Van két régebbi és két újabb IP100. A két régit tudom írni-olvasni. (gyári programozó kábel, etp2006 program)
A két új nem csinál semmit Error code=211-et ír a szoftver olvasáskor.
Az én kábelem 4 pólusú 2.5-es dugóban végződik. Elképzelhető, hogy az új rádió bekötése más, mert ha nem dugom be a rádióba (1 ilyen aljzat van rajta ugyanúgy mint a régieken) a szoftver akkor is ugyanazt a hibakódot dobja.
A négy rádióba egyforma programozás van, én ctcss-t szerettem volna pluszba tenni az egyik frekihez. A régebbieken ez működik az új nem kommunikál. Pofára egyformák kivéve, hogy az újabbakon a kijelzőn kisebb betűtípus van.
A te linkelt szoftvereddel is a ugyanaz a helyzet.
Van gyári opc 478-am is, még megpróbálom azt 3.5-ről 2.5-re átalakítani ahogy írtad.
A programozáshoz jó az Icom kézikhez való OPC-478 -kábel, amelyen 3,5-ös jack dugó van, ehhez 2,5-ös kell, a lábkiosztás ugyanaz, csak ráteszel egy 3,5/2,5-ös átalakítót.
Már számtalanszor programoztam a BF-888S rádiómat, de most nem akar sikerülni a kolléga ugyanilyen rádióját hadra fogni! :( Aztán amikor elővettem a sajátomat, az sem megy. A kábel a helyén, COM23-nak látja, tehát elvileg a drivernek is jónak kell lennie! Már azon töprengek, hogy vajon mindegy melyik csatornára van állítva mikor csatlakoztatom? Próbáltam már az egyessel és a tizenhatossal is, de semmi. Az nem biztos, hogy mikor az enyémet sikeresen felírtam, akkor is ez a kábel volt, de hát egy másik típusú rádiót meg ez a kábel simán vitt.
Szia! A modellszám alapján ez egy trönkölt uhf-es és abból is csak a 378-408 MHz-en megy max kimenő teljesítmény 1-6W, szóval ez kuka. Ezeket át lehet alakítani amatőr célokra de ennek a freki tartománya nagyon lent van, semmire nem tudnád használni.
Én úgy látom, hogy ez egy UHF sávos rádió! Mifelénk (Békéscsaba és Gyula), elmaradott országrész gyanánt, még régimódi VHF rádiókkal nyomulnak a taxisok!
Biztos, hogy jó lesz ez neked?
Amúgy az itteni bolhapiacon is láttam ilyesféle rádiót!
szép jó estét kívánok .Kaptam egy motorola mc mikro rádiót ,német tüzoltó autóba volt beszerelve.programozásához keresnék hozzáértő szakembert .Taxi rádiónak szeretném használni. Tipusa Model MAU14EVA5622BK ,Előre is köszönöm.
Tudnám, de nem akarom használni. A program miatt említettem meg. Menüben szabvány kenwood hangfrekit használ, ezt tudja beazonosítani a taxi központ, amelyik ezt a kódolást használja, vidéki taxinál nem tudom hogy van, Budapesten a Főtaxi és az Elit használja a többi nem, de inkább már tableten van a címkiadás, ritkábban urh-n. A QYT ha be lehet állítani a hangfrekvenicia értékét ,akkor be tudja azonosítani a központ.
Na örülök, ha segíthettem. Kenwood :D Ennél sokzor van többféle program ugyanahhoz a rádióhoz. Ott azt hiszem a különbség a scramblerrel szerelt és az azzal nem szerelt készülék volt. Ja meg a két TK-880 közt a bekapcsológomb volt más, az egyiken lekerekített a másikon szögletes. Azt nem érte akkor miért nem adnak más típusszámot, pl TK-880-ES és E.
Használod is a SEL5-öt valamire, vagy csak mint lehetőséget említed?
Vidéki kisvárosokban még analóg módon kapják a fuvart a taxisok, viszont az adás végén bőszen trilláznak a SEL5 kódsorozatok, ami a taxin is levő számot tartalmazza. Vagy legalábbis úgy tudom, hogy azokat hallom! Rövid PTT nyomással szokták elkérni a felkínált fuvart, tehát a diszpécser kijelzőjén megjelenik a kód.
A QYT-KT8900D rádió elvileg tudja a SEL5-öt. Vajon ez alkalmas lehet erre a funkcióra?
Köszönöm! Sikerült. Szinte mindenhol a kpg56d-t írják hozzá, de a kpg67d-is jó. A különbség, hogy az enyém tudja az 5tone kódolást, az 56 ezért nem tudta programozni, mert az 2tone-ra írva.
Kenwood tk-260g programozásában kérnék segítséget. Kábel van, bao-t, wouxunt tudtam vele programozni. Próbáltam chirppel és a kpg56d-vel, de nem kapcsolódik a rádióhoz. A chirp hibát ír, a kpg pedig, hogy ellenőrizzem a rádió tipusát, de semelyik variációval nem működik. Valakinek ötlete esetleg? Köszi!
Minek minden csatornára más ctcss?? Felesleges. Amit a képen látok az egyébként működőképes. Akkor a TSQL-t használd, az a Tone Coded Squelch azaz hangkódolt zajzár.
Maradj a CTCSS-nél mert a kínai kramancoknak valami gondja van a DCS kóddal, sokkal rövidebb távot lehet áthidalni vele, egyszerűen ctcss-el sokkal távolabbra megnyitja ugyanazt a rádiót. Csináltam 10 gumiantennát mire rájöttem, hogy a dcs szopat, ctcss-el simán ment amikor dcs kódoláson voltunk, ugyanazzal a felállással meg se nyitott az ellenoldalon a rádió.
Beállítani egyszerű: Ugyanaz a ctcss kód Tone és Tone SQL rublikába is mindkét rádión. A Tone mode meg legyen tone.