Keresés

Részletes keresés

2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.12 0 0 153

"...Szócska a törvény elfogadásáról úgy beszélt, mint a legfontosabb dologról, amit el akart érni munkájával, emiatt már lesz miért büszkeséggel visszaemlékeznie államtitkári munkájára, ahogy fogalmazott "ez az egy lövésem volt az elfogadtatásra". A szigorítás társadalmi támogatottsága egyértelműnek mondható, a parlament is 82 százalékos többséggel fogadta el - mondta. Legfontosabb céljuk az, hogy az emberek kevesebbet dohányozzanak, és kevesebb időt töltsenek füstös környezetben. A dohányt árusító üzletek körét is ezért csökkentik radikálisan. A cigisdobozokon később megjelenő elrettentő képekkel is ez a cél. ..."

 

Változhat még a nemdohányzókat védő törvény

Azért van türelmi idő, hogy csiszolhassák a törvényt. Az OEP is támogathatja a leszokást. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Mint látható volt eddig is, az ekkora többséggel, ilyen céllal megszavazott törvény ellen ment a mi országgyűlési képviselőnk.

 

Legalább a miérteket árulja el. Jó lenne érteni, mik azok a fontos szempotok - már ha léteznek egyáltalán - amelyek a kpviselő urat arra ösztönözték, hogy benyújtsa a benzinkúthálózatok érdekén kívül senki másnak érdekében nem álló javaslatát. Arról már nem is beszélve, hogy a benzin elégetéséből származó emisszió mindenképpen vezet a környezetszennyezésben, ezt megtámogatni a dohánnyal... Ez igazán érdekes.

hederg Creative Commons License 2012.01.11 0 0 151

Ez szép válasz volt.

Hogy Márai hogy itélné meg a mai jobboldalt csak sejtéseink lehetnek.

Nem hiszem nem lenne néhány keresetlen szava.

Van valami bája,gyönyörü szép hasonlat,annak ma az emberek vagy jobboldaliak,vagy baloldaliak a politikusok szerint.

Ez érdekes de hamis elgondolás.

De visszatérve Máraihoz nem hinném ezt a jobboldalt nem birálná jogosan.Nem szólna olyan tendenciák ellen amelyeket annak idején elvetett.

Egy dolgot nem értene,hogy fordult vissza az idő.Miért válik ez a jobboldal olyanná amellyel nem tudott azonosulni..

Előzmény: Törölt nick (144)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.11 0 0 149

Megtisztel a szavaival.

 

Mi a dohányzás ellen lépünk fel. Tudva tudva, hogy ez nagyon sok dohányosnak nem tetszik. Sajnos a fiatalok között talán még nagyobb arányban fordulnak elő dohányosok, és nekünk célunk, hogy ha kell, elriasszuk őket, ha kell meggyőzzük őket.

 

Itt az a kérdés, hogy a mi egyéni választókerületünk országgyűlési kpviselője miért tett egy módosító indítványt? Miért akart enyhíteni a törvény szigorán? 

 

Semmi mást nem akarunk, mondja el az érveit, feltéve ha vannak, mert a kiesett jövedéki adóbevétel nem érv, attól, hogy a MOL kutak (és a többi is) nem árul cigarettát, nem fog csökkenni a foglalkoztatottaság. Tehát szeretnénk megismerni az érveket.

 

A képeket a Magyar Közlönyből vettük, és vesszük a jövőben is. Nem használunk fel saját fotókat. Ezek a képek 2012-ben felkerülnek a cigarettás dobozokra, és minden nap találkozunk majd velük. Nem gondoljuk, hogy ez annyira rossz fényt vetne ránk, felvállaljuk.

 

Ha csak egy emberéletet megmentünk azzal, hogy nem szokik rá, vagy elhagyja, és veszítünk szavazatokat, még akkor is megéri! Ugye ebben egyetértünk!?

Előzmény: Hans Burgner (147)
Jalmi11 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 148

Ha Te mondod, lehet. Mások majd eldöntik. X-el.

 

Csőzik úr minden szava helyénvaló.

Előzmény: 2030 Egyesület (146)
Hans Burgner Creative Commons License 2012.01.11 0 0 147

Tisztelt Uram! Méginkább: Máraiig!!! Micsoda vircsaft ez! Akkora magyarok vagyunk, mint ide Lacháza, de a jobboldal panteonjában bérelt helyet kapó nagy magyar író nevét már nem tudjuk helyesen leírni. (Az általam korábban használt mível szót is helytelennek tartja, pedig épp az Ön által otthonosnak tartott Monarchia-béli és két világháború közötti kultúrkör és szókincs része. S természetszerűleg még ma is az aktív magyar szókincshez tartozik.)

