Cipf talán még a 18at sem töltötte be... Szerintem ő Vécseihez hasonló pályáját fog befutni, vagy még jobbat.
Banó végig kezdő volt, ügyes srác, Májer is. Ők stabil nb1es játékosok lehetnek. Májerben talán több is van.
Ne írd le őket!
Nagy Gerinek, Baráthnak is évek kellettek, Bobálnak is.
A tehetségek olyanok, hogy egyik pillanatban még senki nincs, következő pillanatban hirtelen feltűnik egy fiatal játékos, akit nem hagyhatsz ki a csapatból. Mint most Kovács Nikolasz.
Fél éve még sehol nem volt, most meg már kilincsel a jobb futó posztjáért. Drukkoljunk, hátha beválik!
Bobál, Baráth, Botka huszonx évesek, kb öt év óta nem jött kis hozzájuk fogható ember. Cipf számomra első ránézésre pont bele fog illeni a Tömösvári, Banó-Szabó, Herjeczki vonulatba, akik ügyesek, lelkesek, de nem váltják meg a világot és elkerülnek egy Mezőkövesd, Kisvárda, Balmaz kaliberű csapatba. Sztem mindet kölcsön kéne adni, hátha valamelyikük a folyamatos játéklehetőség mellett beleerősödik a felnőtt futballba. Mert jelenleg nem nagyon tudod őket hova berakni a csapatba, amint jön egy csatár kezdeni fog Danilo mellett, a középpályán Vadi, Nagy Geri és Gazdag adott (ha valaki kiesik még mindig hamarabb kerül pályára Pölő és Bamba, mint a felsoroltak), a két szélén Holender és Uzoma a kezdő, szóval tényleg el kell menni a játéklehetőség reményében.
"Ezer éve nem tudunk egy normális belső, vagy szélső védőt, egy befejező csatárt felmutatni, aki kikerült volna az akadémiáról."
Most ment el Bobál Dávid, tavaly Botka az általad említett posztokról.
A legújabb fiatalok közül kiemelkedő tehetségnek tartják Temesvárit (18 éves, belső védő) és Kovács Nikolaszt is (20 éves, jobb futó).
A támadók kapcsán az a probléma, hogy Lukács, Májer is eredetileg szélsőt játszott - a probléma, hogy szakmailag ez a poszt kezd kissé háttérbe szorulni a fociban. Főleg olyan csapatoknál, amelyek a védekezésre építik a hangsúlyt.
Befejező csatár egyelőre tényleg nincsen, oda eredetileg Tömösvárit képzelték el. Szerintem őt most idén kölcsön kellene adni.
A másik kiemelkedő tehetségnek Cipf Dominiket mondják (17 éves, támadó középpályás). Ha azonban így folytatja a fejlődést, ahogy eddig, őt max 2 évig tudjuk megtartani.
Mondjuk a védelembe Bobál Dí, vagy Baráth hazulról' lett kinevelve. De amúgy ebben igazad van, kéne pár Eppel/Boti felépítésű játékos (is) - és most hagyjuk, hogy Maradona és Messi sem sudár jegenye.
Nézem ezeket a macedónokat. Elég nagy nemzetközi rutinjuk van - pl 2015-ben négy kört mentek és a Rubin Kazan sem verte őket agyon (2-1 összesítésben). Igaz, az utóbbi két év nem volt ennyire sikeres.
Otthon kifejezetten erősek, most már kilencedik meccse veretlenek - ellenben idegenben csak a san marinoiakat verték.
De azért ez jelzi, hogy valami hasonló európai kupaszereplés egy magyar csapat számára sem lenne elérhetetlen (tehát évente 2-3 kör átlagosan, amiből kicsúszhatna eg ycsoportkör, ami újabb pontokat jelent, meg pénzt, stb.).
Amúgy nekem az is komoly problémám, hogy az akadémiáról ilyen ügyeskedő gyerekek kerülnek ki többségében, normális fizikai felépítés, rendes poszt nélkül. Van kb. 5-10 olyan játékosunk az elmúlt 2 évből, akik ilyen támadó jellegű, apró termetű, ügyesen húzogató játékosok. Csatárnak betenni őket nem lehet, mert ahhoz kevesek, középpályára nem jók, mert védekezésben nem tudnak eleget, elnyomják őket, szóval igazából eléggé haszontalanok, noha szorgalmasak, lelkesek, de a csapat teljesítményéhez olyan rengeteget hozzá tenni nem tudnak. Ezer éve nem tudunk egy normális belső, vagy szélső védőt, egy befejező csatárt felmutatni, aki kikerült volna az akadémiáról.
Így van. És hát ő végig tudott játszani 90 percet - amúgy lassan Danilo is utolérhetné magát kondicionálisan, volt rá lassan másfél éve. Danilo jó játékos, hasznos játékos, de előre tolt csatárként semmit sem ér - nem tudjuk kihasználni a lendületét sem. De ha ő nincs elől, akkor ki van elől?
Lehet, hogy jobb, nem ez a probléma, hanem az, hogy arra a szerepkörre, hogy egyedüli csatárként elöl labdát megtartani, megjátszani, megvárni míg a többiek felérnek Danilo nem alkalmas, ellenben Marci az ilyen szitukban hasznosan dolgozott.
Nem értünk egyet, szerintem Danilo jobb, mint Eppel, de nem fogunk összeveszni ezen. Remélem, hogy kap majd társakat és jó labdákat a bajnokságban és ismét bizonyíthatja a kvalitásait.
Ha Te vagy legelöl mégis hova játszanád a labdát, ha nem visszafele. Danilo meg nem játssza sehova, mert meg se szerzi. Nyilván nincs könnyű dolga, mert tök egyedül van, de eddig konkrétan nulla, amit bemutatott. Remélem kedden rám cáfol, de nincs nagy bizodalmam benne egyelőre.
Eppel sokszor vissza fele játsza a labdát, ami a válogatottban is probléma.
Emellett Danilonál rosszabbul érkezik beadásokra, nem elég lendületesen, ami szintén a válogatottban is kiütközött nála. Én Danilot jobbnak tartom, kombinatívabb, technikásabb, egy az egyben meg pláne jobb - még most is talán. Régen, az 5-6 évvel ezelőtti Danilo és a mostani Eppel között zongorázni lehetett a különbséget, hiszen Danilo extra gyors is volt. (Sajnos..)
Nem csak a gólok hiányoznak. Marci a felívelt labdák felét legalább úgy megjátszotta, hogy abból tudtunk építkezni. Danilónál ez a szám nulla, nem nyer párharcot. Nyilván nem mindegy, hogy Lukács van melletted, vagy Lanza, de azért látszanak Danilo hiányosságai is önmagában.
Danilot ennyi idősen a Sion igazolta le, nem egy kazah csapat.. És aztán játszott a kazahnál jóval nívósabb bajnokságokban is. Nem tudom, hogy fog-e annyi gólt lőni, de ez nem (csak) rajta fog múlni, hanem, hogy mennyi és milyen labdákat kap a tizenhatoson belül. Azért Marci nem a tizenhatoson kívülről rúgdosta a góljait.
Az a baj semmi játék nem volt felfedezhető.Kb mint megye lll csak vagdalkozás.Oldalra előre gurítom onnan meg majd lesz valami.Remélem az első gólt mi szerezzük onnan meglehet.Ha nem elég necces lesz.
Na meg a formajavulás is szükséges mint ahogy írták.
Hát.. Hiába nem férne be tőlük egy játékos sem hozzánk, szerintem 60-40%-ban ők az esélyesek a továbbjutásra.. sőt, 70-30%.... Legalábbis ha a mázli faktor olyan marad, mint az első meccsen..
Védekeznek, egy támadást végigvisznek és gól.. Kb. erről szólt a meccs :( Mieink meg idegesek voltak, elpattantak tőlük a labdák.
Nem tudom, mikor volt és mikor lesz arra sanszunk, hogy megéljünk eg yharmadik kört az európai kupákban. rengeteg plusz-koefficiens pont, sok UEFA-pénz, nemzetközi tapasztalat a játékosoknak, esély a fejlődésre, nem beszélve arról, hogy kicsit köszörülhetnénk a nemzeti büszkeségen.
Azért még bízom benne, hogy kiejtjük a macedónokat, nem egy mission impossible.
Nekem ez az egy nickem van, nincs szükségem többre. Én is szeretem, ha velem kapcsolatban csak a tényekre hivatkoznak, gondolom érted az összefüggést...
Amúgy egyszerűen nem kell kötekedni és akkor mások sem fognak kötekedőnek tartani.
Azt gondoltam, te vagy richmond a másik nickeddel, de bocs, ha tévedtem. Én nem érzem magamat kötekedőnek, csak szeretem, ha tényekre hivatkozik mindenki. Erre kértem csak richmondot is, ebből indult a vita. No, mindegy..
Nagy Geri két hónapig sérült volt, nemrég kezdte az edzéseket... Ez az egyik.
Pölöskeinek pedig lehetőséget adott, hogy önbiztalmat szerezzen, formába lendülhessen, meg megnézze, mit tud. Erről volt szó, nem többről, erre vannak az edzőmeccsek. Az utolsó két meccs kivételével egyébként is javarészt próbajátékosokat nézegettünk.
Az M4 szakértői tavasszal még azért szídták a Supkát, hogy miért nem ad lehetőséget a labdatartásban nagyon jó Pölöskeinek...
nem Lanza, Eppel hianyzott - hiszen helyzetunk, lovesunk sem volt, az egesz csapat leblokkolt... rossz taktika? rossz felallas? a felpalyarol ivelgettunk megint ossze vissza...
Ezt a modis dolgot fejtsd már ki bővebben, mért is gondolod, hogy én a modikhoz rohangálok a bunkóságod miatt?
Az utolsó edzőmeccsen látott kezdő egy helyen változott, ott az első félidő végén a megsérült Pölö helyett állt be Nagy Geri, Supka pedig valami olyasmit nyilatkozott, hogy várhatóan az a csapat fog kezdeni. Kedves szurkolótársunk sem véletlenül vetette fel a dolgot.
igen, en is ezt olvastam valahol, hodman jol tudja
egyebkent meg minden felkeszulesi meccsen Poloskei kezdett, Nagy a 2 felidoben a fiatalokkal lepett palyara, nyilvan Supka azert nem jatszatta a tobbiekkel, mert a kezdobe akarta rakni...
Linket nyilván már nem is merek kérni tőled, mert megsértődsz és rohansz a moderátorhoz, hogy milyen bunkó vagyok..
Supka felsorolta a sérülteket egyébként, akik emiatt nem utazhattak a csapattal, Pölöskei nem is volt ott közöttük. Nagy meg a bajnokságban is végig kezdő volt a sérüléséig, Pölöskei többnyire meg a padon...
Geri sem játszott igazán a tudásához mérten, sajna. De én arra sem emlékszem, hogy Supkánál bármikor is csere lett volna érdemben...
Egy rutinosabb fociszurkolónak azt pedig nyilván tudnia kell, hogy az edzőmérkőzések ilyen szempontból nem számítanak, ott az edző próbálgatja a játékosokat, felállásokat.
Supka megemlítette, a következő szezonban az lesz a cél, hogy a csapat ismét nemzetközi kupaindulásra jogosító helyen végezzen a hazai bajnokságban, illetve a Magyar Kupában.
Ez szépen hangzik! Meglátjuk, hogy mi lesz belőle! :)
Félek egy kicsit az Európa-liga meccstől! A Rabotnicski jó csapat, régebben a Debrecent is simán kiütötték... De ez most más szituáció lesz! Supka Attila jó edző, én bízom benne. De a nemzetközi porondon a magyar lötyögés sohasem elég... De azért majd drukkolok a tévé előtt! Mást úgysem tehetek, nem rajtam fog múlni. Szkopjében akár egy iksszel is kiegyeznék. Posztokra igazoltunk, van az idei transzferekben egyfajta koncepció. Ez remélem a javunkra válik majd! :)
Komoly probléma lesz, hogy Eppel és Lanzafame eligazoltak. Legalábbbis szép számú gól távozott ezzel. De a lényeg, hogy Danilo marad. Őt nagyon bírom, ő is szépen lőtte a gólokat. Vadócz érkezésének is örülök, vele is sokat erősödtünk. Bobál visszatérése is jó dolog lenne. Szerintem kiesési gondjaink nem lesznek, viszont az élbólyba sem biztos, hogy beférünk majd... Remélem az új Bozsik-stadion is megvalósul majd! :)
"Vadi, Gazdag, Nagy Geri, Pölő, Bamba, Banó-Szabó (én őt idén kölcsönadnám valahova, ahol játszik 30 meccset, mert itt nem fog) és még Holdampf is (őt mekkora kibaszás volt leigazolni, a pálya közelébe nem fog kerülni szegény)."
Valaki távozni fog innen, tippem: vagy Gazdag, vagy Banó-Szabó.
Ahogy kinézünk ő most is kezdő lehetne. Érdekel Supka mit fog kitalálni, mert belső védő (vagy aki el tudja játszani) van Baráth, Kamber, Batik, Skvorc, Lovric, Heffler, Deák és Lovric. Középpályán belülre, Vadi, Gazdag, Nagy Geri, Pölő, Bamba, Banó-Szabó (én őt idén kölcsönadnám valahova, ahol játszik 30 meccset, mert itt nem fog) és még Holdampf is (őt mekkora kibaszás volt leigazolni, a pálya közelébe nem fog kerülni szegény). Meg még Kukoc, akit sehova nem raknék, még a lelátóra se.... Eközben a szélen Uzoma és Holender, elöl Danilo, meg a fiatalok, akiket vagy szélre, vagy előre tud berakni (Lukács, Májer, Tömösvári, Cipf). Kosztát visszahoznám Kövesdről, tavaly butaság volt eladni, szimplán csak kölcsönbe kellett volna (plán ha tudtuk, hogy Eppel és Lanza pénzzé változik).
