Kiszeretném cserélni a termosztátot (1.4 benzines 2005). Találtam a levegőszűrő alatt a blokkon egy műanyag dobozt, amiből a vízcső a hűtő tetejébe megy. Ebbe fogom megtalálni a termosztátot? Esetleg,ha tudtok valahol egy linket,ahol találok rajzot erre a motorra,akkor megköszönöm.
Nah kikaptuk a porlasztókat. 1 sántitott, de folyadék rezonancia helyrehozta.Új tűzkarikak és fészek tisztitás és vissza a helyére.Jók lettek,nem fúj ki és gyári mtorhang ismét és egyenletes járás és a lovak............:D:D
Dede, annyi. Csak nem árt a turbónak a friss, kevesebb korommal etetett olaj. Ha meg csipszelsz, pláne nem, mivel egységnyi idő alatt többet fog pörögni (ha a max fordulat nem is változik, jóval nagyobb időt fog max-közeli fordulaton forogni).
ilyen korban azért egy befecsi ultrahangos tisztítást megéri csinálni, Jena megcsinálja, nem drága. A kéttömegűre pedig csak annyit tudok mondani, hogy az enyém 155.000-nél hibátlan (ki lett szerelve, de olyan, mintha új lenne). A kuplung elég jól bírja az én 130 lovamat meg a 300 Nm-t. Nem csúszik, nem ette meg, stb. A turbóhoz azért illene 15 ezrenként olajat cserélni... inkább 10, de a lényeg, hogy nem 20.000...
Ezzel a fogyasztással már nem akkora gond a távolság ;-)
206000 van benne, de mivel ismerem az autót ezért tudom hogy ez tényleg annyi. Folyamatosan 20 ezrenként szervizelt olajcserélt, 160 ezenél vezérléscserélt...stb, legutolsó olaj és szűrőcserék 199 ezernél voltak.
Kuplung egy kicsit kemény, más nyűgöm nincs vele.
sima csapott hátú, nem SW.
állapotra teljesen OK az autó, néhány apró szépséghiba, ezeket majd ha elmúlik a hideg, könnyedén orvosolom.
PPS-ben egy nem állandó hiba volt, tubó helyzetmásolóra panaszkodott, majd egy kicsit kikormolom, aztán meglátjuk visszatér-e :)
Remélem előbb utóbb Jena jóvoltából lesz egy kis csipsz is rajta, de először a kuplungját fogom cserélni, illetve a lendkereket egytömegűsíteni ha elkezd nyiszogni.
Nekem ez a második telem az oroszlánnal.
Már megtanultam:
Parkolni sik terepen, ha mégsem akkor a kormányt alászedni a patka irányábat
Már van egy önkéntes csapat a probléma megoldasara. Csak azt nem tudom, hogy hogy áll, vagy mennyire áll a projekt.
Ha jol tudom a zsir is megdermed a hidegben.
Eladó a linkben található Peugeot 307 Sw hátsó lámpái!
Illetve eladó egy egész Peugeot 307 SW kocsi,egyben vagy külön-külön is elvihető! Hátsó lökháritó,csomagtérajtó,első lámpák és az ülések már elkeltek belöle!
Egy 136 lovas aut. 407SW-n gondolkodtam, hogy elviszem hozzád és felhúzzuk 150 paicra. A váltó meg majd szól, ha nem bírja :-)
De aztán elvetettem ezt az ötletet, most van egy új 150 pacis xenonos járgányom, amibe belefér a család. Nem láttam annyi előrelépés, mint amennyi hátrát. Mégha el is dobták a 407-esek az árukat az 508 miatt.
Bizony hajtva van a kicsike és még a második év előtt elérkezett a második szervizciklus vége. Így hát irány a kedvenc Peugeot istállóm Üllőn, a Frédi-Béni. Kicsit kornán indultam, meg nem vittem magammal elég készpénzt, meg a pénztárnál elfelejtettem a PIN kódomat, csak a korábbi kártyáé jutott eszembe - na mind1, problémák nélkül unalmas lenne az élet.
Kicsit féltem, hogy az elmúlt időszakot nem tudja gazdaságilag átvészelni Üllő, de úgy tűnik sikerült. Újra tele vannak a kocsiállások, dolgoznak a szerelők és vannak használtautók is.
Fűtés, zene, büfé, internet továbbra sincs, de hát egy kilenc éves VIP-s tag ezen nem retten meg :-)
A lényeg, hogy megnézhettem mit csinálnak a kocsin, alámászhattam, beszélgettem a szerelővel szűrőkről és feltöltési mennyiségekről, a diagossal hibakódokról és beállításokról, Somával az olajokról, a főnökkel pedig az automata váltós kocsiról.
A lovetta már vastagabb lett mint régebben volt - 50 ropi olaj nélkül, vagyis 70 ropi olajjal (Ineo 5w-30 5L). Főnix két év alatt nem játszik.
Ma már sokkal nagyobb történet egy úja autót üzemeltetni és fenntartani, mint kilenc évvel ezelőtt. Mert ugye a pecsét és a vezetett szervizkönyv érték. És az alkatrészeket kicserélgetni sem fél óra. Ehhez képest az asszony Yarisa 200ekm-ig alkatrész és munkadíj mentes a kötelező szervizeket tekintve, ami ott három havonta van.
Tessék megbecsülni a használt 307-eseket, ott 20 ropiból megállhat egy otthoni kötelező szerviz!
Vett egy elb@cott gyertyát, ami gyári hibás, mert a lángja nem vertikális, hanem némi elhajlása van. Ezzel akarja bizonyítani, hogy megunta az ajtót és azt hiszi, majd ki is cserélik neki? Így legfeljebb a gyertyagyárban óberkodhat, vagy a kanócgyárban. De majd megtanulja:-)))
Még nem sikerült. Szerelőnél voltam vmelik reggel PPS- ezni és mondta azért nem szól a sziréna mert az akksija padlón van,de Zolysys is írta,hogy ez valószínű kuka az akku.Ugy néz ki,hogy reggel megyek porlasztókat kiszedni és megkérdezem hol van eldugva az akksi a riasztóhoz.
Egyenlőre ennyi.Holnap talán már többet tudunk :))
Most vettem észre, hogy ha kinyitom távirányítóval a kocsit, akkor a csomagteret is kinyitja. Nem kell megnyomnom a csomagtér gombot, simán kitudom nyitni. Nem is tudom vissza zárni a központi zárat, míg újra nem csukom be a csomgatér ajtót. Lehetséges, hogy a hideg miatt van? Mondjuk vmi finom beállítás elállítódott.
Most ezt nem igazan ertem. Az ajto 15 ponton zarodik, ugye? Zarodik ezen a 15 ponton? Ha igen, akkor nincs hiba, hiszen ahol kell zarodik, a tobbi helyen meg nem. Ez viszont nem is volt leirva. Mas termeknel az van irva, hogy az ajto minden ponton zarodik. Szoval nem latom a minosegi kifogas indokat. ;)
Amugy meg a foto is erthetetlen. Most szulinapja van az ajtonak? Vagy mi az a gyertya? Es mi koze van a szulinapos ajtonak ahhoz, hogy zarodik vagy sem? ;)
Csere? :-D
Szerintem megmagyarázzák majd, hogy a fémben lévő negatív ionok eltérítik a lángot, és ez természetes. Csak Örmi hiányzott arról a fizika óráról :-D Szóval nem szelel ott semmi.
Köszönöm a segítséget ! Még egy kérdés: akkor az alapjáratom is ezért ugrál? és szerinted ezt a generátor hibát kilehet-érdemes javítani vagy másikat vegyek?
JELEN!!!:)Az én sógorom az,csak Móvárig ment érte,de labancból való. 2.idényt fűti vele.Mármint ha erre gondolsz,de nem is emlékeztem,hogy igyenről beszéltünk.
Zolysys keresni fog egy oroszlán tulaj a külső tükörrel kapcsolatban, vagy itt vagy telefonon, esetleg e-mail-ben. Hátha ki tudod neki kapcsolnai a tükör becsukódását autó zárásakor. Megadtam neki a web oldalad címét, csak hogy legyen reklám is :DDD
Élménybeszámoló következik, ha nem érdekel lapozz tovább:
Kellemes nap volt a mai:
Az egész kedden kezdődött.
Rendeltem egy 32 Gb-os mikro SDHC kártyát karácsonyra magamnak. Kedden hívtak, hogy megvan és mehetek érte a 15 kerbe. Még aznap felhívtam azt a céget ahonnan vettük a HI-SEC ajtonkat, hogy lenne vele némi problémánk. Egyeztetés, fénykép, probléma csere megtörtént, mondták szombaton menne a szerelő. Ha már korlátozott a szombat akkor tervezzünk rá egy kicsivel többet.
Szombat:
- 7:00 ébresztő, mert az ajtóval kapcsolatban a diszpécser 8 órát jelölt meg kiszállási időnek. Még volt egy gép amit rendbe kellett raknom, így volt mivel foglalkozni.
- 8:45 telefon a szerelőnek: Rövid szóváltás után kiderült, hogy csak egy címet adtak meg neki, név, telefonszám és probléma leírás nélkül. Újabb időpont délután 5 fele, de elötte 1 órával telefonál mikor jön. A szerelgetett gép összerakása, majd a tegnap este elkezdett telepíyytések és egyébb beállítások elvégzése után..
- 9:50 gyors öltözés mert menni kellett pálinkáért az egyik ismerőshöz apum részére.
- 10:15 gyerek lepasszolása baráthoz a vásárlás miatt, az ő gépét javítgattam.
