Keresés

Részletes keresés

Sboszi Creative Commons License 2021.07.26 0 0 71

egyetértek

Előzmény: djuice (69)
Sboszi Creative Commons License 2021.07.26 0 0 70

Milyen érdekes, hogy ezt éppen ebben a hónapban írták ki. Pont, amikor bekövetkezik egy ilyen szarság. Talán már sejtettek valamit? Azért ez több, mint gyanús.

Előzmény: anett-75 (67)
djuice Creative Commons License 2021.07.26 0 0 69

Ez meg hülyeség hogy nem tehetnek róla. Ilyen volumenben egy szolgáltatónak nem Gézuka féle fészerben a lapátok közt van ledobva egy server. Itt áramkimaradáskor szünetmentes tápellátásnak kell működnie a kész server parkra, sőt meghibásodásról akár az éjszaka közepén riasztást küldeni pár agyasnak sms-ben, aplikáción stb keresztül.

Itt valami nagyon el lett kefélve. A cyber attackot nem véletlenül mondtam rá (adatlopás, külső behatolás) és mivel nagy %-ban lámák az emberek az informatikához, könnyű azt beadni, hogy "áramszünet".

Ugyanmár!!!

Előzmény: anett-75 (64)
Sboszi Creative Commons License 2021.07.26 0 1 68

A XXI. században már létezik a szünetmentes technológia. Arról nem is beszélve, hogy mikor vették észre, hogy áramkimaradás van? Továbbá miért csak most írnak ki bármit, amikor látják, hogy milyen hangulat van? Mit sunnyogtak idáig? Gondolkodtak, mit írjanak? Hát ez elég gyengére sikerült.

Előzmény: anett-75 (64)
anett-75 Creative Commons License 2021.07.26 0 0 67

A felhasználási feltételeket érdemes böngészni,  11. ponttól pl:


11. A Szolgáltatást a Felhasználó saját felelősségére veszi igénybe. A Szolgáltató arra törekszik, hogy a Szolgáltatást folyamatosan a lehetséges legmagasabb színvonalon tartsa, de az esetleges technikai fennakadásból, az internet sajátos jellegéből adódó hibákért, az ezekből eredő károkért felelősséget nem vállal. A Szolgáltató tehát nem vállal felelősséget a Szolgáltatás leállásából, adatvesztésből, elérési, az esetleges üzleti vagy magántermészetű információk elvesztéséből vagy egyéb okokból eredő károkért. A Szolgáltató továbbá semmiféle, Felhasználó számára a Szolgáltatás igénybevételéből eredő anyagi vagy erkölcsi kárért nem vonható felelősségre.

A Szolgáltatáshoz kapcsolódó szerzői jogok, védjegyek, logók stb. jogosultjai/tulajdonosai az Info 2007 Kft. illetve az Indamedia Csoporthoz tartozó társaságok. A Felhasználó nem jogosult ezek használatára, részeinek vagy egészének felhasználására, módosítására.

13. A Felhasználó vállalja, hogy amennyiben a jelen felhasználási feltételek megsértésével kárt okoz a Szolgáltatónak, azt teljes mértékben megtéríti.

14. Jogvita esetén a Szolgáltató és a Felhasználó egyaránt elismerik a Budapest II. és III. Kerületi Bíróság illetékességét.

Budapest, 2021.07.01.

 

Ezzel le is védték magukat.

 

 

Előzmény: Sboszi (61)
djuice Creative Commons License 2021.07.26 0 0 66

Ingyenessége miatt sztem lesz...rom tablettát vesznek be rá, nem hiszem hogy felelősséget vállalnának. Sztem úgy lehetnek vele, hogy a fontosabb email fiókot mindenki a netszolgáltatójára bízza, azokat lehet ütni, perelni adott esetben szerződésileg is, az indat meg úgy is mindenki játéknak használja (kezdetben legalábbis mindenkinek kell ilyesmi ingyenes kamu email cím). Csak utána jön a megszokás és a lustaság (én se vagyok kivétel alóla csak jelzem), meg az ilyen csőd állapotok. Nem hinném hogy bárki is rendszeresen lementi vagy átküldi máshova a fontosabb leveleit is, aztán szivacs.

 

Szóval ha visszaáll esetleg a rend és legalább a serverük backupjából (kell hogy legalább ez meglegyen nekik) visszakapjuk a dolgainkat, én az alábbiakat fogom elkövetni:

- vmi klienssel lehúzom a full levelezéseimet az indából saját gépre (pl. Thunderbird)

- címjegyzéket exportálom belőle szintén saját gépre 

- váltok egy megbízhatóbb szolgáltatóra és a továbbiakban mindent oda irányíttatok át az indáról, még végig nem zongorázom ahová kell az email cím változásom 

- aztán végül ki lehet nyírni az inda fiókot is (de ha az átirányítás megy, a régi címre még érkező levelekre lehet értesítést adni, hogy már nem használatos...)

 

Ezekkel érdemes eljátszani, akinek fontos dolgai vannak ott. A lényeges szolgáltatók, ügyfélkapu stb. felé meg ugyanúgy jelezni a változást, aztán mehet az inda a levesbe.

