Igen, igaz maroknyi az itt aktív csapat alig alig van érdemi hozzászóló, mindenki a f@szbukon lóg, de vannak olyanok is akik anélkül is tudnak létezni, és itt fórumoz (nának) nak.:)
Akik itt maradtak azok inkább már csak az őskövületek, nem mindenkinek létszükséglet a f@szbuk, és tsi.
Egy "gigatalit" a csekély létszám ellenére is akár össze lehetne hozni.
====>> " ott volt a dci Duster, oszt megűzted a háztól.:) "
Hej, pedig már összeszervezhettünk voln' egy jó kis DUSTER találkozót, szép az idő, egy jó 'csapatás' & bográcsozás ránk fért volna, akik még itt 'tolják' nem csak a Fb -on.....
Ez nekem olyan, mint ha "ló nincs szamár is jó"esete , mert sem Dustert sem Arkanát nem lehet dieselmotorral rendelni, igaz a többit se, így jobb híján marad a benzines/hibrid kényszer (?) megoldás.
1.9 dci.... már csak álom marad......újban gondolva, ott volt a dci Duster, oszt megűzted a háztól.:)
Nálam nincs ilyen probléma, tökéletesen kivagyok békülve a koros dieselemmel, mivel semmi sem indokolja, hogy megváljak tőle, benzint pusztítani meg ott van a TCe.
Majd kiderül, azért ez messze nem a szokásos üzem. Bp- Szfv között van most 3 terelés, olyan mintha fele távon országúton slattyognál 80al. (najó, 100al 😎)
Dugóban meg negyed óráig be sem indul a benyás, cammogtatja az elektronyos része.
Ha, a legutolsó Duster nekem sem csinálta ezt a bejáratósdis külön szoftvert, leszokhatott róla a gyár. Annó még a kézikönyvben is benne volt, a teljes teljesítmény 3/6 e km után áll csak rendelkezésre.
A 7 literes vegyes, de nem városi fogyasztás szerintem jobb, mint amit elsőre elvártál vagy gondoltál egy 1.6-os benzines/hibridtől.
Szerintem egész jó értek én többre saccoltam.
Bejáratás......3000 km-ig mi sem tapostuk a TCe-nek mertugyeaddigbejáratós, és majd utána lesz ám változás + csodafogyasztás, oszt nálunk az égvilágon semmi változás nem történt, sem nem ment jobban, de rosszabbul sem, mint előtte, sem nem evett utána kevesebbet hanem ugyanannyit, mint amennyit a 3000 km alatt fogyasztott.
Tehát nálam nem jött a csoda sem pedig érdemi változás semmiben sem igaz nem is vártam el.
Azóta is nagyon jól megy, harap egészen fickós, jó ez nem 3 hengeres, nagyon megy ha odalép neki az ember.
Visszafele 5.valamennyit Eco módban. M85, M1, Bp, Budaörs, M7 -> erős forgalom, sok araszolás. Ahol lehetett Autóúton 112-re, pályán 130-135 között, terelésekben igyekeztem a "forgalom ritmusát felvenni", ne akadályozzak másokat 😎
Tankolás szerint kerek 6 literre jött ki, de nem erre az útra, hanem vásárlás óta, szalon melletti MOL kúttól számolva. Mozgásokkal, tötyörgésekkel, járműmozgatásokkal együtt (trailereket mozgattam vele relatíve sokat)
Majd kiderül.
Másfél éve 6.5 volt az átlaga a zsír újnak, azon nem állítgattam akkor semmit.
a 0.9es TCE-n nagyon markánsan éreztem a bejáratás végét, a 3ezredik km után mintha motort cseréltek volna benne és markánsan lejjebb ment a fogyasztása. Pont én vezettem külföldön. Átfordult, megálltunk enni, és mikor visszaültem mintha másik kocsi lett volna, harapott.
Első duster ugyanígy csak 6ezernél.
Második duster eleve jobban ment mint az első, annál nem volt ilyen, vagy nem vettem észre.
