 m oda és vissza is. Fárasztó volt. 1 hétig mankóztam, úgyhogy a rögzítőben két mankóval szokatlan látvány voltam a boltban. Gyógytornára a 26. napon kezdtem járni, amikor lekerült a rögzítő, rá 3 napra már 90 fokban hajlott a térdem. Nem ragozom, tudom, szerencsém volt. Otthon is gyógytornáztam persze, mindent megtettem, amit a doki mondott - néha többet is (ugye nyilván a boltba menés 6naposan ez a szitu). Szegedre, az ülőmunkába a 4. héten tértem vissza, ehhez persze egy hihetetlenül megértő orvos főnök és segítőkész munkatársak kellettek.

Előzmény: Chopper63 (2537)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2544

Chopper, irtad, kuplung...

Akkor neked hajlik a labad, csak te nem tudod hajlitani, igaz? Akkor sztem csak az izomgyengeseg miatt van, ha igy van, no problem

Leghamarabb az izmok kozul a combizom epul le, eleg neki par het, ezert is olyan ijeszto a dolog

_chillout_ Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2543

Sajnálom a létbizonytalanságot, az szemét egy dolog... :-(( Az egészségnek sem tesz jót, ha az ember stresszben él.

 

A tape célja nálam az, hogy a letapadt és rossz szögben rögzült térdkalácsomat oldja. Amikor a fizios néni megkezel, mindig jobban hajlik, aztán kicsit mindig visszaromlik. A tape, ahogy ő mondja, az ő kezét helyettesíti, így állandóan masszírozva vagyon a rozzant térdkalácsom.

Előzmény: Arzeen03 (2542)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2542

Koszi, nagyon faradr vagyok, harom ejszakat dolgoztam, beugros alkalmi dolgok

Tornazok, labaim vekonyak, le vagyok amortizalodva, de ha kipihenem magam, majd jobb lesz a kedvem

Jovo honapban dol el, mi lesz a bejelentett munkahelyemmel, akkor TA, vizsgalati eredmenyek, rengeteg minden ami meghatarozo lesz, hogyan tovabb.. Koltoznom is kell, osszeomlott a letfenntartas.. 

Faradt vagyok, de orulok hogy jol vagy, nagyszeru lehet :-) 

 

De a tapeval mit iranyoztak meg neked? Elmondtak? 

En szerettem, mikor ragasztasom volt, hianyzik :-) 

Előzmény: _chillout_ (2541)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2541

Eléggé örülök ;-)) Nem írtam a múltkor, bocs, a drapp tape-et kaptam, nagyon szar érzés, érzem, ahogy húzza a térdkalácsomat.

A sérülés helye most kimondottan nagyon fáj, de ez várható volt, ahogy a többi javul, körvonalazódik, h hol van nagyobb baj. Az MR-tőlbazt remélem, hogy nem látszik rajta semmi, a doki pedig azt mondja, h elnézést, magának igaza volt, maga egy csoda, nem kell operálni ;-))

 

Te hogy vagy?

Előzmény: Arzeen03 (2540)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2540

Szuper, mondhatni hihetetlen :-) 

Gondolom hatartalanul boldog vagy, de nem is csodalom :-) 

Nagyon jo erzes lehet...

Tape van? Milyen, hogyan?

Porcerosito? Krem?

Vajon mi lesz az mren..

 

Előzmény: _chillout_ (2539)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2539

Passzív 120, aktív 125. Senki sem akar hinni a szemének, 2 hete szinte nulláról indultunk. Mondjuk durván kínzom magam, a határokat feszegetem, de másképp nem megy. A combizmomat már két napja be tudom feszíteni :-))

Előzmény: Arzeen03 (2538)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2538

na hello :)

 

azt hiszem, hogy nehezen tudjuk ezt megérteni, hogyan tudtál ennyi megpróbáltatáson keresztül menni és lelkileg elviselni

remélhetőleg nemsokára visszaülsz a chopperedre.. szerintem ezzel nem lesz gond, ha már mászkálgatsz, még ha segédeszközzel is :) ha eljön az ideje, majd elhagyod

a torna bár késett, késik egy kicsit, majd behozod, behozható a dolog

 

a kispána akció akkor jó? gondolom nehéz vele igy is megtalálni a poziciót, de ha megvan, már nem csak háton tudsz aludni :)

 

na leirom, hogyan álltam lábra úgy ahogy most vagyok..