Előzmény: Sboszi (62)
anett-75 Creative Commons License 2021.07.26 0 0 65

Nézegetem közben a facebúkon is a hozzászólásokat, és többen is írják, hogy amennyiben anyagi kár éri őket, mert nem tudtak email-t olvasni/küldeni, megteszik a megfelelő lépéseket. El kellene olvasni a felhasználási feltételeket, ha lesz időm, lehet, belekukkantok, megkeresem. nem tudom, hogy felelősségre lehet- e vonni őket.

Előzmény: Sboszi (61)
anett-75 Creative Commons License 2021.07.26 0 0 64

Az lehet, hogy nem tehetnek róla, de arról igen, hogy az egész rendszergazda csapat egyszerre megy nyaralni pénteken... Nyilván pénteken történt valami a rendszerrel, amit ők- mivel a Balcsin nyaralgattak hétvégén-  csak ma reggel, esetleg tegnap este vettek észre. 

Előzmény: Zofia (63)
Zofia Creative Commons License 2021.07.26 0 0 63

Hát az új szöveget látva eléggé feszült lettem. Nagyon remélem, hogy mikor visszaállnak a dolgok nem lesz eltűnve pár (vagy több) emailem. Minden fontos dolog oda érkezik meg nekem, de gondolom ezzel sokan vannak így. Szerencsére van egy másik fiókom is amit eddig ritkán használtam, de szerintem átszokok oda. Persze nem tehetnek arról, hogy ez történt, csak hát eléggé kellemetlen. Remélem a jövőben sikerül valamit egy ilyen incidensre is kitalálni. 

Sboszi Creative Commons License 2021.07.26 0 0 62

Új szöveg jött a karbantartás helyére. Úgy tűnik, ebből ma sem lesz semmi, és még ők sem tudják, hogy mikor... azt hiszem vizet ihatunk a leveleinkre :((

Kedves Indamail felhasználó!

Pár napja áramkimaradás miatt megsérültek az egyik szerveren lévő fiókok. Jelenleg azon dolgozunk, hogy
mihamarabb vissza tudjuk állítani a leveleket és a szolgáltatást. Amint pontosabb információnk lesz
arról mikor éred el a fiókodat jelezni fogjuk.

Türelmed és elnézésedet kérjük, hidd el nekünk is fontos hogy megoldjuk a helyzetet.

Üdvözlettel Az Indamail csapat

Előzmény: Sboszi (61)
Sboszi Creative Commons License 2021.07.26 0 0 61

Amúgy semmilyen felelősségük nincs abban, ha kár éri a felhasználót? Nincs egy jogot értő ember a csapatban.

Lszi szóljatok, ha elindult, én már nem nézegetem. Lehangoló. Köszi

Előzmény: anett-75 (56)
anett-75 Creative Commons License 2021.07.26 0 0 60

Igazság szerint nekem eddig nem volt sok problémám vele,  de ez most nagyon gáz.  tanultam belőle :( 

Előzmény: David_0009 (59)
David_0009 Creative Commons License 2021.07.26 0 0 59

ilyen helyekre nem vipmailt, hanem gmailt, hotmailt szoktak megadni

 

ezek az "ősi" magyar szolgáltatók: citromail, freemail, vipmail mindig is megbízhataalanok voltak

Előzmény: anett-75 (56)
David_0009 Creative Commons License 2021.07.26 0 0 57

ne okoskodjál már, az most senkin sem segít

Előzmény: Liberius (37)
anett-75 Creative Commons License 2021.07.26 0 0 56

Igazad van, a legnagyobb gond, hogy rengeteg olyan helyre ez az email cím van megadva kapcsolattartásra, ami fontos, de nem használom napi szinten, meg pl. másodlagos email címként is megadtam... Össze sem tudom számolni, hány helyre! Ha megszüntetem a fiókot, nem fogom megkapni a leveleket (pl ügyfélkapu, villanyszámla, telefonszámla és még kismillió szolgáltató) Ja és akkor még csak reménykedhetünk, hogy az eddigi levelezésből nem veszett el semmi. Én is 2000. óta használom kb. Most néztem, még mindig nem működik :( 

Előzmény: djuice (49)
djuice Creative Commons License 2021.07.26 0 0 55

Jut eszbe, ha már itt tartunk és vki váltani akar, de nem freemailre vagy citromailre, gmailre, a gmx.com (német szolgáltató) elég normálisnak tűnő felületet nyújt. Igaz nem magyarul, de legalább tárhelyet is ad felhő szolgáltatásban, asszem 20 gigát ingyenesként...

djuice Creative Commons License 2021.07.26 0 0 54

Ja, ilyen apróságokat már meg sem említek, hogy a törölt levelek ugyanúgy ott vannak a beérkezők között, akárhányszor próbálja az ember törölni, 4-5 oldal után meg már lapozni sem lehet közöttük...

Előzmény: sNxx (52)
Sboszi Creative Commons License 2021.07.26 0 1 53

na, most még a fórumból is kidobott a rendszer..

amúgy arra jó lesz, hogy internetes rendelésekhez megadjam, oda jöjjön a sok szemét. Kukának való.

