A nagyon meghatározó korszakok kifejezései nem múlnak el szerintem, könnyen visszaállnak a beszédbe a megfelelő társaságban, ha nem is rögtön:)
Engem a királyért szóltak meg egyszer, hogy furán hangzik az én számból, mondjuk a korombeliek jó része, meg az ismerőseim sem használják, nade, én igen, és kész, mert tetszik:) Az is lehet, hogy más társaságban nem tűnne fel.
A tabáni társasággal azért félek mindig találkozni, mert évről-évre kevesebb öregrocker szakszó ugrik be egyből, s egyre többet használok tévesen - égetve magam ezzel. Ők ugye általában 5-10 évvel idősebbek nálam (mi, páran voltunk a gyufáértmenő kölykök), s jelentősen jobban rögzült bennük a szleng. Meghátbizony, ők nem kispolgárosodtak.. irigylem is őket.
Ezt kellett megérnem... ugyebár boomer vagyok, jóvan, jóvan, ahhoz képest a rulez fiatalabb kifejezés, asszem. Na de hogy 2024-re kimenjen a divatból???!!!! Itt a világ vége hamarosan, én pedig addig fogok rulezezni, királyozni, sőt, lolozni!, amíg van bennem szusz! Márpedig az +60 év még, úgyhogy, ifjak, a rulez az rulez, és kész! Igencsak slay, meg egyéb mifene, majd megkérdezem a fiaimat, milyen baromságokat szokás ma mondani. Bár már ők sem mai kakaskák.
Bár nem volt nyilvános az, hogy hol töltjük a pihenésünket, vagy legalábbis annak egy részét, ma délelőtt egy bejövő szubtéri jelet detektáltak a Borreby-kastélyban. Robert Vernon, alias Tek-Knight érkezett ide egy magánhajóval, és audienciát kért. Feltesszük, ugyanaz a célja, ami a rodiai szövetségesének volt nemrég, pedig világossá tettük, hogy céljaikat nem tudjuk támogatni.
Nah mindegy, azért fogadjuk - pedig volt olyan elődünk, aki ennek a húzásnak a töredékéért is lesöpörte volna az égről..."