Keresés

Részletes keresés

mmBálint Creative Commons License 2013.08.24 0 0 5302

Szörényi az István, a király énekeseit szidta

„Mindenki buzi és szabadkőműves”- utalt arra, hogy túl nagy a hiszti az Alföldi-féle verzió körül. Tovább »

forrás: Index.hu

Straniero..71 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 5301
Álmodban.
Előzmény: Benbecula (5300)
Benbecula Creative Commons License 2013.08.24 0 0 5300

amíg Orbánnak mindig lesz egymillió szavazója, addig Alföldinek mindig lesz egymillió rajongója

Benbecula Creative Commons License 2013.08.24 0 0 5299

Abba a térbe, amit Horthy Miklós és Klebelsberg Kunó lelke tölt ki a mai napig

itt majdnem lefordultam a székről a röhögéstől. micsoda nevek! a nagy Horthy Miklós lelke!

Előzmény: szmolka (5297)
szmolka Creative Commons License 2013.08.24 0 0 5298

Nincs annyi a darabban,  a zene viszi el.

Előzmény: Glavingojn (5288)
szmolka Creative Commons License 2013.08.24 0 0 5297
Straniero..71 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 5296
Azért ennek is vannak ám fokozatai. A buzik sorskérdéseit firtató darabot állva tapsolja meg a témára fogékony közönség párszor. Hatalmas siker? Lópikulát! A ballib média és bloggerek ujjonganak,míg a többség érdektelen,szomorúan legyint vagy éppen őrjöng,ki-ki vérmérséklete szterint.

Előzmény: alias78 (5289)
seven update sorbi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 5295

"És a végére egy gondolat, de az is inkább észrevétel: ebben az országban a magyargyalázás mindig és kizárólag csakis „művészi” lehet."

Kivéve Kertész Ákos művészietlen, ámde annál gorombább moslékzabálózását.

Előzmény: mindennapi kenyércipó (5292)
Glavingojn Creative Commons License 2013.08.24 0 0 5294

Semmi gond. Szeptembertől elmehetsz a Nemzeti Színházba, ahol korhű jelmezben fogják előadni a magyar klasszikusokat.

A Vitéz lélek előadása szép, de embert próbáló feladat: egy kis székely világot kell elénk tárni. Olyan figurákat, akik a mai ember számára már-már egzotikusnak hatnak természetszeretetükkel, naiv bölcsességükkel, csavaros humorukkal. Pedig ez sem tökéletes világ: a gyarlóság, kisszerűség ezt is kikezdi. Itt is szükség van "egy tiszta lélekre", aki a többiek számára utat mutat, aki segít magukba nézni. És ahol erő elgyengül, ott szükség van a csodára is. Tamási darabja az a csodát mutatja be, ahogy a kisember a katasztrófák közepette is képes talpra állni, magára találni. De a kalandok nem csak a lélekben játszódnak le, a Vitéz lélek "krimitörténet" is: egy nyomasztó, múltbéli titok kinyomozása.

Előzmény: mindennapi kenyércipó (5292)
Becses Bryganti Creative Commons License 2013.08.24 0 0 5293

István - öltöny-nyakkendő. Koppány - izompóló, zakó ,nyakában kilós fuchs:)Asztrik -mai reverenda, díszzsebkebdővel:)Az egyértelmű,hogy Gizellát luxusautó hozza, de mit akart jelképezni a Trabant? Keleti nyitás?:)))A német lovagok alig stilizált náci egyenruháját könnyű volt kistúrni. Az udvari testőrségről a zindexnek a TEK jutott eszébe,lehet, de volt bennük valami genszterköőleli biztonsági céges is:)Alföldi valószínűleg ezt is akarta, hogy agyalás menjen a korüzeneti párhuzamok megfejtésére:)

Előzmény: mmBálint (5291)
mindennapi kenyércipó Creative Commons License 2013.08.24 0 0 5292

Unom!