Szóval ezzel a kerettel maradnia kell a 3-5-2-nek, sőt akár 3-5-1-1-nek akár Vadival, akár Gazdaggal Danilo mögött. Ebből bármennyire is akar Supka 4-4-2-t, elég nehéz lesz kihozni.
Visszatérnek a régi szép idők, amikor Bojtorok, Csobánkik és Kozarekek jelentették a fenyegetést az ellenség kapujára :) - bár rendszeirnt akkor is mentünk egy kört Európában.
Igazoltunk egy horvát belső védőt, akinek mi vagyunk kb a 15. csapata az elmúlt 10 évben. Ennek mi értelme? A fizuját nem lehetne inkább szétosztani a szegények között? Komolyan, van most már olyan 7 belső védő és 7 belső középpályás, ellenben csatár csak Danilo és a fiatalok, szélre Uzoma és Holender oszt ennyi.
Ismét egy rendes, normális pali aki kinézetre is férfias megnyerő, nincs tetoválása, úriember módjára öltözködik, népünk lányai csak felnézhetnek rá mert tisztes családapa akar lenni, elveti minden oktondi és celebséggel járó önpusztító jelenségeket. ja nem.
Belenéztem az ajándékbolt kínálatába.Látom Pisont István emlékpóló.Na mondom baszki ez ennyire kimaradt nekem,ennyire nem vagyok képben.Meghalt a Pisont :(
Erre a Santacroce-re vagyok kiváncsi, hogy mit tud. A kezdőcsapat elviekben a pályára küldhető legerősebb - mondjuk Batikról, Bambáról sem sokat tudok mondani látatlanban.
Ricsi, szerintem túl komolyan veszed ezt a részét. A magyar NB1 valós gazdasági háttere, részben szemfényvesztés, részben pénzmosás, részben (adóforintok) hűtlen kezelés(e). Három dolgot nem szabad mögötte keresni: gazdasági racionalitást, következetességet és tisztességet. Az összes klub, valós piaci lehetőségeinek sokszorosát (akár 8-10-szeresét) is simán elkölti, mindenfajta következmény nélkül.
Mindehhez képest, nemzetközi összevetésben ez az egész hóbelevanc, fájdalmasan kispályás, amikor az NB1 legjobb játékosait 2018-ban 500-600 ezere euróra árazza be a piac, akkor az ember nem tudja hogy sírjon vagy nevessen. Különösen Lanzafame esetében az, amikor Serie A tucatfutballisták az ő vételárának 10-15-20-szorosáért igazolnak akár egyik olasz középcsapatból a másikba..
Viszont a későbbiekben ugye nem annyira számolhatunk a jobb helyezések miatti pénzzel és szerintem az UEFA-tól se nagyon fogunk kapni semmit. Nem sok jót sejtet, ha két jobban sikerült év után már tavasszal látott egy befoltozni való lyukat. Jövőre mitől lenne jobb a helyzet a fentiek függvényében? Mostanában kivételesen sok játékost adtunk el, nem hiszem, hogy ez a trend a jövőben is folytatódna.
Úgy értelmeztem az elhangzottakat, hogy a következő idényre vonatkozott ez az összeg. Nem csupán be akarja biztosítani magát a "fiatalszabály" miatt kieső pénz kapcsán? Van helyette más, de azt nem lehet megjósolni előre. Az előző csak tőlünk függött.
Ez a 400 milliós lyuk azért rengeteg kérdést felvet.
Eddig ugye nem nagyon adtunk el senkit 1,2 millió euróért, mégsem volt 400 milliós lyuk.
Ha pedig az éves költségvetésben volt ekkora lyuk, akkor adott a kérdés, hogy egy év múlva mi lesz, amikor nem lehet Eppeleket és Lanzákat -de már Botkákat, Kosztákat, Prossereket sem eladni.
Nem tudom mennyire igazolja Hemit. Hangzatos meg minden ez a 400 milliós lyuk betömés. Az ember csak bízik benne, hogy nem a gyerekei vállalkozásait erősíti belőle.
Emlékszem amikor árulta a stadion nevét évekkel ezelőtt. Előtte azt is tagadta.
Valójában itt is belefutott a hazugságba amikor tagadta a Fradi érdeklődését és még lehetne sorolni. Nehéz bízni benne.
Egy év volt hátra a szerződéséből, télen már akárhová aláírhatott volna, ráadásul 31 éves múlt, így már eladni sem lehet a következő klubjának sem. Ha ennyit kaptatok érte az teljesen reális, mondhatni kimaxolta Hemi.
Az már inkább érthetetlen, hogy ebből nem fog visszaforgatni, hanem inkább majd kukázik tovább.
semmibe nem kell belemenned, korrekten kell beleavatkoznod vitákba. Rendbe van, ha beszólsz, mert az ember túllép határvonalakat, de akkor legyél annyira tisztességes, hogy szólsz richmond szurkolótársadnak is, amikor hetek óta már bizonyíthatóan lázít a fórumokon valótlanságokkal, ráadásul mocskolódik. ("te gyökér", "te retardált")
A témára visszatérve nagyon várnám a forrás-megjelölést a személyi ráfordítások tekintetében.. Ha már te is állítottál valamit.
Én ehhez már öreg vagyok, nem fogok ebbe belemenni, nem fogok semmit bizonygatni. Ez egy fórum, vissza lehet mindent olvasni. A bugyuta kérdésem pedig látszólag nem értetted meg.
He, te szólogattál be az elmúlt napokban és még te provokálsz ezek után? :D bőven már a számládon, hogy így szólítsalak meg, nem vagy te olyan kis jólelkű haver. Ráadásul nem először teszel fel bugyuta kérdést.
Szia, a te környezetedben így szoktatok beszélgetni?
Lehet, hogy majd beszélgetünk a beszámolókról miután elnézést kértél, hogy ilyen hülye bunkó módon szólítottál meg. De az is lehet, hogy ezek után már nem. Ha valakinek ilyen nagy pofája van, akkor gondolom tud a neten is keresgélni...
"Azért ez a "400 milliós lyuk" elég nagy aggodalomra ad okot. Ha igaz azért, ha nem igaz, akkor azért.
Kérdezem itt a helyi közgázos guruktól, hogyan áll össze ez a nagyfőnök által elmesélt havi 33 milliós bérkeret a beszámolóban található jóval milliárd feletti személyi jellegű ráfordítással?"
Mielőtt ilyen csacskaságokat írsz le szokásos módon, jelöld már meg, hogy hol van pontosan milliárd feletti személyi jellegű ráfordítás? Légyszíves, linket legalább.
A 400 milliós "lyuk" megint csak valami, ami Hemingwayt igazolja.
Arra mutat rá, hogy a csapat jövő szezonra vonatkozó pénzügyi kiadásait nem fedezik a bevételek. Tehát sem a TAO, sem a reklámpénzek (amiket most meg akarnak egyébként is rövídeni, ami a mi végünket hozhatja el), sem az egyebek.
Így mindazok a csacsi javaslatok, amelyek arra vonatkoztak, hogy például még többet fizessünk Lanzafaménak, nyilván teljesen abnormálisak és a klub rövid távú csődhelyzetéhez vezethetnek.
(Egyébként is röhej, hogy nb1-es játékos többet kereshet 5 millió forintnál, de hát az a richmond-féle gazdasági agytrösztöket már nem érdekli.
Néha olvassák ezt más csapatok szurkolói is, és szerintem van olyan szurkertársunk, aki legalább 3-4 nickjén is olvasgat, ír, meg pluszolgat-mínuszolgat. :)
Más:
Ebbe a 400 milliós lyukba bele tudom látni ezt a pénzes hókuszpókusz dolgot, amiről írtál. Remélem, hogy nincs igazad.
De az egész honlapunk, megjelenésünk, minden a médiával, közösségi médiával kapcsolatos dolgunk penetra. És ez tényleg az a része, ami nem igényelne nagy ráfordítást, mégis süt róla az igénytelenség.
Azért ez a "400 milliós lyuk" elég nagy aggodalomra ad okot. Ha igaz azért, ha nem igaz, akkor azért.
Kérdezem itt a helyi közgázos guruktól, hogyan áll össze ez a nagyfőnök által elmesélt havi 33 milliós bérkeret a beszámolóban található jóval milliárd feletti személyi jellegű ráfordítással? Ez reális?
(most nehogy valaki leírja nekem, hogy mit jelent :) )
Oké felvázolhatjuk lehetőségnek hogy marslakók elvitték Lanzát múlt héten élveboncolni és most a droidja nyilatkozta azt hogy eleve csak egy évre jött volna, tavaly nyáron is el akart menni a pénz miatt és most már tényleg 3x annyit szeretne keresni zöld mezben...
De lehetséges hogy Hemingway rabolta el...
Az a baj ezzel hogy hangulatkeltésre jó mint a rejtélyes Lanza pénzét nejlonszatyorban szállító Kispest érzelmű szponzor aki évi 50-100 milliót adott (papíron gondolom nyoma sincs) és cserébe azt kérte hogy senki ne tudhasson róla semmit
"nem feltétlenül akart, de több pénzért maradt volna"
:D :D
Nyilván több pénzért a Cristiano Ronaldo is idejött volna, ha ajánlunk neki 2 trilliárd angol fontot. :D
Elég pénzt kapott, Lanza saját maga nyilatkozta, hogy már eredetileg is csak maximum egy évre akart jönni, tavaly nyáron már menni akart, de Hemingway beszélte rá a maradásra (Lanzafame mondta, nem Hemi..).
Idén viszont ő maga döntött a váltásról és örült az FTC megkeresésének.
Itt nincs semmilyen alternatív történet, csak hazugságok és ferdítések vannak, amiket te osztogatsz még mindig. Te ilyen arc vagy...
"Nyilván a közpénzszivattyúkkal a jelenlegi rendszerben nem lehet versenyezni, de van egy csomó minden, ami még pénzbe se kerülne és mégis full amatőr módon nyomjuk."
Ezt senki nem tagadja, de az összkép a fontos a jelenlegi körülményekhez képest.
Ha nem vagy izmos macsó, hatalmas mercikkel, s egyszer feleséget fogsz választani, úgy, hogy hosszú távon tényleg a javadat szolgálja, akkor ha normáis vagy, nem azt a két pattanást fogod nézni a seggén, hanem azt nézed, hogy szorgalmas-e, hűséges-e, normális-e.. :D
Itt pedig néhány, a saját életében hatalmas főlúzer azon munkálkodik most, hogyan tudja belázítani az embereket Hemingway ellen és elüldözni a klub éléről. Úgy, hogy kb. tökre látszik, hogy a partvonalon sincs olyan jelölt, aki évtizedes viszonylatban fenntarthatná ezt a kócerájt
Nyilván nem kell mindent elmondani, de az összevissza beszélek és a nem mondok el mindent között van különbség. Ha korábban azt mondta, hogy nem akarja mindenképp eladni, akkor most ne jöjjön azzal, hogy már áprilisban látták, hogy el kell adni, különben veszteségesek leszünk. Legalább saját magával ne keveredjen ellentmondásba. És amúgy attól, hogy jobb mint Pini, még nem jelenti azt, hogy ne lehetne jobban csinálni. Nyilván a közpénzszivattyúkkal a jelenlegi rendszerben nem lehet versenyezni, de van egy csomó minden, ami még pénzbe se kerülne és mégis full amatőr módon nyomjuk.
Egyrészt egy vezető bizonyítja az alkalmatlanságát, ha mindent elmond az embereknek.. Egy vezetőnek kb. kötelezően el kell hallgatnia tényeket, körmönfontan kell nyilatkoznia, akár politikus, akár gazdasági vezető.
Másrészt nem hazudott, ő elmondta, hogy nem akarja mindenáron eladni Lanzafamét, de az olasz mindenáron menni akart. Innentől a kérdés neki csak az volt, hogy ki adja érte a legnagyobb ajánlatot.
De mindegy is, amíg olyan agyalágyult elmebetegek járnak fel Kispest-fórumokra, akik azt hangoztatják, hogy Hemi nem volt a klub megmentője, sőt Pini alatt ugyanolyan volt, mint Hemi alatt. Ha pedig Hemi elmenne, akkor még jobb lenne, jönne a kánaán, stb.
Az ilyen arcokat valami személyes frusztráltság vezeti, gondolom, jelentkeztek Hemingwaynél, hogy dolgozzanak a klubnál, de nem kaptak munkát, vagy ilyesmi. :D :D
Mint Simon Zoli, az nb1 .hu szerkesztője, aki azóta próbál mindent Hemi ellen fordítani, hogy az Öreg kitette a szűrét.. :D No, ezek is ilyenek.. :D
Most azt mondta, áprilisban találtak egy 400 milliós lyukat a költségvetésben, ezért kellett eladni Lanzát, két héttel ezelőtt azt mondta, nem akarja eladni Lanzát, csak ha nagyon jó ajánlat jön. Mellesleg a 650e euro egy másfél millát érő játékosért nem visszautasíthatatlan ajánlat. Szóval akkor most el kellett adni vagy nem?
Amivel nem is lenne baj, ha azok közel ugyanazt tartalmazták volna.
Nem értem ezt a totális inkompetenciát kommunikáció téren. Batik bejelentése is, mintha a haverok valakinél összeültek volna, könyörgöm kicsit legyünk már igényesebbek, mégha ez akár 17 Ft többletköltséget is jelent...