- 12:10 érkezés a memorai kártyáért Bp-re. Itt egy kicsit elolvastam a címet, mert a 15 krt Drégelyvár 132-őt kerestem és sehogysem értettem, hogy mért nem találom. Az ügyfél szolgálaton folyamatosan a női gép hang azt mondta: - Sajnos minden munkatársunk foglalt, próbálja meg később. A 6., vagy a 8. körül hangosan beleüvöltöttem a telefonba anyukája új foglalkozását. Közben természetesen ide oda ingáztam a kocsival, éredeklődtem a taxisnál, járókelőknél a 132-es házszám felől. Az erre a kiruccanásra szánt időpontnek igencsak a végén jártam. Mire Ildi is látta rajtam, hogy robbanásponon vagyok, így megnézte a címet ő is. Kiderült, hogy a 13 krt-i címen van a 132 házszám, nekünk most a 57-63 kell. Azt hozzá kell tennem, hogy a jó cím elött mentem el mindig és még le is parkoltam kétszer ott. Leraktam a közelbe a kocsit és gyalogosan cserklésztük be a boltott. Majd megfagytunk, mire odaértünk, mire az ajtón a "Rögtön Jövök" felírat volt kiragasztva. Mint utólag kiderült, hogy a srác a raktárban elrejtett WC-t használta nem kis ideig. Na mindegy, másodikként beléptem. Az első srácnak nem jött meg a rendelt árú. Jöttem én, mondom a nevem és jött a válasz: Sajnáljuk, de nincs a megrendelt kártyából egy sem, se az SSD sema HDD amit rendeltek mások és az idén nem is lesz egyik sem. Kérdeztem, hogy akkor mért hívtak fel telefonon, hogy menjek érte és még bolyongok is itt mint gólyaf... a levegőben. Gondoltam, hogy valaki másnak kellett ennyiért (Scandisk: 6120,- Ft) a rokonságból
- 12:52 indúlás a Dunakeszis madaras tescoba karácsonyi ajándékokat venni (ezért kellett lepasszolni Vikit).
- 13:30 érkezés: Ildi a gyerekjátékoknál én meg mentem a Telenorhoz egy feltöltőkártyás mobil internet stikkel. 25 perc aktív játék - mérges madarat egy kiállítot TABLET-en - odahivtak a pulthoz. Jeleztem a leányzónak (mindent egyesszám első személyben, holott nem az enyém a stikk), akinek már így is tele volt a töke a vevőkkel, hogy van némi problémám. Első körben nem tudom, hogy lehet az, hogy Hétfőn feltöltöm a stikket megnézem a leveleimet, majd pénteken, már nem tudok feljelentkezni a netre. Nézzük meg már valahogy az egyenleget. Erre jött a válasz: Az egyenleget nem tudom megmondani, de javaslom váltson előfizetős internetre, mert ennek úgyis olyan drága forgalmazási díja. Még jó, hogy nem az enyém a stikk, mert helyben megtapostam volna a szeme előtt. A további 5 percben sem lettem okosabb a nő társaságában, így eljöttem.
- 16:32 végeztünk a vásárlással (45 eFt hagytunk ott Erzsébet utalvány formályában) jön az egész jó része együnk valamit. Én a Kínai kaját javasoltam, de természetesen a sok fáradság után a ritkasába menő Mekit választottuk mert még van akció. Megvettük a finomságokat, leülünk enni, míre a melletem ülő anyuka kedves lánya elkezdett játszani, majd néha-néha felolvasást tartott, de olyan hangosan, hogy egy csarnokban neki bizti, hogy nem kell mikrofonos erősítő. Annyit mondok gyors kajálás volt. 15 percen belül kint voltunk a kocsiba és lement 2-2 bigmac, 1-1 sajtburger, 1-1 nagy krumpli, 1-1 almáspite, ja és hozzá 1-1 nagy üdítő.
- 16:55 tankolás a Shell kúton, mert karácson van a oroszlánkámnak is.
Félíg volt OMW-vel, majd mikor láttam, hogy 391 a Shell-nél így adtam még neki enni.
- 17:05 Érkezés apumhoz egy pár percre. Lábmasszírozógépe van, meg finom forrócsokit csinál.
- 17:47 telefonálás a szakembernek az ajtóval kapcsolatban, hogy mikor jön. Válasz, hogy most már nem ér rá, mert az egyik munkatársát kell menntenie, lerobbant valahol, de holnap jönne reggel 9-re. Mondtam nek: Jó, de mivel ma reggel 7kor keltem, hogy ő érkezik 8 magasságában, így mi lenne, ha holnap nem kellene ilyen korán kelnem. 10 től elfoglaltságom van, így maradjuk a déután 4-ben.
- 18:03 indúlás haza, mert a gyerek nem rokonnál van. Elötte haza, hogy kipakoljuk az ajándékokat.
- 18:40 hazaérkeztünk. Kipakoláskor vettem észre, hogy a vásárolt 2 kg savanyúkáposztan a lendűletes vezetésemnek köszönhetően maga alá csinált és még szét is hordta a csomagtartóban. Még jó hogy alapból mindent a csomagtér takaróra (nylon) rakok. A pokrocok felszívták egy részét. A kipakolt és kitakarított csomagtartóba beraktam a kész számítógépet és a monitort. Mentünk a gyerekmegőrzőbe és vittem vissza a gépet.
- 18:55 Csöngetünk, mire eszembe jutott, hogy a bill és egér a tápkábelekkel és a hosszabítóval együtt otthon maradt a piros szatyorban. Már babonából sem mentem érte vissza.
- 19:30 gyerek hisztivel (mert maradni akart még) indúltunk haza. A 5 km út felénél jut eszébe páromnak, hogy ma van leárazva az a játék a Tescoban amit Viki karácsonyra szeretne és még bundás csizmát szeretne nézni magának. Megfordúltam. Gyerek velünk. Praktikus megoldás következett. Párom és a lányom a két "cipőbu.i" bement a cipőboltba én addig megvehettem és a kocsiban elrejthettem az ajándékot. A mai nap után vígaszként vettem majd egy kiló csontos sertéstarját a játékkal együtt. Jó vastagot még a boltban szeletekre vágattam.
- 20:50 érkezés haza. Lepakoltam a sokmindent, majd nekiáltam a vásárolt húsnak. Fokhagymás, erőspistás, mustáros fűszeres pácban megkentem, jó vastagon és vákum fóliában holnapig pihentetem a hütőben. Némi zöldség körettem reggelire befalom.
- 22:05 gép bakapcsol és átadom magamat a fórumnak, az online játékoknak
most b_szta szét a fóliát a szél a szalmámon, és jön a hó így ki kell találnom valamit a szezon további részére, most belebuktam az újításba de nem adom fel :)
Nekem a korábbi autóm, ami egy Ford Fiesta (2009) 1.6 HDI Econetic - ami gyakorlatilag ugyanez a motor - volt tudta a 4,5-ös átlagot, még klímával is, de hosszútáv, országúton hozta a 3,5-3,7 es átlagot is, és nem csak a fedcomp szerint... :)
Az 5,5-ből még télen sem tudtam kihajtani..., hiába, a könnyebb kasztni..., sokat számít... :)
Új vagyok itt és a segítségetekre lenne szükségem.2002-es peugeot 307 1.6 autóm van.A problémám ott kezdődött hogy egy lefulladás után az autó nem indult be,de nem is pörgette az önindító csak kattant eggyet és nem indult.Ezek után behúztak és elindult az autó irány a szervíz mert elkezdett mindent kiirogatni stop,battery fault,stb.. minden felvillant a végén elvette a szervót a féket is.A szervizbe azt mondták nincs mindig töltésem de az aksim jó ezért leszedték a generátort amit 1 éve ők ujítottak fel és közölték hogy kontakt hiba volt kijavitották mehetek haza olcsón meg is úsztam.De nem örülhettem sokáig 2 nap autózás után ismét ugyanez a probléma.Az aksit behozom feltöltöm és megint kb 5-6kilómétert elmegy vele de ha rárakom a világitást még addig sem.Amit még észrevettem a szerviz elött és után amit az autó eddig nem csinált hogy a fordulatszám változik de nem nagyon csak ugrál és a fűtés is vátozik .Tudtok valami okosat erre mi lehet a probléma esetleg valakinek volt már ilyen baja az autójával? Köszönöm!! :)
Jól látod, a rendszer tisztítása érdekében akarok váltani Shellre (horrorokat olvastam a fórumra belinkelt cikkekben a Hdi motorokról), de nézegettem a Spurit is, arról viszont megoszlanak a vélemények. Van aki csodaszernek tartja, de kb. ugyanennyien vannak akik sz*rnak.
Nekem eddig a fedkomp 4-4,2 l/100 km-es fogyikat írogatott 1000 km-enként. Tankoláskor viszont 5,2-5,4 között mértem tényleges fogyasztásnak (1,6HDi/109LE).
Most, hogy itt vannak a hidegek, a pillanatnyi fogyasztás kb. 1 lityivel megnőtt, az átlag (fedcomp alapján) 5 fölé ment vegyes használatban.
Amint itt olvasgatom sokunknak nőtt hidegben a fogyasztás.
A reggeli dadogas es kiiraskor 32km-re elegendo uzemanyagom volt(vagyis keves), ezutan tankoltam full-ra (mentunk Kaposvarrol Bp-re).
Hazafele M7en(2. Kiiras) meg olyan fel tankom volt.
Shell-nel tankolunk mindig! Altalaban alap 95, de 1-2 havonta VPR-et kap!
-6 és -2 fok közötti hőmérsékeltben (mondható télies körülménynek), 68 km/h-s átlagsebesség mellett 4 l/100 km-es átlagfogyit írt a fedcomp. Ez így jónak mondható?
Húúúú de ismerős.... sokat szenvedtem ilyennel, eladás lett a vége. Az én verdám 2002-es volt, legalább afelől nyugodt lehetsz, hogy nem azt vetted meg:-)
Vane gy kis gond a kis puggal (307 sw 2.0 benzin, 2003)
Tegnap arra lettünk figyelmesek beindításnál, hogy rángat a kocsi és lefullad, következő indításnál is rángatózott de lefulladni (épphogy) nem fulladt le. Járattuk indulás előtt a motort vagy 5 percig...minden fasza...alapjárat is helyre állt. Elindultunk és pár km múlva Catalytic convertel és Antipolution hibaüzenet, majd a kijelző elkezdtett össze-vissza irogatni mindent (catalytic convertel és az alap kijelzés váltakozott másodpercenként vagy 2x :D ) nah hát más megoldás nincs...saru le...minden a helyére állt! Majd este M7 pályán ugyanez...saru le, azt minden fasza.
volt valakinek már ilyen gondja?
