Pár hónappal ez előtt tettem fel a kérdést olajjal kapcsolatban miszerint milyen olaj is kell az Asx-be(2014-58000km), főleg ha valaki csak rövid városi utakon használja az autót.
Akkor én itt a Topikban kaptam útba igazítást amit ez úton is szeretnék meg köszönni mindenkinek.
Tehát egy 5w30 Castról-ról álltunk át 0w20 Liqui Moly-ra .
A tapasztalataim abszolút jók de a legfontosabb hogy nem csipkedi, a felső nívóig töltötték fel és majdnem 2000 km után még most is ott van az olaj szint.
Érezhetően jobb az autó hidegindításkor és valamint jóval hamarabb üzem meleg lesz .
Ma egy hosszabb útról tértünk haza és bár már régóta használok prémium üzemanyagot (95MaxxMotion-t)de még egyszer sem tankoltam a 100-as benzint,de most ezt is kipróbáltam és abszolút megéri az árát véleményem szerint.
Majdnem egy literrel csökkent a fogyasztása az autónak ,2felnőt+2gyerek+csomagok országúton 6 liter volt a Paks-Balaton-Sopron úton.
Sajnos az Alis Tpms szelepeimet továbbra sem tudtam felprogramoztatni de talán még útba esik a közeljövőben egy szakszerviz ahol ezt majd orvosolni tudják.
Kívánok minden Fórumtársnak jó pihenést az év utolsó napjaira, valamint egy balesetmentes Boldog újévet!
Szerintem sokáig el fog menni, feltéve, ha komolyan veszed a csereperiódusokat és a karbantartást. biztos,hogy a megfelelő olaj megy bele? Nekünk a céges kocsikon (Ford) a szerelő ügyeskedett, nem a megfelelő olajat használta, pár hónap múlva a kocsi jelzett,hogy olajcsere kell...nem megfelelő az olaj állapota. Szintje rendben volt, akkor mondták a szervizben,hogy valószínűleg nem jó olaj ment bele.
Sziasztok! Először is kellemes ünnepet mindenkinek! Van egy ASX - em, 1.6 benzines 2015. 120ezer km.-rel. Kérdésem, olajfogyasztassal kapcsolatos. Van akinek csökken az olajszint? Én a két olajcsere között 1l olajat kell rátöltsek. Ez normális? vagy a jővőre nézve gondok lehetnek? Egy ilyen motorba kb.hány 100ezer km.t lehet beletenni, figyelembe véve, hogy már. "kopott" a motor. Nincs olajszivárgás! Szalonban megnézték. Köszönöm a válaszokat!
Mint arról már biztosan sokan olvastatok a Mitsubishi cég kivonul Európából .Jövőre már csak a Space Start és az L200-ast fogják árulni .Azután 2022-től már semmit.
Valószínűleg előbb utóbb majd megszűnnek a márkakereskedések és a márkaszervizek egy jó része is. Aki most vesz egy új autót az,hogy tudja az 5 év garanciáját érvényesíteni? Illetve nekünk még hány évig lesz majd alkatrész az autónkhoz mivel az évek múlásával egyre nehezebb lesz majd alkatrészt beszerezni ?
A motorra hosszútávon azért nem bűn vigyázni. 20.000-es intervallummal 0w20 a gyári ajánlás és sokan 5w40-el üzemeltetik. Ugyan kezdetben nem okoz ez gondot, de nem vennék mérget rá, hogy hosszútávon is ez problémamentesen elkövethető vele...
A futóműve tényleg jó, még ha zajos is. egyenletesen koptatja a gumikat, nincs olyan hogy a széle jobban kopik, vagy kagylós. A rugózása erős, de ez azzal is jár, hogy nem túl kényelmes.
Üdv. Én SX4 Scross 1.4 T cseréltem le ASX 1.6-ra. Természetesen a legnagyobb különbség a motor erőben és nyomatékban van. Az én vezetési stílusommal kb. 1 literrel többet fogyaszt, rugózása jobb, nagyobb a beltér, csomagtér sokkal jobban pakolható, nem üt fel a hátulja ha megpakolom, nem kell a kormánnyal korrigálni menet közben folyamatosan. Ez a Scross egyik hibája volt, amit a szervizben próbáltak futómű beállítással korrigálni. Valamit javult de sose lett az igazi. A felhasznált anyagok minősége gyengébb, de ez nem zavar. Viszont a szívócső befecskendezéses motorja örök+1 nap, ha gondos gazdája van.
Az ülés valóban kényelmes, nekem egy kicsit a zajok túl erősek, amit kényelem csökkentő tényezőnek neveznék, meg a vibrációk, úgy 2700-as fordulat környékén, a kormány is relatív birkózós, természetesen nem vészes, csak más autókhoz képest.
Abból a szempontból én kényelmesnek tartom,hogy az ülései jók, nekem nincs velük bajom, helykínálat is jobb mint egy Suzukiban, többivel egyetértek, olcsó anyagok, kicsit kopogós, viszont cserében megbízható, ha odafigyelsz majd arra,hogy egy alvázvédelmet kapjon,akkor sokáig elleszel vele nagy problémák nélkül, ha tisztességesen karbantartod.
Első körben én mosatnám . Ha nem elég megfúratnám ami arra elég hogy szoftveresen ne keljen piszkálni. Ha kivágatod csak idő kérdése mikor csapnak az asztalra a műszaki vizsga állomásokra és nem fog átmenni ,vehetsz újat.