Bánni alapvetően nem bánom, voltak már lényegesen rosszabb igazolásaink is. Mondhatnám, hogy kiegészítő embernek tökéletes, ha a védelemben bővelkednénk játékosokban - de nem bővelkedünk.
Többszörös térdműtét után nehezen szedte össze magát. Otigbától és Blazicstól eléggé le van maradva képességben. Viszonz nagyon akar. Kukocnál nem lesz szarabb. Viszont a nagy akarásba bele tud bakizni.
Ahogy elnézem, október után nem játszott másfél meccsnyit a Fradiban - 90 percet konkrétan az utolsó fordulóban,a Balmazújváros ellen játszott, azon kívül ötször jött be csereként, összesen 27 percet játszott.
24 évesen 36 NB I-es meccse van.
Afféle Pölöskeinek tűnik nekem - tehát több volt benne anno, hozzánk már úgy kerül, hogy sehová sem kell.
Őszintén szólva én inkább a megértőbbek közé tartozok, még ha csípi is a szememet a zöld-fehér szerelés. A MOL-logó sem tetszett volna, de azon valahogy könnyebben túllépek. Mindenesetre az tény, hogy amíg ő itt volt, addig nagyon jó volt kispestinek lenni. Távozásával többen ezt az időszakot siratják - én is.
Egyébként Koszta eladásánaál is megmutatkozott, mennyire őszinte és hiteles a kommunikációja Heminek. Biztos most is mindig igazat mond - bár június végén a videoüzenetében még megpendítette, hogy könnyen lehet, hogy ősszel Kispesten látjuk Lanzát.
Hazudik Rossi, hazudik Morales, Koszta. Csak ez az áldott jó ember mond mindig igazat.
Továbbra sem értem a gyűlölködést Lanzafame irányába. Egy kibaszott zsoldos a srác. Miért várjuk el, hogy lojális legyen azon a szinten mint egy saját nevelés? Köze nincs a Kispesthez. Itt egy alkalmazott volt, semmi több. Megszerettük? Meg. De tett is érte. Fizetésben mindenképpen fentebb lépett, számít neki mint mindenkinek. Attól, hogy szar érzés lesz Fradi mezben látni még nem fogom szidni. Tőle csak kaptam amíg itt játszott nálunk. Szerintem itt most nagyon keveri a többség a dolgokat. Ha gólt lő ellenünk, biztos elmarad majd a kitörő gólöröme. Ha mégis megünnepli az sem fog érdekelni. Vadócz vagy Torghelle, Gazdag, Baráth, Nagy Geri Fradiba igazolása már másabb lenne/lett volna.
Igen,ezt értem CS.A.K. ezzel dől egy érv hogy "ha egy kicsit emel a fizetésén akkor maradt volna".Én úgy 30-40.000 eúrós fizetést tartok inkább reálisnak.De a fene tudja ebben a világban....
Ami az NB1.hu-t illeti: bár a stilus változatlanul nem méltó újságiróhoz, még mindig csodálkozom, hogy hivatalosan soha nem lett elismerve, hogy Lanza fizetésének egy jelentős részét más állta.
Jah, meg azért még folynak be innen-onnan aprópénzek - ilyesmire kell gondolni, hogy egy kezdőrugás 50 ezer, mezek, hivatalos ajándéktárgyak.
A jegybevétel...anno kiszámoltam, hogy a Videoton elleni teltházunk alig több, mint 16 milliót hozott a konyhára - olcsók voltak a jegyek és kicsi is a stadion. Mondjuk melegvizre elég.
Azért ha a 638 millióhoz hozzáadjuk a játékosokért felvett összegeket már simán átléptük az 1 milliárdot.Azt hiszem a tv közvetítésekért kapott összeg is már nagyon megugrott az elmúlt években.Úgy tudom a szerencsejáték zrt is utal már a csapatoknak (bár ebben nem vagyok biztos annyira nem merültem bele)Talán csurog valami a jegybevételekből is.Bár az nem lehet sok de talán fedezi a melegvizet meg a villanyt az a 50 mill körüli összeg.Meg elvileg a nemzetközit is pozitívan zártuk.Szóval szerintem 1-2 normálisabb játékos beleférne és akkor sem lenne minuszos az öreg.
Ezek a pénzek beérkeztek valahol megvannak a kiadásokat biztosan fedezi.Ha akarna tudna vásárolni.De ne tegye már tele sehova nem kellő külföldiekkel a csapatot.
Ebben sem látni azt a hatalmas nyereség-rést, amit esetleg a tulajdonos - feyda után szabadon - "eltaxizott" volna, s inkább felhasználva mondjuk játékosvásárlásra lehetett volna fordítani. Ha 500 milliókról, vagy 1 milliárdról lenne szó, amit nem lehet találni, még megérteném a gyanút.
Feyd még írt egy pár lehetőséget. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a pénzért értékesített, ráadásul csapaton belül jobban fizetett játékosok pótlására egyelőre várnunk kell. Rossi pótlása is eléggé felemásra sikeredett és akkor még finom voltam.
A pénz hiányzik. Ha pedig nem költötték el, akkor főleg foghatjuk a fejünket.
Kételkedek benne, hogy ez így történt. Ha így történt, akkor árulás. Vagy talán kedvenc klubunk tulajdonosa bánhatott volna jobban is egyetlen bajnokcsapatának edzőjével.
A fiatalember azt mondta, hogy nem érti, hogyan lehet kivenni egy KFT-ből pénzt technikailag. Hát így. IS.
Btw, ha ilyen nyereséges a klub, akkor miért nem tudtuk megadni azt, amit pl Rossi kért és miért nem tudtunk versenyezni a Mezőkövesd ajánlatával Kosztáért, akit a szakmai stáb feje fölött adott el Hemingway?
Az elmúlt 4 évet megnéztem, és tényként kijelenthető hogy az elmúlt 4 évben egyetlen fillért nem vettek ki osztalékként a tulajdonosok, és az mindig a társaság eredmény-tartalékába került. Hozzáteszem, ez utóbbival nem kis részben hozzájárulva a következő év pozitív pénzügyi eredményéhez.
Fizettünk egy Alfi Lacallénak, egy Rouaninak, egy Vaccarot meg nem tudott kifizetni.
Az megvan, hogy 2009-ben és 2015-ben sikerült megcsípnünk a 13. helyet a 16 csapatos bajnokságban? És hogy Hemingway alatt állítottuk fel a leghosszabb vesztes-sorozatot is?
Pinit pedig azért hoztam fel, mert egészen a legvégéig makacsul kitartott mellette a Korzó egy jelentős hányada, mert "úgysem lesz jobb helyette, ha elzavarjátok, Öcsi, akkor majd ti fizetitek a játékosokat?" Ha nem zavarjuk el, akkor már a Dunaújvárosi Honvéd nevét is belepte volna a por.
Pini amúgy kifizetett nem kevés hátralékot az APEH felé, kifizette Tornyit, meg egy pár csontvázat, ami kiesett a szekrényből. Senki sem sírja vissza, Hemingwayt sem fogjuk.
Simán benne van, de inkább az alábbiakat ajánlom figyelmedbe
1. Lanzafame a "lehettem volna egy paraszt fradista" refrént magába foglaló szurkolói dallal kezdte el a magyar nyelv elsajátítását ( nagyon tovább nem is jutott, de ez még most is megy neki, csak kérni kell tőle)
2. Lanzafame orvosi vizsgálata megvan?... nem véletlenül nyilatkozta a honvéd honlapnak, hogy a csúcson távozik... azt ne várjátok, hogy a következő évben majd szétfutja magát, de rögzítettre jó,lesz :-)
3. Eppelt is megkeresték a zöldek, azonban ő is ismeri az 1. pontban említett dalt :-)
Hemingway alatt meg Lanzafame, Kamber, Godoy, Tandia, Youla, King. Nyertünk két kupát, egy bronzérmet, egy bajnoki címet, egymás utáni két évben mi adtuk a gólkirályt.
Azt se felejtsük el, hogy saját pénzből volt stadionfelújítás, létesült egy akadémia, onnan került ki Nagy Geri, Hidi, Vécsei, Gazdag, Baráth, Botka...
Ráadásul George alatt egyelőre nem kapcsolták ki az áramot a stadionban és nem akarja elköltöztetni a csapatot Budapestről...
Egyébként most tényleg arról beszélgetünk, hogy Pini, vagy GFH idejében volt-e jobb? Olvashattad már párszor, hogy úgy általában mi a véleményem Francisről, de az összes hülyeségével együtt sem cserélném le Pinire.
"nem volt osztalékfizetés, sem tőkeleszállítás, sem mondjuk nagy kölcsön kapcsolt vállalkozás részére, semmi olyan, ami pénzkilapátolásra utalna"
Azokról az újabb, mindenfelé terjedő hülyeségekről nem is beszélve, amelyek szerint az Öreg még a távozása előtt direkt eladta Lanzafamét és Eppelt, hogy a nagy pénzzel lépjen le...
Az így befolyó jövedelmek a klubot illetik meg, Hemingway legfeljebb az osztalékból vehetné ki, esetleg osztalék-előlegből. Csakhogy ha jönne egy új tulajdonos, s erről látná a papírokat, helyből úgy jelentené fel sikkasztás miatt, hogy azt rossz lenne nézni...
Hááát, mondjuk szerintem a Chelsea, MU, RM, PSG pl már régen nem piaci viszonyok között működik.
Amúgy ha már Bobál, akkor Bobál Dzsí...Kabangut egészen nyárig tartogattuk, Bobálnak nem volt hely a keretben.
Jó, nem lett az belőle, amit sokan reméltünk tőle, de cserecsatárnak pont jó lett volna.
Egerszegen 12, Csákváron 10 gólig jutott 22 meccsen.
Mást nem tudunk tenni, mint reménykedünk. Mondjuk az az olasz védő jöhetne, Seria A múlttal egy dörzsölt olasz bekk még nem teljes erőnléttel is jól megélhetne nálunk.
Jobb lenne-e egy olyan tulaj, aki felveszi az unfair versenyt fizetések terén az áldott állapotban lévő vetélytársakkal és (mivel így masszívan veszteségesek lennénk) ezzel vállalja, hogy évről évre százmilliókat kell betolnia a csapatba? Remek lenne, csak honnan akasszunk le ilyet?
Lehet szidni a mostanit, amiért ő nem ilyen mesebeli tulaj, de nem biztos, hogy azzal igazságosak vagyunk vele szemben. Főleg mivel nem hiszem, hogy az elmúlt években annyira szörnyű volt Kispest szurkolónak lenni Hemingway elnöksége alatt.
Per pillanat nyilván nem repesünk az örömtől, 13-14 hónappal a nagy diadal után gyakorlatilag eltűnt a bajnokcsapat, ez nekem is fáj. Meglátjuk, épül-e vmi a romokra. Ha nem, és hagyja Hemi harc nélkül kiesni a csapatot, akkor nyilván én is szidni fogom.
Azoknak, akik azt hiszik, a főnök holnap már a Lanzáért kapott pénzből megy a tescóba: az elmúlt két évi beszámoló szerint nem volt osztalékfizetés, sem tőkeleszállítás, sem mondjuk nagy kölcsön kapcsolt vállalkozás részére, semmi olyan, ami pénzkilapátolásra utalna.
Lanza mehetett volna inkább külföldre, de a bajnoki címért cserébe ezt is meg tudom neki bocsájtani. (Végülis ő és Rossi volt a 2 fő letéteményes.)
Jobb helyeken a klub a piacból él. Bár ez egy másik koordinátarendszer, úgyhogy mindegy.
Szíjjártó lassan kiöregszik a futsalból, akkor Hemipapa átadhatja neki a klubot. Na az lesz igazán szép.
__
Az eddigi távozók listája (Lanza, Eppel, King, Bobál Dí) azért igen erős. Remélem van huszonévem a következő bajnoki címig :) Idén meg Supka gazdálkodjon jól a fiatalokkal, komolyan drukkolok neki.
No, azért az érkezésüket érdemes párhuzamba állitani. És ebből a szempontból a versenyt Pini nyerné - ott tényleg vége lett volna a dalnak. Ha ő nincs, akkor Hemingwaynek sem adatott volna meg, hogy Megváltó legyen nálunk.
És az olasz is bőven invesztált a csapatba - ne feledkezzünk meg arról sem, hogy milyen jó külföldi játékosaink voltak, Genito, Abraham, Benjamin, Diego.
Hemitől függetlenül nem hiszem hogy van olyan bajnokság ahol egy költségvetést tekintve középcsapat 3-4 évig meg tudja tartani a liga legjobb játékosát és egy gólkirályt aki szintén ott van a top 5-10 játékos között... Nem sok ilyenre emlékszem bár lehet az én hibám
1. Lehet, de amíg narancssárga az ország, addig ezt sosem tudjuk meg :(
2. Ha sikerült előttük bajnokságot nyerni, akkor talán menne ez nemzetközileg is. Ne erősítsünk, mert arra nincs esély, de legalább ne gyengüljünk sokat. Én már ezzel is beérném. Láttuk idén mit ért Rossi hiánya. Ha a többi csapat nem ilyen balfasz, akkor szerintem az utolsó harmadban lettünk volna és ez, hogy itt végeztünk és nemzetköziben indulhatunk, az szégyen a magyar bajnokságra nézve. Az meg, hogy mit jelent 32 gól hiánya, hamarosan meglátjuk.
1. Azért ha a rendkívül inkorrekt kormányzati támogatások a Vidi-Felcsút-Fradi hármasnak nem lennének, lehet, hogy minden évben a dobogóért, ill. bajnoki címért mennénk..