(vezessetek óvatosan, itt már kurva nagy hó van széllel (Baranya-Somogy) )
Az egyik picassonkba cseréltem egyszer ilyen esőérzékelőset és nem lett jó, Állandó hibának érta ki az esőérzékelőt és ki se lehetett kapcsolni vagy letiltani.. állandoan ott pittyeget. Természetesen utángyártott kínai szélvédőt raktam bele mert az nem került 70e ft-ba... 2 hét után ment bele a gyári. Szóval figyelj mit veszel majd!
Tegnap reggel vettem észre, hogy megrepedt az első szélvédőm, alul... :( Ráadtam a fűtést, elkezdtem vakargatni a 2 napos jeget, és akkor láttam meg..., aztán útközben még egy kicsit tovább "mászott", de ami a szerencse, hogy legalább keresztbe, és nincs a közvetlen látótérben, de akkor is bosszantó!!!!!!!!!! :(
Azt hiszem, csere már csak tavasszal lesz..., elkezdtem nézegetni az árakat, hát szépen szóródik, egészen a horrorig..., ráadásul ez fény és esőérzékelős..., hogy szolár-e azt nem tudom, de nem lesz occó... :(
Kedves sorstársak tud esetleg valaki 2002-es 307 break hátsó ablaktörlő kart ócobban, mert valami jópofaaz éjjal kissé designolta. Nem találok sehol árjegyzékben, hogy mibe kerülhet, ha esetleg tudtok segíteni. Köszi.
Mitol torne el az ablak a fel-le huzastol?
Ha be van jegesedve akkor meg ne huzogassa. :)
A tukor mar gazosabb telen.
Zoly, errol jut eszembe. Dec. 17 utan mar nem dolgozom az even, ugyhogy meglatogatnalak egy indexjavitasra es egy tulorbehajtas kikapcsra. A tobbit jovoheten telefonon.
A motorban lévő használt olajat,egy év után ajánlatos lecsereélni ha benne van a Km ,ha nincs.Esetedben az olaj originál flakonban van ,nem használt a viszkozitás eredeti és azonos olaj.Gondolom az sem évekig állt a polcodon.Én is ezt használom és ha van maradva egy orig flakonom nyugodtan felhasználom.
Tegnap megvolt az olaj, olajszűrő, levegőszűő, pollenszűrő 4-es cseréje.
A kérdésem az lenne, hogy a maradék, finom Total Quartz Ineo ECS 5W30-as olajat össze önthetem-e az előző olajcserénél megmaradt ugyanilyen olajjal, vagy inkább ne keverjem?
Ha simán röviden megnyomod a gombot, akkor csak ajtót zár. Ha hosszan nyomod, akkor húzza csak fel az ablakot.
Én minden alkalommal lehúzom, mert kell a kártyát használnom bejutáshoz, 6 év alatt nem történt semmi sem. Most kezdett gyengélkedni felfelé húzáskor, de majd egy kicsit segítek neki, hogy jobban csússzon, remélem, elég lesz.
A web oldalunkra talált rá, ahol telefonos segítséget kért.
Konkrétan nem tudtam sokat vele beszélni, mert vezettem, de Zolysys-t felhívtam, egy két infóért. Javaslatára átnéztem a C5 fórumra, de eredménytelen volt számomra.
Most jöttök ti :DDDD
Akinek olyan oroszlánja van ahol az elektromos ablak ajtó zárásnál bezár az segítsen nekem, hogy hogyan lehet ezt a opciót ki és bekapcsolni
Az érdeklődő fél, hogy a csillag garázsában a lefagyott ablak eltörik, vagy felmondja a szolgálatott a mozgató elektronika, vagy a fogaskerék.
Javasoltam, hogy nézze meg a fájlkatalógusunkban a SW vagy a break kezelési leírást.
Most este vettem észre,hogy a vízhőmérségletem nem ment fel a szokásos 90 fokig ( gyakorlatilag ki sem mozdult a mutató az alaphelyzetből),pedig elég sokat mentem. A fűtés sem volt a megszokott nagyon meleg levegő. Mi lehet a probléma? (benzines)
A supuri az jó. Én most kezdtem használni. A 206 os ba évekig használtam és megérte mert tisztán tartotta a rencert és egy pár decivel kevesebbet evett!
Valószínűsítem, hogy motorfüggő ám ez is. Van aki esküszik, hogy a HDi-jébe is mindegy mit tankol, én meg tapasztalati út következtében ragaszkodom az OMV-hez. A kollégám TDCi-je meg egyenesen bármilyen olajjal el van, pedig elvileg hasonló közös nyomócsöves TD az is, míg én más üzemanyagoknál teljesítménycsökkenést érzékeltem az én HDi mocimnál... Van, aki meg nem.
Igazad van teljes mértékben.Olyan jó kis céget lehetne alakitani... Nagy tudással,tapasztalattal.A francia vasak a kisujjában van ahogy látom,meg a háza előtti vasakból is kiderül.Hat gépet számoltam nála,bevalotta:) egy citroval nehezen boldogul de szoftot cserél rajta.
De a lényeg hogy ti akik itt vágjátok a pugot messze laktok egymástól.Ez az ember is EGER vonz.körzetében.DE angliában,londonban van 1 -2 hétig.
Jó kis csapat,csapatmunka lenne.Én elmennék pénztárosnak. D:D:D
Egyébként 4-5fordulat kellett mire indult a gépezet.
Ez egyébként elfogadhatónak számít? kb. 1.5mp -ig izzított utána még egy picikét vártam, többen írták, hogy miután elalszik még dolgozik, szóval kulcs elfordít-2mp-indítozás, 4-5 fordulat és indult.
Ez nagyon rossz? Igazság szerint alig várom -15körüli hőmérségletet, hogy lássam indul-e (gyanítom nem fog), aztán utána mehet vissza felőlem +25re csak lássam mivan :)
igen,igen ezekről beszéltél.A 136 l-ból nem hiszem,h mind kijön majd,de lényegében eddig is megvoltam ezzel a száztizzel,akármelik országba is mentem.
A k.szervómotor meg szoft.hiba lessz csak már nem volt idő jav.Valszinű szoft frissi lessz.Olyan volt,h nem az RHS volt neki beadva,hanem valami benyás mot.kód.
Nagyon elvan dugva amugy az szervó mappa a BSI ben.
Amugy valaki kérdezte lentebb , h.mennyire húzod fel LE tekintetben, itt a válasz is 20%.
Ez csak próba képpen lessz ha nem teccik visszamegy 110-re.
De most fontosabbak a porlasztók,mert a pacik egy része elkallódik.
Majd beszámolok a fejleményekről.A mágnesszelepre majd rákérdezek.
Nektek összekéne jönni egy PPS párbajra :D:D:D 1kis hibafeltárásra....
Már semmi sem a régi..., és nem is nagyon lesz jobb egyenlőre, sajnos... :)
Igen, sajnos nálunk a gombhoz varrják a kabátot... :( Ezek a lehetőségek..., az összes szomszédunk erősebb, képzettebb, nálunk, és még tiszta szerencse, hogy mindenkivel jóban vagyunk... :)
Persze, mindenképp jó az Örmi eredménye, nem is azt figuráztam ki. Az nevetséges, hogy egy katona örül a lövészetnek és élményszámba megy, ami természetesnek kellene lenni. Tehát a rendszer a hibás. 89-ben voltam a Walther gyárban, Karl Walther vendége voltam és módom volt kipróbálni az akkor fejlesztett P99-et, és az összes gyártott fegyvert, amihez kedvem volt. Na azzal nagyon jó volt lőni, a Parabellum nekem nagy, a PA meg elég ótvar. Az én világom a kisöbű puska volt, és a légfegyver még az MHSZ korszakban. Elég jól is ment országos szinten is. De elmúlt sajnos. Naponta lőttem el 2-300 lőszert...
Nagyon köszönöm a segítségeteket, rövidesen utánalesek a dolgoknak mi van a kocsiban, ma még csak odáig jutottam hogy körbetapogattam, de majd holnap! :D
Lényeg akkor hogy ha megvan a kapcsolósor a pedáloknál akkor csak kar kell, esetleg némi sw birizga?
Akkor majd keresem az említett fórumtagot és kérdezek tőle!
Még egyszer köszönöm hogy ennyire segítőkészek vagytok!!!
A párbaly lövészeteteknek már több realitása van..., némileg életszerűbb. :)
Egyébként a PA63 25 m-re, pontra még egészen használható, mert igaz, hogy rövidebb a cső, de finomabb a célzóberendezése, és merevcsővű, igaz ez utóbbi miatt elég nagyot üt hátra, mert mellette a súlya sem nagy (aluminium tok), így a hátraható energia elvezetésére a lövő keze marad, ami egy 50-100 lövés után, másnapra már emlékezetes marad :)
Az utóbbi szériás P9RK célgömbje 25 méteren, a 4/a lőlapon már kitakar a 9-es kör széléig, ami azért elég zavaró tud lenni, igaz ezt ellensúlyozta, hogy hosszabba a cső, és a rövid csőhátrasiklásnak, és a tömegének köszönhetően a lövő kezét sem verte szét. :)
Mindkettő egy nem létező fegyvergyár terméke (FÉG)..., olyan amilyen, de az emberi élet kioltására alkalmas... :)))
Csak ámúlok és bámulok, hogy milyen szakik vannak közöttünk.
