Keresés

Részletes keresés

Pitecus Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31622
Ha valakit érdekel:
Ebben a pillanatban jött be az M62 117 ferihegyre("C" porta).
Ha gyorsak vagytok, akkor lencsevégre kaphatjátok amint újra kimegy.
(Általában Daciák szoktak bejönni, vagy M44-es gépek).
Üdv
Pitecus
István Gyuri Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31621
Személyszállító Vonatok Összeállítási Rendje (két részből áll: belföldi és nk-i vonatok)
Előzmény: HiggsHadson (31619)
HiggsHadson Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31620
Nektek mi a éleményetek erről az új (2001/2002) menetrendről!
És azért mennek az IC/EC a Keletiből a Nyugatiba/Délibe, mert a Keletit felújíttják?
Előzmény: HiggsHadson (31619)
HiggsHadson Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31619
Mit jelent ez a "SzVör"?
Előzmény: István Gyuri (31615)
István Gyuri Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31618
Kedves gfeca!

Én elhiszem, hogy ez így van. Nekem ma 12:00 körül mondta ezt egy eléggé prominens ember (magánba megírom), aki nem annyira a felső vezetésben van, ezért gondoltam, hogy benne van a napi dolgokban, és TUDJA. Ezek szerint mégsem teljesen megbizható forrás, vagy én értettem félre a szavait.

ELNÉZÉST MINDENKITŐL A FÉLRETÁJÉKOZTATÁSÉRT!!!

Előzmény: gfeca (31617)
gfeca Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31617
Üdv Mindenkinek!

Sokadszor ismétlem: A pécsi ICR nem azért halt meg mert nincs elég kocsi hozzá....Minden ilyen jellegű kijelentés a szokásos hozzáértés...

A pécsi ICR sorsa nem a 100-ason történő beváláson múlik...döntés kérdése..

Az IC829/828 rendes pécsi IC kocsikból fog állni.

gfeca

Előzmény: István Gyuri (31615)
chrta Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31616
verőfényeset!

utálom ezeket a hozzászólásokat, de musz megírni:
tegnap este egy 88 éves szegedi férfi úgy vetett véget életének, hogy letette a nyakát a szeged-bpest vonal vágányára, szegeden, a bajai úti átjárónál. persze, akkor már elég sötét volt, a vezér későn vette észre, így az esti vonat fél10 magasságában választotta el cs. lajos testét a fejétől. elég ütős látvány volt, most rám férne egy vodka-martini.. :((
K.

István Gyuri Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31615
Pécs felé is tervbe van véve (a sajttájon úgy fogalmazott Kukely úr, hogy Pécs a következő), de egyelőre nincs rá keret (kocsi), így "sima" IC-ként, de megállások nélkül fog közlekedni az IC806/807 (csak munkanapokon). Ha lesz rá kocsi, akkor ICR-esíteni fogják, de gondolom csak akkor, ha beválik a 100-ason.

Selyemhernyó Egerbe fog járni az biztos, de ettől még az IC 828/829 (Bp-Kaposvár-Nkanizsa) is maradhat selyemhernyó, egyelőre passz. Holnapra igértek nekem SzVÖR-t, majd abból megmondom.

Előzmény: HiggsHadson (31612)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31614
Ha van olyan szo, amitol folall a szor a hatamon, az az atszallas. Es ezzel az utasok tobbsege is igy van.

Sajnos az utasokat a jelenlegi rossz csatlakozások riasztják vissza. Ha taxira/ról kell átszállni, akkor az időveszteség nem több 1-2 percnél.

A mai korulmenyekbol kell kiindulni, es nem az altalad idealisnak megalmodottbol. Ha az meglenne, akkor osztalyozhatnal annak megfeleloen.

Ne a mai körülményekből induljunk ki! Így sosem jutunk előre, csak konzerválunk. Küzdjünk az ideális állapot megteremtéséért!

Vk:
”A településfejlesztés nem egy közlekedési társaság feladata, de a közlekedéspolitikában ennek tükröződnie kell. A közlekedési társaságok pedig a közlekedéspolitika megvalósító eszközei.”

Ha ez igaz, - es bizonyos szinten az -, akkor tessek hozza forintokat rendelni. Ha nem teccek hozza forintokat rendelni, akkor ne tessek a Volanokat leosztalyozni!