2. Mivel a nálunk tízszer több pénzből gazdálkodó Videoton-Fradi kettős is megbukott eddig a nemzetközi porondon, ezért érthető, hogy Hemingway csak erre nem fog erősíteni, mert még az erősítésekkel is messze elmaradnánk a másik kettőtől, a továbbjutás azonban korántsem biztos.
És lesz két kör? Mert három körrel már hatványozottabban többet kapnánk. Csak ahhoz csapat is kell, meg esély. Mert nem látom, hogy lenne rá halvány remény. Lassan úgy érzem, azért jutunk ki, hogy letudjuk már valahogy ezeket a zártkapus meccseket :)
"Kijutottunk és baszhatjuk, csak deficitet fog termelni a két meccs"
Ennél azért jóval okosabb az Öreg.
Nyilatkozta, hogy két kör az EL-ben félmillió euró tiszta nyereség.
Nem kell azért őt hülyének nézni, csak felépített már néhány vállalkozást.
És lehet, hogy meggyengültünk, de még a jelenlegi keretnek is tovább kellene jutnia az EL-ben a Rabotnicki ellen.
A stílusa pedig teljesen lényegtelen, hogy szimpi, vagy sem. Egy Amerikában szocializálódott ürge, ott teljesen máshogy beszélnek az emberek. Nézd meg például Donald Trump dumáját. Európaiknak antipatikus, de az amerikaiak nagyobb része viszont kajálja, amikor dobálózik például az összegekkel.
Lanzafame meg marha szimpatikusan dumált, s láthattuk, mennyit ért ez. Adandó alkalommal továbbment. Egyébként Rossi is..
Azért ez szóról-szóra elmondható Piniről is - tehát ő is megmentő volt, adósságot fizetett ki, tényleg a BLSZ II-ből hozott minket vissza. De ettől még volt neki nem kevés olyan húzása, ami majdnem a végünket okozta.
Elismerem, ha nincs anno az öreg, akkor lehet már sehol sem lennénk. És vannak jó és szimpatikus döntései és dolgai, de vannak nagyon hajmeresztő nyilatkozatai és tettei. Ami nem tetszik, hogy úton útfélen csak azt emlegeti, ha fizetnek neki eleget akkor eladó az egész kóceráj. És amúgyis mindenki és minden eladó. Számomra ez nem túl szimpi szöveg és szlogen. Ha van 1-2-3 olyan ember akiért a szurkoló is tűzbe menne, akkor igenis mindent meg kell tennie, hogy itt tartsa. Még ha erején felül is kell teljesítenie. Mert akkor érzi a szurkoló, hogy igenis fontos mit gondol és mit szeretne. De itt 2 éven belül eladtunk két gólkirályt és egy válogatott szövetségi kapitányt :( És gyakran a mondókája és a tettei szöges ellentétben állnak egymással. Mondja azt, hogy mi nevelő és eladásból megélni igyekvő klub leszünk és akkor elfogadjuk. Van más ilyen csapat európában, nem mi lennénk egyedül. De hangoztatja ezt a nemzetközi kupában indulást, majd mikor elérjük a kijutást, akkor megy a sírás, hogy az első körökben csak ráfizet, mert messze kell menni és ne kapunk érte elég pénzt. De minden egyes nemzetközi indulás előtt hatalmasat bukik a csapat, akkor minek erőltetjük a kijutást? Kijutunk és ahhoz képest, hogy erősödnénk, legalább halvány reményt adva a további körökre, eleve akkora hátránnyal megyünk neki, hogy sansztalanok vagyunk. Most is ez van. Kijutottunk és baszhatjuk, csak deficitet fog termelni a két meccs, pláne, hogy itthon megint nem kap pénzt a jegyekért :( Akkor minek ragaszkodunk mi ehhez a nemzetközi kupához?
Szima is követett el súlyos hibákat, mégsem járt jól a Debrecen azzal, hogy lelépett.. Pedig őt egy város támogatta.
A hibák benne vannak a fociban, nemcsak a pályán, hanem az íróasztal mellett.
Összességében viszont reálisan nincsen olyan tulajdonos-jelölt, aki megbízhatóan fent tudná tartani ezt az egészet. Ez a döntő kérdés, nem az, hogy emberileg szimpatikus vagy sem.
Az, hogy szponzor nincsen, ezt pont Hemingway bánja a leginkább. Az üzleti elképzelésének alapja volt, hogy betársul mellé valaki.
Én aztán nem vagyok Hemi rajongója, de amikor ő beszállt, akkor nem volt még se TAO, sem fiatalpénz, se semmi, viszont volt egy rakás adósság. Én úgy emlékszem, hogy mentek a búcsú túrák Tatabányára, meg ki tudja még hova, hogy "ez az utolsó", temettük a klubot.
Egyébként pont a piaci viszonyok hiánya miatt a NER-maffián kívül olyan sokan nem akarnak beszállni manapság, vagy nem jól tudom?
A "nincs ezzel semmi baj" természetesen azzal a kitétellel érvényes, hogy a téma tárgyalása közben ilyenkor nagyvonalúan elsiklunk afelett, hogy a kluboknál fellépő nyerséget ma Magyarországon a közpénz kitalicskázása jelenti.
Nem követem, hogy mennyit tette bele, meg vett ki, én csak a lhetőségről beszéltem. Az 5-6 milliárd nekem erős túlzásnak tűnik, és az biztos, hogy tao-ból, akadémia állami támogatásából csurrantak cseppentek az évi közpénzszázmilliók. Nincs ezzel semmi gond, nyilván, ha nem lennének ezek a lehetőségek, akkor a Párt elvtársain kívül senki sem akarna beszállni a magyar fociba, csak hát látni kell, hogyaz ilyen típusú sportvállalkozásnak megvannak a korlátai. És kicsit óvatosan kell kezelni a Hemi, mint megváltó életérzést.
a diósgyőri tulajdonos mondta pár hete, hogy mik mennek a magyar fociban. ha úgy kerülnek be pénzek a körforgásba akkor ilyen módon ki is kerülhetnek onnan :(
A klub hivatalosan - ahogyan a többi is - korlátolt felelősségű társaságként működik.
Ez azt jelenti, hogy a tulajdonos minden évben kivehet magának osztalékot a cégéből.
Tehát megteheti, hogy kivesz pénzt, sőt egy kft fenntartásának ez lenne elvileg a célja a tulajdonos szempontjából..
Az én véleményem az, hogy valamennyi pénzt kivesz Hemingway, de más alkalmakkor visszateszi. Vannak más vállalkozásai, amikor át kell csoportosítania pénzt egy befektetéséhez, akkor elképzelhető, hogy él azzal, hogy osztalékként, vagy pedig nyereség-előlegként leír valamennyit a Honvédból.
Összességében azonban aligha valószínű, hogy jelentősen kivett volna pénzt. Az, hogy a társaság nyereséges cégként van elkönyvelve, az azért is történik így, mert Hemingway mutatni szeretné esetleges érdeklődőknek, hogy ez egy korrekten működő és fenntartható vállalat.
Nem tudom, hogy ő hogy veszi ki, de adhat magának fizetést, fizetésemelést, prémiumot, osztalékot, de akár köthet szerződést saját érdekkörbe tartozó beszállítóval, céges autót vehet saját használatra, stb-stb.
Ez egy mendemonda, hgoy nem a klub fizette Lanzafame fizetését.. Persze, konkrétumok, papírok, dokumentumok, név, tehát az, hogy konkrétan ki ez a személy, nincs.
Kb. annyi valóságtartalma van, mint annak a korábbi pletykának, amely szerint a bajnokság végén Hemingway eladja a klubot egy konzorciumnak. Azóta sem hallunk róluk..
Addig lázítjátok az embereket Hemingway ellen, míg elmegy végül, a klub meg megy a levesbe.. Mert láthattuk,hogy még milyen tulajdonosok vannak Magyarországon.. Hemingwaynél csak rosszabb hosszabb távon.
De titeket nem érdekel, csak a saját személyes, pitiáner sértettségetek, hogy Hemingway egy-két embernek rálépett a bütykös lábújjára.
arra leszek kíváncsi, hogy ez a váltás felgyorsítja esetleg Lanza honosítását? mert állami csapathoz került és a főnök hobbija a foci, a válogatott pedig csak nyerne vele :(
Alacsony fizetések, Lanza fizetését nem is ő állta, kapott pénzt nem keveset az MLSZ-től is, kapott pénzt játékoseladásból is, kapott pénzt még az UEFA-tól is.
Hangulatkeltés tipikus esete, amit ez az oldal csinál.. De már nem lepődöm meg.
Az a sajtóanyag az idény utáni első héten jelent meg, Hemingway annyit mondott, hogy addig a Ferencvárostól hivatalos megkeresés nem érkezett a Honvéd felé.
És ezek árából én nem látok senkit. Miért nem tudja azt mondani a balfasz vezetőnk, hogy eddig sokat tettem a klubba, most kell valami vissza, így elteszem a zsét és kukázok tovább. Mert úgyis ez van, csak titokban és hazudozva :(
nem tudom, hogy meddig szólt a szerződése. de ha még igen, akkor a tulajdonos is kell, hogy mehessen. mert ha én mint tulajdonos azt mondom, hogy nem, akkor vagy beletörődik vagy hazamegy vagy sérültet jelent, de nem megy el, pláne nem a szomszéd ellenséghez :(
Az, hogy végül a Fradihoz került, valamint a nyilatkozata a honlapon megint csak azt támasztja alá, amit írtam. Vagyis, hogy ő maga döntött így, nem akart maradni.
Az összes többi kitaláció volt, amit néhányan személyes sértettségből a klub tulajdonosa ellen próbálnak használni.
Elment levezetni. Azt kívánom neki, hogy legyen olyan sikeres karrierje, mint amilyen eddig is volt nélkülünk. Itt ő volt a király, most már csak egy tucat-fradista.
Én erre a Kabangus dologra egészen máshogy emlékszem. Minél többen vagyunk, annál több különböző vélemény kerül megfogalmazásra, de szerintem a többség egyáltalán nem sajnálta, hogy Kabangu kikerült a keretből. Persze mindig van, aki másképp látja.
-Kabangunál nem konkrétan Te hanem az egész blog szidta a vezetést h miért üldözik el szegényt (ameddig ki nem derült h marad)
-Gróf két éve jött 16 nyarán,
-Zsótér: te azt állítottad h két éve nem csinálunk mást csak eladunk játékosokat..
-Ha nálad Uzoma látatlanban selejt/hulladék akkor Lanzafame miben volt különb mikor idehoztuk (hoppsz hát őt is kevesebb mint két éve hoztuk vissza) az olasz b ben két szezon alatt kb 60 meccsen lőtt 1 gólt, vagy Eppel/Gróf is hulladék volt akik az nb2-ből sem emelkedtek ki?
"King, Bobál: miért engedjük el őket?"
mert nem akarnak maradni? Megjegyzem ez Kingtől nem túl lojális miután 1 évet nálunk gyógyult
"Amúgy azt akarod kihozni, hogy jó irányba haladnak a dolgok?"
-ha azt nézzük hogy jól sikerülnek e a nyári igazolások akkor nem
-ha azt nézzük hogy végre (évtizedek óta?) lehetne egy saját nevelésű gerince a Kispestnek ha egy csöppnyi egót ellestek volna Lanzafamétól a mi kis rendes neveltjeink (Gazdag/Nagy G/Holender/Baráth) akkor úgy állhatnának hozzá a szezonhoz mint egy nagy kiugrási lehetőség és nem azon keseregnének a 2. edzőmeccs után hogy nincs Lanza..
Csak tipp, de új csapat, nem találta a helyét, nem illett a koncepcióba, van ilyen.
Egyébként logikus lenne, hogy ezek a mutatók valahogy összhangba hozhatók legyenek a későbbi teljesítménnyel, de mondjuk pont Lanzafame sehol máshol nem tudta azt, amit nálunk (szerintem nem is fogja), vagy Eppelt is a másodosztályból hoztuk.
Ha nem alamelyik fiatal srác kerül a helyére, akkor mindenképpen kell még egy mozgékony csatár Marci helyére. Én egyébként erőltetném a fiatalokat, szerintem itt az ideje, hogy megtudjuk, mi van hosszú távon Tömösváriban, van Lukácsban.
Viszont attól tartok, hogy bárhogy is alakul a keret, a nagy jövés-menésre az őszi szezonunk mindenképpen rámegy. Minimum 4 játékos elmegy a kezdőből, ezt minden csapat megérezné. És nem csak a pályán...
Egy értékelhető bajnokságban azt mondanám, hogy ki fogunk pottyanni, de itt bármi lehet.
Valaki felrakott a csakblogra Pilikről egy 3-4 évvel ezelőtti összeállítást. Tudom, hogy egy összevágott videóban csak a jó dolgok vannak (mondjuk ebben kihagy pl egy 11-est is), de nekem tetszik, amit láttam. Kétlábas, erős, jóle fejelő, kreatív, gyors reakvióidejű játékosnak tűnik így elsőre. Kérdés, hogy mi maradt benne mostanra és mennyire motivált. És a cseh bajnokság nem rossz, a 16/17-es szezonba lőtt 8 gólt és adott 8 gólpasszt. Eligazolt a Pribramból, ami most ki is esett.
Ha azt tudja, ami a videón látható, akkor régóta teresünk egy ilyen támadó középpályást.
Vadócz csak nyárra jön, továbblép valószínűleg augusztus végéig. Santacroce három éve márcsak "fél" futballistaként játszik, lehet, hogy az erőnléte nem bírja ezért a 90 percet, de az is lehet, hgoy Bambát nézte meg Supka hátvédként a második félidőben.