Előzmény: sNxx (52)
sNxx Creative Commons License 2021.07.26 0 1 52

ezek után tuti kevés indamailos lesz.. észlelhető hogy mennyire el van hanyagolva ez az egész.. én sokszor meg sem kaptam a leveleimet.. meg mostanában a sok fölösleget ki törölgettem de a törlés mappában jelezte hogy van még törölni való de amikor rá nyomtam teljesen üres volt.

Előzmény: djuice (49)
sNxx Creative Commons License 2021.07.26 0 0 51

nekem is jöttek ilyen üres üzenetek rá is nyomtam de semmi nem történt ..

Előzmény: Sboszi (48)
Mora.Lisa.65 Creative Commons License 2021.07.26 0 0 50

Ide írjatok!

https://www.facebook.com/pg/indamail/posts/

 

Váltani kell, menekülni ettől a pusztulat Indamailtől.

Nincs egy nyomorult mobil applikációja sem!

Összeakad a Port.hu-val.

És most ez.

 

Hivatalos e-mailek küldése-fogadása hiúsult meg!!!!!!!!!!!!!

 

SOHA TÖBBÉ INDAMAIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

djuice Creative Commons License 2021.07.26 0 0 49

Nem is a váltással volna a gond önmagában, csak mikor kismillió helyre ezt a vackot adja meg az ember címének évek alatt, még nagyobb a hercehurca vele, mint egy lakcímváltozással.

 

Legutóbb akkor fogadtam meg hogy leépítem az indat, mikor bejelentették, hogy az email domainje kivezetésre kerül és másikat kell választanom a felsorolásból. Utána meg később benyögték, hogy ez technikai álinformáció volt, mert ugyanúgy fog működni még a régi is, de az újat már nem lehet visszavonni. Viszont ha a régi emailemre küld vki vmit, azt egy héten keresztül újra és újra megkapom 2-3 óránként, nem győzni törölni. Szóval teljesen elb....szott ez a szolgáltató, az tisztán látszik. Amatőr banda!

Előzmény: sNxx (47)
Sboszi Creative Commons License 2021.07.26 0 0 48

Én is 2003 óta használom, de úgy látszik, itt a vége. Ez a bizalom már nem fog helyreállni, bármi lesz is. Amúgy érdekes volt, péntek délelőtt már üres emailek jöttek, az is elég ijesztő volt, mert se címük, se tartalmuk nem volt, és még törölni sem lehetett őket. Kiléptem, de visszalépni már nem tudtam. Az biztos, hogy bármi történt is, az igazságot nem fogjuk megtudni, csak bízni lehet benne,  hogy kár nem éri a használókat.

Előzmény: sNxx (47)
sNxx Creative Commons License 2021.07.26 0 0 47

én is csináltam újat láttam hogy ott működik elsőnek azt hittem vlki feltörte az email címem szoktak jönni ilyen fura levelek hogy hacker támadás stb baromság egyből ki törlöm meg se nyitom őket.. ha működni fog az biztos hogy nagyon sokan fognak váltani. Nekem is ez az első email címem 2002-2003 óta használom eddig semmi gond nem volt vele meg ha volt valami karbantartás mindig ki írták facebookra de mostanában semmi tájékoztatás nincs meg hát eléggé nehezen tudnak vissza írni is ha van valami gond...

Előzmény: anett-75 (45)
Sboszi Creative Commons License 2021.07.26 0 0 46

semmi válasz... csak a face, amit az előbb feltettem.

https://www.facebook.com/pg/indamail/posts/

Előzmény: djuice (39)
anett-75 Creative Commons License 2021.07.26 0 1 45

Csak próbaképpen tettem, törölni fogom. Indamail soha többet!!!

Előzmény: Sboszi (43)
djuice Creative Commons License 2021.07.26 0 0 44

Dugják meg magukat akkor!

Előzmény: Sboszi (42)
Sboszi Creative Commons License 2021.07.26 0 0 43

optimista ember vagy, ha ezek után még egy másik indamail-es fiókot csinálsz...

nálam ennyi volt...

Előzmény: anett-75 (41)
Sboszi Creative Commons License 2021.07.26 0 0 42

Rátaláltam véletlenül, hogy facebookon 16 órával ezelőtt írta az Indamail csapata (sic), hogy az Indamail technikai üzemeltetője arról tájékoztatta őket (azaz az indamail csapatát), hogy holnapra (azaz 16 órával ezelőtt mára) várható a hiba kiküszöbölése. 

Csak azt nem értem, hogy ezt miért nem teszik ki a honlapra???? Ijesztő ez a névtelenség és ez az egész, de reménykedek, hogy így lesz, hosszú még a nap..

(rá lehet keresni, nyilvános a bejegyzés)

 

 

 

anett-75 Creative Commons License 2021.07.26 0 0 41

Vipmail-es az email-címem és kb péntek óta én sem tudok belépni. Viszont most kreáltam egy új indamail-es fiókot, az meg működik. Na ez persze nem nagy vigasz, hiszen a leveleimhez 4. napja nem jutok hozzá. Miféle karbantartás ez???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!