A finanszírozás problémáját rendbe kell tenni, ez nem vitás. Ha a közlekedéspolitika ezt nem kívánja felvállalni, akkor az ügy elveszett.

Masreszt megint vasutas szemszogbol, kapacitasalapon nezed a dolgokat: “Ha nincs vonatra elegendo utas, akkor busz.”
A dolog nem ilyen egyszeru. Nem mindegy, hogy azt a - szerinted minimalis napi 10 - eljutast mikor, es hova es mivel kell biztositani.

Itt egy kis félreértés támadt. Ezzel a mondattal arra az esetre gondoltam, amikor egy terület(község) lakossága nem képes megtölteni egy mai értelemben vett közösségi közlekedési eszközt.

Errol nekem az a velemenyem, hogy nem kell, sot, nem szabad minden egyes utasnak utananyulni, es a kozossegi kozlekedesre rangatni.

Ha emlékszel ezt még radikálisabban fogalmaztam meg a tanulmányodra írt válaszomban. (csak hivatásforgalommal foglalkozzunk!)
Az általam vázolt koncepciót azért tartom jobbnak a jelenlegi rendszernél, mert nem kell eszközt pazarolni a kis falvakra, de ezzel párhuzamosan sűrűbb hivatásforgalmi kiszolgálást biztosít a szükség szerint közlekedő autókkal.

Lehet, hogy kb. ugyanannyibol tart elhurcolni egy zsaktelepulesrol egy utast egy vasutallomasra, mint egy buszmegalloba, sot meg az is lehet, hogy nincs neki kulonbseg abban sem, hogy busszal, vagy vonattal megy be a delikvens a varosba, de eros a gyanum, hogy a varosba erkezve a busszal jobban meg tudja kozeliteni az uticeljat, mint a vonattal. Ennek a szempontnak a jelentoseget ne hanyagold el!

Valóban. Erre nem gondoltam, de akkor keresek valami megoldást.

Lakott hely alatt olyan települést értek, ahol legalább körjegyzőség van.

De akkor terjunk vissza megint arra, hogy szerinted minden lakott helynek szuksege van napi 10 eljutasi lehetosegre.

Ezt csak hozzávetőlegesen írtam. Nem olyan értelemben, hogy erre van szüksége, hanem szerintem innentől lehet 4-est adni a minőségre. Nem szándékozom az alapellátás fogalmát meghatározni, de még az ellátási kötelezettségét sem. Erre Chikán Gabi tud egy frappáns megoldást, akiről úgy tudom ott lesz Valkonyán és megosztja velünk. (nem akarom elvenni a kenyerét)

Arra keressuk-e a megoldasokat, hogy mikent lehet megmenteni a mellekvonalakat, vagy arra, hogy egy jo szinvonalu es finanszirozhato rendszer alapjait dolgozzuk ki.

A nyári egyetem címe: Megmenthetők-e a hazai mellékvonalak?
Ez nyilván nem öncélú hanem kritérium a „jó színvonalú” és a „finanszírozható”, de az már a feladat továbbgondolása és a HOGYAN? kérdésre keresi a választ. A mellékvonalak megmentése és a színvonalas, finanszírozható közlekedés szerintem nem mond ellent egymásnak. Remélem mások is így gondolják.

Viszont orulnek, ha az a megoldas jonne ki vegul, hogy igenis kotottpalyaban fekszik a jovo. De hogy oszinte legyek, ebben csak ott hiszek, ahol megfelelo szamu utas van hozza.

Az olyan területeken, ahol a mi fogalmaink szerint kevés az utas, nem lehet „megfelelő számu” utast összekaparni az autóbuszközlekedés számára sem. Pontosabban betérőkkel lehet (látom betérőpárti vagy), de nem szeretem ezt a módszert, inkább a Jakab-taxi járatokat.

A Gipsz Jakab fele iranytaxikkal kapcsolatban sajnos kicsit el kell keseritselek. Nem azert, mert a dolog nem mukodokepes, hanem mert nem uj. Mostanaban van kialakuloban, de sajnos nem egeszen ugy, ahogy az kozlekedesi szempontbol kellene. Falugondnoki halozatnak hivjak, es csak ugy mellekesen van gipszjakab-funkcioja. Latok benne fantaziat, de nem hiszem, hogy ha teljesen kivaltana a faluba betero buszokat, az jo lenne.