"Ettől még tény, hogy két éve mi csak adunk el játékost és selejtet, hulladékot veszünk"
tehát két éve csak eladunk játékosokat de nem érted miért kerül ide Gróf akit két éve vettünk, vgy Zsótér akit két éve vettünk kölcsön, majd a mondat végén megemlíted Kinget/Bobált akiket szintén nem adtunk el...
"Uzomát nem tudom egy lapon említeni az eligazolókkal " tehát hulladék/selejt...
Érdekes a buzihemingway szemüvegen keresztül látni a világot de néha vedd le...
"jött is mellé Deák, Kukoc, Kosút, Kabangu"
pont 1 éve épp azért volt buzi a hemingway mert felröppent hogy megválunk Kabangutól... (legalább két hétig ez volt a top károgás a blogon)
Lanzát nagyon sajnálnám ha elmenne.Főleg ha a fradiba kötne ki,még nagyon csalódott is lennék.De mit tehetne ha nálunk nem számolnak már vele,ráadásul a zöldek nagyságrendekkel több pénzt ajánlanak neki.Neki is előre kell tekinteni már nem fiatal na és a család.
Mindig attól féltem hogy Rossit is elviszi a fradi.Mikor a válogatott élére kinevezték felsóhajtottam.Ha valami kis csodát tesz 2-3 év és lecsapnak rá még tehetősebbek,ha meg marad a posvány ami most van biztos már nem fog kelleni.
Tartok tőle ha nem jön 2-3 minőségi játékos borzalmas idényünk lesz.
De nem a Kedves Vezető gazdálkodik ebből a pénzből, hanem a Tulajdonos.
A Kedves Vezetőről is megvana véleményem és az általa és cahosai által felkarolt csapatokról is. Ettől még tény, hogy két éve mi csak adunk el játékost és selejtet, hulladékot veszünk - kivétel talán az általam eléggé gyanakodva fogadott Heffler az utóbbi időből.
Ezt azért a kedves Vezetőnek is címezheted, aki kb. 10 milliárd forintot öntött csak az elmúlt egy évben az 1800 fős falu "legendás" fociklubjába, míg nekünk csak az alamizsnát döbta, hogy ideig-óráig életben maradjunk.
Ráadásul ezzel a magyar játékosok fizetését is felküldte az egekbe.
Lanza akkor mondott le a kispesti évekről, amikor nyilvánvalóvá vált neki a tegnap tapasztalható rögvalóság.
Eladtuk Prossert, Botkát, Kosztát, Eppelt, most úgy néz ki, hogy Lanzát. Egyiket se kevés pénzért - és hát "el keleltt adnunk őket, mert..."
Jött helyettük Kosút, Kukocs, Abraw, Sambo, Bamba, Uzoma.
Hova tűnt a pénz? Miért nem a csapatban van? Hol van a pót-Lanza, és pót-Eppel, ha már régóta köztudott volt a távozásuk?
Nem ez lenne az első eset, amikor utólag kiderül, hogy az Öreget csúnyán átverték a bálás négerekkel, akiknek a fizetése ráadásul nem is kevés euró - Lanzát nem is ő fizette. Lásd Odia, Sunnyboy, Alfi Lacalle és a többi varázsló esetét.
Mi lett a bajnokcsapattal? Miféle keret épül itt már megint?
Tisztelettel írom, ne kezdjük el a vitát, de nem értem, hogy miért vagy makacs, amikor leírtam már egy hete, hogy Lanzafame már 2 hónapja tárgyalásokban állt a Ferencvárossal. És a mostani történések alátámasztják ismét, amit írtam korábban.
Hemingway kényszerhelyzetben volt, mert Lanzafame augusztus végén - egy speciális szabály miatt - egy potom összegért kivásárolhatta volna magát és úgy mehetett volna a Fradiba.
Információm szerint egészen ma délelőttig a Videoton és egy másik csapat volt a favorit a Lanzafaméért futó versenyben. Ma délelőtt azonban a Ferencváros újabb ajánlatot küldött.
A dolog azért nem dőlt még el, mert van egy másik csapat is, amelyik érdeklődik Lanzafaméért és még nem küldött ajánlatot. Lanzafame ma ugyan orvosi vizsgálaton volt a Fradinál, ő szeretne az FTC-hez igazolni, de ha a másik csapat többet ajánl, akkor Hemingway nekik fogja eladni.
Ne felejtsd el, hogy Martizen többször megsérült, miután elment tőlünk. Amikor egészséges volt, még pl. a Bayern Münchennek is gólt rúgott a Győr színeiben.
Nem, bár tegyük hozzá, hogy Lanza első eljövetele alatt azért olyan fenomenókkal varázsolt a pályán, mint Diaby, Diara, Odia,Marshall - Zivanovic és Tchami a "még csak-csak" kategória.
Amúgy úgy tűnik, hogy MArtínezből is csak Rossi tudta kihozni azt, ami benne volt.
Az a 2013 tavaszi csapatunk is fájdalmasan gyorsan porladt szét.
én már az idei szezonban is elèggè pánikoltam (feleslegesen), de most...
egyenesen rajt cel kiesést vizionalok, ha nem lesz Lanza csak Bamba + Kukoc (meg 5 masik noname kulfoldi), viszont lesz 500-1000 nezonk a siratofal stadionban...
Szerintem felesleges azon elmélkedni, hogy ki akar menni, vagy ki akarja eladni, egyik ezt mondja, másik azt, én nem tudok igazságot tenni és ha őszinte akarok lenni, engem egyszerű korzós szurkerként csak a végeredmény érdekel. Ha szappanoperát szeretnék nézni, akkor nem ezt a topikot olvasgatnám. :) A tény az, hogy az eddigi edzőmeccseken nem volt ott az olasz és ha mondjuk magamból indulok ki, akkor ha én valahol maradni akarok, akkor maradok... Őt nyilván lehetetlen lenne ezért a második csapatba száműzni, szóval nekem egyik sztori sem százas.
Még egyszer: tulajdonképpen nekem mint egyszerű szurkolónak ebből egy dolog fontos: megy, vagy marad. És most úgy néz ki, hogy megy. Ha másik magyar csapathoz megy, akkor örök harag. :)
Igen, Supka úgy tűnik jobban elvan a légiósokkal, mint a fiatalokkal, de ezen változtatnia kell, bármennyire is jó edző.
Ha a hírek igazak, elég bonyolult ez a Lanza sztori és tökéletesen alkalmas a csapategység szétverésére.
Fenntartom, hogy Lanza nem akart menni, de Hemi akar belőle mindenáron pénzt csinálni, így viszont már az olasz meglehetősen frusztrált - pláne, hogy Hemi úgy akarja elküldeni, hogy ő mondja meg, hogy hová mehet el. Kb ez történt Rossival is.
Supka nem szeret a fiatalokhoz nyúlni. Nem rossz edző és semmiképpen sem váltanék most, de ahogy írod, ez a castingolás nem jó irány.
Gólokat még mindig lőhet Danilo, de ő még most sem igazán bírt végig 90 percet.
Kapusunk már megint nincs. A védelem tavaly katasztrófa volt és hát most sem erősödött túl sokat.
Azért olyan sűrűn nem nyúl bele. Sok belenyúlást még Pinitől örökölt (Diego,Abraham, Benji, Genito, Miro), a mérleg egyik serpenyője azért leginkább Akassoukkal, Sunnyboyokkal, TBC-s Kabangukkal van tele.
Az a véleményem, hogy ha Lanza menni akar, akkor essünk túl rajta minél gyorsabban, hogy megnyugodjanak a kedélyek...
Nyilván nem tudjuk majd pótolni (ő sem minket), de akkor át kell állni másik taktikára és kész.
Nb1-es szinten igeni még mindig van egy ütős magunk. Baráth, Gazdag, Nagy Geri, Holender számára itt a lehetőség, igazi vezéregyéniséggé, húzóemberekké váljanak.
Ami teljesen érthetetlen a sztoriban, hogy most kezdünk el embereket castingolni, amikor állítólag hónapok óta tudjuk, hogy kiket kell majd pótolni. Itt azért ez igenis a klubvezetés és a szakmai stáb felelőssége.
Be kell építeni Tömösvárit és Lukácsot, Májer, Stoiacovici (remélem így írják, elnézést, ha tévednék) több lehetőséget kell, hogy kapjanak. Aki pedig nem válik be 22 éves koráig, azt felesleges itt parkoltatni, meg kölcsönadogatni csak azért, mert itt nevelkedett, el kell engedni. Jöjjön az újabb korosztály! Ez Supka felelőssége, tessék építkezni a világhíres akadémiánkból, a tisztelt szurkolótársaknak pedig meg kell érteni, hogy most talán jön egy újabb 3-4 éves gyengébb időszak, ez van, ez is a Kispest, ezt kell szeretni. Véleményem szerint inkább legyen egy csupa akadémista 7-8. helyekért küzdő (de azért tutira bent maradó) szeretni való, összetartó csapatunk, mint egy 5. helyért hajtó délszláv, meg "mittudoménmilyen" 3 ezer eurós zsoldosokból álló, egymással pacsizni is képtelen társaság.
Számít a hazai, de azért lehet úgy is. Volt egy bronzunk is. Viszont Lanza nélkül lehet meleg lesz, valóban. Kíváncsian várom a megoldását annak a kérdésnek, hogy egy játékos hiánya mekkora hatást képes a csapatra gyakorolni. Supkának igaza van Eppel pótolható.
Bocs, hogy beleszólok, de ez most már kezd uncsi lenni.
Nem fenyegetett senki, a te beszólásoddal indult az egész, talán fel sem fogtad, de most már nagyon túltolod. Ez a hely nem arra való, hogy egymást jellemezzük, de te ma mégis arra használod, hogy mindenféle jelzőt akassz Ricsire.
Szépen kérlek kedves szurkolótárs, hogy most már fejezd be. Van elég bajunk az ilyen dolgok nélkül is.
Ja, hogy fenyegetőzől is már? :D Haver, most aztán hú de betojtam.. :D Hogy hívnak, áruld már el? Adok neked egy email-címet, várom rá az emailedet, hogy személyesen ott folytassuk tovább: doctormorreau@gmail.com
Nagyjából ez a különbség a horvát/szerb és a magyar foci között.
Ott a kevesebb pénz és a hasonlóan siralmas népesedési számok mellett is folyamatosan jönnek fel a sikerre éhes fiatalok, akik legrosszabb esetben is el tudnak menni Ukrajnába, Magyarországra, vagy akárhová menni focizni - tavaly talán a Videoton máltai kupaellenfelében is volt 2-3.
A Fradi most harcol a horvát másodosztály gólkirályáért. Mi meg nem tudtuk eladni a saját gólkirályunkat, csak rá egy évre, Kazahsztánba. Eh...
Megint sok lesz a délszláv. Legalább ilyen nb2-es gólkirályra rámehettünk volna, hátha...
Igazából nagyon szomorú, hogy akadémisták helyett ilyen Arabulik meg Andricsok kerülnek szóba. Gáz, hogy nem tudunk 3-4 évente minden posztra "kitermelni" egy nb1-re kész fiatalt. Nem azt mondom, hogy zseniket, de legalább olyanokat, akik tudnak egy egyenletes átlagot... Supka is meg van lőve, mert amúgy ha nem jönnek a hazaik, a Korzó szétszedi.
Krisznek én is örülnék, de mi az, hogy addig, amig nem talál magának külföldi csapatot? Ne bohóckodjunk már...
Már máshogy fogalmazol kissé a korábbiakhoz képest, meg terelsz megint. Mondom, ne kommunikáljunk egymással egészen addig, amíg annyi korrektség nincs benned, hogy elnézést kérjél a hazugság miatt. Addig nincs értelme, őszinte és egyenes kommunikáció nem várható el tőled ugyanis.
Elmondanád végre, hogyan akarsz eltávolítani a klub közeléből? És mindenkit, aki elégedetlen Hemingwayel, esetleg úgy véli, hogy szokott hibákat véteni, vagy Uram bocsá' Lanza nem akar a Fradiba menni?
Nekem azért nem, mert egyszerűen megmagyarázhatatlan naivitás azt hinni, hogy Hemingway helyére jön majd jobb. Vagy inkább nem naivitás, hanem személy sértődöttségeken alapuló "csak Hemingway menjen a p.csába" mentalitás, ami a klub érdekeit semmilyen szinten nem veszi figyelembe.
Tényleg nem értem, hogy még a mai videó után is mit nem lehet azon érteni, hogy Lanzafame maga kérte a távozását?? Tényleg úgy érzi magát az ember, hogy itt a hazugságoknak, a feszkó-keltésnek a tulajdonossal szemben nagyobb keletje van, mint a normális gondolkodásnak.
nagyon jol porog a topic, kozkivanatomra en is osszefoglalom a sajat velemenyemet a felmert kerdesekrol (kicsit hosszu, de nem voltam nehany napig):
- Eppel
tok jo, hogy kulfoldre megy es nem valamelyik rivalishoz
szimpatikus arc, hianyozni fog a lelkesedese is, 35 golig jutott, ki volt az utolso ilyen csatarunk, Sasu?