Minden nemzedék azt hiszi, hogy ő találta fel a spanyolviaszt. (Sohasem felejtem el, amikor néhány évvel ezelőtt valami családi összejövetelen, rokonsági találkozón végighallgattam két, tizenöt éves kemény rocker fiatal srác vitatkozását, akik ölre mentek azon, hogy a festett arcot melyik skandináv black metál zenekar találta ki 2010-ben, és nagyon meglepődtek, amikor felvilágosítottam őket arról, hogy a Mercyful Fate zenekar énekese már nyolcvanháromban, a Kiss együttes meg már hetvennégyben alkalmazta, és már tőlük is nevetséges volt.)

De így van ez az élet minden területén. A nemzeti szimbólumokon való gúnyolódás, illetve a nagybetűs művészetre való hivatkozással a sáros cipő belétörölgetése sem új keletű vívmány. „Hagyományai vannak.”

Vörösmarty születésének századik évfordulójára a Nemzeti Színház igazgatósága egy alkalmi színmű megírásával bízott meg egy bizonyos Makai Emilt. (Az elkészült mű A Hét 1900-as évfolyamában meg is jelent nyomtatásban).

„Ez el is készült, s a Szózatnak, a nemzeti imádságnak halhatatlan költőjét egy léha szerelmi történet keretében, mint ifjú szerelmest mutatta volna be a színpadon” – jegyzi meg Zoltvány Irén Lajos, a kor ismert irodalomtörténésze. (Vörösmarty gyermekei és rokonai azonban a darab előadását egyszerűen betiltatták. Ebből is látszik, hogy régen jobb és szabadabb világ volt.)

Szóval nem Alföldi Róbert találta fel a spanyolviaszt. Nem talált fel ő újat, sem az ízléstelenség, sem a hagyománygyalázás terén, de még az abnormalitás piedesztálra emelésében sem előfutár, vagy harcos újító. Nem előharcos ő. Csak egy utánfutó.

Az abnormalitás, kérem tisztelettel, annyira a piedesztálon van évtizedek óta, hogy én személy szerint már unom.

Nem felháborodok, nem kiakadok, nem őrjöngök és nem döbbenek meg.

Egyszerűen csak: unom. Kimond­hatatlanul.

Micsoda egy savanyú és fantáziátlan ember, aki ma egy ilyennel előrukkol! Mert ma a tabudöntögetéshez nem fantázia kell, hanem vastag bőr. Ötletek, vagy tehetség, az semmi. (De hát a formabontáshoz régen sem kellett túl sok ötlet, példának okáért említhetném Andy Warhol esetét – szerintem a húsz év alattiak azt sem tudják már, hogy kicsoda –, akinek két „jelentős” alkotása van. Az egyik egy paradicsomleves-konzervet ábrázol, a másik pedig egy, Marilyn Monroe-ról más által készített fényképe vagy húsz tónusban átvariálva és egymás mellé rakva. Egyes idióták dollárszázezreket fizettek ezekért a remekekért).

Ma én három perc alatt gyártok akkora formabontást, hogy Alföldi Róbert és az összes hasonszőrű pirulva félreáll, és előreenged, ha a színház folyosóján véletlen találkozunk.

Mert, hát mi kell ma ahhoz? Semmi. Beleteszek néhány nácit, fél tucat trágárságot, néhány félrelépést, legyen mindenki meztelen – valaki emlékeztessen, ha kihagytam volna valami klisét –, és lehetőleg a végeredmény taposson a fájdalmaiba annak a nemzetnek, amely éppen nézi – és amelyik kifizette! –, legyen a szóban forgó mű akár a Sorstalanság, akár a Kalevala.

Kérem annak a pénznek a tizedrészét, amit Alföldi kapott, és olyat mutatok, hogy az összes hasonszőrű zokogva teszi fel a kérdést a pszichológusának, miért oly sótlan, leragadt, fantáziátlan és unalmasan avítt ember ő, akire ujjal mutogatnak, mint az unalmas idejétmúltság eleven mementójára.

Aki semmi újjal nem tud előrukkolni.