Vajon az 1.6-os motoroknál is van még ilyen gyári program?
Szinte mindenről írtál csak a fogyasztásról nem, eddig ugye főleg hosszú távokra manuális váltós dieselt használtál ez meg épp az ellenkezője, benzines/hibrid+automata váltós, még leírva sem kimondottan hosszú távokra való utazóautó.
Ezek 70%-át tudja a Captur, ott pl egy óra alatt megszoktam, ugyanúgy a 8-as gyorsforgalmin kezdve és minden kézre állt.
A képernyő testreszabásával molyoltam a legtöbbet, mert az nekem nem logikus.
Szerencsére a funkciókat is testre lehet szabni, és van már ezekben egy egy gombos "perso" amivel a saját módodat tudod elérni.
Mint kiderült: itt érdemes a sávtartót is kiszedni, mert a pályán tereléseknél - rengeteg van - amikor áthaladsz a bóják között, ő menne tovább a felfestett csík mentén, na az para.
Egyébként minden bömösbe betenném kikapcsolhatatlanul, kénytelenek lennének indexelni sávváltáskor 😎😎😎
A tempomat rönyókban 1-esével állítható.
A klíma szerintem túlfűt és csak 25 C-ig állítható, utána már a "mindent bele"
Az ülésfűtés (ugye!) két fokozatú, a Capturben három. Kormánymelengetés csak be/ki.
Ez a stop&go viszont tök okos, az M1esen araszoltam többször fél órákat. Szépen követi az előtted menőt, megáll, ha megáll, elindul, ha elindul.
Meg van benne autohold, megállsz a lámpánál, nyomsz erősebb féket és utána már nem kell a pedálon állni, nem kezd el kúszi a verda.
150 cm-es dobozokat hoztam vele, simán befértek előrehajtott hátsó ülésekkel, még lötyögtek is.
Utoljára 20 éve volt saját automatám - azt nagyon szerettem. Igazi retro, 2l szívó, 8 szelep, 4 sebesség+overdrive. Ezt is fogom szeretni szerintem.
Kresz szerint teljesen jól lehet vele közlekedni. Megy mint atom, főleg kigyorsításokkor. Bejáratos, még kímélem :)
Elektronikus manual van hozzá- ami egy weblap. Zéró technikai adat. Pl nem lehet tudni mekkora a 12V-os aksija. Meg semmi egyebet. Nem kell tudjuk.
Hát ja, szerintem ez elég baj ha az ember belelül egy autóba, és tanulnia kell a "vezetését", mert rángat a sávtartó, ok nélkül befékezget a tempomat, és stb, ide jutott a modern technika a sok muszáj assist, ez van ezt kell szeretni.
Mások is panaszodnak a sok assist miatt, már más opció nincs csak egyre több lesz belőlük.
Hál istennnek én még tudom vezetni az autómat semmi sem rángat a sávok között, még nem fékez ok nélkül a tempomat, és stb...., de ugye ez már "elavult" autó amit még arra terveztek, hogy ezt bárki tudja vezetni, használni betanulás nélkül is.
8ason Szombathelyig, onnan északnak a 87-esen, kaja, majd M85, m1, BP, kis ikea, majd haza.
Hát, első szakasz elég rángatós lett, szedte ki a kezemből a sávtartó, bakkecskézett a tempomat. Be kellett hangolni, és megtanulni egymást. Túl érzékeny volt, mikor utolértem valakit belefékezett egy nagyot. Városban kipróbáltam araszolásban a stop&go-t is, fasza, tök jól működik. Ez egy jó találmány.
Az új Capturben vagy finomabb a sw, vagy a kisebb verda jobban elfér a sávban, nem tudom.
A parkradarok paranoiásak, még van jó 20 cm, mikor már besípol.
A digitklíma pont ugyanaz a gomb, de csak +25ig lehet feltekerni, utána már csak a Hi marad. Tök jól fűt.
összességében Ok volt, csak én stresszeltem a szokásosnál jobban, csak 130 városi km volt eddig benne.