- Lanzafame
valszeg Hemi is penzt akar, es Lanza is elegedetlen, nem tudom melyik erosebb statement (elobbi nyilvan evidencia, utobbit Lanza elmult 2 honapban tett nyilatkozatai sejteteik), mindenesetre
i) korabban arrol volt szo, hogy csak kulfoldre adjuk, ez egyre kevesbe valoszinu, tehat az oreg p@t csinal a szajabol, ugyanugy mint Torghelle eseteben
ii) ha Lanza marad (v kulfold), akkor kispesti legenda lesz, egy zoldfeher/vidi valtassal ezt lerombolja
iii) realisan nezve (oreg), most utoljara lehet belole penzt csinalni, de akkor legalabb rendesen fejje meg a partcsapatokat, ne szorakozzon rongyos 160 millioval -> ahonnan ennyi jon, van ott boven eleg (azert Lanzafame nem Priskin minoseg)
iv) folyt: ne adjuk mar el Botka arfolyaman (korabban 2 m Eur kivasarlasi arat mondott Hemingway, legyen annyi), ha mennenk 1-2 kort az El-ben, akkor abbol be tudna jonni ekkora osszeg, tehat erdemes nagyban gondolkodni, es a zoldeket kesz helyzet ele allitani
v) egyebkent Lanza 31 eves, nb1-ben meg lesz 3 jo eve, de utolerheti valami serules is...
mindenesetre inkabb maradjon, nem erdemes Kispesten jatekos mezt venni lassan... ha elkuldjuk Kukoc/Kosut/Poloskeit, also hangon 1.5 m Ft havi fizuemelest lehetne tolni Lanzanak
- EL
Eppel es Lanza nelkul nagy eges lesz, szegyent hozunk a magyar focira.Akkor minek indulunk? igy meg az Nb1 is sok lesz. Persze, attol ez meg az en csapatom - gondolom sokan vagyunk igy.
- Supka, Hemingway:
sokan derulatoak, hogy a fiatalok milyen tehetsegesek es majd megmutatjak...szerintem nem fognak erdemi lehetoseget kapni
en csak azt latom (ne legyen igazam), hogy Suoka nem bizik a fiatalokban (a jol ismert "eredmenykenyszer" szoveg), kenyszerbol beallitja oket ha kell, egyebkent 7-8 noname idegenlegiossal fogunk jatszani, baszki tudtuk fel eve hagy mi lesz nyaron, ennyire nem keszult fel a stab?
Kukoc neve hallatan mar rosszul vagyok, pedig nagy Jugoplasztika/Chicago Bulls rajongo voltam
- Richmond vs Dr:
a 14. bajnoksag elmenyeivel (+2 oldal) kibovitett / ujranyomott paperback "stadionok" lesz, vagy nem lesz?
Miért kérne bocsánatot? Az öreg srófolja az árat. Ezt a vak is látja. Amennyiben Lanza marad azt szabad akaratából teszi majd, az öregnek ahhoz semmi köze nem lesz. Mindig is ment volna, amit megértek. Ez a közeg nem az ő fajtájának való.
Nyilván ahány ház, annyiféle szokás, én nem emlékszem, hogy vajat tettem volna a fejemre valaha is.. Az értelme pedig richmond példáján keresztül az, hogy felmegyek egy fórumra, lódítok egy nagyot, ezek után pedig ahelyett, hogy mikor erre fény derül, inkább mélyen hallgatnék, még én kezdem el cinkelni a másikat, aki csak szurkolói szolidaritásból nem hozta már fel amúgy sem a témát, hogy ne égesse tovább szegényt.
Amit leírtál, szép dolog, de senkit nem jogosít fel arra, hogy itt keltse a hangulatot azzal a tulajdonossal szemben, akinek kb. köszönhetjük, hogy létezünk.
Külsősként is megdöbbent, hogy te éppen kit akarsz kiszűrni a Honvéd szurkolói közül. Nem tisztem megvédeni Richmondot, de vagyunk itt néhányan akik ismerjük a való világból is. Amíg te egy névtelen és arctalan ,,senki'' vagy addig őt jól ismeri a szurkolói közeg, mind a Honvéd, mind a válogatott táborából.Találkozhattunk vele éppúgy Marseille vagy Helsinki utcáin, stadionjaiban ahova a válogatottat kísérte el, mint ahogy a Honvédosok láthatták Moldáviában vagy Izraelben. Szóval vigyázva a nagy szavakkal barátom, mert ha azt mondom, hogy honvéd drukker akkor még véletlenül sem a te nicked ugrik be ha nem az övé.
Nem tudjuk, hogy milyen dolgok állnak az ilyen döntések mögött. Vadócz is akkor indult el szakmailag érthetetlen irányba, amikor befutott Spanyolországban...
Mindenesetre örülök, hogy nem itthon megy másik csapatba.
Ez az utolsó reakcióm azokra a terelésekre, amiket összehordasz itt: A bocsánatkérést annak kell megtennie, akinek a vaj van a füle mögött. Te hazudoztál a fórumon Hemingwayről, utána világosan kiderült, hogy az állításaid mögött a Hemingwaylyel szembeni ellenérzésed áll. Mégegyszer elmondom, hogy a te cselekedeted becsületsértés, vagy akár rágalmazás is lehet. Attól még, hogy fórum, a nyilvánosság előtt nem írogathatsz le akármilyen szánalmas hazugságokat. Szerintem nem áll távol tőle, maradjunk annyiban.
Ez volt az utolsó hozzászólásom a hülyeségeidre, innentől meg pihentesd a karaktereket az én bejegyzéseim kapcsán.
Te voltál az, aki egy kétszavas hozzászólás után elkezdtél mocskolódni. Innentől kezdve meglepő, hogy visszafogottságot és józanságot vársz el másoktól.
A részemről ez a vita nem erről szól. Hanem arról, hogy van néhány agyhalott, aki feszültségeket kelt a klub körül a klub tulajdonosát támadva. Ez pedig engem és minden más Kispest szurkolót is érinti. Mert a feszültségkeltés és a klubot a kátyúból kizúzó, immár 12 éve üzemeltető tulajdonos elleni támadások számunkra, szurkolók számára és a klub számára is problémát jelentenek.
Itt bedobott richmond egy, már akkor is nyilvánvalóan hamis információt, amit egyébként, ha nem igaz, akár becsületsértés miatt büntetőjog kategóriaként is felfoghatunk. Ezek után a magam részéről lezártnak véltem a témát, fel sem hoztam volna, ha maga, richmond nem kezd el beszólogatni az "Öreg rajongóinak", nyilván rám és másokra utalva.
Azt gondolom, fontos lenne, hogy az ilyen alakokat végre kiszűrjük a szurkolók közül és megtisztítsuk a klubot, mert csak károkat és belső vitákat okoznak.
Amit írsz: Ez nem igaz, egyértelmű, hogy Lanzafame maga akar menni és ez a kiindulópont, amire Hemingwaynek reagálnia kell. Hogy örül-e a pénznek, innentől már másodlagos.
Mondtam, hogy nincsenek illúzióim a korrektségedet illetően, de az, hogy még én személyeskedek, miután te kezdtél el beszólogatni lentebb, az azért már túlmegy egy határon.
Korábban a sok hozzászólásod miatt azt gondoltam, hogy egy régi motoros, egy visszafogottan és józanul gondolkodó szurkoló vagy, de sajnos, alapvetően kell most megváltoztatnom a véleményemet téged illetően.
Uraim, uraim, csalódott vagyok az 'én forrásom tutibb' cicaharc miatt, nincs itt erre szükség!
Az igazság valószínűleg az, hogy Lanza is örömmel menne jobb csapatba több pénzt keresni meg Hemi is örömmel bezsebelne érte több százmillió forintot. Szóval mindenkinek igaza van.
Marci értelmes gyereknek tűnik. Szerintem mostanra esett le neki, hogy olyan szar a magyar bajnokság, hogy a gólkirályi cím és a relatíve jó teljesítmény nem elég jó ajánlólevél a nyugati csapatokhoz.
"egyelőre nem ígértek elég sok pénzt az Öregnek - jaj, csak meg ne bántsam rajongóit."
Vicces egy koma vagy te, richmond.
Hemingway most szögezte le egyértelműen, amit igazából eddig is tudtunk (már akinek van kis agya), vagyis, hogy Lanzafame maga kérte a távozását.
Az állításaiddal ellentétben éppen Hemingway az, akinek köszönhetően még egyáltalán itt van, mert az Öreg megkéri az árát a valódi értékeihez mérten. Tehát kockáztatja azt, hogy egyáltalán az üzlet létrejöjjön.
Én is így érzem. Pedig ez így sovány lesz. Albérletben egy papíron jelentősen meggyengült csapattal. Pazar lesz a következő szezon. De nem temetem a csapatot. Bizakodok. Ennyi jut nekünk.
Gondolom Eppelért is kaptunk valamit. Igen, Valószínűleg Lanzáért több pénzre számít, de nem tartom valószínűnek, hogy újabb játékosokba akarna beruházni.
A videóból is kitűnik, hogy próbálja felsrófolni az árát, és mindenképpen túladni rajta. Ami egyébként vártható volt, mert még most tud belőle pénzt csinálni. Persze cserébe vissza is kéne forgatni a csapatba egy jó részét Lanza árának.
Bár neked lenne igazad, én oltári nagy szenvedést láttam.
Persze, hogy erősebb csapat a Partizan, tiszta sor. Mondjuk olyan nagyon nem hajtottak, iram semmi, gyenge lötyögés, de így is simán kipasszolgattak és gyakorlatilag sikerült kidolgozott helyzet nélkül lehoznunk a meccset.
Az a baj, hogy szerintem nem hozzájuk képest játszottunk rosszul, hanem magunkhoz képest. Konkrétan nemigen volt nálunk a labda, amikor mégis, akkor pedig ment az alibi meg a pánik fölrúgdosás. Játék nulla. Attila szerint voltak lehetőségeink, szerintem nem voltak.
Talán most még nem a Partizannal kellett volna gyakorolni.
Azt tudni lehetett, hogy a Partizan jobb csapat. Nekünk még nincs kialakult játékunk, a második félidőben meg egy értékelhetetlen összetételű csapat állt fel, próbajátékosokkal, az eddig keveset játszó Lukáccsal, Cipffel. Nagy Geri is sérült volt két hónapig.
Szerintem annyira nem gázos a helyzet, ahogyan leírod. Ha az alapcsapatban egyszerre játszik majd Nagy Geri, Gazdag, Danilo, jobb lesz az előrejátékunk is.
Egy-két minőségi igazolásra van szükség és arra, hogy a fiatalok fejlődjenek.
Most a fiatalok a legfontosabbak szerintem. Több tehetség is van a csapat környékén.
Felépített támadásaink nem voltak, az előrevagdosott labdákkal Eppel és Lanza nélkül nem tudtunk mit kezdeni, a labda nem nagyon volt nálunk, egy szokásos védelmi balfaszkodással (védők mögé ívelt labda) és egy potyával ( a túlságosan kint álló Horváth felett átemelt labda olyan 18-ról) kikaptunk 2-0-ra. Reálisan kaphattuk volna még 2-3-at, ha komolyan veszik a szerbek, akkor nem tudom mennyit.
Visszaszívom a korábbit, a mai alapján a Rabotnicki elleni továbbjutás bravúr lenne. Nagyo sokat kellene javulnunk mindenben. Nincs okunk a bizakodásra.
Ja, bónuszként megsérült Baráth, ha az amire gondolok (térdszalag, porc), akkor ősszel nem fog játszani. Remélem, hogy mindenben tévedek.
Jó, de a hét attól még maradhatott volna. Eredetileg csütörötkön játszottunk volna. Most kedden játszunk és egy másik héten. Miért nem csak a napot cserélték meg?
Amúgy azt nem értem, hogy ha csütörtökről szerdára át lehetett tenni a meccset, akkor miért kellett a hetet is elcserélni? Miért nem játszhattunk 12-e helyett mondjuk 10-én, vagy 11-én? Pláne zártkapus meccset.
Attilánál alapkezdő Nagy Gergő. A sérülése után ez volt az első meccse.
Ami jó hír, hogy Cipfet bette a kezdőbe. Remélhetőleg lát benne valamit, mégiscsak egy 17 éves srácról beszélünk. Egy-két meccsen már a padon is ült nála.
Mondjuk valszeg a Gabala lenne a végállomás, de a szkopjei vasutasokon túl kéne lépni -és ezzel gyakorlatilag mondhatnánk, hogy mi megtettük, amit megkövetelt a haza
Én annyit írtam, hogy pénzt akar, szerinted ez egyenesen aljasság, a szentírás csakis az lehet, amit szerinted Lanza gondolt, de nem mondott ki (höhöhö). Hemiről pedig ne írjunk semmit, mert ő a klub tulaja. Und so?
Rossi a saját szempontjából jókor jön, talán alegjobbkor.
Romlani nem fog a válogatott teljesítménye elődeihez (Leekens, Stork EB-utáni mérlege) képest, lényegesen türelemsebb lesz vele a média és a szurkolók.
Őt ismerve legalább lesz egy fazonja a csapatnak, talán még motiváltabbak is lesznek az aranylábúak. A közeget ismeri, a játékosokat ismeri, jól is bánik velük.
Neked kicsodád Hemingway, ha már itt tartunk? Most úgy teszel, mintha nem lehetne őt is támadni teljesen jogosan. Miért ne lehetne?
Mellesleg neked is a jelek szerint max sejtéseid vannak és a nyilatkozatokból azt véledkiolvasni, amit.
Ketten leírtuk ugyanazt -sergiotta kicsit bővebben kifejtve: Lanza jól megvan nálunk, az Öreg meg nem vetne meg pár tízmilliót. Erre te meg elkezdesz hőbörögni, hogy mennyire aljasok és kegyetlenek vagyunk a jó öreg George-al szemben.