És a végére egy gondolat, de az is inkább észrevétel: ebben az országban a magyargyalázás mindig és kizárólag csakis „művészi” lehet.

http://www.magyarhirlap.hu/unom#sthash.yTKK8ifx.dpuf

mmBálint Creative Commons License 2013.08.24 0 0 5291

a rendező végső célja "olyan, stilizált díszletek között, stilizált jelmezekben játszódó, mai modern megközelítéssel rendezett történelmi játék" volt, ami "a benne felvetett és kibontásra kerülő történelmi kérdések más korokra is utaló jellege miatt - kortalan"

Ezt Alföldi mondta 2013-ban? Nem: Koltay Gábor 1983-ban. ;-) (Magyar Narancs: "Ráhúzták a koronát - Az István, a király 1983-as fogadtatásáról"; 30. oldal; kiemelések tőlem)

Érdemes megvenni a Magyar Narancsot és a Heti választ, mindkettőben több cikk foglalkozik a darabbal, PÉLDÁUL a korabeli visszhangokkal, azzal hogy Vikidál mit jelentett a darabról, a színészek-szerzők véleményeivel. Többet ér mint itt tippelgetni hogy vajjon ki mit akarhatott. :-)

tombadillo Creative Commons License 2013.08.24 0 0 5290

:)

Előzmény: alias78 (5289)
alias78 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 5289

Nem mondod? 

Szerinted mi a színházi bukás? Ha a közönség állva tapsol az előadás végén? 

Előzmény: AntonioCoimbraCoronilla (5254)
Glavingojn Creative Commons License 2013.08.23 0 0 5288

Majd bizonyára Midnyánszky is megrendezi a Nemzeti Színházban.

Előzmény: szmolka (5283)
szmolka Creative Commons License 2013.08.23 0 0 5287

István, a pénztárgép

:)))))

produc Creative Commons License 2013.08.23 0 0 5286

Talán Alföldi is áldoz 10 percet Attila művészetére...

gitana19 Creative Commons License 2013.08.23 0 0 5285

"Epízódszerep, de Victor Máté hangja mellett a -a mostani Asztrik pocskondléria."

Ugye? UGYE?! Egyszerűen borzalom! Victor Máté annyira 'papos' volt, mintha egy miséről lógott volna ki egy kicsit szerepelni. :) A mostani valami óborzalom volt.

Előzmény: Becses Bryganti (5282)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.23 0 0 5284

hol? Az RTL oldalán csak Silverlight-tal van fent, annak a technológiája nem teszi lehetővé, hogy egybe leszedd. Pont arra van, hogy ne lehessen leszedni normálisan. Microsoft filozófia, felhasználói élménynek hívjuk a dolgok elcseszését.

Max. felveszed vmi videolopóval az RTL oldaláról.

Előzmény: Becses Bryganti (5282)
szmolka Creative Commons License 2013.08.23 0 0 5283

Mese kell az embereknek, ha régi a történet, nem ez az unalmas mai ruhák, emberek stb., sablonok, ebből elegük van a hétköznapokban.

Ez itt a lényeg.

Előzmény: Regin__a (5280)
Becses Bryganti Creative Commons License 2013.08.22 0 0 5282

Ingyen letölhető aí neten. Stholt megtanították előadni az egytemen, de attól még nem lesz hangja. Epízódszerep, de Victor Máté hangja mellett a -a mostani Asztrik pocskondléria. Tomposnak van hangja és játszani is tud. Fekének jó hangja van, de egyetértek olvtársakkal, színészi alakítása pocsék. A táltost Deák Bill Gyulával vicc lenne összehaonlítani. Epizódszerep szintén, de Nagy Feró után a pogány nagyúr is. Radnay -Gizella teljesített. Az udvaroncok szerepébeen Balázs-Szakácsi és a 3. -nem ekmléxem  ne4vére.sokkal jobb volt.Udvaros jó színésnő, de sztem félreélmezte az anyai szeretet vs politikai agresszíó 22-es csapdáját.Varga mellett Felke eltörpül, jó ötlet volt a megosztott szerep, az egyiknek hangja, amásiknak arcaa és színészi képessége van. Koppány 3 nője -nos nem tudom, kb ugyanaz, biztos hogy nem jobb, vagy rosszabb.