Smíró azt a forgótárast egyszer kirpóbálnám. Olyannal még nem lőttem. :D
A lővészettel kapcsolatban:
Még így is voltak olyanok akik nem merték használni. Le sem jöttek a kötelező lövészetre. Én imádok lőni, viszont tényleg nem a hoobby közé tartozik, így nem áldozok rá. A nyilt napokra szoktam bevinni a családtagokat. Ők a kispuskához könnyítenek. Sogornő első, egy évre rá a feleségem meg második lett.
Gépkarabélyban 6 éve voltam versenyen ott a párbaly lővészeten killőttem az összes ellenfelemet. A géppuskás alak a kedvencem. 4,5-5,5 mp a tűzparancstól (fegyver előtted, csak a tár van benne, nincs csőretőltve, csak bebiztosítva) a találatig. Csapatban másodikak lettünk. A pisztoly nem az erőségem. Viszont a PA63-mal nem tudtam ilyen jól lőni, az szétütőtte a kezemet.
Ahogy mondtátok, jóval többet kellene gyakorolni. Sajnos a recceszió ezt a területett is érintette. Ja, amúgy a gépkarabélynál 15 lőszert adnak. :D
Mindezt beszéltük nagyvonalakban a múltkor.
Erositesrol meg ha.136le a célkitűzés.akkor készülj egy kuplung kevlarozasra mert el fog csúszni, ha meg nem csuszna el akkor nincs meg annyi, nem véletlen nem megyék 20% fölé széria hdinel.
Mindenek előtt nézzétek rá a szivotorok csappantyu magnesszelepere
Azonban, figyelembe véve, hogy P9RK-val kell lőnie 25 és 40 méterre, úgy, hogy erre meglehetősen ritkán van lehetősége, igen alacsony lövésszámmal, ez a 203 pont a 260-ból (főleg, hogy a felét 40 méterre lőtte) kifejezetten jónak vehetjük.
Mégegyszer hangsúlyozom, hogy a fegyver és a gyakorlási lehetőségeket figyelembe véve! Ez viszont nem az Őrmi, hanem a rendszer hibája! Szegény a kancellária, és az van..., ebből kell gazdálkodni, vagy rászán pénzt a saját költségvetéséből, ami figyelembe véve a 9X19-es lőszer árát (60 Ft/db) nem olcsó mulatság, és akkor még nem fizetett a helyért, esetleg a bérelt fegyverért, ha nincs neki saját... :( Szóval, ha a lövészet nem a hobbija ennek a pénznek jobb helye is van, a családi kasszában... :)
Egyébként én sem értem a 25 és 40 méteres távolságot! Vicces mert az már sportlövő távolság, ennél a fegyvernél max 25 méter amire még praktikus lőni (már csak a gyári belövési távolság szerint is, és az irányzék kialakítása miatt is, mert hadi irányzék) az önvédelmi távolság meg ennél jóval kevesebb, max a fele..., meszebbre ott a hosszú fegyver (gépkarabély, géppisztoly)..., :) katonánál a maroklőfegyver csak másod fegyver.
Abban is igazad van, hogy a pontlövészetnek nincs sok értelme a katonai lövészetben (illetve az alap lőkészség megszerzéséig azért igen) mert az ellenség mozog és a mozgó célt maroklőfegyverrel ilyen távolságban leküzdeni (25, 40 méter), - úgy hogy valószínűleg vissza is lő nem - nem olyan egyszerű, sőt...! :)
A lőszer egyébként (9X19) még, úgy ahogy megtenné, ha nem teljes köpenyes, hanem expanzív lenne, mert ezzel jelentősen javulna a megállítóerő... :))))
Mindenesetre mégegyszer gratulálok az Őrminek... :)
Ma rendeztük meg a cégnél a pisztoly lőgyakorlatott, a 25m és 40m távolságban lévő célokra.
A 2x3 (25m)és 2x3 (40m) belővés után a 2x13 (25m és 40m) pontramenő lővésnél 260-ból 203 pontot értem el. Csak pár 10-es lett sajnos. Majd legközelebb jobban igyekszem, igaz majd meg fagytam míg sorra kerültem. De az élmény örök."
Láttam, már volt hozzászóló, én sem hagyom ki, de ellenkező értelemben... wazze ez gáz:-) Ne vedd kötözködésnek, de:
Ugyanolyan szar a helyzet, mint az én időmben. Nem tudom, milyen szolgálati fegyveretek van, de hogy az "élményt" jelentsen egy hivatásosnak, ha lövészet van, egyszerűen nevetséges:-))) Meg hogy örök élmény:-DDD Car ügy.... ennek mindennapos élménynek kellene lennie.
Szóval amikor láttam az orosz kiképzést, ott a baka addig ki nem jött a lőállásból, amíg kiválót nem lőtt. Volt, aki 2-3 láda!!! skulót elpazarolt, a tiszt véresre verte a hátát, de a végén meg volt:-) Ezzel szemben a magyar haderő - amelyik mindig nyert a hadgyakorlatokon - legyőztük az osztrák hegyivadász dandárt, a bergamo olasz páncélos hadosztály, stb:-))) , most meg gondolom az orosz haderőket - egy kiképzés alatt esetleg ellövetett 10 lőszert a katonával:-) A hivatásosoknál is ez volt a helyzet...
Szóval katonát körkörös lőlapra lövetni gáz. Szart sem ér a 260-ból 203, ha esetleg szitát csináltál a lőlapból, márpedig tuti, mert ezekkel a pisztolyokkal nem nagyon lehet jól lőni minden napos gyakorlás nélkül.
40 m-ről is ember alakra kellene lőni és azt nézni, hogy a lövés egyáltalán eltalálja-e, és netán megállítaná-e a feléd rohanó .... kit is? észak-koreait? Ez után kellene 20 m-re ugyainilyen célra tovább lőni, mert ugye csak közelebb ért a nyomorult, és akkor mondjuk szemen lőtted-e végre, vagy a csípőjét cafatoltad-e, hogy álljon már meg a bitang! De nem, mi számoljuk a pontokat... hát ez nem életszerű Őrmi:-D Ráadásul a 9mm-es (.38-as) stukkerrel semmire nem is lehetne menni, mert még a 38-as special is kevés vadember megállítására, esetleg a .48-as. Nem véletlenül hordanak olyat az ámerikánusok rendőrben IS.
Mellesleg én pisztollyal nem tudok lőni, azért negyed évente csak leugrok vagy 50-et eldurrogtatni és a célom ilyenkor az, hogy 10-15 m-ről - hiszen önvédelmim van :-)) - az 5 lövést (annyi fér a forgótárba) le lehessen takarni egy gyufásdobozzal. De a 3.8 special rúg is olyat, mint állat a PA-hoz, vagy Parához képest.
Tudom, ez nem a Te hibád, csak nevetséges, hogy a lőgyakorlat(?) még ma is szar, pedig azóta sok háborús filmet megnézhettek, vagy könyvben kiolvashattak volna a katonai vezetők:-))
Na még annyit, hogy 25 és 50 m a sportlövészek távolsága, akik kisöbű .22-es sportfegyverekkel szegecselnek. A távolság kijelölés katonai pisztolyra végkép nem reális.
Igen külön akksija van. elvileg a riasztó tápjáról kellene tölteni, de... az auó akksi is meghal hiába van folyamatossan töltve és a régi Philips tv-kben is akku volt és az is kakukkolt egy idő után :D
Egyszer nekem is egy Olasz, egy régi Alfa csinálta ezt.
Az csak az OMW-t ette meg
Ha bementem pl a MOL-ra konkrétan LEÁLLT (az xar) út közben..
Tehát tbányán tankoltam valamiért MOL-t, elindultam Pestre az 1-esen és ahogy jött a bicskei emelkedő konrkétan elfogyott az erő és megált a kocsi... el sem indult az istenért sem
valahogy az ember kipöfögte belőle a mol-t, bele az ömvé és ment mintha mi sem történt volna
Anno a FIAT ba ha nem jó helyen nem jó benyát tankoltam azaz pl mostani Lukoil vagy nem 95 hanem nagyobb oktánszámút akkor volt h majd 2 lietrrel többet zabált. így maradtam a 95 nél.
307 sem szeresse a nagyobb oktánszámút mert rosszabbul jövök ki átlagra azért meg miért fizessek többet???
MaxxMotion Dizel -t kaphat nyugodtan a gépezet ugye?
(lehet, hogy csak a benzinesre igaz én ezt nem tudom, egyszer hallottam hogy a Fabia-ba csak 95ös benzint tegyek és semmi mást mert arra van beállítva, lehet hogy ez is marhaság volt mindenestre engem az érdekelne hogy a 307-be tehetem -e a maxxmotion D -t)
A tankolások többsége OMW van, de ha van lehetőségem akkor Shell.
Viszont van mikor a drágábbik benzin is tudok tankolni. Különbséget nem nagyon vettem észre a két benzin között az OMW-nél. Apum a 2,2 HDI-be viszont esküszik a Shel-re, azt nem tudom, konkréten, hogy melyik dízelt rakja bele, de teli tanknál majd 150-250 km többet megy.
Ma sokat megtudtam az eolys rendszerről,hogy miért is kell bele a gázolajba,hogy miként számolja ki a compu mennyi van és tankolás után mennyit tegyen bele és mindebben a tanksapi is közrejátszik.meg,h mi az RHS,meg RHR,meg az egész rendszer csak marketing fogás.Szóval egy Londonban dolgozó Pug. - Citro szakszervizes tanácsadó-szerelő beavatott a PPS világába ma egész délelőtt.Megmutatta a Pug 1.6 HDi -t SW-t amit kint vett 160 E Ft-t meg a kis Pug cabriot.A cabri is diesel lett nála mert benyás volt.
Az SW 400 ba van kb , a cabri 650 be FT -ban
Jövő héten a porlasztók kidobása lessz.A 3-dik meg a második megint szarakodik amit te is modtál. A szoftvert frissíti vagy lecseréli
mert a kormányszervót nem engedi a távszabályzásban sem. Járó motor infó jelen van ezt írja meg a fűtés sem menne ha ez nem volna,mert ugye az is csak járó motornál van.