Rossi kinevezésének részben örülök. Kemény fába vágta a fejszéjét, ráadásul edzőmeccs nélkül kell produkálnia. Bár szerintem vele szemben türelmesebb lesz a közvélemény. Legalábbis az elején. A többi csapat szurkolói szemében is szimpatikus edző, nincsenek olyan ámokfutásai, mint mondjuk Dollnak. Most már háromszor csodát tett egy kevésre taksált együttessel, a fiatalokat még ha rászorulásból is de jól építette be a csapatba és kihozta belőlük a maximumot. A válogatottnál is le kéne cserélni pár öreg rókát, akik már nem produkálnak. És ha honosítjuk Lanzafame-t akkor lesz egy jó játékosa, legalább :)
De, az is igaz, a magyar válogatott játékosok sajnos kb ennyit tudnak, a kérdés, hogy lesz-e ideje erre a "tudásra" formálni a válogatottat.
Én Lanzafame-t hosszú távra kötném a klubhoz, ha tehetném. Az egy dolog, hogy mit produkál a meccseken, de ebben a csapatban mindenki felnéz rá. A fiatalok lesik minden mozdulatát és próbálják megfogadni amit mond nekik. Asszem Bano Szabó nyilatkozta, hogy nagyon sokat segít neki Lanzafame, tanácsokat ad, segítő szándékkal kritizálja és buzdítja ha látja rajta, hogy szüksége van rá. Ezt kihasználva biztosan bevetném valamilyen módon az akadémiai programba. Akár edzősködhetne is, Dárdainak is bejött a gyerekekkel foglalkozás.
Ugyanezt nem érzem a Vidinél, ott vannak olyan egyéniségek és játékosok, akik nem engednék, hogy egy jött-ment olasz legyen a vezér. Egy Juhász pl pont leszarja szerintem mit mondana neki Lanzafame, mégiscsak Ő a nagy Juhász, a Vidi ikonikus alakja. A sok szerb is tutira összezár és egymást támogatják egy olasszal szemben. De, szerintem is menni fog, mindketten jól járnak, csak a csapat és mi szurkolók járunk rosszul. Hemi pénzt kap (nem is keveset), Davide több fizetést (jóval többet), a családja maradhat Pesten, belefér az ingázás (Juhász Roli is Pesten lakik és itt a családja), így sajnos logikus döntés lenne mindkettőjük részéről. CS.A.K. mi szívjuk meg illetve közelebb leszünk a kieséshez. Az MTK és a Vasas is az új stadionjában mennyei másodikként kezdte. Egyszer nekünk is lesz stadionunk, ne ott kezdjük :(
Foci-berkekben mozogtam jó ideig, hozzám is eljut ez, az. Utóbbi hetekben amikor találkoztam ismerőseimmel én arról szereztem tudomást, hogy hetek óta voltak puhatolózó tárgyalásai Lanzafaménak az FTC-vel és a Videotonnal is. Ezt a kósza sajtóhírek is megerősítették az elmúlt hetekben, valamint Lanzafame nyilatkozatai is és az utolsó két meccsen mutatott gesztusai (pacsizás a Vidi-játékosokkal, búcsúzás a Bozsiktól, stb.).
Összhangban van ez Hemingway nyilatkozataival is, alig egy hónapja is mondta az Öreg, hogy más játékosokkal szemben ő nem akarja eladni, de ha Lanzafame el akar menni, akkor nem érdemes majd röghöz kötni.
Szerintem nagyon összevág ebben a történetben minden.
Akkor maradjunk a tényeknél, Lanzafamét kérdezték pl. a DigiSportban az utolsó meccs előtt, hogy mit tervez a jövőre, menne a riválisokhoz (Videoton, Fradi) és ő nem azt válaszolta, hogy maradna. Sőt amit ott hadobált, az már inkább a távozási szándékot fejezte ki.
Megjegyzem az én forrásom egyáltalán nem negatívan minősítette a témában Hemit. Több száz milliót nyerhet a bolton a Honvéd, teljes ésszerű vezetői döntés, hogy egy ilyen üzletet létre akar hozni. Ebben az ügyben mindenkinek igaza lehet. Hemi el akarja adni nagyon jó pénzért, Lanza jól érzi magát, örömmel maradna is, de érti Hemit és nyilván ő se lesz szomorú, ha nagyságrendekkel több pénzt kereshet egy erősebbnek tűnő csapatban. Ez sztori nem a jó Lanzáról és a gonosz Hemiről (vagy fordítva) szól.
A tulajdonost lehet minősíteni, persze. Nem mindig egyértelmű, hogy melyik pletyka "légből kapott", a tény meg az, hogy Lanza ebben a pillanatban a mi játékosunk...
Ezek szerint Hemingwayt légből kapott információkkal, amik a tényekkel (konkrétan Lanzafame által mondottakkal) szemben állnak, lehet minősíteni, feszültséget gerjeszteni vele szemben? Ez kettős mérce szerintem. Nem, de teljesen lényegtelen, a vélemény tartalma számít.
Mondjuk azért, mert szépen megkért, ennyi nem elég? :) Nem kell mindenben egyet érteni, de azért nem vagyunk olyan sokan, hogy beszólogatásokkal marjuk egymást...
A nyilatkozatokat meg mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, ahogy neki jólesik, nem? Majd kiderül, hogy mi lesz. :)
Amúgy te vagy a HitteusUriás, meg a csakblogon a hosszú számsorozat nevű szurkolótárs is? Csak azért kérdem, hogy tiszta legyen a kép. :)
Már elnézést, richmond, de miért ne minősíthetném? Az ""értesülés"", és az "értesülést" terjesztők akarják ezzel "minősítgetni" Hemingwayt nem szép és nem is korrekt módon. Az, hogy "úgy tudod", az egyrészt kevés, én ellenkezőleg tudom, de mind a kettő kevés ahhoz képest, ahogyan maga, Lanzafame nyilatkozott és viselkedett, pl. az utolsó meccsen. Egyértelműen a távozási szándékát támasztotta alá. Nem kéne a feszültséget kelteni a tulajdonossal szemben.
Ez egy teljesen rosszindulatú ócska pletyka és feszültségkeltés Hemingwaylyel szemben, ami elég inkorrekt módon "megfeledkezik" Lanzafame nyilatkozatairól, amelyek eléggé arról árulkodtak, hogy ő, maga akar váltani. Én egyébként több helyről pont ezt hallottam, hogy kijelentette, mindenképpen váltani akar.
+ A honvédnál Lanza szent tehén volt érinthetetlen (joggal), viszont Nikolics olyan paddal amilyen neki van simán leránthatja a pályáról mikor fék a csapatban ( valljuk meg amikor nem jött a gól sok támadás akadt meg rajta) amit kérdés hogy kezelne...
Annyi pénzt amennyit Lanzafame-ért fizetni kell sokkal jobban elkölthetné a vidi
Sokakkal ellentétben én nagyon nem akarom a Partizant és a Slovant, pocsék túra lenne mindkettő -Azerbajdzsán idén nem fér bele, de a fene tudja, taln ott lenne keresnivaló. Amúgy a szófiai kruccanás sem lenne sétagalopp.
Pont ez volt téli változás. Elment Suljic, Henyt, és átálltunk három belső középpályásra. Nego meg szélső hátvéd. Pont ő, és Stopira az aki felér a szélen, és bead. Láthattuk, hogy mire mentünk a Partizán ellen is. Sokkal stabilabbak vagyunk, és ezt nem hiszem, hogy beáldozná Nikolic.
A Videotonnak egy-két évre jó igazolás lehet Davide, karakteres, nagyon sikeréhes srác, aki odarúgja a labdát, ahová kell és nagyon jó alapképzettsége van. Már nem olyan gyors, de befejező csatárként Scsepovicséknál mindenképpen jobb futballista, szerintem befejező csatárként is.
Aki rossz igazolásotok volt szerintem, az Huszti, helyette gyors szélsőket kellett volna hozni, olyanokat, mint Nego.
Nálunk ő a "király", a legfontosabb láncszem, szerintem szüksége van erre a státuszra, hogy ki tudja magából hozni a legjobbat. Ezt és a szurkolók ilyen szintű megbecsülését semelyik másik magyar csapatban nem kapná meg.
King saját maga edzette fel magát, Rossinak nem sok köze volt ehhez, az ő ideje alatt tette ki King szűrét a klub. Csak King visszaküzdötte magát, plusz Botka eladásával lehetőséget kapott.
Amúgy a teljesség kedvéért említsük meg, hogy a legjobb légiósok fele még Pinivel jött -Abraham, Benji, Diego, Genito, Miro.
És Hemi esetében azért a mérleg serpenyőjében valami rettenet mennyiségű légiósból sikerült kimazsolázni az igazgyöngyöket - én még ide sorolnám Zelenkát is. Kingből pedig Rossi csinált futballistát.
nem irtam, hogy jo a mostani rendszer es tetszik a partcsapatok vetelkedese a bajnoki cimert
nyilvan tul kell elni ezt a rendszert, mert elobb utobb eljon a normalizacio es ahhoz a magyar/fiatal szabaly pont jo szerintem
a rossz hir inkabb az, hogy a finanszirozasi szabalyok atalakitasaval/higitasaval csokken az osztonzes (visszakuszik az idegenlegios vonal nalunk is...)
"ha nincs a fiatalszabaly, akkor huszadrangu idegenlegiosokkal allnank fel"
Egyrészt a fiatalszabálynak semmi köze az extrém egyenlőtlen támogatásokhoz, vagy ahhoz, hogy rövid időn belül több mint 10 milliárd forintot folyatnak az 1800 lakosú Felcsúthoz (és még hol a vége?), és a Kisvárda 30 éves brazilokat igazolgat, a Mezőkövesd pedig megteheti, hogy kivásárol tőlünk játékosokat. (A Videoton és a Ferencváros kiemelését nem is említettem.)
Másrészt pedig korábban is rendre voltak nálunk fiatalok (Vernes, Holender, Vécsei, Nagy Geri, Baráth), valamint olyan játékosokat "köszönhetünk" a "huszadrangú idegenlégiós"-korszaknak, mint Lanzafame, Martinez, Godoy, vagy Ikenne-King.
Ha jól tudom, akkor Holender, Botka, és Prosser is a fiatalszabály előtt kerültek be a csapatba.
Bobált nem tudom, hogy beleesett-e korban ebbe, de most úgyis lelép, Koszta is dobbantott mert miután "kiöregedett", nem akarta játszatni az aktuális edző, Zsótér csak kölcsönben volt nálunk.
Szóval össze-vissza van egy Gazdagunk és egy Banó-Szabónk, akiket elvileg a fiatalszabálynak köszönhetünk és még nem léptek le. Ők viszont tényleg a szabálynak köszönhetően kerültek be és még itt vannak. Banó-Szabónak elvileg még van 2 éve, de most változik a szabály, abban nem tudom hogy számolnak...
Szerintem meg pont nem. A pártcsapatok viszont az eszetlen gazdálkodásukkal bármit el tudnak érni. Valahol olvastam, hogy a TAO a "Te Adód Orbánnak"...
A fiatalszabály, ja. Amit az államilag felturbózott csapatok magasról leszarnak.
Az MFA meg 2007-ben lett alaptva. Én úgy emlékszem, hogy a fiatalszabály előtt is jöttek a felnőttcsapathoz játékosok. Nagy Geri, Baráth, Hidi, Vécsei, Vernes... Ők azért befértek a huszadrangú légiósok közé. Vagy nem így volt?
Most egy szem Banó-Szabó volt a fiatal, előtte meg Herjeczkit erőltettük, ugye? Ez annyira nagy dolog? Én úgy emlékszem, hogy nem is olyan régen volt egy Vadóczunk, aki 17 évesen CSK volt, fiatalszabály nélkül. Vagy tévedek? Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a tehetség beverekszi magát fiatalszabály nélkül is...
Félre ne értsen senki, a fiatalszabály önmagában inkább jó dolog. Viszont az állam jelenlegi szerepvállalásával, az irányított szponzorokkal együtt semmit nem ér, a kiemelt csapatok kiröhögik azt a pénzt, amit mi összeszedünk a fiatalokkal, de amíg hozzá nem szoknak a felnőtt játékhoz eggyel kevesebben vagyunk...
Arról nem is beszélve, hogy ha egy fiatal (mondjuk 23 éves) játékos "kiöregszik" a statuszból, tehát már nem jár pénz a szerepeltetéséért, akkor jó eséllyel érdemtelenül is átveszi a helyét egy nb1-re még nem kész 19 éves. És akkor az "öreg" elmegy, mert nem akar padozni...
Nekem van egy elméletem.
Ez arról szól, hogy amikor Hemingway átvette (megmentette) a klubot, akkor még nem volt ilyen mértékű állami szerepvállalás (pénzmosás) a magyar fociban. Véleményem szerint a Videoton pl. ingázna az első és a másodosztály közt, Felcsútról nem is hallottunk volna, ilyen Mezőkövesd, Balmazújváros, Gyirmót, meg Kisvárda kaliberű csapatok nb2, nb3 körül. A szponzorok nem az állami megrendelések reményében támogatnának klubokat, de a valódi szponzorok talán nem maradnának távol a futballtól. A játékosok fizetése nem lenne az egekben, nem lennének ilyen 6-8-10 (!) millás bérek, nem lennének 4-5 milliárdos költségvetések, számítana a kluboknak, hogy mennyien megyünk ki meccsre. Mi jó eséllyel a stabil háttér következtében minden évben dobogóért mentünk volna. Lehet, hogy lenne 3 bajnoki címünk, ki tudja?
Aztán lehet, hogy ennek a nagy része nem így lett volna és csak az elfogultság miatt lgondolom ezeket. De az biztos, hogy az irányított szponzorokkal, a TAO jelenlegi formájával mindenki a hajára kenheti az "okos gazdálkodást"...