műtét május 10. én volt

augusztusban elmentem a rehab intézetbe amit mondtam

ott már egy könyök mankóm volt csak

volt, hogy kimentem az udvarra mankóval és onnan már az ismerősöm tolt be kerekes kocsin, mert nem tudtam ráállni a lábamra egyik pillanatról a másikra, ijesztő és elkeseritő volt

 

voltam kontrollon augusztus végén annál az orvosnál, akit irtam neked

azt mondta, valamit kell csinálni a térdemmel, be kell inditani valahogy, valamennyire..

keljek fel reggel fél hatkor, hagyjam a mankót és induljak neki, bármerre.. engem fog a legjobban idegesiteni, hogy tehetetlen vagyok, meg hogy minek keltem fel kora reggel, ha menni sem vagyok képes

hogy minden kis siker önbizalommal fog eltölteni

vezessek naplót a tornáimról, hogy menyire javul a lábam, a hajlitási szög...

mozgassam egész nap, minden percben, amikor csak és amennyire tudom

menjek vizbe és mozgassam a lábam, mert ott jobban fog hajolni, melegbe ne, mert attól begyulladhat

ekkor még sokkal rosszabb állapotban volt  térdem, mint most

nem tud megműteni, mert ha most belevágna a térdembe, csak rosszabb állapotba kerülne a lábam

kért csontizotóp és MR vizsgálatot, jelenleg ezek vannak, utána kontroll

tudom, hülyén hangzik amiket a doki mondott, nem kell ehhez hozzáfűzni semmit

de ezzel azt akarta mondani véleményem szerint, hogy rajtam is mennyi minden múlik.. mert előbb utóbb majd mindenki széttárja a kezeit, én meg vagyok ahogy vagyok..

 

szoval azóta tornázok, itthon, egyedül, amit tudok

amik a rehabon voltak gyakok, azokat csinálom, továbbá a netről szedtem össze dolgokat, meg amiket gyógytornász ismerősöm mondott, nála augusztus elején voltam utoljára, még a rehab előtt, az meg már nagyon régen volt

 

bemelegités, boka, izometriás gyakorlatok, hajlitó gyakorlatok, labdás gyakorlatok, térd körüli izmok erősitése, comberősités, belső comb, külső comb, fenék erősités, vádli, járás gyakorlás

fekvőtámaszok

ami gyakorlatok fájtak, már szinte nem fájnak, van javulás, de ez nem a gyógyulás útja, legfeljebb hogy erősebb a lábam, az izületem 

ennyi tornától 10 ember is már rég meggyógyult volna

 

mankót letettem, vettem egy sétabotot

azzal sántikáltam

otthon a falba bútorokba kapaszkodva mentem, fájt az izület rendesen

 

most ott tartok, hogy már bot nélkül is járok talán egy hete, de sántitok

torna után megy a járás rendesen, de egyébként sántikálok, hajlitás szörnyű 

recseg ropog a térdem, pattog, semmi sincs rendben, de nem fáj ha ráállok, tudok vele menni, csak már a másik térdem is elkezdett eléggé fájni

 

várom, hogy TA megnézzen.. ez a két orvos, nagy nevek, egyikük csak rendbe tesz.. 

 

a gond ezzel a járással az, hogy már fáj a csipőm is néha, mivel helytelen az egész, tudom jól

bottal okésan ki tudom vitelezni, azért is szoktam bottal is sétálgatni

 

de mindenképpen vedd figyelembe, hogy az én esetem más, téged most műtöttek, engem meg május elején

 

engem is alázott meg orvos a nagyviziten, ápolók, nővérek előtt, de nem érdekel, bár nagyon rosszul esett, sőt még abban is kételkedtek, hogy fáj a térdem, ami olyan keserűséggel töltött el, hogy nem is tudom elmondani

 

ezek rossz dolgok nagyon..

 

aki megműtött, szerintem nem lett okés

utólag tudtam meg, olyan orvos, menekülnek előle az emberek, hát ez elég balszerencsés volt a részemről, igy hozta az élet

 

mindig utólag okul az ember, ha nincsen mellette, aki rendelkezik már valamilyen tapasztalatokkal ilyen téren, sodródik, aztán ott köt ki, ahol, utólag persze tudná, mit és hogyan csinálna másképpen 

 

na ennyit erről, várjuk pompom futóeredményeit és chillout jelenlegi hajlitási szögének közlését :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Chopper63 (2537)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!