Előzmény: Regin__a (5280)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.22 0 0 5281

Ezt pont az Árpádot a Holdvilág árokban kereső Szörényi mondja? LOL & ROTFLMAO

Előzmény: Regin__a (5278)
Regin__a Creative Commons License 2013.08.22 0 0 5280

Kár hogy nem láttam, így érdemben nem értékelhetem

de

http://hvg.hu/kultura/20130822_Tuntetest_szerveznek_Alfoldi_ellen_az_Ist

Vicc!

Az a" baj", hogy a 83-as előadás annyira elementáris és új volt, hogy ahhoz hasonlitja mindenki

Előzmény: Becses Bryganti (5279)
Becses Bryganti Creative Commons License 2013.08.22 0 0 5279

Nem szorulnak rá:) A libeálisok elbolsevízálódásáról sok topik van.z SZDSZ 1994-es bűntette, amire rá is ment. A darab -nekenm is vannak kifogásaim, dw nem tarrom nagyon elrontottnak. Én is mai ruákban játszattamvolna. Az énekhangok problpémásak. Ílföldinek tudnia kellwett, hogy mindenki az 1994-es  filmhwez hasonlítja, de Vikidál-Stohl,Varga-Feke, Victor Máté-mostani Asztrik fölözóttébb alúlmúltaaz egykorit. Színészi játék -mindenki, kivvéveTiompost. A 3 seggnyalóudvaronc és a német lovagok is sokkaljobbak voltak akkor.Sztem Udvaros is erőtlenebbül játszotta, mint akkor Bereki. Pozitívum - Jól sikerült a Jaj, de unom a politikát, duett, amit Kioltay valamilyen megfontolásból kihagyott.

Előzmény: Regin__a (5277)
Regin__a Creative Commons License 2013.08.22 0 0 5278

„Már nagyon elegem van abból, hogy az úgynevezett nemzeti, polgári oldalon nekem mindent le kell nyelnem, csak azért, mert nemzeti. Hogy egyfolytában elnézést kell kérnem, ha valami nem tetszik, különben rám sütik, hogy nem vagyok eléggé magyar, meg tolnak át a baloldalra. (...) Elegem van tehát a Julianus barátokból, a Wass Albert filmekből. Elegem van a fércművekből. Művészetet szeretnék látni.„

Nagyon el kellene gondolkodni ezen, itt a PoliDilin és a köznapokon is.

Aki egy rossz szót szól a kormány valamely intézkedésére az bolsi idegenszivű, rátör a nemzetre, a többi jelzőt nem emlitve.

Előzmény: Törölt nick (5271)
Regin__a Creative Commons License 2013.08.22 0 0 5277

Hát igen, Európa után Szörényit is +vették a bolsik

és az is szörnyű hogy a liberális eszméket valló Bródy....

Előzmény: szmolka (5273)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.22 0 0 5276

Talán már Szörényi is kiesett a kosárból?

Nekem mindegy, hogy vélekednek róla bármelyik oldalról, én többek között az Illésék zenéjén nőttem fel, na és a szövegeiken. Ma is megállják a helyüket.

Becses Bryganti Creative Commons License 2013.08.22 0 0 5275

OK, alapíts és csinálj Illést, szólókarrierr, legyél, beat-legenda, írj  egy új István a király kalibeerűt és más rockoperákat, te is annyit fogsz kaszálni, min t Szörényi-Bródy. Tök béna hsz volt.

mmBálint Creative Commons License 2013.08.22 0 0 5274

"amennyit most Szörényiék milliókban kaszálnak" - ez az, ez a legegyszerűbb: a pénzre kenni mindent, a másik biztos gonosz, pénzsóvár és kapzsi - ok-okozat fél mondatban letudva, így a továbbiakban nem kell se gondolkozni, se olvasni, se érvelni. Leül, egyes.

szmolka Creative Commons License 2013.08.22 0 0 5273

Ehhez nem kell komment. Legfeljebb annyi, hogy Szörényi nem hasonult meg.

amennyit most Szörényiék milliókban kaszálnak, az megér nekik mindent, még Alföldit is

Előzmény: Törölt nick (5271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!