Ha már ennyire belemegyünk akkor a lovakat is gyarapítjuk 136 - ra Ez a motor is tudja azt mint a hivatalos ,csak a hengerfej különbözik.
Mondtam is na nekem zug a fejem ennyi infó után,ami hónapok , évek anyaga,nekem hogy ragadna meg pár óra alatt :DD
Mondott egy tipushibát az 1.6 HDi ről.Az olajszívó cső a szivattyúnál müanyag és elszokott repedni és ezért az olajnyomásled szokott világítani néha a fars levegő miatt.Találkozott már töbször ilyennel és az 1.6 HDi -jét is igy vette :))
A 18 gramm eolysból már csak 1 gramot jelzett amit bogácson irt neked.
Nem, a tiedben sokkal egyszerűbb. Henger alakú, le kell a csatlakozókat szedni, utána letekerni a kerek szűrősapkát, szűrő ki, szűő vissza - ha minden okés az üzemanyaggal, akkor nincs benne szutyok / ha van, akkor ki köll szedni belől a szmötyis olajat.../, új szűrő be, sapi vissza, csatik vissza.
Mondjuk ehhez van célszerszám 800-3500 Ft értékben praktiker meg ilyen helyeken pl., azzal azért eccerűbb, és még azért az is okozhat meglept, ha nem akar legyönni
Ez fura. En az Omv honlapjan egyszer azt olvastam, hogy Budapestig minden kutata az osztrak finomitobol latnak el.
Amugy lassan 6 eve tankolok naluk es meg vagyok elegedve. Csak akkor tankolok mas kuton, ha nincs Omv.
No, nekem lukoil, shell, mol után is szinte azonnal sikít a sárkány, hogy vizes az olajszűrő, így OMV marad csak. Ráadásul Shell után 3000 km következtében 1 centi sárga szmötyi volt a gázolajszűrőben, az olaj meg opálos volt, szép áttetsző helyett.
Benzinesbe mindegy, mer az igénytelen, sajna ez a HDi dízil nem szeresse nálam, csakz OMV-t.
Ma rendeztük meg a cégnél a pisztoly lőgyakorlatott, a 25m és 40m távolságban lévő célokra.
A 2x3 (25m)és 2x3 (40m) belővés után a 2x13 (25m és 40m) pontramenő lővésnél 260-ból 203 pontot értem el. Csak pár 10-es lett sajnos. Majd legközelebb jobban igyekszem, igaz majd meg fagytam míg sorra kerültem. De az élmény örök.
Zoly, van olyan, hogy csak úgy megadja magát a komputer gomb?
kezd már tele lenni a tököm ezzel az évvel (kettőstömegű-kuplung, kerékőrszett, kormányszervó pre, kormányvezérlő pre, visszapillantó, kompu gomb... fasz ki van má de télleg)
Szerintem nemcsak szivacs nincs a kerékdoboknál, hanem kerékdob sem nagyon van: két nagy lyuk tátong a kerekek előtti részen. Valószínű 130kmph körül sikerült hozzáérniük a kerékhez és kiharapott mindkét oldalon belőlük. :(
Keresnem kéne olcsóbb helyet... Értem én, hogy autószerelő, de a töredékét sem keresem óránként. Nem beszélve az árrésről, amivel dolgoznak. :(
Sziasztok. Szeretnék segítséget kérni rádió és cd tár kiszereléséhez. 2003-as peugeot 307 sw. cd-s rádió és egy 5 ös cd tár. A segítséget köszönöm előre is.
Igen, köszönöm szépen. Sajnos nem értek hozzá egyáltalán, én nem tudom megcsinálni. :(
Kiderült, hogy zárlatos az ülésfűtés, csak cserélni lehet. Alső hangon szereléssel együtt 65e-ért azt hiszem inkább nem lesz ülésfűtésem...
Pár izzót (3 db) kicseréltek, kerékdobokra (két első) 16e+munka körüli összeget mondtak darabonként. Jó, akkor kihúzza ez tavaszig remélem. A fűtéscsövet cserélik, annak a javítását azért kértem.
Még idén jön a baba, sajnos a többire most nincs keret... A szivargyújtó elosztó bekötését már nem is mertem kérni, elég horror összegekért dolgoznak.
Belinkelték neked az oldalt és ott le van írva hogy miért vizes a zőnyeg. amúgy gey tömítést kellene dserélni a radiátorhoz vezető csőnél. nem nagy dolog kb 1 óra. csak szettet kapsz PUGnál külön gyűrűt nem. elvileg anno itt beírtuk gyűrű méretét jó pár évvel ezelőtt
Elvittem a kis oroszlánt a szervizbe, ahol egyből kiszúrták, hogy a vezetőoldali szőnyeg (az alsó is) csupa víz. Azt mondták, hogy ez típushiba sajnos és a hűtővíz csöve ereszt valahol, ami oda "vezeti" a vizet. A hűtővíz szintje valóban csökkent (pont a minimum értéknél volt). Találkozott már más is ezzel a problémával?
Ennyit arról, hogy ingyen megúszok egy vizsgálatot (na jó, az ülés fűtés még be volt tervezve). :)
Megvan valószínű a szélzaj oka is... később erről is írok, hátha más is keresi a "hang" okát. Nem-nem; egyébként teljesen normális vagyok - a hangok is megmondták!
Az AP Fault lehet annak a következménye, hogy a motor alapjárat alá esik, dadog, stb. Hogy ez a hiba mitől van, majd a nagyok megmondják. Gyertyák, gyújtótrafók gondolom rendben...
Nincs valami ötletetek, hogy mi lehet a annak a hibának az oka, hogy hidegen rángat, kapod a motor? Mintha ki akarna esni a helyéből. Kicsit felpörgetem, és olyan 10 sec-en belül elmúlik, egyenletes lesz a járása. Általában garázsból indulok, de mintha hidegben, amikor a "szivató" jobban dolgozik, és magasabb a fordulatszám, akkor nem vagy csak kevésbé rángat. Most két napig volt AP hibaüzenet is, persze mire vittem volna kiolvasni, eltűnt. Mindig azt mondja mindenki, akkor vigyem, amikor épp produkál a kocsi. Hát ez enyém mindig beijedt, mire mentünk volna a dokihoz :)
Itt kellő mennyiségű hó hullott így kimentem téligumit tesztelni.
Meglepően jól teljesítettek a használt gumijaim. Hegymenetben, fékpróbában, hirtelen kanyarban is jól vizsgázott.
Ilyenkor a hó beköszönte után ki szoktam menni a helyi tanpályára ( MÁV - rakodó) és megnézem hogyan viselkedik az autó a havon és hogy mennyit felejtettem a mult tél óta.
Nagyon jó volt és úgy láttam nem vagyok egyedül ezzel a dologgal.
Sziasztok! Egy olyan jelenséget figyeltem meg, hogy a vízhőfokmérő felmegy 90 fokig, utána a termosztát kinyit és visszamegy 80 fokra. Utána a termosztát lezár és újból felmegy 90 fokra, majd újra lemegy 80 fokra és így tovább. De a csavar a dologban az, hogy nem mindig csinálja. Régebben felment 90 fokra és utána a termosztát nyitása után lement 80-90 fok közé és úgy is maradt. Volt már ilyen vagy hasonló hibája valakinek? Hőfokmérő jeladó vagy termosztát lehet a ludas? Köszi!!
Nekem is kell vagy 4 km, hogy a hőfokmutató megmozduljon... 80 fok körülire kell a kb. 10 km.... és még csak most jönnek a hidegek:-) Rövid távra - és Gyula - Békéscsaba nálam annak számít - nem is veszem elő a Pugot már csak ennek okán sem. Az imént jöttünk vissza Balázs (nem Klári) Fecó koncertről, 1,3-as motor elég hamar bemelegedett, a Pöjó hazáig sem tette volna:-) Ülésfűtésemet meg nem tudtam még mindig megnézetni, mert PUG szervizben azt mondták, hogy ki kell szerelni hozzá, ami egy vagyon náluk. Kiszerelés nélkül nem bírnak rámérni, mi a baja... Hogy ez mindig hidegben jut az eszembe (...cca+)
Holnap viszem a 307-est "Látni és látszani" - persze csak, ha reggel még megtalálom a kocsit a hó alatt. Javaslom mindenkinek, hogy először a rendszámot takarítsa le a hótól, akkor nem ér kellemetlen meglepetés; hogy 3 autót takarítasz le, mire megtalálod a sajátodat. :) Na meg az ülésfűtést is megnézetem, a vezető oldalon csak világít a lámpa, de nem melegít.
Én úgy láttam, hogy van felhasználó neved és jelszavad az oldalra. Tehát regisztráltól a web oldalunkra, így jogosúlt vagy megnézni, valamint módosítani.
Ha nem megy szólj, max nem tudok csinálni semmit, :P
Az mennyire normális, ha hideg motorral a keletitől indulva meg a citadella után, a Bah-csomópontnál se mozdul a vízhőfokom?
Nekem gyanús, hogy a kiegészítő vízmelegítő rendszer nem dolgozik... Hogy lehet ennek utánajárni?
Amúgy az autó nulla fokban is pöccre indul, alapjárat korrekt, sima, egyenletes, 800 körüli, ami aztán visszaáll a gyári 739-re. De a vízhőfok mérő csak 4-5 km meg a Citadella megmászása után mozdul meg.
jelenleg hideg motornál 4-esben, 5-ösben adott tempónál 4 helyett 6,2-t fogyaszt az enyém is az elején, aztán melegedő motornál csökken, de 4,5-nél nem nagyon megy lejjebb.