 

A 20-30-as fotográfiás nyomulás viszont az én megítélésem szerint is méltatlan ahhoz az imágóhoz, amely felé törekszenek, s amely még akár szimpatikus lehetne sokaknak. Így csak egyre-egyre távolodnak tőle, és egyébként meggyőzhető szavazókat engednek maguk mellett elsuhanni, fiatal barátaim! Mehr licht! Soha ne legyenek olcsók! Nem illik Önökhöz.

Előzmény: Törölt nick (144)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.11 0 0 146

Csőzik úr minden szava helyénvaló.

 

Egyetlen egy betűt nem vesztegetett arra, hogy füves cigarettát lehessen vásárolni a MOL kutaknál. 

 

A 2030 Egyesület egy szóval nem mondta, hogy a dohányosokat büntetőszankciókkal kell fenyegetni, pusztán azt nehezményezzük, hogy a többség végre meghozott egy törvényt, amely nehezíti a cigarettához - egyébként mint addiktív szerhez - való hozzájutást, és a tisztelt képviselő úr ezen a helyes törvényen akar enyhíteni. A miértekre vagyunk kíváncsiak. Lehet, még meg is tud győzni bennünket. :-)

 

És akkor egy újabba kép a Magyar Közlönyből (forrás a korábbi posztoknál):

 

Előzmény: Jalmi11 (145)
Jalmi11 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 145

Elég az ilyen képeket a dobozon látni 2030,

és elég gyötrelem annak aki nem tud lemondani.

Azért olvassunk mást is:

 

http://www.figyelo.hu/belfold/20050508/szdsz_kendermag_mellett/

„Az SZDSZ - Új Generáció elfogadhatatlannak tartja, hogy jelenleg akár egyetlen füves cigaretta birtoklásának is büntetőjogi következményei lehetnek, ezért a Kendermag Egyesület vasárnapi margitszigeti rendezvényén szórólapon ismerteti meg a jelenlévőkkel a liberális párt dekriminalizációt célzó törvényjavaslatát.

Csőzik László, az ifjúsági szervezet elnöke elmondta, hogy a fiatal liberálisok a társadalmat megvédeni, és nem megbüntetni akarják. „Ideje belátnunk, hogy nem a büntető törvénykönyv fegyverarzenáljával kell a szenvedélybetegekre és az alkalmi drogozókra lecsapni, a fogyasztókat büntetéssel fenyegetni, hanem a korábbiaknál jóval hatékonyabb és átfogóbb megelőző, felvilágosító és kezelő programokkal kell segíteni a magyar fiatalokon".”

Előzmény: 2030 Egyesület (142)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.11 0 0 142

dr. Aradszki András országgyűlési képviselő úr a módosító javaslatával azt szerette volna elérni, hogy több helyen lehessen mérget vásárolni!

 

Ez egy másik fotó, ugyan onnan!

 

A Magyar Közlöny 157. száma 2011.december 22.

 

A Kormány 291/2011. (XII. 22.) Korm. rendeletea dohánytermékek jelölésérõl, valamint az egészségvédelmi bírság alkalmazásának részletesszabályairól

 

 

 

Aminek aztán ez az eredménye!

 

Biztos, hogy a választóitól erre kapott felhatalmazást? A tanácsadóitól lehet! De a tanácsadó soha nem a választó!

 

Előzmény: Törölt nick (139)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 138

Persze igazad van. Csak fizikailag nem károsít másokat a benyalt tinta. Legfeljebb a hatása az illető ítélóképességére.

Itt is, mint mindenben a mérték a lényeg. Ahogy 2 szál cigaretta sem öl meg senkit egy jó vacsora után. Szabadban, másoktól távol.

A közterületi alkoholizálást is büntetik elég régen.

Előzmény: Érdrisk (133)
aramjs1 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 137

És akkor most, kedves feleim, álljunk megy egy percre a nagy rohanásban, és gondoljunk bele, hogy az itt megszólaló nem a legbutább és nem a legrosszindulatúbb abból a társaságból!

hederg Creative Commons License 2012.01.11 0 0 136

Van benne valami..Egy kis kiegészités.Mindezt a baloldalon is kezdték izlelgetni,eltekintve a nemzetieskedő beütésektől.