Akkor első lépcsőben ezt kell finomítani a helyieknél, a közlekedési szempontok figyelembevételével (itt lehet szerepe a VTSZ-nek). Nyilván az én betérő-irtó álláspontom sincs kőbe vésve és van ahol szükség lehet rá.

Előzmény: Carpy (31495)
Redondo Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31613
Nincs ICR Pécs felé.
Előzmény: HiggsHadson (31612)
HiggsHadson Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31612
Azt szeretném kérdeznoi, hogy nemtudod, hogy lesz-e ICRapid a 40-es vonalon, mert az új menetrendbe az információk/ICR azt írja, hogy megy 1 pár a 100-on (Baross Gábor InterCity Rapid), de a 40 vonalon nem találtam ICR!
Más az igaz, hogy a Selyemhernyó nem a 40-es, hanem Egerbe fog közlekedni?
Előzmény: István Gyuri (31610)
Szütyi Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31611
Egy friss hír

"Vonat gázolta el a kis Polskit ... Bűnügy
2001. június 5. 11:41

[MTI] Életét vesztette egy 46 éves nő, amikor kedd reggel fél kilenckor Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget között a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott Polski Fiatjával. A Budapestre tartó személyvonat elütötte és összeroncsolta a szerencsétlenül járt autót. Az autó vezetője azonnal meghalt. A szerelvény mintegy negyven perces késéssel folytatta útját."

Az a szomorú az egészben részemrol, hogy az elso gondolatom nem az áldozattal volt kapcsolatos hanem azzal, hogy Szergej vagy Csörgo kapta-e el és mennyire törött...

István Gyuri Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31610
Ma délelőtt kint voltam az ICR-bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón. A sajttájékoztatón túl sok érdekes nem volt (a német hitellel kapcsolatos sínbuszokról holnap lesz eredményhirdetés 18 hónapos szállítással, az orosz ikermotorkocsikból 5 darabot talán végre legyártanak, itt finanszírozási kérdésekben nincsn megállapodás, a 40 db, ami 3-4 helyre lenne állomásítva legkorábban jövő év végére érkezhet.)

Georgie és kocsiszám kedvelők figyelmébe:
a kiállított ICR-vonat V43 1357 tolta be a Nyugati 10-es vágányára a Királyváró elé.
3Bpmz+WRbumz+Apmz 22-től 18-ig számozva (Megj. úgy látszik a 20-as számból nem készültek kis műanyag táblák még, mert színes nyomtatóval készültek sima papírra feliratok, volt ahová ez sem jutott, így ott a 20-as kocsi 18-as műanyag táblácskát kapott. Van még 5 nap javítani. A 20-as kocsi mindkét oldaláról hinyzott a "nem dohányzó" jel a 2. osztály jel alatt, az étkezőtől távolabbi részre esetleg fel lehetne festeni. Ha már festés: frissen le vannak fújva a kocsik, tényleg csili-vili a szerelvény!!)
Na, akkor most már tényleg a kocsiszámok:
20-71 022-4
20-71 019-0
20-71 016-6
88-71 007-4
10-71 008-5

V42 515 Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31609
Karcsi!

Lehet, hogy félreérthető volt, én nem sokalltam a lap árát, nagyjából tisztában vagyok vele, hogy milyen költségek terhelik egy ilyen sajtótermék előállítását.

Nem a Pályaőr honlapjára felkerült cikkekkel kapcsolatban írtam, amit írtam: még kb. egy évvel ezelőtt takilaci kért meg, hogy ezt meg azt a Pályaőrből tegyünk fel a netre. Erre mondtam, hogy nem jó, ha ebből rendszert csinálunk, mert így a lap elveszti varázsát (és előfizetőit). A www.tar.hu/vasut lapra végül is csak egy cikk került fel, az is vonalbejaras (11-es vonal, ha jól emlékszem).

Lehet, hogy a megcélzott olvasótábor ma még nem rendelkezik internettel, de ennek lehetőségét figyelmen kívül hagyni nem szabad. Az internet elérhetősége egyre bővül: én innen, amióta a topic megy (lassan két éve) több infót szedtem össze a vasútról, mint az azt megelőző 29 évemben. Nem azt akarom mondani, hogy egy írot sajtóanyag teljesen elveszíti szerepét. Nem. De alaposan át kell értékelni, hogy mire VAN és mire LESZ egy-két év múlva kereslet. Ha úgy gondolod, hogy az eddigi struktúrára, akkor akár Neked, akár követődnek továbbra is szívesen - de azt nem ígérhetem, hogy rendszerességgel és pontosan - szállítom vonalbejárásaimról készült irományaimat.