Sziasztok, hál' istennek rég voltam itt, most egy pár kérdés:
307 SW HDI 90LE 2003
Újabban a hosszú gomb nyomásra az ajtók bezáródnak de az ablak nem húzódik fel. Mi lehet a gond. Most cseréltem le a gyári 9 éves akksit. Merft nehezen, vagy egyáltalán nem indult...ezzzel összefüghet?
Hátul a rendszámtábla feletti műanyag két sarkán elkezdett rohadni a kocsi. Azt hiszem tipushibaEnnek lassítására valami ötlet, praktika?
Azt hiszem a fogyasztás is egy picit elkezdett felfelé araszolni, az átlag nem áll meg 6 ból, eddig elég volt. Mit nézessek meg?
3 éve került az autó hozzám, pozitívan csalódtam, eddig gond nem volt vele. Persze apróbb minőségi gondok vannak, de ez nem japán vagy német autó ezt be kell vallani
Inkább tanulj Jena bácsitól :-)
Nem nagy úgy kikapni.aza elejét és így nem vertem le a kezem sehol mert szűk, nem kellett keresgélni a csavarokat tapogtva tükrözve mert latszott.mind stb. Hidd el hogy hamarebb van mint emelon vagy aknan alulról
Most, hogy hidegek vannak, egyre egyértelműbb, hogy vmi nem kerek a motorban. Olyan ronda traktor-hangja van hidegen, hogy sajnálom... De nincs 1xx.000 Ft-om, hogy egyáltalán szétbontassam... :S
Annyi volt, hogy pár nappal egy külföldi út előtt elvesztettem az első rendszámot. A pótlás nem jött volna meg, első rsz nélkül meg nem lehet külföldön vezetni, akkor sem, ha van igazolásod, hogy folyamatban van a pótlás. Így aztán leeneltünk egyet a polcról. A betű mindegy volt, csak a 307-es számot kerestem volna. De nem volt.
Ádi, ha tudod írd meg hogy miért "kellett" cserélni a rendszámot! Mert gondolom nem "akartál" cserélni, csak valami bürokratikus akadály vagy költséghatékonyság merülhetett fel, hogy ne csak úgy visszakapd a régi rendszámod...
Ez jó kérdés mert ez egy első tulajos.autó, lpukkantott.egy csigat (gondolom a szűrő miatt)
Aztán kapott.egy új.turbot, azt is.megölte ( szerintem meg mindég a szűrő) aztán kapott egy bontottat és akkor.tán letört egy szelep darab (szerintem meg a csigabol távozott egy csapagy darab a motorba)
Na itt állt 3-4 évet és kapott egy bontott mocit törött autóból, de mindenestol, viszont a porlasztok nem fapos mocihoz tartoztak így nem tudtam felkodolni így nem volt.tökéletes, és meg eközben beszart a fap.
Most kap felújított porlasztokat, új jó kóddal, fapot.offolom, tuzelo anyag rendszert takaritom, stb egyszóval autót faragok belőle, ha már a markaszerviz csak berhelte kb. 1.5 milla rakoltes után 160 ezerbőljő lesz
Ja a.coolerban. Azért lehetett annyi olaj mert. Telenyomta acsiga mikor.fel volt.higulva az olaj, most amit leengedtem az.sem 4 liter volt.pedig csak pár száz km volt benne.
Igen halos szűrő, én levagtam a pcsába , nézd meg azt. Képet ahol.raraktam a lampara kb 50% koszos az azért nem túl jó, és.lehet hogy már.mosott ki belőle a.dizeles motorolaj.
Az Edc16-ban ha megzvarodik a fap akkor.könnyen rámegy a.moci is.
Az csak egy "hálós"szűrő?Azaz le lehet piszkálni a csavarról és lejön egyben vagy át kell fúrni? Ez még nem tűnt olyan szarnak így a kép alapján.De a a coolerban volt olaj bőven.
Örömmel értesítelek, hogy web oldalunk egy éves. Eddigi adatok: Regisztrált tag: 90 fő Látogatottság: 60.325 Ország szerinti látogatók: - Magyar, Kanada, Szerbia, Német, Szlovákai
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Kinéztem egy peugeot 307-est. 2.0 2001-es. Húzatáskor kicsit berregő hangot ad, a tulajdonos szerint szériabetegség. A kipufogósornál valami lemez rezonál. Neten utána néztem nem találtam semmit. Ha esetleg valaki tapasztalat hasonlót kérem írjon,illetve mennyi lehet javítás?
hát a gyári magnóból jött egy kábel, ami belement ebbe... annyi van hozzá. július végén vettem az autót. nálam már csak ezt csinálta. mondta az előző tulaj, h nemérdemes használni h nyitott, és beporosodott. szóval csak ennyit tudok róla...
rebelsiridium a neve.Amennyit elad nem hibáztatom hogy összekeveri.Bár amit küldött elsöre szerintem az a jobb minőségű bár nem pattant össze úgy mint a gyári DE amit másodiknak küldött csak a tető azon az oroszlán nézett ki siralmasan de a 206-os gombos résszel faszán összepattant és csak a jobban kinéző oroszlánt raktam át. Így végülis jól jöttem ki a dologból.Ha lenne felesleges 16 ezrem akkor a gyárit vettem volna meg igaz nincs kódkártyám.
Én 2 hete vettem vaterás kulcsházat.1850Ft volt postával.206-os házat küldött majd reklamálás után egy 307 oroszlános részt.Így már össze tudtam válogatni a legjobban kinéző,passzoló részeket.Ár-érték arányban jó de ne várj gyári minőséget.
Ha hazaértem Bécsben voltam kütyüt venni hogy a 136lovas HDI-t is tudjam faptalanítani és csipszelni, direkt felraktam a téli kerekeket nehogy bünti legyen, mostmár csak a trafiktól kell tartanom, mert útközben egymás után mindkét feje a blokkolómnak megdöglött állandóan jelzett, nemtudom mi lett velük, de nagyon hiányoztak az tuti. Fogyi megint kb. 5.5, jajj de szeretem is a dízelt, lecsavartam 800km, és még mindég fél alatt van épphogy a mutató.
Valahol a hőfok jeladók körül kellene szétnézni, mert gyárilag külön térkép vonatkozik a hideg és meleg üzemhez tehát természetes hogy nem megy annyira, vagyis pont annyira hidegen mint melegen.
Azt hiszem éccakázás lesz.. lehet átgurulok anyumhoz tappancsokat cserélni fog nézni reggel hogy mi van :D mert én íccaka szeretek ám autót szerelni :D
Ha ennyire ráérsz ugorj át könnyebben megy az idő:)
Nemreg irtam a szamhordozasi kalvariam es jeleztem, hogy majd megirom a fejlemenyeket.
Megjott mindket szolgaltatotol a panaszom kivizsgalasanak az irasos eredmenye. Nem meglepo modon mindketten a masikat hoztak ki hibasnak es mindketto szerint a masiknak kell megfizetni a torvenyben meghatarozott kotbert (nagyjabol 30-50e kozotti osszeg).
A T ket mondatban intezte ezt el. A Telenir egy ket oldalas levelben amiben tobb onmagukkal ellentmondo allitasuk van.
Modt jon tehat a harmadik fel (nmhh) bevonasa. Majd megirom ok mit mondanak az ugyrol.
Meg tudja valaki mondani, hogy mi az az alkatrész a 107 lovas HDi motoron, ami felelős lehet azért, hogy nem megy rendesen az autó, míg az üzemi hőfokot el nem éri, vagy legalább az közelébe nem kerül? Olyan, mintha nem lenne benne erő, vagy mintha nem reagálna a gázadásra rendesen. Ugye hidegen nem tiprom neki, és bizony az alacsony fordulatban nem akar élni, csak kétezer felett menne. Ha viszont bemelegszik, utána viszont teljesen tökéletes az aljától. Volt már valakinek ilyen tapasztalata?
Művelet végrehajtava.Megmostam a panelt és jól kiszáritottam.Az IC lábai teljesen gyári tisztaságuak lettek.A régi elemben/ CR 2016/ már csak 1.2V lett.Tettem másikat Ugyanugy CR 2016 -os 3 V-os / 3.13 voltal/ csak annyi a változás ,h nem SONY japán, hanem CHINA :DD ez van itthon.
Ja, Örmi, ha van kép, természetesen odarakom az oroszlán helyére.
Nem kérdezed meg őket, hogy ingyen reklámért cserébe nem adnek-e valami extra kedvezményt a tagoknak? :D Mondjuk +5% (a főnix kedvezményen felül) a tagoknak és akkor ingyen bannerük lehet az oldalunkon. :D
A pug szó gyarapításán könynen segíthetünk, akkor majd otthonról garázdálkodom.
Egyébként egy kérdés/felvetés: tudom, hogy ritka vizuális megoldás, de én pl. azt a megvalósítást szeretem, hogy ha már a felbontási dolgok miatt a kép bal oldalát úgyis fenntartjuk menüsornak, akkor egyrészt ezt az oldalsó menüsort is fixre hagynám, meg a fejlécet is, ahol van legördülő menút. Magyarán a scrolozás közben maradjon fixen és ne tűnjün el, így nem kell állandóan visszagörgetni az oldal elejére a menük eléréséhez.
/persze msot nézve a fejléc túl nagy ehhez, mert sokat elvesz akkor az olvasható/egyszerre látható szöveg terjedelemből.../
A szövegekben valahogy emelni kellene ezen szavak előfordulását. Jelenleg a peugeot szó a teljes tartalom 1,65%-ban (ugyanez pl a peugeot.hu oldalon 13,61%) van meg, a peugeot 307 4,53%. Ha többet szerepelnek a kulcsszavak, akkor több pontot ad a gugli, tehát előrébb sorol.
Még a bal oldali menüszerkezet egyszerűsítésén kellene gondolkodni.