Bár Pozsgai ,és persze Orbán akik abból az akolból indultak,pont oda jutottak mint a dzsentri,félhülye volt feudalista uarak.

 

De azonban van egy bája ennek az egész jobboldaliságnak.Echte közép-Európai.Mert nézzük milyen polgárság az amely feudalista eszméket hirdet,alapja a klérus és nem sorolom.Semilyen.

Gondolom ezen nem gondolkodott el egyik eszement sem amikor a kapitalizmusról beszél és félig a feudalista dolgokról álmodik.

 

Azt hiszem valami nem kerek a fejekben...De a birtkosokból lett kapitalisták,vagy a Rákosi-Kádár idökből kivakarodzott új elit

egy módon szeret élni,jól.Szivesen dörgölődik régi cimekhez,ha teheti megszerzi azokat.Pénz kérdés az egész...

Előzmény: Hans Burgner (122)
Érd Emese Creative Commons License 2012.01.11 0 0 135

Igen. Ez az én hibám. Elnézést tőle!

Előzmény: pop-ey (134)
pop-ey Creative Commons License 2012.01.11 0 0 134

A felszólalók felsorolásából kimaradt egy fiatal ember, SZ. Gábor.

Előzmény: Érd Emese (106)
Érdrisk Creative Commons License 2012.01.11 0 0 133

" Az alkohol annyiban jobb a bagónál, hogy az nagyrészt benne marad az élvezőjében."

 

Biztos ? Az alkohol hatására elkövetett családi tragédiák híreit hallva, közlekedési balestekek okait taglalva, jön kifelé is a bevitt alkohol, igaz kissé átalakulva, agresszió, kontrollálatlan cselekedetek formájában. Tud ez is kárt okozni a környezetében.

Mondom ezt úgy, hogy magam is szívesen kortyolgatok egy-egy jóféle sört.

A lényeg : nem csupán fehér van és fekete, még ha egyesek igyekeznek is egy ilyen digitális szintre egyszerűsíteni ezt a problémát.

Előzmény: Törölt nick (131)
pop-ey Creative Commons License 2012.01.11 0 0 132

Csalódtam Önben! Egy támogatót elveszített.Méltatlan Önhöz ez az általánosítás, bár nem példa nélküli történelmünkben ez. 

Előzmény: Törölt nick (104)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 131

Az alkohol annyiban jobb a bagónál, hogy az nagyrészt benne marad az élvezőjében. De a végső hatása semmivel nem enyhébb. Sőt!

Nem tudom, igazából melyik okoz több kárt. De igen ritka az olyan élvezeti cikk, ami ne volna valamilyen szinten káros. Akár fizikailag, akár agyilag. Csak ki mit tart bocsánatos bűnnek. Mert azt minden állam durván sarcolja, nem kis képmutatás alkalmazásával.

Van ahol a szex is tiltott. A világ nem kis részén.

 

Előzmény: 2030 Egyesület (129)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.11 0 0 130

:-)

Előzmény: Törölt nick (128)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.11 0 0 129

Mi támogatjuk az alkohol reklámjának a tíltását is, és támogatnánk egy olyan kampányt is, amely az alkoholfüggőket mutatja be, akár azonos eszközökkel is.

 

A mi ismereteink alapján, az ésszerű - alkalmankénti kis mennyiségű - alkohol fogyasztás nem olyan káros, mint a dohányzás.

 

Ettől még nem örülünk, amikor részeg embereket látunk, különösen problémásnak tartjuk, amikor a fiatalok részegednek le.

 

És természetesen készek vagyunk mindenkit támogatni a kábítoszerek terjedésének fékezésében, megakadályozásában is.

 

Már megint nincs vita közöttünk! :-)

Előzmény: laszlohalasz (127)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 128

Mert a keresztény világban a bor alapvető népélelmezési KÁBÍTÓSZER. Az alkohol minden formájával együtt. Lásd pálinkafőzés.

Más kultúrákban más népbutító KÁBÍTÓSZER elfogadott. Egy-két milliárd ember számára tiltott az alkohol, de az opiátok nem.

A dohány sajnos nem BELügy, mert a füst nem marad abban benne, aki szívja. Mert sajnos kifújja. Pedig mennyivel kevesebb is elég volna, ha bennemaradna minden milligrammja.

Az alkohol romboló hatásában igazad van, de ugyanígy a fű is oda tartozik, csak sokkal kevésbé káros, mégis tiltják. Ebben a kultúrkörben.

