Az a járat a Lindström Kft.-hez (régen Kübler vagy Salzol) közlekedik. A helyijárati fordában van benne és 5:25-kor indul K.barcika aut. áll.-ról. Tehát az LVN-611-nek kellene vinni a járatot. de mivel kocsi hiánnyal küzd Barcika, így a buszt elküldik más fordára. Ami bejön abban az időben a végállomásra azt rögtön elküldik a varrodához, általában az NRL-950 szokott menni vagy RTR-832.
Előre megyünk, nem hátra: újabb debreceni rásegítő járatot szüntetnek meg:
“A hetek utolsó tanítási napján (általában pénteken) 10:50-kor Debrecenből Miskolcra közlekedő járat helyett az eljutás 10 perccel később 11:00-kor lehetséges.
A hetek utolsó tanítási napján (általában pénteken) 16:40-kor Miskolcról Debrecenbe közlekedő járat helyett az eljutás 10 perccel később, 16:50-kor lehetséges.”
Hétköznap reggelente olyan 05:35 magasságában szokott indulni a Kbarcika Szt. Flórián térről egy busz tele utasokkal de mindenféle tábla vagy viszonylatjelzés nélkül. Múlthéten az ex. Egri NOC volvo, utána az FKE-799 ment rajta meg kétszer az RTR-839et láttam rajta, egyszer kikapcsolt kijelzővel, ma pedig 2 Aut. Áll-Ruhagyár kiírással. Az lenne a kérdésem ez valami szerződéses járat ha igen merre megy?
Reggel min 30 fő körüli utasterheléssel érkezett Mezőkövesdre a 5.25 ös Miskolc-Eger járatra is át lehetett szállni. Mezőkövesden utascsere után is min 20-25 fő használta Bp felé.
Vissza irány:
13.15 kor elment az egri ami Gyöngyösre betért akkoriban.
A 14.15 ös Bp-Gyöngyös-Kékestető előtt indult a mezőcsáti 15 perccel. 13.15 től 14.00 ig volt ideje utast gyűjteni Budapestről Gyöngyösre min 25 utas használta. 20-25 továbbutazó, ezek közül 4-8 fő leszállt Mezőkövesden felszállt 20-25 fő.
Végig min 50 százalék vagy a feletti kihasználtsággal járt.
A 15.00 órás Bp-Tiszaújváros 90'es évek közepén
Megérkezett 12 fővel Budapestről 4 fő leszállt és kb. 30 fő felszállt egy átlagos hétfő, kedd, szerdai nap.
Hétvégén erősebb volt az utasforgalom.
A 16.00 Bp-Mezőkövesd-Miskolc-Sátoraljaújhely (később Siófok-Bp-Miskolc) járat átalakítása a 15.00 órás budapesti ill a 6.40 es mezőkövwsi indulás hátrébb tolása után több lett az utas, a Bp-Mezöcsát megszűnése után egyedül.maradt a Bp-Tiszaújváros, ami Mezőcsát érintésével közel 100 százalék kihasználtsággal közlekedett mint egyedüli pesti járat.
Volánbuszos vonal volt 2006.04.15-én szűnt meg a Borsod Volán 1987-es indulású Bp-Tiszaújváros( Leninváros) vonala 2007.03.04 -től pótolta mert megszűnt Mezőcsát vasúti kiszolgálása, ez a vonal talán 2020 körül szűnt meg.
Volánbusz-kocsi volt rajta, légbefúvásos Ik-256. Korán, már 7:30 körül fent volt Pesten, s 14:15-kor indult vissza. Egyszer utaztam rajta Mezőkövesdig, de mivel nem volt normális csatlakozása se Miskolcig, se Tiszaújvárosig (nekem az utóbbi kellett volna), így kénytelen voltam bevárni a Bp.-Tuv. járatot.
A megszüntetését az okozta, hogy a tiszaújvárosi járatot meg akarták szüntetni, de az ellenállás miatt azt nem sikerült. Előbb tologatták a tuv-i járat visszaindulási idejét, majd az volt a "kompromisszum", hogy akkor járjon Mezőcsáton át, s vegye át ennek a járatnak a funkcióját.
A mezőcsáti megszüntetését olyan 2006-2008 körülre saccolom.
Sziasztok! Régebben volt a Mezőcsát-Budapest járat ami helyből indult. Lenne e olyan topictárs itt köztetek aki tudja,hogy milyen buszok jártak ezen a vonalon? Válaszotokat köszönöm.
Nem használtak táblát sem a jobb első ablakban, sem a jobb másodikban, ezen a környéken. Én legalább is nem láttam. A táblatartók sem voltak beszerelve az ablakokhoz. Egyetlen helyközi buszon láttam itt táblatartót, de táblát azon sem: a BFK-144-es Ik-260.32-n, de az amúgy is kilógott egy kicsit a sorból a négy lámpája miatt. (Lehet, hogy máshonnan került ide?) A belső kép erről a buszról (2007.08.18.). A 256-osokon általában volt táblatartó, de azokon sem láttam táblát. Itt az egyik, a Matyó múzeum előtt suhan el Mezőkövesden, talán a BFJ-751? Passz. (2011.05.14.)
A BRU-254 meglepetésre Tibolddarócon 2012. augusztus 18-án. Éppen ott voltam. (... és, ha már ott vagyok, akkor kattintok...) Nem menetrend szerint közlekedett, Ik-256 nem szokott arra járni, Kács felé. Hogy mit keresett ott, nem tudom. Utasokat sem láttam, hogy hozott volna; befordult balra a pihenőhelyre.