A 2139-es az alsó műhely előtt áll és tutira üzemképtelen.Ma délután még az volt.És szerintem sajnos ez már nem is lesz máshogy.(A kasztnija úgy el van rohadva,hogy már nem lehet vele mit csinálni.)
V43 2376!
Szombathelyen a 268-as Bz van.A 258-as ha jól tudom Szentesi.
Hmsoft!
A freemailom hamarosan jó lesz és megint tudunk emilezni.
Az előbb kifelejtettem még egy dolgot.Az hogy, egy év alatt 4 Csörgő gyulladt ki, az egyáltalán nem a típúst minősíti!!!(Hanem a karbantartás színvonalát!)Érdekes,hogy Sm-en még egy Csöri sem gyulladt ki,de az egész országban összesen nem gyulladt ki annyi mint Tapolcán és Fehérváron.(Most mondd azt,hogy ez véletlen.-Nem az!!!)
És ha csak feleannyit mosogatták volna őket mint a Nohabokat akkor talán nem lennének mindenhol olajosak és olajsárosak.(mert a tűzhöz főként ezek kellenek)
Azthiszem egyszer jó lenne ha tudnánk beszélgetni élőben is és akkor bemutatnálak a "havernak",aki osztálytársam és rendszeresen jár egy tapolcia mozdonyvezetőhöz vezetni!!!(szerintem Te a hozzászólásodban egy kicsit lenézted Őt,pedig komolyan lehet venni)
Szerintem az elfogultság Rád jobban jellemző.
Ami meg nekem nem tetszett a Te múltkori hozzászólásodban és elég rosszul esett,az az M63-as leszólása.(Gondolom most hiába mondanám,hogy Szombathelyen az egyik mozdonyvezető,akihez járok vezetni a 003-asra volt beosztva és Ő elmondta,hogy milyen volt az a gép,mert Te biztos jobban tudod...)
De visszatérek az eredeti témához.A viszonyítási alapom a szombathelyi műhely és a celli.Az Sm-ibe gyakran járok,Cellben pedig ritkábban de vannak igazi tapasztalataim és nem csak egy halom papírból akarok okosakat mondani.(szerintem a statisztikák nem mindíg hűen tükrözik a valóságot...)
A mozdonyokról,meg annyit,hogy a "haver" már elég sok Tp-i Csörgőt is vezetett pl.2114 és elmondta,hogy milyenek belülről.(még a kapcsolók is ragadnak a kosztól)DE ugye ez nem tényértékű...(Nekem is volt módom utazni a Tp-i mozdonyvezetővel a Huszason és a véleményemet javarészt az Ő viselkedése alakította ilyenné)
És azt pedig senki ne mondja,hogy a Csörgőkkel ugyanúgy bántak Tp-n a műhelyesek és a mozdonyvezetők mint a Nohabokkal!(A különbség szemmel látható!)
nohab!
Azthiszem ha a Csörgők megkapják a remot hűtőt és beválik (nagyon remélem),akkor újabb "ellenség" után kell néznetek a 29-esen!(Ezt ne vedd túl komolyan.)
Holló!
Ma (péntek) este 3SAT, 18.30-kor Nano c. tud. mag., benne, ha a txt-ből jól értettem, a gőzmozdonyok újjászületéséről is lesz szó. Ez lehet, hogy a svájciak NG (új degeneráció) gőzöse, amiről azt mondták, hogy kevésbé szennyezi a környezetet, mint napjaink legkorszerűbb dízelmozdonyai.
Indulás Pécs 14:35 személy (Pécs-Tapolca-Szombathely)
Érkezés Szombathely 21:43
Az utazás időtartama: 7ó08p . Az utazás távolsága: 307 km
A menetrendet nézve Dombóváron a villanygép körbejár /vagy csere/, majd Kaposváron is csere, azaz 4 gépcsere egy sebesnek nevezett vonaton.
VAjon ki az, aki a Pécs-Kaposvár vonalról ezzel a vonnattal utazik Szombathelyre, ha van egy vonat 2.5 órával később, ami hamarabb ér Szombathelyre, igaz, hogy Gyékényes felé???