Olyanra gondolnék itt, hogy ne legyen 17 menü ott, hanem csak max 5-6. A többit ezek alá kellene almenünek besorolni. Pl:
Főoldal,
Hírek,
Fórum (ez csak egy direkt link a fórumra),
valami olyasmi ami alá be lehetne sorolni a hibákat, javításokat, leírásokat, pl: Tudásbázis
Tagok,
Hirdetőtábla,
Linkek,
Vendégkönyv
Mondjuk ez 8 lett. :)
A Tudásbázist pedig tovább lehetne bontani:
Hibaüzenetek,
Praktikus tanácsok,
Információk, szabályozók,
Táblázatok, saját adatok, (ide mehetnének a táblázatok)
Számok, kódok,
stb .
Amikor valaki kiválaszt egy menüt, akkor az oldal elején pár mondatban le kellene írni, hogy mit talál az oldalon. Mint ahogy a hibaüzeneteknél és a praktikus tanácsoknál is.
Továbbá jelezni kellene már a menüpontnál, hogy az regisztrációhoz kötött tartalom vagy sem.
Jena hívott néhány napja pizzázni de megmondtam neki hogy előbb szóljon és ne másfelé menjen mint amerrre épp én járok de ez a lökött állandóan csak rohan :D
5 perc alatt nem tudok keresztül menni a fél városon :S:D
Eladó 1 db Peugeot 307 SW (2003 évjárat) Premium felszerletséghez való bajúszkapcsoló. Eredeti száma: 6239Y5 ill. 6242C6. Elektronikai ellenőrzés szükséges beszerelés előtt, Javítható. Új ára kb. 130.000 Ft.
Jó kis olvasmányt dobtál fel, félre is raktam a Magyar Honvédet ahol a volt Ezred parancsnokom képe van, amit ezredesi rendfokozattal mondja a ÖMT (Önkéntes Műveleti Tartalékos) eksűt. :DDDD
Én a Balatonba vittem be fürdeni, persze ilyen műanyag tartóba, aminek a gumi gyűrűje nem tömített rendesen!
(Sajnos nem szabad a parton hagyni a kocsikulcsot!!!) Szóval szinte egész nap ázott a vízben, de utána működött...., viszont másnap megint fürdés volt, gondoltam bekenem napolajjal a jobb tömítés érdekében :) de így is picit vizes lett, s utána már nem működött! Szétszedtem, kapott egy másik elemet és hőlégfúvóval kifújattam, csak nagyon óvatosan, nehogy lefújj róla alkatrészeket, illetve nehogy megégess valamit, esetleg műanyagot, mert a központizár mikrokapcsolója azt hiszem műanyag. Vagy forrasztópákával forrassz át minden alkatrészt! Nekem utána jó lett! Egy próbát megér.
Remélem sikerül megcsinálni?
Üdv.
u.i.: esetleg inicializáld újra a kulcsot a könyvében benne van hogyan....
Amikor megvettem a verdám és megírtam az első benyomásokról a Népítéletet, dr. Orosz Péter blogot írt belőle és tulajdonképpen kiröhögött. Érdekes hozzászólások voltak, és az is érdekes, hogy a végére voltak olyanok, akik elengedték a bicskát a zsebükben:-D Szóval megvédték a szar franciát...
Huuuu - azt hittem, csak én vagyok ilyen balfac (bocsi:-)) Szerencsére én nem mentem, "időben" észrevettem és kb 30 l benzin bánta. De jött a hibaüzi, amit Zoly száműzött. A tankolásom oka ugyanaz volt... hol benzines, hol dízel megy a tankba. Ez olyan traumát okozott, hogy azóta 5x megnézem, merjem-e "elsütni" a pisztolyt:-DDD
Üdv.Mindenkinek.Nekem volt az a problémám az autommal(307 1.4 benzin)hogy menet közbe egyszer csk felvillant a stop és az olaj jelző led, csak egy pillanatra és utána el is aludt.Sokan mondtál hogy mérjek olaj nyomást.Most hivott a szerelő hogy kész az autó.Megnézte az olaj szürő házat hogy nincs e elrepedve vagy nincs e benne kosz,nem volt.Mért olaj nyomást alapjáraton és nagyobb fordularon,jó volt,forro motornál is ott is jó volt.Kicserélte az olaj gombát ,ő erre gyanakodik azt mondta.Most kiváncsi vagyok hogy jó lessz e.2 hónapja van nálam az autó(kereskedésbe vettem)remélem nem lessz vele gondom.
Nos, amikor Lezúziuszt játszottam, akkor a visszapillantóból kiesett és csak a vezetéken lógott, de sötét volt, mint a korom, így nem tudtam megvizslatni pontosan, hogy látható-e a megoldás.
Holnap megnezem. Mobilrol nem a legjobb. Elsore azt a <$?meta_desription$?>-t lehet torolni, mert az egy valtozo definicio amit en megirtam korabban es igy duplan lenne benne.
előszöris üdv köztünk, másodszor az adatlapodat töltsd ki a későbbi kérdések elkerülése végett.
Ha közvetlenűl a szervíz után jöttek elő a hibák akkor én először visszavinném, hogy valamit nem jól raktak össze és nézzék át önköltségen.
A fékfolyadékod nem levegős véletlenül?
Az elektromos hibákért szintén a szervíz lehet a ludas, valahol kontaktos a rendszer. Át kellene menni azon a részen ahol a szervízben matattak valamit rajta.
Ahogy a többiek is írták kapd le a szűrőt és a hozzá vezető csövet is. Ha tudsz szerezni egy kis szivattyút akkor nyitott tanksapka mellett ezen a kis csövön ki tudod szivattyúzni a benzint. szűrőháztakarítás, szűrőcsere és egy nagy matrica a tanksapkára hogy csak gázolaj. :)
2 egy vékony dróthuzal(rugó) tartja a helyén melyet 2 fülbe kell bepattintani.
Bal oldalon akkor látod meg a drótot ha teljesen jobbra vagy balra állítod a tükörlapon.
A motort akkor tudod tönkretenni ha ki akarod kapni egyben vagy állandóan kézzel mozgatod. a fűtést meg elvileg a tükörlap hátulján futó fűtőcsík látja el amihez 2 csatlakozó csatlakozik. a régit ha törött akkor mindegy hogy van-e fűtés rajta vagy sem mert ugyis kidobod az újjon meg vagy van fűtéscsatlakozó vagy nincs. :)
Szóval, akkor az egyéb javítási ötleteim, amiket legutóbb sikerült nem menteni:
Jelenleg az oldal kódja a <head></head> részben így néz ki (más is van, de ez lényeges):
<title>Peugeot307 - Főoldal</title>
Ez egy nagyon nagy probléma a keresőoptimalizálás szempontjából. Ahhoz, hogy egy gugli keresésnél az oldalunk elől legyen, kellene módosítani ezen. Ezt javasolnám:
<meta name="description" content="Peugeot 307 Club hivatalos magyarországi honlapja, amelyen megismerheti a modell javításával kapcsolatos információkat és más érdekességet is olvashat a modellről." />
Jelenleg a gugli az alábbi helyezést adja az oldalnak az elöl látható kulcsszavakra keresve:
peugeot - A http://www.peugeot307club.hu weboldal a(z) "peugeot" szóra nem található az első 1000 weboldal közt.
peugeot 307 Ahttp://www.peugeot307club.huweboldal a(z)"peugeot 307"szóra a találati listán a160.pozícióban helyezkedik el.
peugeot 307 club Ahttp://www.peugeot307club.huweboldal a(z)"peugeot 307 club"szóra a találati listán a10.pozícióban helyezkedik el.
3. Hírek menü létezik, csak eddig senki nem használta. Bejelentkezés után a bal felső menbüben a "hozzáadás" menüben a "a honlap híreit" kell választani. Ha van valakinek ötlete, szívesen beírom.
Amúgy át lett nézve nagyjából, sérülést keresve, de az ABS meg a szervő a két ellentétes oldalon van, és mindkettőhöz a kerékjáraton keresztül lehet huzzáférni. Ez valószínűleg a hétvége műsora lesz.
Azért a testelés dolgot nem zárnám ki. Hátha valahol bibi van? Lehet nagyszerviz után valamit rosszul raktak vissza, megsérült egy kábel, a gyújtósoron repedés van.... ilyesmit is meg lehetne nézni szerintem.
A honlappal kapcsolatban lehet nekem is javaslatom?
A logoból én kivenném a nonprofit-ot. Felesleges oda.
A köszöntőt pedig az alábbi szövegre módosítanám:
Köszöntünk a Peugeot 307 Club oldalán!
A honlap és a club célja a Peugeot 307 tulajdonosok összefogása, műszaki és egyéb információk cseréje és egy egymást segítő baráti társaság kialakítása. Összejöveteleink, közös programjaink szándéka ismeretszerzés, véleménycsere, de leginkább a baráti kapcsolatok kialakítása. A klubtagság ingyenes, semmilyen anyagi kötelezettséggel nem jár, nincs belépési díj vagy tagdíj.
Ha szeretnél tagja lenni a klubnak, csak annyit kell tenned, hogy valós adataidat megadva kitöltöd a jelentkezési lapot. A klub és a weboldal működtetését, a szervezési feladatok ellátását a tagok végezik társadalmi munkában. A honlap-fejlesztéssel kapcsolatban bárki ötletekkel állhat elő.
A club hivatalos fóruma jelenleg az index.hu Peugeot 307 topicján üzemel.
Sokkal egyszerűbb, nem kell túlfigurázni azt ami oda van írva. Ezen kívül a főoldalra max még annyit tennék ki, hogy a hírek menüpontban a clubbal kapcsolatos friss információk olvashatók.
A találkozóknak szintén létrehoznék egy külön menüt. Ez alatt ott lennének a korábbi találkozókon készített képek és a következő találkozó időpontja. A főoldalra egy visszaszámlálót tennék ki:
VI. Nemzetközi Peugeot 307 Találkozó
Gyula
2012. július 20-21.
Még ennyi időt kell várni rá: vissza-számláló)
és egy infót, hogy további részletek a találkozók menüpont alatt találhatók.