Gábor

Ui: egy módosítás a vasárnapi vonatozásról szóló írásaomhoz: a 16.45-ös Kecskemét-Lakitelek-Kunszenmárton-Szentes vonat kalauza nem azt mondta, hogy "Kit érdekel?", hanem azt, hogy "Kit zavar?" A lényegen nem változtat, csupán árnyalatbeli a különbség.

Előzmény: M62 187 (31608)
M62 187 Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31608
Kedves Vasútbarátok és Mindenki!

Köszönöm a megértő és együttérző, bíztató és kételkedő szavakat...

Csak röviden...

V42 515!
A hozzászólásokból és a más csatornákon érkezett véleményekből is az tűnik ki, hogy a Vonalbejárás rovat volt a legnépszerűbb.
A honlapunkra nem kerültek fel teljes cikkek, csak pár soros kedvcsinálók és egy-egy fénykép színesben, éppen azért, hogy a ne rontsuk a nyomtatott lap esélyeit. (Itt a topicon talán egy cikk jelent csak meg.)
A Pályaőr olvasóinak és előfizetőinek többsége nem rendelkezik internet-hozzáféréssel. Én elsősorban rájuk alapoztam. Viszont örülök annak, hogy a topic-társak is szép számmal találtak okot arra, hogy egy nyomtatott újságot megvegyenek :-).
Tudom, hogy nem volt olcsó a lap, ami elsősorban a példányszámon múlt. Viszont azt kell mondanom, hogy szerencsére az ára ellenére sem volt nyereséges, mert nagyon elszomorított volna, ha minden száz forint haszonból kb. 80-at az állam oltárán kellett volna áldoznom.

pg54!
"...nem lehetne más megoldást találni? Hátha lenne itt néhány hozzáértő és tenni akaró ember, hogy havi folyóiratként megmaradhasson a Pályaőr?"

Több lehetőséget is számbavettem. A legkevésbé az tetszett, hogy hét évnyi munkámat csak úgy kidobjam a kukába. Ezért marad meg a lap. Nem panasznak szánom, számomra az élet így természetes, de mivel két gyermekemet egyedül nevelem, időnként le kell mondanom egy-két dologról. Most éppen egy nagyobb "dologról", de amivel (illetve akikkel) helyette foglalkozni fogok, minden bizonnyal busásan "kárpótol(nak)" majd ezért.
Továbbra sem zárkózom el azelől, hogy arra alkalmas jelentkezőnek átadjam a lapot, természetesen minden tőlem telhető segítséggel támogatva.

hmsoft!
Úgy gondolom, hogy amit csináltam, az nem olyan nagy dolog, mint ahogyan a legtöbben gondolják. Eszembe sem jut, hogy nem létezik olyan vasútbarát, aki a helyemre állhatna. Én jóhiszemű amatőrként hét évvel belekezdtem valamibe, amiről nem sok fogalamam volt. A hét év alatt rengeteget tanultam (amit azért valamilyen formában későbbi életemben szeretnék még kamatoztatni). Viszont a hét év azzal telt el, hogy évről évre, hónapról hónapra, napról napra mindig alkalmazkodni kellett a gyorsan változó helyzethez, mindig meg kellett találni a legjobb megoldás, és 1-1,5 évente mindig fel kellett állni a padlóról és jószerivel előről kezdeni mindent, mert a baj mindig akkor jött, amikor minden a legjobban ment. Mint például most is. Ez a mostani már egy kicsit sok volt...
Internetes lapra én is gondoltam, de a Vasútbarát magazin is ebbe az irányba indul most el (ezt személyesen a főszerkesztőtől tudom), és ők ezen a téren (például az előkészületeket illetően) jóval előttünk járnak, én pedig még éppen csak belekóstoltam a html-programozásba...

Váci!
Lesütött tekintettel mosolygok magam elé, amikor soraidat olvasom... (Ja, így nem is lehet olvasni? :-)

"Amikor pedig megérkezett, mindig bennhagyta a postaládában, hogy örüljek neki."
Remélem, hogy - ha nem is olyan gyakran, mint eddig, de - fogsz még örülni a Pályaőrnek!