Egy villamfelvetes a 29-esen tapasztalhato vontatojarmu problemahoz:
A delszlav utodvasutak a MAV-val szemben adosak. Okosaink a horvatoktol az 1142-es sorozatu villamosmozdony szolgalatat veszik igenybe, de nem vagyok meggyozodve, hogy a teljesitmenyenek legjobban megfelelo vonalakon.
Mi lenne, ha az adossagot nagyteljesitmenyu dizelek berbeadasaval tudnak le az ex-jugo vasutak?
Ez még nem is lenne olyan gond. A mostani menetrendben is így van. Igaz, csak téli a meneterendváltozás óta. De ez az időkülönbség sokakat arra ösztönöz, hogy átszálljanak róla. Most képzelj el egy zsúfolt balatoni vonatot! Amúgy a mostani menetrendben is így van. Igaz, csak téli a meneterendváltozás óta. Azelőtt a gyors is megállt Nagysimonyi és Kemenesmihályfa kivételével mindenhol, ezen a szakaszon.
Mivel rendszeresen utaztam vele, le tudom írni az átlagos utasforgalmát. (Nem pénteken és nem vasárnap!)
Leszállók:
Ostffyasszonyfa: 0
Porpác: 0.25
Vép: 1
Felszállók: 0. Mivel akkor a Pécs-Tapolca-Szombathely sebesvonat előbb, ment, ezért elvitte a felszállókat.
Szerintem, ha nem lenne gépcsere, akkor nem várna.
rm40, hmsoft, Kösz a válaszokat, kissé felhomályosultam.
-A linkelt táblázaton nem értem a 424 diagramvonalában a törést ~30 km/h tájékán.
Olyan mintha "sebességet/nyomatékot váltana". Ez a gőzadagolással függ össze?
Gőzösön a gőzadagolás változtatása nem "fokozatmentes"?
-kazánterhelés... 58 vagy 45 kg/m2óra érték...
Ez az 1 m2 kazánfelületen 1 óra alatt fejlesztett göz mennyisége?
Be kellene állítani a vonalra egy szóló Bz-t 40-es korlátozással, végig.
Így az ICR-t lehetne így reklámozni:
Debrecenbe menne?
Akár két órát is megtakaríthat!(*) MÁV, ICR szolgáltatás.
A jövő útjai..
--------------
(*) Más, azonos útvonalon közlekedő vonathoz képest
Az IC Rapid [...]15 perccel rövidebb idő alatt teszik meg az utat, mint az azon a vonalon futó intercityk. Hurrá! Kezdetben a mezei InterCityknek is ennyi idő kellett.
Pécs: 2h 25'; Nyíregyháza: 2h 55'. Igaz, kevesebb közbeeső megállással. (Pécs fele 0, Nyíregyháza felé 2.)
Menetrendi bosszúság:
S8808-as (Pécs-Tapolca-Szombathely) beér 20:41-kor Celldömölkre. Gépcsere. 20:59/20:01 ott van a 908 (Bp-Szombathely). Ezt megvárja Cellben, így 21:06-kor indul tovább. Szombathelyre 21:52-kor ér. (A 908-as 21:33-kor.)A megelőzés szükséges, mert a 8808-as Celldömölktől Szombathelyig mindenhol megáll. Így a vonat 25 percet áll Cellben. Az utasok egy része átszáll a 908-ra. Most is ezt teszik, pedig most csak 10 percet áll Cellben.
Ha 10 perc után elindulna, akkor Sárváron lenne a megelőzés. De ekkor Porpáctól Szombathelyig párhuzamosan haladna az InterCityvel. Bár ez elvileg lehetséges, mivel innen dupla vágány van Szombathelyig.
Biztos bennem van a hiba, de nem látom az ö9sszefüggést a beszólásom és a reakciód között!
:-)
Pusztán arra próbáltam meg - ezek szerint nem eléggé szájbarágósan - rávilágítani, hogy a szerintetek agyondédelgetett NoHAB-ok egy fikarcnyival sem kaptak többet Tapolcán, mint a jelenleg futó típus(ok). Sőt, ha a Csörgőben valami elreccsen, akkor fel vannak készülve alkatrészekkel (na nem sokkal, nem kell megijedni), a NoHAB-oknál jó esetben a tervezett élettartamát már duplán-triplán teljesített bontott alkatrészek álltak rendelkezésre.