Keresés

Részletes keresés

hörpölin Creative Commons License 2010.12.15 0 0 31518

"Lesz Országos Kék-kör térkép is?"

Még nem tudom. Most az ünnepek alatt valszeg elkészítem a DDK térképét is, ha pedig belevágok az AK-ba, akkor annak a térképét is. Pesze, jó lenne látni egyben az egész Kék Kört, de annak a mérete is eszméletlen nagy lenne, vagy 10 MegaBájt! Ha meg jobban betömörítem a jpg-t, akkor meg már erősen csökken a minősége. Sajnos, ha sok térkép elemet rakok össze, akkor összeadódnak a szkenneléskori pozícionálási hibák is, ezek most is megszívattak, ha a térkép alsó részét figyelmesen nézitek, Ti is észrevehetitek.

Egyébként jó ötletet adtál, majd gondokodom rajta! :-))

Előzmény: szulejmanszultan (31517)
szulejmanszultan Creative Commons License 2010.12.15 0 0 31517

Ez nagyon szépre sikerült, biztos sokat dolgoztál vele, gratulálok!

Lesz Országos Kék-kör térkép is?

Előzmény: hörpölin (31508)
ssimi Creative Commons License 2010.12.14 0 0 31516

Bocsi, hogy belerondítok itt a szervezkedés közepébe... de hátha van itt olyan elvetemült, aki a hétvégén épp erre szeretne túrázni.

Az Egererdő Zrt. értesíti a természetjárókat, hogy december 18-án, szombaton az Országos Kéktúra Sirok és Domoszlói-kapu közötti szakasza vadászat miatt lezárásra kerül. Kérjük, ezen a napon kerüljék el ezt az útszakaszt.

Üdv

ssimi

olahtamas Creative Commons License 2010.12.14 0 0 31515

Engem aztán nem zavar!

A kérdés, hogy a Huculokkal nem akar e huncutkodni :)

Előzmény: lükepék (31513)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2010.12.14 0 0 31514

Nos akkor január 21 péntek esti indulás majd érkezés utáni elhajlás, január 22 túra és utána fakultatív.

Résztvevők eddig:

Hörpölin

Oláhtamás

Lükepék

stb stb stb, aki még akar

A Kutatóház mellett még azt mondanám, hogy pont a Mézna bérc oldalában van, úgyhogy reggel időt nyernénk - meg kb 2-3 km-t.

Bakkancsosnál előleget kell fizetni a foglaláskor.

Az, hogy nincs meg az 5km per óra túratempó sztem senkit ne zavarjon, mert személy szerint én sem zergének születtem, plusz ha túrázni megyek, akkor nézelődök, úgyhogy én is a sereghajtók közé sorolom magam.

Magam részéről én vasárnap este fogok visszajönni.

lükepék Creative Commons License 2010.12.14 0 0 31513

Részemről szavazok a th-ra.

Hozzátenném, nem fogok tudni ttúratempót menni, felfelé most kb. 2,5-3 km/h a vmax-om, vízszintesen meg lefelé mondjuk még megy a 4-4,5 (legalábbis havas-latyakos-jeges úton).

Kérdésem még, hogy van-e elvi v gyakorlati kifogása valakinek, hogy Zsoli kutyánkat is vigyük (felnőtt, szobatiszta, szocializált, túrához szokott etcetc)? És hogy vajon a th-ba beengedik-e?

Előzmény: Remélemilyennicknincs (31509)
olahtamas Creative Commons License 2010.12.14 0 0 31512

Addig írd be a telefonodba, vagy vegyél gyorsan naptárat :)

Előzmény: hörpölin (31510)
olahtamas Creative Commons License 2010.12.14 0 0 31511

Ez remek!

Nekem is szimpatikus a pénteki leutazás, és szombat este hazajövés.

Vasárnap Vagdalthús túra, azt nem hagyhatom ki :)

Szerintem próbáld meg a http://anp.hu/anp/default.asp elérhetőségein megtudakolni a helyzetet.

Szállás ügyben én sem vagyok finnyás, csak legyen némi langyosság :)

hörpölin Creative Commons License 2010.12.14 0 0 31510

Ha pénteken időben tudunk indulni, akkor javasolnék az estére egy össznépi elhajlást, csak hogy ki ne jöjjünk a gyakorlatból! Én benne vagyok a túrában, ha lenne jövő évi asztali naptáram, bizisten már bele is írnám! :-))

Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2010.12.14 0 0 31509

Okés, látom nem úszom meg! ;-)))

Nos akkor ezennel bedobom január 22-e szombatot a közösbe, mint lehetséges dátumot a jósvafői OKT nosztalgia túrához.

Addigra megnézem az engedélyeket és akinek még van lehetősége, azt is szeretném megkérni, hogy segítsen abban, hogy beléphessünk a Ménes-völgybe.

Utazás szállás tekintetében:

Lehetőségek Jósvafőn szállásra:

Tengerszem Hotel: nekem kb drága. és a kb alatt most nem a körülbelült értem.