"Egy beszámolóm eszerint "eltünt", de majd egyszer talán megjelenik."
A kinyomtatott korrektura megvan, csak ebben a kupiban most nem találom...

A könyvekről:
Örülők a fokozott érdeklődésnek, de komoly dillemát okoz, hogy mit csináljak azokkal a könyvekkel, amikért többen is jelentkeztek. Ráadásul van olyan is, aki a kért árnál többet ajánlott. Mivel nem vagyok a saját zsebem ellensége, és jó helye lenne a pénznek, a következőt találtam ki.
A http://www.extra.hu/palyaor/elado1.html címen található listában zölddel jelölöm azokat a tételeket, amik iránt már érdeklődtek, csillaggal kiegészítve, ha többen is voltak. Pirossal pedig azokat, amikért többen is jelentkeztek, és ahol a kért összegnél többet ajánlottak (ott az utolsó ajánlat lesz feltüntetve).
Természetesen nem áll szándékomban árverést hirdetni, de köszönöm a "figyelmeztetést", ha valamit áron alul kínálnék.

Word 2.0
Köszönöm a felajánlott segítségeket Word 2.0 ügyben. Természetesen tudom, hogy az újabb Office verziók olvassák a 2.0-t, de én nem olvasni, hanem írni szeretnék. Angol verzióm van, a magyar a közel tíz év alatt berögzült billentyűkombinációk, a magyar nyelvű helyesírás ellenőrzés és több praktikus tulajdonság miatt lenne szükséges. Azok, akik utánanéztek és meg is találták, kérem jelezzék! Köszönöm!

Bzmot_136 Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31607
Nos, akit érdekel: egy-két szentesi szerelvényforduló:
MD forduló:

4350: "S" Kunszentm.-37232-37410-7215-37114-37216
4351: 7219-37112-37115-7214
4352: "S" Kunszentm.-37217-37117-7212-7213-7216-7241
4353: 7219v-7230-7217-37122-37113-37146-37426

Bzmot forduló:

4360: 7729-7461-7460-7728
4361: 35710-35729-35722-35713-35716-37158-"S"Kf.háza
4362: S Lakitelek-37149-S-35739-35712-35715-35724-35721
4363: 35719-35720-35717-35714-35711-35738
4364: 37150-37159-7210-37442e-7732-7733-37441e
4365: 37440v-37459-7242-"S" Szentes-37234-37424-7226-7221-37458
4366: 37449-37440-37447-37442-37445-37444-37443-37456-"S" Szentes-37448-37451

FOMA Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31606
"És ilyenkor max. 80-nal megy a vonat? "

Bajosan, mert oldtimer 70-es volt.:-)

Előzmény: István Gyuri (31599)
kktt Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31605
Üdv. Már megint filmmel "untatlak" benneteket. Filmmúzeum: Illetlenek (1977.) - Benne: ??? gőzös, eredeti festésű M62, M4? (ami világoszöld volt, bocs, de nem ismerem annyira...), kocsik, stb.
division by zero Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31604
SMS Grimbitől: Sörgyárnál vonat az iparvágányon!
v_peti Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31603
Szeged felé a menetdidő már nagyon konvergál a szombathelyihez. Legalábbis ami az IC vonatokét illeti. Ha Szombthely felé nem lenne gépcsere, akkor a menetdő azonos lenne. Pedig Szombathely fele dízeles szakasz is van, ráadásul 40 km-rel nagyobb távolság is.
Előzmény: FOMA (31598)
v_peti Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31602
A menetrend piros része, szerintem is katasztrofálisan rosszul sikerült. Gratulálok! :( Igazán sikerült alulmúlni az eddigieket. Hiányolom továbbá, a kedvezményes IC pótdíjjal igénybevehető vonatok listáját is. Bár ez több helyen is szerepelhetne a vonatok mnetrendjénék, egy egy oldalas táblázatban.
Előzmény: kkalmi (31357)
kod Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31601
" Az ISTER EN-t végre bevonják a belföldi IC-forgalomba is (ugyanezekkel a kocsikkal megy majd, mint eddig???), de kérdés, hogy miért csak páros irányban??? Reggel 5h magasságában halad át Bp. felé Békéscsabán, 100%, hogy lenne rá igény akkor is, és akkor az IC747-et később is lehetne akár indítani..."