Gyakorlatilag két különböző szerelő próbálta kiolvasni a hibát, mindkettőnél mezei laptopon futott a szoftver.
A különbség csak annyi, hogy az egyiknél ha jól láttam akkor WÜRTH-ös szoftver futott, a másiknak elmondása szerint gyári Peugeot szoftvere van. Természetesen én is gyanúsnak találom, hogy nagyszerviz után csőstől jönnek elő a hibák, de vannak még véletlenek!?
"Rapszodikusan megjelenik először a Braking fault, majd az ABS fault hibaüzenet, STOP felirat, plusz a fék hibajelző lámpa világít, kilométeróra nem mutat, és visszavesz a motorteljesítményből. Gyújtás elvétel, majd visszaadás után a hiba megszűnik."
Nekem egyszer fordult elő ilyen. Gyújtás elvétel és visszaadás után antipollution fault hiba volt pár indításig, de az is megszűnt.
Én egyetlen dologra tudtam visszavezetni a dolgot. Akkoriban volt gyertyacse és a felső motorburkolat nem lett visszatéve és nagyon esős idő volt, így kaphatott valami nedvességet a gyújtósornál. Valószínű, hogy ott letestelhetett...
Szia! Nekem is ugyanilyen évjáratú, motorú autóm van, de az antipollution fault hiba kivételével ilyen jellegű hibáim nem voltak (kopp, kopp, kopp), most van benne 160 ezer km.
Mivel a 120 ezres szervíz után kezdődtek a gondok, én a helyedben ott kezdenék kutakodni. Másik az, hogy univerzális vagy gyártóspecifikus (PPS) műszerrel történt a diagolás? Az univerzális nem mindig jó.
Aki a nagyszervízt csinálta, mennyire ért hozzá? Pld. az akkumlátorsaru levétele sem egyszerű, mert a gyújtás levétele után kb. 3-4 percet várni kell, amig a BSI teljesen le nem áll. Ha közben szűnik meg az áramellátás, sérülhet az érintett elektronika.
Előzetesen csak annyit hogy nem vagyok autószerelő, csak megpróbálok segíteni magamon.
Peugeot 307 1.4 16V 2004-es modellem van, újonnan vettem anno, most 120 ekm van benne. Túl vagyok már indexkapcsoló javításon, néhány antipollution fault hibaüzeneten stb
A 120-as nagyszerviz után megbolondult az autó. Szétrohadt a kipufogóban a rezgéscsillapító tag, el kezdett folyni az olaj valahonnan a vízpumpa oldalán, hangos lett a szervokormány motorja (mint kiderült minimum alatt volt az olajszint), de a legnagyobb baj nem ez.
Rapszodikusan megjelenik először a Braking fault, majd az ABS fault hibaüzenet, STOP felirat, plusz a fék hibajelző lámpa világít, kilométeróra nem mutat, és visszavesz a motorteljesítményből. Gyújtás elvétel, majd visszaadás után a hiba megszűnik.
Az ABS érzékelők meg lettek pucolva, de hiába. A motordiagnosztika nem tud hibakódot kiolvasni, mert az ABS modullal kommunikációs hibát ír. A diagnosztikai csatlakozót végigmérve a testek jók, a BSI szálon 0 V, az ABS szálon a mérés kezdetekor ~6.3-6.5 V van, ami a mérés ideje alatt folyamatosan csökken. Levett akkusaru mellet a BSI szálon mért ellenállás 45kOhm, az ABS szálon ~50kOhm-ról indul és lassan nő.
Ezeket egy youtubos video alapján mértem meg, mert az egyik szerelő a kommunikációs hiba miatt végigtapogatta a diag. csatlakozót, és azt mondta, hogy jel van, egy másik a szerelő ez alapján azt mondta, előfordulhat, hogy testelési hiba van. Az icipici probléma az, hogy nem tudom, mik lennének a helyes értékek.
A következő lépés az ABS vezérlő, illetve esetleg a szervokormány motor vizsgálata lenne (diagnosztikai csatlakozó ugyanazon lábára van kötve, mint az ABS, esetleg a majdnem szárazon futásnak köze lehet az egészhez?), de hátha valkainek van esetleg tapasztalata a kérdésben.
A lap cserélhető egy műanyag keretben van ami be van pattintva egy másik keretbe , ez a ráragasztom megoldás olyan lada korszakra emlékeztet , gyári bontottat tennék bele , utángyártott szar
Szia 10-20% benzin nem probléma , de ha jól olvasom itt egy kicsit többről van szó , több ilyen próblémával találkoztam már ha nem nagyon járattad akkor nagy gond nincs le kell engedni a benyát szűrő csere , feltölteni gázolajjal aztán majd kiderül hogy lett e baja.
Vettem én már motorhibásnak vélt autó amiben benzin volt gázolaj helyett , és semmi baja nem lett .
Csináltam hdi amiben szintén benzin volt de azzal mentek , egy idő után porlasztók meghótak.
Be ne indítsd megint még a teljes tank+szűrőház+csőhállózatból le nem engedted a benzint!! És reménykedjünk hogy nem lett semmi baja. Amúgy mennyi volt kb a tankba és mennyi benzint tankoltál?
A +tápkábelt célszerűbb a anyós ülés felől bevezetni ha nem akarsz költséges BSI cserét, és ha rendesen akarod csinálni akkor a tápot viszed az egyik oldalt az rca-t a másik oldalt.
Ha még nincs meg a cucc, van egy eladó JBL 30as reflex ládám 15ezerért, makulátlan állapotú.
Oké.Köszönöm.Én arra is gondlotam hogy lehet hogy az olaj gomba rosszalkodik, az olaj pumpa az vagy szálit vagy nem,ha csak el nem tömödik egy pillanatra.De lehet hogy rosszul gondolom.
A fehér betű + átlátszó háttér kombó elég hülyén fog mutatni a fehér 307-esemen. :)
Sajnos egyre több problémám van a kis oroszlánommal. :( Mióta téli gumi került rá, 80 km/h felett ijesztő a szélzaja (most a változatosság kedvéért balról jön... azt nem tudom megállapítani, hogy előlről vagy hátulról... Leengedett ablaknál majdnem megfagytam, így nem kutakodtam tovább.) Voltam már márkaszervizben a jobb első szélzajomma, de kb. elküldtek a fenébe (még a nyáron), pedig a kisfőnök még jött is egy kört velem, hogy meghallgassa... hallani hallotta ő is, mozgatta a jobb első ajtót, nyomkodta az első szélvédőt, de itt meg is állt a tudása... azt mondta hagyjam ott az autót és meglocsolják vízzel, hogy kiderüljön hol "fúj be a szél". Mondtam, hogy esélytelen, mert gépi mósóba már jól megfröcsköltettem nagynyomású mosóval körbe-körbe (plusz 200 HUF-ért)... és sehol nem lett vizes belül...
+ szolgáltatás a WEB oldalunkon (nem kértem, kaptam)
Belépés:
Belépéskor, ha megadod, hogy saját számítógépről lépsz be, akkor nem kell onnantól a felhasználó nevet és a jelszót állandóan begépelni, hanem csak a feljövő kodot. Ezzel azonosít a rendszer.
Ha egy gépen "Nem saját számítógép" megjelőléssel lépsz be akkor, mindig azon a gépen a felhasználói nevet és jelszót fogja kérni.
Az hogy hogyan lehet változtatni, ha már saját gépként jelölted meg azt még nem tudom, erre várom a választ az operátortól.
Szerintem jó így. Vagy? Aztán hogy "C" vagy "K". Nekem gancegál.
Egyszerű, letisztult, jól olvasható. Esetleg a weboldal címe mehet kisbetűvel valamelyik sarokba, igazából ha álló autónál olvasható, az már jó.
Zoly: VAN-os autóba faragj bele egy ilyet, én vevő vagyok. Bár ha az autóm folytatja azt, hogy egyre több pénzt kér állapotfenntartásra, akkor megy a levesbe.
a scorpio klub amikor megcsináltuk, igazából jobbára internetes maradt, jó kapcsolatokkal, honlap, fórum, öcsém csinálja ezeket, meg pár önkéntes.
pénzt nem szedtünk, csak ha matricára kellett rendelni vagy a domain éves fenntartására de azt is önkéntesen, aki egyszer egy évben bedobott egy ezrest az másik évben is bedobhatta de inkább újakat vártunk és így szépen összejön közadakozásból.
fordscorpio.hu
ha érdekel nézzétek meg így működik.
fórum meg komoly php akármis ahhoz nem értek de ott is megy a buli, persze az elején voltak viták hogy melyik jobb ha egy indexes van és úgy nyomunk mindent egy helyre vagy saját fórum részekre bontva mindenféle hozzászólási és témalehetőséggel.
bocs az off autósért, ötlet nézegetésnek, tapasztalat leírásnak szántam.
Ha nincs probléma,hát csinálunk.Az van,hogy kilett mosva a pug távkapcsolós kulcsa és most nem müxik róla az oroszlán.Mit lehetne csinálni? Már a radiátoron volt vagy 6 órát,de semmi.Indulni indul a gép de az összes ajtót a kulcsazárba módszerrel is csak néha zárja.Modjuk 3 x csak a vezetői ajtót,4x --re az összest.
amilyen hibalehetőségekről tudok (lehetséges h van több, vagy nem ez a problémád)
- a szűrő belsejében elvan törve a kereszt
- a szűrőházban valahol van egy O-gyűrű az enyémbe az is galyra ment, az miatt is lehet rossz az olajnyomás, illetve a szűrő ház O gyűrűje, vagy az olajszűrő ház tömítő O gyűrűje
...nem azért mondom, de ennél jobb topikmatrica nem kell. A jobb oldalra még egy oroszlán, a KLUB-ot meg be a Peugeot 307 alá középre. Voalá. A fehér betű maradhatna, az látható a legjobban szerintem. A kék háttér meg lehetne színtelen, átlátszó.