Ja, amúgy nekem nincs bajom az utánpótlásnevelő klub státusszal, szerintem az a legjobb dolog, ha tényleg jó játékosok kerülnek fel az akadémiáról és a tudásukkal kiszorítják a többieket. A baj, hogy pont a korrupt rendszer miatt nem tudjuk megtartani a legnagyobb értékeinket.
ha nincs a fiatalszabaly, akkor huszadrangu idegenlegiosokkal allnank fel, mint elotte sokaig
(sajna, a Kukoc-Kosuth vonulattal mar igy is elkezdodott a visszarendezodes)
mindegy, nem a rendszert vedem (messze nem), csupan annyit, hogy okosan gazdalkodva azert meg a mostani kornyezetben is tobbet lehet elerni, mint a korabbi nihilben
A tendencia az, amit Orbánék indítottak el, csak most fog majd tetőzni az MTK, Kisvárda, Felcsút feltőkésítésével és az olya csapatok, mint a Vasas, Honvéd utánpótlás-nevelésre való "kényszerítésével", hiszen a központi támogatások leosztásából eredő pénzügyi helyzettel nem tudunk mit kezdeni.
A bajnoki cím az mindenkinek, csak pont nem Orbánéknak köszönhető, mindent megtettek a háttér szervezésével, hogy ne egy olyan csapat jöjjön ki jól egy bajnoki versenyfutásból, mint a Kispest.
"a tavalyi 3. hely ellenére egyetlen külsős szponzori, támogatói szerződés nem jött létre"
Amiket te írtál, azokat a kormánynak nevezett politikai maffia ténykedése ellenére sikerült elérni. Hemingway olyan, amilyen, de valamit nagyon jól csinál...
az nem tudom mit jelent, de ha azzal jar, hogy fix nb1-es csapat, min 10evenkent bajnoki cim, 1x dobogo, 2x kupagyozelem... akkor szerintem johet :-)
ill. utanpotlasnevelo klubkent a csapat fele vagy idegenlegios, vagy mashol nevelkedett jatekos, mi adjuk a golkiralyt, a legjobb nb1-es jatekost stb.... volt rosszabb :-)
Uzomával az a bajom, hogy semmi extra, semmi előrelépés, olyan 12 egy tucat. Magyarán nem várok tőle megváltást, de még mindig inkább ez, mint az Alfi Lacalle-Testardi-Kukocs vonulat.
Lanzaban én is nagyot fogok csalódni ha országon belül vált . Külföldinek sem örülök de azt megértem. De, ha azt nyilatkozta, hogy akár válogatott is lenne, az kintről nem fog menni.
Kingnek is "ki lett nyalva", aztán ő is dobbantott a Deutsch családhoz.
Azt én megértettem volna, ha egy másik országba, jobb bajnokságba megy, de miután felépítettük, egy ilyen komoly sérülés után országon belül így klubot váltani az én szememben komoly pimaszságnak számít.
Amúgy Lanza is csak egy áruló lesz a szememben, ha országon belül vált csapatot.
Uzomának örülök, remélem, hogy Kukocnál két klasszissal jobbnak tűnik. Én már korábban is szívesen láttam volna nálunk.
A másik srácot nem ismerem, még csak nem is hallottam róla, de van valami videója a neten, azon robbanékony kis labdaszerzőnek tűnik. Azt hiszem, Supkával dolgoztak már együtt. Ha nem igazol el senki a középpályáról, akkor kiegészítő embernek jó lehet.
Ennél a klubnál a seggét is kinyalják a szurkolók a fehér és európai olaszoknak, aztán látni lehet, hogy az első adandó alkalommal mindegyik lelép. Tavaly Rossi, idén Lanzafame fog.
Inkább értékelni kellene, hogy jött hozzánk valaki, aki minőségileg bőven megüti az nb1 szintjét, mégis elfogadja a klub által ajánlottakat is.
Sikerült Nyíregyházáról igazolnunk egy nemtudomkit és a Balmazt végső soron öngóljával kiejtő Uzoma is nálunk varázsol majd jövőre. Majdnem néger nélkül maradtunk - de csak majdnem.
Ma kezdődik a VB, amint mi szokás szerint kívülről figyelhetünk.
Eszembe jutott, hogy hátha van olyan játékos, aki az évek során megfordult nálunk és kerettag valamelyik résztvevő válogatottban.
A panamai válogatott Anibal Godoy 2 szezonban (13/14, 14/15) is játszott nálunk, védekező középpályás, én úgy emlékszem, hogy csapatunkban nagyon jól teljesített. Most az USA-ban él, a San Jose Earthquakes játékosa.
A 2017/2018-ban 50 rúgott gól nem tér el lényegesen az előző szezon 55 góljától. Ennyit tudott az amúgy fasza duó (+Danilo) a középpályáról mindkét évben másokkal megtámogatva.
A nagy diffi a védekezésben van, a nem folytatott grafikon szerint a 20. fordulóban 17 dugóval több állt a 17/18-as csapat mellett, aztán ez az idény végére tovább nőtt - az 53 kapott gól 23-mal több, mint tavaly. Ennyit nemhogy Rossival, de az utolsó tíz évben egyik edzővel sem kapott a csapat. Gróf közben nem lett rosszabb kapus (az Újpest elleni káriuszozást azért feledném). Lovric, Kamber prof. tényleg elfáradtak, Hidi meg Oviedoban futott egész pofás szezont (alig maradtak le az osztályozóról), talán Vadócz után a belga nyalikapitány be is válogatja :) Zsótérral nagyon hiányoztak. De valszeg az olaszos védekezés gyakorlása maradt ki és bosszulta meg magát. Nem ismerem a szlovák bajnokságot, de Rossi ott is alacsonyan tartotta a bekapott gólok számát.
Ha meg kiesik a csapat, legyen úgy. Csak mondjuk ne balmazkamilla taó-légiós módon, hanem szépen, fiatalokkal.
Btw, elnézve a sok földesúri csapatot, Hemingwayt egyre inkább lehet értékelni (bár még mindig nehéz :)
Hacsak nem kapott már ajánlatokat, vagy érdeklődéseket külföldi kluboktól, akkor ezt kizártnak tartom.
Akkor lenne ennek értelme, ha már látja azt, hogy vannak külföldi klubok, amelyeket érdekelhet Lanzafame. De ha van is ilyen, az maximum ázsiai csapat.
Az nb1.hu-s Simon Zoli amúgy sem hiszem, hogy olyan hihetetlenül tuti információkkal rendelkezik. Ha a csakfoci írná ezt, akkor már más lenne a helyzet.
Rossinál mindenki az utolsó három-négy meccsre emlékszik, közben nagyon sok meccsen szenvedtünk vele még tavasszal is. (pl. Gyirmót, MTK)
Az egy másik időszak volt, más volt a játékoskeret, a feeling a srácokban. Más volt a Fradi és a Videoton is, gyengébbek voltak. Lanzafame akkor érkezett, ott volt Zsótér, még Hídi, Kamber és Lovric kitűnően játszottak, most már átlépték mindketten a zenitet azért.
Én a következő szezonban azt remélem, hogy ne essünk ki, de szinte biztos vagyok abban, hogy óriási visszaesés várható. Kisvárda és a feljutó MTK erősítenek, nem lesz már egy Balmaz, egy Gyirmót a bajnokságban. Haladásnál is a fiatalok érettebbek lesznek, azt is alig hiszem, hogy a Diósgyőr megint egy ilyen töketlen évet fog letudni.
Ha nem Honvéd-drukker lennék, hanem egy külső szemlélő, azt mondanám, hogy a Honvéd jó eséllyel követheti az MTK és a Vasas pályáját.
Azért ez a Vasas elleni mecs szép összegzése volt a szezonnak. A Lanza-Eppel duó termel, hátul meg jön egy kretén gól. Mondjuk utóbbi most nem osztott, így jövőre nincs egyetlen kecskeméti mumus sem a bohócligában.
Pozitív a fiatalok sok játékperce, meg a felcsút elleni eredmények. A játék a Rossi-csapathoz mérten elég nyomorult volt mindkét edzőnél, de Supka alatt javult (bár alacsony volt a bázis, engem meglepett). Amúgy kriminális az mb1, negatív gólkülönbséggel majdnem odaérni a dobogóra, az ügyes. Így is irány az európai foci, legalább olyat is látnak a srácok.
Összességében én se szerencsésnek, se balszerencsésnek nem mondanám magunkat ebben a szezonban. Igazából tényleg az is nehezen határozható meg, hogy mi a különbség a balszerencse, meg a balfaszkodás közt. Én ezért másképp fogalmaznék.
-A felcsúti közpénzszivattyútelep ellen a hazai meccsen nagyon nehezen nyertünk, a tavaszi falubéli mérkőzésen pedig nagyon örültem a döntetlennek is. Az Újpest elleni hazai mérkőzésen igazából Zsótéren múlt, hogy nem végzett ki minket és nem érdemeltünk győzelmet.
-Pont a lilák ellen idegenben Gróf az év potyáját szedte be, amivel ki is kaptunk, de nem éreztem, hogy győzelmi esélyeink lettek volna, a hazain sokkal inkább, de azt ugyebár a hanyatlásnak indult Kassai nem látta csak, hogy bent volt a labda.
-A Debrecen elleni hazai meccseken úgy éreztem, hogy felborítjuk a pályát, mégis kikaptunk. Ezeket lehet balszerencsének nevezni, de úgy is lehet mondani, hogy pontosabbak voltak a befejezéseknél.
-A zöldek elleni meccseket simán buktuk, a hatalmas egyéni hibák sorozatban benne voltak a játékunkban. Szerintem az sem balszerencse, ha kihagyunk egy büntetőt.
Szóval lehetne számolgatni, hogy hányide-hány oda, de felesleges. Én a szezon elején azt gondoltam, hogy egy bronzzal jók lennénk. Ez sajnos nem jött össze a rengeteg bekapott gól miatt, de a 4-5 hely reális.
"potyagólok szervezetlenség, figyelmetlenség, fegyelmezetlenség számlájára írandóak, nema szerencséjére."
Hát, ez nagyon relatív megfogalmazás... Az, hogy Heffler és Lovric egyszerre döntsön ugyanolyan rosszul, amikor elrúghatnák a labdát, az nettó pech.
Ahogy az is, hogy össze-vissza pattog a labda, végül Könyves elé pattan, a gólvonal előtt egy méterrel.
Ez púr szerencsétlenség, ahogy az is, hogy egy csapat támad hármat egy meccsen (Debrecen kétszer hazai bajnoki), abból mind be is talál. A legutóbbi hazai bajnokin az, hogy az első gólnál Bobálon úgy pattan meg egy kicsit a labda, hogy éppen kikerüli Grófot, de a védőnket is, viszont a kapufáról visszajövő labda meg Tabakovic elé kerül - az szintén óriási pech.
Akkor lenne igazad, ha ezek a csapatok lefociztak volna minket és úgy lett volna 0-0, vagy hasonló.
Ha az ellenfél helyzet nélkül talál gólt az nem pech hanem b.lf.szkodás, akkor a kapufa is csak pontatlan kisérlet..illetve egy rossz bírói ítéletet is van 89 percünk kijavítani...
A francokat. Ha kapunk 2-3-4 hülye gólt, azt ne írjuk már Fortuna számlájára. A potyagólok szervezetlenség, figyelmetlenség, fegyelmezetlenség számlájára írandóak, nema szerencséjére.
A hazai meccsen talán a 89. percben még 3-2-re vezetett a Felcsút. Az életben nem támadhattunk volna a győzelemért, ha nem hülyül meg a négerük és nem állíttattja ki magát.
A Paks meccseket elegánsan átugrottad.
Igen, Debrecenben Danilo mellé rúgta, meg volt egy rakás debreceni helyzet.
A Fradi ellen minden meccsen rúgtunk tizenegyest.
A tökutolsó Vasas kétszer tükörsimán vert minket, közünk nem volt a meccshez.
Semmilyen durva szerencsétlenség nem volt, egyszerűen balfaszok voltunk.
Most tényleg nem azért, hogy "csak azért sincs igazad", de szerintem tényleg nincs. És nagyon durván szerencsétlenek voltunk.
Pl. Balmazújváros elleni hazai 2-2 alkalmával kettőt támadott a Balmazújváros, Laczkó alászaladt a labdának.
Diósgyőr elleni 2-2 alkalmával egy szerencsétlen ütemű becsúszás miatt emberhátrányba kerültünk, plusz tizenegyest kapott a Diósgyőr. Emberhátráy, 0-1, onnan felálltunk, majd a 93 percben egy elementáris góllal egyenlített a Diósgyőr.
Az idény elején valóban több (kb. 3) szerencsés meccsünk volt a hollanddal ezeken kívül, erről akkor is írtunk.
Viszont ha az őszi meccseket is belevesszük a pikszisbe, egy csomó találkozó volt, amikor mi támadtunk, az ellenfél rúgta a gólokat. Debrecen és Fradi elleni 1-3 például.
Több olyan meccset is beleszámolsz, amikor teljesen megérdemelten győztünk. Kabangu valóban az utolsó percben szerzett vezetést, de sokkal jobbak voltunk a Mezőkövesdnél, Lanza ollózott kapufát, stb.
A Felcsút elleni első meccsünk szerencsés volt, de a visszavágón megint az volt, hogy többet támadtunk, aztán olyan gólokat kaptunk, hogy Lovric elesik, a labda meg visszapattan a szögletzászlóról... :D Azért ezt ne mondjuk már nem szerencsétlen meccsnek.
A Debrecen ellen úgy kaptunk ki 1-0-ra, hogy Danilo egy méterről lőtte mellé a labdát, és azon kívül is voltak helyzeteink.
Szerintem nagyon durván sújtott minket a szerencsétlenség ebben a szezonban összességében. Nem beszélve a bekapott potyagólokról.