Az Ister menetrendje el van lazítva, hogy ne a reggeli hivatásforgalom közepén érjen be a Keletibe, másrészt, lévén EN pofátlanság lenne a kedves utast vakhajnalban felkelteni.

"Ha van igény egy 3kocsis IP-re, akkor nyugodtan jöhetne az egész vonat onnan, az IP is szerelvénymenetben megy át, az IC is így menne, nem nagy költség-különbség, és így az IP hozhatná az utasokat akár Orosházáról, akár Békésről..."

Nekem az a furcsa, hogy este Gyuláig megy. Az orosházi Ip-nek az a baja, mint az összes IP-nek, hogy gyakorlatilag személyvonati trasszot foglal el, így a reggeli Csabára, ill. Orosházára bejárók közlekedése lehetetlenülne el.Ami pedig Békést illeti: a tavalyi Békés-Kötegyán agyrém megmutatta, hogy Békés-Békéscsaba között a vonatoknak nincs létjogosultsága, másrészt, ne a vasutasoknak csináljunk vonatokat.

Előzmény: Redondo (31299)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31600
Hát igen. Nem tudom, de ahogy elnézem a szegedi vonatok gépeit, szebbek egynémelyik Ni-i, Db-i vagy Sl-i Szilinél. Valahogy ott, a déli végeken adnak erre.
Előzmény: FOMA (31597)
István Gyuri Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31599
A vonat végén ismét van egy Bzx, mint múlt hétfőn
És ilyenkor max. 80-nal megy a vonat? Bár igaz Ceglédig nem nagyon számít :-(
Előzmény: FOMA (31598)
FOMA Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31598
Ma a szegedi Rókus II. általános iskola 119 fővel kirándulni indult Telkibányára, ezért a 7509 végén két közvetlen Bo kocsi volt Forró-Encsre. A vonat végén ismét van egy Bzx, mint múlt hétfőn. Érdekes, hogy a miskolci rész kizárólag Ao és Bo kocsikból áll.
FOMA Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31597
"Egy szegedről érkezett sebes élén, a 12. vágányon ott vigyorgott a V43,1010-es gép. A Vezér Úr 10:00 és 10:20 között ahelyett, hogy a tökét vakarta volna, végéigtörölte a gép oldalát!"

Valóban ad rá a vezér, mint a tegnapelőtti kép is bizonyítja.

Előzmény: Törölt nick (31562)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31596
Jól van na. Ott van a végén, hogy "usw.", vagyis stb.
Előzmény: piret (31590)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31595
"Az 501 (Ms ind. 19:00) összeállítása: A+WRR+B+B+B+A+A+AcBc"
Engem nagyon irritál az IC végén az az AcBc. 906-os kocsiszám? Valami balkáni schnellzug nem lehet?
Előzmény: István Gyuri (31592)
DLala Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31594
Wahh!!!

Igazad van.
Bár ezt nem olvastam. Nem akarom elvenni az elsoséget a világért se.
Van még valaki, akiben felmerült ez?

Tehát figyelem, jelenleg igazoltan:

M41 Recool idea
© Copyright 2001 Macibb

Te Macibb, nem lehetne Macibb & DLala?? Please!

Ehh, a végén még kiderül, hogy a gépészeken kívül ez mindenkinek triviális...
Na jó, nem piszkálódom tovább. Várom a recool vizsgálat eredményét, amennyiben lesz.

Előzmény: Törölt nick (31593)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.04 0 0 31593
Ehhez
"© M41 Recool ötletgazda"
figyelmedbe ajánlom az alábbit :-)
"Macibb válasz erre | adatok | e-mail 2001-05-30 14:34:20 (31197)

A fentiekben már többen megállapították, hogy a Csörgő leggyengébb pontja a hűtőrendszer (mondhatni, egyetértés alakult ki a kérdésben). A kérdésem, hogy
- illetékes körökben (MÁV) is ugyanez-e az álláspont?
- születtek-e tervek, elképzelések, próbálkozások a probléma érdemi kezelésére? Szerintem a nagyobb hűtők beépítése, új ventillátorok alkalmazása, nagyobb csőkeresztmetszet stb. a mozdony egészéhez képest viszonylag olcsón és egyszerűen megoldható.

Macibb"

Macibb

Előzmény: DLala (31536)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!