 

De a világ jó részén már egyszerűen ciki a füstölés. Olyan, mint a földre csulázni, vagy lehúzott sliccel avelni a főutcán. Egyre inkább egy deviáns kisebbség sajátja. Amit a maga kárára akár joga is van élvezni. Csak magasabb TB és biztosítási díj fejében kellene. Ha nem ártana vele közvetlenül is védteleneknek.

Mondja ezt egy olyan, aki maga is szenvedője volt a "hobbinak", de aztán megjött az esze, illetve elmúlt a zavaros élethelyzete.

Előzmény: laszlohalasz (127)
laszlohalasz Creative Commons License 2012.01.11 0 0 127

Azért ez az óriási dohányzás elleni kampány elég álságosnak tűnik...

Ugye minden erővel és eszközzel küzdelem folyik a dohányzás ellen, de azért a különféle címeken (pl. jövedéki adó, iparűzési adó, dohánytermékek adójának folyamatos emelése, stb.) befolyó pénz azért baromira jól jön az államháztartásnak...

Azért kíváncsi lennék, hogy ha egyik napról a másikra senki nem vásárolna egy szemernyi dohányterméket sem, az hány száz milliárd forint kiesést jelentene az államháztartásban, hány ezer ember válna munkanélkülivé és az ebből adódó adókiesés és egyéb járulékos pénzek kiesése hány száz (vagy akár ezer) milliárdos veszteséget okozna az államháztartásnak?

Ezt a veszteséget csak nem a dohányzást egyre agresszívebben - lassan már terrorisztikus módon - ellenzők fogják megtéríteni az államnak?

Arról már nem is beszélek, hogy a "szabadság bajnokai" mennyire agresszíven - szinte már terrorral - próbálják mások szabadságjogait korlátozni...


Igenis legyenek korlátok, de nem egyoldalú diktátumként.

Természetesen elfogadom, hogy frekventált helyeken - iskolák, gyermekelhelyezési intézmények, egészségügyi intézmények, játszóterek, élelmiszerekkel kapcsolatos helyek stb. - legyen tilos a dohányzás.

Legyenek egyéb helyeken is nemdohányzó helyek, de legyenek dohányzó helyek is például a vendéglátásban.


Ami pedig a szemetelést, csikk eldobálást illeti legyen kirívóan szigorú a büntetés de annak alkalmazása is!!!
Például Hong-Kongban 500 dollár az eldobott csikk utáni büntetés. És be is hajtják kíméletlenül...

 

Álságos pedig azért is, mert akárhogy nézem, az alkoholizálás folyományaként legalább annyi, ha nem több ember szenved egészségügyi károsodást...az alkohol ellen miért nincs ilyen drasztikus kampány?

Arról már nem is beszélek, hogy az alkoholizálás folyományaként családok, gyerekek válnak fizikailag, egészségileg, pszichikailag áldozatokká (és sajnos egyre növekvő számban).


Az alkoholfogyasztást miért nem tiltják?

Ha a cigarettadobozokra tehetnek idióták ötletei alapján sokkoló képeket és feliratokat akkor az alkoholos üvegekre miért nem?

Ha a cigarettát kitiltják a vendéglátó helyekről, akkor az alkoholt - amely nemcsak a testben, hanem a jellemben is iszonyú roncsolásokra képes - miért nem?

Ha a cigarettát tilos reklámozni, akkor az alkoholt miért nem?

 

Szóval nagyon sántít, nagyon álságos ez az egész ügy...Kettős mérce...

Persze nem ez az egyetlen terület a kettős mérce alkalmazásában...

 

 

2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.11 0 0 126

Ez egy másik fotó, ugyan onnan!

 

A Magyar Közlöny 157. száma 2011.december 22.

 

A Kormány 291/2011. (XII. 22.) Korm. rendeletea dohánytermékek jelölésérõl, valamint az egészségvédelmi bírság alkalmazásának részletesszabályairól

 

 

A dohányzás ilyen károkat képes okozni. Minden olyan kezdeményezés, amely, a végre elfogadott törvényen enyhíteni akar, az az ilyen megbetegedések elősegítéséről szól.

 

És mielőtt még valaki ismét támadásba lendülne, a 2030 Egyesület nem támogatná, hogy a dohányosokat zárják börtönbe, büntessék meg, nem támogatjuk a dohányzás azonnali totális betiltását, de támogatunk a minden olyan törvényt, rendeletet, amely a dohányzást megkísérli visszaszorítani, elzárni a fiatalok, az emberek elől.