Bakkancsos túristaház: nekem árban jó, de öléggé fapados (3 db 5 ágyas szoba, fürdőház a házon kívül, viszont az több zuhanyzós, konyha közös a tulajékkal kb 1900HUF)

Kutatóház: Ez nekem a kedvencem, 3 db 3 ágyas, 2 db 2 ágyas szoba, de az ágyak egy része franszia. Egy darab zuhanyzó közös vécével - úgyhogy sorbanállás garantált. 1700HUF és még azt is hozzátenném, hogy kb 2 km-re van a falutól fent a hegyekben, oda kocsival SENKI nem megy fel! (tengelytörés nélkül teszem hozzá...)

Utazás:

Felnőtt vonatjegy kedvezmények nélkül oda-vissza 8000HUF. Kocsival benzinnel kb (vagyis cca) 13 000HUF+matrica, de telekocsival még mindig jobban kijövünk, mint a vonattal.

Péntek estét javaslom leutazásnak, hogy szombaton korán tudjunk elindulni - Jósvafőn kb fél órával hamarabb van sötét, mint Pesten, úgyhogy fejlámpát nem otthon hagyni.

Hát nagyjából ennyi.

Döntsetek! ;-)))

hörpölin Creative Commons License 2010.12.14 0 0 31508

Miután összeszerkesztettem Visztula térképét, arra gondoltam, hogy el kellene készíteni hasonló felbontásban a jelenlegi Országos Kéktúra útvonal térképét is egyetlen nagy képen. Nos, össze is hoztam a dolgot, már fel is töltöttem a honlapom háttértárára. Meglehetősen nagyra sikeredett, 7480 X 3736 pixel méretű, letölteni sem egy pillanat műve (legalábbis nem mindenkinek), mert még jpg-be betömörítve is 3517 kiloBájt! Szóval a letöltési helye:

http://www.rp-ddk.extra.hu/Taj_terkepek/kektura_2009_3.jpg

Mivel ez az ötlet már korábban is megfordult a bucimban - igaz, akkor még külön tájegységenkénti bemutatásban gondolkodtam -, ezért engedélyem van a felhasznált autóstérkép jogtulajdonosától, a Topográf Térképészeti Kft-től a térkép, illetve annak részleteinek a honlapomon való felhasználásához. A kéktúra térképet szabadon lemásolhatjátok saját célra, de nem terjeszthetitek!

Ahogy a térképen is szerepel, az a 2009-es kiadású kéktúra igazolófüzet alapján készült. Tudom, hogy azóta történek már változások az útvonalon, azonban ragaszkodtam az ottani adatokhoz. Ha bármilyen hibát találtok rajta, kérlek, jelezzétek! Kellemes böngészét!

olahtamas Creative Commons License 2010.12.14 0 0 31507

Nincs is jobb, mint havas autópályán menni 200 km-t :)

Persze ha Visztula vezet, akkor úgy sem tarthat sokáig az út :D

A megadott peremfeltételek alapján, nekem csak 22.-én lenne jó.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (31498)
kukabenko Creative Commons License 2010.12.14 0 0 31506

A Kékes Turista Egyesület minden évben szokott szervezni szilveszter éjszakai túrát. Már többször is voltam rajta, jó volna máshova elmenni. Tudtok más által szervett szilveszter éjszakai túráról? Biztos volna Bp környékén is igény rá.

petifater Creative Commons License 2010.12.13 0 0 31505

Sziasztok!

Jövő évi terveim között szerepel a Balaton-Felvidékik Kék végégjárása. Tud valaki nekem valaki friss infót a jelzések állapotáról? A talált, régebbi beszámolók alapján néhány szakasz elég rosszul jelzett.

előre is kösz!

p.

G(Dzsí) Creative Commons License 2010.12.13 0 0 31504

Ez a gyaloglat engem is érdekelne.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (31496)
G(Dzsí) Creative Commons License 2010.12.13 0 0 31503

Természetesen seprűként :)

Előzmény: olahtamas (31497)
lükepék Creative Commons License 2010.12.12 0 0 31501

:) hát legyen a próbatopiktúra a Lófejvölgyi..

hörpölin Creative Commons License 2010.12.12 0 0 31500

Azannya! Micsoda társasági élet folyik itt! :-)) OK! Ha tudok, megyek én is topiktúrára!

A múltkor már közreadtam az OKT gerecsei szakaszának távolság- és szintadatait. Most folytatom a sort a Pilis - Budai-hg. - Visegrádi hg. hármassal. Viszont az első táblázat formátumán kissé módosítottam, így azt is újra felteszem, hogy azonos kinézetű legyen az összes táblázat. 

