Vagy összehordják pár nagy kupacba, és két-három alkalommal eltüzelik, szigorúan figyelve mikor tereget a szabadban a zasszony :D
A gally amúgy sem jó nekik, mert gyorsan leég. Viszont az ingyen kartonpapír, na az már valami, mert azt csak dobálni kell a kazánba, és szalad felfelé a víz hőmérséklete.
ez a Hechet nem tudom milyen itt olyan kék Güde van mint amit linkeltem max 5cm fér talán bele és ha bekapja onnan bedarálja nem egy ipari masina mint az a benzines, de lehet azzal fele idő alatt végzel vele csak győzd etetni, a Güdénél azért várni kellett amíg ledarálja a 1-1,5m hosszú ágakat szóval nem az etetése a szűk keresztmetszet
A szomszédnak van egy ilyen aprítója, cm-es ágakig használja, nagy nehezen beletuszkolva, lassan halad vele. Egyesek szerint csak egy pöcsköszörű, lassú, gyenge.
az elsőt nem nyitja meg, a második forgókéses felejtsd el az egyik kölcsönzőbe ilyen van nálunk a tulaj mondta ágaprításra ne vigyem mert használhatatlan :O
ezzel már el lehet dolgozgatni, mondjuk 13tuja ágainak ledarálása 2 nap volt szint egész nap, de ebbe beledugod én húzhatod oda a következőt mert húzza be magának
Itt Szolnokon is van két hidraulikás is. Hétfőn megnézem.
Ezt a hsz-odat néztem http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=134601747&t=9218352 és az alapján estem neki. Levettem a zégert és akartam benyomni a zárótestet, hogy majd hozzáférjek a rugógyűrűhöz, azt kipiszkáljam és akkor kijön minden. Az akarásból az lett, hogy az egyik oldalt levitte magával a rugógyűrű egyik végét és mint a beton, megszorult:
Egy gumi tömitőgyűrű is odagyűrődött kicsit, de még nem sérült. Valahogy vissza kéne csalogatnom a zárótestet, de ez levegővel nem akaródzik sikerülni. Lehet viszem az egészet a szerelőhöz holnap...
Egyik pillanatról a másikra elkezdett csöpögni a woodstar gépem alul. Kiszedtem a munkahengert és az oldala a hátsó alkotón egészen a tetejéig olajos volt, de a tömitő résznél nem mondanám, hogy tocsogott.
Lehet ezeknek állitani a tömitését, vagy cserebere kell?
A képeken látszik, hogy a késtartó szelvény belemart a munkahengerbe - mert kiesett a szemközti oldali nyüves csúszópad. Az is lehet, hogy ez csinált gebaszt.
Nem rossz a mentett képek csak a fa korától is függ hogy milyen a kérge, meg pontos fajmeghatározás se ártana, mert pl a mezei juhar meg a zöld juhar között azért van különbség. Az utolsó számomra furcsa mert se szines geszt meg látszódik az évgyűrűk, bár igaz lehet ezt a féle fűzet nem ismerem, elég fajgazdag a nemzetsége.
Köszönöm a válaszokat, szóval Fűzfa. Megpróbálok reklamálni, mert én Kőris fát rendeltem, és kb 10-20% ezen puha fa mennyisége. És nagyon vizes ezen Fűzfa, elméletben februári vágás. Ez ilyen fajta, vagy áztathatták?
Múlt szerdán, mikor az erdészettől hoztam fát, vittem magammal "minta darabokat" és megkérdeztem az erdészt, hogy melyik milyen. Ráírtam zsírkrétával a fajtáját.
Lefényképezem és felrakom, hátha benne van, mert ismerős. Volt nekem is ilyen az előző szállítmányomban.
Az első két képen fűzfának tűnik. A harmadikat ennyiből nem tudom biztosra. Bár az is szines belülről valamelyest, akár nyárfa is lehet. Zöldjuhar szinte kizárható mert az egy színű belülről, ha meg más hazai juhar akkor nem rossz tüzelő :) A kőris általában nem szines gesztű, frissen vágva pirosas árnyalat vesz fől percekre rá ahogy vágva lett. (legalábbis a magyar kőris biztos)
Hát én rávágnám, hogy nyárfa, merthogy az én nyárfának eladott rakásomban is van ilyen, meg a fafeldolgozó telephelyen is mondták. Rohadt nehezen hasad. Látom a kúpos is kétszer indult neki.