 

Nem támadjuk Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő urat, hanem kérdezzük:

 

Miért tartotta fontosnak szembemenni a saját frakciójával, a szövetséges frakcióval, a józan ésszel? 

 

Ha megismerhetjük az érveit, akkor talán még meg is változik az álláspontunk! :-)

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 125

Már ez előző komenyisták is jutalomként adták a trafikok üzemeltetését a saját csókosaiknak. Aztán persze biztos jelentőpontok voltak, mikor kértek érte valamit. Mint Pelikántól.

 

Előzmény: Áfaanti (124)
Áfaanti Creative Commons License 2012.01.11 0 0 124

Ez a demagógia, egy megtervezett AA elleni kommunikáció része?  Bűzlik a 2030-tma koalició, sajnos  már csak erre képes. Ezek a képzavarok amit itt ezen nicknév alatt összehoztatok ez elképesztő. A jó fidesz, de csak dohány ügyben, a rossz AA aki ellene megy a fidesznek, a bagósokat támogatni akarja.  Finom kis csúsztatások sokasága. Túl átlátszó és ellentmondásos. Éljenek a városházi bagósok, de csak akkor, ha a kijelölt helyeken veszik majd a szívnivalójukat.

Előzmény: 2030 Egyesület (123)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.11 0 0 123

A Magyar Közlöny 157. száma 2011.december 22.

 

A Kormány 291/2011. (XII. 22.) Korm. rendeletea dohánytermékek jelölésérõl, valamint az egészségvédelmi bírság alkalmazásának részletesszabályairól

 

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő úr által beterjesztett módosító javaslat pl. az alábbi képen látható betegség kialakullását segítene előidézni szélesebb rétegekben, mindazokban akik sokkal könnyebben juthatnának dohánytermékhez.

 

 

 

Szerencsére a párttársak és a szövetségeseik nem engedtek Dr. Aradszki András úrnak, illetve a javaslatának!

 

Hans Burgner Creative Commons License 2012.01.10 0 0 122

Miért van az, hogy nekem minderről Márai Sándor majd 70 éve íródott keserves sorai jutnak eszembe? :-(

 

"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember" előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert "keresztény magyar úriember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény magyar" vagy "úriember", tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidó birtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül."

Érd Emese Creative Commons License 2012.01.10 0 0 121

Minden tiszteletem az Öné. Igaza is van. Egyet azonban tisztán kell látni: jelesül, hogy ezért hagytam magam is abba.

 

Ezen felül kérem olvasson vissza, s látni fogja a történet egészét. Így higyje el, kissé egyszerűbb lesz megérteni, miről is folyik itt a konverzus.

 

A PI tényleg annyi, ezért írtam magam is, hogy az ezres helyén 1 - es áll, tehát nem 4 - es. De ez már marginális kérdés, a többi hibához viszonyítva, mely a nick alatt előfordul.

 

Bocsánat, higyje el részemről itt van vége, tekintve, hogy a pusztába nem kívánom belekiáltani, hogy mekkora fölösleges dolog volt a homlokzatra hüvelyest öklendezni.

 

:)

Előzmény: kolyok53 (120)
kolyok53 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 120

A topikbéli „pengeváltásaikból„ kiderült, hogy akár e-mailben is megbeszélhették volna a dolgokat (mivel mindenki ismer mindenkit). Talán jobb lenne, ha itt a képviselő úr válaszolgatna, a kérdésekre…

 

Mellesleg a :Π (PI) 3,1415926535 8979323846 2643383279 5028841971 6939937510 (50 tizedesig… )

Előzmény: Érd Emese (115)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.10 0 0 119

Azért azokért is küldtünk neki keresetlen szavakat! Persze az elefántcsont tornyából nem lát le a pórnépig.

Saját magam is gratuláltam igaz keresztényi jelleméért pl. a hajléktalantörvény esetében.

De akkor még elbújhatott a 270 fős nyájban. Most meg kiállt a szószékre.

Előzmény: bugadoktor (117)
bugadoktor Creative Commons License 2012.01.10 0 0 118

lólább = lóláb

súlytó = sújtó

Bocs!

bugadoktor Creative Commons License 2012.01.10 0 0 117

A 2030 Egyesület jeles képviselője, számon kéri A.A. képviselő urat, hogy miként szavazott, és miért nem kérdezte meg szavazása előtt a választóit.

 

Itt lóg ki a lólább!

A korábbi, sokak szerint a demokráciát súlytó szavazásait, miért nem kérték számon?

A demokrácia szűkülése kevésbé káros, mint a dohányzás?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!