A készítés elve:

Sajnos, a kéktúra igazolófüzet adatai sokszor nem egyértelműek, vagyis nem lehet tudni, hogy a távolságok tartalmazzák-e a pecsételőpontokhoz való letérést, avagy sem. Én különbontottam a kettőt: az első táblázatban csak a kék jelzés által bejárt útvonal szerepel, a másodikban csak a letérések. A letérésekről: az 50 méteresnél kisebb kitérőkkel nem foglalkoztam, csak a nagyobbakkal. (Pl. a szárligeti vasútállomáson a gyalogos felüljárótól kb. 40 méteres letérés a forgalmi iroda, vagy Pusztamaróton a bélyegző új helye kb. 30 méterre van a földúttól. De ebbe a kategóriába tartozik az is, hogy a jelzések az út egyik oldalán vannak felfestve, de a másikon van pl. a pecsételőhely kocsmája.) A letérések csak a kéktúra útvonalától a pecsételőhelyig vezető út hosszát és szintjét mutatják, a visszautat nem!

Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2010.12.12 0 0 31498

Például.

Szombatonként ráérek január végéig.

Előzmény: olahtamas (31497)
olahtamas Creative Commons License 2010.12.11 0 0 31497

Teszem azt, egy jó kis közös Fóti somlyó ttúra :)

Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2010.12.11 0 0 31496

Hobo: köszönöm a markecot. ;-)

Lükepék: tudod mosóporos házisárkányként nekem bizonyíték kell, nem ígéret! 8)))

Szóval ha nem BUÉK 20, akkor valamikor máskor hozzunk össze valamit, Gethe úr is jöhet, Hobo is jöhet, Hörpölinre alapból számítanék, Oláhtamás detto és a másik fórumról is jöhet mindenki! Egyáltalán jöhet Mindenki!

(és ha már összejött félszáz ember - akkor én csendben elosonok egy másik úton...;-))) )

Szóval besz meg!

lükepék Creative Commons License 2010.12.11 0 0 31495

Hát gondolom Gethe úr is jönne. :)

BUÉK-ra sajna nem megyek (egyrészt tömegtúra, amit nem nagyon bírok, másrészt meg sok a szint benne, azt most nem tudom vállalni..), de hátha kapsz addig referenciát rólunk.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (31492)
olahtamas Creative Commons License 2010.12.11 0 0 31494

Ebben én is benne volnék vala, ha majd alkalomadtán alakul olyan időpont ami nekek is jó!

Ha elakadtok az engedélyek kérésénél, akkor esetleg tudok kapcsolatokat felkutatni :)

Előzmény: lükepék (31491)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.11 0 0 31493

Azért ne szerénykedj,marha jó társaság vagy,félelmetes intelligenciával,kiváló túra és társalkodó partner.Lükepék pedig Gethe úrral közösen egy társaság ha jól emlékszem...:-)

Előzmény: Remélemilyennicknincs (31492)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2010.12.11 0 0 31492

Nocsak? Te is többen vagytok? ;-)))

Én azt elhiszem, hogy jó társaság vagy-tok, nem is azt mondtam, hogy nem, hanem azt, hogy én nem! 8ĐĐĐ BÚÉK 20-on megbeszélhetjük a részleteket. Na?

Előzmény: lükepék (31491)
lükepék Creative Commons License 2010.12.11 0 0 31491

hát nem vagyunk túl rossz társaság, így szerénytelenül.. :)

Előzmény: Remélemilyennicknincs (31490)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2010.12.11 0 0 31490

Nos egyenlőre csak ötletként merült fel bennem a dolog.

Ha véglegesedik a történet, akkor van hova forduljak, hogy kiderítsem a belépési lehetőségeket. Ha összejön, összejön, ha nem, nem, akkor van sok másik lehetőség azon a vidéken.

Viszont mivel eléggé kiállhatatlan természet vagyok, már most mondom, nincs ellenemre közös túra, de többnaposra csak úgy megyek el, hogy előtte már egy napot valahol szagoltuk egymás izzadtságát - félreértések elkerülése végett itt egynapos csapatépítő túrára gondolok. Szóval mindenki welcome, de előbb ki kell állni a három próbát! ;-)))

Előzmény: lükepék (31489)
lükepék Creative Commons License 2010.12.11 0 0 31489

Januárban egyébként újra megyek fel és tervezem, hogy végigjárom a régi OKT vonalát Jósvafőtől Szögligetig a Ménesvölgyben.

Ez engem is igen-igen érdekelne, de ha jól tudom, eléggé védett és nem lehet benne túrázni. Engedéllyel mennél vagy csak úgy?

Előzmény: Remélemilyennicknincs (31486)
lükepék Creative Commons License 2010.12.11 0 0 31488

Mondjuk '38-ban jórészt makadám utak lehettek (ha még édesanyám is makadámos országutakon utazott emlékei szerint az 50-60-as években!), azon meg nem 90-nel mentek az autók, és kb. 2óránként (esetleg 2naponként) mehetett el 1-1 autó/busz/teherautó.

Előzmény: Törölt nick (31484)
lükepék Creative Commons License 2010.12.11 0 0 31487

Hát igen, a Bodó-réti tocsogót nem terveztük, de azon a részen az erdei utakon is áll a víz, szóval sok előnye nem lett volna kerülni.

Előzmény: annyi baj legyen (31476)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!